![]() |
Nie ma pieniędzy na informowanie o polskiej historii? Ale są na badania "teorii gender i queer". Ponad 400 tysięcy złotych!
Pomyłka prezydenta Baracka Obamy, który w momencie nagradzania Polaka Jana Karskiego za informowanie o zbrodniach niemieckich zasugerował ich rzekomą "polskość" pokazała jasno jak pilna jest potrzeba rozwinięcia akcji informującej o podstawowych faktach polskiej historii. Tym bardziej, że np. niemiecka strona hojnie finansuje rozmaite działania podkreślające rzekomą polską odpowiedzialność. Jednak pieniądze polskiego podatnika przeznaczone na szeroko pojęta kulturę wydawane są w sposób niepojęty. Oto utrzymywana z dotacji ministerstwa kultury i dziedzictwa narodowego "Krytyka Polityczna" drukuje teksty narzekające na narodowe barwy Stadionu Narodowego. A inne instytucje? Weźmy Narodowe Centrum Nauki z siedzibą w Krakowie, powołane m.in. do opracowywania programów badawczych ważnych dla kultury narodowej. Na co instytucja ta wydaje pieniądze? Ot, choćby na taki projekt, który wygrał ostatnio w jednym z konkursów: Międzynarodowe i polskie teorie gender i queer oraz ich wpływ na polską literaturę XX i XXI wieku w kontekście literatury i kultury światowej. Innymi słowy na promocję literatury o walce płci i transwestytach. Na przeszczepianie tego jeszcze mocniej do Polski. Pomyśli ktoś, że taki mały projekcik kosztuje niewiele. Myli się. Mówimy o naprawdę dużych pieniądzach! Dokładnie o 426 tysiącach złotych! Tyle właśnie polski podatnik wyda na badanie literatury "gender" i "queer"... I ktoś się dziwi, że na naprawdę ważne dla kultury narodowej zadanie brakuje pieniędzy? |
|
Żeby ułatwić życie Panom wislak68 i Siwy_89, a także całemu towarzystwu żądnemu krwi i ofiar wkleję całą moją korespondencję z tymi osobami jaka miała miejsce od przełomu 2010 i 2011 roku. Robię to prewencyjnie na przyszłość, tak aby raz na zawsze rozwiać wszelkie niejasności dotyczące przebiegu oraz sformułowanych przeze mnie zasad zakładu, które pojawiły się w tym temacie w ostatnich tygodniach o czymś świadczy spamowanie mojego nicka na potęgę. Nie ważne.
Dnia 14.01.2010 wysłałem dwie identyczne wiadomości. Adresat: wislak68 - godz. 23:16 Adresat: Siwy_89 - godz. 23:18 Cytat:
Następnie otrzymałe dwie odpowiedzi. Nadawca: wislak68 - dnia 15.04.2011 o godz. 0:07 Cytat:
Cytat:
W czerwcu 2011 została przeprowadzona krótka wymiana zdań na temat raportu. Nadawca: wislak68 - dnia 03.06.2011 o godz. 01:10 Cytat:
Adresat: wislak68 - dnia 03.06.2011 o godz. 10:29 Cytat:
Nadawca - wislak68 - dnia 03.06.2011 o godz. 11:49 Cytat:
Jeszcze na dokładkę dwie wiadomości z października ubiegłego roku. Nadawca: Siwy_89 - dnia 07.10.2011 o godz. 22:46 Cytat:
Nadawca: Siwy_89 - dnia 24.10.2011 o godz. 01:07 Cytat:
|
a tymczasem odcinki Ai B autostrady A2 otwarte. Jeszcze tylko C, które ma byc gotowe w środę/czwartek. Ładnie sie spisali budowlańcy.
|
Nie żebym się jakoś szczególnie czepiał, to dobrze że A2 będzie przejezdna (chyba?). Czy przyspieszenie prac wiązało się z jakiegoś rodzaju prowizorką, którą będzie trzeba poprawiać po mistrzostwach?
|
Cytat:
Tzw. przejezdnosc pozwala uruchomic ruch bez wszystkich ekranow akustycznych czy bez koncowego ukonczenia wiaduktow i przejsc dla zwierzat idacych nad trasa. Sama trasa jest bezpieczna i robiona zgodnie z technologia. |
Cytat:
|
Cytat:
czyli do Warszawy dojadą. A od Warszawy do granicy z Białorusią czy Ukraina jest autostrada ? :) A jak wyglada autostrada A 4 z Niemic na Ukrainę :) bo ostatnio lotniarz nagrał jak wyglada :). Czy tez juz podłączona :) ? |
Cytat:
Moim zdaniem zakład już wygrałem (odcinki Covec, Granitu i ostatnio Radko) ale jak rozumiem kolega Siwy idzie w zaparte i uważa że zakład przegra wtedy kiedy Ty potwierdzisz że przegrał.:D |
Cytat:
Cytat:
|
Idze idze bajoku...
|
Cytat:
Zarzucasz mi kłamstwo. Chcę zwrócić Twoją uwagę że sam rozpowszechniasz nieprawdziwe informacje czerpiąc je z blogu. I pewnie gdybym chciał się licytować też nazwałbym Cię kłmaczuszkiem (to zdrobnienie ze względu na to że Twój rozumek nie jest wiekszy niż u Kubusia Puchatka). Ale koń jaki jest i tak każdy widzi. ad2. Miło mi że postanowiłeś wyrazić swoją opinię również na temat zakładu. Żeby jednak w zarodku zakończyć niepotrzebną dyskusję pozwolisz że zacytuję Ci punkt z regulaminu zaprponowanego przez kolegę emj10: "§3.3 Warunkiem koniecznym jest przerwanie budowy odcinka, gdzie główną przyczyną jest braku środków po stronie GDDKiA, bądź wykonawcy robót. Inne przyczyny nie są brane pod uwagę" |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Otoz moj drogi wislaku, jakbys zrobil tak jak cie prosilem i poczytalbys na forum skyscrpaercity, to nie jest blog!, to wiedzialby ze tam chlopaki daja relacje z godziny na godzine, wraz ze zdjeciami i newsami prosto z budowy. tacy sa zapalency, ze jezdza w te i z powrotem rowerami i wszystko monitoruja. A ty przyjmujesz jako pewnik swoje przemyslenia, nie maja zadnych do tego podstaw ani argumentow. oddzielna sprawa jest twoje klamstwa. w swoim pierwszym poscie napisales wyraznie, ze ukladali SMA na mokra nawierzchnie bo przez ostatnie dni pada w wawie. a w drugim juz sie dokopujesz do podpbudowy. kiedy byla robiona podbudowa? 3 miesiece temu. jezeli chodzi o zaklad. rzeczywiscie jest jak piszesz, opieralem sie na punkcie: §1.1 Zakład polega na tym, aby wśród wskazanych 74 odcinków drogowych zaistniała sytuacja przerwania budowy z braku środków na co najmniej 3 odcinkach. co nie zmienia faktu ze covec mozesz sobie wsadzic w buty, a nie na liste niezrealizowanych inwestycji. |
Cytat:
Czyli nie technologia decyduje co jest autostradą ale ustawa ... przypomina się uchwała UE że ślimak to ryba ... Darwin się w grobie przewraca. Zakładam że będzie to samo co kiedyś z remontem D. Pasterza w Krakowie - 1,6 mln - remont skończony przed czasem - rok później 37 dziur do załatania na długości 1 km |
|
Newsweek jedzie tylko na takich właśnie okładkach, bo jeśli chodzi o tygodniki liczą się tylko URz i Polityka.
|
http://i48.tinypic.com/24m7qer.png proponuję "przychylne" komentarze dla Roberta:* http://www.facebook.com/RobertBiedron?ref=ts
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Szpenio naprawdę doceniam Twoje chęci ale uwierz mi że mam znacznie lepsze źródła informacji na temat A2 niż Twoi koledzy w przykrótkich majtkach :D. Wybacz ale licytywanie się Tobą na "wiarygodność" obraża moje poczucie smaku, dlatego pozostaje tylko poczekać do końca zimy i sprawdzić jakość "monitoringu" serwowanego nam na forum skyscrpaercity przez panów na rowerach :D. ad2. A'propo kłamstw to zacytuj prosze te fragmenty moich postów w które potwierdzają to: "dopisujesz ze te informacje sa scicle tajne" , "napisales wyraznie, ze ukladali SMA na mokra nawierzchnie (...) a w drugim juz sie dokopujesz do podpbudowy" . Masz piękną okazję aby udowodnić że nie jesteś kłamczuszkiem. ad3. I znowu nie masz racji Szpeniu :D. Patrz na to: §3.2 Warunkiem koniecznym jest przerwanie budowy odcinka na czas nieokreślony, konieczność wybrania nowego wykonawcy robót i niemożność skończenia odcinka w bliżej określonej przyszłości zgodnej, bądź bliskiej informacjom zawartym w §2.1 Odcinki Covecu miały być oddane w maju. Tymczasem obecna wersja mówi że odbiór ostateczny (nie mówię o "przejezdności" z której śmieje się już cała Europa) nastąpi najwcześniej w październiku (pięć miesięcy po terminie). Pięć miesięcy to chyba nie jest "bliżej określona przyszłość"?? GDDKiA uznaje za taką (nie wyciągają konsekwencji jeśli opóźnienie mieści sie w tych granicach) 45 dni. |
Lud wybrał - lud ma.
|
Cytat:
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/29003/okladka_newsweek_600.jpeg Idealny temat na okładkę.Nie ma lepszego.Widać, że Lis się wziął do redagowania.A jeszcze parę lat temu, tak fajnie czytało się tą gazetę...Zresztą, tak samo jak Dziennik Polski, Krakowską czy Tempo...Korporacyje położyły łapska i to niestety widać. P.S Pomijam Biedronia.Ale co w tym złego, w ludziach który w dupie Smudę i tą reprezentację farbowanych lisów? |
Jak kiedyś dorobię się swojego Newsweeka, to wytłumaczę motłochowi, że największymi antysemitami są Źydzi. Wypadałoby też opisać przedsiębiorstwo żydowskie pod nazwą Holocaust. Nie wspominając o stosunku syjonistów do powracających niedoholokaustowanych Żydów. Na sam deser należałoby dołożyć kwestię antysemityzmu wobec Arabów. A! Pomiędzy te historie powinno się wpleść wzmianki o Żydach utwardzających stalinizm w Polsce i ich miejscu pracy, czyli MBP.
swoją drogą Newsweek, Wprost, Polityka to jedno i to samo g***o. Jest kilka tygodników/miesięczników o niebo lepszych. Przynajmniej dla prawicowca. |
Zwłaszcza, że ten profesor w swojej filozofii nie jest udosobniony:
Cytat:
|
Osobom o słabszych nerwach stanowczo odradzam wchodzić dzisiaj na gazeta.pl
Żeby człowiek od rana się musiał wkur*iać na cymbałów co próbują zakłamać historię... |
Nie wklejajcie tutaj linków tylko całe artykuły, bo nie nabijać im liczników.
Z innego tematu Tomasz Lis: Cytat:
|
Cytat:
|
Jak widać minęło tyle lat a oni ciągle są posrani widmem lustracji.
Wiem że są nikłe szanse ale może kiedyś sprawiedliwości stanie się zadość. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja, biorący swoje opinie na podstawie zdjęć i filmów, oraz relacji godzina po godzinie od chłopców w krótkich spodenkach, czy Ty, pisząc jedno, a zaraz przekręcając swoje słowa, do tego bazując na nikomu nie znanej wiedzy i stanu (bo chyba tylko Tobie znanej). |
Szpeniu powiedz lepiej ile km dróg banda rudego wybudowała za 85 miliardów które już wydali :). I skąd teraz wezmą kasę żeby zapłacić tym którzy faktycznie drogi budowali. A nie podniecaj sie 20 kilometrowym odcinkiem który miał być gotowy już dawno. Bo to sie już robi nudne.
|
Cytat:
|
Cytat:
"napisales wyraznie, ze ukladali SMA na mokra nawierzchnie" znaczy tyle co: "Wygląda na to że warstwę ścieralną układali w warunkach padającego deszczu (w ostatnich dniach w Warszawie dość mocno padało a układanie nie było przerywane)." (co oczywiście nie zmienia faktu że asfalt był układany w tracie deszczu) a "dopisujesz ze te informacje sa scicle tajne" znaczy że "W jeszcze większym błędzie jesteś sądząc że ktokolwiek pozwoli na to aby informacja o tym że asfalt układany jest w trakcie deszczu trafiła na forum publiczne. Być może nie masz tego świadomości ale jest to bardzo poważne przestępstwo budowlane za które grożą poważne sankcje." ?? I potem dopisujesz jeszcze coś o mataczeniu?? :D Wiedza jest znana doskonale tym którzy siedzą w temacie. A dla chłopaków w przykrótkich majtkach pozostają zdjęcia i rowery :D. Byle do zimy! PS: Nie napisałeś mi czy chłopaki na rowerach monitorują też A4?? :D |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
http://niezalezna.pl/29397-wyszkowsk...-wycofac-pozew |
Cytat:
|
Waęsa pogrąza sie coraz bardziej.Myślał że mu sie uda a tu zonk
Cytat:
|
Nie oglądałem dzisiejszych reżimowych wiadomości, ale czy ta informacja powyżej dotycząca Bolka ukazała się w nich ?
A co na kolejny dowód tym razem czeski powiedzą dotychczasowi forumowi obrońcy Bolka ? :) Przed chwilą mignął mi w TV news o spotkaniu przy obiadku Nocnej Zmiany. Obrzydliwy widok. Ta sama Targowica jak w 1992 r. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl