Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

fifi1906 01.08.2010 18:02

ile "%" odtracaja podatku pracujacym uczniom na umowe zlecenie?

brylant17 01.08.2010 19:16

MłodePokolenie to jest troche stare bo od 2006+3 to jest 9 :P a tv4 już nie pokazuje F1 sam coś takiego znalazłem napisze może do Polsatu :P

Kamil 01.08.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 949796)
Co grozi nieletnimu jesli za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym? (To ze kurator to wiem, bardziej mi chodzi czy można dostać mandat - jak tak to ile?) A i jesli złapią, to ile czasu tak około może minąć od dnia złapania do czasu nadzoru kuratora?

najmniej za picie to chyba teraz stówa, tyle ze nie wiem czy przy policji czyi strazy miejskiej

Mimias 01.08.2010 20:19

jak sie ma sprawa z kuratorem to nie wiem, ale ostatnio wlasnie mialem taka sytuacja, bylo nas kilku inni dostali mandaty od 150-200 a ja mialem sprawe( oni nie chcieli) i przyznalem sie do winy, mowilem ze to pierwszy raz, przepraszalem itp. i ja zostalem uniewiniony, dostalem tylko nagane.

Tylko_Wisła! 01.08.2010 21:14

Mam telefon w abonamencie w Orange i moje pytanie jest następujące...czy jest możliwość , żebym wykupił sobie jakiś pakiet sms-ów?

.:MEDALIK:. 01.08.2010 21:18

Hej.

Szukam taniego noclegu blisko centrum Krakowa. Gdzie najlepiej?
Jedyny wymóg to prysznic.

Jakiś hostel młodzieżowy czy coś takiego. Dla 3 osób.

Czy w akademiku moge próbować?

Pozdro.

konrad 01.08.2010 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 950051)
Jak zrobić screena całego programu? To znaczy mam jakieś program, a w nim pasek przewijania, tak, ze nie widać w oknie całej zawartości. A chciałbym mieć jeden długi obrazek z całą zawartością. Nie chodzi o przeglądarkę internetową. Jest w ogóle taka możliwość czy pozostaje robić screena po fragmencie i sklejać w całość?

zainstaluj program http://www.programosy.pl/program,screenshot-captor.html
klikasz Ctrl+Shift+PrtSc
potem klikasz trzymając wciśnięte Ctrl+Shift na oknie, któremu robisz zdjęcie.

kubawislak 01.08.2010 21:28

Mam takie nietypowe pytanie. Czy murzyni są w Ameryce Płd od zawsze czy to Europejczycy ich tam sprowadzili w czasach kolonizacji, czy też może było jeszcze inaczej??????

Kaszalot 01.08.2010 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 950265)
Mam takie nietypowe pytanie. Czy murzyni są w Ameryce Płd od zawsze czy to Europejczycy ich tam sprowadzili w czasach kolonizacji, czy też może było jeszcze inaczej??????

raczej przywiezli ich na plantacje bo normalnie byli tam czerwoni

kubawislak 01.08.2010 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaszalot (Post 950276)
raczej przywiezli ich na plantacje bo normalnie byli tam czerwoni

Ja też tak właśnie myślę, ale jak tak popatrzeć, to jest ich tam obecnie naprawdę dużo.

Buziek_LG 01.08.2010 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 950265)

Byli masowo przywożeni w 17 i 18 wieku gdy był boom na cukier na wyspach karaibskich lub Antylach jak kto woli(miejscowi byli zbyt dumni by pracować jako niewolnicy, jest pamiętnik holenderskiego plantatora z wyspy Curacao w którym opisuje jak kilkuset Indian zaciągniętych do pracy zagłodziło się na śmierć) oraz na tytoń z Brazylii, a później w 19 stuleciu(gdy wynaleziono cukier biały i zaczęto go rafinować w Europie) przenosili się głównie do Brazylii(już jako wolni ludzie) za pracą(zbieranie kauczuku)

SzopAsR 01.08.2010 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fifi1906 (Post 950129)
ile "%" odtracaja podatku pracujacym uczniom na umowe zlecenie?

16 procent

WiślakMyślenice 02.08.2010 07:27

Mam problem z allegro. Chcialem zakupic sobie meczowy t-shirt argentyny (opcja kup teraz). Ostatnia moja cz ynnoscia bylo wybieranie formy platnosci. Zrezygnowalem, ponownie otworzylem strone z przedmiotem, dwukrotnie kliknalem "kup teraz" i okazalo sie, ze "zamowilem" 3 koszulki, do tego dochodzi 75 zl za przesylke + 3 razy 87 zlotych. To jest pojebane, chcialem tylko spisac dane goscia by zakupic TYLKO JEDEN egzemplarz. Co mam zrobic?

Buziek_LG 02.08.2010 07:29

Napisz maila do sprzedawcy, na 99% anuluje twoje dwa zakupy.

WiślakMyślenice 02.08.2010 07:36

Juz napisalem. Problem w tym ze gosc rzadko sie ponoc "odzywa". Z tego co robilem nawet jednego zakupu nie powinienem miec.

palczi 02.08.2010 08:25

witam,czy ktos poleci jakis sklep ze zlota bizuteria w przystepnej cenie?:)z gory dzieki za odp;)

ostach1906aka 02.08.2010 10:46

czy ktoś może wie jak nazywa się ta nuta z tego filmiku ?
http://www.manusite.pl/index.php?co=...id=22701&kat=7
bardzo bym prosił o nazwę :)

WiślakMyślenice 02.08.2010 11:01

Cytat:

czy ktoś może wie jak nazywa się ta nuta z tego filmiku ?
http://www.manusite.pl/index.php?co=...id=22701&kat=7
bardzo bym prosił o nazwę :)
proszę bardzo- Lunatic House Sounds ft. D.J.L.B.-The Day (d.j.l.b. efficient mix)

ostach1906aka 02.08.2010 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 950515)
proszę bardzo- Lunatic House Sounds ft. D.J.L.B.-The Day (d.j.l.b. efficient mix)

dzięki Ci bardzo! :)

19dafi06 02.08.2010 12:53

Witam! Czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś na temat tego kedytu?? czy to na prawdę jest tak tanio i pięknie jak piszą? Brał ktoś już kredyt u nich??

Proud 02.08.2010 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez .:MEDALIK:. (Post 950255)
Hej.

Szukam taniego noclegu blisko centrum Krakowa. Gdzie najlepiej?
Jedyny wymóg to prysznic.

Jakiś hostel młodzieżowy czy coś takiego. Dla 3 osób.

Czy w akademiku moge próbować?

Pozdro.

http://www.taniehostele.pl/index.php?lang=pl ;)

pod samym stadionem Wisły :)

R33 02.08.2010 14:09

Można gdzieś w Krakowie kupić grille jednorazowe (najlepiej gdzieś w okolicach Krowodrzy, Śródmieścia, Zwierzyńca)? Jak to wygląda z cenami itp ?

fialo
A możesz jakieś dokładne miejsca (na jakiej ulicy itp) podać.

fialo 02.08.2010 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 950650)
Można gdzieś w Krakowie kupić grille jednorazowe (najlepiej gdzieś w okolicach Krowodrzy, Śródmieścia, Zwierzyńca)? Jak to wygląda z cenami itp ?

Można, nawet w Żabce chyba można kupić, tak do 40 PLN.

zidanemarcin 02.08.2010 14:32

Mam pytanie dotyczace lotow z Rayanerem. Dokonalem odprawy online i czy na lotnisku wystarcza mi te karty pokladowe i dowod tozsamosci ? Czy trzeba jeszcze cos wydrukowac ?

Endorfinka 02.08.2010 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zidanemarcin (Post 950673)
Mam pytanie dotyczace lotow z Rayanerem. Dokonalem odprawy online i czy na lotnisku wystarcza mi te karty pokladowe i dowod tozsamosci ? Czy trzeba jeszcze cos wydrukowac ?

Karty pokładowe i dowód tożsamości są Ci tylko potrzebne.

zidanemarcin 02.08.2010 14:41

ok dzieki.

fan1906 02.08.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19dafi06 (Post 950607)
Witam! Czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś na temat tego kedytu?? czy to na prawdę jest tak tanio i pięknie jak piszą? Brał ktoś już kredyt u nich??

coś Ci tu brakuje......

Ja_Kibic 02.08.2010 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 950406)
Mam problem z allegro. Chcialem zakupic sobie meczowy t-shirt argentyny (opcja kup teraz). Ostatnia moja cz ynnoscia bylo wybieranie formy platnosci. Zrezygnowalem, ponownie otworzylem strone z przedmiotem, dwukrotnie kliknalem "kup teraz" i okazalo sie, ze "zamowilem" 3 koszulki, do tego dochodzi 75 zl za przesylke + 3 razy 87 zlotych. To jest pojebane, chcialem tylko spisac dane goscia by zakupic TYLKO JEDEN egzemplarz. Co mam zrobic?

Napisac do sprzedawcy i wyjasnic pomyłke, ale to wyglada tak ze on tego nie anuluje tylko musi wystapic do alledrogo o zwrot pprowizji, nastepnie oni pisza do Ciebie jak to wyglada z Twego punktu widzenia i jak mu dadza zwrot to Ty dostajesz ostrzezenie, w sumie to tyle. Trzy ostrzezenia od 3 roznych sprzedajacych to stały ban, no i zapewne zasluzony neutralny komentarz od sprzedawcy :P

PS. Dawno nic nie kupowalem na allegro ale dane sprzedawcy dostejesz na e-maila po zakupie, wiec nie masz po co cofac stron i spisywac :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 950408)
Napisz maila do sprzedawcy, na 99% anuluje twoje dwa zakupy.

na 100% nie da sie anulowac "kup teraz" jak zwyklej licytacji:D

Buziek_LG 02.08.2010 17:39

Da się, ja kiedyś anulowałem. Chociaż może coś się zmieniło bo od 3 lat nie korzystam z tego portalu. Zaś jeśli sprzedawca nie odpowie to olej te opłaty a koszulkę zamów sobie z innego konta ;]

fialo 02.08.2010 18:16

Kupiłem sobie wczoraj Fallouta 3 zainstalowałem, chce grać, ale gra zawiesza mi się po chwili od włączenia. Nie wie ktoś co to może być ? Jakieś problemy ze zgodnością czy co ? Dodam, że mam Windows 7. Z góry dzięki.

Hetfield - tak, mam nowiutkiego laptopa HP Pavillion więc nie ma żadnego problemu z wymaganiami ..Instalowałem patche i nic ..

Hetfield 02.08.2010 18:39

A jakie masz wymagania sprawdzałeś czy pójdzie ci gra?

crazykaro 02.08.2010 18:57

A w tym lapku to masz kartę zintegrowaną czy jakąś dedykowaną? Sprawdzałeś FPS? Zmieniałeś opcje graficzne? Gra jest dedykowana na Vistę wieć na 7 też nie powinno być problemu

Lupo 02.08.2010 22:02

Jest w stanie ktoś z Was polecić mi jakieś tanie kwatery czy pola namiotowe w Międzyzdrojach? Wiem, że Internet itp.. ale jednak wielu rzeczy tam nie ma :)

Zed_is_dead 02.08.2010 22:04

2 pytania do orientujacych sie co gdzie mozna w Krk kupic :)

1) gdzie mozna kupic jakies srodki na komary (RAID, spray OFF) itp ?

2) gdzie mozna kupic lampke biurkowa ?

Im blizej okolic AGH sklepy tym lepiej.

Co do srodka na komary to tez mile widzialbym jakies sugestwie tzn. sprawa jest taka ze mnie nie gryza raczej, a jesli nawet to tego nie zauwazam, wiec zadne smarowidla, itp mnie nie interesuja.
bardziej mnie bzyczenie irtuje i fakt ze sie tych owadow mnostwo teraz szweda w okol chocby monitora (jeszcze nie mam lampki to mam wzgledny spokoj :d ). Wiec chyba ten RAID sie wydaje dobry, bo to tylko podlacze i podobno wszelakie paskudztwo pospada na ziemie. tak ma byc w teorii, a w praktyce ?

Marszałek 02.08.2010 22:11

Panowie,kto boi się latać samolotem. Jakieś środki nasenne macie sprawdzone?czy inne sposoby. Wiecie kolega pyta:)

harimata 02.08.2010 22:26

Lampka czerwone wina na kilka godzin przed lotem, i na 10 minut przed startem guma do żucia.
Nie bierz środków nasennych bo mogą wpłynąć niekorzystnie na samopoczucie bo i tak nie zaśniesz jak się będziesz bał. Nie martw się szanse, że się rozbijecie są niewielkie :)

Marszałek 02.08.2010 22:44

Dzięki,w sumie z tym winem to najlepszy pomysł. I zadziała mimo lęku przestrzeni?

crazykaro 02.08.2010 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zed_is_dead (Post 950945)
2 pytania do orientujacych sie co gdzie mozna w Krk kupic :)

1) gdzie mozna kupic jakies srodki na komary (RAID, spray OFF) itp ?

2) gdzie mozna kupic lampke biurkowa ?

Im blizej okolic AGH sklepy tym lepiej.

Co do srodka na komary to tez mile widzialbym jakies sugestwie tzn. sprawa jest taka ze mnie nie gryza raczej, a jesli nawet to tego nie zauwazam, wiec zadne smarowidla, itp mnie nie interesuja.
bardziej mnie bzyczenie irtuje i fakt ze sie tych owadow mnostwo teraz szweda w okol chocby monitora (jeszcze nie mam lampki to mam wzgledny spokoj :d ). Wiec chyba ten RAID sie wydaje dobry, bo to tylko podlacze i podobno wszelakie paskudztwo pospada na ziemie. tak ma byc w teorii, a w praktyce ?

Lampkę kupisz w Leroy-Merlin w Castoramie albo w OBI. Cokolwiek bys nie wybrał to musisz się kawałek wybrać autobusem np ,173 lub 164 i pojechac np do Bonarki. W Bonarce jest Leroy-Merlin a obok Bonarki Castorama. A jak już będziesz w Bonarce to idz do Auchana i tam może będą mieli jakieś RAIDy itp

MatMario 02.08.2010 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 950952)
Panowie,kto boi się latać samolotem. Jakieś środki nasenne macie sprawdzone?czy inne sposoby. Wiecie kolega pyta:)

Jak lecisz poza UE to bezcłówka, 19zl za 0,7 Finladni. Robisz to w poczekalini i pozniej juz sie niczego nie boisz nawet sam bedziesz chcial posterować.

Najważniejsze to sobie uświadomić że nie ma się czego bać. Samoloty spadają tak rzadko że to trzeba być niesamowitym pechowcem aby trafiło na Ciebie. Guma dobrze robi przy starcie bo się nie zatykają uszy.

Arkas 02.08.2010 23:22

Polecicie jakiegoś netbooka w granicach 1100 zł? Wogóle kupię coś w miarę porządnego za te pieniądze czy ciężko??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl