Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Bronex 31.05.2012 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1253488)
Skoro przyjadą z sierpem i młotem, to znaczy, że mogę na legalu śmigać w koszulce z symbolem szczęścia?

http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...-komunistyczne

Pewnie!!! Jakby co to powiesz przed sądem ,że propagowałeś symbolikę wierzeń staroindyjskich czy Towarzystwo Przyjaciół Przedwojennego Lotnictwa Wojskowego Finlandii !!!

murray 31.05.2012 20:01

No, jeszcze reklama Coca Coli :)
http://myvimu.com/blog/wp-content/uploads/1930.jpg

JEDREK76 31.05.2012 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1253482)
[...]A propos obstawy to Witek Gadowski już napisał ,że jego koledzy moskiewscy informowali go ,że większość "tych kibiców" to nim wsiądzie do pociągu ściągnie mundury specnazu ,OMON-u i czego tam jeszcze!!! Putin funduje bilety!! Parę pociągów bojówkarzy przyślą!!! Jak r o z p i e r d o lą pół Warszawy parę lemingoidalnych ryjów obiją to może się co poniektórym PO-lactwu oczy otworzą. Jedno jest pewne ja na tę inwazję jestem przygotowany!!!

Tak, tylko, że jak ubiorą koszulki z sierpem i młotem, to raczej to nie lemingi przeciwko nim staną...
Dobrze wiedzą jak nas "wziąć pod włos":-/

http://fakty.interia.pl/swiat/news/r...icow,1804257,4

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin "kretyn" Bosacki
[...] Rzecznik polskiego MSZ Marcin Bosacki podał w czwartek, że polska ambasada w Moskwie poinformowała stronę rosyjską, iż zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem symbolika komunistyczna (np. na ubraniach) nie jest przedmiotem sankcji karnych. [...]

ja pi...lę oni chyba rzeczywiście chcą, żeby wkrótce ludzie zaczęli ze swastykami na koszulkach paradować:shock::evil:

Gwiaździsty 31.05.2012 20:09

To chyba się prawo niedawno zmieniło. jeszcze tak niedawno był przecieżzakaz propagowania symboli totalitarnych, a teraz słyszę ustami wasalnego po-wskiego ambasadora, zgietego jak pachołek przed panem, zapewnienia, że symbole komunistycznego totalitaryzmu nie są w polsce karane. Czyli mordujaca Polaków Armia Czerwona i jej symbole sa czyms lepszym niz armia hitlerowska. To sa curva jaja, co ta stuszczona banda wyprawia z Polską !
Za tydzień przyjadą kacapy ubrane w komunistyczne symbole (już widać o co chodzi), będa prowokowac Polaków na ulicach a POlicja bedzie ich jeszcze ochraniać i lac razem z nimi Polaków, którzy będa chcieli zaprotestować.
Omonowiec Wania, wnuk morderców z katynia, Ostaszkowa przyjedzie napluć każdemu z nas w twarz, pod ochroną siepaczy Tuska.

P.S. Ryży knecht odebrał dzisiaj w Berlinie gadżet od swojej pani, kosztował nas 6 mld . euro.

wislak68 31.05.2012 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1253471)
Czy mógł by ktoś to przeczytać i sprawdzić czy jest tam napisana prawda?

http://poznajprawde.net/aktualnosci/...owe-media.html

Powiem tak: jeśli chodzi o fakty dotyczące współpracy z służbami PRL: Waltera, Wejherta czy Solorza to artykuł podaje zdarzenia które są bezsprzeczne. Sprawa "Stokrotki" nie jest tak jednoznaczna ale bardzo prawdopodobna (biorąc po uwagę że jej ojciec pracował wPRL-owskim MSW; to fakt). Generalnie raport Macierewicza wskazywał że kilkudziesięciu dziennikarzy TVN, Polsatu i TVP miało związki ze służbami.
Jeśli chodzi o: iluminatów, masonów, komisja trójstronne itp to dla mnie to osobiście są bzdury; tzn: jest bezsprzeczne że masoni działają (i moim zdaniem robią bardzo dużo złego) ale wszelkie te pomysły o "rządzeniu światem" , "ustalaniu historii" itp to moim zdaniem fikcja. Zapewne bardzo by chcieli aby tak było ale chcieć nie znaczy móc.

Pablo84 31.05.2012 20:30

Chodziło mi tylko o ten artykuł.Dzęki

AS82 31.05.2012 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1253511)
Jeśli chodzi o: iluminatów, masonów, komisja trójstronne itp to dla mnie to osobiście są bzdury; tzn: jest bezsprzeczne że masoni działają (i moim zdaniem robią bardzo dużo złego) ale wszelkie te pomysły o "rządzeniu światem" , "ustalaniu historii" itp to moim zdaniem fikcja. Zapewne bardzo by chcieli aby tak było ale chcieć nie znaczy móc.

Nie wiem czy wiesz ,ale choćby Henryk Dąbrowski ,ten z "Mazurka Dąbrowskiego" należał do masonerii , podobnie jak wielu znaczących w tamtych czasach ludzi tacy jak m.in. Stanisław Kostka Potocki ,którzy sie przyczynili do Uchwalenia Konstytucji 3 Maja

murray 31.05.2012 20:34

Gdzieś coś czytałem, jakoby obecne godło Polski zawierało symbolikę masońską.

wislak68 31.05.2012 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1253515)
Nie wiem czy wiesz ,ale choćby Henryk Dąbrowski ,ten z "Mazurka Dąbrowskiego" należał do masonerii , podobnie jak wielu znaczących w tamtych czasach ludzi tacy jak m.in. Stanisław Kostka Potocki ,którzy sie przyczynili do Uchwalenia Konstytucji 3 Maja

Asiku, jeszcze nie rozgryzłeś casu Piłsudskiego a już wyskakujesz z kolejnymi rewelacjami?? :) Gdybyś poszperał trochę bardziej to bez problemu znajdziesz znacznie więcej przykładów udzielających się w czasach znacznie bardziej współczesnych masonów ("podejrzenie" padło również na Twojego idola Gasipsa). Pytanie jest jednak inne: co Twoim zdaniem wynika z faktu że Dąbrowski (a w zasadzie Dombrowski; sprawdź sobie z ciekawości jaki życiorys miał nas bohater narodowy zanim został generałem polskim) i Potocki byli masonami??

wislak68 31.05.2012 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1253516)
Gdzieś coś czytałem, jakoby obecne godło Polski zawierało symbolikę masońską.

A co powiesz na to że symbolem masońskim jest biała gwiazda?? :)

Bronex 01.06.2012 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1253498)
Tak, tylko, że jak ubiorą koszulki z sierpem i młotem, to raczej to nie lemingi przeciwko nim staną...

ja pi...lę oni chyba rzeczywiście chcą, żeby wkrótce ludzie zaczęli ze swastykami na koszulkach paradować:shock::evil:

Bez przesady!!! Myślisz ,że kacapy będą się pytać czy ktoś jest Polakiem czy lemingiem? I dopiero wtedy będą tłuc i rozrabiać? Ot dobre!!! "izwinitie pażalusta . Wy lieming ili palijak?"

Chociaż w sumie możesz mieć rację. Lemingi pewnie radośnie przyłączą się do tego kloacznego pochodu kacapów jako swoisty rodzaj groopies !!!

JEDREK76 01.06.2012 01:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1253564)
Bez przesady!!! Myślisz ,że kacapy będą się pytać czy ktoś jest Polakiem czy lemingiem? I dopiero wtedy będą tłuc i rozrabiać? Ot dobre!!! "izwinitie pażalusta . Wy lieming ili palijak?"

Chociaż w sumie możesz mieć rację. Lemingi pewnie radośnie przyłączą się do tego kloacznego pochodu kacapów jako swoisty rodzaj groopies !!!

Więc właśnie, sądzisz, że taki AS82 bądź Szpen mają coś przeciwko temu?
Sądzisz, że tego typu lemingów jest mało?? Przyjrzyj się tekstowi, który przytoczyłem, rzecznik "pięknego
Radzia" nie widzi przeciwskazań przeciwko noszeniu takich symboli na koszulce, pewnie sam by taką ubrał. Skoro urzędas ministerstwa III RP tak twierdzi, to czego Ty właściwie oczekujesz od lemingów??
Czego Ty oczekujesz od nich skoro urzędnicy państwowi nie potrafią reagować kiedy obraża się Kraj, którego nie tylko są obywatelami, ale który reprezentują, jak choćby parę dni temu durnie się uśmiechający Rotfeld, kiedy Obama mówił o "polskich obozach śmierci"?? Czego my właściwie oczekujemy??
Dla takich lemingów to są wytyczne postępowania. Schylić łeb i udawać, że to deszcz pada kiedy plują w twarz.

Gwiaździsty 01.06.2012 06:45

Dlatego trwa od lat medialna hodowla takich tępaków, po to wycina się historię w szkołach. Młody człowiek, który kończy szkołę i nie ma pracy ma się nie zastanawiać dlaczego ? tylko emocjonować się kolejnymi odcinkami X Faktora, Must Be The Music, Mam Talent i tańczyć, tańczy, tańczyć w kółko lub śpiewać. Oczywiście głosować tak jak mu w mediach zasugerują i klaskać na widok swojego premiera.

Marszałek 01.06.2012 06:54

Nie wiem czy jest to pocieszeniem ale to nie tylko specyfika Polski ale całego świata. Na zachodzie średnia jest dużo gorsza od naszej,a my do nich równamy tak więc to co jest teraz od szkoły po debilizm w TV czy gazetach jest przedsmakiem tego co nasz czeka w przyszłości.

Zazwyczaj w społeczeństwach jest garstka, 7- 10 procent co coś łapie i ogarnia. Reszta to You can dance, 15 letnie BMW-e, smartfon i białe buty . A te 7-10 procent nigdy nie ma wpływu na nic i nie będzie miała,bo zmian dokonują masy a one pracują pod dyktando mediów main streamowych.

Bronex 01.06.2012 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1253578)
Nie wiem czy jest to pocieszeniem ale to nie tylko specyfika Polski ale całego świata. Na zachodzie średnia jest dużo gorsza od naszej,a my do nich równamy tak więc to co jest teraz od szkoły po debilizm w TV czy gazetach jest przedsmakiem tego co nasz czeka w przyszłości.

Zazwyczaj w społeczeństwach jest garstka, 7- 10 procent co coś łapie i ogarnia. Reszta to You can dance, 15 letnie BMW-e, smartfon i białe buty . A te 7-10 procent nigdy nie ma wpływu na nic i nie będzie miała,bo zmian dokonują masy a one pracują pod dyktando mediów main streamowych.

Mylisz się Marszałku. Stan ,który opisujesz to "norma" ale dla krajów posttotalitarnych (niski kapitał zaufania społecznego) i postkolonialnych (elity narzucone przez metropolię ,a nie zrodzone z Narodu i żywiołu samoistnie, tak jak np. II RP). Owszem w "normalnych" ,demokracjach 7-10 % coś w ogrania, ale zazwyczaj te 7-10 % tworzy realną elitę ,która państwo obsługuje, lojalną wobec suwerena czyli Narodu. Tak jest w Stanach , tak jest w Niemczech (przede wszystkim) , tak jest w Wielkiej Brytanii, tak jest w Japonii, tak jest w Skandynawii.

Problem polski to właśnie oderwanie "elity" od narodu. To jest "elita" IIIRP ,która jest przeciw Narodowi. Jest miliony przykładów potwierdzających tę tezę.

Co do kacapskich marszów i symboli komunistycznych. Mnie już nic nie zdziwi!!! Pewnie Ci z "kolorowej niepodległej" i ci "dymający orła białego" będą szli pierwsi na czele pochodu!!! Przed wojną w IIRP to cała "Krytyka polityczna" jedyny lokal jaki by dostała od władz to spacerniak w Berezie Kartuskiej i Kostka-Biernackiego jako "wydawcę" .
PS. I nie piszcie ,że w Berezie siedzieli też endecy bo było ich tylko paru. Bereza była z założenia dla komuchów.

AS82 01.06.2012 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1253556)
Asiku, jeszcze nie rozgryzłeś casu Piłsudskiego a już wyskakujesz z kolejnymi rewelacjami?? :) Gdybyś poszperał trochę bardziej to bez problemu znajdziesz znacznie więcej przykładów udzielających się w czasach znacznie bardziej współczesnych masonów ("podejrzenie" padło również na Twojego idola Gasipsa). Pytanie jest jednak inne: co Twoim zdaniem wynika z faktu że Dąbrowski (a w zasadzie Dombrowski; sprawdź sobie z ciekawości jaki życiorys miał nas bohater narodowy zanim został generałem polskim) i Potocki byli masonami??

Mój idol Gasips ? Nie wiem kto to w ogóle jest...
Na temat Piłsudskiego już napisałem co miałem napisałeś i wybacz ,że nie udało mi sie rozwiązać twojej zagadki forumowy Sfinksie :lol:
Z tego wynika ,że wielu ówczesnych masonów było patriotami i wsadzanie ich od razu do wora ( najlepiej razem z żydami i pedałami) jako wredne szare eminencje które tylko z ukrycia czyhają żeby zaszkodzić Polsce jest pójściem na skróty , bo w czasach polskiego Oświecenia udowodnili , zarówno zmieniając prawo, pracujac w Komisji Edukacji Narodowej , przyczyniajać sie do uchwalenia Konstytucji 3 Maja , a także walcząc zbrojne w wojnie z Rosja z 1792 czy pózniej uczestnicząc w Powstaniu Kościuszkowskim,że zależało im na dobrym losie Polski

AS82 01.06.2012 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1253568)
Więc właśnie, sądzisz, że taki AS82 bądź Szpen mają coś przeciwko temu?
Sądzisz, że tego typu lemingów jest mało??
Dla takich lemingów to są wytyczne postępowania. Schylić łeb i udawać, że to deszcz pada kiedy plują w twarz.

A ty sobie przyszedłeś wytrzyć innymi gębę , żeby sobie udowodnić jakim jesteś wielkim patriotą ?

AS82 01.06.2012 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1253601)
Co do kacapskich marszów i symboli komunistycznych. Mnie już nic nie zdziwi!!! Pewnie Ci z "kolorowej niepodległej" i ci "dymający orła białego" będą szli pierwsi na czele pochodu!!! Przed wojną w IIRP to cała "Krytyka polityczna" jedyny lokal jaki by dostała od władz to spacerniak w Berezie Kartuskiej i Kostka-Biernackiego jako "wydawcę" .
PS. I nie piszcie ,że w Berezie siedzieli też endecy bo było ich tylko paru. Bereza była z założenia dla komuchów.

Proponuję ,żebyś wprowadził cenzure ,tą na wzór PRLu ,tylko taką po drugiej stronie bieguna , nie bedzie mieć można innych poglądów niż ty , nie bedzie można wydawać różnorodnej prasy , beda organizacje do cenzurowania ksiazek ,a najlepiej wprowadz Święta Inkwizycje ,która bedzie ludzi palić na stosach .

PS
sorry ,że pisze post pod postem ,ale nei wiem jak na tym forum zacytować z kilku postów naraz

wislak68 01.06.2012 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1253607)
1.Mój idol Gasips ? Nie wiem kto to w ogóle jest...
2. Na temat Piłsudskiego już napisałem co miałem napisałeś i wybacz ,że nie udało mi sie rozwiązać twojej zagadki forumowy Sfinksie :lol:
3. Z tego wynika ,że wielu ówczesnych masonów było patriotami i wsadzanie ich od razu do wora ( najlepiej razem z żydami i pedałami) jako wredne szare eminencje które tylko z ukrycia czyhają żeby zaszkodzić Polsce jest pójściem na skróty , bo w czasach polskiego Oświecenia udowodnili , zarówno zmieniając prawo, pracujac w Komisji Edukacji Narodowej , przyczyniajać sie do uchwalenia Konstytucji 3 Maja , a także walcząc zbrojne w wojnie z Rosja z 1792 czy pózniej uczestnicząc w Powstaniu Kościuszkowskim,że zależało im na dobrym losie Polski

Ad1. Gasipies asiku. Masz następną zagadkę. Naprwdę łatwą.
Ad2. Nie chciało sie dźwigać teczki ....
Ad3. Czy mogłbyś mi zacytować fragment w którym twierdzę że oświeceniowi masoni to wredne bestie?? Powiem szczerze że w kontekście masonów taka prehistoria bardzo słabo mnie interesuje. Żeby jednak nie pozostawiać tematu bez komentarza to warto chyba wspomnieć że rozbiorów Polski dokonali również masoni (chociażby Wielki Fryc) a ich ówczesny koryfeusz Wolter pochwalał to w tamtym czasie pisząc że dobrze się stało. Jeśli dodam że sporo spośród tak chwalonych przez Ciebie oświeceniowych masonów polskich było członkami lóż kontrolowanych przez Fryderyka II i odgrało w trakcie rozbiorów rolę "pożytecznych głupców" a kilku podpisywało konfederację targowicką tudzież bardzo gorliwie współpracowało z caratem (zresztą Aleksader I był nawet protektorem Wielkiego Wschodu Polskiego) to dostaniemy chyba mniej jednoznaczny obraz panów w fartuszkach w kontekście Polskiej historii XVIII wieku.

Drozd 01.06.2012 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1253613)
Proponuję ,żebyś wprowadził cenzure ,tą na wzór PRLu ,tylko taką po drugiej stronie bieguna , nie bedzie mieć można innych poglądów niż ty , nie bedzie można wydawać różnorodnej prasy , beda organizacje do cenzurowania ksiazek ,a najlepiej wprowadz Święta Inkwizycje ,która bedzie ludzi palić na stosach .

PS
sorry ,że pisze post pod postem ,ale nei wiem jak na tym forum zacytować z kilku postów naraz

Nie cenzurę tylko prawo wynikające z doświadczeń przodków. Tacy co biegali z sierpem i młotem na sztandarach juz raz próbowali zaprowadzić szczęśliwość powszechną. Starą sprawdzoną metodą. Cieszcie się, a jak nie to kulka w łeb. Dlatego dzisiaj myślący nie chcą powtórki, a lemingi jak to lemingi. Jak im ktoś nie powie co mają robić i co myśleć to kreca sie w kolko jak dzieci we mgle, jak wody szukając drogi do urwiska.

Ty ASiku o stosach nie pitol, może o kuli w tył głowy albo sądach kapturowych przypomnisz. Chyba świeższa historia niż stosy. Ale komuch w tym problemu nie widzi, tak trzeba było co ASiku?

ps. Jak zacytować kilka różnych postów wymyśliłoby dziecko w podstawówce. Lemingowi trzeba powiedzieć, bo myślenie to dla takich stara zapomniana umiejętność.

JEDREK76 01.06.2012 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1253611)
A ty sobie przyszedłeś wytrzyć innymi gębę , żeby sobie udowodnić jakim jesteś wielkim patriotą ?

Wytrzeć AS-ie82. To po pierwsze.
Po drugie nie takim wielkim, metr i kilkadziesiąt centymetrów do tego kilkadziesiąt kilogramów:>, ale tak staram się dbać zarówno o mowę, jak i o Ziemię Ojczystą.
Dlatego też mam do Ciebie pytanie przeszkadza Ci sierp i młot, chefujara i inne symbole totalitarnego reżimu komunistycznego, który wymordował wiele setek tysięcy Polaków innych skazując na poniewierkę, niewoląc i zmuszając do katorżniczej pracy w łagrach?? Uważasz, że powinny być ścigane i karane osoby propagujące tą zbrodniczą ideologię na równi z inną zbrodniczą ideologią nazistowsko-hitlerowską?
Czy też masz na to wyj...e, jak to zwykło się mówić w kręgach lemingów??

Bronex 01.06.2012 10:41

AS82 - bujasz w obłokach. My o jednym a Ty projekcje o cenzurze, inkwizycji i tolerancji dla innych poglądów. Czasami twoja retoryka przypomina tę jaką prezentują ćpuny z hołoty palikota. Sierp i młot to symbol ,który niesie za sobą określony bagaż cierpienia dla milionów ludzi na całym świecie. Symbol totalitarnego zbrodniczego systemu. Zresztą co Ty wiesz. Tyle ile zjesz. Ja miałem okazję rozmawiać z kilkoma osobami ,które jako maleńkie dzieci zostały wraz z rodzicami , wywiezione na Syberię i do Azji Środkowej z terenów województw wschodnich II RP ,po wejściu Sowietów 17 września 1939 r. (cztery wywózki Polaków coś to mówi?). Znam już wiekową osobę ,która jako malutka dziewczynka , została skazana na karę śmierci i uznana za wroga Związku Radzieckiego ,tylko za to ,że jej tata był nauczycielem na Kresach. No ciekaw jestem jaki byłby Twój stosunek do ZSRR i komuny jakby cię przez 20 dni w wagonie krowiaku wieźli gdzieś na Daleki Wschód bez wody , bez jedzenia, ściśnięty jak sardyna, srając i szczając pod siebie na stojąco. Albo jakbyś był w takiej Kampuczy i skończyłbyś na polach śmierci ,uduszony foliową torbą. Che Guevara zbrodniarz i morderca, twórca kubańskich obozów koncentracyjnych , trafia na koszulki i jest ikoną popkultury skandal.

Widzicie wszyscy co to znaczy historyczna amnezja , co to znaczy wykorzenienie , co to znaczy brak wiedzy. Ja znam historię nie tylko z książek ale i z relacji uczestników i chociażby ten depozyt jaki oni w mojej świadomości złożyli nie pozwala mi na to ,żeby tolerować "czerwone marsze" sowieciarzy 12 czerwca. Ze względu na pamięć o naszych rodakach którzy konali w tych wagonach w mękach nie mamy prawa tolerować komunistycznych symboli na naszych ulicach.

Szpen 01.06.2012 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1253634)
Ze względu na pamięć o naszych rodakach którzy konali w tych wagonach w mękach nie mamy prawa tolerować komunistycznych symboli na naszych ulicach.

zgadzam się w 100%. My tolerować nie musimy i nie powinniśmy, ale prawo mają, więc chcąc nie chcąc przejdą. Hanka powinna odmówić ze względów bezpieczeństwa, a jeśli nie może skierować marsz nad Wisłe, a nie po krakowskim czy centrum miasta.

Arapaho 01.06.2012 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1253498)

Dla Rudego każde rozwiązanie jest dobre- gra na swoja pozycję w Juropie - spokojny , tolerancyjny dla "postępowej" myśli europejskiej, spolegliwy w kiedunku Niemiec i Rosji, buńczuczny w stosunku do USA na których położył lage, agresywny w stosunku do myśli narodowej, negatywnie nastawiony do tradycji i kultury.
Zrobimy rozróbe - to ją spacyfikuje.Nie zrobimy rozróby ogłosi światu wraz z Wołodią P. że zmienił ksenofobicznych , antyrosyjskich , antysemickich Polaczków w przyjaciół braci Moskali , a strony internetowe zaroją się od wpisów pewnie nie tylko sowieckich przydupasów, że Polacy to cioty i ruscy im robia pochody z sierpami i mlotami w centrum stolicy. Ruscy więc zrobia kolejny krok by nas zdominować a grają jak widać wielotorowo- zarówno podjazdy z zakupem akcji Azotów , podchody pod Lotos, podchody - udane -pod złoza gazu łupkowego , pokazywanie miejsca w szeregu w sprawie Smoleńska, teraz psychologiczna zagrywka z omonowcami w barwach kibicowskich - probując nas upokorzyć a jednoczesnie sprawdzając na ile mogą sobie pozwolić.
Bardzo symptomatyczne jest zachowanie strony polskiej - właściwie spolegliwośc do potegi "n" tej , pozwalanie na wszystko, prewencyjne aresztowania grupy Legii która mogła im nabruździć.Do tego JK oglosił że na Euro będzie spokój.Nie ma więc żadnej siły która zablokuje ruchy rządów polsko-rosyjskich.
Dla bacznego obserwatora analiza ostatnich miesięcy stosunków polsko-rosyjskich jest jasna. Mają miesiąc na robienie z nami tego co chcą . Jedyna opcja to że do Wawy zjadą się grupy kibicowskie z całej Polski i jakims cudem dogadaja się żeby zablokować Ruskich .Jest to malo prawdopodobne bo pewnie psy w całej Polsce będą monitorować poczynania najważniejszych postaci w danych klubach i pewnie nie dopuszcza nawet do wyjazdu.
Innymi słowy wg.mnie jesteśmy w d...ie ale stać z złożonymi rękami to prawie jak zdrada

Mocny 01.06.2012 13:08

http://www.facebook.com/AntyEuro

JEDREK76 01.06.2012 14:26

Likwidacji Polskich Sił Zbrojnych ciąg dalszy?

http://niezalezna.pl/29274-czerwone-...-do-likwidacji

Gwiaździsty 01.06.2012 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1253660)
zgadzam się w 100%. My tolerować nie musimy i nie powinniśmy, ale prawo mają, więc chcąc nie chcąc przejdą. Hanka powinna odmówić ze względów bezpieczeństwa, a jeśli nie może skierować marsz nad Wisłe, a nie po krakowskim czy centrum miasta.

Co mają ? jakie prawo ? Prawo to moga mieć u siebie w Rosji a nie w Polsce. Chyba, że pod rządami PO jesteśmy juz znowu Priwislanskim Krajem, bo wszystko na to wskazuje. Sa obywatelami obcego państwa i wjeżdżając do Polski na wize turystyczna mają się zachowywać jak turyści. Demo to moga sobie urządzać na Placu Czerwonym.
Jak czytam takie psychiczne wypowiedzi to nie wiem czy mam do czynienia z normalnymi ludźmi czy z jakimiś prowokatorami.

Sprawdź sobie to prawo tak. Jedź sobie do Izraela z kolegami typu AS82, załózcie sobie koszulki ze swastyką i ze spiewem przemaszerujcie przez Jerozolime. Wrócisz :) to nam opowiesz o tym prawie.
Możesz tez w rocznicę zajęcia Kremla przez wojska polskie pojechać do Moskwy i tam też zrobić demonstrację. Wrócisz to nam opowiesz jak było. A potem bedziesz dopiero pisął podobne bzdety.

Gwiaździsty 01.06.2012 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1253681)

Jak przed rozbiorami. Takie zaproszenie dla sąsiadów. Mamy coraz mniejszą armię, co najmniej 5 razy mniejszą niz wy, zapraszamy. Chyba Tusk dostanie następną błyskotkę od Niemców a Putin znowu go serdecznie wyściska.
Nie czarujmy sie to jest rozpad państwa polskiego. Jak na Titanicu. Polska tonie a skretyniały lud tańczy do orkiestry.

Szpen 01.06.2012 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1253686)
Co mają ? jakie prawo ? Prawo to moga mieć u siebie w Rosji a nie w Polsce. Chyba, że pod rządami PO jesteśmy juz znowu Priwislanskim Krajem, bo wszystko na to wskazuje. Sa obywatelami obcego państwa i wjeżdżając do Polski na wize turystyczna mają się zachowywać jak turyści. Demo to moga sobie urządzać na Placu Czerwonym.
Jak czytam takie psychiczne wypowiedzi to nie wiem czy mam do czynienia z normalnymi ludźmi czy z jakimiś prowokatorami.

Sprawdź sobie to prawo tak. Jedź sobie do Izraela z kolegami typu AS82, załózcie sobie koszulki ze swastyką i ze spiewem przemaszerujcie przez Jerozolime. Wrócisz :) to nam opowiesz o tym prawie.
Możesz tez w rocznicę zajęcia Kremla przez wojska polskie pojechać do Moskwy i tam też zrobić demonstrację. Wrócisz to nam opowiesz jak było. A potem bedziesz dopiero pisął podobne bzdety.

Co innego przekonania, a co innego prawo. względem prawa mogą paradować - globalizacja i deomracja się do tego przyczyniły. Polacy robią marsze choćby w Anglii i nikt nie robi problemu.

Fakt, u Nas ma to duże znaczenie historyczne, dlatego jestem temu przeciw. Ale nie zmienia to faktu że prawo im na to pozwala.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1253688)
Jak przed rozbiorami. Takie zaproszenie dla sąsiadów. Mamy coraz mniejszą armię, co najmniej 5 razy mniejszą niz wy, zapraszamy. Chyba Tusk dostanie następną błyskotkę od Niemców a Putin znowu go serdecznie wyściska.
Nie czarujmy sie to jest rozpad państwa polskiego. Jak na Titanicu. Polska tonie a skretyniały lud tańczy do orkiestry.

od ilu już lat toniemy, ile razy miało już to wszystko .......nąć. I co?

Gwiaździsty 01.06.2012 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1253695)
Co innego przekonania, a co innego prawo. względem prawa mogą paradować - globalizacja i deomracja się do tego przyczyniły.

I znowu pier...sz jak POtłuczoony. Co ma globalizacja i demokracja do demonstracji w obcym państwie ?
Pokaż mi takie prawo, w którym obcokrajowcy bez zgody instytucji danego państwa moga sobie robić demonstracje.

Cytat:

Polacy robią marsze choćby w Anglii i nikt nie robi problemu.
Bo tam legalnie mieszkają i maja do tego prawo jako obywatele UE. A w omawianym przypadku nie zachodzi takie podobieństwo ! Panimajesz ?

Poza tym nie odpowiedziałeś czy w koszulkach ze swastyką i spiewem na ustach skorzystasz z tego prawa maszerując przez Jerozolime, czy w koszulkach "raz siepem, raz młotem..." przez Moskwę w rocznicę zajęcia Kremla przez wojska polskie :)

Arapaho 01.06.2012 16:06

Cytat:

Co innego przekonania, a co innego prawo. względem prawa mogą paradować - globalizacja i deomracja się do tego przyczyniły. Polacy robią marsze choćby w Anglii i nikt nie robi problemu.

Fakt, u Nas ma to duże znaczenie historyczne, dlatego jestem temu przeciw. Ale nie zmienia to faktu że prawo im na to pozwala.

od ilu już lat toniemy, ile razy miało już to wszystko .......nąć. I co?

Co znaczy mają prawo? Prawo stanowi że odpowiedni organ pństwowy może odmówić wjazdu do kraju, czy demonstracji jeśli owe mogą spowodować zagrożenie dla bezpieczeństwa kraju lub jego obywateli. nawet nie powołując sie na takie prawo (bez powodu) kacapy nie wpuscili części kibiów Legii z transparentem "smoleńskim" na teren Rosji podczas ich gry w pucharach.
To co rudzielec odpierdala to przechodzi ludzkie pojęcie - na każdym poziomie rozbija państwo. Już nawet sld się z tym jakoś kryło i kombinowali tak że nie waliło po oczach . A ten to już jest jak namiestnik a nie premier
Żeby nie było że sie obawiam przemarszu kilkunastu tysięcy kacapów z przebierańcami ichniejszego OMONu - z największą przyjemnością -jak bedzie potrzeba -pojawię się w Wawie i zobacze ich miny po tym jak się po nich przejedziemy

Arapaho 01.06.2012 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1253681)

NIech nas Bóg ma w swojej opiece- w 3 lata do wyborów ryży może spowodowac takie straty których nie da się odbudować szczegolnie że po ewentualnym wygraniu wyborów przez PIS - Lis,Pochanke,Olejnik,Gugała czy Morozowski zrobią takie piekło Kaczyńskiemu że już mu współczuję. Siły morskie w stanie agonalnym, siły powietrzne -poza Efami - katastrofa, teraz zabrał się za siły specjalne. Szkolnictwo - dramat. NA emeryturze mężczyzna obecnie średnio pożyje 4 lata, całe zycie odkładal a na emeryture wyda tylko na łapówki w szpitalach i lekarstwa.Łaske nam zrobili psia ich mać.
Jak przeglądam ksiązki mojej córki to wymiekam - tu kolorujemy flagę UE, tam pytanie jakie miasto jest jej stolicą,wklejaniki , zabawy , gry - wszystko o UE.
O Polsce fladze, godle,hymnie - praktycznie tylko w dniach świąt narodowych, oczywiście jaka jest jedyna poza Polską i UE flaga ktora przewija się w książkach szkolnych mojej córki ?No jaka ? Niemiecka. NIe ma czeskiej, hiszpańskiej ,ukraińskiej czy białoruskiej ale niemiecka być musi.

Gwiaździsty 01.06.2012 16:36

Robieniem takiej bezkształtnej masy niewolników zajmują się specjaliści. Dla przygłupów euroentuzjastów to jest nie do wychwycenia. Kilka lat takiej eurosieczki i młode pokolenie bedzie sie identyfikowac tylko ze swoim panem czyli tym co płaci pieniadze. Jak w pańszczyźnie. Nie beda już czuć żadnego związku z rówiesnikami z Pomorza czy Wielkopolski bo będą oni dla nich obcy tak samo jak rówiesnicy z Wiednia czy Zagrzebia. A wypłukani zostaną z jakiegokolwiek patriotyzmu. Nie będa protestować jak przez np. Pomorze zostanie przyłaczone najpierw do eurolandu Meklemburgii i Pomorza Przedniego a potem juz w nim zniknie.

yoda79 01.06.2012 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1253718)
Robieniem takiej bezkształtnej masy niewolników zajmują się specjaliści. Dla przygłupów euroentuzjastów to jest nie do wychwycenia. Kilka lat takiej eurosieczki i młode pokolenie bedzie sie identyfikowac tylko ze swoim panem czyli tym co płaci pieniadze. Jak w pańszczyźnie. Nie beda już czuć żadnego związku z rówiesnikami z Pomorza czy Wielkopolski bo będą oni dla nich obcy tak samo jak rówiesnicy z Wiednia czy Zagrzebia. A wypłukani zostaną z jakiegokolwiek patriotyzmu. Nie będa protestować jak przez np. Pomorze zostanie przyłaczone najpierw do eurolandu Meklemburgii i Pomorza Przedniego a potem juz w nim zniknie.

Dramatyzujecie trochę.
Polska flaga i hymn są eksponowane, 4-klasista musi znać hymn (teoretycznie).
Problemem polskiej szkoły jest brak dyscypliny, małe wymagania, odtwórcze klepanie treści.
O polityce można porozmawiac z niewielką grupą licealistów; reszcie to wisi, jedyne co lubią z polityki to pośmiać się z Jarka. Wiedza historyczna? Śmiech, o Wołyniu nie ma co wspominać, Kresy to jakas abstrakcja, za to fajnie jest przyszpanowań koszulką z mordercą z Argentyny, ew. z napisem Sława partii.

darksun 01.06.2012 20:56

Cytat:

Tylko, że (pomijając już fakt "neutralności" mistrzostw, planowania przemarszu czy prowokacji Putina) niech się przejdą pod rosyjskimi flagami, pod angielskimi czy holenderskimi ale nie SOWIECKIMI, w kraju, który tyle wycierpiał z powodu tej ideologii. Tu nie chodzi o żadne animozje czy brak du...emokracji tylko o prawdę i sprawiedliwość. Dokładnie tak samo jak nie można swastyki użyć na tego typu wiecach. Swoją drogą, że Ruski "oficjalnie" chcą pod sierpem i młotem maszerować to też ich problem, bo w zasadzie to sami od tego "mocno" się nacierpieli ale to już inny temat... Widać jednak homo sovieticus jakoś tam powstało...

Pablo84 01.06.2012 21:12

Polska nie zabrania eksponowanie tego typu symboli?Czy jest tu może jakis prawnik, który to potwierdzi?
A nawet jeśli.To UEFA chyba zabrania.Jak rozumiem przed meczem ruski te swoje koszulki wszystkie zostawią w depozycie :-D

kreseq 01.06.2012 21:50

Podobno noszenie szmat z sierpami i swastykami nie propaguje danego ustroju...
Niemcy wpadna z takimi koszulkami :
http://9gag.com/gag/4014049

Ela 02.06.2012 04:56

http://niezalezna.pl/29289-%E2%80%9E...rawa-do-obrony
Cytat:

„Staruch” bez prawa do obrony

http://niezalezna.pl/uploads/imageca...111220-070.jpg(foto. Malgorzata Armo / Gazeta Polska)
Obrońca Piotra Staruchowicza nie dostał prawa do widzenia z klientem ani uczestniczenia w czynnościach prokuratorskich. Nie miał też możliwości przeczytania jego akt, także tych, na których podstawie sąd zarządził jego aresztowanie. – To naruszenie Europejskiej Konwencji Praw Człowieka – mówi dr Piotr Kładoczny z Fundacji Helsińskiej.

Wniosek o dostęp do akt Piotra Staruchowicza złożyłem niezwłocznie po jego zatrzymaniu - mówi reprezentujący go adwokat Krzysztof Wąsowski. Wystąpił on także z wnioskiem o widzenie z oskarżonym oraz o to, by we wszystkich czynnościach uczestniczył on w obecności adwokata. Na żaden z wniosków nie dostał pozytywnej odpowiedzi. Nie wiedział nawet, gdzie znajduje się jego klient.

Tymczasem odbyło się posiedzenie sądu, który zdecydował o aresztowaniu „Starucha”. Wąsowski znalazł się więc w sytuacji kuriozalnej – musiał bronić klienta, nie mając wiedzy o obciążających go dowodach i bez wystarczającej możliwości poznania jego stanowiska.

Jak podkreśla dr Piotr Kładoczny, Europejska Konwencja Praw Człowieka gwarantuje obrońcy prawo do „posiadania odpowiedniego czasu i możliwości do przygotowania obrony”. – Jak adwokat ma na poważnie bronić klienta, skoro nie wie, co mu się zarzuca ani co sądzi o sprawie on sam? – pyta przedstawiciel Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.

Przypomnijmy, że prokuratura postawiła „Staruchowi” dwa zarzuty – wprowadzenia do obrotu 1 kg amfetaminy oraz przygotowań do wprowadzenia kolejnych 5 kg. Opierają się one jedynie na zeznaniach świadka koronnego. W sprawie niepokoi nas kilka rzeczy. Np. hurtowe aresztowanie ok. 40 osób w krótkim czasie przez dwóch sędziów. Jak zdążyli oni rzetelnie zbadać każdy z przypadków? – pyta dr Piotr Kładoczny.

Zajęcie się sprawą zatrzymanych przed Euro kibiców zapowiada też Amnesty International. – Będziemy ją monitorowali, zależy nam na pełnej jawności – mówi „Codziennej” rzecznik tej organizacji Marcin Leszczyński.

Pablo84 02.06.2012 08:10

Rzygać się ....a chce na te .......one prawo.

Krissu 02.06.2012 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1253295)
W pełni rozumiem nasz rząd - jesteśmy najlepiej rozwijającym się krajem w tej części świata, dochód krajowy zaraz osiągnie poziom Japonii i innych krajów wysoko rozwiniętych więc nie potrzeba nam tych kilku marnych milionów euro które moglibyśmy z tego tytułu zarobić ...

A to nie Gilowska podpisywała?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1253821)
Podobno noszenie szmat z sierpami i swastykami nie propaguje danego ustroju...
Niemcy wpadna z takimi koszulkami :
http://9gag.com/gag/4014049

Wszak powszechnie wiadomo, że Waffen-SS to pierwsza na świecie organizacja krzewiąca ideę multi-kulti.
KryPie powinno się podobać. :)
http://wpolityce.pl/artykuly/29594-i...dowego-i-mostu

P.S.
Dawno Tu nie byłem. Fun, fun, fun... :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl