Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Wojtas 22.12.2009 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 833303)
lol hehe
Skorża gada jakby z góry wiedział że żadnych wzmocnien nie będzie
Ale prawdę mówiąc sam sobie jest winien. LOL.

Ale muszę wam powiedzieć, że jak był Bednarz to była chociaż szansa na darmowego Marcelo czy coś. A teraz to bez kasy możemy najwyżej złomu nasprowadzać.

Wszytsko to sa jakies stare wywiady i teraz będa odgrzewane.

Byle do pierwszego obozu (17 styczen) udało sie kogos sciagnac.

tzn nie kolejnego Beto tylko kogos kto wskoczylby do skladu i cos grał.

Potrzebujemy na tą chwile lewego obronce ,rozgrywajacego i napastnika -i daj Boze zebysmy kogos znalezil.

Szyman423 22.12.2009 20:19

Zgadzam się powinny byc 3 transfery ,ale pewnie jak sprzedamy kogos z dwojki Brożek,Marcelo
Ja wolałbym żeby sprzedali Pawła ,bo Marcelo za rok lub dwa moze isc do czolowego klubu z Europy
I zgarnelibysmy duzo więcej kasy za niego

(tak mi sie wydaje)

Gwiaździsty 22.12.2009 20:36

Jeśli za transfery obecnie ma odpowiadać Skorża to bardzo dobrze, ze nikogo jeszcze nie ma. Ciekawe czy odwiózł swojego Terrozziotiego na lotnisko ?

Kao 22.12.2009 20:59

Lech zgarnia nam każdego piłkarza, którego obserwujemy. Zgarnęli Peszkę, Stilicia, Lewandowskiego, teraz zgarnęli tak łatwiutko tego Białorusina.

A haczyk, te niby 300 tys. euro, tak naprawdę kwota była wyższa, media za dużo spekulują. Doliczmy kasę "za podpis", kwotę dla menadżera, no i podatki na Białorusi, co tu mówić, bez porównania. Sam piłkarz też pewnie wolał łatwiejszą ligę i uznał, że np. do Francji czy Rosji nie będzie startował, bo i po co, jak można w Lechu zgarnąć łatwą kasę, a potem się wybić np. do Niemiec. Ten Białorusin pewnie połknie naszą ligę, o ile jakiś ślunski drwal nie połamie mu obu nóg w "meczu walki".

JESTEŚMY TRANSFEROWYMI FRAJERAMI WIEC NIE PRZEJMUJMY SIĘ PUCHARAMI - oto mój pomysł na transparenty 17 I 2010 pod klubem, bo na ten obóz skład musi być skompletowany, a drużyna po pół roku - zgrana.

I co nam z pewnego niemal 3 z rzędu MP? 4 bym się nie spodziewał a i to nic nie da.

Szarny 22.12.2009 21:26

Skorża mówił, że będzie mu ktoś potrzebny w miejsce Garguły i że owoce pracy Klejdinsta i Csaplara niedługo będziemy mogli zobaczyć. Mam wrażenie, że już jednego owoca zobaczyliśmy, tyle że nie w tym klubie. Wogóle jakieś dziwne mieliśmy przymiarki w Białorusi- do lewego obrońcy tego BATE, tylko po co skoro mamy Pietie i ew. Diaza, no i tego napastnika Rodinowa. A tu po promocyjnej cenie można było wyciągnąć gwiazde mocniejszego od nas zespołu, w dodatku grającego na pozycji, na której poza niedoświadczonym Mączyńskim i kontuzjowanym Gargułą nie mamy nikogo i nie mieliśmy od czasów Szymkowiaka.

Jeżeli naprawdę wydatek 300 tys. euro na piłkarza z takim CV jest dla nas nie do zaakceptowania, to zarząd powinien nieco zmienić nasze plany na najbliższe lata i nie mamić kibiców "że naszym celem jest gra w grupie w LM, ew. LE". Bo za kilka lat, kiedy skończą się nasi najlepsi zawodnicy z taką polityką to my w Europie wogóle grać nie będziemy.

A najlepsza jest ta "dziura w budżecie" - rozumiem planowanie z wyprzedzeniem i takie tam. Ale my latem nikogo nie zakontraktowaliśmy (kontrakt Baszcza ---> Alvarez, kontrakt Zienia ----> Kirm), nie kupowaliśmy za wysokie sumy, żeby mówić o jakiejś 2 mln dziurze. Nie zrobiliśmy żadnych kroków, żeby zbliżyć się choćby o krok nawet do LE. Wpadka z Levadią to idealny pretekst do sprzedania kogoś z trójki Marcelo/Diaz/Brożek, żeby spłacić jakąś część długu. Faktycznie, musimy grać w Sosnowcu, ale jaki mądrala ułożył budżet na sezon, zakładając że pieniądze za cały sezon gry na wyjeździe, zwróci nam awans do Ligi Mistrzów, albo Europy, nie wzmacniając przedtem drużyny, a jedynie łatając luki po Zieńczuku i Baszczyńskim... Kpina i prowizorka.

Wogóle to przypomina mi to grę u buka. Gramy za 2 zeta na świra i liczymy, żę trafi się nam 1000 zł. Kiedy łatwiej, mimo że z pewnym ryzykiem możemy za 100 zł zgarnąć 200.

Witoldon 22.12.2009 21:27

Ludzie, żeby dokonać jakiegoś transferu gotówkowego, klub musi pozyskać fundusze na ten cel, a w obecnej sytuacji tylko sprzedaż zawodnika wchodzi w grę. Przyczyny takiej sytuacji są oczywiście dwie: Levadia; gra w Sosnowcu (chociaż to było wliczone w budżet). Nie jesteśmy Barceloną, że za rezerwowego otrzymamy godziwe pieniądze. Obecne ruchy kadrowe wskazują na to, że odejdzie Marcelo. Szkoda, bo to jest prawdziwy skarb.

Chyba niektórzy tutaj oczekują od Cupiała, który w tym roku odczuł na własnej skórze kryzys jakiś cudów. Pewnie i tak ten post nie wyleczy nikogo z obłudy, którą tworzą media...

Dzimi 22.12.2009 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 833338)
kolejne okienko transferowe-kolejny balon zludzen i pustych obietnic

a potem kolejna Leviadia....

tomasz_19 22.12.2009 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 833446)
a potem kolejna Leviadia....

i Lech, Legia i Cracovia... ale i tak będziemy mistrzem na pocieszenie :)

wojtole14 22.12.2009 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kao (Post 833418)
Lech zgarnia nam każdego piłkarza, którego obserwujemy. Zgarnęli Peszkę, Stilicia, Lewandowskiego, teraz zgarnęli tak łatwiutko tego Białorusina.

A haczyk, te niby 300 tys. euro, tak naprawdę kwota była wyższa, media za dużo spekulują. Doliczmy kasę "za podpis", kwotę dla menadżera, no i podatki na Białorusi, co tu mówić, bez porównania. Sam piłkarz też pewnie wolał łatwiejszą ligę i uznał, że np. do Francji czy Rosji nie będzie startował, bo i po co, jak można w Lechu zgarnąć łatwą kasę, a potem się wybić np. do Niemiec. Ten Białorusin pewnie połknie naszą ligę, o ile jakiś ślunski drwal nie połamie mu obu nóg w "meczu walki".

JESTEŚMY TRANSFEROWYMI FRAJERAMI WIEC NIE PRZEJMUJMY SIĘ PUCHARAMI - oto mój pomysł na transparenty 17 I 2010 pod klubem, bo na ten obóz skład musi być skompletowany, a drużyna po pół roku - zgrana.

I co nam z pewnego niemal 3 z rzędu MP? 4 bym się nie spodziewał a i to nic nie da.

Pomysł chwyci, ale dopiero po zakończeniu okienka transferowego. Przez całe okienko będzie robiona kibicom woda z mózgu i będziemy naiwnie wierzyli jak zwykle w "potężne plany" Mistrza Polski na wzmocnienia aż w styczniu usłyszymy od prezesa Wilczka, że to okienko można uznać za udane gdyż nikt nie opuścił drużyny i zasilił nas darmowy Cleber który wyprosił kontrakt bo inaczej nikt by z nim nie rozmawiał. Możecie mnie zbeszcześcić, ale taka jest prawda. Wyzbywamy się ważnych postaci, a na ich miejsce przychodzą mało wartościowi zawodnicy. Z roku na rok poziom gry Wisły Kraków dramatycznie spada, bo nie ma piłkarzy którzy by ten poziom podnieśli. Cała farsa zaczęła się od negocjacji z Kosowskim i trwa do dzisiaj.

cfa 22.12.2009 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 833466)
Pomysł chwyci, ale dopiero po zakończeniu okienka transferowego. Przez całe okienko będzie robiona kibicom woda z mózgu i będziemy naiwnie wierzyli jak zwykle w "potężne plany" Mistrza Polski na wzmocnienia aż w styczniu usłyszymy od prezesa Wilczka, że to okienko można uznać za udane gdyż nikt nie opuścił drużyny i zasilił nas darmowy Cleber który wyprosił kontrakt bo inaczej nikt by z nim nie rozmawiał. Możecie mnie zbeszcześcić, ale taka jest prawda. Wyzbywamy się ważnych postaci, a na ich miejsce przychodzą mało wartościowi zawodnicy. Z roku na rok poziom gry Wisły Kraków dramatycznie spada, bo nie ma piłkarzy którzy by ten poziom podnieśli. Cała farsa zaczęła się od negocjacji z Kosowskim i trwa do dzisiaj.

Na "pocieszenie" trzeba dodać, że poziom całej ligi spada skoro Wisła jeszcze potrafi na półmetku mieć kilku punktową przewagę nad resztą stawki. Narazie nie ma co narzekać na okienko transferowe które jeszcze się nie zaczeło. chociaż troche boli. że Lech się wzmacnia i inni już zaczeli swoje ofensywy transferowe.

Dzimi 22.12.2009 22:46

Jako że zbliża się okienko transferowe, pozwolę sobie przytoczyć kilka moich wypowiedzi z czerwca/lipca 2009 roku

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 758999)
Od kilku lat gdy Wisła kończy sezon to słyszymy o tym, że przed pierwszym treningiem nowego sezonu kadra piłkarzy będzie dopięta na ostatni guzik (wraz ze wszystkimi wzmocnieniami). Szkoda, że z tych szumnych zapowiedzi jest jedno wielkie systematycznie powtarzające się g**wno.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 758469)
Sytuacja tego typu, że kontuzja jednego obrońcy rozwala cały blok defensywny nie powinna mieć miejsca w profesjonalnym klubie. Niestety ale kadra piłkarzy została za bardzo odchudzona. Mamy za mało zmienników. Do gry jest zdolnych tylko trzech obrońców, a skład w sparingu z Mattersburgiem z konieczności w połowie składał się z młodzieżówki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 758469)
Sytuacja kadrowa za kilka-kilkanaście miesięcy może być fatalna. Według mnie pierwszy skład czeka wyprzedaż jak w 2005 roku. Z wysokim prawdopodobieństwem odejść mogą: Diaz, Marcelo, Paweł Brożek, Boguski. Do tego do kresu zbliżają się kariery Głowackiego, Sobolewskiego i Cantoro (wiek). Należy szukać już następców, aby potem nie obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku.

I przed Leviadią

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 758949)
Powracając do tematu meczu z Leviadią, pojawiły się nowe (ważne) informacje. Cytuję:

Cytat:

We wtorkowe popołudnie Levadia Tallin, rywal Wisły w II rundzie Ligi Mistrzów, w ligowym pojedynku rozgromiła FC Kuressaare 7:1. Spotkanie rozgrywane na wysepce leżącej 200 km od stolicy Estonii, oglądał w towarzystwie polskiego ambasadora asystent Macieja Skorży, Rafał Janas. Wysoka wygrana Levadii nie zrobiła jednak na wysłanniku Wisły wielkiego wrażenia.

- Spodziewałem się tak wysokiego wyniku i tak się stało. Liga jest bardzo podzielona, jeśli chodzi o poziom. Jest kilka zespołów, które prezentują jako taką piłkę nożną. Reszta mocno odstaje i prosi o jak najmniejszy wymiar kary. I właśnie takiego przeciwnika - beniaminka FC Kuressaare - miała Levadia. Klub prezentował poziom polskiej II ligi albo jeszcze niższy. Przez 70-75 proc. czasu Levadia miała piłkę, a mecz toczył się właściwie na jednej połowie - powiedział Rafał Janas Gazecie Wyborczej Kraków po powrocie do Polski.

Według Rafała Janasa siła Estończyków opiera się na dobrze się uzupełniających, wymieniających się pozycjami, graczach ofensywnych - zwłaszcza Sanderze Purim, Nikcie Andriejewie, Władimirze Gusjewie i Indrku Zelinskim. Jak twierdzi asystent Skorży, rzeczywiście można się ich obawiać, choć zaznacza, że "poziom ligi utrudnia zweryfikowanie ich umiejętności".
Wydaje mi się że za bardzo ich olewamy. Dostrzegam w tym analogie do naszych meczów z Parmą czy Schalke w 2002 roku. Wówczas to My byliśmy taka Leviadią i o naszej sile stanowiła właśnie czwórka czy piątka szybkich, zgranych i nieprzewidywalnych graczy ofensywnych (Kosa, Zuraw, Uche, Szymek... )

Radziłbym osobom w klubie bardziej profesjonalne podejście do tego meczu. Oby tech ich kwartet nie rozjechał przypadkiem naszej zdziesiątkowanej obrony, bo będzie wtopa jeszcze większa jak w Tibilisi.

Panowie trenerzy jeszcze raz apeluję - proszę zobaczyć jak traktowała nas wielka Barcelona przed rokiem - wypowiadali się o nas z szacunkiem i mówili że nie będzie łatwo z nami wygrać. My będąc w takiej sytuacji olewamy i wyśmiewamy rywala...

krzysztofff 22.12.2009 22:48

jedyna nadzieja,ze uda sie wytransferowac Diaza-modlmy sie aby byly dla niego jakies oferty,patrzac optymistycznie jestesmy wstanie wziac za niego 700-800 tys euro,diaza da sie zastapic a wtedy moze uda sie wysluplac jakies 200-300 tys na jakis transfer-Brozka w obecnej formie nikt nie kupi a strata Marcelo bylaby katastrofa...Nie ludzmy sie nie bedzie transferow do klubu bez kasy z tego co sie uda sprzedac-po prostu kasa swieci pustka i jest w niej deficyt(ten podreperowany jest przez to ,ze nie bedziemy placic juz cantoro)...z tego co wiem,za oszczednosc za kontrakt mauro jest zgoda na podpisanie z bramkarzem (ale max za 100 tys euro rocznie)

Marszałek 22.12.2009 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 833432)

Jeżeli naprawdę wydatek 300 tys. euro na piłkarza z takim CV jest dla nas nie do zaakceptowania, to zarząd powinien nieco zmienić nasze plany na najbliższe lata i nie mamić kibiców "że naszym celem jest gra w grupie w LM, ew. LE". Bo za kilka lat, kiedy skończą się nasi najlepsi zawodnicy z taką polityką to my w Europie wogóle grać nie będziemy.
.

To nie jest kwestia zarządu,ale szerszej sytuacji. Zarząd wykona to co mu każe Cupiał. Nie inaczej. I tutaj właśnie zaczynają się dziwne dla mnie sytuacje. Otóż Cupiał nie wiem na co liczy,ale w obecnym kształcie bez dofinansowania będziemy w czubie może dwa,trzy lata. Później będzie coraz gorzej wejść na pudło. O jakiś pucharach europejskich możemy już teraz zapomnieć. Goni nas Amica i to wyraźnie. Dodatkowo zespól ten posiada zaplecze finansowe i to dość znaczne. Dziś sprzedali min Kitajcom fabryki za 230 mln. Jakiś grosz z tego na Amicę napewno pójdzie, jeśli będzie taka potrzeba. Długofalowo są w lepszej pozycji od nas. Legia,tam dziwne rzeczy się dzieją do tego ITI,nie sądze aby wydawali tyle kasy co Amica na transfery w dłuższej perspektywie. Poza tym im ITI pożycza kasę,więc są w takiej samej dziurze jak my. Jedno okno transferowe będa mieć solidne,posprowadzają kogoś nawet z nazwiskami,plus trener, poczekają sezon,dwa kasę odbiorą i tyle. Tak to widze. Większą obawę mam w kontekście Polonii Warszawa i Wojciechowskiego. On ma zywą gotówkę nie na papierze i jest gotowy wydawać na konkretnych piłkarzy dobre pieniądze. Do tego już doszedł do tego,że w Polsce nie ma dobrych trenerów. Bakero został, zobaczymy kogo zacznie ściągać,ale nie mam wątpliwości,że Wojciechowski może zbudowac mocny zespół,w oparciu o swój solidny interes. I to niekoniecznie w Warszawie.Natomiast my na tym tle firm mocno wspierających swoje klubu jestesmy mizernii. Cupiał chce mocnej Wisły.Ale póki co to podobno spłacamy dług,który u niego zaciągneliśmy?nie wiem na ile to prawda?,do tego jesteśmy tak naprawde samofinansującym się klubem,co jest cudem samym w sobie. TF nie wiem jaką ma sprzedaż,ale od jakiegoś czasu też nas nie wspiera. Ogólnie to bida. I do tego zarząd nie szuka jakiegoś inwestora,który wykupiłby udziały od Cupiała,bo Cupiał ich mianuje i to nie po to aby ściągać tu kogoś innego. Poprawcie mnie jesli źle myśle,ale czy czasem nie jesteśmy w sytuacji bez wyjścia,skazani na stagnację? Jesteśmy skazani,sorry za powtórzenie, na marnego trenera,bo na lepszego nas nie stać i na modły aby kogoś sprzedać,żeby znów kupić kogoś kto celnie piłkę kopnąc może,choć wiemy,że lepszy od tego którego sprzedaliśmy być nie może. Obawiam się,że za rok,dwa Amica,Legia,Polonia, poczuje krew,że słabniemy zrobią dwa,trzy transfery i bez wsparcia gotówkowego leżymy. Bedziemy groźni ale nic ponad to,z czasem w walce o puchary będziemy na straconej pozycji i coraz lepsi zawodnicy będa nas omijać łukiem,bo kasą też ich nie zachęcimy. Budżet będzie mniejszy,bo nie będzie już kogo sprzedać....reasumując,potrzebny jest inwestor. Do niedawna sądziłem,że uda się dobrą i solidną polityką transferową budować mozny klub za rozsądne pieniądze, to już wiem,że nic z tego. Ani scautów,ani szkolenia młodzieży. Nic.

krzysztofff 22.12.2009 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 833466)

czy to nie sa moje slowa???a sorry po prostu wyjales mi je z ust-dokladnie taka jest prawda,przez nieudolna polityke transferowa wartosc druzyny z roku na rok spada,a trener zlotousty wciaz mowi,ze jest ok bo po prostu broni rekami i nogami cieplej posadki..gdyby mial jaja dawno powiedzialby stop!!!

kwiatekk 22.12.2009 22:58

Trener Skorża jeździł oglądac zawodników BATE Borysów, a to Lech kupuje zawodników tego klubu ;/

TO JEST NIESTETY NASZA POLITYKA TRANSFEROWA!

tomasz_19 22.12.2009 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kwiatekk (Post 833485)
Trener Skorża jeździł oglądac zawodników BATE Borysów, a to Lech kupuje zawodników tego klubu ;/

TO JEST NIESTETY NASZA POLITYKA TRANSFEROWA!

a skąd wiesz, że Skorża był oglądać zawodników Bate :D pewnie oglądał piłkarzy Benfici.... rotfl, lol102 :D

niestety oglądać może każdy, ale kupować nieliczni w tym my...

kwiatekk 22.12.2009 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 833487)
a skąd wiesz, że Skorża był oglądać zawodników Bate :D pewnie oglądał piłkarzy Benfici.... rotfl, lol102 :D

niestety oglądać może każdy, ale kupować nieliczni w tym my...

to się nazywa stwarzanie pozorów. żeby kibice widzieli że "coś" się dzieje . . .

Kao 22.12.2009 23:21

Mam wrażenie, że gadki naszego trenera nt. transferów to jego przyszłe alibi, w razie, jakby pięciopunktowa przewaga nagle się stopiła (a może, skoro dostajemy w bęcki od Legii i Lecha).

Nie czaruj nas, Panie Skorża, powie Pan dzisiaj: "Jeśli przegramy mistrzostwo, to przez brak transferów. I puchary też."

Byłoby szczerze i może kimś na górze by wstrząsnęło. Tak to jest następna część żenującej komedii pt. "Alibi Skorży".

element 22.12.2009 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kao (Post 833494)
Mam wrażenie, że gadki naszego trenera nt. transferów to jego przyszłe alibi, w razie, jakby pięciopunktowa przewaga nagle się stopiła (a może, skoro dostajemy w bęcki od Legii i Lecha).

Nie czaruj nas, Panie Skorża, powie Pan dzisiaj: "Jeśli przegramy mistrzostwo, to przez brak transferów. I puchary też."

Byłoby szczerze i może kimś na górze by wstrząsnęło. Tak to jest następna część żenującej komedii pt. "Alibi Skorży".

A po kiego mu jakieś alibi skoro dajmy na to RN + Cupiał nie wyrażą zgody na transfery?
W razie nie opchnięcia kogoś z trójki BMD. Czy innego powodu.
Tak więc teoria z dupy bowiem przed jedyną grupą osób jaką może się tłumaczyć to właśnie RN + Cupiał, którzy są odpowiedzialni za transfery.
Ewentualnie wyrażą ale nakażą mu się zmieścić w danej kwocie i poniekąd w razie niewypału można mieć do niego pretensje, ale tak samo trudno będzie winić za wszystko, a to dlatego bo nie mógł wybierać w tych grajkach w których chciałby wybrać i był zmuszony szukać całkowicie gdzie indziej o całkowicie innych nazwiskach aniżeli tam i o nazwiskach jakie miał on na myśli ale z powodu sporych ograniczeń siłą rzeczy widzieć ich nie będzie mógł przy Reymonta.

damian755 23.12.2009 00:09

zamiast tu krytykować mogliście jeździć na mecze do sosnowca kupować bilety to by kasa płyneła do budżetu a tak trybuny były puste to i jest budżet pusty.

Wojtas 23.12.2009 00:13

Generalnie tak jak Dzimi wkleil to swoje stare posty..
co pół roku mamy mamy poprostu tą sama powtórke z rozrywki czyli robienie troche hałasu a potem juz tylko glucha cisza..

zgadzam sie tez z Marszalkiem ze obecnie troche jestemy w drodze bez wyjscia bo klub nie sprzedaje,nie kupuje ,inwestorow ,skoutów,mlodziezy- brak...

w dodatku nasze "wzmocnienia" przed tak waznymi pucharami 2010 polegaja na pytaniu kogo najpierw sprzedamy.-czy de facto oslabimy sie a pozniej to od bidy kogos kupimy jako zapchajdziure...

P.S.A A jak tam owoce pracy Jozka i Edka..byli tylko na wakacjach czy przypadkowo znalezli ci fachowcy jakiegos tubylca z Wysp Tuka-Tuka ktory zgodzil by sie u nas pograc za czapke gruszek??

skttrbrain 23.12.2009 02:10

Patrząc na Wasze transfery z boku, to wydaje mi się, że kompetentnej osoby już nie ma w klubie. Po Bednarzu jechaliście, a to on wyszukiwał Wam całkiem zachęcających zawodników (Marcelo, Braz, snajper z CSKA - Nei? jeszcze pewnie paru by się znalazło). Z jakichś powodów ich nie kontraktowano, nie ważne. Ważne, ze na Bednarzu skupiła się cała złość z brak transferów, zarząd zrobił go od razu kozłem ofiarnym i się go pozbył, mając dzięki temu alibi na pół roku. A teraz macie Edka i nic więcej niestety..

WhiteStarDvisionTheBest 23.12.2009 02:45

Największym ''transferem'' będzie utrzymanie obecnej kadry + powrót z wypozyczeń + wyleczone kontuzje,wiecej sie nie spodziewam patrząc na ostatnie lata do tyłu,a jesli mamy sprowadzać kogoś pokroju Beto to wole,żeby nikt nie przychodził bo nie chce,żeby sie z Nas śmiano:)

Wielkie halo jest teraz bo Lech dokonał gotówkowego transferu i wszyscy sie tym podniecają,mistrzostwa i tak nie zdobędą w tym roku.

Mnie martwi tylko to,co będzie za 3-4 lata z Wisłą,jak tak dalej będzie wyglądać kazde okienko transferowe to już będzie nie ciekawie:)

buczo1985 23.12.2009 03:05

Jaka ta polska liga jest słaba. Tak jak pisze kolega wyżej wszyscy się podniecają transferem Lecha. Słabizna ligowa kupuje jakiś grajków, a Wisła i Legia póki co cisza. Mam nadzieję, że dożyje czasów, w których okno transferowe, faktycznie będzie oznaczać transfery, a nie powroty z wypożyczeń i składanie składu po kontuzjach. Najbardziej w polityce Wisły denerwuje mnie to, że nawet jak już jakiś transfer sfinalizują to zawsze w ostatniej chwili. Przez to przepadają nowym zawodnikom zgrupowania i ogrywanie się z drużyną. Coś mi mówi, że jeśli wymęczą przyjście nowego zawodnika to nastąpi to dopiero przed początkiem rundy wiosennej. Ale przynajmniej mamy solidne usprawiedliwienie - brak kasy i potrzeba sprzedania zawodnika by tą kasę zdobyć. Przykre to jest.

skeba 23.12.2009 09:19

Historia pokazała, że 300 tys euro może być całkiem dobrze wydane (Kirm, może ten Białorusin z Lecha).
WIelkich kokosów nie ma. Jak widać w zamian za Jirsaka można mieć dwóch solidnych ligowców, nawet reprezentantów, ale oczywiście scouting kuleje.
Ten Csaplar to chyba tylko jezdzi sobie na wakacje, bo zadnego zawodnika chyba jeszcze nie podsunał. Jeszcze jest troche czasu, więc czekajmy. W sumie Skorża ma już te 3 transfery (Cleber, Mączynski, Kowalki)

Acapelo 23.12.2009 09:37

Hm jedyną niespodziankę na jaką liczę, ze strony Skorży to że sprzeda Łobodzińskiego, a w to miejsce ściągnie Grosickiego (wiem, że Skorża byłby w stanie nad nim zapanować).

funkykoval 23.12.2009 09:38

Wszyscy podniecają się Amiką i jego polityką transferową oraz martwią tym co nasapi za 3-4 lata, ale przecież w Amice nie ma 20 piłkarzy o wielkich umiejętnościach, Ci najlepsi będą odchodzić, bo Amiki nie będzie stać na ich utrzymanie (Lewy, Peszko, Stilić), więc to nie będzie tak, że za 2 lata Amika będzie miała 20 zarąbistych grajków. Amika otwierając drogę Stilicowi kupuje Krywieca, a my otwierając drogę Marcelo ściągamy Kowalskiego i Clebera. Jedyna różnica w tym, że my nie wydajemy pieniędzy.
Piszę AMIKA, gdyz zgodnie z dokumentami z KRS nie było żadnej fuzji, tylko wykupienie przez Amikę nazwy i godła klubowego oraz przejęcie części majątku.

szprotson 23.12.2009 09:47

polityka transferowa Wisły - taka jest nazwa tematu o ile mnie wzrok nie myli

A tutaj wszędzie Amica i Amica.
Panowie. Widze ze nas juz zżera, wiec dajmy spokój. Mamy swój klub, swoje transfery. Jeśli tabela nie kłamie, to MY prowadzimy w lidze.
Może i nie kupimy nikogo, a mistrzostwo znowu będzie nasze.
Ale nie amicujmy...

wojtole14 23.12.2009 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 833541)
polityka transferowa Wisły - taka jest nazwa tematu o ile mnie wzrok nie myli

A tutaj wszędzie Amica i Amica.
Panowie. Widze ze nas juz zżera, wiec dajmy spokój. Mamy swój klub, swoje transfery. Jeśli tabela nie kłamie, to MY prowadzimy w lidze.
Może i nie kupimy nikogo, a mistrzostwo znowu będzie nasze.
Ale nie amicujmy...

O ligę to ja jestem spokojny, wystarczy żeby wygrywać jedną bramką z cieniasami i przegrywać z Legią, Craxą i Amicą bo to da nam mistrzostwo. Jeśli Wam się to podoba to dalej utwierdzajmy się w przekonaniu, że jest wszystko ok. Ale mi i sporej grupie ludzi nie podoba się styl gry, polityka tego klubu i niektórzy zawodnicy na boisku, którzy za siedzenie na ławce trzepią 10 razy większą kasę niż Marcelo. Robi się wodę z mózgu kibicom, że to była tylko wpadka, że bardzo przepraszają, ale to się niestety powtarza a Pan Cupiał powoli przestaje poważnie traktować kibiców i Wisłę Kraków. No bo jak ma poważnie traktować klub który zdobywa któryś raz Mistrzostwo Polski, a później błaźni się na arenie międzynarodowej. Poziom ligi spada, z tym się zgodzę, ale jeszcze szybciej spada on w Wiśle, a o nowych piłkarzach możemy sobie marzyć czytając bzdury w gazetach. Bo Wisły nie stać na nowych piłkarzy, a jedynie na pomówienia o nowych WARTOŚCIOWYCH wzmocnieniach.

szprotson 23.12.2009 10:18

tylko jeden klub, kocham az po grób ...

no tak zbłaźniliśmy się, Levadia Tallin, i co nam ku*** da wypominanie tego?
Na skład jaki mamy to i tak nie do wiary ze mamy pierwszy plac.
Polityka klubu? Było protestować 2 lata temu jak kupowali Łobo, najlepszego skrzydłowego w kraju w tym czasie. Tak samo było protestowac jak brali Gargułe, Jopa, Ćwielonga, Jirsaka.
Za każdym, no moze procz Jopika, z tych zawodnikow znosiliśmy jaja na forum i nie tylko. Kto mógł wiedziec ze tak sie sprawy potoczą i zawodnicy sie nie sprawdzą. Najlepiej teraz jest siedziec i krytykowac.
Nie podoba CI sie polityka Wisły, no cóz, mi tez jakos ona leży, ale wierze w Skorże i w to co robi.
Oczywiscie moge stać po drugiej stronie barykady, i miec wyjebane. Narzekac to na trenera to na zawodnikow. I czy to cos da?
Z pustego, to i Skorża i Salomon nie naleje.
No i oczywiscie "o nowych piłkarzach mozemy sobie marzyć czytajac bzdury w gazetach"
wiadomo ze w gazetach pisza .......y, wiec jaki sens ma czytanie tego. Z przymrużeniem oka traktuje wszystkie prasowe wypociny, dopoki na twsd nie zobacze oficjalnego newsa.
Po za tym, okienko rusza 1 stycznia.
No ale LECH kupił, wiec my też musimy by nie być gorsi ? Tak? Takimi transferami to jeszcze słabsi niż Łobo i Jirsak beda przychodzić.

westersyl 23.12.2009 10:57

Cytat:

Patrząc na Wasze transfery z boku, to wydaje mi się, że kompetentnej osoby już nie ma w klubie. Po Bednarzu jechaliście, a to on wyszukiwał Wam całkiem zachęcających zawodników (Marcelo, Braz, snajper z CSKA - Nei? jeszcze pewnie paru by się znalazło). Z jakichś powodów ich nie kontraktowano, nie ważne. Ważne, ze na Bednarzu skupiła się cała złość z brak transferów, zarząd zrobił go od razu kozłem ofiarnym i się go pozbył, mając dzięki temu alibi na pół roku. A teraz macie Edka i nic więcej niestety..
Sorry ale gadasz głupoty, początki pracy Bednarza były ciężkie ale z czasem zaczął zdobywać coraz więcej zwolenników. Nawet więcej było tych którzy go doceniali niż jechali. Braz to wynalazek Perlarty, Bednarz ślepo wierzył temu kolesiowi, David nie poradził sobie w Pao mając za konkurencje Wawrzyniaka potem nagle niby miał go podpisać Juventus co jest kompletną brednią którą wypowiedział Bednarz nazłość Skorzy lub powtórzył słowa Perlarty według którego niby Beto miał znaleźć klub w Grecji co również jest kompletną bzdurą. Fakt z Marcelo mu wyszło świetnie.
A snajper CSKA to pomysł Skorży który dostrzegł go podczas sparingu.

Do tego Bednarz forsował Bożoka który według mnie jest o wiele słabszym piłkarzem od Kirma . Andraż Pokazał zagrania których przeciętny polski piłkarz nigdy nie wykona.

Uważam, że powinniśmy zrobić JEDEN solidny transfer, bez sprzedawania nikogo (chyba że chodzi o Diaza), kupić dobrego napadziora albo soldinego środkowego pomocnika.

Ejdzbiol 23.12.2009 11:14

A ja się osobiście cieszę, że dostajemy takie "wzmocnienia". Jakby nie było, trafi się plaga kontuzji wśród środkowych obrońców, będzie musiał grać Kowalski, Sobolewski będzie miał grypę wyjdzie Mączyński. Jeśli będą grali dobrze to może nie będzie potrzeba wydawać niepotrzebnie kokosów na bezwartościowych zawodników i zapychaczy, a możemy się chociażby przysłużyć reprezentacji podtykając pod nos wartościowych piłkarzy z jakimś doświadczeniem. Kiedy odejdzie Sobol, Głowa to jak myślicie kto ich zastąpi w przyszłości? takie różne Kirmy i Marcele, którzy za przeproszeniem mają nasz kraj totalnie w dupie przychodzą tu grać dla pieniędzy i promocji do lig zachodnich? Ofc są wyjątki, jak Cleber ale nieliczne. A np. taki Sobolewski daje temu klubowi swoje zdrowie, jest najlepszym defensywnym pomocnikiem w kraju i oczekuję od niego, że weźmie też pod szkrzydła takich zawodników jak właśnie Mączyński, nauczy ich czegoś zanim przejdzie na emeryturę i pokaże na czym rzecz polega, w tym oddanie klubowi. Pod tym względem popieram politykę klubu.

Romek92 23.12.2009 12:04

Ja uważam ze wisla powinna kupic tego Grosickiego z Jagieloni

Acapelo 23.12.2009 12:06

No cóż jeżeli jest szansa, że Garguła jednak wróci do pełnej sprawności to przydałoby się wywalić Łobodzińskiego, kupić Grosickiego i Jakiegoś napastnika:).

Romek92 23.12.2009 12:08

A na pozycje bramkarza to mogliby sie pokusic od Białkowskiego bo Pawelek nie gwarantuje dobrej gry

Arturo Qr2nów 23.12.2009 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 833482)
To nie jest kwestia zarządu,ale szerszej sytuacji. Zarząd wykona to co mu każe Cupiał. Nie inaczej. I tutaj właśnie zaczynają się dziwne dla mnie sytuacje. Otóż Cupiał nie wiem na co liczy,ale w obecnym kształcie bez dofinansowania będziemy w czubie może dwa,trzy lata.

Nic dodać, nic ująć. W czubie będziemy 2-3 lata spokojnie. Za niespełna rok będziemy mieli 30tys. stadion (przed np. Legią). Przez ten okres można też poczynić kroki ku zwiększeniu sprzedaży asortymentu produkowanego przez Telefonikę. Są przesłanki za odpuszczaniem kryzysu. Na co więc może liczyć Cupiał?
a) Mając stadion, więcej pieniędzy do wydania, do spożytkowania więcej przestrzeni reklamowej - dokonuje szarży na europejskie puchary.
b) Stadiony w 40mln. kraju w centrum Europy stoją, w perspektywie jest boom na piłkę w 2012 roku i w takiej scenerii Cupiał pozbywa się Wisły.

Gwiaździsty 23.12.2009 12:23

Narazie to widać mamy spory przeciek w klubie. Gdziekolwiek by sie nie ruszył trener, asystent (nawet na jakąś wysepkę koło Estonii) to w mediach wszystko wiedzą. Przeciwnik też, gdzie i po co pojechał ktoś z Wisły. Jak się prowadzi taką otwartą politykę to się wychodzi z czasem na durnia i to nie tylko przed własnymi kibicami. Dziwne, że za czasów nielubianego przez Skorże - Bednarza było jednak inaczej, a pismaków krew zalewała, bo dowiadywali się w ostatniej chwili gdy gość właśnie podpisywał kontrakt. Nie mam zaufania do obecnych skautów, bo coś mi się zdaje, ze kłapią celowo dziobem naokoło i wynajdują graczy nie tylko nam, chociaż od nas biorą kasę. A przy okazji dorabiaja na boku, oferując towar innym po cichu.

FRANTIC 23.12.2009 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 833592)
Narazie to widać mamy spory przeciek w klubie. Gdziekolwiek by sie nie ruszył trener, asystent (nawet na jakąś wysepkę koło Estonii) to w mediach wszystko wiedzą. Przeciwnik też, gdzie i po co pojechał ktoś z Wisły. Jak się prowadzi taką otwartą politykę to się wychodzi z czasem na durnia i to nie tylko przed własnymi kibicami. Dziwne, że za czasów nielubianego przez Skorże - Bednarza było jednak inaczej, a pismaków krew zalewała, bo dowiadywali się w ostatniej chwili gdy gość właśnie podpisywał kontrakt. Nie mam zaufania do obecnych skautów, bo coś mi się zdaje, ze kłapią celowo dziobem naokoło i wynajdują graczy nie tylko nam, chociaż od nas biorą kasę. A przy okazji dorabiaja na boku, oferując towar innym po cichu.

A pomyślaleś o zmyłce np? Gadamy w gazecie, że ten, ten, później ten a na koniec zaskakujemy i mamy tych o których się nie mówiło ;)

A jak mówisz, że oferują towar na boku innym klubom to nie wiem czy mówisz na poważnie czy nie. Prawda jest taka, że obecnie to chyba tylko Białorusini chcą grać w Polsce bo nawet dla Włocha czy Hiszpana z 2 lig swojego kraju granie u Nas to zwykła porażka a rozwojowo zatrzyma się już do końca kariery.

Mnie zastanawia jedno, dlaczego w Polsce piłkarza 18-19 letniego nie wporowadza się do składu? Wydaje mi się, że kogoś takiego nam trzeba, z wyobraźnią, chłopaków którzy technicznie są dobrze wyszkoleni, tymbardziej, że na poziomie juniorskim dorównujemy innym krajom, dopiero później zaczyna się płacz gdy odbije palma :)

emjot 23.12.2009 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FRANTIC (Post 833610)
A pomyślaleś o zmyłce np? Gadamy w gazecie, że ten, ten, później ten a na koniec zaskakujemy i mamy tych o których się nie mówiło ;)

A jak mówisz, że oferują towar na boku innym klubom to nie wiem czy mówisz na poważnie czy nie. Prawda jest taka, że obecnie to chyba tylko Białorusini chcą grać w Polsce bo nawet dla Włocha czy Hiszpana z 2 lig swojego kraju granie u Nas to zwykła porażka a rozwojowo zatrzyma się już do końca kariery.

Mnie zastanawia jedno, dlaczego w Polsce piłkarza 18-19 letniego nie wporowadza się do składu? Wydaje mi się, że kogoś takiego nam trzeba, z wyobraźnią, chłopaków którzy technicznie są dobrze wyszkoleni, tymbardziej, że na poziomie juniorskim dorównujemy innym krajom, dopiero później zaczyna się płacz gdy odbije palma :)

jeśli prawdą jest że M. S. miał zobaczyć Lewskiego w LE
to jest tam i lewy obrońca i def. pom którym kończy się kontrakt 30.06.2010, w dodatku byli reprezentanci, lub obecni - czego nie wiem Bułgarii
więc wpisują się w trynd

zim zum 23.12.2009 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FRANTIC (Post 833610)

Popatrz co oni mają w głowie. Jedni udają chorych żeby sobie na hali pokopać w Grajowie, a drugi ledwo parę razy podał prosto i już wydaje mu się, że jest jak Cristiano Ronaldo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl