Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

flamengista 31.10.2011 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1184054)
No, tak się składa moderatorze drogi, że chodząc na mecze Legii od kilkunastu lat mam dość dobre pojęcie kto bronił, więc moja opinia naprawdę jest stworzona na podstawie analizy wyżej wymienionych nazwisk.

Kuciak na pewno jest lepszy od Szamotulskiego, Robakiewicza i Fabiańskiego. Prawdopodobnie jest też lepszy od Szczęsnego czy Kowalewskiego lub Stanewa. Boruc to Boruc, on się w kategorii lepszy/gorszy nie mieści, bo to kibol Legii :)

Ale ja nie mam zamiaru dyskutować o tym, czy Szczęsny był lepszy czy gorszy od Kuciaka. Z resztą: jak to można sprawdzić? Inne czasy, inni przeciwnicy.

Pisałem o czymś zupełnie innym: to zeszły sezon był ewenementem, a nie sytuacja w której Legia ma świetnego bramkarza. W ostatnich 15 latach to raczej było normą.

A co do Kuciaka: rozumiem twoje zachwyty, szczególnie gdy ma się w pamięci poprzedni sezon. Ale może jednak z oceną poczekajmy do końca sezonu? Jak będzie stale wykazywał taką formę, to co innego. Na razie zagrał u was 12 meczy - wystawianie na podstawie tych spotkań takiej laurki jest moim zdaniem przedwczesne.

Rozumiem tą niechęć do Szczęsnego, w końcu to on postulował by uhonorować go "ścianą płaczu" na Łazienkowskiej:-D

Fiti 31.10.2011 18:45

A tak swoją drogą patrzcie co odkopałem:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1138376)
Ale słabe to Podbeskidzie. Marny ŁKS,teraz ci pokazują na co ich stać. Ani stadionów,ani gry.
Na dzień dzisiejszy ciężko mi sobie wyobrazić z kim Podbeskidzie miałoby zdobyć jakiś punkt? Może ci co mają stadion przy Focha? ale chyba oni nie są aż tak tragiczni.

Podbeskidzie nie prezentuje nic,dosłownie. Czarnym koniem tego sezonu, jak to w przypadku beniaminków zazwyczaj bywa, to oni nie będą.
Trzeba mieć tupet aby takim składem chcieć coś kopać w Ekstraklasie.

To nie jest zarzut do Marszałka ale chyba jednak należy się ukłon w stronę trenera Kasperczyka że teraz podzwignął to wszystko do góry i ograł Legię, Wisłę...

PS. Trzeba mieć tupet żeby z takim składem przyjechać na R22 i ograć Mistrza Polski.

EDIT: To chyba jednak jest zarzut do Marszałka, żeby się zastanowił zanim coś napisze.

Sartre 31.10.2011 21:10

Cytat:

PS. Trzeba mieć tupet żeby z takim składem przyjechać na R22 i ograć Mistrza Polski.
Trzeba mieć tupet, żeby po 2-3 kolejkach wyśmiewać i kategorycznie spuszczać do drugiej ligi kogokolwiek. Zapłacili frycowe, poczuli że w TM-E błędy są punktowane dużo boleśniej niż w I lidze i teraz już grają normalnie.

szprotson 31.10.2011 21:21

kto sie smiał z Podbeskidzia ten sie śmiał !

Dzisiaj Piech którego masa ludzi "poleca" do Wisły miał piłke meczową, nie strzelił i sie zemściło. Zamiast 3 punktów 0.

No i wuefista musiał polizać dupe byłemu pracodawcy mówiac ze to "Lech gra najładniejszą dla oka piłke w Polsce" a prawda jest taka ze żadna z drużyn takiej piłki nie gra, bo liczy sie powtarzalność!
E: Nie nie, Wisła nie gra najlepszej piłki nie jest nawet w pierwszej dwójce.

Ogryzek 31.10.2011 21:33

Ale też trudno żeby Zieliński kłamał i mówił ze Wisła gra najładniejszą piłkę:)

Trochę dystansu - o gustach się nie dyskutuje. My gramy padlinnę, a co najgorsze mało skuteczną padlinę ostatnio. Nie trzeba być wuefistą czy antywiślakiem żeby powiedzieć ze gramy dużo brzydziej od Lecha czy Legii. Do tej pory Maaskanta broniły (dla mnie) wyniki. Na pewno nie uroda gry. Szkoda straconych punktów z Podbeskidziem, no ale cóż, trzeba grac dalej.

Fiti 31.10.2011 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1184562)
Trzeba mieć tupet, żeby po 2-3 kolejkach wyśmiewać i kategorycznie spuszczać do drugiej ligi kogokolwiek. Zapłacili frycowe, poczuli że w TM-E błędy są punktowane dużo boleśniej niż w I lidze i teraz już grają normalnie.

To nie ja to Admin! To wszystko wina Admina!

Sartre 31.10.2011 21:57

Cytat:

To nie ja to Admin! To wszystko wina Admina!
Wszyscy? Nie, jest jeden taki admin, który wszystko zawsze wie najlepiej i nie omieszka o tym każdorazowo każdego poinformować w kategorycznych stwierdzeniach ;) Cóż, taka już tradycja Marszałka, forumowy folklor ;)

Fiti 31.10.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1184588)
Wszyscy? Nie, jest jeden taki admin, który wszystko zawsze wie najlepiej i nie omieszka o tym każdorazowo każdego poinformować w kategorycznych stwierdzeniach ;) Cóż, taka już tradycja Marszałka, forumowy folklor ;)

Taak, chyba masz rację, toteż skłoniło mnie do edycji tego posta z cytatem nt. Podbeskidzia.

0 22 01.11.2011 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1184471)
Pisałem o czymś zupełnie innym: to zeszły sezon był ewenementem, a nie sytuacja w której Legia ma świetnego bramkarza. W ostatnich 15 latach to raczej było normą.

A co do Kuciaka: rozumiem twoje zachwyty, szczególnie gdy ma się w pamięci poprzedni sezon. Ale może jednak z oceną poczekajmy do końca sezonu? Jak będzie stale wykazywał taką formę, to co innego. Na razie zagrał u was 12 meczy - wystawianie na podstawie tych spotkań takiej laurki jest moim zdaniem przedwczesne.

Wbił do bramki z marszu w najtrudniejszym meczu sezonu i nie zawiódł. Ja ogólnie bardzo, ale to bardzo lubię się czepiać bramkarzy (zwłaszcza Legii) i na Kuciaka znalazłem jedynie chwilową wpadkę, gdy puścił pod brzuchem (ale złapał przed linią) i z raz czy dwa nie piąstkował genialnie tylko dobrze. Na kilkanaście meczów! Przy takim Fabiańskim w każdym meczu (poza Zabrzem oczywiście) miałem 3-4 haki.

Krótko mówiąc tak spokojnie przy interwencjach bramkarza Legii nie czułem się.... w tym wieku. No, może późny Mucha. (pomijam oczywiście Boruca, bo to kibol).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1184471)
Rozumiem tą niechęć do Szczęsnego, w końcu to on postulował by uhonorować go "ścianą płaczu" na Łazienkowskiej:-D

Mało jak widać rozumiesz (który to już raz!), bo akurat Szczęsny był moim ulubionym graczem Wielkiej Legii vol 2.

TRZEBINIAnin 01.11.2011 14:52

Nie wiem czy mi się wydaje czy nie, ale chyba drużyny jakoś szybciej uciekAJą (lepiej punktują) pejsom w tym sezonie niż w tamtym?

Można gdzieś zobaczyć tabele poprzedniego zezonu po 13 kolejkach?

mitmichael 01.11.2011 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1184785)
Nie wiem czy mi się wydaje czy nie, ale chyba drużyny jakoś szybciej uciekAJą (lepiej punktują) pejsom w tym sezonie niż w tamtym?

Można gdzieś zobaczyć tabele poprzedniego zezonu po 13 kolejkach?

Wtedy mieli trudniejsza sytuacje bo tracili do 15stego Lecha 10pkt.
http://www.sn2.pl/sport/pilka-nozna/...011-pokaz.html

transmisje 02.11.2011 00:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1184787)
Wtedy mieli trudniejsza sytuacje bo tracili do 15stego Lecha 10pkt.
http://www.sn2.pl/sport/pilka-nozna/...011-pokaz.html

Podałeś Tabelę po 13 kolejkach a mieliśmy 12 :). Po 12 kolejkach Cracovia ma mniejszą różnie punktową niż rok temu.

kreseq 02.11.2011 14:46

C+ wykupuje Nke... to teraz co bedzie na koszulkach :lol: ? Wtedy to dopiero beda jazdy na "obiektywnosc" :D

Sartre 02.11.2011 14:57

Jak dodać do tego jeszcze gdzie grał Rosłoń to już w ogóle... :D A że jeszcze Stanowski był kibolem wiadomo jakiego klubu... :D

piotrek06 02.11.2011 17:14

Cytat:

Mało jak widać rozumiesz (który to już raz!), bo akurat Szczęsny był moim ulubionym graczem Wielkiej Legii vol 2.
na luziku odnośnie Szczęsnego
http://teleshow.pl/gid,13949868,img,...o,galeria.html

0 22 02.11.2011 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1185164)
C+ wykupuje Nke... to teraz co bedzie na koszulkach :lol: ?

Oby to co już kiedyś było i TAAAAAAK się kojarzy. :)

mitmichael 02.11.2011 19:16

Juz mu sie Polonia znudziła :D
http://www.weszlo.com/news/8346-Plot...a_kupno_Lechii

flamengista 02.11.2011 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1185288)

Boże, tylko nie to.

emj10 02.11.2011 20:26

Jaja jak berety. Właśnie jestem po rozmowie z jego pracownikiem z kadry kierowniczej JW i coś przebąkiwał, że Wojciechowski nie zamierza rezygnować ze wspierania futbolu. Ale takie coś :D

Biedna Lechia swoją drogą.

flamengista 02.11.2011 21:09

Coraz weselej:

http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...iechowski.html

Cytat:

Czy gdyby doszło to tej transakcji Wojciechowski byłby właścicielem dwóch klubów w ekstraklasie? Okazuje się, że nie koniecznie. Mówi się o tym, że licencję Polonii na grę w ekstraklasie chętnie wykupiłby Bałtyk Gdynia. Grający obecnie w II lidze klub od ponad roku ma wsparcie ze strony Amiki. (firma z Wronek jest głównym sponsorem Lecha Poznań).
Czyli rozumiem, że dwóch Polonii nie będzie, ale będą dwie Amiki? Czeski film.

7 kotów 02.11.2011 21:13

Lechia-Polonia Gdańsk ?

Mam deja-vu :)

wanciak86 02.11.2011 22:12

7 kotów Ty sie martw swoja historia lepiej.
JESLI nawet by wlazl w Lechie, to bez zadnej fuzji, bo PO CO?!
Lechia jest w e-klasie wiec o czym Wy wgl dyskutujecie?

Wizard 02.11.2011 22:39

wanciak86 wyluzuj, to ironia była. Historii nie wymażesz.

A Józefowi mówimy zdecydowane NIE :)

dj_ibutti 03.11.2011 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1185276)
Oby to co już kiedyś było i TAAAAAAK się kojarzy. :)

Deawoo ? :P

gniewko 03.11.2011 00:44

to co uwazacie ze jak ktokolwiek kupi jakis klub teraz to juz dwie Amiki. ludzie opanujta sie! to jak juz ktos tam napisal nie Legia ale Daewoo ale rowniez nie Wisla ale Kabel (hehe). nom wiec wlasnie.

Gwiaździsty 03.11.2011 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gniewko (Post 1185423)
to co uwazacie ze jak ktokolwiek kupi jakis klub teraz to juz dwie Amiki. ludzie opanujta sie! to jak juz ktos tam napisal nie Legia ale Daewoo ale rowniez nie Wisla ale Kabel (hehe). nom wiec wlasnie.

Brednie zawsze można pisać. Miała Wisła w nazwie to co napisałeś ? A Legia miała . Taka mała różnica. Trochę szacunku do naszego klubu i jego historii. No chyba, że cię przywiało zza Błoń ?

0 22 03.11.2011 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1185476)
Brednie zawsze można pisać. Miała Wisła w nazwie to co napisałeś ? A Legia miała . Taka mała różnica. Trochę szacunku do naszego klubu i jego historii. No chyba, że cię przywiało zza Błoń ?

Przynajmniej herb mieliśmy swój. Nie porównuj się.

Kociewiak 03.11.2011 12:26

Po konsultacjach z panem Andrzejem Kucharem, większościowym udziałowcem Lechii Gdańsk zarząd Klubu wydaje poniższy komunikat.

Wobec pojawiających się w mediach niepotwierdzonych plotek o rzekomych planach sprzedaży udziałów w klubie Lechia Gdańsk przez pana Andrzeja Kuchara pragniemy poinformować, że spekulacje te nie mają pokrycia w rzeczywistości. Jednocześnie przypominamy, że Lechia Gdańsk nie jest zwykłą firmą, którą sprzedaje się czy kupuje "jak na bazarze", ale jest dobrem wspólnym całego środowiska Pomorza. Prosimy zatem o nie powielanie w niezrozumiałym dla nas celu niesprawdzonych informacji.

http://lechia.pl/26944

mitmichael 03.11.2011 19:50

Oni nigdy nie poradza sobie z tym problemem:

"Niewykluczone, że już w najbliższą niedzielę rozpocznie się kolejna wymiana murawy na poznańskim Stadionie Miejskim. Po ostatnim meczu ligowym Lecha z Legią Warszawa boisko nie wygląda najlepiej, a w tym roku zostało do rozegrania jeszcze siedem spotkań."

szczebrzeszcz 03.11.2011 23:27

a kartofle już wykopali?

ziz99 04.11.2011 00:19

Zobaczymy teraz na ile jest wart Probierz:

http://www.sport.pl/sport-lodz/1,117..._Saloniki.html

Gwiaździsty 04.11.2011 08:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1185516)
Przynajmniej herb mieliśmy swój. Nie porównuj się.

He, he, he. Jeśli uważasz, ze fajnie pasował do nazwy Legia-Daweoo to gratuluję :). Faktycznie nie mam zamiaru się porównywać do tego dwu członowego wynalazku. Nie wszystko jest na sprzedaż, za parę nędznych grosików.

P.S Pamiętam ,że mieliście też szaliki z ...Daweoo :)

masterlag 04.11.2011 17:15

Nie wiem, czy ktoś wklejał...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Pomijam kwestię tego jak wiarygodne to źródło i w myśl zasady "w każdej plotce jest ziarnko prawdy", Madera i Dudu... Czy to nie powinny byc nasze cele transferowe? :/

Choć im dłużej tak wałkujemy tutaj Maderę i Dudu to co raz mniej mam przekonania. Co do ich umiejętności (choć to raczej z braku czasu śledzenia ich gry regularnie) i w szczególności co do przetransferowania ich do nas.

arrosmay 04.11.2011 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez weszlo.com
Niebiosa sprzyjały Legii, ale nie ma w tym nic złego – to nie jest taki zespół, żeby wygrywał, mając pecha. Trzeba zagrać na maksimum swoich umiejętności, żeby później to właśnie szczęście czy nieszczęście decydowało. Trzeba najpierw wysoko zawiesić poprzeczkę, by rywal miał pecha przy stanie 0:0 czy 1:1, a nie 5:0. Weźmy mecz w Moskwie – pamiętacie karnego, którego zrobił Wawrzyniak, na 3:2? Sędzia nie gwizdnął. Pamiętacie karnego (znowu Wawrzyniak) na 1:0 w Bukareszcie? Sędzia nie gwizdnął.

Ale żeby korzystać z pomyłek sędziego, bo te pomyłki oczywiście były, to najpierw trzeba włożyć w mecz całą energię. Legia to robiła w każdym spotkaniu, w którym grała. Na każdy uśmiech losu ciężko zapracowała. I w gruncie rzeczy – nie dostała nic w prezencie. Rozegrała trudne mecze, bo te mecze tak czy siak musiały być dla niej trudne, ale wyszła z nich zwycięsko. Była to drużyna, która rosła na naszych oczach – zespołowo i indywidualnie. A akcja Wolskiego z ostatniej minuty to tylko wisienka na torcie. Chłopaku, to było to!

No już takiego świństwa to dawno nie widziałem...
Jak Wisła skorzystała dwukrotnie na błędach sędziego, to jakie k**** jazdy były, że kupuje mecz, że farci, że sędzia do bani, okrada zespoły z punktów itp.
Legia wygrywa dzięki błędowi popełnionego arbitra, to okazuje się, że po prostu wykorzystuje błędy sędziowskie dzięki temu, że włożyła w mecz całą swoją energię...
No pozdro, niech jeszcze jakiś Legionista napisze jeszcze raz, że media w Polsce są obiektywne.

mitmichael 05.11.2011 10:33

No to Polonia znowu nie pokonana na Swoim stadionie.

ToTylkoJa 05.11.2011 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1186008)
He, he, he. Jeśli uważasz, ze fajnie pasował do nazwy Legia-Daweoo to gratuluję :). Faktycznie nie mam zamiaru się porównywać do tego dwu członowego wynalazku. Nie wszystko jest na sprzedaż, za parę nędznych grosików.

P.S Pamiętam ,że mieliście też szaliki z ...Daweoo :)

My w przeciwieństwie do Was walczyliśmy o nasz herb. Sprzeciwiliśmy się logo, które wprowadziło KP.

Granie nie pod swoim herbem i nie robienie z tego powodu nic, aby powrócić do korzeni jest czym, jak nie sprzedaniem się za parę nędznych grosików (spokój ponad wszystko)? Napinaj się dalej, ale najpierw pokaż swój szalik (pewnie masz logo S.A. a nie herb Wisły) :lol:

River 05.11.2011 11:12

Porazka Amici zawsze cieszy:D Polonia jakby nie patrzec to jest wysoko w tabeli i moze o cos w tej lidze jeszcze powalczyc. Szkoda bo liczylem, ze Wojciechowski kopnie w tylek Zielinskiego:-/

Aha, poznanski Rusek sie polamal i ma nie zagrac do konca roku. Ciekawe kto tam bedzie bramki strzelal, Rusek sie wyraznie zacial (od 4 meczow bez gola), teraz kontuzja, to i Amica od trzech meczow bez gola. Atak ze Slusarskim lub Ubiparipem? Liga drży:rotfl:

Pablo84 05.11.2011 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1186263)
My w przeciwieństwie do Was walczyliśmy o nasz herb. Sprzeciwiliśmy się logo, które wprowadziło KP.

Granie nie pod swoim herbem i nie robienie z tego powodu nic, aby powrócić do korzeni jest czym, jak nie sprzedaniem się za parę nędznych grosików (spokój ponad wszystko)? Napinaj się dalej, ale najpierw pokaż swój szalik (pewnie masz logo S.A. a nie herb Wisły) :lol:

Wiesz, śmieszniejsze jest to, że naszym piknolom bardzo podoba się ten herb i uważają go za piękny.Zapewne dlatego, bo ma korone i złota obramówkę- Więsz, takie nawiązanie do Realu Madryt :lol:

Jaka była burza w szklance wody tutaj na forum, gdy toczyła się dyskusja, czy warto walczyć o białą gwiazdę na piersi i to w 105 rocznicę powstania.....

P.S
A dla was weszlo.com jest jakąś wyrocznią?Uwierzcie mi, ich bardziej zaboli to, że nie wejdziecie na ich stronę niż to, że na nich cisnienie.Pocisniecie, emocje opadną, pocz czym znów wejdziecie na ich stronę, statystyka się podniesie, przez co reklama będzie więcej kosztowała... i o to w tym wszystkim chodzi.Ja z tej strony zrezygnowałem 2 miesiące temu.Dopiero wtedy przejrząłem na oczy jaki zawarty jest tam populizm.

wis997 05.11.2011 11:40

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html no to po Lechu i jeszcze to wklejam http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/s...3,artykul.html

dj_ibutti 05.11.2011 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1186251)
No już takiego świństwa to dawno nie widziałem...
Jak Wisła skorzystała dwukrotnie na błędach sędziego, to jakie k**** jazdy były, że kupuje mecz, że farci, że sędzia do bani, okrada zespoły z punktów itp.
Legia wygrywa dzięki błędowi popełnionego arbitra, to okazuje się, że po prostu wykorzystuje błędy sędziowskie dzięki temu, że włożyła w mecz całą swoją energię...
No pozdro, niech jeszcze jakiś Legionista napisze jeszcze raz, że media w Polsce są obiektywne.

Admin i założyciel Weszło pisał kiedyś do Naszej Legii - więc chyba nie powinno Cię to dziwić.
W ich ekipie jest też np. Tomek Ćwiąkała, student filologii portugalskiej w Krakowie. Pochodzi zdaję sie z Sanoka. Również Wiśle średnio przychylny.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl