Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Reserve 24.02.2012 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 1223225)
Bo Pareiko to wariat czystej wody...ale to nasz wariat i za to go lubię, bo nie obraża się na drużynę, a poprzez jego zachowanie widać, że niesamowicie zależy mu na grze w tym klubie i na zwycięstwie w każdym meczu ( podobne zachowanie miało już miejsce w meczu z Legią, gdzie w drodze do szatni zdążył zdemolować jeszcze kawałek korytarza).
I choć ostatnio zdarzają mu się głupie błędy, to jednak jest ziarno prawdy w powiedzeniu, że dobry bramkarz musi mieć w sobie coś z wariata :)

A właśnie ja bardzo się z tego cieszę. Widać że Sergiej ma jaja, przyda się ktoś taki w drużynie ;) I uprzedzając tych którzy zaraz pojadą mi z Patrykiem - Złość trzeba ukierunkować w dobry sposób ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1223242)
A tymczasem Pawełek robi karierę :)
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...___Jestem.html

Szczerze mówiąc - nic tylko się cieszyć ;) Swoją drogą zawsze było mi go trochę "szkoda" :) Nieraz bronił strzały nie do obrony, no a czasem wpuszczał takie babole że szkoda gadać :D

@DOWN: Tym bardziej że naprawdę Mariusz był materiałem na bardzo dobrego bramkarza. Szkoda że tak późno miał szansę rozwinięcia talentu :)

calieri 24.02.2012 23:42

Bramkarz to w ogóle niewdzięczna pozycja. Napastnik kilka meczów nic nie strzeli, później gol i już go wszyscy chwalą. A bramkarzowi wystarczy jeden błąd i już jadą jak po burej suce.

riv 25.02.2012 12:26

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Dudu Dahan o Bitonie.
Tego chłopa to chyba można postawić w Sevres jako wzorzec Żyda. Jak tylko coś nie idzie po jego myśli to zaczyna robić szum i naciskać takimi wywiadami na kibiców i Moskala...chociaż teraz ma rację

@willow
Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1223342)
No to się zdecyduj, robi szum, czy ma rację.

A to nie można robić szumu jednocześnie mając rację ;)?

willow 25.02.2012 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1223340)
Dudu Dahan o Bitonie.
Tego chłopa to chyba można postawić w Sevres jako wzorzec Żyda. Jak tylko coś nie idzie po jego myśli to zaczyna robić szum i naciskać takimi wywiadami na kibiców i Moskala...chociaż teraz ma rację

No to się zdecyduj, robi szum, czy ma rację.
Bo według mnie, ma rację.
Kiedyś byłem przeciwnikiem Bitona (po meczu u siebie z Odense), ale chłopak mnie przekonał do siebie i uważam, że Jego wartość dla zespołu jest większa, niż Genkova.
To, że nie gra lub wchodzi na 10 minut, to jak dla mnie albo pomyłka Moskala, albo faktycznie naciski ze strony Basałaja.

mitmichael 25.02.2012 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1223340)
Dudu Dahan o Bitonie.

- Wisła to wspaniały klub, mój ulubiony w Polsce. Nie chcę na tych ludzi powiedzieć złego słowa. Ale przecież każdy widzi, że sytuacja z Bitonem jest bardzo, bardzo dziwna

Jest dziwna i to bardzo bo Genkov nic nie strzela. Co z tego, ze trafił w 1 meczu ze Standardem jak w pozostałych w ogole, nawet w sparingach. Z sytuacją Bitona Dahan ma całkowitą racje

szachmat 25.02.2012 12:33

No cóż nam zostaje. Myślę że wyjście jest jedno. Młoda Ekstraklasa na pół roku, nie możemy sobie pozwolić żeby jakiś menedżer nam skład ustalał w gazetach. No bez jaj, trzeba się szacować.

Reser 25.02.2012 12:36

Dudu Dahan dodał również, że latem odejdzie Melikson. Według mnie jest to w 99% pewne. Wisła zarobi na nim pewnie ze 3-4 miliony euro. 1/3 tej kwoty wyda na załatanie wszystkich powstałych dziur i budowanie zespołu zacznie się od nowa.

Powiem szczerze, że jak pomyślę o tym sprowadzaniu masowego szrotu, to aż mnie głowa boli.

mitmichael 25.02.2012 12:37

Tutaj jest troche dłuzszy wywiad z Dudu Dahaniem o Bitonie
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ad_229635.html

Dahan zauwaza tutaj jedna bardzo wazna rzecz:
A dlaczego oni nie mogą grać razem? Skoro Drogba mógł grać razem z Anelką w Chelsea, to Genkow nie może z Bitonem? Taktyka Wisły była taka, jakby to jej wystarczało 0:0

I jeszcze jedna bardzo wazna rzecz
Pracuję również ze Standardem, znam ten klub. Mają tam teraz najgorszy zespół w ostatnich dziesięciu latach. Szkoda, że Wisła tego nie wykorzystała.

Wszyscy wiedza, ze byla szansa na awans ale trzeba było grac odwaznie od poczatku a nie na 0-0.

Ivory1906 25.02.2012 12:47

Biton nie gra bo Wisla go nie wykupi, proste i logiczen. Wiadome ze Kaziu bedzie stawial na Genkova bo ten ma jeszcze chyba 2 lata kontraktu ( poprawic mnie jkc :) ) nic nowego. Szkoda wielka bo Biton by nam sie bardziej przydal niz Genkov.
Jestem ciekaw jak by to bylo gdyby Genkov zagral za plecami Bitona...

prezes85 25.02.2012 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1223346)
Dahan zauwaza tutaj jedna bardzo wazna rzecz:
A dlaczego oni nie mogą grać razem? Skoro Drogba mógł grać razem z Anelką w Chelsea, to Genkow nie może z Bitonem? Taktyka Wisły była taka, jakby to jej wystarczało 0:0

Truje na wszystkich naszych forach o 442 i widzę że takiemu Moskalowi trudno to przetestować nawet na Sandecji. To już Skorża jest mądrzejszy bo ciągle chciał klasyczną "9" do pary z Ljuboją.

Jaki jest problem RAZ wystawić skład Pareiko - Jovanovic (Lamey), Jaliens, Chavez, Bunoza - Iliev (Kirm), Wilk, Garguła (Sobolewski), Melikson - Genkov -Biton ? Zaryzykujmy np z Koroną. I tak wygramy... a może w końcu strzelimy 3 bramki?

wolfy 25.02.2012 13:05

Cytat:

Pracuję również ze Standardem, znam ten klub. Mają tam teraz najgorszy zespół w ostatnich dziesięciu latach. Szkoda, że Wisła tego nie wykorzystała.

Wszyscy wiedza, ze byla szansa na awans ale trzeba było grac odwaznie od poczatku a nie na 0-0.

Tu akurat Dahan Ameryki nie odkrył - widać było, że Standard jest obecnie żałośnie słaby. Sama ich taktyka w obu meczach na to wskazywała.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez M.Pawełek
- Jeśli nie wejdziemy, będę musiał odjeść. Takie są przepisy. Mój kontrakt wygasa z końcem obecnego sezonu, a na tym poziomie rozgrywkowym zawodnik zagraniczny (druga liga - dopisek mój), który ukończył 30. rok życia, nie może podpisać nowej umowy - opowiada Pawełek na łamach "Dziennika Polskiego".

To mnie zaciekawiło najbardziej w wywiadzie z Pawełkiem. Ciekawe czy u nas w pierwszej dałoby się tak zrobić (chodzi głównie o przepisy UE)?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szachmat (Post 1223344)
No cóż nam zostaje. Myślę że wyjście jest jedno. Młoda Ekstraklasa na pół roku, nie możemy sobie pozwolić żeby jakiś menedżer nam skład ustalał w gazetach. No bez jaj, trzeba się szacować.

Myślę, że Basałajowi spadłby kamień z serca, a i Moskal miałby czystsze sumienie.

Reser 25.02.2012 13:49

Cytat:

A Wisła to ma teraz najlepszy zespół na przestrzeni ostatnich 10 lat?

Dariook 25.02.2012 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1223378)
A Wisła to ma teraz najlepszy zespół na przestrzeni ostatnich 10 lat?

Ostatni porównywa lny sukces to rok 2002 wiec wygląda na to że mamy najlepszy na przestrzeni ostatnich 10 lat !

Raul TS 25.02.2012 14:12

Tak jak my myśleli tak też pewnie podobnie myśleli kibice Standardu , gramy z szóstą drużyną jakieś ligi Polskiej , która prawie tyle razy wygrała co przegrała w swojej lidze i my chociaż w dołku to jej nie pykniemy na ten czas jesteśmy jakby nie patrzeć trzecia drużyną ligi Belgijskiej.

Wojtas 26.02.2012 00:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1223345)
Dudu Dahan dodał również, że latem odejdzie Melikson. Według mnie jest to w 99% pewne. Wisła zarobi na nim pewnie ze 3-4 miliony euro. 1/3 tej kwoty wyda na załatanie wszystkich powstałych dziur i budowanie zespołu zacznie się od nowa.

Powiem szczerze, że jak pomyślę o tym sprowadzaniu masowego szrotu, to aż mnie głowa boli.

Brawo!!

Odejdzie jedyny napastnik ktory potrafi strzelic na bramke :)

i odjedzie jedyny pomocnik ktory potrafi wzisasc pilke i zrobic z nia cokolwiek

zapewne z tych 3-4 baniek ,Bogus kupi jakiegos strzleca wyborowego za 200 tys Euro ,i karze za to dziekowac,ze wogle cos na Wisle daje.

ciemnosc widze za pol roku ,ciemnosc.

a_r_e_n_a 26.02.2012 01:36

Cytat:

Ehhh.......a mać. Już zapomniałem, że w obecnych realiach, taki piłkarz po prostu musi odejść. Już czekam na jakiegoś Sebastiana Milę, albo innego cudaka z odzysku.

calieri 26.02.2012 10:08

W sumie dobrze, bo za dużo jęczenia było, ale mówiłem, że temat Małego szybko się rozmyje jak się zamknie na trochę:)

Blaszczu16 26.02.2012 10:21

Myślę, że Maora może zastąpić tylko Waldemar Sobota. Będzie jednak go ciężko wyciągnąć ze Śląska.

kacpaw91 26.02.2012 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1223689)
Myślę, że Maora może zastąpić tylko Waldemar Sobota. Będzie jednak go ciężko wyciągnąć ze Śląska.

Nie żartujmy już z tego, że kogoś poniosło i użył takiego porównania.

kpn 26.02.2012 10:28

Zostaje trzymac kciuki, ze sie znajdzie taki drugi Melikson :) Dudu Dahan nam cos znajdzie

westersyl 26.02.2012 10:40

Nie róbcie sobie jaj z tym, że kto kol wiek z tej ligi mógłby zastąpić Meliksona. Nie wierzę że w najbliższych kilku lub nawet kilkunastu lat po polskich boiskach będzie biegał lepszy piłkarz niż Melikson. Potencjał tego zawodnika w tym klubie i tak nie został wykorzystany bo on po prostu nie miał z kim grać. Braki Wisły a nie braki Meliksona obnażył Standard Liege i APOEL gdzie momentami go potrajali. Wystarczyło żeby był w tym klubie ktoś jeszcze kto potrafi wygrać pojedynek 1vs1 i dobrze podać aby odciążyć trochę Maora bo już przeciwnicy wiedzieliby że ktoś w tym klubie jeszcze potrafi grać prócz zawodnika z numerem 5. Tak wiem jest Iliev tylko w jego przypadku wszyscy widzieli że po meczu z Zaglębiem gdzie grał cały mecz wystawienie go w pierwszym składzie w Liege nie było najlepszym rozwiązaniem.

LucjuszWielki 26.02.2012 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1223697)
Nie róbcie sobie jaj z tym, że kto kol wiek z tej ligi mógłby zastąpić Meliksona. Nie wierzę że w najbliższych kilku lub nawet kilkunastu lat po polskich boiskach będzie biegał lepszy piłkarz niż Melikson. Potencjał tego zawodnika w tym klubie i tak nie został wykorzystany bo on po prostu nie miał z kim grać. Braki Wisły a nie braki Meliksona obnażył Standard Liege i APOEL gdzie momentami go potrajali. Wystarczyło żeby był w tym klubie ktoś jeszcze kto potrafi wygrać pojedynek 1vs1 i dobrze podać aby odciążyć trochę Maora bo już przeciwnicy wiedzieliby że ktoś w tym klubie jeszcze potrafi grać prócz zawodnika z numerem 5. Tak wiem jest Iliev tylko w jego przypadku wszyscy widzieli że po meczu z Zaglębiem gdzie grał cały mecz wystawienie go w pierwszym składzie w Liege nie było najlepszym rozwiązaniem.

Przecież takim zawodnikiem mial być Iliev, jaraliście się że wreszcie Maor ma z kim grać, to co już nie jest?

To, że Melikson odejdzie było tak samo pewne jak odejście Błaszcza czy Marcelo. Strata okrutna, ale coż zrobić, takie życie. Odejście Maora jest tak samo pewne jak podatki i śmierć, każdy umrze, do Basałaja też macie pretensje, że umrzecie? :D

morganfield 26.02.2012 11:01

westersyl czemu piszesz w tym zamiast naszym klubie? Nie identyfikujesz się z nim?

Ja mam pytanie co do estońskiego golkipera. Czy miał poważniejsze urazy w karierze? Pytam bo nie wiem jak wytłumaczyć u Sergieja bojaźliwość, unikanie kontaktu z rywalem co szczególnie widoczne jest w grze nad przedpolu i sytuacjach jeden na jeden. Jeżeli dodamy do tego kiepską grę nogami, łatwość w wyprowadzeniu z równowagi oraz, co jeszcze przed rokiem było u niego atutem, kierowanie defensywą to nie wygląda to dobrze.

Blaszczu16 26.02.2012 11:02

Ja się zgadzam z Tobą westersyl, ale gdy odejdzie Maor to kto według Ciebie powinien go zastąpić z piłkarzy znanych Ci i w miarę dostępnych dla Wisły? Moim zdaniem tylko Sobota. Waldek ma przyśpieszenie, drybling, strzał, dynamikę. Nie widzę innego kandydata.

Ciastek1 26.02.2012 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kpn (Post 1223694)
Zostaje trzymac kciuki, ze sie znajdzie taki drugi Melikson :) Dudu Dahan nam cos znajdzie

Obawiam się , że będziemy dzieciom opowiadać wiele lat o tym jakiego kiedyś Wisła miała znakomitego piłkarza .Oby nie wnukom :p

chopin 26.02.2012 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1223703)
Ja się zgadzam z Tobą westersyl, ale gdy odejdzie Maor to kto według Ciebie powinien go zastąpić z piłkarzy znanych Ci i w miarę dostępnych dla Wisły? Moim zdaniem tylko Sobota. Waldek ma przyśpieszenie, drybling, strzał, dynamikę. Nie widzę innego kandydata.

WKS zostanie mistrzem i nie widzę powodu dla którego Waldek miałby odejść do innego polskiego klubu...

lucas8 26.02.2012 11:22

Jeżeli ktoś miałby go zastąpić z polskiej ligi to wydaję mi się, że tylko Traore z Lechii.

Sobota? Proszę was...

cfa 26.02.2012 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1223697)

A tam a ja żyję prawem natury, tym że nie lubi pustki. Trza być czasem trochę optymistą, a nie wszystko widzieć w czarno białych barwach.

krkgiba 26.02.2012 11:31

Kto to jest Waldek Sobota?! :| Błagam...

cinekw 26.02.2012 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1223713)
Jeżeli ktoś miałby go zastąpić z polskiej ligi to wydaję mi się, że tylko Traore z Lechii.

Sobota? Proszę was...

Traore? Proszę Cie...

LucjuszWielki 26.02.2012 11:39

Nie bądźcie śmieszni i żałośni,nie ma zawodnika w ekstraklasie, który mógłby zastąpić (godnie) Maora...

Blaszczu16 26.02.2012 11:39

To kogo? A poza tym Maor jeszcze jest w Wiśle i nie jest powiedziane, że odejdzie z Wisły latem. Trzeba cieszyć się z tego co mamy :D.

LucjuszWielki 26.02.2012 12:06

Wiadomo, ale jego odejście jest nieuniknione i pewne. Kogo za niego, a kogo za Błaszczykowskiego, widzicie następcę Błaszcza na prawej stronie? Łobodziński? :] Nie ma następcy dla Błaszcza tak samo jak nie ma dla Maora...

loory 26.02.2012 12:14

a co myslicie o "Prezesie" z Gornika? wg mnie naprawde ciekawy zawodnik i tez sympatyczny ( nie psuej szatni) tzn mowie to na podstawie wywiadow z nim ( C + ) i programem " Turbo Kozak " :D

Blaszczu16 26.02.2012 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1223732)
Wiadomo, ale jego odejście jest nieuniknione i pewne. Kogo za niego, a kogo za Błaszczykowskiego, widzicie następcę Błaszcza na prawej stronie? Łobodziński? :] Nie ma następcy dla Błaszcza tak samo jak nie ma dla Maora...

Kosa był następcą Kuby. Potem przyszedł Łobo. Nie widzę następcy Maora, ale najbliżej do Maora chyba jest Sobocie.

LucjuszWielki 26.02.2012 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1223737)
Kosa był następcą Kuby. Potem przyszedł Łobo. Nie widzę następcy Maora, ale najbliżej do Maora chyba jest Sobocie.

a następcą Głowy jest Jaliens:]... pisałem o godnych zastępcach, a jakim był Łobodziński każdy wie

Eleusis 26.02.2012 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loory (Post 1223734)
a co myslicie o "Prezesie" z Gornika? wg mnie naprawde ciekawy zawodnik i tez sympatyczny ( nie psuej szatni) tzn mowie to na podstawie wywiadow z nim ( C + ) i programem " Turbo Kozak " :D

Nakoulma jest zajebisty gość :D Nie dość że świetny piłkarz, to jeszcze ten jego charakter i mentalność :) Ale myślę że jeśli będzie nadal tak grał to odejdzie gdzieś za granicę, chociaż chciałbym go zobaczyć w koszulce Wisły.

Marcinnno 26.02.2012 13:23

Jak my możemy osiągać jakieś sukcesy jak co roku wymieniamy średnio 6-7 piłkarzy ?

gypsy 26.02.2012 13:29

Ja też uważam, że Wisła zamiast wypożyczać co sezon jakiegoś kiepskiego Argentyńczka po to by za chwilę go oddać, powinna skupić się na budowaniu kadry na przyszłość... Ale pewnych ruchów transferowych nie unikniemy, jak na przykład sprzedaż Meliksona, który marnuje się w polskiej lidze.... Btw, to chyba nie dobry temat na tego typu rozmowy :D

Smyrgu 26.02.2012 13:33

po objerzebiu dwóch meczów na żywo ze Standardem podstawowy i w zasadzie fundamentalny zarzut z mojej strony to to iż Wisla jest obecnie zespołem grającym bojaźliwie...wszsytko inne jak na tej klasy klub jest wporzadku ale bojaźń zespołu jest okropna!! Brakuje trenera o bardzo duzej wiedzy taktycznej...bo Standard w tym roku ma zespol slaby personalnie a;le wygrali jako zespol... i niestety wina duza lezy po stronie trenera a nie zawodnikow ktorym nakreslono kiepski plan...dwa słabe mecze przeciw belgom...co nieznaczy ze nie ma postepu ale nie ma sie z czego cieszyc skoro odnosnikiem jest DNO DNA...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl