![]() |
Tak się zastanawiam kto będzie grał na codzień w tej widowiskowo - sportowej hali. I wychodzi na to, że nikt. Czekanie na święto, jakieś ME czy MŚ w czymś tam, potrwa kilka ładnych lat. Nawet jak się uda, to co ? 2 tygodnie i po ptokach. A na codzień ? Koncerty ? Pewnie tylko one, raz na jakiś czas. Bo krajowym wykonawcom też się nie bedzie opłacało ją wynająć. Zostaje jeszcze polityka. Na kongresy jakiejś przewodniej siły narodu, zwiezionej autobusami, z wypadem na miasto to może być atrakcja. Jeśli utrzymanie mniejszej hali w Łodzi pochłania podobno 8 mln. zł. to ciekaw jestem ile pójdzie w błoto pieniędzy rok po roku w Krakowie ? Pewnie w budżecie od tej pory będzie żelazna pozycja "dofinansowanie hali w Czyżynach".
|
Cytat:
|
Z tego co dzisiaj widziałem krzesełka zostały poprawione, są już poprawnie ułożone.
|
Cytat:
z góry dzięki |
|
Możecie wrócić do tematu, a rozkminy o biedocie Polski rozważać w temacie socjologicznym, czy innym politycznym??
|
trzeba było sobie kupić helikopter...
przestańcie zaśmiecać temat, dzisiaj w GK wywiad z Basałajem, w którym poruszane są m.in. kwestie stadionu, niestety są to same ogólniki. |
Dyskusja o drogach itp zostala przeniesieona do tematu politycznego. Prosze powrocic do rozmowy o stadionie i hali Wisly.
|
Cytat:
|
Orientuje się ktoś czy?
1. Jest jakaś szansa żeby na pierwszy mecz z Podbeskidziem były juz nowe ławki rezerwowych 2. Piłkarze będą od początku rundy mogli skorzystać z szatni docelowych? czy dalej kontener? |
^^ Człowieku nie tylko tu, ale wogóle -w kwestii stadionu nikt nie wie nic
|
Cytat:
|
Widziałem przed chwilą że "szanowny" pan prezydent był w TVP Kraków. Mówił coś na temat hali? Bo tylko końcówkę widziałem.
|
Może nazwiecie mnie malkontentem, ale co mi tam, jako że jestem Polakiem to muszę sobie ponarzekać. Patrząc na poniższe zdjęcie jedno mnie zastanawia- sokoro mieli ten sam rozmiar (na oko to tak właśnie wygląda) flizów na posadzkę i ściany, to co im przeszkadzało żeby jedne i drugie dać w jednej linii? Takie zboczenie zawodowe, nieraz robiłem płytki i jak patrzę na to to mnie oczy bolą...
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0371944750.jpg A tak poza tym, orientuje się ktoś po co to wylali? http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0371959268.jpg |
To chyba na to bezsensowne ogrodzenie.
|
Przecież napisali na głównej, to jest wylane pod ogrodzenie i kołowroty.
A te kafelki na północnej to mogli zrobić czerwone, jak na południowej i zachodniej, wyglądałoby 1906 razy lepiej. |
Cytat:
|
To niekończące się budowlane pobojowisko widoczne na zdjęciu zaczyna mnie już przygnębiać. Pomyśleć, że gdyby nie było opóźnień, pewnie porządkowaliby teraz teren przy północnej :(
|
simone, te kafelki na ścianie to pod kiosk gastronomiczny.
W przeciwieństwie do trybuny wschodniej i zachodniej zostaną one wybudowane, tylko bez urządzeń. Tam nie ma nawet płytek na ścianach i podłogach. |
Cytat:
ja zachodzę codziennie w głowe jak mógł ktokolwiek zakładać że stadion będzie oddany w całości 31.10.2010 roku . Basałaj w ostatnim wywiadzie załozył że stadion będzie gotowy na... czerwiec/lipiec 2011 . Optymista z niego... Jeśli elewacje zostawią w takim stanie ( co jest wielce prawdopodobne ) to będziemy mogli poszczycić się najbardziej "brutalnym" stadionem' jaki wybudowano w ostatnich latach w Europie . Jak oni chcą zrobic z naszego stadionu atrakcje dla turystów ? |
stadion miał być oddany na puchary w zeszłym roku, czyli w połowie lipca...
|
Stadion miał być gotowy w pełni dnia 16 czerwca 2010 roku (trybuna zachodnia miała być oddana jako ostatnia).
|
16 czerwiec 2010 a 16 czerwiec 2011 to prawie to samo :) nie ma co się przejmować.
|
Cytat:
Tak jak atrakcją turystyczną jest słynna Jednostka Marsylska Le Corbusiera. Zawsze dobrze jest mieć coś " naj " ;) Niektórzy twierdzą, że nie ważne jest jak się o Tobie mówi byleby mówiono. p.s. Oczywiście moja wypowiedź jest z przymróżeniem oka ;) |
Piotr możesz mi naświetlić o co chodz i z tym najnowszym zleceniem prac Qumakowi? Wydawało mi sie że wszystko mieli już zlecone z poczatkiem stycznia? Chyba że mi się tylko wydawało.
|
E, dorzucili ten fragment za 2,74mln i piszą o całości.
Chyba w listopadzie czy grudniu zlecono tą resztę za 20mln, nie wiem z jakiej paki ponownie o tym piszą. Mniej więcej dlatego takie są problemy z uruchomieniem sprzedaży biletów i karnetów przez internet, bo system jest zintegrowany ze stadionem i dopóki Qumak nie zrobi swojej roboty, dopóty klub nie uruchomi sprzedaży przez internet. |
Poprawione krzesełka:
http://imgur.com/8yg3u.jpg |
Uważam, że nie ma sensu oddawac tego stadionu w calosci w pospiechu. Wiem, że mailbyc juz rok temu oddamy w 100%, jednak majac do wyboru jakies ubytki wynikajace z pospiechu w celu oddania stadionu w Marcu-Kwietniu, to wole aby stadion w calosci byl oddany 1 Lipca.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dajcie już spokój tym "brutalnym" stadionem. Jest jaki jest. Ważne żeby był funkcjonalny i posiadał wszystko co musi mieć. A elewacje jak miasto znajdzie pieniądze to można zrobić za kilka lat. Teraz miasto na nic nie ma pieniędzy i już widzę jak robią elewację MIEJSKIEGO stadionu. Czy Wy nie możecie zrozumieć że to nie jest stadion Wisły tylko Miasta Krakowa ? I tyle w temacie.
|
Sa jakies oficiajlne sluchy kiedy wkoncu ten stadion oddzadza?
Ilez mozna robic klatki schodowe? Nierozumiem nic z tego... Klub traci na biletach bardzo duzo pieniedzy. |
Jak oddadzą to się dowiemy, kolejna data oddania stadionu to 15 marca, ale śmiem twierdzić, że znowu jej nie dotrzymają.
Cytat:
Na trybunie zachodniej prowadzona jest wykończeniówka na wszystkich kondygnacjach. Jest bliżej ukończenia niż dalej, ale ciągle daleko. Radzę uzbroić się w cierpliwość, tak przynajmniej do maja, może dłużej. |
PiotrG - widać, że wiesz o czym piszesz i znasz się na tym trochę. W takim razie wytłumacz mi dlaczego na Legii główną trybunę robi się od podstaw krócej niż u nas wykańcza już zbudowaną?? Czy nikt tego nie może wytknąć miastu? Nie mówię już o tym że główna trybuna Legii z zewnątrz i wewnątrz naszą po prostu wyprzedza o kilka epok...
|
Pomijając kwestie techniczne - na Legii nie ma kondygnacji podziemnej, nie budowano tam ścianek szczelinowych, gotowy był projekt wykonawczy, to przede wszystkim tam Polimex przynajmniej próbował dotrzymać terminu - od samego początku działano na 3 zmiany, a części dachu (dźwigary) leżały gotowe jeszcze przed zaczęciem budowy trybuny zachodniej.
Tam wcześniej już były uzgodnione kwestie wykonawców IT, a nie tak jak u nas wykonawcę IT na trybunie zachodniej wybrano po terminie jej zakończenia :lol: Dołóżmy do tego kombinatorstwo miasta (sprawa zrzucenia kosztów IT, telebimów, zaplecza północnej, wyposażenia itp na Wisłę) i mamy efekt. Brak nadzoru nad wykonawcą, burdel u inwestora i mamy taki oto efekt. |
Cytat:
Oficjalnie to już rok temu oddali do użytku :D Obstawiam nieoficjalnie że ze wszystkimi duperelkami plus sprzątanie terenu wokół stadionu to grudzień 2011. |
Co tu dużo mówić... Jak by było to zrobione po ludzku to w kontrakcie była by zaznaczona data oddania stadionu, wtedy firma spełniająca kontrakt by dołożyla wszelkich starań aby było nie na czas, a przed czasem, żeby dostać premie, a nie płacić kolejne kary...
|
Mają tydzień na skończenie telebimów wg.drugiego juz terminu. Ciekawe czy skończą
|
Do kwietnia może zdążą.
|
Jak dla mnie to w maju ten stadion skończą,a na początku marca dostaniemy info ze kolejnego terminu nie dostrzymają z powodow x y i z...paranoja
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl