Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Gwiaździsty 16.02.2011 13:23

Tak się zastanawiam kto będzie grał na codzień w tej widowiskowo - sportowej hali. I wychodzi na to, że nikt. Czekanie na święto, jakieś ME czy MŚ w czymś tam, potrwa kilka ładnych lat. Nawet jak się uda, to co ? 2 tygodnie i po ptokach. A na codzień ? Koncerty ? Pewnie tylko one, raz na jakiś czas. Bo krajowym wykonawcom też się nie bedzie opłacało ją wynająć. Zostaje jeszcze polityka. Na kongresy jakiejś przewodniej siły narodu, zwiezionej autobusami, z wypadem na miasto to może być atrakcja. Jeśli utrzymanie mniejszej hali w Łodzi pochłania podobno 8 mln. zł. to ciekaw jestem ile pójdzie w błoto pieniędzy rok po roku w Krakowie ? Pewnie w budżecie od tej pory będzie żelazna pozycja "dofinansowanie hali w Czyżynach".

MatMario 16.02.2011 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1051505)
Na halę w Czyżynach potrzeba więcej niż 300 mln.

Napiszę więcej. Te 300 mln zł plus te 8 mln. euro z naszej hali to dalej jest za mało na Czyżyńską.

Donki 16.02.2011 13:44

Z tego co dzisiaj widziałem krzesełka zostały poprawione, są już poprawnie ułożone.

mgła 16.02.2011 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1051571)
Z tego co dzisiaj widziałem krzesełka zostały poprawione, są już poprawnie ułożone.

uff ulga, jakby ktoś miał/mógł niech wrzuci zdjęcie
z góry dzięki

Mario Nh 16.02.2011 14:42

Elektronika na stadionie od Qumak-Sekom

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24641

dj_ibutti 16.02.2011 23:54

Możecie wrócić do tematu, a rozkminy o biedocie Polski rozważać w temacie socjologicznym, czy innym politycznym??

joshi 17.02.2011 08:12

trzeba było sobie kupić helikopter...
przestańcie zaśmiecać temat,
dzisiaj w GK wywiad z Basałajem, w którym poruszane są m.in. kwestie stadionu, niestety są to same ogólniki.

orzeu 17.02.2011 09:04

Dyskusja o drogach itp zostala przeniesieona do tematu politycznego. Prosze powrocic do rozmowy o stadionie i hali Wisly.

medyk 17.02.2011 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1051571)

Oby.. jak ma ktoś foto to proszę wrzucić. Poza tym nie orientuje się ktoś czy kamerki internetowe ożyją? Jedna zatrzymała się w grudniu druga wiecznie nie działa a trzecie 'stanęła' 9 lutego..

Pero 18.02.2011 10:39

Orientuje się ktoś czy?
1. Jest jakaś szansa żeby na pierwszy mecz z Podbeskidziem były juz nowe ławki rezerwowych
2. Piłkarze będą od początku rundy mogli skorzystać z szatni docelowych? czy dalej kontener?

Arapaho 18.02.2011 12:53

^^ Człowieku nie tylko tu, ale wogóle -w kwestii stadionu nikt nie wie nic

saklak1906 18.02.2011 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1047898)
No to wprowadź k...wa wreszcie tą kartę zbilżeniową we wszystkich sklepach. Bo jak narazie jest tak jak opisałem, czyli blokada kasy. Czekanie jak terminal zaskoczy, potwierdzi, rachuneczki, wydruki.

Na 10 kas wystarczy jedna do placenia karta, chcesz idziesz i placisz Gotowka, chcesz to karta . Taki wielki problem.

przemo 18.02.2011 19:03

Widziałem przed chwilą że "szanowny" pan prezydent był w TVP Kraków. Mówił coś na temat hali? Bo tylko końcówkę widziałem.

simone 18.02.2011 22:03

Może nazwiecie mnie malkontentem, ale co mi tam, jako że jestem Polakiem to muszę sobie ponarzekać. Patrząc na poniższe zdjęcie jedno mnie zastanawia- sokoro mieli ten sam rozmiar (na oko to tak właśnie wygląda) flizów na posadzkę i ściany, to co im przeszkadzało żeby jedne i drugie dać w jednej linii? Takie zboczenie zawodowe, nieraz robiłem płytki i jak patrzę na to to mnie oczy bolą...
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0371944750.jpg

A tak poza tym, orientuje się ktoś po co to wylali?
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0371959268.jpg

As 18.02.2011 22:21

To chyba na to bezsensowne ogrodzenie.

Zwitter 18.02.2011 22:30

Przecież napisali na głównej, to jest wylane pod ogrodzenie i kołowroty.

A te kafelki na północnej to mogli zrobić czerwone, jak na południowej i zachodniej, wyglądałoby 1906 razy lepiej.

rafil 18.02.2011 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisla.krakow.pl
Przed trybuną wylano już fundamenty pod kołowroty i ogrodzenia.

czytajcie newsy

buczo1985 18.02.2011 23:47

To niekończące się budowlane pobojowisko widoczne na zdjęciu zaczyna mnie już przygnębiać. Pomyśleć, że gdyby nie było opóźnień, pewnie porządkowaliby teraz teren przy północnej :(

PiotrG 19.02.2011 07:54

simone, te kafelki na ścianie to pod kiosk gastronomiczny.
W przeciwieństwie do trybuny wschodniej i zachodniej zostaną one wybudowane, tylko bez urządzeń. Tam nie ma nawet płytek na ścianach i podłogach.

Karherop 19.02.2011 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1052886)
To niekończące się budowlane pobojowisko widoczne na zdjęciu zaczyna mnie już przygnębiać. Pomyśleć, że gdyby nie było opóźnień, pewnie porządkowaliby teraz teren przy północnej :(

ja zachodzę codziennie w głowe jak mógł ktokolwiek zakładać że stadion będzie oddany w całości 31.10.2010 roku .

Basałaj w ostatnim wywiadzie załozył że stadion będzie gotowy na... czerwiec/lipiec 2011 .
Optymista z niego...

Jeśli elewacje zostawią w takim stanie ( co jest wielce prawdopodobne ) to będziemy mogli poszczycić się najbardziej "brutalnym" stadionem' jaki wybudowano w ostatnich latach w Europie . Jak oni chcą zrobic z naszego stadionu atrakcje dla turystów ?

koniak 19.02.2011 09:17

stadion miał być oddany na puchary w zeszłym roku, czyli w połowie lipca...

PiotrG 19.02.2011 09:50

Stadion miał być gotowy w pełni dnia 16 czerwca 2010 roku (trybuna zachodnia miała być oddana jako ostatnia).

4fan_player 19.02.2011 11:00

16 czerwiec 2010 a 16 czerwiec 2011 to prawie to samo :) nie ma co się przejmować.

Ela 19.02.2011 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1052915)

Jeśli elewacje zostawią w takim stanie ( co jest wielce prawdopodobne ) to będziemy mogli poszczycić się najbardziej "brutalnym" stadionem' jaki wybudowano w ostatnich latach w Europie . Jak oni chcą zrobic z naszego stadionu atrakcje dla turystów ?

Właśnie dlatego.
Tak jak atrakcją turystyczną jest słynna Jednostka Marsylska Le Corbusiera.

Zawsze dobrze jest mieć coś " naj " ;)
Niektórzy twierdzą, że nie ważne jest jak się o Tobie mówi byleby mówiono.

p.s.
Oczywiście moja wypowiedź jest z przymróżeniem oka ;)

Arapaho 19.02.2011 11:27

Piotr możesz mi naświetlić o co chodz i z tym najnowszym zleceniem prac Qumakowi? Wydawało mi sie że wszystko mieli już zlecone z poczatkiem stycznia? Chyba że mi się tylko wydawało.

PiotrG 19.02.2011 12:02

E, dorzucili ten fragment za 2,74mln i piszą o całości.
Chyba w listopadzie czy grudniu zlecono tą resztę za 20mln, nie wiem z jakiej paki ponownie o tym piszą.
Mniej więcej dlatego takie są problemy z uruchomieniem sprzedaży biletów i karnetów przez internet, bo system jest zintegrowany ze stadionem i dopóki Qumak nie zrobi swojej roboty, dopóty klub nie uruchomi sprzedaży przez internet.

staszek001 19.02.2011 14:15

Poprawione krzesełka:
http://imgur.com/8yg3u.jpg

WCracow 19.02.2011 15:00

Uważam, że nie ma sensu oddawac tego stadionu w calosci w pospiechu. Wiem, że mailbyc juz rok temu oddamy w 100%, jednak majac do wyboru jakies ubytki wynikajace z pospiechu w celu oddania stadionu w Marcu-Kwietniu, to wole aby stadion w calosci byl oddany 1 Lipca.

Karherop 19.02.2011 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1053035)
Uważam, że nie ma sensu oddawac tego stadionu w calosci w pospiechu. Wiem, że mailbyc juz rok temu oddamy w 100%, jednak majac do wyboru jakies ubytki wynikajace z pospiechu w celu oddania stadionu w Marcu-Kwietniu, to wole aby stadion w calosci byl oddany 1 Lipca.

a ktoś się na budowie z czymkolwiek śpieszy ? Z takim tempem oni go nie ukonczą nawet 1 września . Robotnicy nie skończą go wcześniej , bo zostaną bez roboty , a kary jak widać nikt im nie ma zamiaru wlepić .

royalmichael 19.02.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1052915)
Jeśli elewacje zostawią w takim stanie ( co jest wielce prawdopodobne ) to będziemy mogli poszczycić się najbardziej "brutalnym" stadionem' jaki wybudowano w ostatnich latach w Europie.

Stadion w POZ*naniu widziałeś? z zewnątrz, wewnątrz, punkty gastronomiczne?

krakus76 19.02.2011 19:14

Dajcie już spokój tym "brutalnym" stadionem. Jest jaki jest. Ważne żeby był funkcjonalny i posiadał wszystko co musi mieć. A elewacje jak miasto znajdzie pieniądze to można zrobić za kilka lat. Teraz miasto na nic nie ma pieniędzy i już widzę jak robią elewację MIEJSKIEGO stadionu. Czy Wy nie możecie zrozumieć że to nie jest stadion Wisły tylko Miasta Krakowa ? I tyle w temacie.

Niepolomice 20.02.2011 16:14

Sa jakies oficiajlne sluchy kiedy wkoncu ten stadion oddzadza?
Ilez mozna robic klatki schodowe? Nierozumiem nic z tego...
Klub traci na biletach bardzo duzo pieniedzy.

PiotrG 20.02.2011 16:39

Jak oddadzą to się dowiemy, kolejna data oddania stadionu to 15 marca, ale śmiem twierdzić, że znowu jej nie dotrzymają.

Cytat:

Jakie znowu klatki schodowe... Na trybunie północnej trwa budowa całego wnętrza, tj 2 kondygnacji i trzeba było wykonać chociażby strop. Teraz trwa wykończeniówka, tj budowa toalet, prowadzenie instalacji no i sama wykończeniówka tych powierzchni.

Na trybunie zachodniej prowadzona jest wykończeniówka na wszystkich kondygnacjach. Jest bliżej ukończenia niż dalej, ale ciągle daleko.
Radzę uzbroić się w cierpliwość, tak przynajmniej do maja, może dłużej.

rafal777 20.02.2011 19:33

PiotrG - widać, że wiesz o czym piszesz i znasz się na tym trochę. W takim razie wytłumacz mi dlaczego na Legii główną trybunę robi się od podstaw krócej niż u nas wykańcza już zbudowaną?? Czy nikt tego nie może wytknąć miastu? Nie mówię już o tym że główna trybuna Legii z zewnątrz i wewnątrz naszą po prostu wyprzedza o kilka epok...

PiotrG 20.02.2011 19:47

Pomijając kwestie techniczne - na Legii nie ma kondygnacji podziemnej, nie budowano tam ścianek szczelinowych, gotowy był projekt wykonawczy, to przede wszystkim tam Polimex przynajmniej próbował dotrzymać terminu - od samego początku działano na 3 zmiany, a części dachu (dźwigary) leżały gotowe jeszcze przed zaczęciem budowy trybuny zachodniej.
Tam wcześniej już były uzgodnione kwestie wykonawców IT, a nie tak jak u nas wykonawcę IT na trybunie zachodniej wybrano po terminie jej zakończenia :lol:
Dołóżmy do tego kombinatorstwo miasta (sprawa zrzucenia kosztów IT, telebimów, zaplecza północnej, wyposażenia itp na Wisłę) i mamy efekt.
Brak nadzoru nad wykonawcą, burdel u inwestora i mamy taki oto efekt.

Kocur 20.02.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niepolomice (Post 1053519)
Sa jakies oficiajlne sluchy kiedy wkoncu ten stadion oddzadza?
Klub traci na biletach bardzo duzo pieniedzy.

Oficjalnie to już rok temu oddali do użytku :D

Obstawiam nieoficjalnie że ze wszystkimi duperelkami plus sprzątanie terenu wokół stadionu to grudzień 2011.

ciesla093 20.02.2011 20:33

Co tu dużo mówić... Jak by było to zrobione po ludzku to w kontrakcie była by zaznaczona data oddania stadionu, wtedy firma spełniająca kontrakt by dołożyla wszelkich starań aby było nie na czas, a przed czasem, żeby dostać premie, a nie płacić kolejne kary...

Arapaho 20.02.2011 20:38

Mają tydzień na skończenie telebimów wg.drugiego juz terminu. Ciekawe czy skończą

PiotrG 20.02.2011 20:39

Do kwietnia może zdążą.

El'kabat 20.02.2011 21:08

Jak dla mnie to w maju ten stadion skończą,a na początku marca dostaniemy info ze kolejnego terminu nie dostrzymają z powodow x y i z...paranoja

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl