Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Marszałek 21.05.2011 09:14

Bo jakby na to nie patrzeć to u nas wszyscy się biją o puchary a w gruncie rzeczy ich nie chce. Z prostego powodu. Kasa. Na tułaczkę europejską,zanim coś się pokopie konkretnie, trzeba wydać trochę gotówki. W pierrwszej fazie można trafić Kazachstan,Armenię, nie od razu Anglię i tym samym grubą kasę od TV,tak więc dylemat spory. Dlatego drugie miejsce weżmie Legia, i skład pucharowy będzie wielce zaskakujący. Legia,Wisła,Poznań. Za rok to samo:)

piotrek06 21.05.2011 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1096777)
Bo jakby na to nie patrzeć to u nas wszyscy się biją o puchary a w gruncie rzeczy ich nie chce. Z prostego powodu. Kasa. Na tułaczkę europejską,zanim coś się pokopie konkretnie, trzeba wydać trochę gotówki. W pierrwszej fazie można trafić Kazachstan,Armenię, nie od razu Anglię i tym samym grubą kasę od TV,tak więc dylemat spory. Dlatego drugie miejsce weżmie Legia, i skład pucharowy będzie wielce zaskakujący. Legia,Wisła,Poznań. Za rok to samo:)

Śląsk i Lechia w następnym sezonie otworzą stadiony na 40k, wystep w pucharach byłby świetną reklamom a ponadto Zygmunt Solorz niee wygląda na człowieka dla którego to "trochę gotówki" to byłby jakiś problem:-P
http://100najbogatszych.wprost.pl/ob...olorz-Zak.html

E: pięknie sie nam dzień zaczął
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Jaroo1 21.05.2011 10:19

Po prostu za blisko tym razem Slask zaparkowal autobus i sie od niego pilka odbijala wpadajac do bramki :P
A tak calkiem serio to szkoa. Była szansa wlasciwie sobie zapewnic wystep w Pucharach a nawet miejsce na podium no i z niej nie skorzystali. Ale i tak dalej przed tymi dwiema kolejkami ostatnimi maja dobra pozycje jesli chodzi o walke o miejsce w Pucharach

emj10 21.05.2011 10:37

Reklama "reklamom", ale przecież wytęp w el. LE dla Lechii, czy Śląska to będzie raczej strata niż zysk pod wieloma względami. Oba zespoły będą nierozstawione w II rundzie, więc mogą trafić na Fulham, Salzburg, czy Austrię Wiedeń. Poza tym nie będą miały gotowych stadionów na lipiec, więc dochodzi koszt takiego meczu na starym obiekcie i jeszcze kilka innych spraw.

PS. Ja cały czas jestem prawie pewny, że Legia również w tamtym sezonie specjalnie oddała miejsce Ruchowi. Zarządem i piłkarzami kierowały podobne pobudki.

Grze Gie 21.05.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1096807)
Reklama "reklamom", ale przecież wytęp w el. LE dla Lechii, czy Śląska to będzie raczej strata niż zysk pod wieloma względami. Oba zespoły będą nierozstawione w II rundzie, więc mogą trafić na Fulham, Salzburg, czy Austrię Wiedeń. Poza tym nie będą miały gotowych stadionów na lipiec, więc dochodzi koszt takiego meczu na starym obiekcie i jeszcze kilka innych spraw.

PS. Ja cały czas jestem prawie pewny, że Legia również w tamtym sezonie specjalnie oddała miejsce Ruchowi. Zarządem i piłkarzami kierowały podobne pobudki.

a repra gdzie ma grać w czerwcu ? - Lechia raczej by mogła już na nowym zagrać

Sartre 21.05.2011 10:44

Cytat:

Oba zespoły będą nierozstawione w II rundzie, więc mogą trafić na Fulham, Salzburg, czy Austrię Wiedeń.
Nie sądzę, żebry gra z Fulham, Salzburgiem czy Austrią Wiedeń było czymś złym z perspektywy finansowej :)

krakus76 21.05.2011 10:44

A będzie grała ? Tam jest na razie plac budowy :)

martin_6 21.05.2011 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grze Gie (Post 1096809)
a repra gdzie ma grać w czerwcu ?

No właśnie nie wiadomo za bardzo :>

rw88 21.05.2011 10:45

Fajną drużynę mają w tym Zabrzu, osobiście byłoby mi ich szkoda, gdyby miało się im to wszystko rozpidzielić poprzez sprzedaże Banasia, Jeża, czy Sikorskiego.

soku 21.05.2011 13:32

Lech powinien grać w pucharach bo dzieki pkt za zeszłe sezony w pucharach bedzie rozstawiony na kazdym etapie i ma szanse ugrac sporo pkt do rankigu krajowego.

wolfy 21.05.2011 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grze Gie (Post 1096809)
a repra gdzie ma grać w czerwcu ?

No, to jest bardzo dobre pytanie :D

murray 21.05.2011 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez soku (Post 1096908)
Lech powinien grać w pucharach bo dzieki pkt za zeszłe sezony w pucharach bedzie rozstawiony na kazdym etapie i ma szanse ugrac sporo pkt do rankigu krajowego.

Dokładnie, wg mnie wszystkie drużyny powinny się podstawiać Lechowi. Ba, myślę, że w dobrym tonie byłoby oddanie mistrzostwa drużynie z Poznania. Wszak są rozstawieni w każdej rundzie i mają szansę awansować do fazy grupowej. A wszyscy wiemy, że silnej Wiśle jest potrzebny silny Lech. A zresztą, po co silna Wisła? Ważne, żeby polskie drużyny grały w pucharach. Wszyscy jesteśmy wielką rodziną i musimy sobie nawzajem kibicować.

Wiślak-1990 21.05.2011 14:01

jak sobie zasłużą to będą grać, jak nie to będą oglądać jak inni grają

Mario Nh 21.05.2011 14:09

Mogła Amica nie skupiać tylko swojej uwagi na Lidze Europejskiej i walczyć w ekstraklasie. Sami są sobie winni, choć mają jeszcze szanse.

Marszałek 21.05.2011 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1096784)
Śląsk i Lechia w następnym sezonie otworzą stadiony na 40k, wystep w pucharach byłby świetną reklamom a ponadto Zygmunt Solorz niee wygląda na człowieka dla którego to "trochę gotówki" to byłby jakiś problem:-P
http://100najbogatszych.wprost.pl/ob...olorz-Zak.html

E: pięknie sie nam dzień zaczął
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Od teorii do praktyki długa droga. Poza tym co stoi na przeszkodzie aby Solorz teraz wzmocnił potęznie Sląsk?Nic tak nie przyciągnie na 40 tysięczy stadion jak zespół grający w pucharach. Tak licytować się głupotami możemy długo.

Tak samo te stadiony rzekomo mające odmienić naszą piłkę. W dalszym ciągu będzie przychodziło tyle osób co zazwyczaj,na te stare, plus może z tysiąc,dwa nowych i to tak w porywach. Jeśli ktoś uważa,że mecze ligowę będą przyciągać 40 czy 30 tysięcy ludzi to życje w swoim wyimaginowanym świecie.

RAF 21.05.2011 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1096939)
Od teorii do praktyki długa droga. Poza tym co stoi na przeszkodzie aby Solorz teraz wzmocnił potęznie Sląsk?Nic tak nie przyciągnie na 40 tysięczy stadion jak zespół grający w pucharach. Tak licytować się głupotami możemy długo.

Tak samo te stadiony rzekomo mające odmienić naszą piłkę. W dalszym ciągu będzie przychodziło tyle osób co zazwyczaj,na te stare, plus może z tysiąc,dwa nowych i to tak w porywach. Jeśli ktoś uważa,że mecze ligowę będą przyciągać 40 czy 30 tysięcy ludzi to życje w swoim wyimaginowanym świecie.

Marszalku,

Mnie sie wydaje ze na dluzsza mete nowoczesna infrakstruktura (stadiony i w domysle bazy treningowe) wyciagna Polske z kryzysu pilki noznej w jakim tkwimy od paru lat. Wieksze stadiony (a co za tym idzie koszty ich utrzymania) wymusza na wlascicielach inwestycje w trenerow i zawodnikow. Legia (o ile Weiss jest prawda), Wisla. Wydaje mi sie ze i Bakera w POZnaniu dlugo nie wytrzyma. Jak Lech zobaczy ze dobry trener z zagranicy to jednak jest "to" to i POZnan sobie takiego zafunduje. A potem to juz prawem serii: Slask, Lechia (najwieksze stadiony) moze i Zabrze.

HEDu 21.05.2011 14:57

Jaga jak widac nie chce nawet europucharów, mieć takie setki w tylu meczach i nic nie strzelic.

calieri 21.05.2011 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1096949)
Jaga jak widac nie chce nawet europucharów, mieć takie setki w tylu meczach i nic nie strzelic.

No to masz odpowiedź czy Jagiellonia chce czy nie. Jasnowidzu:foch::P

HEDu 21.05.2011 15:37

akurat jak to napisałem to Franek strzelił ;p no cóż.

Marszałek 21.05.2011 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1096944)
Marszalku,

Mnie sie wydaje ze na dluzsza mete nowoczesna infrakstruktura (stadiony i w domysle bazy treningowe) wyciagna Polske z kryzysu pilki noznej w jakim tkwimy od paru lat. Wieksze stadiony (a co za tym idzie koszty ich utrzymania) wymusza na wlascicielach inwestycje w trenerow i zawodnikow. Legia (o ile Weiss jest prawda), Wisla. Wydaje mi sie ze i Bakera w POZnaniu dlugo nie wytrzyma. Jak Lech zobaczy ze dobry trener z zagranicy to jednak jest "to" to i POZnan sobie takiego zafunduje. A potem to juz prawem serii: Slask, Lechia (najwieksze stadiony) moze i Zabrze.

Jasne to jak słońce i pełna zgoda. Tyle,że osobiście nie wierze w te mocarstwowe plany co niektórych. Wisła wyznaczyła nowy kierunek i widać,że zdaje on egzamin. Legia zrobi to samo, może kiedyś Poznań ale co do reszty nie mam przekonania. Polonia raczej będzie klubem z wesołym właścicielem i tyle,co najwyżje kolorytu lidze będzie dodawał. Lechia, Śląsk, będzie to czołówla ligi ale nic poza tym.

Sędzia 21.05.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1097134)
Jasne to jak słońce i pełna zgoda. Tyle,że osobiście nie wierze w te mocarstwowe plany co niektórych. Wisła wyznaczyła nowy kierunek i widać,że zdaje on egzamin. Legia zrobi to samo, może kiedyś Poznań ale co do reszty nie mam przekonania. Polonia raczej będzie klubem z wesołym właścicielem i tyle,co najwyżje kolorytu lidze będzie dodawał. Lechia, Śląsk, będzie to czołówla ligi ale nic poza tym.

Polonia zdobędzie jednego mistrza, tak za dwa - trzy sezony, jeśli nie będzie zbyt dużej rotacji trenerów i składu.

Po prostu zgrają się na tyle dobrze, że w jednym słabszym sezonie Wisły będą w stanie zdobyć mistrza.

fialo 21.05.2011 16:48

Już trudno, przegraliśmy.

Ale są też dobre informacje !!

Widzew prowadzi 2-1 :)

wolfy 21.05.2011 16:50

Kolegom z Wa-wy gratuluję zdobycia "małego superpucharu Polski". Cokolwiek by to nie było:D

Junior_Battle 21.05.2011 16:52

jak tam pasy z widzewem sobie radzą?

Mario Nh 21.05.2011 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 1097202)

1-2 i trzymajmy kciuki za Widzew.

leszekm_ 21.05.2011 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 1097202)

Widzew prowadzi do przerwy 2:1.

Junior_Battle 21.05.2011 16:55

ja tam derby chce %)

Mario Nh 21.05.2011 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 1097213)
ja tam derby chce %)

No chyba derby tylko z nazwy :(

piotrek06 21.05.2011 17:00

Kosecki w pewnym momencie powiedział że życzył by sobie takiej atmosfery na każdym meczu:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Acima 21.05.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1097234)
Kosecki w pewnym momencie powiedział że życzył by sobie takiej atmosfery na każdym meczu:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Kandydat na posła PO niejaki Cezary Kucharski pewnie przyzna mu rację :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl