![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
rav czy ktoś z redakcji portalu nie mógłby uzyskać jakiś wiarygodnych informacji co do fatycznego stanu i zaawnasowania robót ? szczegolnie w kwestii telebimów, ławek rezerwowych (czy są juz albo kiedy i jakie będą), co zostało jeszcze do zrobienia na zachodoniej w kwestii instalacji ( czy Qumak -bodajże- prowadzi już prace nad częścią zarządzania i sterowania obiektem),czy malowanie farbami hydrofobowymi jest juz w zakresie wykonawcy czy dalej nie etc.
|
Ciekawe co z operatorem i stadionem ;/ ??
Niestety nie ma Darka Olszówki i nie ma kto pisać interpelacje ;/ __________________________________________________ ____________________________________ - Stara się Pan dotrzymać terminów związanych z transferami, ale miasto nie dotrzymuje terminów dotyczących zakończenia budowy stadionu Wisły, który pierwotnie miał być gotowy w lipcu ubiegłego roku. Jak duży jest to problem dla klubu? - Stadion to miejsce, gdzie ponad 30 tysięcy ludzi może spędzić fantastycznie czas. Niestety, teraz nie jesteśmy w stanie sprzedawać karnetów na dwie następne trybuny, bo nie wiemy, kiedy będą one całkowicie oddane do użytku. Nadal nie możemy też przyjmować kibiców gości. Jest to dla nas niekorzystne. To również problem biznesowy. - Jak brak gotowego stadionu wpływa na planowanie budżetu? - Mocno wpływa, ale jesteśmy na to przygotowani. Zawsze budżet jest opracowany w dwóch wariantach, także z założeniem wersji negatywnej, czyli mniejszych dochodów jakie spowoduje niedokończony stadion. A stadion to przecież element potęgi klubu. Na razie obiekt na 44 tysięcy widzów ma Lech Poznań. Niedługo będzie gotowy stadion Legii na 33 tysiące miejsc, a także Lechii i Śląska na 44 tysięcy widzów. Stadion buduje też Jagiellonia. Wiele klubów wchodzi więc w nową rzeczywistość finansowania. Przychody z dnia meczu będą miały wpływ na zwiększenie budżetów, a to zwiększa szanse w rywalizacji o nowych zawodników. Na początku minionej dekady Wisła była sama, a teraz jest 6 czy 7 klubów mogących ściągać najlepszych piłkarzy ligi. A to podnosi ceny zawodników. - Kiedy stadion może być gotowy? - Mam nadzieję, że w całości zostanie oddany do użytku wiosną. Gdyby do tego nie doszło, to myślę, że ostateczną datą powinien być początek kolejnego sezonu, kiedy - mam nadzieję - będziemy grać w eliminacjach Ligi Mistrzów. Mamy też w planie rozegranie na otwarcie stadionu meczu z jednym ze słynnych europejskich klubów. Dotychczas jednak brak pewnego terminu utrudniał takie zaproszenie. Do końca roku chcemy także otworzyć na stadionie muzeum Wisły. Wcześniej pragniemy, aby otwarty był sklep. Niedawne otwarcie przez nas "strefy kibica" daje wrażenie jak warunki będą na naszym stadionie. Po prostu europejskie. Oglądanie meczów będzie coraz bardziej komfortowe, a na pewno bezpieczne. Wprowadziliśmy szereg propozycji ulgowych biletów, na przykład na sektor rodzinny. Na naszym stadionie od wiosny, wzorem klubów angielskich, wprowadzamy stewardów, którzy będą służyli pomocą naszym kibicom. - Wisła ma zostać operatorem stadionu - rozmowy w tej sprawie trwają od dawna, a efektu nie widać. - Rozmowy na temat zarządzania stadionem nie są prostą sprawą. Dwie strony muszą znaleźć kompromis i zapewne go osiągniemy. I Wisła i miasto są skazani na ten stadion, bo nikt inny niż Wisła nie będzie na nim przecież grał. Na dowód, że to nic nadzwyczajnego, podam przykład Lecha Poznań, który także ciągle negocjuje z miastem. fragment z dziennika polskiego __________________________________________________ ____________________________________ |
A czy przypadkiem na likwidację pleksi nie zgadzała się przypadkiem policja ? Bo tak coś mi się o uszy obiło że ich likwidacja pogorszy bezpieczeństwo na stadionie.
|
Na innych stadionach w tym znacznie większych jak choćby w Poznaniu nie widziałem takich szyb. Przepis wyssany z palca i tyle, wszędzie jest inaczej, tylko u nas wszystko wbrew prawom logiki.
|
Cytat:
|
Byłem dziś w strefie kibica zakupić karnet, ale postanowiłem też zobaczyć panoramę stadionu z narożnika no i o dziwo zauważyłem, że ruszyli z montażem reszty krzesełek. :D I tyle z dobrych wiadomości... Nie chcę siać niepotrzebnej paniki, ale wydawało mi się że ta mozaika niebiesko-czerwonych krzesełek będzie wyglądała w przybliżeniu tak jak na wschodniej, a tu widzę jakieś udziwnienie... Nie wiem czy tak zostanie ale mi się osobiście nie podoba. No i kolor tych krzesełek po środku tzn. mam na myśli głównie czerwone, znacznie się różni od pozostałych. Zrobiłem zdjęcie na dowód. Przepraszam za jakość no ale to tylko komórka.
http://img522.imageshack.us/i/zdjcie0019r.jpg/http://http://img522.imageshack.us/i/zdjcie0019r.jpg/ |
co do odcienia kolorów to możne wyróżnienie krzesełek VIP będzie ok, nie wiem może, ale konfiguracja to chyba im się pomyliła, mam nadzieje ze ktoś z klubu zainterweniuje bo to już są jaja.
|
Ręce opadają....
|
Cytat:
|
Chodzi o krzesełka. Z tego zdjęcia które zamieścił Pimko wynika że wzór skopali montując krzesełka. I w tym momencie mamy jakiegoś potworka na trybunach...
http://img522.imageshack.us/img522/5625/zdjcie0019r.jpg |
Taka już na tej budowie panuje zasada, że z zasady muszą wszystko "skopać", no a nas wiślaków to już szczególnie nie powinno dziwić... I póki te krzesełka nie są przytwierdzone na stałe (chyba że już są) to trzeba szybko reagować bo nie sądzę żeby ktoś normalny zaplanował taki rozkład. :c
A tak już mniej poważnie to ile kolorów i odcieni krzesełek tam widzicie? Bo ja 5. Bardzo pstrokaty ten nasz potworek :D |
Pewnie za dużo czerwonych zakupili i teraz muszę je jakoś upchać :D
A tak serio, to brak słów normalnie... |
Na chwilę obecną jest możliwość demontażu i montażu powtórnego. To są przykręcane krzesełka, więc to jest "tylko" czas.
I tutaj nie ma problemu, może się on pojawić dopiero w momencie gdy okaże się że krzesełka zostały zamówione w nieodpowiedniej liczbie, bo były robione pod właśnie taki projekt jaki zaczęto zamontować. |
Ok kolejna "w miarę ważna" rzecz. Czy ktoś ogarnięty w temacie np. PiotrG albo inny może się wypowiedzieć co z telebimami? Ja pomijam fakt, że termin zlecenia mija chyba jutro...ale jakie jest do k*** nędzy tym razem wytłumaczenie? Prom z Chin z częściami zatonął, Majchrowski odebrał nam znowu w ostatniej chwili fundusze, czy może zdecydowano, że należy dotrzymać zasady, iż nic nie może być na tym obiekcie wykonane w terminie?
PS. I nie czepiajcie się, że to jest bzdura i może zaczekać, bo to nie jest niezbędne do rozegrania meczu...- telebimy miały być gotowe na początek ligi i nie zanosi się by były, stąd wyrażam swoje obawy. |
Za jaja i na drzewo. Choć odnoszę dziwne wrażenie, że dla niektórych mogłaby to być nagroda...
Czy nad tej budowie ktoś używa szarych komórek? |
Gdzieś jakiś czas temu spotkałem info że montaż telebimów rozpocznie się okoły połowy lutego z zamiarem zakończenia na koniec miesiąca. Nie podam źródła ale coś takiego gdzieś widziałem.
|
A co sie wszyscy tak nagle obudzili?
Bylo w ktoryms wywiadzie, chyba z Trzmielem, ze telebimy beda zamontowane pod koniec lutego... Ja tam zdziwiony nie jestem. Ale tym ze nikt nie wywiera presji na miastu jest tez swego rodzaju porazaka. W pierwszej kolejnosci Wisla, prawda taka - trybuna wschodnia i polnocna powinny byly byc gotowe na grudzien 2009 i juz wtedy mozna bylo grac mecze na Wisle, a do tego zachodnia i caly stadion ktory w czerwcu mial byc gotowy. Mysle ze jest wiele materii ktorych nie da sie oszacowac jesli chodzi o straty, ale z tych ktorych sie da, mysle ze to w granicach 10-15 mln zlotych juz do tej pory. Przeciez Wisla ma tez swoich ludzi w gazetach, znajomy znajomego itp. Zorganizowac konfernecje w okraglaku tak jak Majcher, ale od drugiej strony, a jeszcze najlepiej na zywo i naglosnic... to juz powinno bylo byc zrobione zamiast konfernecji Majchrowskiego i jego 2 mscy.. Jednak oprocz Wisly, to jednak SKWK, TWSD jak i reszta portali jesli chodzi o manifestacje. Tyle sie mowi ze powinno sie to i tamto, a jeszcze madrzejsi gania tych, ktorzy uwazaja ze manifestacja powinna byc, poniewaz oni tylko sobie tak gadaja a nic nie zrobia, bo oczywiscie NIC nie moga. Jedyna mozliwosc zeby zorganizowac taka akcje, to wspolne sily glownie SKWK i TWSD, jak i innych wiślackich portali. Zwykla osoba mimo ze moglaby miec swietne intencje to wiele nie zdziala.. a to co kiedy bylo po jakies gadce na forum, no to nie jest zrodlo masowego przekazu. Caly czas przez ok 2 tyg informacja na glownej powinna widniec o manifestacji, temat na forum jesli chodzi o kwestie organizacyjne, i grupy na portalach spolecznosciowych, a ze pierwszy mecz nie dlugo, to zostawienie infromacji na kazdym krzeselku. Oczywiscie jest pozno, ale nie za pozno, a by jednak mimo wszystko zrobili ten stadion na ta runde, a nie na lipiec. A po drugiej w tym momencie, zmusic do pociagniecia do odpowiedzialnosci osoby za ta inwestycje (to jak jest fatalnie zarzadzana), opoznienia (jesli ktos nawala, to placi kare i go wypieparz z budowy) a takze zwiekszajace sie koszty. Oczywiscie nie wszystko jest takie latwe, ale pewne rzeczy powinny byc zrobione. To po Rondzie Mogilskim, jest chyba najwieksza inwestycja w Krakowie, choc nie znam kosztow remontu Ronda Ofiar Katynia. Dlatego taka inwestycja powinna byc domknieta na ostatni guzik! Niestety, ostatnia akcja na ktora zdobylo sie SKWK bylo 1906% poparcia dla Boguslawa Cupiala... Oczywiscie wina lezy tez po stronie Wisly, wiadomo bylo dawo kto go projektuje. Ale w Wisle nie bylo osoby decyzyjnej, byla jakas akcja, juz nie pamietam o co chodzi ze Ochalik musial nawet dokumentu podpisac.. Pojawila sie ogromna roznica jak przyszedl Basalaj, bo kazdy z boku kto sie choc troche pilka interesuje, widzial ze sa jaja, to juz w 2 dni pracy byl w Urzedzie Miasta, pewnie gdyby zawital z pol roku wczesniej, mielibysmy duzo mniej niedorobek.. |
Ta pomyłka z wzorem krzesełek to jakaś kpina. Mam nadzieję, że SKWK zareaguje, w końcu to oni podesłali wzór krzesełek, który miał zostać zrealizowany.
|
Na pewno to poprawią. Krzesełka były układane w pośpiechu (ponoć przed wyborami), wydaje mi się że zupełnie poza harmonogramem, żeby sprawić wrażenie, że trybuna lada moment zostanie ukończona. Na wschodniej też były jakieś nierówności odnośnie wzoru (wiadomo że nie aż takie) i zostały poprawione.
|
Cytat:
|
Na oficjalnej pojawiła się nowa galeria z układania krzesełek na zachodniej, niestety nie ma zdjęcia całej trybuny, żeby zobaczyć ten błąd ze złym rozmieszczeniem krzesełek.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._i_ogrodzenia/ |
"Oba ekrany będą kosztować wraz z instalacją i oprogramowaniem 1,3 mln zł. Mają pojawić się w już zamontowanych nad trybunami ramach do 15 lutego 2011
Nawet jeszcze nie zaczęli tego robić , a co gorsze ani słychu ani widu na ten temat. Śmieszne to wszystko . Jeszcze tyle roboty jest na trybunie północnej i zachodniej że jak w lipcu oddadzą do użytku to będzie dobrze. Pan Majchrowski wszystkich oszukuje a pracownicy firm które pracują na stadionie też się nie przemęczają , jeden robi a trzech na niego patrzy. Jak robiłem z firmą na stadionie lecha to robiliśmy od poniedziałku do NIEDZIELI a u nas tak nie jest. Na innych stadionach robią na 3 zmiany ale u nas tak nie można , bo firmy szanują robotę żeby na jak dłużej starczyła, wiem coś o tym. |
Czy dokoła stadionu nie może być jakiegoś jednolitego ogrodzenia? Dlaczego od 3 maja i Reymonta jest inne ogrodzenie? Jak dla mnie to niebieskie prezentuje się całkiem nieźle.
|
Cytat:
|
Z tymi krzesełkami jaja są niezłe... Jeśli ktoś już poruszył tu temat ogrodzenia - czy ulica Reymana jest zamknięta tylko na czas dokończenia remontu, czy ma być zawsze zamknięta poza dniami meczowymi?
|
To ogrodzenie wygląda bardzo estetycznie.
Ten stadion może jeszcze wyglądać jako tako jeśli sumiennie uporządkuje się jego otoczenie, obłoży czymś ten brutalnie brudny beton, zasadzi drzewka, zasieje trawkę. Piękny wzór krzesełek, czyli powtórka z rozrywki. |
Cytat:
|
Czy dzisiaj nie kończy się termin montażu telebimów?
|
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
dla tych, którzy tak szykanowali nasz projekt i spuszczali się nad stadionem Amici. Całą robotę w Poznaniu robi konstrukacja dachu i powłoka, tzw. pieczarka. A jak sie dokładniej patrzysz, cudem wcale nie jest. Beton szary z naciekami, ubytki w betonie, niby to samo co u nas. Tylko pyry mają dobry PR. |
tak dzisiaj ale termin terminem a wykonanie wykonaniem !! ani słychu ani widu firmy montującej na stadionie !!
|
Co za głąby- podpisywali nowe umowy , już po aferach z opóźnieniami na zachodniej w czerwcu i wrześniu - na telebimy ,północną i sterowanie - a dalej każdy z tych tematów ma duże opóźnienia. To juz nawet nie jest brak umiejętności zarządzania miastem i podległymi urzędami. To czyste działanie z premedytacją. Każdy NORMALNY człowiek jeśli coś zawali w firmie, gdziekolwiek - ze swojej winy- próbuje wyjść z twarzą, poprawić błędy.Krótko mówiąc poczuwa się do odpowiedzialności, jest po prostu kompetentny. Tutaj to naprawdę jest już wykorzystywanie na chama sytuacji że nikt poważny nie upomina się o tą inwestycję i jest zepchnieta na szary koniec w hierarchi ważności
|
oj tam oj tam
zawsze w rezerwie jest stadion w Krakowie:-) |
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7189048276.jpg. Co to za zasieki?? Po co w ogóle to ogrodzenie??
|
Juz tak o to nie narzekajcie.. do wszystkiego sie doczepia ludzi, mimo ze tez nie jestem entuzjasta tego stadionu, to duzo rzeczy zostalo poprawionych..
A po co? w pewnym momencie widac ze jest przerwa z lewej strony, jest tez na koncu i przy nich schodki, przed brama jest/bedzie parking wiec pewnie tamte schodki wychodza na ta sciezke, zeby ludzie szli chodnikiem a nie przez caly parking, oprocz tych co sie musza dostac do samochodow. To akurat na plus, bo ogrodzenie zle nie nie wyglada. A to nie teatr zeby takiej rzeczy na stadionie byc nie moglo.. |
a propos hali:
Cytat:
|
1.Czy możliwe jest zatem ze na meczu z Podbeskidziem (01.03.2011) zobaczymy telebimy?
2.Jaki termin w drugim przetargu był przewidziany na dokończenie trybuny północnej? |
Cytat:
|
To wszystko zaczyna być gigantycznym szaleństwem. Budowa hali za grube miliony, która w utrzymaniu będzie okropnie droga a zarabiać na siebie raczej nie będzie. Takie rzeczy robi się w Dubaju, a nie w biednym zacofanym kraju jak nasz. Najgorsze jest to,że ten kredyt będziemy spłacać my, nie Majchrowski i jego koledzy,ale mieszkańcy Krakowa. To samo z utrzymaniem tego molocha. Też z kosmosu na to kasa nie pójdzie. W tym samym czasie my będziemy grać w skansenie na poziomie euroligowym do czasu aż FIBA nas nie wypieprzy z wielkim hukiem a CanPack powiedz dość.
Nie wiem czy Majchrowski nie kombinuje tak,że wobec braku hali, Wisła będzie wynajmowała ją na mecze euroligowe, w końcu będzie pod ścianą. Ze też nie mamy żadnej siły nacisku, przez tyle lat Wisła nie wyrobiła sobie zaplecza politycznego. Teraz są tego efekty. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl