Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

damian755 18.12.2009 11:39

nie oceniaj kirma po pół roku

eye63 18.12.2009 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario69 (Post 831466)
Costly nie, nigdy, nawet w trzecim życiu :-)

Wystarczy obiektywnie popatrzeć na jego wypowiedź. Który piłkarz, grający w innym polskim, konkurencyjnym klubie wypowiadałby się w ten sposób? Zaręczam, że nawet nie 1 na 10.

"Tak, w Wiśle Kraków. To bardzo dobra drużyna ze znakomitym trenerem. Dwa razy z rzędu wygrali ligę, teraz znów są liderem. To coś znaczy." - A później się dziwi, że go w Bełchatowie nie lubią. Dla niego liczy się, że Wisła wygrywa, że jest liderem i nic więcej. Za rok zauważyliby go np. skauci Bayeru Leverkusen to by powiedział: "Tak, w Bayerze Leverkusen. To bardzo dobra drużyna ze znakomitym trenerem.". To zwykły murzyn, który przyjechał kopać piłkę i pchać się tam, gdzie mu będzie lepiej. Nie pojmuje co to jest rzetelność, słowność, przywiązanie klubowe, nie umie trzymać języka za zębami. Poza tym o czym ja pisze, w Wiśle czy nie Costly i tak jest za słaby żeby się wybić. Takie moje zdanie

No i co z tego? A dostrzegasz to, że żeby go skauci Bayeru Leverkusen zobaczyli, to musiałby dobrze grać? A co to daje - rok dobrej gry dla nas. W dodatku, kupujemy gościa za 350 tys. euro, a sprzedajemy po roku (według Twojego scenariusza chętnych nie zabraknie) za ok. milion. Te Twoje argumenty zupełnie do mnie nie przemawiają. Costly'ego w Wiśle można nie chcieć z innego powodu.

zim zum 18.12.2009 12:26

http://wislaportal.pl/news.php?id=16864

Eh, ten Leszczak...był już kiedyś taki jeden. Broź się nazywał i też myślał, że nie wiadomo kim już jest. Aktualnie gdzieś w Nowym Sączu figuruje w kadrze.

damian755 18.12.2009 12:53

Mączyński wraca do Wisły chyba za wcześnie ale zobaczymy

grzesiek632 18.12.2009 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damian755 (Post 831503)

http://www.90minut.pl/news/111/news1...-do-Wisly.html

Może Wisła chce poprostu poszerzyc kadre, albo jest to załatanie dziury po Mauro.

manson777 18.12.2009 12:58

Cytat:

to jest to trzecie
i ostatnie wzmocnienie Wisły o których mówił Skorża
1. Cleber
2. Kowalski
3. Mączyński

no wzmocnilim się czas na transfery z ....:lol::lol::rotfl:

Fugiel 18.12.2009 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 831506)
to jest to trzecie
i ostatnie wzmocnienie Wisły o których mówił Skorża
1. Cleber
2. Kowalski
3. Mączyński

no wzmocnilim się czas na transfery z ....:lol::lol::rotfl:

Eh ... mam nadzieje, ze jesli juz to za dobrą kasę, a wydaje mi sie, ze jesli o to chodzi to umiemy to robić :) Dla mnie przykład Kuby, Gorawskiego czy ostatnio Clebera pokazuje, ze umiemy cos zarabiac na zawodnikach... teraz pewnie bedzie do Marcelo.

sandbender 18.12.2009 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 831313)
Mam nadzieje,że jakby były dalsze komplikacje to Garguła postąpi jak Bojarski.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 831327)
Ja mam nadzieję, że postąpi przynajmniej jak Dawidowski, czyli zgodzi się na obniżkę kontraktu.

Tak, czytam i sie zastanawiam. Który z Was w przypadku długotrwałej choroby pójdzie do swojego szefa i powie coś takiego - poprosze o zwolnienie bo jestem nieprzydatny.

Podpisując zdrowego piłkarza mamy świadomość, że zawsze istnieje spore ryzyko długotrwałej kontuzji.
To jest kontaktowy sport.

wisnia4031 18.12.2009 13:17

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...e-woli-polske/

Białkowski w Wiśle? ; o Fajnie bybyło ;)

3 i 4 akapit w tekście. Białkowski by się nam przydał. Chłopak ma talent, a na dodatek pewnie byłby nie za drogi. Pamiętam, jak z Korea Pół. w Kanadzie obronił fantastyczną piłkę! ;)

Myślicie, że warto?

WILU TS 18.12.2009 13:20

Przyjedzie na testy i szanownemu Maciejowi nie przypadnie do gustu,z resztą będzie za drogi bo pewnie około 100tyś ojro a toż to cena zaporowa.i po transferze

pan Dudi 18.12.2009 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 831509)
Tak, czytam i sie zastanawiam. Który z Was w przypadku długotrwałej choroby pójdzie do swojego szefa i powie coś takiego - poprosze o zwolnienie bo jestem nieprzydatny.

A który z nas ma świadomość, że nawet mimo niemożności wykonywania zawodu (jak Garguła teraz), albo nieudolnego wykonywania obowiązków w nim zapisanych (jak np. Łobodziński), choćby nie wiem co, nie zostanie zwolniony?

skeba 18.12.2009 14:38

Ja bym śmiało brał Białkowskiego. Podobał mi się na MS Under 21.
Zdecydowanie lepszy od Pawełka

brylant17 18.12.2009 14:45

noto mamy 3 transfery :lol:

Markus 18.12.2009 14:46

Cytat:

Powrót Mączyńskiego to kolejny sygnał świadczący niestety o tym, że Skorża nie dostanie żadnych środków na innych zawodników. Chyba, że uda się paru najlepszych piłkarzy sprzedać.

Czyli znów idziemy w stronę kolejnej Lewadii i dalszego osłabiania poziomu, bo do tego prowadzi ta polityka ostatnich lat.

Chcąc godnie zaprezentować sie w Europie, trzeba zgromadzić w składzie przynajmniej kilku piłkarzy klasy Marcelo, a nie ciągle zamieniać ich na nowych Ćwielongow.

damian755 18.12.2009 14:53

lepszy Mączynski niż pazdan.

Maciuś 18.12.2009 15:01

Temat w sumie mozna zamknac, oby do lata.

kristos 18.12.2009 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 831562)
Powrót Mączyńskiego to kolejny sygnał świadczący niestety o tym, że Skorża nie dostanie żadnych środków na innych zawodników. Chyba, że uda się paru najlepszych piłkarzy sprzedać.

Czyli znów idziemy w stronę kolejnej Lewadii i dalszego osłabiania poziomu, bo do tego prowadzi ta polityka ostatnich lat.

Chcąc godnie zaprezentować sie w Europie, trzeba zgromadzić w składzie przynajmniej kilku piłkarzy klasy Marcelo, a nie ciągle zamieniać ich na nowych Ćwielongow.

Cały Markus po prostu niereformowalny.
Co tam kryzys,co tam mniejszy budżet,to nie ważne.
Muszą być pieniądze na transfery.
A najlepiej ,by do Wisły trafiało co okienko pięciu nowych powiedzmy po milionie € ...
Czemu nie ?

Pablo84 18.12.2009 15:08

No nie.To są ****a jaja.
Wraca nam z wypożyczenia młody pomocnik, a tu już lamenty, że nie będzie transferów....

Poziomem inteligencji to niektórzy tu nie błyszczą..:lol:

Konrad. 18.12.2009 15:13

Powrót Mączyńskiego z wypożyczenia wydaję się logiczny. Już w poprzednim sezonie był wyróżniającym młodym, jeśli się sprawdził jako lider ŁKSu (nie widziałem ich żadnego meczu, ale na to wychodzi patrząc ile grał), to dlaczego Skorża ma mu się nie przyglądnąć na zimowym zgrupowaniu?

Dziwie się tym jękom, tym bardziej że jest to wychowanek...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 831449)
ze statusu prawnego pikarzy profesjonalnych w Polsce
Czyli: nie musi się zgadzać

Niestety Garguła ostatni raz grał w meczu 6 listopada... Także wnioskować o obniżke kotraktu będziemy mogli dopiero 6 maja... A wtedy może być już zdrowy (nawet jeśli bez formy i nie nadający się do grania...).

zim zum 18.12.2009 15:14

Z takiego Mączyńskiego czy Kowalskiego może być więcej korzyści, niż z kupowania kolejnego Kirma czy Łobodzińskiego.

Markus 18.12.2009 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 831573)
A najlepiej ,by do Wisły trafiało co okienko pięciu nowych powiedzmy po milionie € ...
Czemu nie ?

Jeśli już tak ostro popuszczasz wodze wyobraźni i luźnej interpretacji moich słów, to nie zapomnij jeszcze umieścić w tej bajce smoka albo chociaż 7 krasnoludków.

Jak szaleć, to szaleć.

ciacho 18.12.2009 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 831573)
Czemu nie ?

To po co Skorża swoim słodkim pierd******* daje do zrozumienia, że mamy zamiar się wzmocnić i mówi, że ma zamiar sprowadzić 3 zawodników, którzy WZMOCNIĄ zespół?

funkykoval 18.12.2009 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 831580)
To po co Skorża swoim słodkim pierd******* daje do zrozumienia, że mamy zamiar się wzmocnić i mówi, że ma zamiar sprowadzić 3 zawodników, którzy WZMOCNIĄ zespół?

Po prostu niektórzy wiedzą lepiej i lubią podsumowywać okienko transferowe przed jego rozpoczęciem.

O ile powrót Mączyńskiego moze być dla niego owocny (może okazać się lepszy od Jirsaka czy Diaza jako rozgrywający w środku pola) to Kowalski w obliczu przyjścia Clebera, może mieć problemy z grą w składzie. Chyba, że po meczu z Amiką u nas będzie już po MP (czyli wygramy) to może wtedy Skorża da szansę młodym na ogrywanie sie w drużynie. Aczkolwiek mocno w to wątpię, skoro przy pladze kontuzji młodzi nie wstawali praktycznie zławki.

FraMat 18.12.2009 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 831575)
Powrót Mączyńskiego z wypożyczenia wydaję się logiczny. Już w poprzednim sezonie był wyróżniającym młodym, jeśli się sprawdził jako lider ŁKSu (nie widziałem ich żadnego meczu, ale na to wychodzi patrząc ile grał), to dlaczego Skorża ma mu się nie przyglądnąć na zimowym zgrupowaniu?

Dziwie się tym jękom, tym bardziej że jest to wychowanek...
Niestety Garguła ostatni raz grał w meczu 6 listopada... Także wnioskować o obniżke kotraktu będziemy mogli dopiero 6 maja... A wtedy może być już zdrowy (nawet jeśli bez formy i nie nadający się do grania...).

wydaje mi się, że to nie jest tak. Chodzi chyba o łączy okres 6 miesięcy w roku? Jakas tam przerwa dwu-trzytygodniowa nie robi chyba różnciy w długości przebywania na chorobowym. Fakt, że to i tak niewiele daje

Uran235 18.12.2009 16:18

A zastanowił się ktoś z Was, że nagle nam Guła znowu okulał; że Sobol wraca do zdrowia po kontuzji, ale kiedy będzie zdrowy, w formie i gotowy do gry- nie wiadomo; że Boguski wraca do zdrowia dwa razy wolniej niż planowano; że Jirsak gra totalny piach; że właśnie puściliśmy Cantoro, bo nie stać nas żeby płacić mu te 200-250 tyś euro za sezon i naszym jedynym "pewnym" zawodnikiem na środek pola jest Diaz, o którym mówi się, że ma oferty z zagranicy? Mączyński dobrze się prezentował w ŁKS-ie toteż sprowadzamy go do siebie. Jeśli nagle cudownie poprawi nam się sytuacja w środku pola, to Mąkę zdąży się jeszcze wypożyczyć i to może nawet do Ekstraklasy( np. Piast, Odra, może nawet Polonia Bytom albo i lepiej).

Eustachy 18.12.2009 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Framat
w przypadku kontuzji lub choroby uniemożlwiaijącej występowanie zawodnika w rozgrywkach przez okres dłuższy niż 6 miesięcy, stwierdzonej zaświadczeniem lekarskim, po tym terminie klub może wnioskować do Wydziału Gier PZPN o rozwiązanie kontraktu, lub ograniczyć wypłatę wynagrodzenia do kwoty 50% wynagrodzenia.

Po przeczytaniu powyzszego, naszla mnie hipoteza, z powodu ktorej PZPN mogl nam odmowic rozwiazania kontraktu z Dawidowskim. Skoro zawodnik w pewnym momencie przystal podobno na obnizenie wynagrodzenia, opcja z rozwiazniem umowy mogla automatycznie przepasc i uslyszelismy od lesnych, ze "albo rybki, albo pipki". Nie mozna korzystac z obu opcji w przypadku tego samego pilkarza.
Choc rownie dobrze, co innego moglo zadecydowac o niepowodzeniu tamtej sprawy - np. jakies nieprawidlowosci w papierach. Chyba juz sie tego nie dowiemy.

Wracajac do Garguly, ja bym sie nie zawahal i w razie takiej mozliwosci, wystapil z wnioskiem o zerwanie umowy (sprawe powinien ulatwic fakt, ze nic za niego nie zaplacono).
Wiem jak duze oczekiwania wiazali niektorzy z jego osoba. Zdaje sobie rowniez sprawe z tego, ze po przypuszczalnym opuszczeniu Wisly, moglby sie jeszcze na chwile odbudowac i ponownie stac lokalna gwiazda Belchatowa. Nie jest to jednak tak przerazajace, jak istniejace ryzyko, ze nic juz z niego nie bedzie. A ryzyko tym wieksze, ze Lukasz nie ma juz 24 lat i kolejna(e) operacje na horyzoncie.

PS. wg mnie dla Maczynskiego najlepszym rozwiazaniem byloby ponowne wypozyczenie, tylko tym razem do klubu ekstraklasowego. Wszystko oczywiscie pod warunkiem, ze ktos by go w ogole zechcial, o co moze byc trudno mimo kilku udanych wystepow w LKSie. Watpie zeby w Wisle mial szanse na dluzsze wystepy.

felipe 18.12.2009 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 831515)
A który z nas ma świadomość, że nawet mimo niemożności wykonywania zawodu (jak Garguła teraz), albo nieudolnego wykonywania obowiązków w nim zapisanych (jak np. Łobodziński), choćby nie wiem co, nie zostanie zwolniony?

A to w klubie kontrakt negocjuje pan portier Mietek czy sztab prawników ?
Nikt Wisły nie zmuszał do podpisania umowy - jak nie ma żadnych klauzuli to płacić musi.
Raz, drugi ale moze w końcu się nauczą i na przyszłość zaczną myśleć... no ale u nas prowizorka na wielu płaszczyznach.
Bojarski czy Dawidowski pokazali WIELKĄ klase, ale nie wymagajmy tego od reszty. Raczej odrobinki profesjonalizmu od naszych decydentów.

pan Dudi 18.12.2009 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 831594)
A to w klubie kontrakt negocjuje pan portier Mietek czy sztab prawników ?
Nikt Wisły nie zmuszał do podpisania umowy - jak nie ma żadnych klauzuli to płacić musi.
Raz, drugi ale moze w końcu się nauczą i na przyszłość zaczną myśleć... no ale u nas prowizorka na wielu płaszczyznach.
Bojarski czy Dawidowski pokazali WIELKĄ klase, ale nie wymagajmy tego od reszty. Raczej odrobinki profesjonalizmu od naszych decydentów.

:lol:

Uważasz, że gdyby zawarto taką klauzulę, to Garguła by podpisał kontrakt? Myślisz, że KTÓRYKOLWIEK piłkarz by taki kontrakt podpisał? Piłkarze są głupi, ale potrafią liczyć pieniądze. Kontrakt motywacyjny, to max, co udało się osiągnąć na tym gruncie, a zobacz ilu piłkarzy nad nim płakało i kto wie, ilu do nas ze względu na niego nie przyszło.

zim zum 18.12.2009 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 831580)

a skończyło się okienko transferowe? zastanów się co piszesz

felipe 18.12.2009 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 831600)
:lol:

Uważasz, że gdyby zawarto taką klauzulę, to Garguła by podpisał kontrakt? Myślisz, że KTÓRYKOLWIEK piłkarz by taki kontrakt podpisał? Piłkarze są głupi, ale potrafią liczyć pieniądze. Kontrakt motywacyjny, to max, co udało się osiągnąć na tym gruncie, a zobacz ilu piłkarzy nad nim płakało i kto wie, ilu do nas ze względu na niego nie przyszło.

To pojechałeś ... :lol:

A to na "wirtuozie środka pola" Gargule świat się kończy? Czy innych naszych ligowych wynalazkach ?

Białoruskie BATE z piłkarzami dla których cała polska ligowa czołówka jest finansowym awansem o dwie klasy grał w LM, wczoraj w Lidze Europejskiej ograł Everton itd. Czyli w tej "Europie" zakotwiczył... A Wisłe, co to grosza nie skąpi, w tym czasie ograł jakiś potentat estoński z oszczędności jadacy ponad 1000 km autokarem.

Proponuję zatem poszerzyć horyzonty... No ale co wymagać od klubu, ktorego "polityke transferową" zniweczyć moze nawet snieg i odwołanie lotu w stolicy :lol: ?

tragez88 18.12.2009 17:04

Dla mnie powrót Mączyńskiego i Kowalskiego jest czytelnym i bardzo rozsądnym ruchem Skorży! Jeśli sprzedamy Marcelo- zawsze mamy Kowalskiego w obwodzie, jeśli nie to wypożyczamy go znowu (bo po co nam 5 stoperów na 13 meczy?). Jeżeli nie znajdziemy zazastępcy Cantoro- zawsze jest Mączyński; jeśli się uda kogoś pozyskać- podobna śpiewka jak z Kowalskim. A zawsze to dobrze przyjżeć się na treningu postępom wypożyczanych zawodników...

wolfy 18.12.2009 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 831576)
Z takiego Mączyńskiego czy Kowalskiego może być więcej korzyści, niż z kupowania kolejnego Kirma czy Łobodzińskiego.

Ja myślę, że w razie czego zawsze będzie ich można gdzieś wypożyczyć. Przy czym Mączyński po dobrej rundzie w ŁKS-ie na pewno będzie mógł spróbować sił w ekstraklasie.

P.S. Wolę Mączyńskiego od Pazdana.

brylant17 18.12.2009 18:08

Do tego bym dorzucił szybkie przydłużenie kontraktu z Leszczakiem, bo za 2-3 sezony może być nr 1 u nas.

Ogryzek 18.12.2009 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 831634)
Wolę Mączyńskiego od Pazdana.

Wolę obu niż nikogo:)

grogoriogreg 18.12.2009 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 831637)
Do tego bym dorzucił szybkie przydłużenie kontraktu z Leszczyńskim, bo za 2-3 sezony może być nr 1 u nas.

Nie za stary Zdzichu ? :D

tylko_na_kilka_dni 18.12.2009 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 831637)
Do tego bym dorzucił szybkie przydłużenie kontraktu z Leszczyńskim, bo za 2-3 sezony może być nr 1 u nas.

z kim?

brylant17 18.12.2009 18:27

Sorry Leszczak xD

wolfy 18.12.2009 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 831638)
Wolę obu niż nikogo:)

A ja nie chcę w Wiśle kolejnego przereklamowanego leszcza z przesadzonym kontraktem.

skeba 18.12.2009 18:37

Jakoś nie łudzę się na transfery.
Ta bańka narasta jak co sezon.
Spekulacje na temat transferów, testowanie zawodników, którzy okazują się za słabi. Sciagniecie kogos z karta w ręku i heja, lecimy na LM

Selene 18.12.2009 18:38

Jeżeli ma zamiar tutaj gwiazdorzyć niech lepiej nie podpisuje kontraktu. Wolę zawodników z "głową" na karku i statecznych. Wiem, że pewnie zrobi karierę. Ale chciałbym żebyśmy w klubie promowali nie tylko talent, ale także profesjonalne zachowanie i mądrość życiową.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl