![]() |
Cytat:
|
Naprawde piekny stadion, świetna atmosfera, fajnie zrobiona inauguracja
I tylko w piłke grac nie umieją... |
Była jakaś oprawa na otwarcie??bo początek przegapiłem :/
|
Jak druga połowa bedzie taka jak pierwsza to chyba Biton dopiero zainauguruje strzelanie goli na nowym stadionie we Wrocku :)
|
Lechia trochę lepsza, ale grają generalnie kupę
|
Stadion bardzo ladny ale nasz ma to COS. I jezeli trybyny byly by blizej mowie o naszym to nie wiem czy nasz nie laniejszy.
|
Z duzej chmury maly deszcz.
Mecz kiepsciutki. Stadion gdyby to byl pierwszy otwierany w Polsce to moze robilby wrazenie, a tak zewnatrz przypomina mi lampe z ikei, a w srodku wyglada jak wiesza kopia tego w Lubinie - jednak przy takiej pojemnosci trybuny dwupoziomowe wygladaja lepiej. |
Śląsk chyba dorósł już do mistrzostwa. Mimo beznadziejnej gry udało mu się wygrać,a tak się zdobywa mistrzostwa. Szkoda trochę Lechii. Inna sprawa że Śląsk od 3 meczów gra słabo i na razie udało się wymęczyć 2x 1:0 u siebie, zobaczymy jak będzie dalej...
|
Cytat:
Mecz denny. Stadion taki se. Oprawa inauguracyjna przed meczem fajna. |
Stadiony w Gdańsku, czy we Wrocławiu są ładne i robią wrażenie, ale brakuję im tego piłkarskiego klimatu. Taki właśnie klimat ma nasz stadion między innymi. ;)
|
Cytat:
Jedyne co mnie irytuje w Śląsku to ten Voskamp. Chłop jest tak drewniany że aż strach. Dziś zupełnie przeszedł obok meczu a przez to że piłka mu spadła pod nogę został bohaterem. Wymowne były jego statystyki po zejściu: Pojedynki -> wygrane 1 -> przegrane 3. 70 minut na boisku i 4 pojedynki WOW. Taki kolega van der bizona tylko gra w lepszym zespole to i goli trochę nastrzelał ale poziom umiejętności porównywalny. Jeszcze jedno. Co do atmosfery to rzeczywiście wygląda na to że stadion nie będzie sprzyjał kolegom ze Śląska. Dziś wyglądało to co najwyżej średnio. Biorąc pod uwagę ilość ludzi którzy byli dziś po raz pierwszy i ostatni oraz że był to mecz zgodowy nie ma się co dziwić, ale moim zdaniem dużo pracy przed młynem Śląska żeby zrobić na takim stadionie dobrą atmosferę. |
Nasz stadion zdecydowanie jest najbardziej piłkarski. I mozna powiedzieć że jest budynkiem. Którego wnętrza z czasem można będzie pożytecznie wykorzystać. Na razie nie ma na to pomysłu i filozofia marketingowa jest delikatnie mówiąc ułomna, ale z roku na rok coś musi się dziać.
Przez dziesięciolecia było u nas gorzej niż w Mozambiku i nie ma co sie dziwić że jak wreszcie jest dach i światła, a do kibla nie trzeba biegać pod krzaczek, możliwości które sie otwierają nie są dostrzegane bo pisuar i hamburger wydaje sie szczytem oczekiwań. A problem stanowi elewacja, która przeciez poza kwestią estetyki jest mało ważna. Istotne są sprawy które kibica zatrzynmaja na stadionie dłużej niż 90 min. |
Po dzisiejszym wyniku przyjacielskich derbów, prysła nam chyba ostatnia szansa w tym roku na objęcie przodownictwa w tabeli :-p
|
Dostrzegacie podobieństwo bramki Śląska z sytuacją Q w meczu z Jagą?
|
Od kiedy liczą ten rekord frekwencji?
Jestem pewien, że w latach 70tych były mecze ligowe gdzie było ponad 45 tys. EDIT: Dzięki gigant! |
Cytat:
|
No na pewno nie chodzi o rekord wszechczasów. Np: http://historiawisly.pl/wiki/index.p...rak%C3%B3w_3:0
A rekord frekwencji w lidze wynosi chyba ponad 70 tys. na Stadionie Śląskim ale nie potrafie sobie przypomnieć w jakim meczu. |
Gratulacje dla Śląska za frekwencje i... tylko za to:D
Mecz słaby jak kawa Inka:lol:... Lechia, mimo coraz lepszej organizacji gry, nie ma czym straszyć z przodu; Razak jeszcze nie potwierdził dyspozycji z zeszłego sezonu, a Benson i Tadic to - jak na razie - niewypały (co w przypadku tego drugiego nie powinno dziwić). |
Cytat:
Trzeba będzie odwiedzić Wrocław i Gdańsk i na meczyk wpaść- te cudeńka obejrzeć. :-) Imho- są to dwa najpiękniejsze piłkarskie stadiony w Polsce (choć ten we Wrocku musi "się" ogarnąć na zewnątrz, o czym była dziś mowa w c+). Zobaczymy jak będzie sytuacja wyglądała po wykończeniu Narodowego. Oczywiście cieszę się, że nasz stadion posiada tę atmosferę, bo to jest właśnie ATUT oraz jego pojemność też jest na miejscu, ale wkurza mnie to, że nasz Dom jest w ciągłej budowie! Co rusz trzeba coś poprawiać, coś wewnątrz wyremontować itd. Końca nie widać. A tam się ludzie spięli i zrobili w czasie krótszym. Cytat:
Dodatkowo w WKSie gra sporo Polaków (lepszych/gorszych, ale jednak), a u nas? I to żebyśmy samych Bitonów z tych ''obcych'' mieli, ale niestety tak nie jest. 2. Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale z reguły mecze Lechii i Śląska nie są ciekawe. A przynajmniej te we Wrocku słabo wypadają. |
Cytat:
Najwiecej na meczu miedzy polskimi zespolami bylo w finale PP z 68 roku. Ponad 100 tysiecy ogladalo wowczas mecz Ruchu z Gornikiem. Choc swoja droga na WDS z 2008 r. bylo wiecej ludzi niz podano oficjalnie. |
Cytat:
Tak naprawde nikt wtedy nie liczył frekwencji, sprzedaż biletów też nie była wiarygodnym źródłem i dodatkowo należy pamiętać o wiarygodności ówczesnych mediów. |
Cytat:
Ceny: http://www.slaskwroclaw.pl/karnety.dhtml Co do meczu, atmosfera świetna. Mecz poziomem niestety odstawał od niej. Zwycięstwo bezcenne. :) Voskamp drewniany? Daj nam panie Boże więcej tak skutecznych drewniaków jak Johan. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie, z całym szacunkiem, ale co wy tu piszecie? Jaka dusza stadionu? Jaka historia? Jakie " to COŚ "? To my w ogóle nie powinniśmy się z Oporowskiej wyprowadzać, bo ona to coś miała.
I bez urazy. Nie raz odwiedzaliśmy Reymonta, ale stadion miejski we Wrocławiu to jest inna półka. Wiadomo, że każdy będzie uparcie chwalił swoje, ale uwierzcie na słowo . Jak przyjedziecie, to zobaczycie. Co najmniej jedna klasa różnicy. Jednopoziomowe trybuny to mistrzostwo świata. I teraz jestem już w 100% przekonany ,że 2 poziomówki mają sens przy pojemności plus 60 tys. Inaczej to tylko sztuczna architektura rozpraszająca doping. Macie naprawdę fajny stadion i coraz więcej fajnych w Polsce, ale naprawdę klasowe są póki co Gdańsk i Wrocław. Dalej Poznań,Kraków i Warszawa ( kolejność przypadkowa) , a następne to już fajne kameralne, ale blaszane stadiony . |
Cytat:
Fakty są takie, że Michniewicza bronią wyniki. W Poznaniu mimo że się uczył to dramatu nie było, potem mistrzostwo w Lubinie, na Arce wykładają się wszyscy, na koniec świetna wiosna w Widzewie. Tego co robi z Jagą nie można oceniać, bo to troche za krótko. Pogadamy na wiosne. Abstrahując już od tego, że Weszło nie atakowało Probierza za to jakie osiąga wyniki tylko raczej za jego fochy, które stroił. |
Cytat:
Dlaczego teraz media nie puszczą nagonki na Śląsk i jego fuksiarskie zwycięstwo, tylko zachwycają się wspaniałym zwycięstwem na inaugurację stadionu? |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=wxfZP...layer_embedded Natomiast z zewnątrz taki sobie, chyba, że ten materiał jeszcze się "dotrze". |
Cytat:
Moim zdaniem bramka zdobyta prawidłowo, choć faktycznie na samym początku - przed oglądnięciem powtórek - miałem wątpliwości. Porównywanie tego z faulem Jaliensa nie ma sensu, bo w polu bramkowym bramkarz powinien być chroniony. Inna sprawa, że nawet przy sytuacji z Kewem bramkarz nie miał jeszcze piłki w rękach. |
Jezeli chodzi o Jaliensa to kluczowa byla ta reka włozona miedzy rece bramkarza przez co ten nie mogł swobodnie jej wyłapac. Tutaj zdecydowanie blad Pawlowskiego i jego kolegi bo wpadli na Siebie. Ale jak widac po tych ostatnich wybrykach arbitrow nawet stykowe sytuacje z bramkarzem beda komentowane jako rzekomy faul.
|
Cytat:
Oni podają od kąd powstała ekstraklasa a jest to 3 albo 4 lata ;/ a wtedy była liga polska...:foch: |
Cytat:
|
Cytat:
Ale co by nie mówić - przy 42 tysiącach widzów - masakra. Jestem pod wielkim wrażeniem :) Może nie spieszyłbym się ze stwierdzeniem, że Śląsk i Gdańsk deklasują resztę (zwłaszcza, że Gdańsk mi się w środku nie podoba, jest jakby niedokończony - no ale to z perspektywy telewizji. We Wrocku nie widać było środka, bo ludzie zasłaniali ;D), ale te stadiony są naprawdę kozackie. W zasadzie mogą zacząć się kolejki tylko na nowych stadionach :) Naprawdę będzie to wyglądało :) O, wystarczy np. taka kolejka: Śląsk - Górnik Lechia - Jagiellonia Zagłębie - GKS Cracovia - Widzew Wisła - Podbeskidzie Korona - ŁKS Amika - Polonia Legia - Ruch Prawie to co teraz mamy w weekend ;) Gorzej niestety, że z tych pozostałych to na stadion wkrótce doczekać się może chyba tylko Jagiellonia, chociaż tam są problemy z wykonawcą... Potem Górnik, ale tam dopiero się zaczyna, a potem długo, długo nic... Cytat:
|
Stadion fajny, mecz taki sobie, doping fantastyczny- szkoda tylko że cześc widzów bez Barw Klubowych(bo nie mozna ich nazwac kibicami, a juz napewno nie kibicami Śląska) gwizdała pod koniec meczu na piłkarzy Lechii. no ale chyba nie wszyscy wiedzą co to jest mecz przyjazni. Szkoda bo ta grupa ludzi którzy najprawdopododniej byli pierwszy i ostatni raz na meczu głownie po to żeby zobaczyć nowy stadion zepsuła ogólne wrazenie. Pozostaje tylko przeprosić Kibiców Lechi mam nadzieje że to zrozumieją. A my czekamy na Wisełke. do zobaczeniaw listopadzie :)
|
Cytat:
Znowu zaczynacie szukać na siłę jakichś problemów. |
Cytat:
dla mnie Nasz stadion po minięciu bramek to jak pobyt w opuszczonej szkole. Wszędzie brutalna szarość i wielkie puste przestrzenie. Klimat to była na starym C Nasz stadion jest spoko na tym zdjęciu co ktos wrzucał z panoramą, a tak to jestem zawiedziony w ..... O wszystkim decydują detale a u nas takowych nie ma. Na Legii której NIENAWIDZE :) wszystko jest cacy, dobrze powykańczane ładne a u nas na od....... się. Katering magilo jest tak żenujący ze nie chce mi sie o tym nawet pisać. W ogole, wolałem stary obiekt. |
Z perspektywy TV zdecydowanie lepsza akustyka na arenie wrocławskiej, aniżeli PGE w Gdańsku, do tego jednopoziomowe trybuny tworzą jakieś takie wrażenie spójności, odwrotnie do 'hangaru' gdańskiego.
|
Cytat:
Fakt, to se ne wrati... I wiesz co - całe szczęście:-D Jest jeszcze mnóstwo rzeczy do poprawienia, ale w porównaniu ze starym C to niebo a ziemia. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl