![]() |
Cytat:
@selene - dwóch nowych stoperów (obaj z odzysku ;)) wg mnie świadczy o tym, że sprzedaż Marcelo jest bardzo poważnie brana pod uwagę, ale jakoś nadal nie widzę tego, że ktoś kupi zawodnika za ok 3 mln euro z ligi, której mistrz i reszta klubów odpada regularnie z ogórkami z pucharów :/ wspominasz o sprzedaży Brożka... myślę, że po tej rundzie, w tym momencie jest wart nie więcej jak 1 mln E, poza tym chętnych nie będzie |
Dyskusja na temat ceny Marcelo może okazać się nic nie warta,bo być może Brazylijczyk posiada zapisaną sumę odstępnego o której wiedzą tylko osoby zainteresowane.
|
Heh zaczyna sie kompletowanie składu na puchary. Na początek sprzedaż dwóch najbardziej wydolnościowców w klubie. Sprzedaz Marcelo na 2 mln to śmiech jak Dudka o jakies dwie, trzy klasy piłkarz słabszy został sprzedany za wyższą sume. Zobaczcie ile on nam punktów uciułał. W tej rundzie z 9 puktów to jego zasługa, w poprzedniej nie chce mi się sprawdzać, ale podejrzewam że jeszcze więcej. To nasz jedyny zawodnik o klasie Europejskiej. Spokojnie powinien jeszcze raz z nami spróbowac sił w pucharach. Natomiast Diaz osobicie jest dla mnie lepszy od Jirsaka jednak jeśli mamy kogos sprzedać to stawiam na niego. To zawodnik który raz zagra świetnie by później podac pod nogi przeciwnikowi który groźnie skontruje. Problem jednak pojawia sie taki że bedziemy musieli sprowadzić az dwóch zawodników na środek z czego jeden musi dobrze sie zastawiac bo to był główny atrubut Diaza i Cantoro. Za 1,5 mln to spokojnie można sprzedawać. Diaz ma taka przewage że nie jest Polakiem, a jest czarny więc jest realna szansa na sprzedaż za taka kwote.
Co do transferów do nas to napewno napastnik i środkowy pomocnik (jak Diaz odejdzie to dwóch) to jest priorytet. Z napastników z Polski tylko Sobiech. W pomocy nie ma nikogo godnego by u nas grac w Ekstraklasie. |
Cytat:
Sprzedać dobrego stopera, który na dodatek strzela 6 goli i którego wartość może tylko wzrosnąć po - daj Boże MP i awansie chociaż do LE co nie jest poza naszym zasięgiem czy uniwersalnego, ale nie tak wybijającego się gracza... W kwestii ustawienia drużyny po sprzedaży jednego z nich - można spróbować przesunąć Marcelo na defensywnego pomocnika. Zdrowie do gonienia ma, siłę do zdominowania środka też, pytanie czy zwrotność-zwody, podanie byłyby dostatecznie dobre jak na potrzeby tej pozycji. Ja też sprzedałbym za 800tys-1mlnpln Ćwielonga (czy to nie tyle długu skasowaliśmy Ruchowi za Jego transfer:D tudzież Łobo nawet za 400tys. euro, problem w tym, że chętnych brak... Jednak najważniejsze jest to, że zanosi się znowu na kombinowanie z której strony przyciąć tą kołdrę, a jak potem będzie d.pa zbita co oczywiste to usłyszymy jak zwykle płacz i zgrzytanie zębów. |
Cytat:
|
Czyli rozumiem, że w tym temacie komentujemy tylko info podane przez stronę oficjalną? Bo co innego jest wiarygodnym źródłem? Wywiad prasowy? Niekoniecznie. Notka prasowa na Interii, Onecie, WP? Szczerze wątpię. Więc co?
|
Od 2004r. pieniadze ze sprzedazy zawodnikow nie ida na transfery do klubu...ale widze, ze spora liczba osob dalej tego nie dostrzega. Gdyby tak bylo, to obecny zespol nie odbiegalby tak drastycznie pod wzgledem umiejetnosci do Wisly z Zurawskim, Frankowskim, Kosowskim, Szymkowiakiem i pozostalymi. Jesli sprzedamy Marcelo, to czesc kasy pojdzie na zalatanie dziury budzetowej, a reszta trafi do kieszeni Cupiala i tak to bedzie wygladalo. Dlatego jestem absolutnie przeciwny sprzedawaniu Marcelo czy Diaza...bo przyjda oczywiscie, ze tansi, ale i gorsi pilkarze...od lat obnizamy wartosc sportowa zespolu.
|
Jeśli sprzedamy Marcelo to nie awansujemy do LM Cleber w pucharze UEFA już sobie nie radził, bo był za wolny... Już straciliśmy Mauro i jestem ciekaw, kto będzie grał na środku... Garguła - kontuzja Sobol - leczy się... No powiedzmy, że w następnej rundzie będziemy mieć 3 bo nie uda się nikogo kupić i co? Jirsak, Diaz, Sobol co jak któryś dozna kontuzji a np. Diaz nazbiera kartek? Będzie problem, jeżeli klub nikogo nie ściągnie do środka...
Uważam, że klub powinien sprzedać Brożka i Diaza. Pieniądze za nich powinny wystarczyć żeby podreperować klubowy budżet i kupić 2 pomocników i napastnika. A co do Marcelo to gdyby udało nam się z nim awansować do LM to sprzedamy go 2 razy drożej, bo kluby zobaczą, jaki jest naprawdę dobry. |
Cytat:
może skończmy te bajki jak to kiedyś kupowaliśmy a teraz nie Marcelo, Głowacki, Alvarez, Boguski, Kirm , Małecki Brozek Sobolewski Diaz.... faktycznie nie ma kim grac PS brakuje nam na pewno wartościowych graczy w przednich formacjach ale to chyba nie problem znalesc 2-3 graczy za free do pomocy/ataku skoro mamy kasę na kontrakty |
Ja zawsze myślałem że na sprawdzone, pewne informacje odpowiednim miejscem są serwisy internetowe, natomiast fora z definicji służą właśnie do luźnych rozmów, wiarygodność informacji, plotek itp jest weryfikowana jak na wolnym rynku.. przez odbiorców.. czytających, którzy sami oceniają czy posty kogoś tam warto czytać czy od razu pomijać. No cóż "władza" jednak zawsze chce "uszcześliwić" przez coraz bardziej restrykcyjne prawa.. obowiązki... kary.
Dochodzi do tego, iż Panie Adminie sam pan pisząc posta na temat "o czym piszemy w których wątkach" złamał regułami bo tutaj przecież pisze się TYLKO o "Polityka Transferowa Wisły – tu komentujemy tylko fakty podane przez sprawdzalne źródło." Więc jeśli dostanę bana za ten post.. "nie na temat" to sprawiedliwie Panie Adminie byłoby dać taki sam ban sobie. Ale w sumie.. przecież "Władza" w imię wyższego dobra nas wszystkich, nie musi przejmować się takimi pierdołami. |
Cytat:
|
Cytat:
Zreszta w Legii, to samo...w ostatnich latach blisko 20 mln euro z transferow, a jak dzisiejsza kadra tego klubu wyglada...na lige starcza, ale na Europe, to co roku kompromitacja. Cytat:
|
Cytat:
czy taki Garguła za free +pięcioletni kontrakt jest piłkarzem tańszym od Żurawskiego 1 mln euro + kontrakt ? |
Cytat:
i to czy Żuraw przychodząc do Wisły miał menago ... i jaka w tym przypadku była prowizja dla niego |
Cytat:
|
Cytat:
Osmiele sie stwierdzic ze Marcelo to najlepszy zawodnik w Wisle od kliku lat a byc moze i dluzej. Jego gra w defensywnie ,proba rozegrania akcji ,stale fragmenty ,gra w powietrzu ....to prawdziwy diament ktory musimy jeszce szlifowac bo to bedzie zawodnik wielkiej klasy. Teraz sprzedawac go za 2 mln Euro to najwiwksze frajerwstwo z mozliwych bo jesli dotrzemy do Pucharow i tam pokaze sie szerzej to jego cena wzrosnie 3,4 -krotnie. SKorza musi go zatrzymac ,bo to juz wlasciwie jest nasz lider ,i to on zdobywal nam punkty w tej rundzie. |
Zablokowanie przez RN transferów Pazdana i Białorusina (choć być może słuszne), świadczy o jednym: nic się nie zmienia w polityce kadrowej, która ostatnio doprowadziła aż do Lewadii.
Cupiał nadal nie decyduje się na korekty strategii, dofinansowanie klubu, wciąż będziemy podążali ścieżką sukcesywnego osłabiania, a nie wzmacniania zespołu. Nie ma zmiany podejścia, nie ma pieniędzy, wiec nie będzie zmiany wyników i złej postawy w Europie. |
Zaaprobowałbym sprzedaż Marcelo tylko w momencie gdy będzie na niego kupiec naprawdę zdecydowany. Taki,który będzie gotowy wyłożyć 3 mln na stół,który będzie pewny jego klasy i będzie mieć dla niego miejsce w składzie. W innym wypadku szaleństwem byłoby pozbywać się takiego zawodnika,który by się tułał po jakiś zadupiach.Nie ma konkretnej oferty niech siedzi u nas. Jak on i jego menago nie mają parcia na transfer to nie ma co na siłę go upychać. Nie ma się co oszukiwać z czasem odejdzie, ale trzeba wszystko zrobić aby stało się to jak najpóźniej. Do tego czasu fajnie by było sprowadzić podobnego jak on ale do ofensywy. Naprawdę jak RN ma trochę oleju w głowie to nie będzie wyrzucać kasy w błoto na jakiś Białorusinów 2 sortu i Pazdanów, tylko na porządnie wyselekcjonowanych piłkarzy a nie kopaczy. A jeśli takich nie mamy na oku to nie ma sensu na siłę wydawać kasy. Zniosę brak wzmocnień,uzupełnień składu,aby w lecie były prawdziwe wzmocnienia,na nasze potrzeby i miarę.
Co do Garguły to szkoda,że tak wyszło ale wiedziałem,że nie będzie to żadne wzmocnienie, bo to kopacz zwyczajnym ale nie sadziłem,że w taki o to sposób sprawa się skomplikuje. Jednym słowem trzeba sprowadzić rozgrywajka,bo tak owego nie mamy,a na Gułe liczyć nie ma co. Mam nadzieje,że jakby były dalsze komplikacje to Garguła postąpi jak Bojarski. |
Cytat:
|
Czyli tak jak mówiłem. Z transferów nici. Blade pojęcie mają działacze o polityce transferowej.
Może zmienimy nazwe tematu. |
A ja myślę tak: miały być trzy transfery dwa już są (Cleber, Kowalski) a trzecim będzie powrót z wypożyczenia Mąki. I norma zostanie wykonana. :>
|
Guła leczy kontuzje to jest na L4 czyli pensje płaci mu ZUS (tak mi sie wydaje,moge się mylić)
|
Wisła intersuje sie graczami Lewskiego.Skorża miał leciec do Rzymu na mecz Lazio-Levski aby oglądac Bułgarów ale utknął na lotnisku.
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...tnisku,1413263 Zenit chce Brożka. http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ka,1413265,812 |
Cytat:
Ale mowisz o Gargule o wzmoceniu przed czy po tym jak doznal tej kontuzji?? Po jesli przed to to bylo by duze wzmocnienie ,ale teraz to chyba dupa zbita ,dobrze mu zycze ale boje sie ze musimy sobie szukac nowego rozgrywającego....tylko skad takiego wziasc?? |
Co wy na to ??? Bo ja tak
Costly: Mogę zagrać w Wiśle - Chciałbym zagrać w Wiśle Kraków. To bardzo dobra drużyna ze znakomitym trenerem - powiedział dla "Przeglądu Sportowego" Carlo Costly. - Odchodzi pan z Bełchatowa? CARLO COSTLY: Szczerze? Jeśli będzie ku temu okazja, czyli pojawi się konkretna oferta, to tak. Ale jeżeli nic się nie wydarzy, to nie, bo zostaje mi jeszcze półroczny kontrakt z klubem. - A ma pan jakieś propozycje? - W tej chwili nie. Wprawdzie była mowa o Meksyku, o drużynie Tigres, ale raczej należy traktować to jak plotkę, ponieważ żadnej konkretnej oferty stamtąd nie dostałem. - Ale podobno niedawno oglądali pana wysłannicy francuskiego Sochaux. - Słyszałem, że są mną zainteresowani. Jednak na razie wszystko jest palcem na wodzie pisane. Czekam, aż klub mi powie, czy rzeczywiście jest jakaś realna szansa na grę we Francji.(..) - Miał pan jakieś oferty z polskich klubów? - Tak, ale szczegóły zachowam dla siebie. - A chciałby pan w ogóle grać w innym polskim klubie? - Tak, w Wiśle Kraków. To bardzo dobra drużyna ze znakomitym trenerem. Dwa razy z rzędu wygrali ligę, teraz znów są liderem. To coś znaczy. Ale powtarzam: na razie naprawdę nie wiem, jak potoczą się moje losy. Trzeba zaczekać i zobaczyć, czy będą jakieś konkretne oferty, które można by spokojnie przeanalizować. Nie ukrywam jednak, że chciałbym opuścić Polskę. - W tym sezonie wystąpił pan w 10 meczach, ale tylko w 6 w podstawowym składzie i strzelił zaledwie 1 gola. Nie jest to jakiś spektakularny wyczyn. - Prawdę powiedziawszy, nie wiem dlaczego tak się dzieje. Wcześniej, kiedy w klubie pracował Orest Lenczyk, strzeliłem 11 goli, byłem bardzo dobrze przygotowany. Nie zrzucam jednak winy na trenerów, ale obarczam nią siebie, przez to, że nie przygotowałem się jak należy. |
Trzeba podejść sceptycznie do tego, bo napisał to Przegląd Sportowy i on dużo rzeczy zmyśla.
Costly to dobry grajek i twierdzę, że w Wisle z Brozkiem ewentualnie Maleckim duzo by pokazal. Smialo mozna go sprobowac. |
wg. DP to nie Marcelo czy Diaz mogą odejść a.... Piotr Brożek
choć żadnych szczegółów nie podają |
|
Costly to drugi Uche- niet
|
Gdyby to był drugi uche to już dawno ucieklby z Belchatowa.
Koleś móglby u nas pograć. Ma doswiadczenie, a po drugie, będzie grał w MS. Cena może fajnie do gory skoczyc i go sprzedać. |
Cytat:
Cytat:
Czyli: nie musi się zgadzać |
Cytat:
Costly nie przyjdzie grać za grosze, a nas nie stac na Łobodzinskiego 2. |
Cytat:
W pierwszym przypadku płaci ZUS, lub klub ze składek odprowadzanych na ZUS W drugim otrzymuje wynagrozenie okreslone w kontrakcie |
Cytat:
|
Cytat:
Zenith chce Brożka.? Ciekawe czy w Petersburgu wiedzą,że go chcą:) Jak można takie brednie wypisywać. Że PS jeszcze przez kogoś jest kupowane to szok. Costly,jestem na tak. Ale krótko trzymać,no i weźmy pod uwagę że to PS. |
Cytat:
2006/07 (ws) [Polska] GKS Bełchatów 11 6 2007/08 [Polska] GKS Bełchatów 26 5 2008/09 (j) [Polska] GKS Bełchatów 12 2 2008/09 (w) [Anglia] Birmingham City FC 8 0 2009/10 (j) [Polska] GKS Bełchatów 10 1 liga polska 59 14 |
Costly nie, nigdy, nawet w trzecim życiu :-)
Wystarczy obiektywnie popatrzeć na jego wypowiedź. Który piłkarz, grający w innym polskim, konkurencyjnym klubie wypowiadałby się w ten sposób? Zaręczam, że nawet nie 1 na 10. "Tak, w Wiśle Kraków. To bardzo dobra drużyna ze znakomitym trenerem. Dwa razy z rzędu wygrali ligę, teraz znów są liderem. To coś znaczy." - A później się dziwi, że go w Bełchatowie nie lubią. Dla niego liczy się, że Wisła wygrywa, że jest liderem i nic więcej. Za rok zauważyliby go np. skauci Bayeru Leverkusen to by powiedział: "Tak, w Bayerze Leverkusen. To bardzo dobra drużyna ze znakomitym trenerem.". To zwykły murzyn, który przyjechał kopać piłkę i pchać się tam, gdzie mu będzie lepiej. Nie pojmuje co to jest rzetelność, słowność, przywiązanie klubowe, nie umie trzymać języka za zębami. Poza tym o czym ja pisze, w Wiśle czy nie Costly i tak jest za słaby żeby się wybić. Takie moje zdanie |
Cytat:
|
z transferu Costlego najbardziej ucieszyłyby się Cienie i inne Frantici :)
dobry piłkarz, ale zła mentalność. |
Cytat:
Tem mam takie zdanie, to taki drugi Kirm. W reprezentacji gra dobrze, a w lidze slabiej. Moze w nowej druzynie by sie odnalazl. W koncu u nas moglby powalczyc o inne cele, niz z Gksem |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl