Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

szprotson 24.10.2011 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1181145)
Żeby nie było, że ze mnie "Stolicożerca": właśnie trzymam kciuki za pewien warszawski klub;)

Przecież Groclin to nie Warszawa !

flamengista 24.10.2011 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1181146)
Przecież Groclin to nie Warszawa !

No jak to? Przecież to jedyny prawdziwy warszawski klub. Z tradycjami. Nie to, co N-ka.

Sartre 24.10.2011 18:22

Cytat:

No jak to? Przecież to jedyny prawdziwy warszawski klub. Z tradycjami. Nie to, co N-ka.
:lol:

Oj, bo się pogniewamy...

Edit: flamengista, z pół godziny te linki przeklejałem!!!! :lol:

Edit2: życie to nie bajka, zwłaszcza na terenie wroga :>

flamengista 24.10.2011 18:57

Ile można to ciągnąć? Dyskusja "okołospiskowa" rozmywa wątek, który poświęcony jest ekstraklasie. Zaraz zacznę wrzucać bany.

PS. Sartre: oj, taka drobna złośliwość:-)

PS2. 022: mylisz się. Mój post miał zakończyć absurdalną dyskusję nie na temat. Nie zakończył, więc wyciąłem wszystko wraz z moim postem. Nie widzę w tym nic zdrożnego. Jeśli chcesz "zwycięstwa moralnego", to przyznaję je Sartre'owi - mnie na tym nie zależy.

adas123 24.10.2011 19:00

Baszcza parszywce zwyzywały.

flamengista 24.10.2011 19:12

Wiadomo: przyjaźń przyjaźnią, ale wybiórcza. Pozdrowienia dla Polonii, ale zwyzywanie Baszcza. Jahwe świeczke, diabłu ogarek. Zjeść koszernie, ale poprawić schabowym. Typowa moralność zza Błoń.

BTW: przy tej sytuacji sędzia oszczędził Niedzielana, któremu za faul na Baszczu należała się min. żółta kartka.

kreseq 24.10.2011 19:19

Ciekawe czy nadprezes tym razem tez bedzie cicho siedzial :lol: Jazda po Baszczynskim to juz szczyt glupoty :D

Coz, jaka zgoda taki klimat :D

Cani jest do bani... taki rym w sam raz dla tych miszczuff co biegaja po boisku... a raczej sie kulaja.

whistar 24.10.2011 19:22

!@#$%^&*() już się przestraszyłem. Następni pokrzywdzeni D) D) D)

Kamson 24.10.2011 19:25

Czuje, że nareszcie przyszedł ten sezon, w którym pożegnamy z ekstraklasy brzydszą stronę naszego miasta :)

szprotson 24.10.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1181191)
:lol: Jazda po Baszczynskim to juz szczyt glupoty :D

Coz, jaka zgoda taki klimat :D

.

szczyt głupoty ?
A chórzyste pamiętasz ?

Tobi1906 24.10.2011 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1181193)
Czuje, że nareszcie przyszedł ten sezon, w którym pożegnamy z ekstraklasy brzydszą stronę naszego miasta :)

W zeszłym sezonie też tak wszyscy myśleli.
Padaka straszna ten mecz i pomyśleć ze to pokazuja w eurosporcie.

kreseq 24.10.2011 19:32

No to remisik :) Czarne koszule nocne i ich nadprezes musza byc zadowoleni :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1181194)
szczyt głupoty ?
A chórzyste pamiętasz ?

Baszczynski przy Kaczorowskim to jest inteligent i spokojny czlowiek :D Chorzysta to zwykly **** i tyle. KMWTW :)
Przyklad totalnie z tylka :) Baszczynski zostal zaakceptowany przez kibicow Polonii? Zostal. Kaczorowski przez kibicow Legii? Nie :) Zdanie Cracovii czy chocby Pogoni nie ma w tym aspekcie zadnego znaczenia... :)

flamengista 24.10.2011 19:34

Caniego to podejrzewam, że pod poduszką ma schowaną jarmułkę. Miał piłkę meczową, a tu taki klops.

Pasy zdobyły jednak cenny punkcik, nie wiem czy ich rywale o utrzymanie (BOT, Podbeskidzie, ŁKS) będą potrafiły ograć Polonię. W dodatku to pierwsze punkty (punkt) zdobyte u siebie, więc tym większy sukces.

szprotson 24.10.2011 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1181199)
No to remisik :) Czarne koszule nocne i ich nadprezes musza byc zadowoleni :lol:

Baszczynski przy Kaczorowskim to jest inteligent i spokojny czlowiek :D Chorzysta to zwykly **** i tyle. KMWTW :)
Przyklad totalnie z tylka :) Baszczynski zostal zaakceptowany przez kibicow Polonii? Zostal. Kaczorowski przez kibicow Legii? Nie :) Zdanie Cracovii czy chocby Pogoni nie ma w tym aspekcie zadnego znaczenia... :)

Wiesz, czytalem Wasze forum w lecie, to też nie byliscie "super nastawieni" na Żewłakowa. A że gra dobrze to jest cisza, jakby dawał ciała jestem pewien ze sytuacja by sie zmieniła.
Do tego Baszczyński, wyniesiony na piedestały przez kibiców Wisły (vide- Baszczu "4" Legenda) wielokrotnie w....iał kibiców Pasów, i nagle mają zapomnieć o tym ? Mi było by głupio gdyby nagle Pejsy biły mu brawo, serio.
A to że kibice Polonii go przyjęli dobrze to dzięki temu że gra dobrze. Pamiętajmy ze cały czas mówimy o kibicach którzy z wielka radością przejęli Groclin, wiec jednym piłkarzem mają sie przejmować ? Przecież oni by Mięciela przyjęli jakby im miał bramki strzelać.

p.s. Darłem ryja jak Śvitlica grał w Wiśle.

felipe 24.10.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1181193)

Oni już nie tak dawno spadli, a mimo to nie spadli :) Także dopóki nie zobaczę ich w "Derbach Małopolski" na stadionie w Niecieczy to nie uwierzę...

wolfy 24.10.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1181203)
Caniego to podejrzewam, że pod poduszką ma schowaną jarmułkę. Miał piłkę meczową, a tu taki klops.

Pasy zdobyły jednak cenny punkcik, nie wiem czy ich rywale o utrzymanie (BOT, Podbeskidzie, ŁKS) będą potrafiły ograć Polonię. W dodatku to pierwsze punkty (punkt) zdobyte u siebie, więc tym większy sukces.

Też tak uważam. Kiedy wychodziłem z pracy była 68-ma minuta i 0:0. Szkoda, że wynik się utrzymał. Wielka szkoda.

Osobiście marzyłem o karnym z kapelusza dla Polonii w 93-ciej minucie, którego na bramkę zamieniłby Baszczyński.

przem 24.10.2011 20:25

Niecieczy brakuje 3 punktów do lidera, to - zakładając zwycięstwo Legii w zaległym meczu z Zagłębiem - mniej niż nam. Więc te derby Małopolski to jeszcze można w ekstraklasie zobaczyć :)

mitmichael 24.10.2011 21:51

Ciekawe co powie Wojciechowski po meczu :) Mecz nudny jak flaki z olejem. Cracovia jak spadnie to trudno jej bedzie powrocic - Arka niby złego składu nie ma a gdzie sie znajduje w tabeli? o Polonii Bytom nie wspomne

wislak68 24.10.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1180912)
No ale podsumujmy:

- RM bredzi na konferencjach? Tak.
- Kiepski, dosyć siermiężny styl gry? Tak.
- Mało Polaków w składzie? Tak.
- Macie nieziemskiego farta do błędów sędziowskich? Tak.

Wszystko się zgadza. Trzy pierwsze rzeczy sami powtarzacie jak mantrę w tematach o Wiśle. To ostatnie jest z kolei głównie zarzutem wobec sędziów - i bardzo słusznym, bo błędy sędziowskie ostatnich tygodni są skandaliczne - a wobec was co najwyżej w tym kontekście, że grając raczej średnią grę jesteście na pudle - a w braku błędów sędziowskich męczylibyście się w środku tabeli.

A "fachowcy od czarnego PR" z SB to już w ogóle mocne :lol: Tak, masz rację - zarówno w TVN, w Canal+ jak i w Polsacie są specjalne tajne komórki składające się z agentów SB i UB, mające na celu nakręcanie czarnego PR przeciwko znienawidzonej drużynie piłkarskiej. To znany fakt. Podobno szykują wspólnie z ruskim GRU i niemieckim STASI porwanie Cupiała - mają podstawić za niego sobowtóra.

Poczułem się wywołany:
- ataki na RM: Nie. odnosze wrażenie że Twoim zdaniem temat sprowadza się do "bredzenia na konferencjach". Pomijając absurdalność takiego zarzutu (porównaj sobie z łaski swojej "merytoryczność" Maciusia z "bredzeniem" Roberta a zobaczysz jakiego walnąłeś bąka) zwróć prosze uwagę że jazda z RM zaczęła sie znacznie wcześniej niż konferencja po meczu z Jagą (bo odnosze wrażenie że do tego pijesz).
- siermiężny styl gry: Nie. Żeby nie sięgać daleko bądź uprzejmy opisać w krótkich żołnierkich słowach porywający styl jaki Legia zaprezentowała choćby w Chorzowie.
- mało Polaków w składzie:Nie. W kadrze drużyny Polaków jest najwięcej. A że w składzie mniej? Bardzo dobrze. Nareszcie decydują nie chore układy ale forma. Chcą grać niech sie biorą do roboty. Poza tym sądze że gdyby u was zamiast Berata pracował Stan to też mielibyście w składzie mniej Polaków :>. Każdy orze jak może.
- fart do sędziów: Nie. Koledzy przypomnieli Ci już chyba o straconej przez sędziów LM i mistrzostwie. Dodali też coś o waszym farcie do sędziów.

Podsumowując tę część wypowiedzi: wypunktowane przez Ciebie "przypadłości Wisły" są faktami prasowymi. Takim samymi jak to że Kaczyński kłóci Polaków a Macierewicz jest chory z nienawiści. Z równym powodzeniem można je przypisać dowolnie wybranemu klubowi w Polsce (w tym oczywiście Legii) i pod stworzoną w ten sposób legendę rozwijać dowolnie wybraną tezę. I w tym kontekście argument o tym że: "trzy pierwsze rzeczy sami powtarzacie jak mantrę w tematach o Wiśle" dowodzi nie tyle słuszności samych zarzutów co skuteczności robionej przez media propagandy. No bo z całym szacunkiem ale fakt że nowopokemony trąbią na forum o: bredzeniu RM, siermiężnej grze czy braku Polaków w składzie nie dowodzi merytoryczności tych zarzutów a raczej tego że powtarzają jak stado baranów to co zostałoim do głowy wtłoczone.
Zwracam też grzecznie uwage gdyby nie błąd sędziego w meczu z Widzewem was też nie było by was na pudle. Bylibyście gdzieś w środku tabeli :>.

No i na koniec czarny PR. Jak widzę kolega z Warszawy postanowił sobie troszkę poironizować. No bo w sumie co innego pozostało kibicowi klubu którego własciciel jest zarejestrowanym TW. W perle koncernu (TVN) roi się od byłych agentów służb (o ile się nie mylę to raport z likwidacji WSI naliczył samych współpracowników "wojskowych" w liczbie sześćdziesięciu na kierowniczych stanowiskach w firmie) którzy przez całe życie byli szkoleni tylko w tym jak "zniszczyć przeciwnika" i wokół tego obraca sie ich dziennikarska "wiedza" (najpierw klasowych, potem tych z solidarności, "z prawicy", a ostatnio "pisiorów"). Mam nadzieję że byłeś równie ironiczny gdy w ostatnim czasie zabierali się za kibiców L. Napewno zrywałeś boki gdy wsadzali chłopaków za "akcję widelec" albo gdy zamykali Starucha. No bo przecież to takie zabawne: "specjalne tajne komórki składające się z agentów SB i UB, mające na celu nakręcanie czarnego PR przeciwko znienawidzonym kibicom Legii". Zapomniałeś tylko dopisać że kibice Legii w swojej masie to histerycy.

Kocur 24.10.2011 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1181203)

6 żółtych kartek może im za niedługo trochę skład uszczupli - bądźmy dobrej myśli i życzmy bliźniemu wszystkiego najgorszego ;)

Sartre 24.10.2011 22:13

@wislak: bym Ci odpowiedział, ale namęczę się, godzinę będe pisał, a potem flamengista i tak pokasuje :lol:

wolfy 24.10.2011 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1181283)
6 żółtych kartek może im za niedługo trochę skład uszczupli - bądźmy dobrej myśli i życzmy bliźniemu wszystkiego najgorszego ;)

Ja im życzę od awansu do Ekstraklasy i na .... się to zdało?
Złego diabli nie wezmą...

Sartre 24.10.2011 22:40

W powtórkach Cracovii z Polonią na ekstraklasa.tv jest skitrana akcja z ręką Żewłaka :lol: No wiadomo, tam nikt nie zajrzy :lol:

Karny się należał.

Edit: no dobra, śmiejcie się ze mnie że nieobiektywny, ale im więcej to oglądam, tym mam więcej wątpliwości :P

Edit2:
@wiślak: kusisz, kusisz, ale dam sobie spokój ;) flamengista już mi skasował sporego posta na ten temat, a na PW też mi się nie chce po raz kolejny tego samego pisać :) Niech będzie na Twoje, że "pas", życie... :lol:

wislak68 25.10.2011 01:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1181291)
@wislak: bym Ci odpowiedział, ale namęczę się, godzinę będe pisał, a potem flamengista i tak pokasuje :lol:

Jak rozumiem to taki uprzejmy sposób przekazania słowa: "pas" :>.
A swoją drogą flamengista się nam jakoś ostatnio uaktywnił. Pewnie nadrabia czas gdy aktywny nie był tak żeby wyrobić miesięczną normę :>.

Uran235 25.10.2011 01:17

Po mojemu karnego nie powinno być. Ręka była może nawet na jedenastkę, ale piłka trafiłaby w/do Okachiego, który był na spalonym.

BTW
http://www.youtube.com/watch?v=hhn-0...opvideos_music
Co Wy na to panie i panowie spod znaku (L)? Jak dla mnie straszna wieś.

0 22 25.10.2011 01:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1181318)

Nie rusz Kazika, bo po mordzie bite będzie.

:)

Sartre 25.10.2011 01:25

Kawałek całkiem spoko, tekst całkiem zabawny i fajny (nie rusz Kazika bo po mordzie bite będzie :lol:), teledysk jak dla mnie mocno nietrafiony.

Pablopavo generalnie jest całkiem zakręcony na punkcie (L) :)

Cytat:

Chodzi mi właśnie o teledysk. Spodziewałem się jakiegoś soczystego mięsa, a nie eufemizmów w stylu "mocno nietrafiony"
Znam człowieka, nie będę mu jechał :lol:

Uran235 25.10.2011 01:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1181320)
Kawałek całkiem spoko, tekst całkiem zabawny i fajny (nie rusz Kazika bo po mordzie bite będzie :lol:), teledysk jak dla mnie mocno nietrafiony.

Chodzi mi właśnie o teledysk. Spodziewałem się jakiegoś soczystego mięsa, a nie eufemizmów w stylu "mocno nietrafiony" :>

studio 25.10.2011 07:32

"To jest miś na skalę naszych możliwości." :-p

Ogryzek 25.10.2011 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1181280)
Ciekawe co powie Wojciechowski po meczu :) Mecz nudny jak flaki z olejem. Cracovia jak spadnie to trudno jej bedzie powrocic - Arka niby złego składu nie ma a gdzie sie znajduje w tabeli? o Polonii Bytom nie wspomne

Arka to wygrała 4 ostatnie mecze w lidze i traci już tylko 6 punktów do lidera.

Ponadto wywaliła 90% składu przepłaconych stranierich z poprzedniego sezonu i pozyskała w wiekszości polskich "drewnianych" wyjadaczy żeby zrobic awans. (Pierwsze kolejki się zgrywali i notowali serię remisów) Za 5 kolejek mogą byc liderem bo Zawisza słabnie a Pogoń gra w kratkę.

Polonia Bytom to prawie bankrut - zupełnie inny przypadek niż Arka. Oni faktycznie mogą podzielić los Odry Wodzisław.

Dlatego byłbym ostrożny z ferowaniem wyroku czy parchate ma, czy nie ma szansy na awans gdy spadnie. Do czasu kiedy mają sponsora z kasą (Filipiak) nie zawitają do okręgówki. (niestety)

A wynik wczorajszego meczu mimo wszystko nie był najgorszy. Sąsiadka niewiele zyskała a Polonia tym bardziej:)

flamengista 25.10.2011 08:21

Cytat:

(...)

Uprzedzaj, co wrzucasz. Przecież to jest kryminał.

Jakby nam Jacek Majchrowski zafundował taki prokrakowski, jarmarczny teledysk o Reymanie - to chyba doszłoby do rewolucji, protestów jak podczas szczytu w Seattle.

A tu Legioniści piszą, że tekst "niezły", tylko teledysk nie udany.

Cóż, to wasza legenda, więc daruję sobie dalsze komentarze.

snyrting 25.10.2011 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1181349)

Jakby nam Jacek Majchrowski zafundował taki prokrakowski, jarmarczny teledysk o Reymanie - to chyba doszłoby do rewolucji, protestów jak podczas szczytu w Seattle.

Oczywiście pod warunkiem, że ta rewolucja ograniczyłaby się do oburzania się w internecie ;)

rafkur 25.10.2011 08:40

Cytat:

Po mojemu karnego nie powinno być. Ręka była może nawet na jedenastkę, ale piłka trafiłaby w/do Okachiego, który był na spalonym.

BTW

WTF ? :rotfl:

Sartre 25.10.2011 09:15

Cytat:

A tu Legioniści piszą, że tekst "niezły", tylko teledysk nie udany.

Cóż, to wasza legenda, więc daruję sobie dalsze komentarze.
Pablopavo od dawna robi kawałki o Legii, no i taki ma klimat. No i jak pisałem - gościa znam, jechać po nim nie będę, choć teledysk jaki jest, każdy widzi :)

bofff 25.10.2011 09:28

czepiacie się
Cycki niezłe

killzone 25.10.2011 11:09

Uwaga. Radze sie mocno trzymać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ekstraklasa.tv
PILNE! Gazety w całej Portugalii huczą o przejściu Artjoma Rudniewa do FC Porto. Zawodnik ma zastąpić Hulka, który przeniesie się do Chelsea.Cena? Od 9 do 12 milionów euro!

Marszałek 25.10.2011 11:24

W Porto gdzie potrafią jak mało kto wypatrzeć, obserwować i za pól darmo kupić,ot nagle zauważyli Rudnieva,teraz. I to za kasę za jaką w Portugalii się sprzedaje a nie kupuje! Żenada. Dla przypomnienia za ile i skąd przyszedł Hulk:)

Może to nie chodzi o F.C Porto a Boaviste Porto i nie o 9 mln a 900 tysięcy:). A Stilic za ile i gdzie idzie. Miliony oczywiście. Jakieś newsy są?

transmisje 25.10.2011 11:39

W tych artykułach o Rudnevie przewija się jedynie, że Porto ma 9-12mln euro na napastnika, oczywiście jeśli sprzeda Hulka za 40+ mln euro. No chyba, że jakiś portalik już dopisał swoje :P

Co do Hulka to trafił do Porto za około 20mln euro.

Co do ich scoutingu to raczej obejmuje on obie Ameryki. Piłkarzy których brali ze wschodu można policzyć na palcach jednej ręki. :)

EDIT: Dopiero teraz zauważyłem, że napisała to ekstraklasa.tv :)

0 22 25.10.2011 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1181349)
Uprzedzaj, co wrzucasz. Przecież to jest kryminał.

Ta jasne. A jak Wam herb zmienili to Bastylie zburzyliście. :D

P.S. Teledysk jest nietrafiony jeżeli chodzi o kobity, mercedesy itp, ale się broni bo jest skierowany nie do kibiców i kiboli tylko do szerszej masy. I to zapewne chwyci. Natomiast muzyka i tekst na plus :)

ToTylkoJa 25.10.2011 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1181439)
Ta jasne. A jak Wam herb zmienili to Bastylie zburzyliście. :D

I te tłumy pod ratuszem w sprawie budowy stadionu. Ile to razy na forum padało hasło aby zorganizować protest? :D

flamengista żart Ci się udał :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl