Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

sebanop 04.02.2011 12:04

Dokladnie.... czy mozna płacić karta??
Zaraz jade wyrobic KK i nie chce mi sie stawac nigdzie przy ścianie płaczu...

matekk1989 04.02.2011 12:06

podobno jeszcze nie można płacić kartą, gdzieś chyba na FB wspominali o tym...

zim zum 04.02.2011 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matekk1989 (Post 1046876)
podobno jeszcze nie można płacić kartą, gdzieś chyba na FB wspominali o tym...

Ile może trwać załatwianie terminala ? :lol:

sebanop 04.02.2011 12:19

A nie wiecie czy mozna wyrobić KK dla dziecka 5-letniego?? Wiem ze nie potrzebuje ale chce mu zrobic...

vote-for-mikey 04.02.2011 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1046877)
Ile może trwać załatwianie terminala ? :lol:

W Wiślackim Świecie nie udało się go załstwić przez jakieś... 7, 8 lat? :)

aNouc 04.02.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MateuszABG (Post 1046811)
I myślisz że klubowi chciało by się robić takie przemeblowania?:>:-P

A o czym ja piszę?
To chyba logiczne że nie, dlatego ta strefa kibica nie może być tymczasowa. Tak to będzie wyglądać.

Powtarzam, zdecydowanie za mało SF jest kibicowska.. no i trzeba to czymś jeszcze obić, widzę że jakieś obrazy leżą, ale to za mało. Za dużo wolnego miejsca na ścianach.

Marszałek 04.02.2011 12:38

Terminale powinny być w kasach, sklepach. Nie wyobrażam sobie aby miało być inaczej.
Ale ten stadion robią na od....... się. Tragedia.

iiYama 04.02.2011 12:44

Przecież terminal może się łączyć nawet po WiFi. Reymonta to jest centrum miasta, obok AGH. :/

zim zum 04.02.2011 12:54

Strasznie to dziwne.

Pero 04.02.2011 13:02

Mnie za to bardzo podoba się jak to zorganizowali. Po cichu, bez zbędnego rozgłoszu i szumu. O bazie treningowej dla przykładu co jakiś czas wiele się mówi i nic z tego nie wynika.
Mam nadzieję, że w sprawie muzeum to już cos działają. Szkoda natomiast, że sklepiku klubowego nie otwarto od razu ze strefą. Wtedy idealna nazwa dla całości - Wiślacki Świat

luke1906 04.02.2011 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1046900)
Strasznie to dziwne.

No nie mów, że po tylu wtopach coś Cię jeszcze jest w tym klubie w stanie zdziwić i zaskoczyć

zim zum 04.02.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1046904)
No nie mów, że po tylu wtopach coś Cię jeszcze jest w tym klubie w stanie zdziwić i zaskoczyć

No w sumie nie, ale myślałem, że skoro tak hucznie otwierają to taki detal jak terminal jest dostępny przy kilku stoiskach.

PiotrG 04.02.2011 13:23

O, widzę, że już zaczęło się narzekanie...

sebanop 04.02.2011 14:01

Wlasnie wrocilem ze stadionu i powiem Wam ze jezeli twierdza ze przepustowosc wynosi 1000os./dzien to ja chyba bylem na innym stadionie... kolejka chyba ze 100 metrow... zrezzygnowalem, przyjde kiedy indzej...

damian3k 04.02.2011 14:22

Nie ma się co dziwić bo większość osób chciała od razu sobie wyrobić kartę, w dodatku zachęciły ich smyczki, w normalne dni wszystko obejdzie się bez kolejek ;)

QBAS 04.02.2011 14:59

To da się tą kartą płacić czy nie? Bo szczerze mówiąc w dzisiejszych czasach od tego bardzo często uzależniam zakupy w sklepie czy wizytę w restauracji.. Wisły oczywiście nie odpuszczę ;) ale płatność kartą to jak darmowe wc w knajpie. Nie wszędzie jest, ale tam gdzie go nie ma się nie wraca

orzeu 04.02.2011 15:19

Chyba nie zdajecie sobie sprawy z jednej rzeczy. Za placenie karta placi sie zazwyczaj od 3 do 5% transakcji. Prowizje placi ten kto wynajmuje terminal czyli sklep, knajpa czy w tym wypadku Wisla. Latwo policzyc 3% ze 150zl za karnet razy 10tys osob czy teraz 3% z 10zl razy pewnie ze 20-30 tys osob. Zanim zaczniecie marudzic ze karta sie nie da pomyslcie ze placac gotowka Wisla wiecej zarabia.
Oczywiscie ze platnosc karta to obowiazek i musi byc w klubie ale nie robcie jaj ze bedziecie marudzic i robic problem bo nie macie 10zl w portfelu bo jak zwykle najwiecej wpisow to narzekanie na jakies drobiazgi.

QBAS 04.02.2011 15:32

orzeu, doskonale zdaję sobie sprawę ile płaci sprzedający za każdą transakcję. Wiem ile samego mnie to kosztowało, ale żyjemy w czasach, gdy karty płatnicze i kredytowe są wszechobecne i tego nie zmienimy, a sprzedawcy powinni robić wszystko, żeby zachęcać klientów do zakupów - także przez umożliwianie najwygodniejszej z płatności - kartą.

Nie chodzi mi tutaj oczywiście o płacenie za wyrobienie karty. Niech limit płatności będzie nawet do 20 zł podwyższony. Ale przy nabijaniu karnetów, kupnie pamiątek sprawa jest dla mnie istotna. Wiem, że w tej sytuacji klub jest sprzedawcą i to on płaci prowizję za każdą płatność, ale na całym świecie kluby sobie z tym radzą więc nie wiem dlaczego mielibyśmy dać się omamić takim mówieniem w przypadku Wisły.

Nie chcę być pierwszym narzekającym (zresztą przeglądając moje posty na pewno się takich zachowań nie doszukacie), ale trzeba wskazywać sprawy, które powinny być załatwione.

rafil 04.02.2011 15:34

Jeżeli tam gdzie jest teraz Strefa Kibica ma być muzeum i sklep, to to będzie bardzo skromne. Nie wyobrażam sobie zmieścić muzeum i jeszcze sklepu z prawdziwego zdarzenie na tak małej przestrzeni.

Arapaho 04.02.2011 15:43

^^^ Jeżeli chodzi o sklep to spokojnie miejsca wystarczy - stanowiska sprzedaży już są - wystarczy dostawić stoiska z produktami i gotowe. Muzeum wątpie że będzie w tym miejscu

rafil 04.02.2011 15:56

Sam sklep tak, ale ponoć muzeum też ma tam być, a to jakoś trudno mi sobie wyobrazić.

orzeu 04.02.2011 19:23

Sklep na Legii wcale taki duzy nie jest. Porownywalny do jakiegos Tatuum z dowolnej galerii handlowej. No moze odrobine wiekszy.

Proud 04.02.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1047120)
Sklep na Legii wcale taki duzy nie jest. Porownywalny do jakiegos Tatuum z dowolnej galerii handlowej. No moze odrobine wiekszy.

No własnie. Oglądając zdj nie miałem jakiegoś wrażenia jego ogromu.
Ogromny sklep to ma Barcelona czy Real :)

Pamiętajmy też, że ważne, aby w sklepie było wiele asortymentu a nie metrażu. Wiadomo, musi mieć odpowiednią powierzchnię, ale pamiętajmy, że nie jesteśmy ManUtd, że będą do skepu Wisły walić po 4 autokary japońców na zakupy.
W czasie meczu będzie pewnie spory ruch, a na codzień cudów bym nie oczekiwał.

Zdecydowanie ważniejsze jest Muzeum Wisły. Liczę, że SA dogada się w tej kwestii z TS-em i powstanie jedno wypasione muzeum. A jest się czym chwalić. :-)

jekert 04.02.2011 21:24

Ciekawe czy zdążą z tym portalem przed rundą wiosenną. Dobrze byłoby zamówić karnet przez internet.

PiotrG 04.02.2011 21:43

Karnety przez internet będzie można zamawiać dopiero od rundy jesiennej nowego sezonu. Teraz prowadzona będzie wyłącznie sprzedaż biletów online. Po karnet trzeba będzie stawić się osobiście.

Donson 04.02.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1046992)
orzeu, doskonale zdaję sobie sprawę ile płaci sprzedający za każdą transakcję. Wiem ile samego mnie to kosztowało, ale żyjemy w czasach, gdy karty płatnicze i kredytowe są wszechobecne i tego nie zmienimy, a sprzedawcy powinni robić wszystko, żeby zachęcać klientów do zakupów - także przez umożliwianie najwygodniejszej z płatności - kartą.

Nie chodzi mi tutaj oczywiście o płacenie za wyrobienie karty. Niech limit płatności będzie nawet do 20 zł podwyższony. Ale przy nabijaniu karnetów, kupnie pamiątek sprawa jest dla mnie istotna. Wiem, że w tej sytuacji klub jest sprzedawcą i to on płaci prowizję za każdą płatność, ale na całym świecie kluby sobie z tym radzą więc nie wiem dlaczego mielibyśmy dać się omamić takim mówieniem w przypadku Wisły.

Nie chcę być pierwszym narzekającym (zresztą przeglądając moje posty na pewno się takich zachowań nie doszukacie), ale trzeba wskazywać sprawy, które powinny być załatwione.

Qrwa o czym tu gadać.
Żeby płatności kartą nie było to jest SKANDAL i zwykłe skąpstwo a chytry dwa razy traci!!!
Mają to załatwić i tyle.
W Egipcie można płacić kartą a na Wiśle nie...padaczka.

dj_ibutti 05.02.2011 00:02

Wyobraźcie sobie kolejkę po bilety na Legię, jakby co 2. płacił kartą. Można by tam stać dobre 8h i i tak by nie było pewności że się kupi...

wisl@k_TS 05.02.2011 00:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1047221)
Wyobraźcie sobie kolejkę po bilety na Legię, jakby co 2. płacił kartą. Można by tam stać dobre 8h i i tak by nie było pewności że się kupi...

Da się uniknąć tego problemu instalując terminale na przykład w połowie okienek, odpowiednio je przy tym oznaczając. Kibic płacący kartą będzie od razu wiedział gdzie stanąć.

Fuks 05.02.2011 00:32

Cytat:

nie wiem czy piszesz o przeszłości, czy o przyszłości, ale jak stadion będzie miał 33 tys. miejsc, to nie wiem czy beda jakiekolwiek kolejki. Do tego sprzedaż przez internet..

Elefant 05.02.2011 08:25

Obiekt handlowy (a takim jest strefa kibica) może mieć nawet pozłacane żyrandole i marmurowe posadzki, ale nie wyposażony w terminale do kart płatniczych jest zaściankiem.
Ot, taki skansen PRL-u.

Gwiaździsty 05.02.2011 08:55

Najbardziej to wk...ją mnie "wielcy poiadacze kart płatniczych" płacący rano za 5 bułek kartą z miną światowca. Momentalnie zablokują kasę. A jeśli jest następny robi się korek. Powinni zrobić ze 2 wolne stanowiska dla płacących kartą i będzie po problemie.

AnBa95 05.02.2011 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1046982)
Chyba nie zdajecie sobie sprawy z jednej rzeczy. Za placenie karta placi sie zazwyczaj od 3 do 5% transakcji. Prowizje placi ten kto wynajmuje terminal czyli sklep, knajpa czy w tym wypadku Wisla. Latwo policzyc 3% ze 150zl za karnet razy 10tys osob czy teraz 3% z 10zl razy pewnie ze 20-30 tys osob. Zanim zaczniecie marudzic ze karta sie nie da pomyslcie ze placac gotowka Wisla wiecej zarabia.
Oczywiscie ze platnosc karta to obowiazek i musi byc w klubie ale nie robcie jaj ze bedziecie marudzic i robic problem bo nie macie 10zl w portfelu bo jak zwykle najwiecej wpisow to narzekanie na jakies drobiazgi.

Jako że posiadam terminal od 10 lat to obecnie prowizje są na poziomie od 0.8-3% wartości transakcji a do tego dochodzi dzierżawa terminala w kwocie 61 pln /miesięcznie.Terminal zwiększa moje obroty i w ostatecznym rozrachunku to mi się opłaca.

kristos 05.02.2011 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1047258)
Najbardziej to wk...ją mnie "wielcy poiadacze kart płatniczych" płacący rano za 5 bułek kartą z miną światowca. Momentalnie zablokują kasę. A jeśli jest następny robi się korek. Powinni zrobić ze 2 wolne stanowiska dla płacących kartą i będzie po problemie.

I to jest najbardziej rozsądny głos w sprawie płacenia kartą .

licoo 05.02.2011 11:04

Ja mam nadzieję że stworzą bar kibicowski, gdzie tak jak kiedyś to było w ,,Jamie" będzie można obejrzeć mecz w TV przy piwku np. Śląska, albo Lechii, lub Wisły wyjazdowy jak nie będzie można jechać na wyjazd:P Brakuje mi czegoś takiego, mam nadzieję że na nowym stadionie znajdzie się miejsce na taki bar.

QBAS 05.02.2011 11:28

Cytat:

Kiedyś na forum już z kimś dyskutowałem na temat płatności kartą i takie same argumenty słyszałem. To nie byłeś przypadkiem Ty dj_butti? ;)
Twoim zdaniem płatność kartą zabiera więcej czasu niż gotówką? Nawet nie żartuj. Jeśli każdy miałby wyliczoną kasę to się zgodzę, ale obaj wiemy że tak nie jest. Bieganie, rozmienianie, czekanie... Tak to wygląda w rzeczywistości. Płatność kartą (jeśli jest dobre połączenie, a tak jest obecnie w 99% przypadków) to 10-15 sekund. Więc o czym mówimy..

Prowadziłem działalność, miałem płatność kartą i wszystkim (mnie i klientom) się to opłacało. Widzę, że podobne zdanie ma AnBa95. Podejrzewam, że większość przedsiębiorców siedzących w temacie się ze mną zgodzi. Nikt nie mówi (ja też w poście 17202 to zastrzegłem), żeby za wyrobienie karty (10 zł) płacić kartą. Ale od 20-25 zł powinno być to oczywistą oczywistością cytując klasyka gatunku ;) No i drugą sprawą jest, żeby na te kilkanaście stanowisk było co najmniej kilka takich terminali. Bo jedynie ich brak może niepotrzebnie przedłużać czas obsługi klienta.

sokol1366 05.02.2011 11:35

Najwięcej narzekają kibice mieniący się wielkimi fanami Wisły tzw kibice Legii, którzy odwiedzają stadion przy okazji meczu z tymże rywalem ewentualnie sąsiadką zza błoń czy Amicolechem

orzeu 05.02.2011 11:49

Anba dzieki za sprosotowanie kwot prowizji.

Jezeli chcecie cos zmienic to niech kazdy przy kupnie karty kibica zada niewinne pytanie kiedy bedzie mozliwosc zaplaty karta i jak to pytanie ludzie z obslugi uslysza sto razy dziennie to z pewnoscia informacja o zapotrzebowaniu dotrze do osob decyzyjnych.

A na razie starczy dyskusji o kartach. Na chwile obecna nie ma takiej opcji ale na pewno bedzie skoro sa informacje o sprzedazy biletow przez internet. Wszyscy sa za tym zeby byla taka mozliwosc bo to dzisiaj jest standard, nie trzeba marudzic "....a skandal ze nie ma" bo nic to nie da a tylko rozwala temat o BUDOWIE STADIONU.

rafil 05.02.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 1047286)
Ja mam nadzieję że stworzą bar kibicowski, gdzie tak jak kiedyś to było w ,,Jamie" będzie można obejrzeć mecz w TV przy piwku np. Śląska, albo Lechii, lub Wisły wyjazdowy jak nie będzie można jechać na wyjazd:P Brakuje mi czegoś takiego, mam nadzieję że na nowym stadionie znajdzie się miejsce na taki bar.

Było już o tym mówione, na stadionie nie ma zaprojektowanego miejsca na taki bar i raczej nie ma co liczyć żeby taki powstał.

barthok 05.02.2011 15:52

sądząc po wykończonym suficie to tak zostanie?
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9082092240.jpg
a za nic nie mogę sobie przypomnieć jak to wygląda na południu..
poza WC i miejscem na kioski gastronomiczne są tam jakieś inne powierzchnie do wykorzystania przez klub?

PiotrG 05.02.2011 16:13

Żadnych dodatkowych powierzchni nie ma. Jest tylko kilka magazynów na kondygnacji -1, ale wielkością to one nie porażają.
Na parterze powinien być podwieszany sufit, na piętrze go nie będzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl