Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Tasio1906 15.12.2009 17:55

Ja uważam, że Pazdan przyda się Naszej drużynie, może występować na 3 pozycjach, a mianowicie: na prawej obronie, jako stoper a także jako defensywny pomocnik. Kwestią jest cena jakąwystawił Górnik...

Ogryzek 15.12.2009 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 830430)
Bo to jest dużo. Sobiech, to gwiazda, a właściwie gwiazdka pół sezonu, nic nie osiągnął w lidze ani w reprezentacji. Do tego wywalenie za takiego młodego gracza sporej kasy i przyzwoita pensja, to niemal pewna sodówka w bliskiej perspektywie vide: Małecki, Lewandowski. Taki zawodnik nie powinien być tylko trochę tańszy niż etatowy reprezentant kraju, który zagra na mundialu oraz czołowy asystent ligi.

Na czym polega sodówka Lewandowskiego i Małeckiego w tym sezonie?

Obaj są wiodącymi postaciami w swoich klubach.

Mamba 15.12.2009 18:03

Jak nic klub będzie chciał opchać komuś Marcelo w następnym okienku ;)

IncognitoTSW 15.12.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 830386)
Przypominam Glowa po 30 Cleber jeszcze bardziej, więc myślę, że to by był ruch na przyszłość. Środek Pazdan, Marcelo w obwodzie Kowalski. Tak to widzę na przyszłość.

Głowacki ma 30 lat, nie jest po 30-stce. A Cleber wydolność ma lepszą niż większość drużyny.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 830410)
Pazdan ma być defensywnym pomicnikiem a nie libero.

Jaki libero? Ktoś gdzieś jeszcze gra z libero?!

WhiteStarDvisionTheBest 15.12.2009 18:59

macie jakies info odnosnie Pazdana,podobno dzis miała zapaść decyzja o jego przyszłosci w Wisle ?

tas de fleia 15.12.2009 19:08

Wydaje mi się, że Pazdana można spróbować, jeśli KSG Go za rozsądną cenę odda. Mam nadzieję, że mógłby być takim nowym Stolarem. Stylowo z nim mi się trochę kojarzy, a przecież jak Maciek przychodził, to też wydawało się, że wzmocnienie to średnie mocno będzie...

Wojtas 15.12.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 830444)
Zależy do czego. Na Puchar Polski może być,z Bytovią by powalczył może, w żadnej innej roli go nie widzę. Zresztą nie wierzę do końca,że chcemy tak marnego pod kopacza,bo to nawet nie kopacz sprowadzać. Strach w sumie.

Z utęsknieniem wypatruje info kiedy podpiszemy jakiegoś piłkarza.

Skorza mowił ze chce miiec juz ustaloną kadre do pierwszego obozu (17 styczen??) wiec jeszce miesiac wyczekiwania Marszałku :)

A co do Pazdana to mam podobne odczucia,...z Pazdanem ze niby na walke o Lige Mistrzow....hehe tyle w temacie.

czekajmy wiec na jakies inne konkrtetne informacje o wzmocieniach.

Selene 15.12.2009 19:30

Możliwe że wszystkie dotychczasowe ustalenia wezmą w łeb po zmianie trenera w Górniku.

wolfy 15.12.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 830481)
Jaki libero? Ktoś gdzieś jeszcze gra z libero?!

Siatkarze.

kosaTS 15.12.2009 19:51

No kiedy news, że " Pazdan będzie piłkarzykiem Wisełki:)" ?

WhiteStarDvisionTheBest 15.12.2009 20:25

Szybciej zobaczysz news ze Pazdan okazał sie za drogi :) ''Musimy poszukac tanszych piłkarzy ,najlepiej z kartą na ręku gdzies w dupie na bałkanach'' ot co tego bym sie spodziewał :)

pablo92TSW 15.12.2009 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Selene (Post 830515)
Możliwe że wszystkie dotychczasowe ustalenia wezmą w łeb po zmianie trenera w Górniku.

Nie wiem czy będzie miał on do gadania dużo, jeśli Górnik ma problemy finansowe.

marek2a 15.12.2009 21:10

A może nam potrzebny jest zawodnik z powodzeniem grający na dwóch pozycjach(stoper i def.pomocn.)?
Wtedy Marcelo może beztrosko robić swoje rajdy pod bramkę przeciwnika,nie martwiąc się o obronę,bo zostaje def.pom. Pazdan z Głowackim,czyli dalej mamy dwóch stoperów w razie straty.Te rajdy Marcelo bardzo mi się podobają!

_ukoL 15.12.2009 21:16

Normalnie to człowiek powinien się cieszyć, bo do Wisły przymierzany jest młody, perspektywiczny, wszechstronny zawodnik, uczestnik EURO 2008 ale... No właśnie Pazdan mizernym kopaczem jest! I Wisłę ciężko mu będzie zbawić. Jak przyjdzie to w każdym bądź razie będzie trzeba trzymać kciuki za Jego rozwój, młody jest...

Sopranos 15.12.2009 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 830508)
A co do Pazdana to mam podobne odczucia,...z Pazdanem ze niby na walke o Lige Mistrzow....hehe tyle w temacie.

Pohehaj sobie lepiej na to, że mamy na chwilę obecną 16 sensownych zawodników w kadrze, z czego kilku kontuzjowanych, a jeden prawdopodobnie do końca sezonu.

zbymak 15.12.2009 21:57

Moze to jest jakaś szansa na pieniadze na transfery? Trudno spodziewać się, aby przeciwko Lacie wystąpili działacze Lechii Gdańsk, skoro firma Sport Five podpisała z klubem umowę dotyczącą marketingu stadionowego. Jej szefem jest przecież Andrzej Placzyński, najbardziej wpływowa postać w polskiej piłce, partner PZPN na dziesięcioletnim kontrakcie. Według informacji DGP w najbliższych dniach Sport Five podpisze również poważną umowę z Wisłą Kraków.

Nie podałem linka sorry http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...iu_u_Laty.html

Tutaj wywiad z Skorża http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...auczka,1411927

Mauro odchodzi z Wisły http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html

pan Dudi 15.12.2009 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 830588)

Bardzo mnie to cieszy. I cieszy mnie też, że napisano z jakich względów do nie przedłużania umowy dochodzi. Chyba nawet najzagorzalszy fanatyk Cantoro nie powie, że zasługuje na te 250 000 € (chociaż użytkownicy tego forum nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać :lol: ). Ale nie zdziwię się, jeśli Cantoro zostanie w Krakowie, tyle, że w innym klubie...:)

qchar90 15.12.2009 22:25

jeśli to prawda to dobrze żę nie przedłużylismy kontraktu z Mauro, 250 tys euro na rok to duzo, i on mial kontrakt nieuzalezniony od wyjsciowek, wiec to za duza kwota jak na rezerwowego.

ciacho 15.12.2009 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 830573)
Moze to jest jakaś szansa na pieniadze na transfery? Trudno spodziewać się, aby przeciwko Lacie wystąpili działacze Lechii Gdańsk, skoro firma Sport Five podpisała z klubem umowę dotyczącą marketingu stadionowego. Jej szefem jest przecież Andrzej Placzyński, najbardziej wpływowa postać w polskiej piłce, partner PZPN na dziesięcioletnim kontrakcie. Według informacji DGP w najbliższych dniach Sport Five podpisze również poważną umowę z Wisłą Kraków.

Nie podałem linka sorry http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...iu_u_Laty.html

Nie ma co się nad tym rozwodzić. Jeśli ktoś myśli, że po tym zjeździe będą jakiekolwiek zmiany to jest w błędzie. Ale nie, będzie jedna zmiana. Brak konieczności otrzymywania absolutorium w przyszłości. To jest towarzystwo wzajemnej adoracji. Mam nadzieję, że głosowanie będzie jawne i dowiemy się jakie jest stanowisko Wisły w tej sprawie, ale chyba wszyscy wiemy jakie.

piter116 15.12.2009 22:53

Wisła rezygnuje z Pazdana :
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...egenda,1411937

brylant17 15.12.2009 22:57

Wole poczekać na pewne info by 90minut.pl

KOMINEK 15.12.2009 22:58

Czy aby na pewno :-) Tym, który może zająć przy Reymonta miejsce Cantoro, jest Michał Pazdan. W jego sprawie nie ma jednak ciągle ostatecznych decyzji, choć pojawiły się i takie informacje, że zawodnik doszedł do porozumienia z krakowskim klubem. Jak rozwinie się ta sprawa, powinniśmy przekonać się już w najbliższych dniach. Pewnie jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia. http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html i tak tu wierzyć prasie

marek2a 15.12.2009 23:28

Trudno zrozumieć,dlaczego niby rezygnujemy z Pazdana,ale zaczyna mi to przypominać sprawę Bozoka,lewoskrzydłowego Rużemberoka. Tez było już wszystko uzgodnione,ustalone były warunki kontraktu tylko podpisu Wisły brak,a parę dni później ogłoszono ,że podpisaliśmy z Kirmem!
Tak sobie marzę

royalmichael 16.12.2009 00:01

Nie przedłużamy z Cantoro, rezygnujemy z Pazdana.. czyli coś może być na rzeczy z kimś innym

WILU TS 16.12.2009 00:13

Szkoda mi Mauro...wiem że nie gra tak jak za dawnych lat i na pewno nie zasługuje na te 280tyś ojro,ale skąd mamy pewność że niby nie chciał się zgodzić na obniżenie warunków ? Z Kosą też tak nie raz bywało i wiemy jak się kończyło.Szkoda,na żelazną rezerwę jak najbardziej by pasował.

polska.mysl.szkoleniowa 16.12.2009 00:15

Dla mnie odejście Mauro powinno być świetną okazją do zakontraktowania w jego miejsce również środkowego pomocnika, ale ofensywnego. Od odejścia Szymkowiaka brakuje nam rozgrywającego, a przyjście Garguły z wiadomych przyczyn nic nie wniosło i bardzo możliwe, że wniesie tyle, co i transfer Dawidowskiego.

Wtedy mielibyśmy po dwóch zawodników na każdą pozycję w środku- tak jak sobie pan Maciej wymarzył. Sobolewski i jego zmiennik Diaz. Nasz nowy nabytek i jego zmiennik Jirsak. A gdyby Garguła wreszcie wyzdrowiał sprzedać/wypożyczyć/nie przedłużać umowy z Tomkiem.

Mam nadzieję, że ta propozycja to nie jest jakaś bzdura i kilku z Was przekona. Dla mnie ofensywny środkowy pomocnik to powinien być priorytet już lata temu. Paweł Brożek też byłby pewnie zadowolony gdyby ciężar rozgrywania nie spoczywał na nim lub na Boguskim. Wiadomo, co dwóch napastników, to nie jeden.

el Nuero 16.12.2009 00:25

marek2a - kontynuując twój wątek

:D O polityce transferowej Wisełki - na wesoło. :D Wszelkie podobieństwa do osób i zdarzeń nie mają na celu nikogo obrazić. :D Jeśli modowie uznają, że tekst jest nie ma miejscu, niech go usuną.

...Jak przed godziną podała agencja TASS, którą powtórzyły polskie serwisy interia i wp, w godzinach wieczornych na krakowskim lotnisku Balice zaobserwowano osobnika łudząco podobnego do trenera piłkarskiej drużyny Wisła Kraków. Osobnik ów przyleciał samolotem z Liverpoolu, wioząc ze sobą pokaźnych rozmiarów worek. Na parkingu czekał już na niego wspólnik całej akcji, rozpoznany później przez policję jako Marek W. Obaj osobnicy delikatnie załadowali worek do bagażnika samochodu a następnie odjechali w siną dal.

Nasi reporterzy nie dali za wygraną. Po dłuższym pościgu udało się im dopędzić samochód z podejrzanym ładunkiem. Pojazd skierował się w stronę ulicy R22 i zatrzymał przed dużą grupą osobników w trójkolorowych szalikach, niecierpliwie wyglądających na przyjazd auta. Przywieziony worek procesyjnie zaniesiono na środek boiska i uroczyście rozwiązano. Z worka wydostał się wysoki i chudy człowiek w stroju jednego z białoruskich klubów piłkarskich, który kilka godzin wcześniej rozgrywał mecz z angielskim Evertonem z ramach grupowych rozgrywek LE.

Jak wyjaśnił świeżo przybyły z Liverpoolu pan MS, łowy pod tytułem "potrzebujemy skutecznego i wysokiego napastnika" właśnie zakończyły się powodzeniem. Złowiony zawodnik w meczu z drużyna angielską zdobył ładnego gola (MS przez grzeczność nie dodał, że był to gol samobójczy). Koszt odstępnego dla białoruskiej drużyny nie okazał się wysoki: tylko dwa tiry "kartoszków", jako że w tym roku ziemniaki na Białorusi zbytnio nie obrodziły. Tiry poprowadzą "Sobol" i Boguś", więc po drodze przynajmniej odwiedzą rodzinne strony.

- Uff - westchnął MS. - Józek dał mi dobry namiar, więc połowa roboty wykonana. W przyszłym tygodniu ruszamy na Słowację. Podobno za trzy wagony jęczmienia i słodu do produkcji piwa, Słowacy są gotowi odstąpić nam niezłego ofensywnego pomocnika. I wtedy Liga Mistrzów nam niestraszna!

Grzadq 16.12.2009 00:52

Dobrze że Cantoro odchodzi. 250 tys euro rocznie za rezerwowego to stanowczo za dużo. Osobiście wydaje mi się że Wisła zachowała się fair - chcesz u nas zostać, dzieci się zżyły, Ty też się zżyłeś, proszę bardzo, ale nie za taką kasę. Mauro miał realny wybór, a że wybrał dla siebie, no właśnie, czy lepiej? Czy ktoś mu da te 250 tys. euro rocznie? Czas pokaże, osobiście wydaje mi się że nie.

Zachowanie Cantoro jeszcze bardziej podkreśla klasę Clebera, który wrócił, zgodził się na proporcjonalnie niski kontrakt, nawet na bycie rezerwowym poniekąd. Takiemu widać że zależy na grze w klubie, nie tylko na kasie. O Cantoro, jeśli wierzyć pismakom naturalnie, takich rzeczy nie można powiedzieć.

Nie mniej jednak szacun dla Cantoro za te wszystkie lata spędzone w Wiśle.

*Gol z Iraklisem długo pozostanie w mej pamięci :)

WILU TS 16.12.2009 00:56

Pytanie tylko ile jest prawdy w tym że nie zgodził się na obniżenie zarobków,już to przerabialiśmy z Kosowskim,z Baszczem nikt nie siadł nawet do rozmów...za szybko pozbywamy się legend...

przemek1902 16.12.2009 01:56

Słuszna decyzja według mnie z nieprzedłużaniem kontraktu. 250 tysiaków to porządny kontrakt za ktory mozna pozyskac nawet dwoch grajkow z karta na reku

Selene 16.12.2009 07:47

W kontekście Pazdana(pojawiły się różne plotki) żebym uznawał ten transfer za cokolwiek sensowny to górne granice dla mnie to: 80k/rok kontraktu indywidualnego i 600tys złotych dla Górnika. Wszystko powyżej przekreśla sensowność tego transferu bo za podobną kwotę można pozyskać jakiegoś piłkarza z kartą na ręku, który będzie lepszy niż Pazdan. Nie róbmy na siłę z Wisły Górnika. Źeby było jasne to chciałbym Pazdana w Wiśle(bo pochodzi z Krakowa), ale jeżeli nie musimy na siłę kogoś kupować bo nie mamy akurat takiej konieczności(transfer Pazdana uznawałbym raczej jako inwestycję w przyszłość) to chyba nie ma sensu przepłacać.

Marszałek 16.12.2009 10:27

Czyli jednak Opatrzność nad nami czuwa nawet w okresie transferowym. Oby tak dalej.

tomasz_19 16.12.2009 10:40

a tu już oficjalnie http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owy_z_cantoro/

wg mnie coś jest na rzeczy skoro nie przedłużyli kontraktu z Maurycym, mam nadzieję, że w jego miejsce przyjdzie na prawde solidny kopacz :)

wojtole14 16.12.2009 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 830702)
a tu już oficjalnie http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owy_z_cantoro/

wg mnie coś jest na rzeczy skoro nie przedłużyli kontraktu z Maurycym, mam nadzieję, że w jego miejsce przyjdzie na prawde solidny kopacz :)

Na tej pozycji nie potrzeba nam kosztownych wzmocnień. Skorża już powiedział że potrzebuje skrzydłowego.

tupet 16.12.2009 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 830595)
Bardzo mnie to cieszy. I cieszy mnie też, że napisano z jakich względów do nie przedłużania umowy dochodzi. Chyba nawet najzagorzalszy fanatyk Cantoro nie powie, że zasługuje na te 250 000 € (chociaż użytkownicy tego forum nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać :lol: ). Ale nie zdziwię się, jeśli Cantoro zostanie w Krakowie, tyle, że w innym klubie...:)

dokładnie :) najwyższy czas aby niektórzy przekonali się o jego miłości do Wisełki .
A pamiętacie jak raz nie chciał wrócić z urlopu bo mu kasa nie pasowała
:)

Arturo 16.12.2009 11:20

Wracając do tematu Pazdana to z tego co pamiętam, to Leo tak w niego inwestował, bo miał zdecydowanie najlepsze wyniki badań wydolnościowych i chyba największe predyspozycje fizyczne oprócz Piszczka do zawodowego grania na poziomie wyższym niż nasza liga.
Nie wiem czy to prawda, ale młody wiek i doświadczenie dobrze rokuje...

A co do Mauro - wiadomo, że mamy do niego sentyment po tych 8 latach, ale rządzi ekonomia - takie pieniądze za rezerwowego są niedopuszczalne. Jeżeli naprawdę oferowali mu kontrakt z mniejszą pensją a on się nie zgodził - trudno - goodbye.

Austerlitz 16.12.2009 11:39

Co do Pazdana, to Zabrze chciało za niego 300.000 euro. A chłopak gra na defensywnej pozycji, na zapleczu extraklasy. Do tego uparł się na 150.000 euro rocznej pensji. A Cupiał już wcześniej wszystkim komunikował, ze grosza na klub nie da. Sprzedamy Brożka lub niedajbóg Marcelo to będzie kasa na transfery. Ogólnie jest do doopy !

tomasz_19 16.12.2009 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Austerlitz (Post 830721)
Co do Pazdana, to Zabrze chciało za niego 300.000 euro. A chłopak gra na defensywnej pozycji, na zapleczu extraklasy. Do tego uparł się na 150.000 euro rocznej pensji. A Cupiał już wcześniej wszystkim komunikował, ze grosza na klub nie da. Sprzedamy Brożka lub niedajbóg Marcelo to będzie kasa na transfery. Ogólnie jest do doopy !

a czego Ty się spodziewałeś, transferów gotówkowych? Przecież to jest oczywiste, że szukamy zawodników z kartą w ręku, lub za których nie będzie trzeba płacić za dużo, a taka polityka transferowa to tylko na manowce może nas sprowadzić...

Griszka30KR 16.12.2009 11:57

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Powiem tak,wiem,ze nie mamy pieniedzy ze wzgledu na brak awansu do LM i chocby gre poza własnym stadionem i tak trzeba mówic,a co bedzie "górką", to bedzie miłym zaskoczeniem.A Skorża opowiada jakie transfery sa potrzebne(po co?),deklaruje chec wejscia do LM ,a tu nie ma 250 tys. Euro na zwodnika....
Tu chce nadmienic,ze wcale nie jestem zwolennikiem tego transferu,bo Wisła ma najwieksze braki w ofensywie ,a nie defensywie.

Selene 16.12.2009 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Austerlitz (Post 830721)

Lol, 150k/rok nawet motywacyjnego to 2x za dużo dla tego kopacza(we łbach im się poprzewracało).
Najlepszym wyjściem jest moim zdaniem upchnąć gdzieś za 400tys Euro Łobodzińskiego(moim zdaniem jest to możliwe). W jego miejsce kupić tego młodego lewego pomocnika/obrońcę z Bate i jakiegoś napastnika (najlepiej Sobiecha jeżeli chcą z 2mln złotych to moim zdaniem warto by było i problem wysokiego napastnika byłby prawdopodobnie na długo rozwiązany- to i tak taniej niż chcą np. za tego Serba, który pewnie jest porównywalny, jeszcze można by było zmniejszyć cenę dając im na wypożyczenie Ćwielonga).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl