![]() |
A w czym jest gorszy od Węgrzyna, Hajty, Majdan, Terleckiego itp. Ja bym w/w kopnął w d bo opowiadają banały używając niebogatej polszczyzny. Ale takie są cienkie standardy od których Ż nie odstaje in minus więc niech tak zarabia.
|
Poziom komentatorów w C+ jest tragiczny, jedyny komentator, którego można w miarę posłuchać to Murawski.
Co do wywiadu Żurawskiego to poruszył w nim temat, który mam wrażenie jest w codziennym życiu piłkarzy nieco spychany na dalszy plan. Piłkarze to bardzo często ludzie z bardzo słabym wykształceniem, często gęsto mało inteligentni, nagle dostają pensję, na którą przeciętni ludzie zarabiają miesiącami. Sodówka, życie ponad stan, brak jakiejkolwiek dyscypliny finansowej. Bardzo często nie myślą o tym, że za 15 lat strumyk kasy z piłki się wyczerpie i będą musieli żyć z tego, co odłożyli. Nie bez powodu przy FA działa organizacja, zajmująca się doradzaniem czynnym zawodowo piłkarzom jeśli chodzi o inwestowanie zarobionych pieniędzy i przygotowanie "biznes planu" na życie po piłce. |
No tak, ale bardziej jest ilustracją tego problemu.
Cytat:
W każdym razie nie spodziewałem się, że mój komentarz wywoła aż taką reakcję, nie myślałem, że piszę coś kontrowersyjnego, a na pewno nie chciałem Żurawskiego obrazić. |
Nie wiem czemu się tyle osób czepia Żurawia. Piłkarz to zawód, gdzie na emeryturę przechodzi się między 30 a 40 i to mniej więcej tak wygląda. Część z nich robi później papiery trenera, część wybiera życie rentiera (emeryta :> ). Część sobie całkowicie nie radzi. Ponieważ sportowcy zaczynają dość wcześnie to kariera toczy się kosztem szkoły. Jak Radwańskie poszły na studia to był to ewenement w WTA, a tenis to bardziej elitarny sport niż piłka.
|
No, ale chyba mądrość życiowa i obycie =/= wiedza. Nie trzeba mieć doktoratu, żeby wiedzieć, że pieniądze nie są w życiu najważniejsze, konto w banku nie jest bez dna, a opowiadanie o pieniądzach, czy o odkryciu, że konto w banku jednak ma dno jako zgłębieniu mądrości życiowej jest żenujące.
|
Tylko,że trafił w sendo kiedyś ta kasa się skończy to nie obecne czasy,że płacą nie wiadomo ile.Akurat Żuraw sobie dobrze radzi ma swój własny biznes bodaj butik? do tego jest ekspertem w Eurosporcie i nie pierdzieli bez sensu jak np.Majdan
|
pilkarze sa oglupieni? Pilkarze sa debilami do tego przez 20 lat swojego zycia, najwazniejszych 20 latach zycia, maja wszystko podane na tacy (owszsem, sa wyjatki, ale nie mowmy o tym bo wyjatki sa wszedzie) a potem jak maja 35 lat to nie wiedza na czym zycie polega :)
Wiem co mowie, bo mam przyjemnosc czasem pracowac z osobami ktore byly profesjonalnymi pilkarzami. Wtedy czuje sie jakbym rozmawial z oderwanym od zycia debilem ktory mysli ze wszystko zalatwi sie tym ze sie gralo w pilke... |
Duże pieniądze w młodym wieku ogłupiają, też mi nowość. I jak mają być nieoderwani od rzeczywistości jak pomiędzy 20, a 35 rokiem życia żyją jak pączki w maśle. Oczywiście są wyjątki, ale podejrzewam że jakby większość z nas miała taką karierę piłkarską zachowywałaby się podobnie.
|
Żurawski nie powiedział nic nowego... Piłkarze na określonym poziomie mają wokól siebie sztab ludzi, którzy wszystko robią za nich. A życiem profesjonalnego zawodnika(nie mówię o ekstraklasie, Iszej lidze, bo jeśli ktoś tutaj odlatuje... to jest po prostu nienormalny. Chyba, że mówimy o absolutnym topie zarobkowym) jest trening i mecz. Kompletnie oderwani od rzeczywistości i potem dlatego taki szok... koniec z podróżowaniem, koniec ze świtą sługusów, a trzeba zająć się życiem ;).
|
Popović 10 bramek i 6 asyst w Rosji,normalnie szok.
|
Szkoda, że w drugiej lidze.
|
Cytat:
|
Mąka ma kontuzje czy został wyjbany z zespołu?
|
Kontuzjowany. Ma uraz waginy.
|
Cytat:
|
Tak serio gdzieś czytałem chyba pisał o tym Janek czy jak mu tam,że Mączyński jest pierwszy w kolejności do odstrzału....
|
To by było zabawne, bo w polskiej lidze jest już spalony. Wisła odpada, Legia odpada, Lech nie będzie chciał odpadu Legii, a reszta to już średniaki. Chyba, że do Jagi. Może go gdzieś wypchną do innego kraju. Odlazłby się dobrze w Kazachstanie u Rzeźniczaka i Donalda, tam kochają Warszawkę :D Ale teraz to serio nie gra, bo kontuzjowany.
|
Może jeszcze żabole go zechcą jak im się kadra po sezonie rozpadnie.
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...5200858636.jpg
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ialej_gwiazdy/ Cytat:
|
Wilde-Donald Guerrier w kręgu zainteresowań Górnika Zabrze
"Wilde-Donald Guerrier może powrócić do ligi polskiej po dwóch latach przerwy. Haitańskim lewoskrzydłowym Karabachu Agdam zainteresował się Górnik Zabrze. Do śląskiego klubu były zawodnik Wisły Kraków mógłby trafić latem na zasadzie wypożyczenia. " https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...zabrze/ypk2q26 |
Pewnie jest rozczarowany, że nie do Legii xD
|
Henry wczoraj podczas przerwy w rozmowie mówił, że powróci na trenerską ławkę ma kilka propozycji
|
Mówił, że interesuje go tylko i wyłącznie piłka reprezentacyjna i pojawiają się luźne propozycje. Widać było po nim, że swoje lata już ma. Ale może ktoś w Afryce się jeszcze skusi :)
Matija Spicic zagrał całe spotkanie w HNK Gorica i awansował do chorwackiej ekstraklasy. Przez cały sezon kopał w drugiej lidze razem z Masłowskim i Henrikiem Ojamaa. Dziwne, wydawało mi się, że Wisła chciała go zatrzymać, a nie dogadali się co do kasy. A on poszedł do 2 ligi. Tragiczny nie był, pod koniec zaczął grać sensownie. |
http://weszlo.com/2018/05/15/gol-str...cos-udowodnic/
Cytat:
|
Damian Buras skoczył (tym razem definitywnie ) z hazardem
|
Lepiej późno niż wcale
Ostatnie info na 90minut to gra dla Unii Tarnów sezon 15/16 On jeszcze gdzieś kopie ? |
Skąd ta pewność? Pieniądze mu się skończyły?
Rok temu był daleki od gry: http://weszlo.com/2017/06/30/pierwsz...awojuje-swiat/ I widocznie nic się nie zmieniło. |
Uryga nie był taki wylewny jak był ciągnięty za uszy i wystawiany w pierwszym składzie począwszy od Smudy, a odwdzięczał się tragiczną grą.
Nie pamięta wół, jak cielęciem był. @JudasPriest Na jakiej podstawie stwierdzasz że Buras skończył definitywnie z hazardem? Przywiązano go do drzewa? |
Można tak powiedzieć :p
|
Buras teraz robi karierę w amatorskich turniejach Neymar Cup. Rok temu wygrał te rozgrywki w Polsce z zespołem "kapela weselna", w tym sezonie również startuje ;)
Całe to pokolenie "młodych, zdolnych" ładnie się rozłożyło :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl