![]() |
Przechodziłem przed chwilą koło budowy ale nie było sensu robic fotek ciężarówką, gościowi który zbiera śmieci i maszynie nalewającej beton. Poza tym nic nie widać, ale czuć w powietrzu że coś się dzieje. Koparka wyjmuje jeszcze ziemie z wykopu. Dość sporo jest jest okopane w narożniku C i D.
|
http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/11873.JPG oj jak pilka jutro wpadnie tam na meczu to im sie ukladnka zepsuje:P
btw czemu to dokladnie ma sluzyc? lepiej beton sie wiaze czy cos;> tylu drutow na ziemi nie bylo przy D i E |
Cytat:
|
Cytat:
|
teraz chyba robia innym systemem
|
Już chyba było w tym temacie ale... Jako że jest to teren gdzie grunty są o słabej nośności a i zwierciadło wody jest wysoko a podpiwniczenie głębokie (4,5m) to musi być jakoś budowa zabezpieczona. 1 etapem była ścianka szczelinowa a teraz 2 jest wykonanie płyty dennej dla której to zbrojenie jest robione. Z tego co gdzieś wyczytałem ma ona mieć i 0,5m grubości prawda to?
|
jako ciekawostka zobaczcie kolejne etapy modernizacji stadionu Borussi Dortmund, dach na samym początku podobny do naszego http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=4101
|
Może nie na temat, ale czy na trybunie wschodniej będą jakieś loże do kupienia, jak np. na zachodzie ?
Zakładając, że zrobią ich jakieś 20, po pół miliona każda, to jest duży zysk dla Wisły. Poza tym na pewno jacyś szaleńcy by się znaleźli co by takie coś sobie kupili. |
za poł miliona to nie wiem czy ktoś by kupił... FF Malmo ze Szwecji, które właśnie buduje nowy stadion sprzedaje loże po 20-30 tysięcy euro za rok.
|
heh, panie Szary, trochę realizmu - to "tylko" Wisła, to "tylko" Polska...
|
|
z onetu a dokładniej Przeglądu Sportowego
http://sport.onet.pl/0,1248770,1928269,wiadomosc.html |
Witam,
powiem Wam tak - strasznie się to wlecze. |
Cytat:
Co Ci sie wlecze?Normalne tempo prac, budowales kiedys cos? |
Donson
Masz racje , weszli na plac ponad miesiąc temu, powinni spokojnie juz kończyć dach kryć .:D Obiecali że na derby sie wyrobią , piłkarze co w kadrze się nie mieszczą albo słabo grają mają podobno pomagać:D. A tak na poważnie :cierpliwości panowie , cierpliwości. |
Ja miałem pisać wczoraj że idzie im to "pieronem" a ten tu takie rzeczy wypisuje:D
|
Cytat:
Nie mówiąc o tym, że przeszacowany jest sam koszt budowy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma sensu polemizować , czy to jest dobre a tamto złe , czy byłoby szybciej ,gdyby....itd. Zima się kończy .Prace idą zgodnie z harmonogramem, wyleją płytę i na plac wejdzie dużo więcej robotników .
Jak bedą komplikacje i problemy to zrobią nawet 3 zmiany, za to odpowiada wykonawca. Na tak dużym terenie zdarzają sie niedociągnięcia, koniecznośc poprawek i przeróbek . To normalne. Powtarzam : cierpliwości.... |
Wlasnie w Radiu Krakow podano, ze wzgledu na kryzys, jest plan uciecia 200 milionow zl z ponad 800 milionowego budzetu na inwestycje budowlane w Krakowie w 2009. Rozbiorka i budowa trybuny zachodniej, zostala wymieniona jako jedna z inwestycji, ktora nie bedzie realizowana, jesli bedzia ciecia w budzecie.
|
no, no. Niech jaj nie robią. Mam nadzieję, że od miasta w tej materii nic już nie będzie zależało i sprawa będzie postawiona jasno : budowa ma iść i schluss.
No, chyba że kombinują jakiś dodatkowy geld z budżetu centralnego - to by mnie mniej bolało :) |
Cytat:
|
Christof20 jeśli niedajboże nie wybiorą Krakowa w maju jako miasta organizatora, to wszystko jest możliwe...
|
Ha ha , czyli mogliby zburzyć Ab a nic nie wybudować , genialne, przypomniały mi się stare oczodoły.
W tym kraju już nic mnie nie zdziwi. OT :Właśnie w tvn w sporcie gadali jak się to Wisełka sypie ,cytat: "czyżby to początek końca potęgi?" |
ludzie, dajcie sobie spokój z czytaniem i oglądaniem niektórych stacji i gazet. Bo jeszcze telewizor rozwalicie i co będzie dziecko albo młodsze rodzeństwo na dobranoc oglądało.
A czegóż się od TVN czyli tuby ITI spodziewać? A wracając do stadionu, spokojnie czekać. Stadion musi być skończony, bo FIFA musi się liczyć z ME w układzie 6+2, jeśli Ukraińcy zapaści nie wyjdą (ja tam im zresztą jak najlepiej życzę). |
Nie FIFA tylko UEFA :) jeśli pracę przy trybunie A/B się zaczną (tj. burzenie tej trybuny) to już nic nie powstrzyma budowy stadionu.
|
Z dzisiejszego czata z Majchrowskim:
"...Aleks: Inwestycje sportowe to ostatnio chyba jakaś porażka. W Czyżynach pusto, na Hutniku wieje wiatr, na Wiśle wycofują się Arabowie… Prezydent_Krakowa: Arabowie wycofują się z inwestycji leżących na terenach nie będących we władaniu Miasta. Budowa stadionu Wisły idzie bardzo dobrze. " http://www.krakow.pl/czat/?id=zapis20090305.html |
Skoro miałyby być cięcia w budżecie to nie powinien być budowany stadion przy kałuży na którym i tak nie będzie rozgrywany żaden mecz, a nie obiekt Wisły przygotowywany na EURO. Coś tu sie panom rajcom w głowach porąbało.Cięcia w stadion na EURO, to koniec starań Krakowa. Chyba, ze panowie z PO z centrali chcą już teraz wpłynąć na majową decyzję, ktore miasta i przekazali to swoim podwładnym w Krakowie aby osłabili za mocną kandydaturę Krakowa.
|
Cytat:
|
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...losowanie.html
O tym jak przebiegła dziś sesja rady miasta. ...Zabraknie też na stadiony. Rozbudowa Cracovii może odsunąć się o rok. - Do największego skandalu dojdzie, jeśli okaże się, że nie ma za co rozbudować stadionu Wisły. Przetarg zakończony i czas podpisać umowę, tylko na razie nie ma pieniędzy. PiS dodatkowo opóźnił tę sprawę - denerwuje się Stawowy... |
I doszliście panowie do tego w rozmowie co WEDŁÓG MNIE jest największym zagrożeniem dla Euro w Krakowie a co za tym idzie budowy stadionu Wisły i całego zaplecza, a mianowicie - polityka. Wybór Krakowa jako miasta organizatora Euro będzie wielkim sukcesem władz miasta, sukcesem który jest mocno nie na ręke wielu którzy by chcieli wymienić pana prezydenta i jego współpracowników na "lepszy model". Przykre jest to że nawet wielka szansa Krakowa jaką jest Euro może być zaprzepaszczona przez interesy poszczególnych parti.
|
a czy przypadkiem to nie jest tak, że MUSIMY mieć dwa stadiony rezerwowe na EURO?
w takim przypadku budowa na Reymonta musiałaby zostać zakończona niezależnie od tego czy UEFA nas teraz wybierze czy też nie |
Myślałem że taka sesja rady miasta to spokojne spotkanie ale to przecież prawdziwy maraton
Cytat:
|
Najlepszy to był chyba Połomski
Jerzy Połomski (wstrzymał się): - Nie do końca wiedziałem, co się dzieje na sali. . Naćpał się ,może popił. |
Radni nie dobiegli, więc nie będzie stadionu?
Dzisiaj, 01:58
window.google_render_ad(); Rada Miasta Krakowa przegłosowała wieczorem poprawkę uniemożliwiającą możliwość zaciągnięcia przez miasto prawie 230 mln zł kredytów. Bez tych pieniędzy nie uda się rozpocząć większości planowanych na ten rok inwestycji - pisze "Gazeta Wyborcza Kraków". GW: Radni nie dobiegli na głosowanie >> Doszło do kuriozalnej sytuacji. Na skutek zamieszania związanego z dyskusją nad osadą komisji rewizyjnej rady miasta spora część radnych nie wzięła udział w głosowaniu bądź... zagłosowała niezgodnie z zamierzeniami. Skutki tego kabaretu zapewne nie będą tak opłakane, jak obawia się GW i cytowani przez nią radni PO, ale kilkunastodniowy poślizg jest możliwy. - Gdyby ta uchwała PiS-u miała zostać utrzymana, byłaby to dla Krakowa katastrofa. Można mówić właściwie o wstrzymaniu wszystkich ważnych inwestycji w tym roku - mówi radny Kajetan d'Obyrn. Wśród zagrożonych przedsięwzięć inwestycyjnych wymieniane są stadiony Wisły i Cracovii. - Do największego skandalu dojdzie, jeśli okaże się, że nie ma za co rozbudować stadionu Wisły. Przetarg zakończony i czas podpisać umowę, tylko na razie nie ma pieniędzy - przyznaje radny PO Grzegorz Stawowy. |
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Mogli by jakiś plan widowni udostępnić, bo później się może okazać ze to co ładnie wygląda na papierku, trudno będzie ułożyć z krzesełek
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl