Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

mitmichael 21.10.2013 17:51

Według przegladu sportowego trener Smuda bedzie jutro na meczu z Lechią:

W poniedziałek trener Wisły trafił jednak do szpitala. - Na wtorkowym meczu z Lechią jestem obecny. Jeszcze nie umieram! Leżę w domu i odpoczywam - powiedział Ofensywnym Smuda, zdziwiony informacjami, że miałoby go zabraknąć na ławce Białej Gwiazdy. - Najpierw byłem przeziębiony, później złapałem grypę, a teraz przyplątało się zapalenie płuc. Muszę wyleżeć chorobę, by coś gorszego nie przyplątało się. Do czwartku nie wychodzę z domu, no, poza meczem z Lechią i nie prowadzę treningów. Nie lubię jesieni, bo pogoda zdradliwa. Powieje, pochlapie i choroba gotowa.

SharksiK 07.11.2013 05:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grosz (Post 1334986)
Jestem pełen podziwu dla umiejętności Smudy, widać w Wiślę jego rękę i wkład. Mając takie wióry potrafił zbudować coś co zdobywa punkty. Sam nie wiem jak tego dokonał ale nie jestem trenerem.
Potwierdza się też to co mówił o Sarkim że leniuch, i o Donaldzie że taktycznie mu brakuje., mimo iż 95% osbób tego nie widziało.

Owszem kiedyś przyjdzie porażka może i kilka pod rząd, ale to co zrobił do tej pory pokazuje umiejętności trenerskie i daje nadzieje na lepsze jutro. Stworzył drużynę zaczynając od zera. Widać że Franek lubi pracę w trudnych warunkach i potrafi dobrać piłkarzy do swojej koncepcji "gra piłka po ziemi" a nie jak większość do tej pory "długa dzida, i może się nastrzeli napastnika"

1.95 % kibiców w Polsce wiedziało że rumun to oszust a jednak Smuda i tak go wystawił w sparingu.
2. Nie trzeba być trenerem żeby dokonać czegoś czego nie ma. Zapytaj Smudy jak tego dokonał...odpowie ci że liczy się walka i serducho.
3. Oczywiście że Smuda lubi pracę w trudnych warunkach, ja tez takie lubię i ty pewnie tez byś polubił. Płaca zazwyczaj przyzwoita, wymagania niewysokie, cięzko s.......ic cos co juz dawno s.......ono a efeky twojej pracy widać gołym okiem. Jak nie widać to dlatego ze pracujemy w trudnych warunkach.
4. Koncepcja Smudy ciekawa ale czy uda się to zrealizować w futbolu i czy znajdzie wykonawców? Na pewno poprzeczkę ustawił sobie wysoko eliminując z kręgu zainteresowanych piłkarzy ręcznych, piłkarzy siatkowych i ostatecznie tez piłkarzy wodnych.

Proszę, nie popadajmy z skrajności w skrajność. Myślenie logiczne to podstawa,

dulli78 08.11.2013 00:01

Na oficjalnej: Franciszek Smuda odpowiada na wasze pytania: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wasze_pytania/

volumen 10.11.2013 04:09

Na blogu Felietony piłkarskie ukazał się artykuł dotyczący Franciszka Smudy i Wisły Kraków.
http://felietonypilkarskie.blogspot....krakow-po.html

ypeeh 01.12.2013 21:28

Dzięki Franz za przywrócenie radości z oglądania meczów Białej Gwiazdy. Nie wiem jak u innych z Was, ale w poprzednim sezonie praktycznie po każdym meczu miałem kaca moralnego, ze zmarnowalem 2h życia na oglądanie 11 kolesi kopiacych się po czole. Teraz jakoś i na co dzień człowiek lepiej się czuje, w pracy się nie śmieją (pracuje w wawie), jest pięknie.
Można żartować z warsztatu Smudy, ale widać na nasza ligę wystarczy ktoś, kto konkretnie trzyma zawodników za jaja.

FraMat 20.12.2013 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franciszek Smuda
Udało nam się przy Reymonta stworzyć prawdziwą drużynę. Skonstruowaliśmy człon zespołu, na którym można dalej budować.

Panie Franz, po polsku mówi sie: skonstruowaliśmy trzon zespołu.
Człon, to tak trochę wulgarnie :D

morganfield 20.12.2013 19:51

Ani to wulgarne, ani nie po polsku, a kolega zwyczajnie siedzi w blokach by się do Smudy przpyiredolić. Spokojnie, będzie lepsza okazja.

dynek.pl 20.12.2013 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1342700)
Panie Franz, po polsku mówi sie: skonstruowaliśmy trzon zespołu.
Człon, to tak trochę wulgarnie :D

człon
1. część składowa
2. członek grupy
3. narząd płciowy

źródło: http://www.wsjp.pl/index.php?id_hasl...kaj=cz%C5%82on

Człon wiec jako część składowa jak najbardziej pasuje, a jeśli Tobie się wszystko kojarzy z jednym to może proponuję wizytę u jakiegoś specjalisty :)

wolfy 20.12.2013 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1342708)
Człon wiec jako część składowa jak najbardziej pasuje, a jeśli Tobie się wszystko kojarzy z jednym to może proponuję wizytę u jakiegoś specjalisty :)

Podobno każdy zdrowy mężczyzna co kilkadziesiąt sekund (do kilku minut - w zależności od wersji) myśli o seksie. To że się chłopakowi kojarzy to akurat okej, raczej fakt że akurat słowo "człon" powoduje u niego nienaturalne pobudzenie budzi niepokój.

No ale widać takich czasów dożyliśmy...

PhantomRanger 20.12.2013 22:24

Smuda jaki jest taki jest, ale przynajmniej na konferencjach nie jest nudno :)

R33 21.12.2013 11:26

FraMat na pewno by wolał, żeby trener w Wiśle powiedział core .

FraMat 21.12.2013 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1342703)
Ani to wulgarne, ani nie po polsku, a kolega zwyczajnie siedzi w blokach by się do Smudy przpyiredolić. Spokojnie, będzie lepsza okazja.

To akurat było takie troche życzliwe przyp...enie.
A za rok i tak większość forum będzie jechała po Smudzie. Tylko się trochę wyrywam.
To, że Smuda potrafił jesienią dokonac z Wisłą cudów swiadczy tylko o tym jak słabą mamy ligę

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy
Podobno każdy zdrowy mężczyzna co kilkadziesiąt sekund (do kilku minut - w zależności od wersji) myśli o seksie. To że się chłopakowi kojarzy to akurat okej, raczej fakt że akurat słowo "człon" powoduje u niego nienaturalne pobudzenie budzi niepokój.

Tyżeś widział, wolfy, nienaturalne pobudzenie :haha:
Ot, to że Smuda się przejęzyczył, jestem w stanie zrozumieć. To, że redaktor na głownej to puścił, to już woła o pomstę....

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1342732)
FraMat na pewno by wolał, żeby trener w Wiśle powiedział core .

A znasz jakiegos polskiego trenera, który jest w stanie z Wisłą osiągnąć coś więcej niż zwycięstwa w domu i tragiczne wpi...le na wyjeździe?

stalsanok1946 21.12.2013 15:38

Framat nie chce Cię obrażać ani poniżać i od razu sorki że nie na temat, ale jesteś żałosny, co chwile przyp*erdalasz się do Wisły, Smudy, zawodników, wszystkiego co jest związane z Białą Gwiazdą. Myślę, że nie jesteś kobietą, więc jej nie udawaj

FraMat 21.12.2013 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1342765)
Framat nie chce Cię obrażać ani poniżać i od razu sorki że nie na temat, ale jesteś żałosny, co chwile przyp*erdalasz się do Wisły, Smudy, zawodników, wszystkiego co jest związane z Białą Gwiazdą. Myślę, że nie jesteś kobietą, więc jej nie udawaj

Też nie chce Cię obrażać ani poniżać , - nie umiesz czytac ze zrozumieniem

BiałaGwiazda 21.12.2013 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1342753)
A znasz jakiegos polskiego trenera, który jest w stanie z Wisłą osiągnąć coś więcej niż zwycięstwa w domu i tragiczne wpi...le na wyjeździe?

A znałeś przed sezonem jakiegoś zagranicznego trenera który byłby w stanie osiągnąć 3 miejsce z tym składem? Przypomne,że większość ludzi wtedy pisała,że "tutaj to nawet Mourinho nie pomoże". Proszę Cię,nie deprecjonuj teraz osiągnięć Smudy,tymbardziej że nikt nawet nie marzył o takiej sytuacji jaka jest teraz przed rozpoczęciem rozgrywek.

FraMat 21.12.2013 17:25

To prawda. Nie stawiałem na zadnego trenera, ktory z tym składem byłby wstanie wyciągnąć tyle z tej drużyny.
Powtórzę się: To, że Smuda potrafił jesienią dokonac z Wisłą cudów swiadczy tylko o tym jak słabą mamy ligę

PabloTS 21.12.2013 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1342774)
To prawda. Nie stawiałem na zadnego trenera, ktory z tym składem byłby wstanie wyciągnąć tyle z tej drużyny.
Powtórzę się: To, że Smuda potrafił jesienią dokonac z Wisłą cudów swiadczy tylko o tym jak słabą mamy ligę

najprostsze wytłumaczenie,wręcz banalne........czyli wynika z tego że w tamtym sezonie poziom naszej ligi był taki wysoki ze bylismy w srodku tabeli grając totalna padake....a teraz jest smuda mamy 3 miejsce w tabeli,u siebie jestesmy niepokonani....i to nie jest zasługa zespołu i trenera tylko słabości naszej ligi......prosze cie troche szacunku dla tego co zrobił Smuda i dla zespołu

Merkury 21.12.2013 18:18

Chciałbym nadmienić, że sezon jeszcze się nie skończył - poziom Ekstraklasy jest beznadziejny z tendencją zniżkową jak pokazały polskie drużyny na arenie międzynarodowej i reprezentacja. Smuda to trener który zwykle ma dobre początki, gorzej u niego wygląda to w perspektywie kilkunastu miesięcy. Trzeba zwrócić również uwagę na zimowe przygotowania i jak do tej pory drużyny prowadzone przez popularnego Franza spisywały się na wiosnę. U nas w klubie w dalszym ciągu panuję nienormalna sytuacja bo jak inaczej nazwać dwuletnie rządy Bednarza mającego ustabilizować klub jeżeli ponad połowie zawodników kończą się w jednym momencie kontrakty.

silver03 21.12.2013 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PabloTS (Post 1342777)
najprostsze wytłumaczenie,wręcz banalne........czyli wynika z tego że w tamtym sezonie poziom naszej ligi był taki wysoki ze bylismy w srodku tabeli grając totalna padake....a teraz jest smuda mamy 3 miejsce w tabeli,u siebie jestesmy niepokonani....i to nie jest zasługa zespołu i trenera tylko słabości naszej ligi......prosze cie troche szacunku dla tego co zrobił Smuda i dla zespołu

Panie jakby teraz był jaki zagraniczny spec albo jaki Rumun to byłyby same ochy i achy, geniusz, prawdziwy trener, zagraniczna myśl szkoleniowa!, mieliśmy walczyć o utrzymanie a top3 mamy!, fantastyczny trener... no a że mamy Franka... chu** a nie trener, bo liga jest słaba, ale on śmiesznie mówi - beka, a na czym on sie zna? bo na trenerce to na pewno nie itd.

comek 21.12.2013 20:25

dokładnie, może nie zasługuje na skandowanie jego nazwiska na meczach, ale trochę szacunku Panowie..

SharksiK 22.12.2013 06:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1342772)
A znałeś przed sezonem jakiegoś zagranicznego trenera który byłby w stanie osiągnąć 3 miejsce z tym składem? Przypomne,że większość ludzi wtedy pisała,że "tutaj to nawet Mourinho nie pomoże". Proszę Cię,nie deprecjonuj teraz osiągnięć Smudy,tymbardziej że nikt nawet nie marzył o takiej sytuacji jaka jest teraz przed rozpoczęciem rozgrywek.

Przypominam że większość ludzi tutaj pisała i pisze bzdury, to tak z grubsza.

Przypominam że w tej lidze autsaider po jesieni moze okazać się liderem rundy wiosennej a obrońca tytułu mistrzowskiego potrafi konczyc na 8 miejscu w niezmienionym składzie...

Nasza 3 pozycja wynika raczej z punktów wywalczonych przy R22 a nie całego przekroju rundy. Czy zasługa w tym Smudy? No trenerem jest on więc pewnie cos tam kreśli jednak dyskwalifikują go mecze wyjazdowe. Drużyna która wie co ma grać nie ma prawa tak się diametralnie różńić. Zapewniam, że jesli by zamienić trykoty to niema takiego fachowca który by skojarzył te spotkania z jedną drużyną.

Prawda jest taka że w rundzie wiosennej możemy równie dobrze przegrać wszystkie spotkania a twoje achy, zasługi i trzecie miejsce będziesz mógł wsadzić sobie w dupę.
Jeśli ktoś porywa się na prognozy i snuje medale to sorki ale gówno się zna na piłce. Naoglądają się eurogolów a póżńiej myślą że 3 Real jest tak samo silny jak 3 Wisła zachowując oczywiscie krajowe proporcje.

Obecnie Wisła ma tak mały potencjał że nieobecność jednego z trzech kluczowych zawodników może doprowadzić do katastrofy. Ja w nich widzę obecnie max i wątpię że da się to bardziej rozwinąć. Wręcz obawiam się że pierwsza porażka na R22 może być powrotem do normy. podobnie jak to było z zachowywaniem czystego konta bramkowego na początju sezonu.

Całą determinację, zawziętość czy wspólną asekurację huj strzeli. Widząc Burligę dryblującego piłkę goleniami wiem jedno...to nie ma prawa się wydarzyć ponownie. I się nie wydarzy, tak jak wiele innych dziwnych momentów.

MatMario 24.12.2013 13:10

Czy ktos moglby autoryzowac wywiady z tym gosciem?

Franiu, od Piotrka to ty odbij i nie osmieszaj swoich zawodnikow w mediach.

Przypomnij sobie kto 3 msc wczesniej byl "bohaterem" ktoremu to Bogus podal reke bo byl na dnie swojej "kariery" po spektakularnych osiagnieciach na euro i w jakiejs niemieckiej n-tej lidze.

gypsy 26.12.2013 22:54

Smuda, czyli Wisła budowana sprytem (felieton Dariusza Tuzimka o naszym trenerze): http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-sprytem/cy245

marek2a 26.12.2013 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1342979)

Franiu, od Piotrka to ty odbij i nie osmieszaj swoich zawodnikow w mediach.

Naprawde nie doceniasz sprytu i wyrachowania warszawskich pismaczków, boli ,że wierzysz tym q...m
. ile pomyji musza wylać na Wisłę by niektórzy zrozumieli ich grę
:-/
Piotrek u Franka dostaje wiele szans, i powoli dochodzi do swojej optymalnej formy.
Jesteśmy mile zaskoczeni ,że staje sie naszym podstawowym zawodnikiem ,pomimo ,że nie liczyliśmy na to ,a raczej widzieliśmy go jako rezerwowego na ławce Na portalach kibiców oceny jego gry są OK, braki są ale to nasza sprawa. wierzymy ,że jego szczytowa forma przed nim

MatMario 27.12.2013 07:49

Tak zostałem zmanipulowany przez siły zła...

Przecież ta wypowiedź to jest cały Smuda. Od A do Z. Dupa mu odżyła to znów lata do gazet i .......i co mu ślina na język przyniesie. Widać że sobie przypomniał o kilku "przyjaciołąch" i się zaczyna.

Wczoraj gada o Małeckim z Gargułą i Głowackim, dzisiaj o tym w gazecie czytam! Wyciąga co "szatnia" mówi i po co to komu. Ja się domyślam co chce ugrać ale odbije nam się to czkawką.

fanfan 27.12.2013 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1343095)
Tak zostałem zmanipulowany przez siły zła...

Przecież ta wypowiedź to jest cały Smuda. Od A do Z. Dupa mu odżyła to znów lata do gazet i .......i co mu ślina na język przyniesie. Widać że sobie przypomniał o kilku "przyjaciołąch" i się zaczyna.

Wczoraj gada o Małeckim z Gargułą i Głowackim, dzisiaj o tym w gazecie czytam! Wyciąga co "szatnia" mówi i po co to komu. Ja się domyślam co chce ugrać ale odbije nam się to czkawką.

Zgadzam się z Tobą , że Smuda nie powinien tak paplać na różne tematy ale to jest cały Smuda - trzeba się przyzwyczaić .Prosty, staromodny gość który po prostu mówi to co myśli . Tekst jak to Pietia został zatrudniony bo było go żal nie powinien wyjść na zewnątrz nawet jeśli taka jest prawda ale też trzeba przyznać że niektóre media specjalnie rozdmuchują to zdanie na taką skalę by nieco popsuć atmosferę w naszej szatni . Uważam ,że Piotrka takie coś nie rusza i sam wie co musi poprawić oraz co zrobić żeby przekonać do siebie Franka .

arti 27.12.2013 10:49

Dziennikarze to ch..., z drugiej strony wiadomo jaki jest Smuda... nie wiadomo ile powiedział, a ile ktoś dodał od siebie.
Niepokoi mnie, że jest za głośno jest o Wiśle w ostatnich dniach... za dużo wywiadów, hałasu. Teraz świętujmy w spokoju, a potem w ciszy wykuwajmy sukcesy.

nemox007 27.12.2013 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1343105)
Niepokoi mnie, że jest za głośno jest o Wiśle w ostatnich dniach... za dużo wywiadów, hałasu. Teraz świętujmy w spokoju, a potem w ciszy wykuwajmy sukcesy.

Ciężko żeby było o nas cicho jak Franek ma taki a nie inny styl rozmów z mediami :) teraz jest właśnie czas kiedy mówi się więcej o tych rzeczach poza sportowych więc musismy to po prostu przeczekać. T-ME wróci to i rozgłos ucichnie

Gwiaździsty 27.12.2013 12:39

W dodatku w Gazecie Krakowskiej wielce zyczy parchom zakwalifikowania się do I ósemki. Dobrodziej z Bożej łaski. Lepiej niech im więc punktów nie sprezentuje w II kolejce na wiosnę. Dla odmiany Stawowy życzy mu żeby dobrze zespół przygotował na derby bo on na pewno to zrobi czyli bardziej groźba niż życzenia ze strony parchów.

emailowiec 27.12.2013 13:11

Gwoli ścisłości Stawowy również życzy nam kolejnych trofeów, więc to taka wzajemna kurtuazja, wymiana uprzejmości.

Cytat:

Franciszek Smuda, trener piłkarzy Wisły Kraków:
Życzę trenerowi Stawowemu przede wszystkim dużo zdrowia. Sam miałem ze zdrowiem ostatnio przez dwa miesiące duże problemy i wiem, jak to jest, gdy go brakuje. Wtedy dużo trudniej jest realizować plany czy to osobiste, czy zawodowe. Dlatego jeśli trener Stawowy będzie zdrowy, to łatwiej będzie mu spełniać inne marzenia, a ich spełnienia też oczywiście mu życzę. Życzę mu również zwycięstw jego drużyny w 2014 roku. Chciałbym, żeby oba krakowskie kluby, zarówno Wisła, jak i Cracovia, wiosną zakwalifikowały się do czołowej ósemki ekstraklasy. Byłaby wtedy okazja, żeby w fazie play-off Kraków jeszcze raz przeżył swoje wielkie piłkarskie święto, czyli derby.

Wojciech Stawowy, trener piłkarzy Cracovii:
Trenerowi Smudzie życzę dużo zdrowia, by jak najlepiej mu się pracowało w Wiśle Kraków. By tworzył tam zespół, który będzie znaczącą siłą, jeśli chodzi o naszą ekstraklasę. By osiągał w dalszym ciągu sukcesy sportowe i do tej ogromnej kolekcji, jaką ma, dołożył następne trofea. Życzę tego, by omijały go przykre momenty, jeśli chodzi o zawód trenera, ale również problemy w życiu osobistym. By życie rodzinne było dla niego udane, szczęśliwe, by dane mu było łączyć je z pracą zawodową, a to jest na pewno wielkie wyzwanie dla każdego trenera. Spotkamy się w drugiej kolejce w nowym roku w derbach i życzę trenerowi Smudzie, by jak najlepiej przygotował drużynę Wisły do tego meczu, bo my na pewno będziemy bardzo dobrze do tego spotkania przygotowani.

Eraziel 27.12.2013 20:12

Wisła Kraków. Kazimierz Węgrzyn wspomina, jak Cupiał do Smudy przyszedł

http://www.sport.pl/pilka/1,64946,15...ak_Cupial.html

Oldpara 23.01.2014 11:50

Umówmy się - nie specjalnie go lubię, ale za to co Smuda robi w Wiśle - czapki z głów. Runda jesienna - majstersztyk, transfer Stilica - hicior. Jak dopcha ten rozklekotany wózek do pucharów, to złego słowa o nim nigdy nie powiem.

tedyy 25.01.2014 09:11

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...nie_page1.html

mitmichael 25.01.2014 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1346085)

Swietny artykuł wyjasniajacy pare spraw zwłaszcza z Małeckim i Stolarskim wcale sie nie zdziwie, jak to Mały rozmawiał ze Stolarem i to dzieki niemu ten zmienił zdanie odnosnie swojej przyszłosci w Wisle.

konaar 25.01.2014 14:42

tak, Stolarskiego na transfer namówił nie ojciec, nie menadżer, nie Lechia, tylko Małecki

FraMat 25.01.2014 15:17

Oczywiście Smuda ma patent na prawdę.
Wszyscy dokoła kłamią tylko Franc jest czysty, prawdomówny. No Słońce Sprawiedliwości.
Daj, Pan...&*%*$&# spokój

Wojtas 25.01.2014 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1346138)
Oczywiście Smuda ma patent na prawdę.
Wszyscy dokoła kłamią tylko Franc jest czysty, prawdomówny. No Słońce Sprawiedliwości.
Daj, Pan...&*%*$&# spokój

A Sobolem to myslisz ze jak bylo???

ja do SMudy jako trenera nic nie mam,ale w wywiadach to moglby przestac sie osmieszac.Bo dalej ma ten nawyk.

Uran235 25.01.2014 17:45

Myślę, że w tym względzie to po prostu przypadek "lost in translation" ze smudowego na nasze. Ja czytając ten tekst nie odebrałem słów Smudy jako sugestii, że Małecki namawiał Stolarskiego do odejścia. Raczej widziałem tam porównanie, że to ten sam typ mentalności, zawodnika, który nie chce podjąć walki o miejsce w składzie. Co nie zmienia faktu, że akurat wywiady Smudy trzeba traktować z dużym dystansem. Nie dość, że czasem trudno zrozumieć, co Smuda próbuje powiedzieć, to jeszcze chłop plecie, co mu ślina na język przyniesie - nieważne prawda czy nieprawda - żeby tylko powiedzieć.

SharksiK 26.01.2014 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1346152)
Czy Smuda popełnił błąd oznajmiając, że Stolarski zostaje...ale nie będzie grał? Tak.To była amatorka.

Czy Stolarski z tego powodu przeszedł do Lechii? Nie bądźmy śmieszni.

Odnosząc się jeszcze do tego wywiadu, czy Smuda pojechał po Małym?
Nie. Pochwalił go za treningi, a zganił za to, że nie "podjął wyzwania".

Tym, którzy mają krótką pamięć, przypominam, że temat odejścia Małego pojawił się na kilka dni przed konferencją meczową (na której Smuda odniósł się do całej sprawy) i dużo, dużo wcześniej przed słynną kolacją. Mały otwarcie w jakimś wywiadzie mówił, że chce odejść, bo interesują się nim kluby niemieckie.

Jakoś nie widziałem, abyś bronił Smudy, gdy Mały po nim ostatnio pojechał. Dla przypomnienia było to w wywiadzie, w którym stwierdził, że utrzymał Wisłę w Ekstraklasie i w ogóle był za******* do momentu, gdy pojawił się Franz.

Nie "podjął wyzwania" ?

Na pół roku przed końcem kontraktu, z zaległościami klubu sięgającymi 200tyś ? Z gościem który gra za frytki w porównaniu z kontraktem MAłego i w kolejnym sezonie po podpisaniu tez będzie grał za frytki?

Tylko debil by wierzył że coś w takiej sytuacji się ugra.

silver03 26.01.2014 01:48

SharksiK jesteś chory z zawiści i uwielbienia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl