![]() |
Cytat:
Cupiał to nie idiota - trzeźwo oceni sytuację i zrobi wkrótce porządek na swój sposób. Bez Waszej pomocy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dyskusja z Tobą nie ma jakiekolwiek sensu |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Czasem trzeba nazywać rzeczy po imieniu, a nie bawić się poprawność polityczną. Jeśli tego nie rozumiesz to nadajesz się do redakcji Gazety Wybiórczej, Interii, TVN`u, czy innego badziewia. Jeśli rozmawiasz o sprawach kibicowskich, to niestety ale "wersalu" nie spodizewaj się zawsze i wszędzie. Zresztą ja nie widzę w tym nic złego, to było dosadne podkreślenie, że wolność osobista w Polsce JEST. Twoje inwektywy względem SKWK również nie są oznaką kultury osobistej, jeśli do nich coś masz, TO IDŹ na zebranie i powiedz to. Wtedy to będzie kulturalne, a nie oczerniaj anonimowo na internecie jako "allon". Do Lukasza - tak, zostawmy nasze dyskusje bo jeden drugiego nie przekona. Ale ja i tak uważam, że to co zrobiło SKWK, było słusznym zaalarmowaniem wielu kibiców, którzy na co dzień nie śledzą sytuacji w Klubie, że sprawy idą w złym kierunku. Informować kibiców i atakować, jeśli zarząd źle postępuje. Nic więcej, jeśli ktoś źle coś robi (a razem doszliśmy do wniosku, że Basałaj i zarząd, ludzie w S.S.A. źle pracują - podałem już kilka powodów, które ich wszystkich dyskwalifikują od razu) to nie należy ich głaskać i nic nie robić, ani nawet nie można tego przemilczeć. I nie ma co straszyć Kapką, bo to nie argument mówić: Niech zostanie nieudolny prezes, bo może przyjść ktoś inny jeszcze gorszy - bo jeśli tak postawimy sprawę, to wszyscy przestańmy się łudzić, że z Wisły S.S.A. (Cupiałowej) cokolwiek w przyszłości będzie. Bo wtedy będzie to oznaczało, że Cupiał musi odejść. Ale koniec, nie ma sensu dłużej dyskutować. Po co tracić nerwy i zaśmiecać wątek o Kazimierzu Moskalu. Powtórzę, można przenieść te dyskusje do tematu bardziej odpowiedniego: aktualni pracownicy, nibylandia, itp. |
Jak sami chyba widzicie nie ma sensu dalej prowadzić tej dyskusji więc nalegam byście ją zakończyli ewentulanie przeniście się na priv.
|
Cytat:
A co do argumentu: 'nie ma co straszyć Kapką'. Straszę raczej kolejnym bezkrólewiem gdzie byle błazen i populista (względem kogokolwiek) będzie rządził a inne kluby będą konsekwentnie wyrabiać nad nami przewagę. Dopóki nie będzie na horyzoncie sensownego następcy to Cupiał nie zwolni Basałaja. Wypada się z tym pogodzić. Tego zdaje się SKWK nie widzieć. Uważasz iż powodem zwolnienia Prezesa będą jego złe stosunki z SKWK? Śmiem wątpić. Wbrew pozorom zaostrzenie konfliktu odbija się się pozytywnie na zarządzie ponieważ 'walczy z kibolami' co jest modne. Jak to powiadają - 'psy szczekają a karawana jedzie dalej'. @KOMINEK O.K. skonczyłem, |
Cytat:
Nie Lukasz, nie za złe stosunki z SKWK, ale za złe zarządzanie i spadające wpływy: m.in. brak sprzedaży internetowej, itp. Kominek kończe, ok. |
Czy Moskal się wypowiedział po zwolnieniu?
|
Cytat:
|
Cytat:
do postu powyżej: nie prowadzę już dyskusji na ten temat - zgodnie z prośbą KOMINKA. Więc jeśli możesz uszanować prośbę KOMINKA, to też skasuj swój post. do postu Dariooka poniżej: Myślę, że wiele więcej nie powie - nie chce sobie spalić mostów, zresztą chyba teraz odpoczywa. |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pomijając czy powiedział to czy nie, sszkoda że Patryś tak nie protestował u latającego holendra
|
Wracając jeszcze do sprawy Moskala i Małeckiego - trener pokazał, że ponad osobiste zatargi stawia dobro drużyny i chciał dać kolejną szansę Małeckiemu pomimo tego, jak ten go potraktował. Dobro Wisły postawił na pierwszym miejscu. Kompletnie co innego można natomiast wywnioskować ze słów i postawy Patryka.
Osobiście uważam, że zmiana trenera nie była nam teraz potrzebna ale to jest Wisła, tu rządzi Cupiał, więc wielce zaskoczony nie byłem. |
Cytat:
|
,weszło, to można na poważnie brać, jak seriale typu ,klan,
|
Cytat:
Ale temat sam w sobie jest ciekawy przez pewną analogię. Mianowicie: jakoś tak się dziwnie składa, że dobrzy trenerzy potrafili sobie z Patrykiem poradzić. U Nawałki debiutował (szkoda, że chwilę później złamał nogę...), Skorża zrobił z niego piłkarza, u Maaskanta był numerem jeden do składu. Nie protestował, bo może wszystko było w porządku? Ja rozumiem że dla każdego gówniarza Maaskant jest zerem, ale - za jego czasów Wisła zdobyła Mistrzostwo zbieraniną kalek jakiej dawno na Reymonta nie było i weszła do fazy grupowej LE składem niewiele lepszym. Czyli coś jednak osiągnął. A kto sobie z Patrykiem nie poradził? Kasperczak i Moskal - dwóch trenerów którzy nie nadawali się do prowadzenia Wisły na tym akurat etapie swojej kariery i którzy mieli w niej niewiele do powiedzenia. Obu Basałaj potraktował podobnie, odmawiając niezbędnych wzmocnień przed spotkaniami pucharowymi (Kasperczak nie miał nawet kim gierki zorganizować...). Obaj w klubie traktowani byli jako opcja awaryjna, bo właściciel kazał zwolnić a nikogo sensownego nie udało się ściągnąć. Obu na koniec zwolniono jak szmaty, po łatwych do przewidzenia porażkach pucharowych i nie więcej niż trzech meczach ligowych. Więc może jednak jest coś w tym, że dobry trener potrafi sobie poradzić z piłkarzami, a słabemu (w dodatku bez poparcia klubu) wchodzą na głowę? No bo jakoś Skorża mógł, Maaskant mógł, a Kasperczak i Moskal musieli użalać się na konferencjach prasowych żeby klub coś wreszcie zrobił z tym Małeckim, bo oni nic nie mogą. Nie wiem, jakby mnie moi podwładni weszli na głowę to szefostwo pewnie oceni to w ten sposób, że się nie nadaję do zarządzania ludźmi. I żadne płacze nic tu nie pomogą, bo będą wtedy mieli rację. |
Cytat:
|
Oni niech lepiej zajmą się swoim przypadkiem tj. Radovicem i Maciusiem.
Przecież im tylko zależy żeby sklucić wszystko ze wszystkimi w szeregach Wisły. Im to na rękę, a legła będzie miała łatwiej. Wyciąganie Wiślackich wniosków, na podstawie doniesień warszawskiej hołoty uważam za co najmniej niedorzeczne! |
Cytat:
Nie sposób zaprzeczyć, że wiele z ich informacji jest z pierwszej ręki i ma wysoką wiarygodność. Poza tym, szczerze mówiąc, nie widzę powodu dla którego mieliby życzyć Wiśle źle. Mało było krytycznych tekstów o Legii? Spójrz sobie do archiwum i sam zobacz jak obrywało się Skorży wtedy, gdy Legii nie szło ( np. http://www.weszlo.com/news/5656-Najw..._Slask_i_LEGIA ). Fakty są takie, że większość dziennikarzy swoje teksty bezmyślnie kopiuje z zagranicznych serwisów, albo tworzy je na poczekaniu nie zastanawiając się w ogóle nad ich sensem. Na Weszło tego nie ma, masz informacje z ich własnych źródeł, a do tego często ostre i dosadne artykuły opisujące ligową rzeczywistość. Poza tym, gdyby chcieli zaszkodzić Wiśle to ten wpis z "przeprosinami Małeckiego" zamieściliby wcześniej, a nie teraz, jak już Moskala u nas nie ma. Teraz jest Probierz, temat Małeckiego na dobrą sprawę nie istnieje, a życie toczy się dalej. |
Bardzo bym chciał żeby Kazik tą swoją filozofię gry zaczął niebawem wdrażać w jakimś innym klubie Ekstraklasy. Mogło by być bardzo, ale to bardzo ciekawie.
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ozstaniem.html |
Nigdy nie byłem zwolennikiem trenera Moskala, jego zwolnienie uważałem za dobry ruch...
A teraz patrząc na wyniki i grę drużyny z Niecieczy, zastanawiam się co by było gdyby było mu dane rok dłużej popracować z Wisłą... |
Cytat:
Ale cóż Wisła się stacza... |
Cytat:
Teraz oglądam mecz Termaliki z sąsiadką i muszę przyznać, że takiej fajnej organizacji gry jaka ma drużyna Moskala dawno nie widziałem na polskich boiskach. Oczywiście, Moskal nie ma gwiazd, a jego piłkarze są co najwyżej średni. Gdyby miał do dyspozycji jeszcze lepszych wyknawców. Wynik tego meczu pozostaje sprawą otwartą, ale to Termalika gra w piłkę, a Cracovia w kopaną... |
Biorąc pod uwagę czym Moskal w ogóle dysponuje, to gra Niecieczy wygląda bardzo przyzwoicie. Widać pomysł na grę w ofensywie, a także dobrą organizację w defensywie. Przeciwnicy Moskala twierdzą, że Wisła pod jego wodzą grała tiki-takę na własnej połowie, a im bliżej bramki rywala tym gorzej. Jest to poniekąd prawda, ale teraz widać, co gra jego zespół, gdy ułożył go od początku po swojemu, bo pamiętajmy, że początki w Termalice Moskal miał też nieciekawe. Cieszy także gra Nalepy, który w przyszłym sezonie wraca do Wisły.
|
Niestety, w Wiśle często najpierw się działa a później myśli.
Za kilka lat, będziemy "prosić na klęczkach" o powrót do Wisły, Kazia (ma prawo czuć żal w swoim sercu za sposób w jaki go zwolniono) tak jak prosiliśmy/prosimy Adama (Nawałkę). Za kilka a może wcześniej lat w kolejnej odsłonie cyklu "Wisła szuka bramkarza", płacić będziemy Holendrom horrendalną kwotę za Filipa Kurto. Itd., itp. |
A Termalica już przegrywa ... Druga połowa wygląda kiepsko w ich wykonaniu, chociaż mam nadzieję iż jeszcze coś strzelą, Kaziowi trzeba życzyć jak najlepiej :)
EDIT: Sędzia ładne wały kręci, coż sracovia może znowu sobie załatwia awans przy zielonym stoliku :] |
Ale gdyby Moskal chciał wrócić, to ja jestem jak najbardziej za :) bo będzie na pewno lepszym trenerem niż Smuda, do tego ma super kontakt z piłkarzami, o czym z resztą mówił Probierz, a Cupiał na pewno nie da tyle kasy, żeby zatrudnić dobrego trenera z zagranicy.
|
Jęśli Termailica nie wejdzie to Kaziu z pewnością przyjmie naszą propozycję powrotu (a Termalica zwolni Go z drugiego roku kontraktu). O ile ta propozycja padnie...
|
Jestem przekonany że wejdzie.
W ostatnim wywiadzie właściciel mówił że na 200% będzie gotowy do licencjonowania - oświetlenie, zadaszenie, krzesełka itp. Co nie zmienia faktu że Kazek ze swoją obecną drużyną udowadnia naszym bossom że w dupie byli i gówno wiedzą. |
U nas jest taki przemiał trenerów, że pewnie nie zwraca się nawet uwagi, który coś jest warty, a który nie. Po prostu nie ma wyników - do widzenia. Cupiał mniej więcej tylu trenerów zwolnił, co kupił dobrych piłkarzy. Trochę te proporcje się nie zgadzają.
|
Chciałbym, żeby Termalica awansowała do ekstraklasy i żeby tam Kaziu pokazał, że potrafi drużyną złożoną z przeciętniaków, ale z którą pracuje z poparciem właściciela i wdraża swoją wiedzę trenerską, grać jak równy z równym z najlepszymi klubami (co wcale nie jest trudne).
Obawiam się tylko, że wtedy inni będą mu składali propozycje... i choć Moskal jest wiślakiem to szef za wiślackość nie płaci. |
Niestety ale Kaziu dzisiaj przegrał (razem ze swoją drużyną) z garbatymi, którzy są słabą drużyną. Zmiany za późno (Rybski zrobił więcej zamieszania niż wszyscy razem wzięci) czyli to samo co na Wiśle. Zespół nie był na tyle zmotywowany by gryźć trawę przegrywając 2:1. Poza tym Kaziu to miły facet.
|
Sądzę, że dla Wisły przy jej obecnym składzie i potencjale na kolejny sezon, dobrze byłoby gdyby Moskal został trenerem - jeżeli ktoś ma zastąpić Kulawika. Z drugiej strony myślę, że lepiej dla niego byłoby, gdyby został jednak w Niecieczy, gdzie nikt nie zwolni go po dwóch porażkach, a najdalej po jednej rundzie. Kolejny sezon, w którym ogrywać będziemy młodych lekki nie będzie, a na spokojną pracę nie można u nas liczyć. Może jak zdobędzie więcej renomy i doświadczenia, a Wiśle kiedyś zmienią się obyczaje, bardziej w kierunku np. MU ;-), to wtedy będzie dobrym kandydatem na dłużej.
|
Tez chciałbym Moskala, ale naprawde trudno mi uwierzyć, że Kazik tu wróci. Zwolnienie bardzo go zabolało, kocha ten klub ale 2 raz "dac sobie w pysk" nie da.
Kazik + Wiślacka młodzież złagodziło by bardzo sposób w jaki odbierany jest klub, ale coż... to se ne wrati. |
Prawda jest taka, że jeśli kibice będą go chcieli, to Moskal wróci. Tak naprawdę to od nas zależy, wystarczy zorganizować akcję mającą na celu poparcie Moskala. Wiem, że wtedy może zrobić się głupio i przykro Kulawikowi, ale takie są prawa rynku. A Moskal jest w tym momencie najlepszym kandydatem.
Wybierając z pośród Smuda, Kulawik, przypuszczalnie "najlepsi" polscy trenerzy: Michniewicz, Nawałka. Wybrałbym tego ostatniego, ale to jest już nierealne, bo podpisał kontrakt z Górnikiem. Do tego myślę, że Moskal nie będzie miał wysokich wymogów finansowych, należy zastanowić się też nad tym czy ma w ogóle możliwość rozwiązania kontraktu z Termalicą. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl