Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery Polska (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6778)

cieniek 15.12.2010 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1025419)
Nikt nic nie wyśmiewa,co najwyżej wyraża zdziwienie,że za miernego grajka oferują takie pieniądze. Zachowują się jak nowobogaccy.

Krytykować mogę i wyśmiewać się także, o ile będę chciał. Co jak co ale Amika Poznań do tego nadaje się idealnie.

Pewnie, że możesz. Zastanawiam się tylko czy nadal będzie Ci do śmiechu kiedy po raz kolejny (nie wiem już który z rzędu) zleją nam dupska.

Ogryzek 15.12.2010 19:41

cieniek

Marszałek jak zwykle ponapina się trochę, odreaguje i już jest zadowolony:)

Wyśmieje Pyry, a to oni zlali tyłek MC a nie My. Nam leją tyłek Azerowie i Estończycy:D

Ja uważam że jeżeli ktoś nadaje się do wyśmiewania to nie zespół który statystycznie dokonuje najlepszych transferów w ostatnich 3 sezonach - jeśli popatrzeć na wyniki. (Lech)

Śmiać i szydzić to trzeba z Legii, Cracovii czy momentami z nas, inaczej jest że tak powiem pewien dysonans kiedy kibice klubu (Wisła) który ostatnimi czasy ma więcej wtop niż sukcesów wyśmiewają politykę transferową klubu (Lech) który bije nas na głowę. Naprawdę z przykrością to mówię.

Trochę rozsądku i chłodnej głowy przyda się również moderatorowi.

Acima 15.12.2010 20:33

Pyrki oferują 700 tys. euro za Sernasa (1mln to nie w stylu leśnych), więc do transakcji raczej nie dojdzie. W sumie jest to dość sprytny ruch z ich strony, bo choć z góry skazany na porażkę to kibice po raz kolejny raz obarczą winą ceny na polskim rynku transferowym.

Ogryzek 15.12.2010 21:03

http://www.sport.pl/pilka/1,71000,88..._Zaglebia.html

No proszę, kolejny piłkarz z ligi Węgierskiej jak Rudnevs:)

Oby znowu się nie okazało że przegapiliśmy kolejną okazję.

killzone 15.12.2010 21:57

http://pilkarskidziennik.pl/polska/e...a-obronce.html

Kolejny wynalazek, tym razem z Unirei Urziceni.

Uran235 15.12.2010 22:08

WTF?! Chodzi fama o dwóch transferach z Widzewa. Jeden to Ben Radhia do Rennes za 1 mln euro. To jeszcze jestem w stanie uwierzyć, bo Ben Radhia jest dobry, ale i tak cena wydaje mi się o jakieś 200-300 k zawyżona. Ale drugi transfer, a raczej jego kwota mnie zabiła. Zagłębie Lubin nie ma napastnika, więc chce kupić Robaka... Ponoć złożyli ofertę na milion euro!

Kontynuując widzewskie s-f... Do klubu trafić ma ten gość: http://www.transfermarkt.de/de/mark-...ler_21419.html

lorddavy 20.12.2010 19:05

Hehe prawie 160 występów w szkockiej ekstraklasie ledwo 23 lata i go wezmą do Łodzi nie uwierzę póki nie zobaczę ;P

A propos Lecha:
http://sport.interia.pl/raport/lech-...zsilny,1573758
Jak dla mnie amatorka, przedłużyli z nim kontrakt nie zmieniając śmiesznej ceny odstępnego.

emj10 20.12.2010 19:29

Żadna amatorka. Peszko przecież nie zgadzał się na zaporową kwotę odstępnego, dlatego ten kontrakt to była taka mistyfikacja, bo i tak było wiadome, że wkrótce odejdzie z Amiki. Zatrzymali zawodnika przez kilka miesięcy, pomógł im w europejskich pucharach, a teraz za "drobne" pójdzie do Bundesligi. Normalna kolej rzeczy.

lorddavy 20.12.2010 23:01

No to mogli mu podwyższyć ta kwotę do chociaż 1mln E, jak by ktoś go naprawdę chciał kupić to i tak spokojnie by tyle wyłożył. Teraz wyobraź sobie co by się działo, gdyby nasz zarząd takie coś zrobił - połowa forum by trąbiła o jego niegospodarności i niekompetencji. Ale ponieważ to jest Amica to duża cześć forum patrzy na nich przez pryzmat ich transferowych sukcesów nie dostrzegając tak oczywistych wpadek.

ToTylkoJa 20.12.2010 23:05

Sami to sobie mogli wiesz co podwyższyć. Peszko się nie zgadzał i tyle. Lech to nawet chciał zlikwidować sume odstępnego, ale Sławomir ani o tym myślał.

Gdy przechodził za darmo z Płocka to Sławek zgodził się na przejście do Poznania pod warunkiem wpisania niskiej kwoty odstępnego. Więc klub tak naprawdę niewiele miał tu do gadania.

Wasiu 20.12.2010 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1027011)
Teraz wyobraź sobie co by się działo, gdyby nasz zarząd takie coś zrobił - połowa forum by trąbiła o jego niegospodarności i niekompetencji.

Nasz zarzad juz wielokrotnie popisywal sie niegospodarnoscia podpisujac kontrakty m.in. z Łobodzinskim W. i Gargułą Ł.
Pilkarz nie jest glupi i nie podpisze 5-letniego kontraktu na warunkach klubu bo to dla niego samobojstwo. Amica przynajmniej potrafi skusic takiego Peszko czy Lewandowskiego, nam zostaje szrot.

7 kotów 21.12.2010 06:41

Z ukochanych corek cyrankieiwcza najprawdopodobniej odejdzie Cabaj. Fatalna jest to wiadomosc.
Nie rozumiem nad czym tak mądry człowiek jak Pan Profesor sie zastanawia. owinien podpisac z tym polskim Grobelaarem 11-letni kontrakt.
Z ciekawostek, w/w scierwojadow zasili Nawotczynski Lukasz. :)

Sartre 21.12.2010 09:53

Grosicki znowu odchodzi z Jagiellonii, tym razem do Osmanów. Ale, jak wiadomo, Turcy kupują każdego drogo, by potem się okazało że nie kupili nikogo, więc na miejscu Pszczółek paznokci bym nie obgryzał z nerwów, że tracą skrzydłowego reprezentacji ;)

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jag...222,1,718.html

bridgeburner 21.12.2010 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1027050)
Z ukochanych corek cyrankieiwcza najprawdopodobniej odejdzie Cabaj. Fatalna jest to wiadomosc.
Nie rozumiem nad czym tak mądry człowiek jak Pan Profesor sie zastanawia. owinien podpisac z tym polskim Grobelaarem 11-letni kontrakt.
Z ciekawostek, w/w scierwojadow zasili Nawotczynski Lukasz. :)

To by wyraźnie wskazywało na budowe drużyny na nowy, pierwszoligowy sezon:-D
Czyżby sobie uświadomili, że zabranie licencji 2 drużynom może się nie udać

LuKiTS89 21.12.2010 12:14

Może ktoś przybliżyc sylwetkę Roka Elsnera. Piłkarz ten został dziś zakontraktowany na 2,5 roku w Śląsku:)

Uran235 21.12.2010 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKiTS89 (Post 1027095)
Może ktoś przybliżyc sylwetkę Roka Elsnera. Piłkarz ten został dziś zakontraktowany na 2,5 roku w Śląsku:)

Słoweniec, grał w kadrze, defensywny zapchajdziura, przygoda w jakimś egzotycznym kraju, chyba ZEA- tyle pamiętam. Nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem szczegółów- Wisła go testowała latem.

Baala 21.12.2010 12:26

TEn Słoweniec był na testach w Wiśle i podobno z kilku testowanych (przyjechała cała gromada) wypadł najlepiej. To cgyba była zapasowa opcja jakby Chaveza nie udało sie sprowadzić.

gromaders 21.12.2010 12:56

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

chcieliście dobrego bramkarza, jest okazja zakontraktować hahahahaha, a tak na poważnie, kto teraz będzie parchom tak mocno pomagał w porażkach?

zim zum 21.12.2010 14:01

akurat w tej rundzie, to im akurat dupę ratował stale

arti 21.12.2010 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1027134)
akurat w tej rundzie, to im akurat dupę ratował stale

O ironio ktoś mógłby tak powiedzieć także o naszym bramkarzu (Pawełku). Czy rozwiązanie sprawy Mario będzie takie samo jak kolegi z Kałuży?

Krissu 21.12.2010 14:51

:((((((((((((((((

tomo 21.12.2010 15:05

Spoko spoko ! Jeśli nie przyjdzie Pilarz, o którym głośno w parchach słychać to zostaje im jeszcze Merda, więc o kontynuację schedy po Cabaju jestem spokojny ;) Ciekawy jestem gdzie klaun Marcinek teraz zakotwiczy, Cyrk Zalewski ma chyba zimową przerwę więc może Nieciecza ?

szprotson 21.12.2010 17:38

Pilarz przeciez juz u JW jest

E: ok, w Kielach :)

marcin225 21.12.2010 21:00

Peszko jedną nogą w kolni.

Witoldon 21.12.2010 21:42

Ślusarski w Lechu, szczerze mówiąc myślałem, że to wymysł dziennikarzy, a tu proszę "transferowa ofensywa" Lecha:lol:

Wojtas 21.12.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 1027259)
Ślusarski w Lechu, szczerze mówiąc myślałem, że to wymysł dziennikarzy, a tu proszę "transferowa ofensywa" Lecha:lol:

ja bym sie jednak tak nie smiał,Slusarski to calkiem porządny pilkarz.

Co do Cabaja to kiedys musial z tej Cracovii odejsc ,choc tamtą runde mia bez wpadek a to mu sie zadko zdarza :)

arti 22.12.2010 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 1027259)

Biorąc pod uwagę, że mieli tylko Rudnevsa i Bambo jest to jakiś postęp. Jednak z drugiej strony nie jest to na pewno żaden błysk geniuszu Amikowych skautów i BS cudów tam nie zrobi.

Titto 22.12.2010 16:15

Ślusarski już oficjalnie w Lechu
http://www.lechpoznan.pl/art,16453,b...cha_pozna_.htm
To samo Pilarz w Koronie
http://www.korona-kielce.pl/index.php?art=2785&xmenu=2

Uran235 22.12.2010 17:53

http://www.90minut.pl/news/143/news1...wan-Ruchu.html
Ktoś coś z tego rozumie? Ruch ma kłopoty z płynnością finansową, chce zwolnić zająca żeby zaoszczędzić kasę i jednocześnie ma zamiar zatrudnić jednego z najlepszych graczy Atromitosu? Perrone był do Wisły przymierzany jeszcze za Bednarza. W moim przekonaniu to gracz na miarę klubu takiego Wisła, Legia czy Amica, a nie Ruch. Jeśli niebiescy faktycznie go sprowadzą, to będę pod dużym wrażeniem.

felipe 22.12.2010 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1027334)
Biorąc pod uwagę, że mieli tylko Rudnevsa i Bambo jest to jakiś postęp. Jednak z drugiej strony nie jest to na pewno żaden błysk geniuszu Amikowych skautów i BS cudów tam nie zrobi.

Ja bym mimo wszystko nie oceniał krytycznie tego transferu. Nie jest to ogólnie głupi piłkarz. W parchatym towarzystwie ciężko błyszczeć, wiec jego ostatnie wyczyny nie są do końca miarodajne. To taki sam raz jako tania alternatywa dla Rudnevsa gdy ten się zmęczy - z dobrymi partnerami u boku spokojnie ustrzeli kilka goli, a o to w tym wszystkim chodzi.

Bardziej ciekawi mnie co zrobią po stracie Peszki...

Robson_ABG 22.12.2010 19:38

Popularny ,, Ślusarz " nie ma być zawodnikiem na 1. skład tylko zmiennikiem na lige i PP. Chyba lepiej grać u mistrza Polski niż u czerwonej latarni ligi z małymi szansami na wydostanie się z tego stanu :)

Angmir 22.12.2010 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1027538)

Podobno Małkoski - wedłó mnie żadna prawie dla nich strata jesli chodzi o ligę polską. W europie klasa Peszki robiła swoje, nic jednak czego nie można uzupełnić.

Podobno Peszko już jest na 99% podpisany i najdalej do piątku oficjalnie poinformują o transferze.

emj10 22.12.2010 19:51

Dziwi mnie jednak wybór Kolonii przez Peszkę. Drużyna z dołu tabeli Bundesligi, która będzie walczyła o utrzymanie to nie jest aż taka bajka. Chyba że się szybko tam wypromuje.

bieniuTS 22.12.2010 20:11

Cytat:

Mnie właśnie martwi to, że chcą podobno wyciągnąć z Bełchatowa Małkowskiego... Wg. mnie to wyróżniający się zawodnik na swojej pozycji w naszej lidze. Szkoda że nikt od nas się nim nie zainteresował, bo przydałby się u nas, oj przydał.

felipe 22.12.2010 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1027549)
Dziwi mnie jednak wybór Kolonii przez Peszkę. Drużyna z dołu tabeli Bundesligi, która będzie walczyła o utrzymanie to nie jest aż taka bajka. Chyba że się szybko tam wypromuje.

A moim zdaniem to właśnie bardzo rozsądny kierunek.
1. Duża szansa na grę. Chyba zdaje sobie chłopak sprawę, że poza szybkościa i walecznością (które w cywilizowanych ligach są standardem) nie dysponuje żadnym argumentem by szaleć w klubach mocnych.
2. Dobra liga - kto tylko się w niej wybije jest widziany w całej Europie.
3. Jest z kim zamienić zdanie po polsku.
4. Niemcy to gwarancja solidnego pracodawcy, nie ma obaw o kasę i życie (po przegranym meczu) jak w przypadku transferu do np. Grecji/Turcji.
5. Dość blisko do rodzinnych stron.

Peszko wykorzystał świetny moment na uceczkę z Lecha. Przecież nie można wykluczyc odpadnięcia z LE po dwumeczu z Bragą i np 5 miejsca na koniec ligi. Teraz ma swoje pięć minut, jak ich nie wykorzysta moze skończyć jak Brożek.

Ogryzek 22.12.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bieniuTS (Post 1027557)
Mnie właśnie martwi to, że chcą podobno wyciągnąć z Bełchatowa Małkowskiego... Wg. mnie to wyróżniający się zawodnik na swojej pozycji w naszej lidze. Szkoda że nikt od nas się nim nie zainteresował, bo przydałby się u nas, oj przydał.

Pewnie że by się przydał, ale czy nie wiesz że na tym forum Małkowski jak każdy polski piłkarz to polskie drewno? :)

Małkowski notuje sporo asyst i zawsze strzeli kilka bramek w sezonie. Jak grał jeszcze w Odrze Wodzisław a zanim trafił do Bełchatowa pisałem o nim jako o wzmocnieniu Wisły. Kosztował wtedy Bełchatów około 100 tysięcy euro - jeśli dobrze pamiętam.

Baala 22.12.2010 20:31

Ja nie rozumiem jak można odrzucić oferte Wolfsburga by pół roku potem pchać sie do Koeln, którre jest słabsze i mam mniejsze perspektywy na jakiś sukces. Wilki może i maja tylko kilka punktów więcej, ale to klub z innyj półki który nawet jak w tym sezonie cienko przedzie to w następnym wystrzeli pewnie w górę. Koeln nawet jak się utrzyma to i tak za rok znowu heroiczny bój o utrzymanie.

felipe 22.12.2010 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1027563)
Pewnie że by się przydał, ale czy nie wiesz że na tym forum Małkowski jak każdy polski piłkarz to polskie drewno? :)

Małkowski notuje sporo asyst i zawsze strzeli kilka bramek w sezonie. Jak grał jeszcze w Odrze Wodzisław a zanim trafił do Bełchatowa pisałem o nim jako o wzmocnieniu Wisły. Kosztował wtedy Bełchatów około 100 tysięcy euro - jeśli dobrze pamiętam.

Małkowski jest na pewno wyróżniającym się piłkarzem. Tylko, że to mimo wszystko poziom Wilka czy Kiełba - czyli solidnych LIGOWCÓW, którzy Lecha nie zwojowali... Peszko (mimo wad) robił różnicę, to inny kaliber pomocnika. Moim zdaniem oczywiście, no ale czas pokaże.

Robson_ABG 22.12.2010 20:47

Baala - tu masz odp.
1. Duża szansa na grę. Chyba zdaje sobie chłopak sprawę, że poza szybkościa i walecznością (które w cywilizowanych ligach są standardem) nie dysponuje żadnym argumentem by szaleć w klubach mocnych.

tofik 22.12.2010 20:52

Bo w Wolfsburgu nie ma szans żeby grać ? Może nie jest za inteligentny ale chociaż ma odrobine samokrytki ?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1027563)

No, jako uzupełnienie składu tak. Ale my nie potrzebujemy poszerzać składu na siłę,tylko sprowadzić piłkarza lepszego od tych, ktorych juz mamy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl