Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

wiślak1992 27.09.2013 10:10

bardziej polecam Fittness Platiunium. Lepszy sprzęt i większa siłownia do tego jeszcze sauna w cenie karnetu

c. 02.10.2013 17:51

Na allegro , w googlach nic nie znalazlem..
gdzie mozna kupic linki do atlasu cwiczen (dwie są zerwane) i w jakiej mniej wiecej cenie? hmm
i czy to musza byc specjalne linki do atlasu czy zwykle metalowe?
bo koles gada, ze mozna kupic zwykla linke metalowa w pierwszej lepszej castoramie i zamontowac to?

Mocny 03.10.2013 00:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1327299)
Podbijam.
Poza tym, jakiś czas temu ktoś pisał o sklepie na Wielickiej z odżywkami i układaniem diety, nie wie ktoś czy to aktualne?

to juz lepiej do bonarki

a koledze od orzechow radze przyjrzec sie diecie calosciowo

skad mamy wiedziec ile jesz kcal , zeby ci powiedziec ile dorzucic orzechow ?

TSW Fanatyk 09.10.2013 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mocny (Post 1334111)

a koledze od orzechow radze przyjrzec sie diecie calosciowo

skad mamy wiedziec ile jesz kcal , zeby ci powiedziec ile dorzucic orzechow ?

zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie ok 3300-3500 kcal, czy np 100 g dziennie jako przekąska byłaby odpowiednia? czy jednak zadecydowanie za dużo?

Jaroo1 09.10.2013 20:41

Cytat:

zapotrzebowanie kaloryczne na poziomie ok 3300-3500 kcal, czy np 100 g dziennie jako przekąska byłaby odpowiednia? czy jednak zadecydowanie za dużo?
Rozpisz sobie całą dietę, podlicz kalorię i orzechów daj tyle żeby Ci wyszło te 3300-3500 kcal. Czymś trzeba kalorie regulować a chyba takie coś jak orzechy są do tego odpowiednie. No i pilnuj też ilości białka, węgli i tłuszczu.
Od orzechów się nie utuczysz, bardziej wpływ na to mają węglowodany.
To tak okiem laika

qqbaa 10.10.2013 14:35

Witam wszystkich ćwiczących :)

Mam do rozdania dużą ilość Kart stałego klienta do sklepu z odżywkami Sport Xplode z Dietla 36
Karta upoważnia do rabatów w sklepie (od 5% do 15%) na odżywki, suplementy, akcesoria do sportów walki oraz odzież.

Należy dać lajka na FB https://www.facebook.com/sportxplode i napisać do mnie na priv a ja powiem jak odebrać kartę :)

Pozdrawiam

Mocny 10.10.2013 16:13

orzechy sa super , ale sa bardzo kaloryczne (duuzo tluszczu , sporo bialka i troche wegli) jak przekroczysz bilans to sie utuczysz

TSW Fanatyk 10.10.2013 18:18

Właśnie chodzi mi o uzupełnienie dietki w kcal. Nie chce się opierać głownie na orzechach bo masa pójdzie nie tam gdzie trzeba. Razem z rodzynkami powinny być dobrą przekąską :)

Alexander94 11.10.2013 14:13

Witam, może ktoś chce się podzielić doświadczeniem? ;)
W wakacje zacząłem się brać za siebie tzn. siłka co drugi dzień plus 2 razy w tygodniu biegania 40-60 minut.
Polecono mi białko, więc piłem 2 razy dziennie porcję białka serwatkowego. Dietę jako tako udawało się trzymać na zasadzie unikania słodyczy, napojów słodzonych, fastfoodów itd.
2 miesiące dały jakieś tam efekty, ale nie było to chyba to na co mogłem liczyć. Potem zaczęły się wakacyjne wyjazdy i miałem z miesiąc przerwy, ale wracam do ćwiczeń :).
Siłownia polegała na bieżni około 15 minut, rozciąganie, trening ogólnorozwojowy, rozciąganie, bieżnia 15 minut - w sumie jakies 2h.
Na masie jakoś bardzo mi nie zależy, bo ważę +/- 65 kg przy 172 wzrostu, ale chciałem stworzyć jakieś zarysy mięśni, oczywiście wszystko naturalnie bez żadnych wspomagaczy (białko z tego co czytałem i mi mówiono w sklepie bezpieczne, facet chciał mi sprzedać kreatynę, ale podziękowałem).
Zastanawiam się czy wziąć trening personalny na siłowni, żeby mi facet powiedział jakiś konkretny plan, bo robię to chyba bez głowy.I czy brać do tego białko czy nie? O diecie też bardzo dużo czytam, ale natłok informacji powoduje mętlik w głowie.
Wszelkie rady mile widziane.

qqbaa 11.10.2013 21:16

Rany Boskie !!! Bialko jest bezpieczne ! Tak samo jak kreatyna, bcaa, aminokwasy itd skad Ci sie wzielo takie podejscie do supli ?

Alexander94 12.10.2013 10:22

Tak, białko ok. Co do kreatyny, to czytałem, że po odłożeniu mogą być jakieś problemy, że siada na nerki czy inne takie. Dlatego mówię, że dużo czytam, mam masę sprzecznych informacji, bo na różnych forach różni "eksperci" się wypowiadają i nie wiem komu ufać. Poza tym zastanawiam się co byłoby odpowiednie dla mnie i mojego trybu "trenowania".

Elendil 12.10.2013 15:42

http://www.youtube.com/user/ZapytajTrenera jak dla mnie najlepszy polski kanal o kulturustyce dla poczatkujacych i srednio-zaawansowanych. Michal Karmowski, były mistrz w kulturystyce (i kibic Lechii) i paru innych gosci odpowiadaja na pytania "mlodych adeptow" jesli obejrzysz caly ten kanal (co troche Ci zajmie) to Twoja wiedza w tym zakresie znacznie sie zwiekszy. I juz krety bac sie nie bedziesz, co nie znaczy, ze masz przesadzac z suplami. Dobre bialko + bcaa + glutamina to dla mnie podstawa, reszte mozna odlozyc w czasie, jak Cie stagnacja dopadnie.

a pytanie ode mnie: bral ktos cos ze stronki http://sklep.sport-max.pl/? dobre ceny, odbior na Kalwaryjskiej. Sprawdzal ktos moze?

michu-k 12.10.2013 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1335333)

a pytanie ode mnie: bral ktos cos ze stronki http://sklep.sport-max.pl/? dobre ceny, odbior na Kalwaryjskiej. Sprawdzal ktos moze?

Tak. Jestem zadowolony ze świadczonej przez nich sprzedaży. Polecam.

qqbaa 12.10.2013 16:19

Na bialku masy nie zrobisz, ale jest to podstawa jesli nie jesz ok. 2g bialka na kilogram masy ciala. To uzupenienie diety.
Takie rzeczy jak bcaa, aminokwasy dzienne, glutamina, bailko i witaminy to podstawa do ktorej mozna dobierac tylko kolejne rzeczy.
Odzywki i suplementy to nie sterydy. Prowadze sklep z odzywkami i zaobserwowalem ze ludzie nie widza roznicy miedzy odzywkami a sterydami, pokazuja na plakat pudzianowskiego wybierajac bialko i mowia "ale ja nie chce tak wygladac" !! K***wa zeby to bylo takie latwe !! Na silownie chodze od 6 lat, trzymam diete, mam sklep z suplami, jestem po 3 grubszych kuracjach i nawet w 1/4 pudziana nie przypominam. Trzeba wszystkiego probowac i patrzec jak sie na co reaguje. Popatrz co sie dzieje na rynku co weekend hektolitry przelanej wody i tony wciagnietych prochow i ludzie jakos masowo nie umieraja. Wszystko jest dla ludzi ! A Ty sie boisz kreatyny :o jakby to bylo nie zdrowe nie bylo by w Krakowie - uwaga - 45 sklepow z odzywkami ! Najwieksza liczba sklepow w calej polsce przypadajaca na mieszkanca. Wpisz " kreatyna" w allegro. Myslisz ze wszyscy sprzedaja szkodliwe produkty ?
Siedze w temacie odzywek i suplementow od kilku lat i generalnie z tego tez sie utrzymuje. I taka mala ciekawostka. Mam znajomosci u producentow odzywek z calej polski i : Kazdy producent inwestuje w marketing szeptany !! Na forach typu sfd, kfd itd wypowiadaja sie ludzie od reklamy danego producenta. Tylko polowa z tego to normalni uzytkownicy. Nie mozesz sie opierac na opiniach z interentu. Rozmawiaj z ludzmi ktorzy maja doswiadczenie. U mnie w sklepie do kazdego klienta podchodzimy indywidualnie, pytamy jakie robi treningi, jakie ma doswiadczenie, co chce osiagnac itd pomagamy ulozyc trening, diete, dobrac suple. Na internecie nie znajdziesz odpwiedzi na swoje pytania jesli nikt nie podejdzie do Cie indywidualnie.

Zawitalem na forum po pol roku, wszystkich ktorzy przyjezdzali do suple do tesco na wielicka zapraszam teraz do nowego miejsca (adres na piv), tesco zamkniete i teraz przenieslismy sie do wiekszego lokalu. Tradycyjnie bez zmian na wszystkich z forum gratisy, rabaty, diety porady itd :) tak wiec zapraszam

Mocny 23.10.2013 10:57

na zakopiance w kerfurze w piatek odbedzie sie tzw. noc zakupow (18.30-22.30) w tych godzinach bedą szczegolne promocje

pisze o tym tutaj , bo jest tam sklep z odżywkami (VitaminSHop) i na Treca maja byc duze promocje

tutaj cala lista rabatow
https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hpho...31207973_n.jpg

Wizard 27.10.2013 19:08

Siema Pany ;)

Więc tak, sytuacja lekko wymyka się spod kontroli.

Dieta na masę od kwietnia - przytyłem 13kg, obecnie 77kg. Przyrost całego ciała mocno zauważalny - jest jednak jedno ale.

Ale brzuch :) Pewnie typowe dla początkującego. Staje się on zbyt uwypuklony na tle reszty ciała - a więc uznaje, że lepiej to korygować zawczasu ;) Cel jest nadal ten sam: przyrost mięśni, chcę więcej :) Generalnie jestem zadowolony z moich osiągów, ale zaczęła mnie ta sprawa brzuszka niepokoić ;)

Pytanie jest następujące: skorygować dietę na mniej węglowodanową + aeroby czy być cierpliwym, dalej robić swoje i się na razie nim nie przejmować? Nie ukrywam, że bardzo mi zaszkodziły ostatnie 2-3 tygodnie, gdzie byłem chory, właściwie bez wysiłku fizycznego i mocno skoczyło tam gdzie nie trzeba... :) Nie mogę się zdecydować, gdyż obie wersje wydają mi się zbyt niebezpieczne dla mojego celu, tj.:
a) dieta na redukcję + aeroby --> czy nie będzie kłopotu z rozwojem mięśniowym klatki piersiowej, rąk, nóg? Czuje tu jeszcze spore rezerwy...

b) bycie cierpliwym i dalsze masowanie --> brzuch może się całkowicie wymknąć spoza kontroli, co jest absolutnie niepożądane ;)

Pawel.Busko 28.10.2013 00:05

Chodzi ktoś do Infiniti na R22? Jak to jest z tą akcją " Z Biała gwiazdą raźniej"?

Arked 28.10.2013 02:13

@Wizard, co jest źródłem węglowodanów w twojej diecie? Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to możesz spróbować wprowadzić do diety węglowodany o niższym indeksie glikemicznym (np. brązowy ryż zamiast białego, razowy makaron zamiast zwykłego). Poza tym jak nie ćwiczysz przez dłuższy okres czasu (np. jesteś chory) to obcinaj adekwatnie kalorie. No i nie masuj w nieskończoność bo się zalejesz nadmiernie. Żeby zrzucić spory brzuch trzeba kilka dobrych miesięcy. A chyba nie chcesz być potem na redukcji przez 3 miechy ;) To moje skromne zdanie.

Wizard 28.10.2013 16:12

Dzięki Arked, zmienię węgle na te o niższym indeksie glikemniczym :) Co było źródłem węgli do tej pory? Biały ryż, zwykły makaron od czasu do czasu (ale to rzadziej, zdecydowanie częściej biały ryż), banany, ziemniaki (mniej chętnie, ale czasem nie ma wyboru, choć wiem że są lepsze źródła węgli ;)).

Sugerujesz już teraz zacząć robić aeroby (bieg 20-30 minutowy)? Nie przeszkodzi to znacznie w przyroście mięśni?

Manhunt 28.10.2013 16:34

Jeśli masz dobrze ułożoną dietę to aeroby nie przeszkodzą

qqbaa 07.11.2013 16:56

Dorzuć koniecznie BCAA - zapobiegają działaniom antykatabolicznym - robiąc aeroby organizm pobiera energie ze zgromadzonego tłuszczu, następnie zaczyna pobierać ją z mięśni i następuje ich katabolizm czyli wyniszczanie tkanki mięśniowej. BCAA czyli aminokwasy rozgałęzione chronią je przed spalaniem. Możesz wtedy spokojnie robić aeroby nie obawiając się o utratę tkanki mięśniowej :)

Garbaż1906 07.11.2013 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqbaa (Post 1335339)
Zawitalem na forum po pol roku, wszystkich ktorzy przyjezdzali do suple do tesco na wielicka zapraszam teraz do nowego miejsca (adres na piv), tesco zamkniete i teraz przenieslismy sie do wiekszego lokalu. Tradycyjnie bez zmian na wszystkich z forum gratisy, rabaty, diety porady itd :) tak wiec zapraszam

Tak przy okazji polecam sklep jak najbardziej ! Byłem dzisiaj. Świetna obsługa, fachowe doradztwo, na hasło "z forum" fajne rabaty i ceny !

Mocny 05.01.2014 15:24

mozna wygrac witaminki
https://www.facebook.com/photo.php?f...=photo_comment

Belzebub 08.01.2014 07:49

Takie pytanie.. Czy jest sens zrobić teraz mała redukcję(do końca lutego) potem zarzucić jakis stack kreatynowy na 6-8 tygodni i następnie do wakacji lecieć na rzeźbę? Czy lepiej od razu masa i potem redukować? Odpuściłem od wakacji areoby i masa poszła do góry (z 90 do 97), tylko niestety częściowo to tłuszcz ;P Chciałbym spasc do 93-94 ( spadnie brzuch) potem masujac wrócić do 97-98, ale na chudym mięsie..A potem na wakacje zlecieć do jakiś 90-93 kg.. Jakie spalacze zarzucić(teraz i po masie) i jaki będzie najlepszy stack kreatynowy? Stosowalem rok temu MAN scorch (-6 kg w 42 dni) teraz też go raczej wrzuce, tylko nie wiem czy już teraz czy przed samym latem ( jeśli zacznę od niego, to co zapadać przed wakacjami, żeby dało efekt).. Kreatyny nie brałem od 11 lat (mono) wtedy po Trecu był olbrzymi przyrost (7kg)..

Mocny 24.01.2014 16:34

lepiej tnij , żebyś nie popadł w tzw "wieczną masę"

btw

https://www.facebook.com/photo.php?f...3274428&type=1

active beauty GRATIS

jakkfk 24.01.2014 19:49

RetroGym na Smoleńsk jest takie biedne na jakie wygląda? Jest sens tam iść w ogóle?

Mocny 29.01.2014 15:10

tam jeszcze cos jest wogle ?

ps
https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1

torba gratis

Kocur 14.02.2014 11:21

Siłka w okolicy Prądnik Czerwony - Oświecenia - Olsza (chociaż to drugie z wiadomych względów bym olał raczej).

Dobre wyposażenie (ważny rower plus bieżnia) i przystępna cena.
Odkąd nie posiadam multisportu to np. siłka w parku wodnym odpada - 200 zł miesięcznie to już chore...

qqbaa 14.02.2014 18:45

Witam

W poniedziałek 17.02 otwieramy nasz kolejny sklep z odzywkami i suplementami

Sklep mieści się przy ulicy Szlak 47 (100 metrów od nowego Platinium)

Przez cały tydzień dla klientów z forum rabaty 10% na wszystko + upominki

Zapraszamy

Mocny 18.02.2014 18:15

konkurs walentynkowy do zgarniecia suple za ok 200pln warto!
https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1

Belzebub 18.02.2014 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1348620)
Siłka w okolicy Prądnik Czerwony - Oświecenia - Olsza (chociaż to drugie z wiadomych względów bym olał raczej).

Dobre wyposażenie (ważny rower plus bieżnia) i przystępna cena.
Odkąd nie posiadam multisportu to np. siłka w parku wodnym odpada - 200 zł miesięcznie to już chore...

W zasadzie to jedynie siłownie DAKO na Ugorku i Prądniku Czerwonym.. http://dakoklub.pl/ Szału wielkiego nie ma, ale karnet na 10 wejść za 60 zł.. Jak na taką cenę to siłownia - OK.. Jest jeszcze Kwadrat na ul. Skarżyńskiego..ale sprzęt wiele się nie różni od Dako, a cena ponad dwa razy wyższa..
No i nie tak daleko Platinium na ul. Mogilskiej..Reklamować nie trzeba, wielki minus to wieczny tłok..

Kocur 18.02.2014 19:18

Dzięki wielkie!

Szukałem czegoś blisko żeby już nie bulić i tracić czasu na dojazd. Ta na ul. Majora pasuje mi idealnie.

maTyS. 20.02.2014 16:49

witam Panowie.
mam sprawę do osób bardziej kumatych ode mnie w temacie siłowni i suplementacji.Od marca ruszam z siłką.Nie jest to moja pierwsza przygoda,bo w zeszłym roku chodziłem rok do pure.Ale do rzeczy,jestem osoba szczupłą o atletycznej budowie ciała przy wzroście 177 ważę 68,5 kg.Mimo iż mógłbym jeść sporo mam bardzo małe szanse na przytycie.Tzn jakiś tam tłuszczyk się odkłada na brzuchu lecz jest od razu spalany ponieważ praktycznie codziennie gram dość intensywnie się ruszam,a do tego posiadam świetną przemianę materii.Do rzeczy,wrzucę Wam zdjęcie mojej sylwetki i sylwetki gościa który ma ciało takie do którego chciałbym dążyć.Bardzo proszę w miarę możliwości o doradzenie mi jakie odżywki zacząć stosować (zaznaczam że nie chcę się faszerować jakimś syfem),bo dietę mam w sumie rozpisaną(no chyba że jakaś inna będzie wymagana to proszę).plan treningowy jakiś rozsądny też by mógł być aczkolwiek po necie tyle tego krąży.

oto moja sylwetka:
http://oi60.tinypic.com/2gtojg9.jpg

a to jest taka jaką chciałbym mieć ( w sumie zastanawiam się która jest lepsza) wydaje mi się że ten gość po lewej :
http://oi59.tinypic.com/zxlm43.jpg

Mocny 20.02.2014 18:30

poza te diete może być pw

Mocny 13.03.2014 00:52

jak wasze laski ćwiczą to spoko suple do łyknięcia
https://www.facebook.com/photo.php?f...3274428&type=1

El'kabat 13.03.2014 19:54

Pany co na wzmocnienie stawów(bieganie,basen)? ;)
Brać Animal Flex czy cos lepszego polecicie?

z góry dzięki

edit

Kocur głownie o kolana chodzi ;)

Kocur 13.03.2014 20:02

Ale których stawów ? ;)

Ja np. mam lekką wadę kolan i żeby je wzmacniać, rehabilitant (ortopeda) zaleca ćwiczenia stacjonarne - bieganiem jeszcze bym sobie rozpieprzył.

A ogólnie pływanie jest dobre na wszystko - od stóp do głowy :)

emj10 13.03.2014 20:03

Lepszy rower (stacjonarny), gdyż powoduje powstawanie nowej chrząstki w kolanach. Natomiast bieganie wbrew pozorom nie obciąża aż tak bardzo kolan. Najgorsze jest statyczne dźwiganie dużych ciężarów (przysiady, martwy).

Kocur 13.03.2014 20:29

Ja po 1km po miękkiej trawie czuje ból - więc kupa.

Na rowerze jeżdżę - ja mam mikro pęknięcia - chondromalacja rzepki - franca się nie chce jakoś odbudować a już też różne prochy jadłem. Odpukać na rowerze, nartach, rolkach mogę zapieprzać.

emj10 13.03.2014 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1353205)
chondromalacja rzepki

Mam tak samo jak Ty. Zabawa trwa latami, a może nawet przez całe życie. Mogę jednak biegać po kilka kilometrów dziennie już od jakiegoś czasu, choć odczuwam jeszcze ból. Gorzej z siłownią i deską, którą trzeba będzie odłożyć na parę lat.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl