Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Daniel Alves 20.01.2010 18:02

heh widać, że Pumosevac raczej pojedzie do domu, natomiast Issa chyba solidny, często jest przy piłce.

klubus 20.01.2010 18:05

Punosevac out nic nie gra raz tylko o nim napisali w relacji Issa Ba niech będzie widać że jest ograny

Snow 20.01.2010 18:07

Jesteście żałośni, jeżeli tyle wywnioskowaliście z relacji tekstowej.

Boguski out - tylko raz o nim napisali!

:lol:

KuLwIk 20.01.2010 18:08

Jak nie dostawał piłek, to nie miał jak być w relacji.
Miał parę dobrych zagrań, ale nie wykańczali inni.
A także uderzył głową niecelnie po rzucie wolnym.

Natomiast Issa Ba dosyć dobry chyba w odbiorze, natomiast gorzej z celnością i ogólnym ograniem. Zobaczymy jak to będzie w drugiej połowie.

Wiślak-1990 20.01.2010 18:10

Fajnie ze po jednym meczu Go oceniacie niech ze pobędzie trochę z drużyną.

EDIT: W Polsce to dość normalne ze po jednym złym podaniu piłkarza się do domu odsyła.

Peroslaw88 20.01.2010 18:11

ja mam zasadę, że nie oceniam wyników drużyny na pierwszym zgrupowaniu. Dopiero podczas drugiego zgrupowania wyniki będą ważne, bo będzie grał już w większość podstawowy skład, ostatnie szlify przed rudna wiosenną itp:)

kosaTS 20.01.2010 18:12

Wygramy 2:1 . Zresztą to tylko sparing.

PS: Nie zapominajcie o Wiśle Can Pack, bo grają właśnie w Eurolidze, 21:17 przegrywamy.

63.5 Kg 20.01.2010 18:13

Punosevaca nawet nie ma po co oceniac poniewaz przed sparingiem jest wiadome ze ten zawodnik poprostu jest za slaby jak wielu innych przed nim....

eMTe 20.01.2010 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 844260)
Punosevaca nawet nie ma po co oceniac poniewaz przed sparingiem jest wiadome ze ten zawodnik poprostu jest za slaby jak wielu innych przed nim....

Bo nie ma znanego nazwiska? Dajmy mu szansę. Czy ja mam wrażenie, że wszyscy by chcieli tylko znanych graczy za kilkaset tysięcy euro ściągać? Gdyby tak u nas podchodzono do sprawy to by tu nie grał Błaszczykowski, Boguski, czy kilku innych.

63.5 Kg 20.01.2010 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 844266)
Bo nie ma znanego nazwiska? Dajmy mu szansę. Czy ja mam wrażenie, że wszyscy by chcieli tylko znanych graczy za kilkaset tysięcy euro ściągać? Gdyby tak u nas podchodzono do sprawy to by tu nie grał Błaszczykowski, Boguski, czy kilku innych.

Kolego mi nie o to chodzi...

Ostatnie kilka lat nauczyla mnie patrzec realnie...
Zawodnicy dobrzy a bez nazwiska graja juz od dawma w tym wieku w lepszych klubach a dla tak slabych lig jak Polska zostaja typowe ochlapy....

Przypomnijmy sobie ilu w ostatnich np.5 latach udalo sie sciagnac zaowdnikow z testow do klubu...

Patrzmy realnie wkoncu bo co zaczyna sie okres transferowy to zaczyna sie gadka "Wisla bedzie kupowac""ofensywa Wisly" itd...a mto wszystko jest wymyslone ze dziennikarzyny...

KuLwIk 20.01.2010 18:32

Jak narazie to Filip Kurto pokazuje, że może rywalizować z Pawełkiem :P

Griszka30KR 20.01.2010 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KuLwIk (Post 844272)

Prostopadłe podanie do Batisty, ten ominął wychodzącego z bramki Kurto i wpakował piłkę do pustej bramki!

Oczywiscie

kosaTS 20.01.2010 18:36

1:2 :)
10 znaków

FredzIo 20.01.2010 18:37

Akcja dwóch testowanych piłkarzy! Issa Ba zagrał do Punosevaca, a ten strzelił z ostrego kąta pod poprzeczkę!

Griszka30KR 20.01.2010 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klubus (Post 844253)
Punosevac out nic nie gra raz tylko o nim napisali w relacji Issa Ba niech będzie widać że jest ograny

Akcja dwóch testowanych piłkarzy! Issa Ba zagrał do Punosevaca, a ten strzelił z ostrego kąta pod poprzeczkę!

Oczywiscie

Mrsnh 20.01.2010 18:37

ciekawie sie robi;] trzeba czekac na skrot:)

TRNKRN 20.01.2010 18:38

Punosevac walnął bramę... może jednak warto go zatrudnić :)

saklak1906 20.01.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KuLwIk (Post 844272)

A widziales z jakiej pozycji wychodzil napastnik? moze byl sam na sam wiec co mial Kurto zrobic? czekac?.Zal sie robi:-/

KuLwIk 20.01.2010 18:38

No ładnie, ładnie. Jeszcze jedna brameczka przynajmniej i git :)

someonewisp 20.01.2010 18:38

To jest trochę jak wróżenie z fusów. Poczekajmy na skrót meczu, wtedy oceni się jakie mniej więcej umiejętności mają testowani zawodnicy oraz w jakiej formie się nasze gwiazdy. Choć wynik wydaje się nie być optymistyczny, to ja nadal mam nadzieje, że w sparingu z Szachtarem pokarzą ząb i wygrają.

KRIS22 20.01.2010 18:38

No to co teraz napiszą ci co tak krytykowali tego gościa z Serbii na pewno wiecej znaczą te jego 4 gole w lidze Serbskiej niz Brożka w Polskiej zobaczymy może coś z niego bedzie.

eMTe 20.01.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 844270)
Kolego mi nie o to chodzi...

Ostatnie kilka lat nauczyla mnie patrzec realnie...
Zawodnicy dobrzy a bez nazwiska graja juz od dawma w tym wieku w lepszych klubach a dla tak slabych lig jak Polska zostaja typowe ochlapy....

Przypomnijmy sobie ilu w ostatnich np.5 latach udalo sie sciagnac zaowdnikow z testow do klubu...

Patrzmy realnie wkoncu bo co zaczyna sie okres transferowy to zaczyna sie gadka "Wisla bedzie kupowac""ofensywa Wisly" itd...a mto wszystko jest wymyslone ze dziennikarzyny...

Wszyscy wiemy jaka jest sytuacja w Wiśle, więc musimy sobie radzić tak. Nigdy nie wiesz, czy dany nagle nie okaże się dobrym piłkarzem. Nie czarujmy się, że znajdziemy Messiego, ale znalezienie kogoś kto będzie gwiazdą naszej ligi już nie graniczy z cudem : ). Poza tym wielu "piało z zachwytu" nad transferem Costly'ego jednocześnie zarzucając, że testowany gracz strzelił tylko 4 bramki w tym sezonie. Grał w lidze nie gorszej jak nasza, a strzelił więcej od Costly'ego (wiem, że Costly strzelił kilka goli dla reprezentacji co jest osiągnięciem), do tego młodszy kilka lat. Przypominam, że Leszczak, za którym wielu tutaj tęski strzelił 2 bramki... w Młodej Ekstraklasie. Nie skazujmy tego piłkarza od razu na porażkę!

Jeszcze się okaże, że nie potrzebujemy bramkarza bo Kurto dobrze broni. Jestem za daniem mu szansy, ale tak samo liczyłbym na ściągnięcie kogoś bardziej doświadczonego : )

KuLwIk 20.01.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 844284)
A widziales z jakiej pozycji wychodzil napastnik? moze byl sam na sam wiec co mial Kurto zrobic? czekac?.Zal sie robi:-/

'61 Wisła dała się zepchnąć do obrony. Filip Kurto szybkim wyjściem z bramki i interwencją poza polem karnym ratuje sytuację
'59 Kolejna szansa Karpat! Podanie z prawej do Holodiuka, ten od razu strzela z woleja - ale Kurto znowu broni!
'58 Ależ szansa Karpat - najpierw piłka trafia w poprzeczkę, a potem Batista miał pustą bramkę, ale czekał ze strzałem i trafił Filipa w nogi!

3 interwencje w ciągu 3 minut i to jak widać takie 100%. Młody jest, więc trzeba zacząć stawiać na chłopaka, albo wypożyczyć, niech nabiera doświadczenia bo talent ma.

63.5 Kg 20.01.2010 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KRIS22 (Post 844287)
No to co teraz napiszą ci co tak krytykowali tego gościa z Serbii na pewno wiecej znaczą te jego 4 gole w lidze Serbskiej niz Brożka w Polskiej zobaczymy może coś z niego bedzie.

Wyglada na to ze jest lepszy od Brozka...

kosaTS 20.01.2010 18:43

Jak się nazywał ten, co kiedyś strzelił bramkę w sparingu i też go odesłali. Chyba za Kose był przymierzany.
Oby ten Serb i murzynek zakonraktowali się tak czy tak. :)

grzesiek632 20.01.2010 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 844292)
Jak się nazywał ten, co kiedyś strzelił bramkę w sparingu i też go odesłali. Chyba za Kose był przymierzany.
Oby ten Serb i murzynek zakonraktowali się tak czy tak. :)

Rodrigo Mannara ;) pamietam to nazwisko;)

eMTe 20.01.2010 18:46

Strzelił dopiero pierwszego gola, ale mówię do Was: nie przekreślajmy jego szans : )

Peroslaw88 20.01.2010 18:46

Rado w poprzeczkę:D

Karherop 20.01.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 844290)
Wyglada na to ze jest lepszy od Brozka...

W sparingach to i Dawidowski ładował bramy w Wiśle .

Tak samo jak niektórzy po pierwszej połowie skreślali Serba , tak po strzelonej bramce nie należy go od razu kontraktować.

Na pewno jakies tam dobre umiejętności posiada . Pytanie tylko czy wystarczające na Wisłe . Z obecnym stanem kadrowym na pewno znalazło by się dla niego miejsce , o ile w kolejnych sparingach potwierdzi instynkt strzelecki .

Issa Ba kolejny raz sprawia pozytywne wrażenie .

Griszka30KR 20.01.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 844296)

.

Jop tez :P

71 Batista dostał piłkę na 16. metrze, ale czujność zachował Mariusz Jop, który wybił mu ją spod nóg

76 Kontra Karpat, ale Guruli, który próbował wyminąć naszych dwóch obrońców, został zatrzymany przez Jopa

As 20.01.2010 18:55

Wydaje mi sie ze oni tego serba bardziej przymierzaja jako inwestycje ktora splaci sie w ciagu 2-3 sezonow. Nawet jesli teraz nie prezentuje poziomu wyzszego niz Broziu to wydaje sie uzasadnionym zeby szukac kogos kto moglby PAwla zastapic kiedy zostanie sprzedany.

63.5 Kg 20.01.2010 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 844296)

Tak samo jak niektórzy po pierwszej połowie skreślali Serba , tak po strzelonej bramce nie należy go od razu kontraktować.

Na pewno jakies tam dobre umiejętności posiada . Pytanie tylko czy wystarczające na Wisłe . Z obecnym stanem kadrowym na pewno znalazło by się dla niego miejsce , o ile w kolejnych sparingach potwierdzi instynkt strzelecki .

Issa Ba kolejny raz sprawia pozytywne wrażenie .

To bylo z mojej strony troche z ironia...:foch:

dawidTS 20.01.2010 19:00

czy ten Ba grał w reprezentacji swojego kraju?

Kamil_mchw 20.01.2010 19:02

grał 5 razy, bramy jednak nie uwalił:P

na oficjalnej poszukaj w archiwum... był artykuł gdzie było napisane o jego reprezentacyjnej karierze...

Snow 20.01.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 844298)
Wydaje mi sie ze oni tego serba bardziej przymierzaja jako inwestycje ktora splaci sie w ciagu 2-3 sezonow. Nawet jesli teraz nie prezentuje poziomu wyzszego niz Broziu to wydaje sie uzasadnionym zeby szukac kogos kto moglby PAwla zastapic kiedy zostanie sprzedany.

Ależ przecież szukamy w tej chwili napastnika, który będzie partnerem (takim wysokim, dobrze zbudowanym, odgrywającym) Brożka, a nie, takiego, który go zastąpi. Za Brożka potrzebny nam będzie jakiś bramkostrzelny i szybki napastnik.
Przynajmniej ja tak rozumuje i z wywiadów, ze Skorżą też można coś takiego wywnioskować.

Kluvi 20.01.2010 19:03

jakie 5?? zobacz sobie ile grał i że brame strzelił ;p

http://pl.wikipedia.org/wiki/Issa_Ba

Arek10 20.01.2010 19:03

chyba 21 razy

AYALA 20.01.2010 19:04

jak na minimalną porażke z 7 zespołem Ukraińskiej ligi to chyba nieźle.

As 20.01.2010 19:05

Alez Snow, ja nie mowie ze chopak nie bedzie gral. Mowie, ze nikt nie bedzie oczekiwac fajerwerkow.

P.S. Kumpel - kibic karpat - wlasnie mi cisnie, ze z nimi przegralismy. :) A Karpaty to jest taka ich Odra Wodzislaw. Co sezon sprzedaja najlepszych zawodnikow bo sa biedni. Czirginski z Barcelony to wychowanek Karpat.

Snow 20.01.2010 19:09

I tu się zgadzamy. Chodziło mi raczej o to, że Brożek, a zawodnicy jakimi jesteśmy/byliśmy zainteresowani w tej chwili (Serb czy chociażby Costly) to zupełnie inne typy napastników.
Zastępce dla Brożka znajdziemy prawdopodobnie wtedy gdy już go sprzedamy (jeśli w ogóle).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl