Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

jurukuru 24.06.2010 20:33

Awe- nie, to nie pierwsze bramki z wolnych na mistrzostwach. Przypomnij sobie pierwszą bramkę Kalu Uche :)

AS82 24.06.2010 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 920235)
Holandia prowadzi 1-0 do przerwy. W koncu moj ulubieniec z Arsenalu strzela gola. Brawo Robin - 2 asysty i brameczka :)

Holandia troche niedoceniana ,a może ona bedzie MŚ ?

Proud 24.06.2010 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 920254)

Fajnie by było.

Ale cieżko im będzie.

John1906 24.06.2010 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 920250)
Wolę wuwuzelę od tego duetu komentatorskiego ;] w ogóle to chyba oni to z Warszawy komentują

A drugi wolny japońców - cacuszko :)

Tak ze studia w Warszawie. Szpaku się chyba najebał i nie dał rady komentować :D

Donson 24.06.2010 20:53

Makarone zagrali taki piach że należał się wylot po tym żałosnym występie.
Trener matoł bierze połowę składu z Juve które dostaje łupnia i jest bodajże piąte w lidze.
Cannavaro to niestety melodia przeszłości, Zambrotta to samo. Di Natale za późno się obudził.

Dobrze że Makarone odpadli bo:
- De Rossi oszust już nie padnie na pysk udając faul,
- Są królami brylantyny - nikt tak się nie czesze na mecze jak oni,
- Myśleli że są kozakami - Anglicy darli trawe w ostatnim meczu - Makarone chcieli na minimalu przejść.
- Bardzo mi się podobało jak Pirlo beczał do sędziego podczas gdy jeden ze Słowaków "zarabiał sekundy" leżąc na murawie:)
- Taki ****a jest sport - awans nie należy się za zasługi tylko za zasuwanie na max a nasi sąsiedzi opanowali dzisiaj wszystko - jak strzelili 3 bramę myślałem że spadnę z kanapy:))))
- byli gorsi.

Pozdrawiam

John1906 24.06.2010 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donson (Post 920273)
Makarone zagrali taki piach że należał się wylot po tym żałosnym występie.
Trener matoł bierze połowę składu z Juve które dostaje łupnia i jest bodajże piąte w lidze.
Cannavaro to niestety melodia przeszłości, Zambrotta to samo. Di Natale za późno się obudził.

Dobrze że Makarone odpadli bo:
- De Rossi oszust już nie padnie na pysk udając faul,
- Są królami brylantyny - nikt tak się nie czesze na mecze jak oni,
- Myśleli że są kozakami - Anglicy darli trawe w ostatnim meczu - Makarone chcieli na minimalu przejść.
- Bardzo mi się podobało jak Pirlo beczał do sędziego podczas gdy jeden ze Słowaków "zarabiał sekundy" leżąc na murawie:)
- Taki ****a jest sport - awans nie należy się za zasługi tylko za zasuwanie na max a nasi sąsiedzi opanowali dzisiaj wszystko - jak strzelili 3 bramę myślałem że spadnę z kanapy:))))
- byli gorsi.

Pozdrawiam

Też chciałbym być takim "matołem" i zdobyć Mistrzostwo Świata ;)

Donson 24.06.2010 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kha1 (Post 918909)
Gourcuff będzie prawdopodobnie kapitanem nowej reprezentacji stworzonej przez Blanca. Z dwóch powodów. Yoann jest obecnie największym francuskim talentem i być może jedynym graczem mogącym realnie zastąpić Zidana ORAZ jest ulubieńcem nowego szkoleniowca. Jestem w 100% przekonany, że spory związane z tym graczem zostaną rozwiązane bo to profesjonalista i każdy kto uważa go za zadufanego jest w błędzie. Przeszedł do Bordeaux (czyli jeszcze wtedy stosunkowo średniego klubu) z AC Milanu, wywalczył z nowym klubem majstra, a potem po nieudanym sezonie zdecydował się na pozostanie w zespole. Krajowy futbol będzie miał z niego jeszcze wielkie korzyści.

Teraz bezpośrednio o Francji:
Bo aż niedobrze się człowiekowi robi kiedy czyta komentarze ludzi nie mających zielonego pojęcia o francuskim futbolu. Zacznijmy od tego, że wina stoi po stronie Domenecha i jest to sprawa oczywista, tego człowieka należało zwolnić wiele miesięcy temu bo od bardzo dawna niszczył tą kadrę i robił w niej wielki syf. Eliminacje tylko to potwierdziły, a same finały - cóż zrobić. W składzie francuzów jest wielu fantastycznych graczy i uważam, że kadrowo jest to najlepszy zespół Świata (to moje zdanie, więc darujcie sobie swoje ochy i achy). Gdyby każdy z tych graczy uważał się za gwiazdeczkę o której mówiliście to już dawno by ich utemperowali w swoich klubach, chyba zapomnieliście, że trenerzy klubów w których grają nie dadzą sobie wejść na głowę, a już na pewno nie Wenger czy Ferguson.

W kadrze jest wielu perspektyw, są młodzi, którzy wypną starych wyjadaczy i właśnie na taki powiew będzie liczył Blanc, jestem pewien, że on sobie poradzi bez Henrego czy Gallasa.

Odnośnie meczu z RPA:

Zaznaczam z góry, że ciesze się iż Francja odpadła. Miałem dość kompromitacji. ALE na początku meczu z RPA powinien być karny dla żabojadów, gol strzelony Llorisowi padł po faulu na obrońcy, Gourcuff dostał niesłusznie czerwoną kartę - gdyby te wydarzenia potoczyły się inaczej, być może wywieźliby 3 pkt, ale potem grali już tak słabo, że nawet MOŻLIWE, że najgorsza reprezentacja na Mistrzostwach ograła ich 2:1

Kończy się pewien etap, ja wierzę, że za dwa lata Francja zagra w finale i zmyje uśmieszki tym wszystkim pseudo znawcom.

*EDIT*
Sędziowanie na MŚ jest na tak żenującym poziomem, że wszyscy możemy się łapać za głowę. Mecz Brazylii z WKS mnie po prostu dobił, dziś Francja...

Pozdr,
R.

Wenger i Ferguson płacą 50 000 funciaków tygodniowo więc "czarny lud" zasuwa. Dla honoru i chwały to już nie łaska - tyle o "reprezentantach" Francji. Masz rację talent mają, ale krzty honoru nie. Za Napoleona szliby w 1 szeregu.

Donson 24.06.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 920276)
Też chciałbym być takim "matołem" i zdobyć Mistrzostwo Świata ;)

Nasze srebrne orły też kiedyś były 3 na olimpiadzie co nie przeszkadza mi uważać Piotra Świerczewskiego za nie do końca normalnego. Kowalczyk i inni....dalej mam wymieniać.

Liczy się tu i teraz.
Tak jak pisałem - za zasługi dzisiaj w sporcie nic nie ma.

_ukoL 24.06.2010 21:12

Cytat:

A skąd miał wziąć? Z Interu, gdzie nie ma Włocha, a jak jest to stary i poje.any jak Materazii? Pitolisz, oj pitolisz. :-)
Chciałbym by Wisłę trenował taki matoł jak Lippi. :lol: Ja pier.

Garbaż1906 24.06.2010 21:17

Co to jest kur*a mundial ? Bo komentują to co najmniej jak mecz towarzyski Luxemburgu z San Marino, ja rozumiem że to gra Japonia z Danią, ale bez przesady... Nie wydaje wam się?

John1906 24.06.2010 21:19

Ogólnie bardzo słabo prezentują się europejskie drużyny niestety.

Garbaż1906 24.06.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 920294)
Ogólnie bardzo słabo prezentują się europejskie drużyny niestety.

Ja rozumiem, ale Ci "pożal się Boże"znawcy, są tam po to by NAS zachęcić do oglądania, a ja już w którymś meczu z kolei wole puścić kawałki Pio (bez pucki :) ) niż ich słuchać.

bridgeburner 24.06.2010 21:22

Za to Honda fantastyczny zawodnik
Naprawde kawał grajka
ciekaw jestem jakby sobie poradził w La Liga albo Premirship

mitmichael 24.06.2010 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 920255)
Fajnie by było.

Ale cieżko im będzie.

Holendrom akurat tak sie ułozyło, ze jak awansuja do 1/4 to moga zagrac z Brazylia wiec czeka ich nie lada wyzwanie. Francja odpadła wiec pozostaje mi kibicowanie własnie reprezentacji Oranje.

sessegnon 24.06.2010 21:27

Mimo, że CSKA Moskwa ma w ch** kasy to pewnie już zacierają ręce :D Akcja Hondy przy ostatniej bramce piękna.

BiałaGwiazda 24.06.2010 21:34

Na miejscu działaczy Wisły poszukałbym jakiś grajków w japońskiej lidze.Tamtejsi zawodnicy są świetnie wyszkoleni kondycyjnie i techcnicznie.A zawsze jest szansa,że trafi się perełka pokroju Hondy;)

bridgeburner 24.06.2010 21:36

Honda kosztował 7 milionów E
Więc jakoś nie widzę sensu szukania tam tych perełek:-P

BiałaGwiazda 24.06.2010 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 920307)
Honda kosztował 7 milionów E
Więc jakoś nie widzę sensu szukania tam tych perełek:-P

Tak,ale gdy przechodził z holenderskiego VV Venlo do CSKA był już gwiazdą.Najlepiej byłoby posłać jakiś skautów na mecze J-League.Myślę,że wielu zawodników chętnie przeniosłóby się do Europy,a i z punktu widzenia marketingowego byłby to dobry biznes::D

Kocur 24.06.2010 21:46

Są gdzieś bramki z ostatnich meczy? Za chiny nie mogę znaleźć :/

bridgeburner 24.06.2010 21:49

Kocur -->
http://sport.tvp.pl/
po prawej stronie są nowości wyświetlone

BiałaGwiazda
A to przepraszam, myslałem że Japońce tyle za niego zawołali
a tu się okazuje, ze najpierw do Holandii poszedł za darmo
mój błąd

sessegnon 24.06.2010 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 920315)
Najlepiej byłoby posłać jakiś skautów na mecze J-League.

Ta, bo kogoś tam wyślą :P Pewnie woleliby skorzystać z tańszej wersji scoutingu, czyli transmisji w Eurosport 2.

tofik 24.06.2010 21:55

Endo i Honda mają fajnie nogi ułożone :) Te wolne tną jak samurajskie miecze. A co do ligi japońskiej, to faktycznie ciekawa. Grał tam również Hulk z Porto czy Doumbia z CSKAA.

Plastman 24.06.2010 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 920254)

Holandia JEST MISTRZEM ŚWIATA, tyle, że nieoficjalnym!!!!!!!!

Tak trochę w formie zabawy i odprężenia proponuję prześledzić historię Nieoficjalnych Mistrzostw Świata w piłce nożnej.
Wymyśliła to bodajże grupa Szkotów, a rzecz polega na tym , że od pierwszego w historii międzypaństwowego meczu w piłkę nożną (Szkocja vs Anglia) zwycięzca jest uznawany za nieoficjalnego mistrza świata. Zasada jest taka jak w boksie zawodowym, pretendent musi pokonać mistrza, żeby samemu tym mistrzem zostać. W przypadku remisu obrońca broni tytuł. Polacy byli mistrzami świata 2 razy :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Unoffic..._Championships

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._Championships

Szanse na tytuł ma teraz Słowacja

Wojtas 24.06.2010 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garbaż1906 (Post 920289)
Co to jest kur*a mundial ? Bo komentują to co najmniej jak mecz towarzyski Luxemburgu z San Marino, ja rozumiem że to gra Japonia z Danią, ale bez przesady... Nie wydaje wam się?

Krzostka ze Szczesnym to chyba byli rezerwowi komantatorzy ,bo wwczoraj Szpakowski wydawalo mi sie ze cos chory byl i komentował bez emocjii....

Japonczycy mnie dzis zaskoczyli ,grali naprawde fajnie i milo sie to ogladało,nie to co z np Kamerunem.

Te mistrzostwa wogole w 1 kolejce byly nudne jak falki z olejem a potem co mecz to ciekawiej.
Wlosi odpadaja i nawet po nich nie placze,choc w kocowce mieli sytujacje na remis i tym samym awans.

bylo tez ciekawie bo zdajsie jakby Nowa Zelanda wygrala z Paragwajem to by awansowała.???czy moze sie myle..

MCDave 24.06.2010 23:36

Odpadli Duńczycy, w sumie zasłużenie bo kichę grali straszną. Mimo że kibicuję im w każdej imprezie to tym razem zdecydowanie lepiej że wyszli Japończycy. Swoją drogą widziałem ich 3 mecze i podoba mi się jak grają. Niby prostymi środkami ale bardzo skutecznie - takie Niemcy z połowy lat 90. Moim zdaniem powinni przejść Paragwaj z taką grą i w sumie ciekawie by się zrobiło. A mistrzostwa... egzotyczne. I fajnie.

1q2 25.06.2010 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 920358)
bylo tez ciekawie bo zdajsie jakby Nowa Zelanda wygrala z Paragwajem to by awansowała.???czy moze sie myle..

Nie mylisz się - awansowali by i to z pierwszego miejsca;)

Ogólnie klęska Afryki - gdyby nie totalna słabość Serbii to nikt by nie wyszedł z grupy.
Azja - 2/2 i to bez pomocy sędziów(Korei Pn nie liczę to bo kraj z innej planety)
Ameryka PD - najpewniej 4/4 + Meksyk który na PD nie leży ale bliżej im tam niż do USA - USA też solidnie a jewropa.Odpadli Ci o których przed turniejem mówiło się że mogą odpaść.

arti 25.06.2010 08:01

Ciekawe czy Hiszpania się dziś obroni. Ich odpadnięcie byłoby większą sensacją niż wywrotka żab i włochów.
Co Waszym zdaniem jest powodem, że generalnie cała Europa (poza Holandią) i Afryka grają poniżej swojego poziomu? Klimat - zima - znaczne spadki temperatury wieczorem, trąby (słabe psyche), co innego?
Ale jeśli klimat to dlaczego Ameryka Południowa znosi to bez problemu?

kitu91 25.06.2010 08:22

no własnie ci komentatorzy to jest poraża.... jak typ powiedział ze mozemy sie cieszyc i być dumni ze słowacja którą mielismy w grupie awansowała i prawie słowenia to mnie krew w zyłach normalnie zalała... z czego mam byc dumny bo ja nie wiem... w du..e to mam czy amansuja czy nie....tak samo przpomina mi sie sytłacja jak grała szwajcaria z hiszpanią co komentator gdy szwajcarzy byli przy przy piłce to cały czas mówił ze,, atakujemy zle podaliśmy '' itd... to jest poprostu dramat... o sędziowaniu i tych wuwzelach całych nawet nie bede wspominał..

bridgeburner 25.06.2010 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 920439)
Ciekawe czy Hiszpania się dziś obroni. Ich odpadnięcie byłoby większą sensacją niż wywrotka żab i włochów.
Co Waszym zdaniem jest powodem, że generalnie cała Europa (poza Holandią) i Afryka grają poniżej swojego poziomu? Klimat - zima - znaczne spadki temperatury wieczorem, trąby (słabe psyche), co innego?
Ale jeśli klimat to dlaczego Ameryka Południowa znosi to bez problemu?

Niemcy, Szwajcaria, Słowacja to grają powyżej swojego poziomu wg. mnie
Kraje z Europy, może poza rokiem 1994 jakoś szału nigdy nie robiły na MŚ odbywających sie poza Europą
Francja jest beznadziejna od 3 lat, maja prawdopodobnie najgorszego trenera w historii futbolu
Włosi chcieli straszyć podstarzałymi piłkarzami z 15 w Serie A Udinese
i zblazowaną ekipą z Juve które zagrało jeden z gorszych sezonów od niepamiętnych czasów
Anglicy od 10 lat grają na wielkich imprezach to samo - Lampard przeszkadza sobie z Gerrardem
a teraz dodastkowo placze im sie pod nogami Barry,
plus na szpicy straszy arcyskuteczny Heskey ( 3 gole w poprzednim sezonie!!)
Serbowie jak zwykle przegrali ze swoim rozrośnietym poza granice wszechświata ego
Jedynym zaskoczeniem in minus to są Hiszpanie ale to zobaczymy dzisiaj

Marszałek 25.06.2010 10:15

Azjaci niby zaskakują ale prawda taka,że tylko oni wykazują chęć i determinację w czasie meczów. Do tego technika nie najgorsza, to samo z wydolnością i już mamy coś na czym możemy budować sukces. Bezlitośni byli wobec Duńczyków.
Ciekawe jak fizycznie na nich odbije się ten mecz,niemożliwe jest aby zapierniczać tak co mecz.

Hiszpania może mieć problem jak pierwsza nie strzeli bramki. Europa jest średnia. Mistrz wyłoni się na dziś wg mnie z zespołów Holandii, Argentyny,Brazylii. Portugalczycy nie są poważni:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl