![]() |
Jak po porażce Brzęczek zachowa posadę, to będziemy mieć ewidentny sygnał, że włodarze nawet nie liczą na awans i go nie chcą. Może Trio 1 liga odpowiada? Bliższe wyjazdy, nie trzeba się aż tak bardzo martwić o utrzymanie...
|
Cytat:
Wydaje mi się, że od przerwy zimowej będą już wdrażane jakieś przygotowania kibiców do nadchodzącego marazmu. |
Akurat do marazmu to już nas nie trzeba przyzwyczajać
|
Cytat:
Otóż moja teza którą postawiłem brzmi tak: Wskutek kontuzji Urygi, Wisła posiada zasób który nie może pomóc na boisku a za który trzeba płacić co miesiąc konkretną sumę. Skutkiem tego jest brak możliwości zastąpienia go (Urygi) innym zawodnikiem o podobnej klasie gdyż wiązałoby się to dodatkowym, nieujętym w budżecie wydatkiem. Ergo, nasz potencjał , wskutek długotrwałej kontuzji Urygi jest słabszy. Co do przepisów o możliwości rozwiązania kontraktu , które nazywasz "oczywistymi". Owszem, słyszałem że takie są ale nie słyszałem żeby ktoś z nich korzystał (pomijam dogadanie się stron za porozumieniem). Poza tym twierdzisz iż polski zawodnik nie może odwołać się do FIFA. Podaj uzasadnienie takiej tezy bo takie ujęcie jednoznacznie świadczy o nierównym traktowaniu i wręcz "dyskryminacji" . Co do dalszych losów sportowych Alana to być może masz rację . Ale jest też wiele przykładów że zawodnicy wychodzą z różnych problemów zdrowotnych . Ok , zobaczymy jak będzie w tym przypadku. |
Cytat:
Przyznam się że widziałem kiedyś draft takiego kontraktu ( bez nazw, nazwisk, kwot) w którym jednoznacznie zapisano że przez cały czas kontraktu , niezależnie od kontuzji czy nieszczęśliwych wypadków zawodnik ma prawo wystawiać fakturę. Jedynym wyjątkiem są przypadki zawinione przez zawodnika (czyli np jechał po pijaku samochodem , wjechał w drzewo i złamał nogę) Owszem, w tym kontrakcie były też premie za realne osiągnięcia na boisku. Można zakładać że ten składnik nie jest wypłacany. Żeby była jasność , kontraktu Urygi nie widziałem, nie wiem co w nim jest. Ale życiowe doświadczenie, logika oraz np. fakt że Wisła dążyła metodycznie do ściągnięcia go z Płocka, musi skutkować (hipo)tezą że zawodnik zabezpieczył sobie różne sprawy w podpisanym (na 5 lat) kontrakcie. W tym i to, że w wypadku kontuzji ma pewność comiesięcznego wynagrodzenia. |
Cytat:
Nie mówię, że Wisła miała się postawić okoniem ale nie mówmy że klub ma za wszystko płacić. |
Cytat:
Natomiast jakby udało się to włożyć do kategorii "nieodpowiedzialne zachowanie zawodnika" to pewnie by nie musiał. Co do "stawania okoniem" to przypomnę zdarzenie dotyczące zawodnika o nazwisku Jovanovic. Nasi spece rozwiązali (2014 lub 2015 rok) z nim kontrakt, opierając się na opinii lekarzy , że ma jakąś poważną chorobę (nie pamiętam jaką) która uniemożliwia mu kontynuowanie kariery. Tenże piłkarz wrócił do swojej ojczyzny(Serbia?) , tam zdobył inną opinię lekarską i z tym poszedł do sądu. I wygrał . I ten dług finalnie spłacało/spłaca nasze kochane Trio. |
Tak czy siak - jesteśmy w d...ie.
|
Wuja musi odejsc..
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie czepiam się tylko próbuję wykluczyć taką sytuację że PZPN 'zatwierdzi" obniżenie kontraktu a piłkarz(polski) pójdzie do FIFA. I co, FIFA go pogoni czy nie? |
Cytat:
https://www.pzpn.pl/public/system/fi...omentarzem.pdf W skrócie: W sprawach krajowych obowiązują przepisy PZPN, które MUSZĄ uwzględniać pewne rzeczy narzucone przez FIFA. FIFA w przepisach przewiduje zasadę, że można rozwiązać kontrakt z uzasadnionych przyczyn sportowych. PZPN reguluje to swoimi wewnętrznymi przepisami i jako taką przyczynę wskazuje spadek z ligi. Dodatkowo wszystkie spory na linii piłkarz polski - klub polski rozstrzyga PZPN. Czy mimo wszystko można iść z tym do FIFA? Pewnie można tak jak zwykły obywatel może pisać do jakiegoś europejskiego trybunału sprawiedliwości. Ale wydaje mi się, że w takiej sprawie nikt w FIFA się nad tym nie pochyli. Inaczej ma się sprawa z piłkarzem zagranicznym. On z automatu jest chroniony przepisami FIFA. Tutaj nieco inny przykład z drugiej strony błoń ale myślę, że dobrze on obrazuje w jaki sposób działa prawo PZPN/FIFA https://transfery.info/ekstra/artyku...niczych/165549 |
Cytat:
Finalnie jednak jakieś (niech będzie że niewielkie) ryzyko sporu z FIFA istnieje. Co do sporów w ETS to znam jedną osobę która wygrała z naszym państwem |
Piłkarzy których chcieliśmy się pozbyć to żeśmy sie pozbyli.Których chcieliśmy zatrzymać to żeśmy zatrzymali.Dziwna jest tylko sprawa Hugiego i tyle.Urygę świadomie zostawili wiedząc że chłop rok nie zagra.Gdyby chcieli sie go pozbyć Alan nie robił by im pod górkę........enie o nie spinającym się budżecie to może bym przyjął jakby u sterów była Sarapata z Dukatem a nie goście którzy prowadzą milionowe interesy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja coś czuję, że z Urygi to będziemy mieć tylko pożytku, co z Dawidowskiego.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jagul ci wkleił przepisy FIFA i tam masz dokładnie napisane jakie sprawy rozstrzyga FIFA. Cytat:
Co do zawodników rozwiązanych na bazie przepisu PZPN, to np. Mateusz Spychała i Paweł Sokół z Korony Kielce. |
Jeśli Brzęczek Sobolewski i Kmiecik mają honor i ambicję to dziś po meczu razem z resztą sztabu powinni złożyć dymisję. Dno i wodorosty taki poziom Naszej Wisły pod ich wodzą
|
Niech w końcu Brzęczek pokaże jaja i poda się do dymisji. To już jest dramat totalny.
|
Jakim trzeba być ograniczonym człowiekiem Panie Brzęczek, mając biedę na skrzydłach, grać Starzyńskim i Cisse a nie powoływać Hugiego? Gość dzisiaj w 20 minut zrobił więcej niż Starzyński i Cisse od początku sezonu.
Odejdź chłopie i nie wracaj. Spraw by jedyna Wisła z jaką będziesz miał kontakt to rzeka. |
Trzeba być debilem.
|
Drużyna mentalnych przegrywów , którzy rozdają gole za darmo.
|
Daj sobie chłopie spokój z trenerką w tym klubie, nie bądz uparty jak twój przygłupi bratanek i rzuć ręcznik amatorze.
|
Cytat:
|
Może ktoś go od nas odkupi?
Odszedłby i kasa jakaś by wpadła? [przepraszam za pisanie głupot] |
A może trzeba ogłosić zbiórkę?
|
Wuja masz jaja to podaj się do dymisji.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl