![]() |
Nie no konferencja.. Bardzo profesjonalna, dobra jakoś transmisji, nawet widziałem jak panom płoneły twarze i uszy z tych kłamstw które mówili... Jak to już chyba można tak powiedzieć za klasykiem.......,uj, dupa i kamieni kupa.
|
https://twitter.com/MateuszMiga/stat...58834654646272
Tyle w temacie. Za te pieniądze można by istotną część zawodników spłacić. |
Cytat:
Ale tez jestem rozczarowany. |
Tą siłownie powinni zamknąć na jakiś czas i nie wynajmować nikomu , przynajmniej dopóki to nie ucichnie
|
Trochę żartów poleciało:
1. "Normalnie praktyka jest taka, że akcje trafiają do depozytu, ale oni się nie chcieli zgodzić, no to już ch.j, machnęliśmy ręką i im daliśmy bo inaczej by nie było dealu". 2. "Zanalizowaliśmy konto i wyszło, że mamy 51k PLN." 3. "Nie wiemy nic o wpływach z meczu z Lechem bo nie analizowaliśmy konta." 4. Zapomnieli powiedzieć, że powołano też nową radę nadzorczą (szept: "a dobra to powiedzmy") Jedyny gość, który uwiarygadnia całą tą historię to jest Leśnodorski. |
Cytat:
|
Cytat:
- TS nie podołało organizacyjnie i personalnie - TS jako całość (brak choćby nadzoru nie mówiąc o możliwości współudziału) jest odpowiedzialne za dramat Wisły - Zdajemy sobie sprawę, ze odchodziło do nadużyć i dojenia Wisły przez gangusów, w czym brało udział także (choćby nieświadomie) TS - Sprzedaliśmy akcje Wisły, ale nie chcemy, by coś wyszło na jaw, wiec anulowaliśmy transakcję - Jesteśmy w tej chwili, w naszym mniemaniu właścicielami Wisły SA, ale nikt nam już nie ufa, dlatego jak najszybciej sprzedamy akcje klubu, nawet panu Ziutkowi z Kleparza. Może jeszcze parę złotych skapnie. - Albo nie...Bo co nas to w końcu obchodzi. Ps. I wszystko jest transparentne ale niczego nie możemy powiedzieć. |
Panowie ile tego długu jest tak serio???
|
Nie bo 10 tysiecy to dla TS bardzo duzo pieniedzy i co bidulki teraz zrobia jak im najemca zrezygnowal. Z czego oni teraz te 900k dla zarzadu beda wyplacac ...
|
Chciałbym wierzyć szczere intencje Leśnodorskiego ale wiemy z jakim środowiskiem na Legii był skumplowany i dlaczego szuka klientów właśnie w tym gronie... i to całkowicie za darmo. Dramat co oni robią z tym klubem.
|
Witam
Trzeba spłacić piłkarzy na których Nas będzie stać w biedzie czyli z obecnej kadry to : jeden z bramkarzy Lis lub Buchalik obrona : Bartosz,Grabowski,Wasilewski,Świątko - ewentualnie Palcic jeśli mało zarabia pomoc: Laskoś ,Plewka,Kostal,Śliwa atak: Brożek, Kolar jeśli mało zarabia Do tego ściągnąć Chorążke,Słomkę i Drzazgę Sprzedać Imaza i Wojtkowskiego jeśli będą chętni na nich jeśli nie kombinować kasę by dograli do końca sezonu i sportowo powinna Wisła się spokojnie utrzymać. Pozdrawiam |
Te 6,5 mln zł âdługu wobec TFKâ okazuje się ze jest zabezpieczeniem gwarancji jaka udzieliła TFK za Wisła SĄ z tytułu dzierżawy ośrodka w Myślenicach a wiec nie jest to zadłużenie ani istniejąca należność
|
Cytat:
Mam z reszta wrażenie że Ci goście nie są tu głównymi winowajcami. Problem zarządzania w Wiśle ma już kilkadziesiąt lat ...i zaczął się za czasów Cupiała. A co do tych trzech gości: - w maju będą wybory oni wiedzą że jeśli nie uratują Wisły S.A. to wylecą |
A ja dobrze usłyszałem, że ktoś z Socios wszedł do zarządu? Tak z ciekawości dopytuję... z tymi ludźmi? Którzy na razie niczego nie chcą wyjaśniać? I rozumiem, że to Socios(jako całość, a nie tam kilku ludzi) podjęło taką decyzję(bo w końcu ten ktoś reprezentuje Socios)?
|
Powiedzmy sobie szczerze w oczy. Cała nadzieja w legijnym koraliku, leśnym. Ci dwaj panowie niczego nie zrobią, Wisłockiemu dałbym jeszcze kredyt zaufania. Trzeba liczyć, że leśny ogarnie ten burdel i sprowadzi kogoś tutaj dzięki swoim kontaktom. Wisła Nigdy Nie Zginie
|
Szczerze mowiac facet w srodku wypadł nawet wiarygodnie,widać ze chce coś zadziałać mowił co myśli,niewiem ale ja bym na niego tak nie najeżdzał.Ciekawe co zdziałają w te 4 tygodnie.No i Leśny gdzies tam cały czas sie kręci.
|
Nikt nie pomyślał, że żarty i uśmiechy Wisłockiego brały się wyłącznie ze stresu ? Tak ludzie również w taki sposób reagują. Przynajmniej gość wyglądał naturalnie, a nie jak wyrachowana ...wa Szymuś.
|
Dokładnie chcą coś zrobić. Większość tylko siedzi i klepie negatywne komentarze. Taki nasz naród niestety jest byle dowalić drugiemu. Na rozliczenia przyjdzie czas. Bo wiadomo ze jakieś tam związki są. Na ukaranie winnych trzeba czasu a tego nie mamy
|
Czyli podsumowując nic nie wiemy, odpowiedzi na trudne pytania, nie możemy ujawnić, nie mieliśmy czasu i tym podobne bzdury.
Słabo wypadło to nowe otwarcie |
Cytat:
|
Cytat:
|
jest gdzieś zapis video z konferencji?
|
Dajmy im chodź cień szansy, chodź ciężko komuś znowu zaufać
|
Cytat:
|
Cytat:
No ja tez go odebrałem pozytywnie i naturalnie i to nie byly przygotowne odpowiedzi. Ale wiekszosc klepie ze to juz koniec ,no to kończcie i płaczcie,za zamiast myślec i zrobić cokolwiek, nawet zapis do Socios . |
Cytat:
oglądasz na własną odpowiedzialność ;) lepiej się napij przed |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Do Rady Nadzorczej weszła osoba, która jest przedstawicielem - cytat z konferencji "szeroko pojętego biznesu", a oprócz tego jest członkiem Socios. |
Cytat:
|
Cytat:
Do Socios może zapisać się każdy. Jeśli faktycznie ktoś w zarządzie jest w Socios, to z własnej woli, a nie z nadania Socios. I jeśli jest tam ktoś, kto jest jednocześnie w Socios, to nie znaczy, że Socios utożsamia się z zarządem. Jako członek zarządu TS czy SA nie ma on przez to żadnego bardziej znaczącego głosu w Socios a i Socios nie steruje nim z drugiego rzędu. Przestańcie się dopieprzać do jedynej transparentnej organizacji, która chce z pieniędzy swoich członków transparentnie pomagać Wiśle, a nie ją doić. |
Cytat:
|
Pierwsza czesc konferencji wygladala ok. Wraz z uplywem czasu i pytaniami dziennikarzy troche/coraz gorzej. Najgorzej wypadla informacja o Sharkach i odcieciu sie od nich - nawet jesli nie chcieli mowic wprost i przyznawac sie do wplywu ich na klub, to mogli powiedziec, ze wg nich nie maja takiego wplywu o jakim sie mowi (i jaki ja uwazam tez ze maja), ale od tej chwili beda pilnowac transparentnosci i nie zgodza sie na zaden ich wplyw na klub, czy cos innego bardziej dyplomatycznego. Bo to jednak w oczach wielu (takze moich) stawia pewien znak zapytania co do ich szczerosci. Tez troche dziwne bylo apropo dostepu do konta i informacji o wyplywaniu srodkow, bo to sa raczej pierwsze rzeczy ktore chce sie ustalic i dziwne ze tego nie wiedza. Chyba, ze rzeczywiscie nie mieli dostepu do konta, ale w takim razie skad informacja o kwocie na koncie?
Moze jednak chcieli uniknac mowienia wprost o pewnych zlych rzeczach o ktorych wiedza, zeby nie robic szumu medialnego? Mam nadzieje, ze jednak rzeczywiscie chca wyprostowac sytuacje, choc ja szanse na sukces oceniam nisko, ale niech probuja. W moim odczuciu ten gosc w srodku wyglada jakby rzeczywiscie sie staral cos zdzialac. |
Cytat:
A teraz już iść spać. Wypierrdalaj. Dobranoc. Na kałuży Cię przyjmą |
Cytat:
|
No to mamy teraz po prezesa Lesniadorskiego ciekawe czasy. Ma pelnomocnicto na wszystkie kluczowe sprawy na teraz. Nie wiem może to i lepiej...sam nie wierzę że to piszę.
|
Cytat:
|
Najbardziej jednak szkoda, ze wszyscy obudzili sie jak juz jest w zasadzie za pozno. Tak czy inaczej cala wina spada na tych co rzadzili do tej pory (i mam nadzieje odpowiedzialnosc prawa ich nie ominie) oraz na pozwolenie bandyterce na dzialanie w klubie (i zlodziejstwo) i zwiazki z ich wladzami. Woleli pobiera kase do samego konca (i byc moze jeszcze krasc na boku lub pozwalac na kradzież). Zreszta to widac zarowno po wysokosci ich wynagrodzenia oraz ze mieli w zasadzie prawie do konca placone, podczas gdy pilkarze grali za darmo. W takiej sytuacji kazdy zarzadzajacy z honorem tez nie smialby brac kasy. A mogli dawno sprzedac wisle i ja uratowac, ale to rownaloby sie brak kaski.
|
Moje podsumowanie konferencji z różnych punktów widzenia.
To co mówił zarząd jeśli chodzi o fakty albo raczej "fakty" bo kto wie czy to prawda. 1. Długu jest 24 miliony z czego 12 to długi "licencyjne"+ 16 mln długu wobec Cupiała i innych. Czyli ogółem 40 baniek długów Co do logiki tych panów i ich oszustwa oraz reprezentowania WSH: 1. Siłownia. Szukali najemcy. Odbyli kilka umów bo było kilku kandydatów. Ostatecznie podpisali z tą panią umowę. Oczywiście nikomu nie przeszkadza, że ta kobieta założyła swoją działalność 28 czy 29 listopada. Na pewno nie jest to żaden słup ani nie jest związana z kibicami. 2. Nikt nie jest winny podpisania umowy z Vanną. Na pewno nie Sarapata. Może jacyś prawnicy ale w sumie też nie. 3. Witamy państwa, jesteśmy byłymi i obecnymi członkami zarządu TS Wisła, przez ostatnie pół roku z klubu znikneło kilkanascie o ile nie kilkadziesiąt baniek ale my jako rada nadzorcza nic o tym nie wiemy. Na pewno my nie jesteśmy winni, Sarapata też nie, ani żaden Dukat. Po prostu dług się zrobił i teraz musimy po tym posprzątać. 4. Słuchajcie, jesteśmy od 48 godzin nowym zarządem, dlaczego wymagacie od nas abyśmy mieli wiedzę (mimo że byliśmy w radzie nadzorczej ostatnie miesiące) na temat tego co się w Wiśle działo? My tu jesteśmy od 2 dni i nic nie wiemy. - normalnie to uslyszałem na konferencji. Jakby nowi ludzie weszli do Wisły. Oni nic nie wiedzą przecież, dopiero się od 2 dni zaznajamiają co się w Wiśle działo 5. Żadne WSH nie miało a tym bardziej nie ma powiazań z Wisłą TS czy Wisłą SA. Nie ma żadnych wpływów w klubie ani nie może wywierać presji na spółkę ani towarzystwo. Na pewno tak nie było i nie ma. W ogóle co to znaczy WSH? 6. Pytanie od dziennikarza na temat zlotówki od biletu - i tutaj jestem zawiedziony poziomem dziennikarzy bo lubią .......ić farmazony i udawać mądrych a jak wyszło pytania od zarządu że "a skąd pan wie że 300 tys dostało SKWK za bilety?" to żaden baran z dziennikarzy nie powiedział, że samo SKWK podało na stronie swojej w oświadczeniu screeny gdzie dostaje nie co prawda 300 tys ale 30 tys złotych dostali w okolicach świąt Bożego Narodzenia na konto. A więc poszła złotówka z biletów od meczu z Lechem na konto SKWK. Złotowka a nawet więcej bo było 21 tys ludzi a kasy tam wpłyneło 30 tys. 7. Umowa była dobrze podpisana, zostaliśmy ofiarami całej sytuacji i musieliśmy sterroryzowani przez małego żółtka oddać im akcje Wisły Kraków SA - nawet nie musieli wplacić złotówki za te akcje :D Moja opinia: Generalnie ja już to wszystko widziałem 3 lata temu jak Wisłę przejmowało TS na czele z Sarapatą i Dukatem. - chcemy być transparentni do bólu. Wszystko powiemy. Transparentnośc, transparentność i jeszcze raz transaprentność -my kochamy Wislę i wszystko dla niej zrobimy. Ratujmy klub bo mamy długi i nasz jedyny cel to wyjść z tych długów i uratować Wisełkę. -żadne kibole, żadne WSH, my dobre ludzie, my nikogo złego nie znamy, nie bójcie się o Wisłę tylko dawajcie kase a my już ją wyleczymy I wiecie już teraz po co był cały Vanna i spółka? Po to właśnie żeby narobić zamieszania, żeby Sarapata sobie spokojnie odeszła. Kto chciał to się wycofał niby dlatego, ze Vanna miał takie warunki podpisania umowy, umowy, która przecież była nieważna bo nie weszła w życie. Nagle z zarządu Wisły pojawili się 3 muszkieterowie (znowu złota trójka), którzy w imię miłości do Wisły ja uratują. I .... tam, że przecież mogli to robić od dawna bo ciągle zarządzali tym syfem na spółkę z Sarapatą, Dukatem i WSH. Przecież lepiej to wygląda, że odbijamy Wisłę SA z rak oszustów szwedzko-kambodżańskich, jesteśmy tu jakby nowi i zaczynamy nowe otwarcie. Na slowo tym ....om nie wierzę i mam 2 ważne przesłanki ku temu. Po pierwsze udają, że nic się nie stało, generalnie jest źle ale w sumie nie tak źle, damy przecież radę, nikt nie jest winny, jakoś tak wyszło po prostu ale już będzie dobrze więc może nawet sobie pośmieszkujemy na konferencji? hihi WSH to w ogóle jest organizacja widmo. Nigdy ich nie było i nie mieli wpływu na klub. I drugi powód, prawdziwy Wiślak to jest teraz w....iony, załamany a nie uśmiechnięty, chciałby rozjebać cały ten układ a nie ściemę walić bedąc w zarządzie SA. No ale jak się było i nadal jest w układzie i ma sie w chuju ten klub to nawet fajnie jest sobie żarty robić na konferencji, przecież to tylko stypa więc wypada pożartować. Jak się jest nadal w układzie i się chce jeszcze bardziej wydrenować portfele kibiców to dalej trzeba walić ścieme i prosić o kasę. Zresztą, aż mi się mózg od tego zagotował. .... im w ....ę i tyle. PS A ten filipski pajac nie wiem jak ma czelność się tutaj wypowiadać i jeszcze jak widać ciągle jest w dobrym humorze. Mialeś tu wielkie kulisy odsłaniać wszystkiego. Nawaliłeś ściemy od początku, nie sprawdziło się, miał byc dzisiaj od Ciebie elaborat wielki, nie ma to wypierdalaj stąd i nie pajacuj. Żal tylko ludzi, którzy od początku jeszcze by mu laskę zrobili za jakieś info na priv hehe Ja wiem, ze można się dać raz czy dwa oszukać ale my kibice Wisły jesteśmy robieni w chuja od 3 lat. I wy nadal wierzycie takim pajacom? Chyba teraz czujnosc i ufność powinna być w 200% podniesiona. Dlatego np 2 lata temu bym uwierzył w tę konfę. Ale ona już była. 3 lata temu, dokładnie ten sam schemat i "ci sami" ludzie, także trudno z siebie robić debila i wierzyć, nawet jak by się chciało aby było dobrze. |
To oni nie próbowali się skontaktować z Sarapatą?. Chcieli dać jej więcej czasu do ucieczki?.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl