Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

JacekFan 04.01.2019 19:42

Nie no konferencja.. Bardzo profesjonalna, dobra jakoś transmisji, nawet widziałem jak panom płoneły twarze i uszy z tych kłamstw które mówili... Jak to już chyba można tak powiedzieć za klasykiem.......,uj, dupa i kamieni kupa.

Martineq 04.01.2019 19:42

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...58834654646272

Tyle w temacie. Za te pieniądze można by istotną część zawodników spłacić.

Dzinus 04.01.2019 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bodek (Post 1528295)
A ja miałem nadzieję że nowy zarząd powie:
1.Przepraszamy za to co się stało (przejecie fikcyjne spółki)
2.Przepraszamy że to się stało 2 raz! (pierwszy był Meresiński)
3. Wszystkie umowy na ochronę, katering, sprzątanie itd. zostały rozwiązane
4. Skierowaliśmy zawiadomienie do prokuratury na poprzedni zarząd S.A
tyle w skrócie chciałem usłyszeć...

1 i 2 sie zgadzam, ale 3 to bylyby ogromne koszty i jesli maja sie z tego wycofac to zejdzie mnostwo czasu. A o 4 to sie nie dziwie ze sie na tym nie skupiaja - ten jeden element konferencji sie zgadzam ze teraz jest czas na ratowanie klubu a rozliczanie reszty zaraz po.

Ale tez jestem rozczarowany.

Kuba_TS 04.01.2019 19:46

Tą siłownie powinni zamknąć na jakiś czas i nie wynajmować nikomu , przynajmniej dopóki to nie ucichnie

sandbender 04.01.2019 19:46

Trochę żartów poleciało:
1. "Normalnie praktyka jest taka, że akcje trafiają do depozytu, ale oni się nie chcieli zgodzić, no to już ch.j, machnęliśmy ręką i im daliśmy bo inaczej by nie było dealu".
2. "Zanalizowaliśmy konto i wyszło, że mamy 51k PLN."
3. "Nie wiemy nic o wpływach z meczu z Lechem bo nie analizowaliśmy konta."
4. Zapomnieli powiedzieć, że powołano też nową radę nadzorczą (szept: "a dobra to powiedzmy")

Jedyny gość, który uwiarygadnia całą tą historię to jest Leśnodorski.

Martineq 04.01.2019 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tavez (Post 1528301)
1 i 2 sie zgadzam, ale 3 to bylyby ogromne koszty i jesli maja sie z tego wycofac to zejdzie mnostwo czasu. A o 4 to sie nie dziwie ze sie na tym nie skupiaja - ten jeden element konferencji sie zgadzam ze teraz jest czas na ratowanie klubu a rozliczanie reszty zaraz po.

Ale tez jestem rozczarowany.

Mogliby podać chociaż łączną wartość tych umów. Nie byłoby to podanie warunków konkretnej umowy (do czego mogą nie mieć prawa), ale można by było sobie porównać poziom kosztów z innymi tej klasy klubami. Byłoby czarno na białym widać skalę przewałów.

FraMat 04.01.2019 19:46

Cytat:

Albo:

- TS nie podołało organizacyjnie i personalnie
- TS jako całość (brak choćby nadzoru nie mówiąc o możliwości współudziału) jest odpowiedzialne za dramat Wisły
- Zdajemy sobie sprawę, ze odchodziło do nadużyć i dojenia Wisły przez gangusów, w czym brało udział także (choćby nieświadomie) TS
- Sprzedaliśmy akcje Wisły, ale nie chcemy, by coś wyszło na jaw, wiec anulowaliśmy transakcję
- Jesteśmy w tej chwili, w naszym mniemaniu właścicielami Wisły SA, ale nikt nam już nie ufa, dlatego jak najszybciej sprzedamy akcje klubu, nawet panu Ziutkowi z Kleparza. Może jeszcze parę złotych skapnie.
- Albo nie...Bo co nas to w końcu obchodzi.

Ps. I wszystko jest transparentne ale niczego nie możemy powiedzieć.

efekt 04.01.2019 19:47

Panowie ile tego długu jest tak serio???

Przybyszewski 04.01.2019 19:47

Nie bo 10 tysiecy to dla TS bardzo duzo pieniedzy i co bidulki teraz zrobia jak im najemca zrezygnowal. Z czego oni teraz te 900k dla zarzadu beda wyplacac ...

Valencia 04.01.2019 19:48

Chciałbym wierzyć szczere intencje Leśnodorskiego ale wiemy z jakim środowiskiem na Legii był skumplowany i dlaczego szuka klientów właśnie w tym gronie... i to całkowicie za darmo. Dramat co oni robią z tym klubem.

TSWojtas 04.01.2019 19:49

Witam

Trzeba spłacić piłkarzy na których Nas będzie stać w biedzie czyli z obecnej kadry to :

jeden z bramkarzy Lis lub Buchalik

obrona : Bartosz,Grabowski,Wasilewski,Świątko - ewentualnie Palcic jeśli mało zarabia

pomoc: Laskoś ,Plewka,Kostal,Śliwa

atak: Brożek, Kolar jeśli mało zarabia

Do tego ściągnąć Chorążke,Słomkę i Drzazgę

Sprzedać Imaza i Wojtkowskiego jeśli będą chętni na nich jeśli nie kombinować kasę by dograli do końca sezonu i sportowo powinna Wisła się spokojnie utrzymać.

Pozdrawiam

funkykoval 04.01.2019 19:49

Te 6,5 mln zł „długu wobec TFK” okazuje się ze jest zabezpieczeniem gwarancji jaka udzieliła TFK za Wisła SĄ z tytułu dzierżawy ośrodka w Myślenicach a wiec nie jest to zadłużenie ani istniejąca należność

Grantar 04.01.2019 19:50

Cytat:

Miałbyś satysfakcję ale sytuacja Wisły nie byłaby wiele lepsza.
Mam z reszta wrażenie że Ci goście nie są tu głównymi winowajcami.
Problem zarządzania w Wiśle ma już kilkadziesiąt lat ...i zaczął się za czasów Cupiała.
A co do tych trzech gości: - w maju będą wybory oni wiedzą że jeśli nie uratują Wisły S.A. to wylecą

For_FuN_ 04.01.2019 19:50

A ja dobrze usłyszałem, że ktoś z Socios wszedł do zarządu? Tak z ciekawości dopytuję... z tymi ludźmi? Którzy na razie niczego nie chcą wyjaśniać? I rozumiem, że to Socios(jako całość, a nie tam kilku ludzi) podjęło taką decyzję(bo w końcu ten ktoś reprezentuje Socios)?

Danielek1906 04.01.2019 19:52

Powiedzmy sobie szczerze w oczy. Cała nadzieja w legijnym koraliku, leśnym. Ci dwaj panowie niczego nie zrobią, Wisłockiemu dałbym jeszcze kredyt zaufania. Trzeba liczyć, że leśny ogarnie ten burdel i sprowadzi kogoś tutaj dzięki swoim kontaktom. Wisła Nigdy Nie Zginie

Wojtas 04.01.2019 19:53

Szczerze mowiac facet w srodku wypadł nawet wiarygodnie,widać ze chce coś zadziałać mowił co myśli,niewiem ale ja bym na niego tak nie najeżdzał.Ciekawe co zdziałają w te 4 tygodnie.No i Leśny gdzies tam cały czas sie kręci.

master17 04.01.2019 20:01

Nikt nie pomyślał, że żarty i uśmiechy Wisłockiego brały się wyłącznie ze stresu ? Tak ludzie również w taki sposób reagują. Przynajmniej gość wyglądał naturalnie, a nie jak wyrachowana ...wa Szymuś.

graficiarz 04.01.2019 20:05

Dokładnie chcą coś zrobić. Większość tylko siedzi i klepie negatywne komentarze. Taki nasz naród niestety jest byle dowalić drugiemu. Na rozliczenia przyjdzie czas. Bo wiadomo ze jakieś tam związki są. Na ukaranie winnych trzeba czasu a tego nie mamy

Davey777 04.01.2019 20:05

Czyli podsumowując nic nie wiemy, odpowiedzi na trudne pytania, nie możemy ujawnić, nie mieliśmy czasu i tym podobne bzdury.
Słabo wypadło to nowe otwarcie

JacobCFC 04.01.2019 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1528313)
A ja dobrze usłyszałem, że ktoś z Socios wszedł do zarządu? Tak z ciekawości dopytuję... z tymi ludźmi? Którzy na razie niczego nie chcą wyjaśniać? I rozumiem, że to Socios(jako całość, a nie tam kilku ludzi) podjęło taką decyzję(bo w końcu ten ktoś reprezentuje Socios)?

Ktoś się ustosunkuje, czy znów, gdy pojawią się pytania o Socios, to nabierzecie wodę w usta?

was 04.01.2019 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1528317)
Nikt nie pomyślał, że żarty i uśmiechy Wisłockiego brały się wyłącznie ze stresu ? Tak ludzie również w taki sposób reagują. Przynajmniej gość wyglądał naturalnie, a nie jak wyrachowana ...wa Szymuś.

Dokładnie, mogło to wynikać ze stresu i chęci jego rozładowania w jakiś sposób. Wynika to oczywiście z braku doświadczenia w takich sytuacjach, a nie można mu tylko na tej podstawie odbierać dobrych chęci. Zdecydowanie wypadł najlepiej ze wszystkich.

nero 04.01.2019 20:11

jest gdzieś zapis video z konferencji?

brylant17 04.01.2019 20:13

Dajmy im chodź cień szansy, chodź ciężko komuś znowu zaufać

bridgeburner 04.01.2019 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1528322)
Ktoś się ustosunkuje, czy znów, gdy pojawią się pytania o Socios, to nabierzecie wodę w usta?

Nie jestem ale z tego co zrozumialem to chyba ktos kto jest w RN sie do socios zapisal

Wojtas 04.01.2019 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez was (Post 1528323)
Dokładnie, mogło to wynikać ze stresu i chęci jego rozładowania w jakiś sposób. Wynika to oczywiście z braku doświadczenia w takich sytuacjach, a nie można mu tylko na tej podstawie odbierać dobrych chęci. Zdecydowanie wypadł najlepiej ze wszystkich.

No ja tez go odebrałem pozytywnie i naturalnie i to nie byly przygotowne odpowiedzi.
Ale wiekszosc klepie ze to juz koniec ,no to kończcie i płaczcie,za zamiast myślec i zrobić cokolwiek, nawet zapis do Socios .

szorstki 04.01.2019 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1528325)

https://www.youtube.com/watch?v=eM7KARtievM

oglądasz na własną odpowiedzialność ;) lepiej się napij przed

kpn 04.01.2019 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1528325)

https://www.youtube.com/watch?v=EbgnT3I42YI

maaarcin 04.01.2019 20:15

Cytat:

To raczej źle usłyszałeś.

Cytat:

Przecież konferencje można obejrzeć. Sprawdzić czy ktoś coś takiego powiedział i czy to prawda.

Savik 04.01.2019 20:15

Cytat:

Cytat:

Przedstawiciel Socios nie wszedł do Zarządu.
Do Rady Nadzorczej weszła osoba, która jest przedstawicielem - cytat z konferencji "szeroko pojętego biznesu", a oprócz tego jest członkiem Socios.

Lemoniadowy Joe 04.01.2019 20:16

Cytat:

Jest członkiem Socios a nie reprezentuje Socios chyba za o czymś nie wiem, żaden przedstawiciel stowarzyszenia.

FraMat 04.01.2019 20:17

Cytat:

To nie jest tak, że "ktoś z Socios wszedł do Zarządu" na zasadzie, że Socios kogoś tam delegowali.
Do Socios może zapisać się każdy.
Jeśli faktycznie ktoś w zarządzie jest w Socios, to z własnej woli, a nie z nadania Socios.

I jeśli jest tam ktoś, kto jest jednocześnie w Socios, to nie znaczy, że Socios utożsamia się z zarządem.
Jako członek zarządu TS czy SA nie ma on przez to żadnego bardziej znaczącego głosu w Socios a i Socios nie steruje nim z drugiego rzędu.

Przestańcie się dopieprzać do jedynej transparentnej organizacji, która chce z pieniędzy swoich członków transparentnie pomagać Wiśle, a nie ją doić.

Lemoniadowy Joe 04.01.2019 20:18

Cytat:

Ustosunkowali już się w jakich sprawach innych nabrali wody w usta ?

Geralt 04.01.2019 20:18

Pierwsza czesc konferencji wygladala ok. Wraz z uplywem czasu i pytaniami dziennikarzy troche/coraz gorzej. Najgorzej wypadla informacja o Sharkach i odcieciu sie od nich - nawet jesli nie chcieli mowic wprost i przyznawac sie do wplywu ich na klub, to mogli powiedziec, ze wg nich nie maja takiego wplywu o jakim sie mowi (i jaki ja uwazam tez ze maja), ale od tej chwili beda pilnowac transparentnosci i nie zgodza sie na zaden ich wplyw na klub, czy cos innego bardziej dyplomatycznego. Bo to jednak w oczach wielu (takze moich) stawia pewien znak zapytania co do ich szczerosci. Tez troche dziwne bylo apropo dostepu do konta i informacji o wyplywaniu srodkow, bo to sa raczej pierwsze rzeczy ktore chce sie ustalic i dziwne ze tego nie wiedza. Chyba, ze rzeczywiscie nie mieli dostepu do konta, ale w takim razie skad informacja o kwocie na koncie?

Moze jednak chcieli uniknac mowienia wprost o pewnych zlych rzeczach o ktorych wiedza, zeby nie robic szumu medialnego? Mam nadzieje, ze jednak rzeczywiscie chca wyprostowac sytuacje, choc ja szanse na sukces oceniam nisko, ale niech probuja. W moim odczuciu ten gosc w srodku wyglada jakby rzeczywiscie sie staral cos zdzialac.

ArturBarlinek 04.01.2019 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1527920)
Witam.

Część z was, szczególnie długoletni użytkownicy forum zapewne mnie kojarzy. Jeszcze kilka lat temu byłem aktywnym użytkownikiem forum, poza tym gościem kompletnie zajawionym na Wisłę, któremu dużą część czasu w tygodniu zajmowały wszelakie rzeczy związane z Wisłą, chodzenie na mecze, jeżdżenie na wyjazdy, aktywność na forum itd. Cierpiało na tym moje życie prywatne, ale nie było to ważne. Wisła Kraków była wręcz sensem mojego życia. I tak, kilka lat temu byłem w opcji pro-SKWK, co często wyrażałem na łamach tego forum. Aktywnie uczestniczyłem w 'bednarzowym' bojkocie, wyśmiewając tę nieliczną część ludzi, którzy wtedy jak czas pokazał, mieli rację i chodzili na mecze. Byłem kretynem.

Później byłem świadkiem jak słabe akcje miały miejsce na Wiśle wobec ludzi, których znałem i szanowałem. Jak ludzie oddani Wiśle, ludzie faktycznie z Wisłą w sercu zmuszani byli do odejścia przez WSH. I jako, że uważam się za człowieka inteligentnego na tym etapie moja wiara w dobre intencje środowiska WSH/SKWK spadła do zera. Kiedy klub został przejęty w całości, zarówno TS i SA, przez ludzi z tego środowiska, a na forum proporcje zwolenników do przeciwników tej zainteresowanej tylko pieniędzmi i szemranymi interesami opcji było 90/10 wiedziałem, że należy odpuścić obecność tutaj. Tyle tytułem wstępu. A jak jest teraz?

WISŁY KRAKÓW JUŻ NIE MA

Z tej sytuacji nie ma już wyjścia, bo chyba nikt nie myśli, że WSH odda sobie klub ot tak. Mają popodpisywane wieloletnie umowy na catering, na ochronę, na sprzątanie i na Bóg wie co jeszcze. Teraz mamy cyrk ze sprzedaniem klubu jakiejś Vannie, cyrk który doprowadził spółkę do kompletnego galimatiasu prawnego. Oni mają swoich ludzi w zarządzie TSu w osobach Kwaśniewskiego, Michlowicza, mają fasadową RN złożoną z leciwych Czerwińskiego i LMM, klub jest od A do Z obsadzony ich pionkami. Nikt z w/w nie naruszy ich interesów, bo interesom takich ludzi się nie szkodzi. Ciekawe jak to jest patrzyć sobie w lustro gdy okrada się swój 'własny' klub i rzeszę normalnych kibiców. Ale chyba nienajgorzej bo Pan Michlowicz doskonale bawił się na nartach jeszcze kilka dni temu.

Cupiał został przegoniony, Mereś podstawiony i teraz historia się powtórzyła z Wanną i jego ekipą. Trzeba być ślepym, żeby nie zauważyć że ludzie de facto rządzący Wisłą dążą do tego by ona upadła. Bo na 'odrodzeniu' to oni dopiero zarobią.

Żeby była jasność. Z IV ligii, jeżeli w ogóle do niej przystąpimy, to my się nie wygrzebiemy. My nie jesteśmy jednością jak Widzew Łódź czy ŁKS. My nie polecieliśmy w otchłań bo znalazł się jeden opętany właściciel jak Król czy Cacek. My polecieliśmy bo 'kibice' okradali swój klub. A takiej dziury się nie będzie dało zasypać. Doceniam inicjatywę socios, pomimo tego, że duża część ludzi je tworząca do całkiem niedawna stała murem za Dukatem, Sarapatą i TSem. Być może ich refleksja naszła później niż mnie, ale to nie jest wielkie osiągnięcie mówiąc szczerze bo teraz obecnego układu bronią tylko ludzie psychicznie dysfunkcyjni, niestety dalej tu obecni. Tym niemniej jednak inicjatywa jest szczytna, ale bez żadnych szans na zdobycie realnej władzy w klubie po odrodzeniu. Oni do tego nie dopuszczą. Albo przenikną szeregi Socios, albo po prostu w pewnym momencie zatamują tę inicjatywę, wiadomymi metodami. Nie dziwi mnie, że zarząd socios nie zajął ostrego stanowiska w kwestii obecnych wydarzeń. Każdy z nas ma rodziny.

I tak samo w będzie w IV lidze. Będą obstawione kasy, catering, pamiątki itd. Dla nas nie ma już ratunku. Oni unikną odpowiedzialności za upadek Wisły SA, bo nie pełnią żadnej roli w klubie. Może dobiorą się do dupy Sarapacie, może Radzie Nadzorczej. Main playerzy będą 'odbudowywać', znajdą sobie kolejnych słupów.

O aktywności skwk w ostatnim czasie nawet szkoda pisać, bo język polski jest zbyt ubogi by wyrazić obrzydzenie na tę hipokryzję. W kwestii Surmy, w kwestii Bednarza ruchali 5 tekstów dziennie, teraz to jak mówię szkoda nawet słów. Polecam każdemu mieć czyste sumienie. Ja od 3 lat nie postawiłem nogi na C i nie postawie już jej nigdy, bo flaga WS będzie tam wisieć zawsze, nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy, że ona nagle zniknie. A stać za tą flagą to największy wstyd, ponieważ stoisz ramię w ramię z ludźmi którzy uprawiali z Wisłą nekrofilię, po to by kupić sobie kolejną Panamerę. Pamiętajcie, że te Panamery były także finansowane przez sklepy, które funkcjonują na Wiśle, a pamiątki zasilają wiadome konto. Kupując tam nie wspierasz Wisły, tylko..

Niestety, nie widzę dla nas ratunku. Ratunku nie ma. Nikt poważny nie wejdzie w ten zgniły układ, bo zostanie przepędzony jak Cupiał. Na prokuraturę, a już na pewno tę krakowską, nie ma co liczyć. Wisła Kraków została zniszczona.

Nasze dzieci niestety będą chodzić na cracovię. Bo Wisła na naszych oczach, i przy naszej bierności, właśnie przeżywa ostatnie tchnienia.

Boli jak cholera.

Pierrdol.pierrdol ja posłucham.
A teraz już iść spać. Wypierrdalaj. Dobranoc. Na kałuży Cię przyjmą

petred 04.01.2019 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1528317)

Ja o tym wspomniałem wcześniej. Widać, że chłop mocno zmeczony to też robi swoje. On jedyny z tej trójki ma u mnie zaufanie. Rozumiem, że Michlowicz i Kwaśniewski musieli być na tej konferencji bo wiele pytań było skierowanych do nich, ale uważam że nie moga zostać w żadnych władzach - nie wierze im po prostu. JAk można się nie próbować skontaktować z Sarapatą - za samo to powinni być odstrzeleni. Teraz wychodzi że kłamali że zarząd nie dostał należnych im 900 tys bo nie dostali tylko 10% z tego -tragedia. Wiedzieli że będzie imba z siłownią przecież trzeba było zrobić przetarg jak należy, albo powiedzieć dziś ze łzami w oczach że boją się o życie że sharksi rządzą w klubie a nie udzielać odpowiedzi jakby rozmawiało się z 3 latkiem. JEdyna nadzieja teraz że ktoś z zewnątrz nas weźmie, sprzeda kogo się da żeby zmniejszyć długi nawet kosztem spadnięcia do pierwszej czy drugiej ligi i przede wszystkim wprowadzi swoich ludzi.

JacekFan 04.01.2019 20:21

No to mamy teraz po prezesa Lesniadorskiego ciekawe czasy. Ma pelnomocnicto na wszystkie kluczowe sprawy na teraz. Nie wiem może to i lepiej...sam nie wierzę że to piszę.

Dzinus 04.01.2019 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez graficiarz (Post 1528320)
Dokładnie chcą coś zrobić. Większość tylko siedzi i klepie negatywne komentarze. Taki nasz naród niestety jest byle dowalić drugiemu. Na rozliczenia przyjdzie czas. Bo wiadomo ze jakieś tam związki są. Na ukaranie winnych trzeba czasu a tego nie mamy

To jest w sumie klucz - chcą coś zrobić. Bo w sumie żaden z tej trójki nie musiał przyjść na tą konferencję, nie wierzę żeby w tej sytuacji ktoś tu kogoś zmuszał - efektem jestem rozczarowany ale staram się pamiętać własnie o tym - ze przynajmniej próbują, jako jedyni

Geralt 04.01.2019 20:24

Najbardziej jednak szkoda, ze wszyscy obudzili sie jak juz jest w zasadzie za pozno. Tak czy inaczej cala wina spada na tych co rzadzili do tej pory (i mam nadzieje odpowiedzialnosc prawa ich nie ominie) oraz na pozwolenie bandyterce na dzialanie w klubie (i zlodziejstwo) i zwiazki z ich wladzami. Woleli pobiera kase do samego konca (i byc moze jeszcze krasc na boku lub pozwalac na kradzież). Zreszta to widac zarowno po wysokosci ich wynagrodzenia oraz ze mieli w zasadzie prawie do konca placone, podczas gdy pilkarze grali za darmo. W takiej sytuacji kazdy zarzadzajacy z honorem tez nie smialby brac kasy. A mogli dawno sprzedac wisle i ja uratowac, ale to rownaloby sie brak kaski.

Jaroo1 04.01.2019 20:24

Moje podsumowanie konferencji z różnych punktów widzenia.
To co mówił zarząd jeśli chodzi o fakty albo raczej "fakty" bo kto wie czy to prawda.
1. Długu jest 24 miliony z czego 12 to długi "licencyjne"+ 16 mln długu wobec Cupiała i innych. Czyli ogółem 40 baniek długów

Co do logiki tych panów i ich oszustwa oraz reprezentowania WSH:
1. Siłownia. Szukali najemcy. Odbyli kilka umów bo było kilku kandydatów. Ostatecznie podpisali z tą panią umowę. Oczywiście nikomu nie przeszkadza, że ta kobieta założyła swoją działalność 28 czy 29 listopada. Na pewno nie jest to żaden słup ani nie jest związana z kibicami.
2. Nikt nie jest winny podpisania umowy z Vanną. Na pewno nie Sarapata. Może jacyś prawnicy ale w sumie też nie.
3. Witamy państwa, jesteśmy byłymi i obecnymi członkami zarządu TS Wisła, przez ostatnie pół roku z klubu znikneło kilkanascie o ile nie kilkadziesiąt baniek ale my jako rada nadzorcza nic o tym nie wiemy. Na pewno my nie jesteśmy winni, Sarapata też nie, ani żaden Dukat. Po prostu dług się zrobił i teraz musimy po tym posprzątać.
4. Słuchajcie, jesteśmy od 48 godzin nowym zarządem, dlaczego wymagacie od nas abyśmy mieli wiedzę (mimo że byliśmy w radzie nadzorczej ostatnie miesiące) na temat tego co się w Wiśle działo? My tu jesteśmy od 2 dni i nic nie wiemy. - normalnie to uslyszałem na konferencji. Jakby nowi ludzie weszli do Wisły. Oni nic nie wiedzą przecież, dopiero się od 2 dni zaznajamiają co się w Wiśle działo
5. Żadne WSH nie miało a tym bardziej nie ma powiazań z Wisłą TS czy Wisłą SA. Nie ma żadnych wpływów w klubie ani nie może wywierać presji na spółkę ani towarzystwo. Na pewno tak nie było i nie ma. W ogóle co to znaczy WSH?
6. Pytanie od dziennikarza na temat zlotówki od biletu - i tutaj jestem zawiedziony poziomem dziennikarzy bo lubią .......ić farmazony i udawać mądrych a jak wyszło pytania od zarządu że "a skąd pan wie że 300 tys dostało SKWK za bilety?" to żaden baran z dziennikarzy nie powiedział, że samo SKWK podało na stronie swojej w oświadczeniu screeny gdzie dostaje nie co prawda 300 tys ale 30 tys złotych dostali w okolicach świąt Bożego Narodzenia na konto. A więc poszła złotówka z biletów od meczu z Lechem na konto SKWK. Złotowka a nawet więcej bo było 21 tys ludzi a kasy tam wpłyneło 30 tys.
7. Umowa była dobrze podpisana, zostaliśmy ofiarami całej sytuacji i musieliśmy sterroryzowani przez małego żółtka oddać im akcje Wisły Kraków SA - nawet nie musieli wplacić złotówki za te akcje :D

Moja opinia: Generalnie ja już to wszystko widziałem 3 lata temu jak Wisłę przejmowało TS na czele z Sarapatą i Dukatem.
- chcemy być transparentni do bólu. Wszystko powiemy. Transparentnośc, transparentność i jeszcze raz transaprentność
-my kochamy Wislę i wszystko dla niej zrobimy. Ratujmy klub bo mamy długi i nasz jedyny cel to wyjść z tych długów i uratować Wisełkę.
-żadne kibole, żadne WSH, my dobre ludzie, my nikogo złego nie znamy, nie bójcie się o Wisłę tylko dawajcie kase a my już ją wyleczymy

I wiecie już teraz po co był cały Vanna i spółka? Po to właśnie żeby narobić zamieszania, żeby Sarapata sobie spokojnie odeszła. Kto chciał to się wycofał niby dlatego, ze Vanna miał takie warunki podpisania umowy, umowy, która przecież była nieważna bo nie weszła w życie. Nagle z zarządu Wisły pojawili się 3 muszkieterowie (znowu złota trójka), którzy w imię miłości do Wisły ja uratują. I .... tam, że przecież mogli to robić od dawna bo ciągle zarządzali tym syfem na spółkę z Sarapatą, Dukatem i WSH. Przecież lepiej to wygląda, że odbijamy Wisłę SA z rak oszustów szwedzko-kambodżańskich, jesteśmy tu jakby nowi i zaczynamy nowe otwarcie.

Na slowo tym ....om nie wierzę i mam 2 ważne przesłanki ku temu. Po pierwsze udają, że nic się nie stało, generalnie jest źle ale w sumie nie tak źle, damy przecież radę, nikt nie jest winny, jakoś tak wyszło po prostu ale już będzie dobrze więc może nawet sobie pośmieszkujemy na konferencji? hihi WSH to w ogóle jest organizacja widmo. Nigdy ich nie było i nie mieli wpływu na klub.
I drugi powód, prawdziwy Wiślak to jest teraz w....iony, załamany a nie uśmiechnięty, chciałby rozjebać cały ten układ a nie ściemę walić bedąc w zarządzie SA. No ale jak się było i nadal jest w układzie i ma sie w chuju ten klub to nawet fajnie jest sobie żarty robić na konferencji, przecież to tylko stypa więc wypada pożartować. Jak się jest nadal w układzie i się chce jeszcze bardziej wydrenować portfele kibiców to dalej trzeba walić ścieme i prosić o kasę.

Zresztą, aż mi się mózg od tego zagotował. .... im w ....ę i tyle.

PS A ten filipski pajac nie wiem jak ma czelność się tutaj wypowiadać i jeszcze jak widać ciągle jest w dobrym humorze. Mialeś tu wielkie kulisy odsłaniać wszystkiego. Nawaliłeś ściemy od początku, nie sprawdziło się, miał byc dzisiaj od Ciebie elaborat wielki, nie ma to wypierdalaj stąd i nie pajacuj. Żal tylko ludzi, którzy od początku jeszcze by mu laskę zrobili za jakieś info na priv hehe Ja wiem, ze można się dać raz czy dwa oszukać ale my kibice Wisły jesteśmy robieni w chuja od 3 lat. I wy nadal wierzycie takim pajacom? Chyba teraz czujnosc i ufność powinna być w 200% podniesiona. Dlatego np 2 lata temu bym uwierzył w tę konfę. Ale ona już była. 3 lata temu, dokładnie ten sam schemat i "ci sami" ludzie, także trudno z siebie robić debila i wierzyć, nawet jak by się chciało aby było dobrze.

leszekm 04.01.2019 20:26

To oni nie próbowali się skontaktować z Sarapatą?. Chcieli dać jej więcej czasu do ucieczki?.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl