Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

IncognitoTSW 13.12.2009 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 829590)
Nasza obrona wygląda tak:

Alvarez,Burliga,Singlar,Głowacki,Jop,Cleber,Marcel o,Czekaj,Kowalski,Brożek,Diaz

Odchodzi Jop więc po cholere aż nam tyle obrońców? lepiej poszukać bramkarza,wraca młody Kowalski a z Pazdanem dać sobie spokój

Kowalski nie jest młody, o odejściu Jopa to są pobożne bajeczki, Diaz to nie jest obrońca tylko kopacz wszędobylski. Z lewej strony mamy tylko Brożka, z prawej Alvareza, kontuzjowanego od pół roku Singlara i Burligę, który zagrał dopiero ok 100 minut w ekstraklasie. W środku jest Marcelo Jop Głowacki Cleber, ale licząc na kontuzjogenność Arka i biorąc pod uwagę możliwe odejście Marcelo to w najgorszym wypadku zostaje nam para Jop - Cleber.

zbymak 13.12.2009 21:05

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...osny,id,t.html

thechris 13.12.2009 21:28

Skorża liczy na 3 transfery.

Hmm

Pierwszy transfer - Marcelo out. To tak, "żeby liga była ciekawsza..."
Drugi transfer - Cleber in
Trzeci transfer - treneiro bramkarzy :D

Jeśli ktoś myśli, że będą inne to gratuluje dobrego samopoczucia ;) Nie ma sensu wzmacniać skład bo na Polską ligę styknie ale np. na estońską trzeba by wymienić pół składu. A na puchary... eeeyyy jakie Puchary? W Remesie idzie nam całkiem nieźle :D

dedi_krk 14.12.2009 00:11

Na pozycji bramkarza niema co oczekiwać wzmocnień. Wystarczającym wzmocnieniem jest zmiana trenera bramkarzy. I tu liczyłem na bardziej spektakularną zmianę, przykładowo - Dawidziuk. Może ktoś by coś skrobnął o warsztacie Pana Łaciaka? Jak to naprawdę jest z Jego pasją? Stwierdzenie "ciekawy warsztat" przez Maćka to za mało. Liczę tylko na to, że na pozycjach bramkarzy będzie reset!
Jeżeli rzecz się ma do Michała Pazdana, to czasem się zastanawiałem dlaczego z Hutnika nie trafił bezpośrednio do Wisły. Znam kilka osób które kopały z nim w piłeczkę, nie cytując tu nikogo z nich, każdy wypowiadał się o nim w samych superlatywach.

zbymak 14.12.2009 08:01

http://www.tvn24.pl/0,1633509,0,1,wi...wiadomosc.html

Peroslaw88 14.12.2009 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 829805)

podgrzewany kotlet od kilku miesięcy. Nic nowego nie mówią tylko, że jest dziura w finansach po pucharach

cassius31krakow 14.12.2009 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 829805)

Najważniejsze, żeby Trzeciak nie zagubił swojego "instynktu" i znów nasprowadzał szrotu do Legii.

Edo 14.12.2009 08:42

No to się zaczyna karuzela kręcić, a najbardziej ta medialna. To się naczytamy sporo głupot i spekulacji przez najbliższe tygodnie o transferach do Wisły. Oby tylko tych przynajmniej trzech zawodników przyszło i oby to były realne wzmocnienia.

zbymak 14.12.2009 10:04

W dzisiejszym PS

W dzisiejszym wydaniu PS jest obszerny artykuł na temat planów odnośnie transferów w Wisle przedstawie w skrócie dla tych co nie czytali.Po zakontraktowaniu Clebera i powrocie Kowalskiego pozycja stoperów jest obsadzona .Co do pozycji bramkarza zanosi sie na to .że zostajemy z tym co mamy chyba że trafi sie jakiś ciekawy osobnik po kolejnych TESTACH!!!!!.Boki obrony lewa- rozmawiamy z zawodnikiem z BATE Borysow 30 letni Aliaksandr Juriewicz ( około 500 tyś euro) Jak nie wyjdzie z lewym obrońca bedziemy chcieli ściagnąć lewoskrzydlowego.Prawa obrona mamy Singlara i wiosna rostrzygnie sie ze zostanie u nas Alvarez za ktorego trzeba zaplacić około 400 tyś euro.Defensywny pomocnik dwa wyjscia Mauro kontrakt do czerwca lub roczny lub Pazdan cena około 500 tyś zł.Lewoskrzydłowy - kandydat z BOTE 23 letni Maksym Bordaczew cena okolo 500 tys euro.Bedą ogladani po raz kolejny w najblizszym meczu.Ciekawym zawodnikiem wg Skorży jest Wilczek z Piasta Gliwice.W rachube wchodzi również powrot Mączyńskiego z ŁKS.Jeśli chodzi o napastników to Sazankow wrócił na BIałoruś i jego transfer jest możliwy pod warunkiem rozwiazania kontraktu w Dnieprze ( jego menago nad tym pracuje)Mowa również o Rodionowie o Lekiciu ale bez szczegółów .Skorza chce dokonać transferów teraz bo w lecie nie bedzie duzo czasu na zgranie przed pucharami.Najwazniejsze jest to ze Skorza po meczu z Zaglebiem rozmawiał z Cupiałem blisko pół godziny i dalsze rozmowy maja sie odbyć w tym tygodniu i bedziemy wiedzieli jakimi środkami bedziemy dysponować na wzmocnienia i czy bedzie nowa jakość zespołu czy bedzie tak jak zawsze duzo szumu a efekt mizerny

Selene 14.12.2009 10:32

Hm z tych opcji chciałbym żeby pozyskali Bordaczewa Pazdana i Lekica. Juriewicz trochę za drogi jak na ten wiek, Rodinov napewno za drogi( pozatym Amica podbije cenę), Cantoro już dawno pożegnałem.

el Nuero 14.12.2009 10:44

Zbymak - jeśli orientujesz się lepiej, to parę szybkich pytań:
1) co z Jopem? Bo jeśli ma wrócić Kowalski, plus zakontraktowany Cleber, to 5 obrońców nam nie potrzeba (zwłaszcza taki, z którego robią wiatrak zawodnicy Levadii). Tylko nie pisz, że myślą o sprzedaży Marcelo...
2) jak wygląda sprawa ofensywnego pomocnika? Kłopoty zdrowotne Garguły prawdopodobnie jeszcze się przeciąąąąągną, a w przypadku kolejnej operacji, Łukasz nie pomoże klubowi wiosną. Tymczasem Wisła potrzebuje of. pomocnika PRZED pucharami, żeby się zgrać!
3) Rodionow - niektóre media podają, że cena za niego może się wahać w granicach od 800 tys. euro - do miliona. Nie bardzo wierzę, by nas było stać na taki wydatek.
4) Alvarez - od kogo mamy go wykupić za te 400 tys. euro, skoro ma kontrakt do 30 czerwca 2010 r.? Reggina nie wiązała z nim większych nadziei i chętnie nam opyliła. Chyba, że chodzi o kilkuletni kontrakt stały dla Alvareza.

* Jednym słowem - wszystko fajnie, tylko skąd kapusta? Chyba, że wujek Cupiał nabędzie dla siebie karty zawodnicze niektórych piłkarzy (a'la Wojciechowski i karta Jodłowca + jeszcze dwóch, chyba niczego nie przekręciłem). Nie jestem prawnikiem, mogę się mylić w tych wszystkich zawiłościach. Szczęsny wczoraj powiedział, że Wisła bez zimowych wzmocnień nie ma czego szukać w pucharach. A tu z pieniędzmi krucho i koło się zamyka. Jak nasz klub planuje rozwiązać ten rebus?

zbymak 14.12.2009 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 829836)
Zbymak - jeśli orientujesz się lepiej, to parę szybkich pytań:
1) co z Jopem? Bo jeśli ma wrócić Kowalski, plus zakontraktowany Cleber, to 5 obrońców nam nie potrzeba (zwłaszcza taki, z którego robią wiatrak zawodnicy Levadii). Tylko nie pisz, że myślą o sprzedaży Marcelo...
2) jak wygląda sprawa ofensywnego pomocnika? Kłopoty zdrowotne Garguły prawdopodobnie jeszcze się przeciąąąąągną, a w przypadku kolejnej operacji, Łukasz nie pomoże klubowi wiosną. Tymczasem Wisła potrzebuje of. pomocnika PRZED pucharami, żeby się zgrać!
3) Rodionow - niektóre media podają, że cena za niego może się wahać w granicach od 800 tys. euro - do miliona. Nie bardzo wierzę, by nas było stać na taki wydatek.
4) Alvarez - od kogo mamy go wykupić za te 400 tys. euro, skoro ma kontrakt do 30 czerwca 2010 r.? Reggina nie wiązała z nim większych nadziei i chętnie nam opyliła. Chyba, że chodzi o kilkuletni kontrakt stały dla Alvareza.

* Jednym słowem - wszystko fajnie, tylko skąd kapusta? Chyba, że wujek Cupiał nabędzie dla siebie karty zawodnicze niektórych piłkarzy (a'la Wojciechowski i karta Jodłowca + jeszcze dwóch, chyba niczego nie przekręciłem). Nie jestem prawnikiem, mogę się mylić w tych wszystkich zawiłościach. Szczęsny wczoraj powiedział, że Wisła bez zimowych wzmocnień nie ma czego szukać w pucharach. A tu z pieniędzmi krucho i koło się zamyka. Jak nasz klub planuje rozwiązać ten rebus?

Z tego co piszą to o Jopie cisza podejrzewam ze moga mu zaproponować rozwiazanie kontraktu ale to delikatna sprawa .Odnosnie pomocnika to maja zwiekszyć działania w tym kierunku ale caly czas licza na Gargułe.Co do Cantoro to sprawa powinna rostrzygnać sie do swiat.Napastnik - nic wiecej tu nie pisze mysle ze banki euro nie damy chyba ze po rozmowie z Cupiałem bedą jakieś srodki na transfery ( nie bardzo wierze po ostatnich okienkach transferowych) .Sprawa Alvareza to też mnie to dziwi ze mamy coś płacić bo z tego co pamietam to od Czerwca 2010 jest to wolny zawodnik ale tak pisze ze kwota do zapłaty 400 tyś

farben 14.12.2009 11:03

Cantoro o tym, czy zostanie w Wiśle. Mówi, że na razie nie miał żadnej propozycji.

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...alej,id,t.html

Griszka30KR 14.12.2009 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 829840)
Z tego co piszą to o Jopie cisza podejrzewam ze moga mu zaproponować rozwiazanie kontraktu ale to delikatna sprawa .

A ja sie obawiam ,ze przyjscie Clebera nie wiąże sie z odejsciem Jopa,tylko Marcelo.....i to jest warunkiem,aby były jakies transfery do klubu za pieniadze.

fanfan 14.12.2009 11:19

Jak byłaby propozycja za Marcelo na ponad 3 mln euro to trzeba się zastanowić. Marcelo jest bardzo ważnym zawodnikiem dla naszej drużyny ale bez wzmocnień w ofensywie niczego nie zdziałamy a te będą chyba tylko wtedy kiedy kogoś sprzedamy. Tylko że w przypadku sprzedaży Marcelo musimy kupić kogoś na jego miejsce ,np. Sadloka, Cleber ma roczny kontrakt, Jop półroczny -zanim się obejrzymy ich już w naszej drużynie nie będzie, Kowalskie musi się jeszcze wiele nauczyć -na dzień dzisiejszy nie jest to zawodnik na Wisłę. Pazdan - dla mnie jest to zagadka jak poradziłby sobie w naszym zespole ale wg mnie lepsi od niego są Sadlok czy Jodłowiec który też chce odejść z Polonii. Jeśli zarobimy 3 mln.euro na Marcelo to 500 tyś. możemy przeznaczyć na jego następcę, mln dać do budżetu z resztę przeznaczyć na napastnika, skrzydłowego, środkowego pomocnika i lewego obrońce.

brylant17 14.12.2009 11:25

Czego sprzedajcie Marcelo? niech jeszcze pogra sam mówi, że ma kontrakt w Wiśle i chce go wypełnić do końca.A jak już go sprzedawać to za godziwą cenę by potem nie płakać, nad rozlanym mlekiem oraz zaznaczyć procent w przypadku kupna przez inny klub.Można by powalczyć o 4-5 milionów euro za niego.

Maciuś 14.12.2009 11:36

Ja sie zgadzam z Griszką, podejrzana sprawa by byla ze nagle mamy tyle kasy.

arti 14.12.2009 12:08

Nawet te 3 bańki za Marcelo to są pobożne życzenia, nie mówiąc juz o 4 czy 5 choć to extra grajek.
A jeszcze zastanówmy się nad takim aspektem... Jeśli Marcelo ma w kontrakt wpisaną kwotę odejścia (2 bańki euro?) to jaki jeleń da za Niego więcej niż musi? To co dotąd mówi i robi Skorża (Cleber) wydaje się mieć sens, pytanie tylko - na kogo/co nas stać?

Selene 14.12.2009 12:16

Nie pamietam dokładnie ale czy Bednarz nie mówił kiedyś w studio Canal plus że nie ma mowy o żadnych wpisanych klauzulach odstępnego?

Maciuś 14.12.2009 12:20

Jurczynski tez kiedys duzo mowil.

Peroslaw88 14.12.2009 13:36

nie zapomnijmy, że odchodzi Cantoro. To jest 250 tysięcy euro rocznie, pewnie Jopa też wywalą i oby Łobodzińskiego

Markus 14.12.2009 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 829827)
W dzisiejszym wydaniu PS jest obszerny artykuł na temat planów odnośnie transferów w Wisle przedstawie w skrócie dla tych co nie czytali.Po zakontraktowaniu Clebera i powrocie Kowalskiego pozycja stoperów jest obsadzona .Co do pozycji bramkarza zanosi sie na to .że zostajemy z tym co mamy chyba że trafi sie jakiś ciekawy osobnik po kolejnych TESTACH!!!!!.Boki obrony lewa- rozmawiamy z zawodnikiem z BATE Borysow 30 letni Aliaksandr Juriewicz ( około 500 tyś euro) Jak nie wyjdzie z lewym obrońca bedziemy chcieli ściagnąć lewoskrzydlowego.Prawa obrona mamy Singlara i wiosna rostrzygnie sie ze zostanie u nas Alvarez za ktorego trzeba zaplacić około 400 tyś euro.Defensywny pomocnik dwa wyjscia Mauro kontrakt do czerwca lub roczny lub Pazdan cena około 500 tyś zł.Lewoskrzydłowy - kandydat z BOTE 23 letni Maksym Bordaczew cena okolo 500 tys euro.Bedą ogladani po raz kolejny w najblizszym meczu.Ciekawym zawodnikiem wg Skorży jest Wilczek z Piasta Gliwice.W rachube wchodzi również powrot Mączyńskiego z ŁKS.Jeśli chodzi o napastników to Sazankow wrócił na BIałoruś i jego transfer jest możliwy pod warunkiem rozwiazania kontraktu w Dnieprze ( jego menago nad tym pracuje)Mowa również o Rodionowie o Lekiciu ale bez szczegółów .Skorza chce dokonać transferów teraz bo w lecie nie bedzie duzo czasu na zgranie przed pucharami.Najwazniejsze jest to ze Skorza po meczu z Zaglebiem rozmawiał z Cupiałem blisko pół godziny i dalsze rozmowy maja sie odbyć w tym tygodniu i bedziemy wiedzieli jakimi środkami bedziemy dysponować na wzmocnienia i czy bedzie nowa jakość zespołu czy bedzie tak jak zawsze duzo szumu a efekt mizerny

Jeśli to wszystko piszesz na podstawie PS, to mamy do czynienia tylko z kolejnymi prasowymi spekulacjami i niczym więcej.

Klucz do transferów spoczywa jak zwykle w ręku Cupiała - na pewno prawdą jest, że finansowo nie znajdujemy się w komfortowej sytuacji, ale jeśli boss tylko zechce, nadal ma środki i możliwości by zadziwić wszystkich w Polsce.

Oczywiście osobiście bardzo pragnąłbym, aby to zrobił i trochę emocjonalnie, na przekór tym wszystkowiedzącym dziennikarzom, krzykaczom typu Rutkowskiego, czy całemu środowisku od lata bębniącemu tylko o rewolucji w Wiśle, dziurze budżetowej itd., przeprowadził kilka spektakularnych transferów.

Zwłaszcza, że to magia nazwisk i gwiazd ma największe szanse zapełnić nowy stadion od przyszłego sezonu nie tylko w meczach z Legią czy Lechem.

Trzeba też pamiętać, że od tego roku będziemy mówić o budżecie znacznie większym od dotychczasowych - tu znów zadziała moc 30-sto tysięcznego obiektu. Więc jeśli "zarządcy" znów czegoś nie spieprzą, będzie co wydawać i czym gospodarować (np: nie kupią potrzebnych zawodników, nie zabezpieczą składu i Wisła znów skończy puchary gdzieś na pierwszych rundach przedwstępnych) .

Vuko 14.12.2009 14:44

Według mnie nie ma się co nakręcać na ofensywnego pomocnika, tylko ustawić tam Boguskiego, który nigdy nie będzie klasycznym napadziorem. A jako podwieszony pod napastnikami, myślę, że poradziłby sobie - bo na Jirsaka nie ma co liczyć.

Eustachy 14.12.2009 15:28

Caly ten artykul z "PS" to musi byc jakas bzdura, bo skora napisano w nim, ze gracze Bate Borysow beda jeszcze obserwowani podczas najblizszego meczu, to ja sie pytam jakiego ? Przeciez liga bialoruska juz dawno zapadla w zimowy sen, a rozgrywki grupowe LE z udzialem BATE takze dobiegly konca.

zbymak 14.12.2009 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 829934)
Caly ten artykul z "PS" to musi byc jakas bzdura, bo skora napisano w nim, ze gracze Bate Borysow beda jeszcze obserwowani podczas najblizszego meczu, to ja sie pytam jakiego ? Przeciez liga bialoruska juz dawno zapadla w zimowy sen, a rozgrywki grupowe LE z udzialem BATE takze dobiegly konca.

Najpierw sprawdż potem pisz głupoty 17.12.2009 godzina 21 EVERTON- BATE

krasny 14.12.2009 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 829934)

Wiem że czasami trudno to zrobić, ale podchodźcie proszę od tego co pisze PS z "delikatnym" dystansem.
Od kiedy gazeta przeszła pod władanie Axela Springera stała sie zwykłym brukowcem, który podnosi sprzedaż wymyślonymi historiami.

Swoja drogą, powinni tam zatrudniać 15-latków. Podono to wiek gdzie ma sie najbujniejszą wyobraźnie.

A tak apropo transferów - fajnie jeśli ktokolwiek przyjdzie:)
A jeśli nie to mam chociaż nadzieje ze wszyscy, poza wiadomym już Gargułą, będą gotowi na wiosnę. Włącznie z Gołosiem, któremu współczuję i chciałbym żeby jeszcze zagrał w Wiśle chociaż kilka minut.

Pozdrawiam

Eustachy 14.12.2009 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 829937)
Najpierw sprawdż potem pisz głupoty 17.12.2009 godzina 21 EVERTON- BATE

Ups, faktycznie zwracam honor. To LM, a nie LE sie zakonczyla.

Selene 14.12.2009 16:04

No to zobaczymy. Faktycznie BATE gra jeszcze jeden mecz. Znając poczucie humoru Skorży miał na myśli właśnie ten klub mówiąc, że ta liga gra. Bate już nie ma szans na awans.

Selene 14.12.2009 17:01

Marcelo jest silny, skoczny i bardzo wydolny - nadawałby się do Anglii i moim zdaniem tam trzeba mu szukać ew. klubu.:) Wiadomo z jakich względów:)

zbymak 14.12.2009 19:28

http://www.futbol.pl/artykul/71085.html

Peroslaw88 14.12.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 830062)

Myślę, że podpisać z nim roczny kontrakt i wypożyczyć do Lechii. Jeśli się sprawdzi to podpisze nowy z Wisłą, a jak nie to podziękować

AYALA 14.12.2009 20:36

wraca temat Białorusinów z Bate, obaj grali na obronie w meczu z Benficą.Jurewicz ma 30 lat ,to prawy obrońca i pewnie jest szykowany za Alvareza.Pewnie tylko na defensywnych graczaczy są pieniądze bo na tego ich najlpszego strzelca czy rozgrywajacego to trzeba sporo zapłacic
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Kluvi 14.12.2009 20:53

AYALA weź chłopie czytaj ze zrozumieniem Jurewicz jest LEWYM obrońcą i szykowany jest pewnie jako konkurencja dla Brożka. Jak go nie kupią to pewnie wezmą tego lewoskrzydłowego tak jak Skorża ostatnio wspomninał.

manson777 14.12.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 830100)
wraca temat Białorusinów z Bate, obaj grali na obronie w meczu z Benficą.Jurewicz ma 30 lat ,to prawy obrońca i pewnie jest szykowany za Alvareza.Pewnie tylko na defensywnych graczaczy są pieniądze bo na tego ich najlpszego strzelca czy rozgrywajacego to trzeba sporo zapłacic
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

jezu jakie wraca
ps pierdnął rano
wp.pl teraz a ty łapiesz to jak gęś ziarno

póki co nie bardzo widać kasę w klubie, więc te transfery to bardzo palcem na wodzie... bardzo..:evil:

AYALA 14.12.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 830110)
AYALA weź chłopie czytaj ze zrozumieniem Jurewicz jest LEWYM obrońcą i szykowany jest pewnie jako konkurencja dla Brożka. Jak go nie kupią to pewnie wezmą tego lewoskrzydłowego tak jak Skorża ostatnio wspomninał.

zgoda ale w ostatnim meczu z Bate z Benficą Bordaczow grał na lewej obronie a Jurewicz na prawej.Wiec niech nie piszą bzdur .

http://www.football-lineups.com/match/57898/

Kluvi 14.12.2009 21:01

tylko z tego co Skorża mówił to szuka właśnie lewego obrońcy bądź pomocnika. Alvareza chyba zakontraktują jednak u nas mam nadzieje

Nehiar 14.12.2009 22:29

Najbardziej potrzebną pozycją w tym momencie jest Napastnik i na tym powinni się skupić, a nie jakiegoś prawie dziadka, na taką pozycję, która wymaga niezłą zwrotność i szybkość.

tragez88 14.12.2009 22:53

Nie żebym się czepiał ale... czy czasem dzisiaj nie miały się wyjaśnić sprawy Pazdana i Białorusina (którzy jakieś badania przechodzili) oraz Cantoro- jeśli mnie pamiec nie myli Skorża mawiał- "poczekajcie do poniedziałku"

manson777 14.12.2009 22:56

za: http://www.gornik.zabrze.pl/index2.php takie info: "Trwają rozmowy w sprawie transferu obrońcy Górnika Michała Pazdana do Wisły Kraków. Menedżer piłkarza Ryszard Szuster rozmawiał w Krakowie z prezesem Wisły Markiem Wilczkiem i trenerem Maciejem Skorżą. Przedstawił warunki, które wiślacy muszą spełnić, by Pazdan wylądował pod Wawelem. Teraz decyzja należy do rady nadzorczej krakowskiego klubu."

inna ciekawostka transferowa to znany wszystkim ojciec swojego syna Zbyszko Koźmiński który grzmi: (w Giewu)
"Czołowy obrońca opuści Piasta, ale może szybko wróci
Nie chodzi jednak o Kamila Glika, ale o jego partnera ze środka defensywy Mateusza Kowalskiego, któremu skończyło się wypożyczenie z Wisły Kraków.
23-letni Kowalski gra w Piaście od roku i przez cały czas swojego pobytu w Gliwicach był podstawowym piłkarzem zespołu. Jego odejście będzie poważnym osłabieniem piastunek.
- Moje wypożyczenie do Piasta kończy się w grudniu. Dostałem sygnał od trenera Wisły Macieja Skorży, że mam stawić się na styczniowym treningu jego zespołu. We wtorek żegnam się z Gliwicami - mówi Kowalski.
Działaczom Piasta trudno pogodzić się z odejściem Kowalskiego.
- Cały czas rozmawiam z Wisłą na jego temat. Żądanie jego powrotu to dziwna decyzja. Przecież mają kilku dobrych stoperów, a jeszcze niedawno pozyskali z powrotem Clebera. To wręcz sabotaż dla kariery piłkarza! - grzmi Zbigniew Koźmiński, wiceprezes Piasta. Istnieje jednak jeszcze szansa, że Kowalski wróci do Gliwic.
- Okres przygotowawczy rozpocznę pewnie z Wisłą, ale może po kilku tygodniach klub znów mnie wypożyczy. W Piaście jest przecież jeszcze robota do wykonania, trzeba utrzymać się w ekstraklasie - mówi Kowalski.
Spodziewana strata Kowalskiego jeszcze bardziej utwierdziła działaczy Piasta w przekonaniu, że nie mogą sprzedać najcenniejszego obrońcy Kamila Glika.
- Tracąc tę dwójkę, podcięlibyśmy sobie żyły. Na rynku krajowym i za krajowe pieniądze Glika na pewno nie sprzedamy. Musiałaby się pojawić dla niego jakaś niekonwencjonalna oferta z zagranicy, abyśmy zmienili zdanie - twierdzi Koźmiński."

ten Koźmiński to jednak :lol::lol::lol:
sprawny intelektualnie jest
inaczej :rotfl:

brylant17 14.12.2009 23:18

manson777 płaczą tak jak Lenczyk gdy Boguski do nas wracał niech sobie kupią jakiegoś grajka a nie płaczą, to jest nasz zawodnik i to Wisła ma jego karte.Jeżeli pan Maciej chce by Kowalski wrócił to wraca i basta.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl