![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Widocznie ktoś uznał ,że trzeba oddać punkty Jadze ... Ciekawi mnie sędziowanie naszego jutrzejszego meczu po tej ostatniej nagonce ... Nie zdziwię się gdybyśmy stracili punkty po jakichś błędach sędziego oczywiście "przypadkowych":D i w takim przypadku z pewnością nikt nie będzie narzekał na pracę sędziego a każdy będzie mówił coś w stylu "oliwa sprawiedliwa" i wracał do meczu z Jagą a sędzia Małek urośnie rangą do miana bohatera pewnych osób ... Mam nadzieję że się mylę i ,że błędy sędziowskie które są obecnie nieuniknione w piłce nożnej będą prawdziwymi błędami a nie wyrównywaniem rachunków ...
|
^^ W naszym pilkarskim piekielku taki scenariusz jest calkiem realny. My po meczu z Jagiellonia uroslismy do rangi tego Zlego, przeciwko ktoremu sa wszyscy i z ktorym trzeba walczyc. Jutro pierwsze starcie...
|
Cytat:
|
Panowie, kubełek zimnej wody jednak ;) Te pomyłki sędziowskie z dzisiaj, to taka "normalna norma" - ani ten faul na Kosowskim jakoś bardzo ewidentny nie był (no karny się należał, ale ja musiałem to kilka razy obejrzeć zanim stwierdziłem, że faktycznie), ten spalony Franka też nie był jakimś wielkim babolem (jeden z obrońców łamał linię spalonego). Tymczasem faule Jaliensa i Bunozy były tak oczywiste, że trzeba było ślepca, by ich nie odgwizdać. To jest jednak różnica.
|
Cytat:
No ale Jagiellonia to nie znienawidzona Wisła jadąca na "farcie" w każdej kolejce więc i pomoc sędziego nie jest oczywista. 2 kluczowe pomyłki które bardzo wpłynęły na wynik meczu. Weszło nie może tego tak zostawić! |
Cytat:
"Czy sędzia ustawił mecz? Nie wiemy, ale to możliwe". :lol: |
Cytat:
W naszej lidze, gdzie chroni się Cionków, a tępi Meliksonów i Stiliców, taka gra może przynieść niezłe efekty. Oczywiście: na krótką metę. Wybieganiem i ambicją Korona na początku zrobiła masę punktów. Teraz wychodzi ich słabość. Po prostu w drużynie brakuje jakości. Ojrzyński zrobił to, co do niego należało. Przygotował chłopaków do walki: psychicznie i fizycznie. Ale nie ma co z niego robić cudotwórcy. Na razie nie utrzymał nawet Korony w lidze, nie mówiąc o czymś więcej. Specyfiką naszej ligi było zachwycanie się zawodnikami po 3 udanych meczach, nowością jest cmokanie nad pracą trenera po 1/3 sezonu. |
ktos słyszał w relacji ilośc ludu w Gdańsku?
|
To się nazywa "zimny prysznic":rotfl:
|
No i Lechia zrasza murawę w meczu z Lechem w połowie I połowy ;)
|
Mówicie spalony był, karny niby też był, ale sędzia popełnił karygodny błąd. Gdy bodajże Grzyb podawał piłkę w kierunku Franka, który stał na spalonym nie dotknął ją. Przejął Cetković, który nie był na spalonym i szedł na bramkę był sam na sam a sędzia gwiżdzę...spalony.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Fajny mecz w Gdańsku. Lechia jest w stanie urwać punkty. Często zamyka Lecha na jego połowie. Młody Pawłowski w bramce po raz kolejny udowadnia, że ma talent ;)
|
Miała, teraz jest obrona Częstochowy.
|
Brawo Lechia :)
|
Dwa razy przełączyłem na mecz i dwa razy zobaczyłem krwawiących Lechistów, aż taki ostry ten mecz czy tak tylko trafiłem ?
Wynik 0-0 dla nas całkiem niezły. |
Cytat:
|
Mecz dobry, ale w drugiej połowie Gdańszczanie opadli z sił, a Amika nabrała wiatru w żagle. Rewelacyjnie bronił ten młody Pawłowski, do tego poprzeczka, słupek i masa zmarnowanych sytuacji. Dla Lechii remis dość szczęśliwy, ale dostali bonus za walkę.
Lechia zagrała niezwykle ambitnie, ale na tle Amiki widać jak na dłoni mankamenty drużyny. W zasadzie wyróżniali się Razak i Hajrapetjan, który nagle został (środkowym?!) pomocnikiem. Wcześniej znałem go jako przeciętnego lewego obrońcę, teraz próbował sił jako playmaker. 2 przyzwoicie grających piłkarzy to za mało jak na Ekstraklasę. Statystyki nie kłamią: po 11 meczach Lechia ma 6 strzelonych goli - czyli 1 na 2 spotkania. W takiej sytuacji i tak 13 punktów to wynik ponad stan. Gdyby nie Pasy, BOT i ŁKS, martwiłbym się o naszych przyjaciół z Gdańska - w kontekście ew. utrzymania w lidze. |
kogo wizerunek był przekreślony na jednej z flag pod koniec meczu?
|
Cytat:
W przepisie o spalonym jest mowa o wzięciu udziału w akcji, a nie o kontakcie z piłką. Wg mnie Frankowski ewidentnie wział udział w akcji i bardzo dobrze sie sedzia zachowal. Ciekawi mnie kiedy w koncu swieta krowa Kupisz dostanie kartke za symulowanie i jechanie ....ami do liniowych. Mecz tak samo przekrecony jak Wisla - Jaga, czekam na protesty czystego Michniewicza i czystej Jagiellonii. Śląsk mnie strasznie irytował dzisiaj, 1-0 z Podbeskidziem naprawde nie powinien zaspokajac ambicji tego zespolu. Dawidowski ma po prostu pecha - jak sobie nie urwie czegos w nodze, to po 2 minutach od wejscia na murawe rozwali mu głowę łokciem chłop dwa razy od niego mniejszy.On chyba przyciaga do siebie nieszczescia... |
Cytat:
|
Cytat:
http://galeria.trojmiasto.pl/org.php?id_cimg=283912 |
Żeby zamknąć już temat z Jagiellonią - raz uznali, że sędzia ich skrzywdził, zobaczymy czy po tej kolejce będą również krytykować postawę i pracę arbitra...
Lubię Jagę, w końcu to moje ziomki, ale nieraz już przez nich można się było najeść wstydu. Czy to z powodu gry (Irtysz pozdrawia), czy stylu i zachowania (nurkowanie na boisku i płacze poza nim). Szczerze życzę Jadze, by potrafiła bardziej "na klatę" brać życie. Jakoś potrafili odcierpieć karę za korupcję, i Białystok się od tego nie zawalił. OK, wiem że kara finansowa i ujemne punkty to nie to samo co degradacja, ale wolę już taka postawę, niż kombinowanie z nazwą klubu pralko-lodówkowego w zależności od tego, która nazwa łączona jest z korupcją w danym momencie. |
A jednak - jak o wszystkich to o wszystkich
http://www.weszlo.com/news/8227-A_ty...ieto_Belchatow |
Niby obiektywnie, ale bez tego pocisku jak po Maaskancie.
Nie zrobili czterech osobnych artykułów o tym, i nie pocisnęli CM 711, że się chełpił na konferencji, że wygrali dzięki zatrzymaniu Buzały i Nowaka a nie dzięki sędziemu. No, ale powiedzmy, że jak na weszło było nawet obiektywnie. |
Cytat:
|
Cytat:
Oni żyją z szydery i wytwarzania złych emocji. Dopóki była dobra gra i pasmo sukcesów, to Robert i jego metody tym panom nie przeszkadzały. Wystarczyła przegrana z APOELem i powstała wokół tego meczu zła atmosfera i nagle się okazało, że Holender to narcyz, któremu trzeba pocisnąć. Akurat Ty, jako kibic Legii, powinieneś zauważyć tę zależność. Czy rzeczywiście tak bardzo zmieniła się sytuacja w Twoim klubie od czasu wygranej ze Spartakiem i dobrych wynikach w LE? Skorża z dnia na dzień przestał być pierdołą a Beret zaczął być świetnym dyrektorem sportowym? Otóż nie, ale jechanie po Legii przestało być na czasie więc trzeba było znaleźć nowego kozła ofiarnego. Padło na Wisłę, ale daj ludziom z Weszło kilka tygodni, to zobaczysz, że za chwile znajdą sobie kogoś innego. Powyższe nie tyczy się oczywiście kolegów i przyjaciół pana Stanowskiego. Michniewicz jest bowiem nieomylny a ewentualne porażki należy oczywiście przypisać złym ludziom, którzy szkodzą polskiemu Mourinho. Podobnie ma się sprawa z Niedzielanem, którego tłumaczenia o "sprężynowaniu ręki" wystarczyły aby uniewinnić go za brutalny faul. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Widzew dzielnie się trzyma do przerwy,szkoda zmarnowanej setki ale i tak emocje po przerwie będą.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Dowhań nie Dowhań
sam Mucha polecał Kuciaka puciaka do Legii i chłop z każdym meczem coraz bardziej mnie wkur*ia. Juz byliśmy tak blisko by Legia grał z ręcznikiem na bramce, tak blisko Marian był taki spoko, to musieli kłerwa szukać i wyszukać. I nie testowali dwudziestu jak my. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Niepodyktowany karny dla Widzewa w meczu z Legią. Jakoś komentatorzy afery nie robią - po minucie sprawy nie ma :D
|
Ciekawe czy ktoś zapyta po meczu Widzewiaka o to, czy niemożliwe było wygranie w 11 na 14? ;)
ps. O, ale jest od razu przypomnienie meczu ŁKS-Wisła :) ps1. Ale przyznać trzeba, że rozmachem gry Legia bije nas na głowę Mam nadzieję, że im to szybko przejdzie ;) |
Niech mi ktoś jeszcze napisze, że Legia źle robi pakując pieniądze w szkółkę. I to się wszystko zwróci kiedy część z tych piłkarzy zostanie sprzedana - a u nas patrzy się trzy mecze naprzód...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl