Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

mitmichael 22.10.2011 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1180109)
Sędzia do I ligi. GKS powinno w proteście wycofać zespół.

Niedlugo zaczna degradowac wszystkich arbitrow i znowu beda sciagac japonczykow. Niech sciagna jak moga do ekstraklasy Viktora Kassaia - to jest obecnie najlepszy arbiter na swiecie, nie zaden Howard Webb.

GrandmasterB 22.10.2011 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1180104)
Spalony ewidentny, faul na Kosowskim w polu karnym też. Wynik meczu wypaczony.

Teraz czekam na weszło.

Mają kolejny temat. Ale czy napiszą przeciw Czesiowi?

Jak będzie pajacował tak jak Maaskant to pewnie napiszą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1180112)
Weszło będzie dalej broniło grubego korupcyjnego Czesia ,,Mourinho". Żal tylko Bełchatowa, bo Jagiellonia sama zapomniała jak niedawno kupowała mecze.

Za to Bełchatów wtedy był czysty. Wisła przed erą Telefoniki też, czysta jak łza.

fanfan 22.10.2011 15:42

Widocznie ktoś uznał ,że trzeba oddać punkty Jadze ... Ciekawi mnie sędziowanie naszego jutrzejszego meczu po tej ostatniej nagonce ... Nie zdziwię się gdybyśmy stracili punkty po jakichś błędach sędziego oczywiście "przypadkowych":D i w takim przypadku z pewnością nikt nie będzie narzekał na pracę sędziego a każdy będzie mówił coś w stylu "oliwa sprawiedliwa" i wracał do meczu z Jagą a sędzia Małek urośnie rangą do miana bohatera pewnych osób ... Mam nadzieję że się mylę i ,że błędy sędziowskie które są obecnie nieuniknione w piłce nożnej będą prawdziwymi błędami a nie wyrównywaniem rachunków ...

River 22.10.2011 16:01

^^ W naszym pilkarskim piekielku taki scenariusz jest calkiem realny. My po meczu z Jagiellonia uroslismy do rangi tego Zlego, przeciwko ktoremu sa wszyscy i z ktorym trzeba walczyc. Jutro pierwsze starcie...

szprotson 22.10.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrandmasterB (Post 1180141)
Jak będzie pajacował tak jak Maaskant to pewnie napiszą.
.

pajacował 711 razy

Sartre 22.10.2011 16:46

Panowie, kubełek zimnej wody jednak ;) Te pomyłki sędziowskie z dzisiaj, to taka "normalna norma" - ani ten faul na Kosowskim jakoś bardzo ewidentny nie był (no karny się należał, ale ja musiałem to kilka razy obejrzeć zanim stwierdziłem, że faktycznie), ten spalony Franka też nie był jakimś wielkim babolem (jeden z obrońców łamał linię spalonego). Tymczasem faule Jaliensa i Bunozy były tak oczywiste, że trzeba było ślepca, by ich nie odgwizdać. To jest jednak różnica.

Ogryzek 22.10.2011 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1180163)
Panowie, kubełek zimnej wody jednak ;) Te pomyłki sędziowskie z dzisiaj, to taka "normalna norma" - ani ten faul na Kosowskim jakoś bardzo ewidentny nie był (no karny się należał, ale ja musiałem to kilka razy obejrzeć zanim stwierdziłem, że faktycznie), ten spalony Franka też nie był jakimś wielkim babolem (jeden z obrońców łamał linię spalonego). Tymczasem faule Jaliensa i Bunozy były tak oczywiste, że trzeba było ślepca, by ich nie odgwizdać. To jest jednak różnica.

Kluczowe jest tu - komu sędzia pomógł. Dla mnie spalony ewidentny jak i karny. I nie musiałem się wpatrywać nie wiadomo jak. Jakby tak dla Wisły - od razu spalony byłby ewidentny i faul na Kosowskim taki oczywisty....
No ale Jagiellonia to nie znienawidzona Wisła jadąca na "farcie" w każdej kolejce więc i pomoc sędziego nie jest oczywista.

2 kluczowe pomyłki które bardzo wpłynęły na wynik meczu. Weszło nie może tego tak zostawić!

wolfy 22.10.2011 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1180168)
Kluczowe jest tu - komu sędzia pomógł. Dla mnie spalony ewidentny jak i karny. I nie musiałem się wpatrywać nie wiadomo jak. Jakby tak dla Wisły - od razu spalony byłby ewidentny i faul na Kosowskim taki oczywisty....
No ale Jagiellonia to nie znienawidzona Wisła jadąca na "farcie" w każdej kolejce więc i pomoc sędziego nie jest oczywista.

2 kluczowe pomyłki które bardzo wpłynęły na wynik meczu. Weszło nie może tego tak zostawić!

Że sparafrazuję kultowy już cytat z tego portaliku:
"Czy sędzia ustawił mecz? Nie wiemy, ale to możliwe".
:lol:

flamengista 22.10.2011 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1180027)
E, nie zgodzę się co do Korony. To nie jest i nie była ekipa na czołówkę ekstraklasy, ale grają zaskakująco dobrze biorąc pod uwagę okoliczności. Oglądałem kilka ich spotkań i pokazywali momentami naprawdę fajną piłkę - a nie tylko chamską siłę, jak się im przypisuje. Szybkie akcje z klepki pomiędzy kilkoma zawodnikami, niezłe prostopadłe podania - czarów na boisku nie robią, ale nieźle zagrać im się zdarzy.

Przypomnę, że byli jednym z głównych kandydatów do spadku przed sezonem.

No to ja się nie zgodzę z Tobą:-D W grze Korony nie ma żadnej wielkiej taktyki. Jest świetne przygotowanie kondycyjne i maksymalne zaangażowanie.

W naszej lidze, gdzie chroni się Cionków, a tępi Meliksonów i Stiliców, taka gra może przynieść niezłe efekty. Oczywiście: na krótką metę. Wybieganiem i ambicją Korona na początku zrobiła masę punktów. Teraz wychodzi ich słabość. Po prostu w drużynie brakuje jakości.

Ojrzyński zrobił to, co do niego należało. Przygotował chłopaków do walki: psychicznie i fizycznie. Ale nie ma co z niego robić cudotwórcy. Na razie nie utrzymał nawet Korony w lidze, nie mówiąc o czymś więcej.

Specyfiką naszej ligi było zachwycanie się zawodnikami po 3 udanych meczach, nowością jest cmokanie nad pracą trenera po 1/3 sezonu.

wanciak86 22.10.2011 17:21

ktos słyszał w relacji ilośc ludu w Gdańsku?

flamengista 22.10.2011 17:30

To się nazywa "zimny prysznic":rotfl:

arrosmay 22.10.2011 17:30

No i Lechia zrasza murawę w meczu z Lechem w połowie I połowy ;)

Aleks 22.10.2011 18:02

Mówicie spalony był, karny niby też był, ale sędzia popełnił karygodny błąd. Gdy bodajże Grzyb podawał piłkę w kierunku Franka, który stał na spalonym nie dotknął ją. Przejął Cetković, który nie był na spalonym i szedł na bramkę był sam na sam a sędzia gwiżdzę...spalony.

Awe 22.10.2011 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1180197)
Mówicie spalony był, karny niby też był, ale sędzia popełnił karygodny błąd. Gdy bodajże Grzyb podawał piłkę w kierunku Franka, który stał na spalonym nie dotknął ją. Przejął Cetković, który nie był na spalonym i szedł na bramkę był sam na sam a sędzia gwiżdzę...spalony.

Meczu nie widziałem ale pewnie masz rację. I dokładnie o to chodzi w tej aferze. Że każdej, no jak dobrze pójdzie to w co drugiej, kolejce jest po kilka takich błędów. A Jaga podniosła w tamtej kolejce larum jak by co najmniej mieli nagranie, na którym Jaliens wkłada kasę do koła zapasowego Lyczmańskiego. Oczywiście media solidarnie z obozem z Białegostoku pomijali karny na Gargule :) Piłkarzy mamy słabych to czemu sędziowie mają być lepsi, cóż poradzisz. Sugerowanie np. przez Kuleszę, że mecz nie był czysty to żenada roku.

Mishau 22.10.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1180183)
ktos słyszał w relacji ilośc ludu w Gdańsku?

25 tysięcy :)

lucas8 22.10.2011 18:33

Fajny mecz w Gdańsku. Lechia jest w stanie urwać punkty. Często zamyka Lecha na jego połowie. Młody Pawłowski w bramce po raz kolejny udowadnia, że ma talent ;)

flamengista 22.10.2011 18:49

Miała, teraz jest obrona Częstochowy.

scofield 22.10.2011 18:58

Brawo Lechia :)

przemo 22.10.2011 18:58

Dwa razy przełączyłem na mecz i dwa razy zobaczyłem krwawiących Lechistów, aż taki ostry ten mecz czy tak tylko trafiłem ?

Wynik 0-0 dla nas całkiem niezły.

mitmichael 22.10.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemo (Post 1180223)
Dwa razy przełączyłem na mecz i dwa razy zobaczyłem krwawiących Lechistów, aż taki ostry ten mecz czy tak tylko trafiłem ?

Wynik 0-0 dla nas całkiem niezły.

Tak tylko trafiłes. Mecz fajny dla oka

flamengista 22.10.2011 19:15

Mecz dobry, ale w drugiej połowie Gdańszczanie opadli z sił, a Amika nabrała wiatru w żagle. Rewelacyjnie bronił ten młody Pawłowski, do tego poprzeczka, słupek i masa zmarnowanych sytuacji. Dla Lechii remis dość szczęśliwy, ale dostali bonus za walkę.

Lechia zagrała niezwykle ambitnie, ale na tle Amiki widać jak na dłoni mankamenty drużyny. W zasadzie wyróżniali się Razak i Hajrapetjan, który nagle został (środkowym?!) pomocnikiem. Wcześniej znałem go jako przeciętnego lewego obrońcę, teraz próbował sił jako playmaker.

2 przyzwoicie grających piłkarzy to za mało jak na Ekstraklasę. Statystyki nie kłamią: po 11 meczach Lechia ma 6 strzelonych goli - czyli 1 na 2 spotkania. W takiej sytuacji i tak 13 punktów to wynik ponad stan.

Gdyby nie Pasy, BOT i ŁKS, martwiłbym się o naszych przyjaciół z Gdańska - w kontekście ew. utrzymania w lidze.

Romuald 22.10.2011 19:17

kogo wizerunek był przekreślony na jednej z flag pod koniec meczu?

fan01 22.10.2011 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1180197)

Piłka szła dokładnie NA Frankowskiego, który podniósł nogę w ostatnim momencie,żeby ta go nie dotknęła.
W przepisie o spalonym jest mowa o wzięciu udziału w akcji, a nie o kontakcie z piłką. Wg mnie Frankowski ewidentnie wział udział w akcji i bardzo dobrze sie sedzia zachowal.

Ciekawi mnie kiedy w koncu swieta krowa Kupisz dostanie kartke za symulowanie i jechanie ....ami do liniowych.

Mecz tak samo przekrecony jak Wisla - Jaga, czekam na protesty czystego Michniewicza i czystej Jagiellonii.

Śląsk mnie strasznie irytował dzisiaj, 1-0 z Podbeskidziem naprawde nie powinien zaspokajac ambicji tego zespolu.

Dawidowski ma po prostu pecha - jak sobie nie urwie czegos w nodze, to po 2 minutach od wejscia na murawe rozwali mu głowę łokciem chłop dwa razy od niego mniejszy.On chyba przyciaga do siebie nieszczescia...

crux.a 22.10.2011 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1180204)
Meczu nie widziałem ale pewnie masz rację. I dokładnie o to chodzi w tej aferze. Że każdej, no jak dobrze pójdzie to w co drugiej, kolejce jest po kilka takich błędów. A Jaga podniosła w tamtej kolejce larum jak by co najmniej mieli nagranie, na którym Jaliens wkłada kasę do koła zapasowego Lyczmańskiego. Oczywiście media solidarnie z obozem z Białegostoku pomijali karny na Gargule :) Piłkarzy mamy słabych to czemu sędziowie mają być lepsi, cóż poradzisz. Sugerowanie np. przez Kuleszę, że mecz nie był czysty to żenada roku.

Taką samą sugestię znalazłem w komentarzu Mielcarskiego, bodaj w poniedziałkowym Przeglądzie Sportowym. Napisał coś w tym duchu, że dwa takie błędy Lyczmańskiego to nie mógł być przypadek. Zapamiętam mu to - i mam nadzieję, że nie tylko ja.

Kociewiak 22.10.2011 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1180232)
kogo wizerunek był przekreślony na jednej z flag pod koniec meczu?

"Lechia to MY! Precz z Kafarem!"

http://galeria.trojmiasto.pl/org.php?id_cimg=283912

el Nuero 22.10.2011 20:12

Żeby zamknąć już temat z Jagiellonią - raz uznali, że sędzia ich skrzywdził, zobaczymy czy po tej kolejce będą również krytykować postawę i pracę arbitra...

Lubię Jagę, w końcu to moje ziomki, ale nieraz już przez nich można się było najeść wstydu. Czy to z powodu gry (Irtysz pozdrawia), czy stylu i zachowania (nurkowanie na boisku i płacze poza nim). Szczerze życzę Jadze, by potrafiła bardziej "na klatę" brać życie. Jakoś potrafili odcierpieć karę za korupcję, i Białystok się od tego nie zawalił. OK, wiem że kara finansowa i ujemne punkty to nie to samo co degradacja, ale wolę już taka postawę, niż kombinowanie z nazwą klubu pralko-lodówkowego w zależności od tego, która nazwa łączona jest z korupcją w danym momencie.

mitmichael 22.10.2011 20:38

A jednak - jak o wszystkich to o wszystkich
http://www.weszlo.com/news/8227-A_ty...ieto_Belchatow

Piotson 22.10.2011 20:40

Niby obiektywnie, ale bez tego pocisku jak po Maaskancie.
Nie zrobili czterech osobnych artykułów o tym, i nie pocisnęli CM 711, że się chełpił na konferencji, że wygrali dzięki zatrzymaniu Buzały i Nowaka a nie dzięki sędziemu.

No, ale powiedzmy, że jak na weszło było nawet obiektywnie.

legion18 23.10.2011 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1180268)
Niby obiektywnie, ale bez tego pocisku jak po Maaskancie.
Nie zrobili czterech osobnych artykułów o tym, i nie pocisnęli CM 711, że się chełpił na konferencji, że wygrali dzięki zatrzymaniu Buzały i Nowaka a nie dzięki sędziemu.

No, ale powiedzmy, że jak na weszło było nawet obiektywnie.

Jakby Maaskant nie mówił takich głupot jak to, że nikt nikogo nie dotknął, to by mu oszczędzili pocisku. Wszak to nie jego wina, że sędziowie to idioci. Natomiast za idiotyzmy przez siebie wypowiadane odpowiada już w 100%.

snyrting 23.10.2011 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 1180389)
Jakby Maaskant nie mówił takich głupot jak to, że nikt nikogo nie dotknął, to by mu oszczędzili pocisku. Wszak to nie jego wina, że sędziowie to idioci. Natomiast za idiotyzmy przez siebie wypowiadane odpowiada już w 100%.

Gdyby Maaskant nie wypowiedział tych słów, to by eksperci z Weszło do.......ili się do czegoś innego.

Oni żyją z szydery i wytwarzania złych emocji. Dopóki była dobra gra i pasmo sukcesów, to Robert i jego metody tym panom nie przeszkadzały. Wystarczyła przegrana z APOELem i powstała wokół tego meczu zła atmosfera i nagle się okazało, że Holender to narcyz, któremu trzeba pocisnąć.

Akurat Ty, jako kibic Legii, powinieneś zauważyć tę zależność. Czy rzeczywiście tak bardzo zmieniła się sytuacja w Twoim klubie od czasu wygranej ze Spartakiem i dobrych wynikach w LE? Skorża z dnia na dzień przestał być pierdołą a Beret zaczął być świetnym dyrektorem sportowym? Otóż nie, ale jechanie po Legii przestało być na czasie więc trzeba było znaleźć nowego kozła ofiarnego. Padło na Wisłę, ale daj ludziom z Weszło kilka tygodni, to zobaczysz, że za chwile znajdą sobie kogoś innego.

Powyższe nie tyczy się oczywiście kolegów i przyjaciół pana Stanowskiego. Michniewicz jest bowiem nieomylny a ewentualne porażki należy oczywiście przypisać złym ludziom, którzy szkodzą polskiemu Mourinho. Podobnie ma się sprawa z Niedzielanem, którego tłumaczenia o "sprężynowaniu ręki" wystarczyły aby uniewinnić go za brutalny faul.

0 22 23.10.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1180397)
Akurat Ty, jako kibic Legii, powinieneś zauważyć tę zależność. Czy rzeczywiście tak bardzo zmieniła się sytuacja w Twoim klubie od czasu wygranej ze Spartakiem i dobrych wynikach w LE? Skorża z dnia na dzień przestał być pierdołą a Beret zaczął być świetnym dyrektorem sportowym? Otóż nie, ale jechanie po Legii przestało być na czasie więc trzeba było znaleźć nowego kozła ofiarnego. Padło na Wisłę, ale daj ludziom z Weszło kilka tygodni, to zobaczysz, że za chwile znajdą sobie kogoś innego.

Zależność jest czytelna. Legia gra zajebiście ostatnio to przestali się (poza Kowalczykiem) czepiać. Wy gracie chujowo, ale jednak trzeba wam oddać, że punkty ciułacie to jadą po Was. Dodatkowo Skorża nigdy nie gadał aż takich głupot jak Maaskant. Skończy się Wasza dramatyczna forma i zaczniecie grać poważnie w piłkę to pewnie się przerzucą na nas (bo u nas się skończy zajebista gra - przecież to polska liga i wszystko jest ulotne) albo na Polonię.

GrandmasterB 23.10.2011 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 1180253)
Żeby zamknąć już temat z Jagiellonią - raz uznali, że sędzia ich skrzywdził, zobaczymy czy po tej kolejce będą również krytykować postawę i pracę arbitra...

Na pewno nikt nie będzie twierdził, że zobaczył nagranie wideo i nie widział tego metrowego spalonego.

Cytat:

Lubię Jagę, w końcu to moje ziomki, ale nieraz już przez nich można się było najeść wstydu. Czy to z powodu gry (Irtysz pozdrawia), czy stylu i zachowania (nurkowanie na boisku i płacze poza nim).
No stary, chyba nie chcesz żebyśmy zaczynali temat przynoszenia wstydu? Chociaż ja za Wisłę nigdy się nie wstydziłem, zawsze było mi po prostu przykro po jej porażkach.

Romuald 23.10.2011 16:50

Widzew dzielnie się trzyma do przerwy,szkoda zmarnowanej setki ale i tak emocje po przerwie będą.

flamengista 23.10.2011 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1180477)
(...)Dodatkowo Skorża nigdy nie gadał aż takich głupot jak Maaskant. (...)

U Was może nie, w każdym razie tego nie śledzimy. U nas jednak były klasyczne:

Cytat:

wypada przeprosić kibiców
i tekst wszechczasów

Cytat:

liga będzie ciekawsza
Co do meczu Legii z Widzewem: Widzew gra ambitnie, ale Legia gra swoje. I wreszcie ma dobrego bramkarza, czyli wszystko wraca do normalności. Póki mają Dowhania, o obsadę bramki nie muszą się specjalnie martwić.

szprotson 23.10.2011 16:59

Dowhań nie Dowhań
sam Mucha polecał Kuciaka puciaka do Legii i chłop z każdym meczem coraz bardziej mnie wkur*ia. Juz byliśmy tak blisko by Legia grał z ręcznikiem na bramce, tak blisko Marian był taki spoko, to musieli kłerwa szukać i wyszukać. I nie testowali dwudziestu jak my.

wolfy 23.10.2011 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1180623)
Dowhań nie Dowhań
sam Mucha polecał Kuciaka puciaka do Legii i chłop z każdym meczem coraz bardziej mnie wkur*ia. Juz byliśmy tak blisko by Legia grał z ręcznikiem na bramce, tak blisko Marian był taki spoko, to musieli kłerwa szukać i wyszukać. I nie testowali dwudziestu jak my.

Pełna zgoda. Jak grał Skeba czy Antolović, to przynajmniej byłem spokojniejszy o wynik.

Lysy 23.10.2011 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1180619)
U Was może nie, w każdym razie tego nie śledzimy. U nas jednak były klasyczne:
"Wypada przeprosić kibiców "

Wolałbyś usłyszeć "przegraliśmy, aczkolwiek byliśmy zespołem lepszym" ? Skorża zawsze potrafił wyjść z klasą z trudnych sytuacji.

wolfy 23.10.2011 17:35

Niepodyktowany karny dla Widzewa w meczu z Legią. Jakoś komentatorzy afery nie robią - po minucie sprawy nie ma :D

TeeS 23.10.2011 17:38

Ciekawe czy ktoś zapyta po meczu Widzewiaka o to, czy niemożliwe było wygranie w 11 na 14? ;)
ps. O, ale jest od razu przypomnienie meczu ŁKS-Wisła :)
ps1. Ale przyznać trzeba, że rozmachem gry Legia bije nas na głowę Mam nadzieję, że im to szybko przejdzie ;)

wolfy 23.10.2011 17:51

Niech mi ktoś jeszcze napisze, że Legia źle robi pakując pieniądze w szkółkę. I to się wszystko zwróci kiedy część z tych piłkarzy zostanie sprzedana - a u nas patrzy się trzy mecze naprzód...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl