Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

janko04 09.07.2010 20:38

Orientuje się ktoś, czy są jeszcze w OBI baseny intex (te z reklamy, podaj po 300 zl). Szukałem na ich stronie i nic tam nie ma... więc jakby ktoś coś wiedział to proszę napisać:)

Watts 10.07.2010 12:01

Złapie busa do Suchej Beskidzkiej z Ogrodowej?

LuKaS TSW 10.07.2010 12:14

http://www.mercbus.pl/pl/Krakow-Sulkowice-Zawoja.pdf

z tego wynika że przenieśli się na Dworzec z Ogrodowej,a nie wiem czy jeździ coś innego z busów z Krakowa do Suchej oprócz tej firmy.PKS na pewno są ale z R.D.A.

Ral 10.07.2010 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeszekABG (Post 931742)
Wiem o Shakers'ie i Kamisie, że można tam obejrzeć. Shakers na Szewskiej, Kamis nie pamiętam, ale mówią na to ,,U Araba".

Kamis jest na Św. Marka 5... fajny klimat, polecam :)

Stanlej13 10.07.2010 14:36

Pytanie do kolegów z WROCŁAWIA :) 21 lipca, tj. środa ląduję przed 21 na lotnisku. Czy o tej porze dam radę się dostać na Bielany celem złapania stopa w stronę Krakowa/Rzeszowa? Albo może ktoś będzie się wybierał w trasę i może mnie zabrać, do benzyny oczywiście się dorzucę, palącemu mogę zaoferować parę paczek papierosów :)

edit: labtec, dziękuję. Oczywiście nie miałem na myśli piechoty, ale nie wyraziłem się jasno :) to mam nadzieję tylko, że zdążę między tymi autobusami wstąpić do sklepu i uzupełnić prowiant , bo droga długa a siedzieć całą noc na dworcu, żeby wsiąść rano w autobus to bez sensu ;D

Lupo 10.07.2010 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 932075)
Złapie busa do Suchej Beskidzkiej z Ogrodowej?

Są jeszcze Jord busy i Zawoja busy. Jadą do Lachowic i do Zawoi, oba przez Suchą. Również z RDA.

Watts 10.07.2010 15:16

Wałkowaliście to pewnie sto razy, ale czy jak chcę kupić koledze wejściówkę (np. na Szawle) to czy muszę mieć jakieś inne ich dane niż PESEL? Czy przy zakupie wejściówki dla mnie muszę okazać dowód tożsamości? Od paru lat konsekwentnie kupuję karnety i już zapomniałem zasad sprzedaży normalnych wejściówek :lol:

Cytat:

Są jeszcze Jord busy i Zawoja busy. Jadą do Lachowic i do Zawoi, oba przez Suchą. Również z RDA.
Dzięki, dojechałem z RDA : )

labtec 10.07.2010 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stanlej13 (Post 932134)
Pytanie do kolegów z WROCŁAWIA :) 21 lipca, tj. środa ląduję przed 21 na lotnisku. Czy o tej porze dam radę się dostać na Bielany celem złapania stopa w stronę Krakowa/Rzeszowa? Albo może ktoś będzie się wybierał w trasę i może mnie zabrać, do benzyny oczywiście się dorzucę, palącemu mogę zaoferować parę paczek papierosów :)

dostać się dostaniesz, ale z lotniska na piechtę chcesz iść na Bielany ? Trochę daleko. Autem jest ponad 11 km.

Lepiej spod lotniska wsiądź w

Autobus linii 406 kursuje do Dworca Głównego PKP i Centralnego PKS w dni powszednie co 20-30 minut a w dni wolne i świąteczne co 40 minut.

a z Dworca PKP masz darmowe autobusy na bielany wrocławskie :)

http://www.airport.wroclaw.pl/dojazd.php

===========

przy okazji bardzo ważne pytanie,

podczas ostatniego odkurzania pokoju eksplodował mi odkurzacz...no niby nic, przepalił się i jebnął - zdarza się.

Ale w momencie odkurzania włączony był komputer stacjonarny. No i teraz włącza się komputer nomrlanie...ale nic się na monitorze nie pojawia. Monitor włączony - bo świeci się dioda, ale nie ma obrazu.

Co się spierniczyło, albo inaczej - co i za ile mam kupić i u kogo żeby spowrotem działał pc ?

LuKaS TSW 10.07.2010 16:24

Wybiera się ktoś z Was na Rajd Krakowski 17 lipca? a jeżeli tak to które miejsca polecacie do obejrzenia tego rajdu?Muszę przyznać że oba odcinki są mi obce dlatego proszę o radę.

maTyS. 10.07.2010 18:23

orientuje się ktoś które busy z Krakowa do Kalwarii albo Wadowic jadą przez Przytkowice? jeśli tak to skąd jadą i jak często ?

A.C.A.B 10.07.2010 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 932139)
Wałkowaliście to pewnie sto razy, ale czy jak chcę kupić koledze wejściówkę (np. na Szawle) to czy muszę mieć jakieś inne ich dane niż PESEL? Czy przy zakupie wejściówki dla mnie muszę okazać dowód tożsamości? Od paru lat konsekwentnie kupuję karnety i już zapomniałem zasad sprzedaży normalnych wejściówek :lol:

jeśli kupujesz bilet na mecz w Szawle to musisz mieć dowód osobisty bądź paszport(zależy z czym się kolega jak i Ty wybierasz bo potrzebny jest numer tego dokumentu). Normalnie wystarczy imię,nazwisko,pesel

Watts 10.07.2010 18:46

Dziękuję pięknie, chodzi mi o mecz domowy.

mlody_ale_wierny 10.07.2010 19:23

mam parę postów (4) do przetłumaczenia z angielskiego jakby ktoś mógł pomóc proszę o priv tekst krótki.

masterlag 10.07.2010 21:39

Co się dzieje z "Fanatykiem" (internetowym, że tak powiem). Klikam na głównej stronie TWSD na "Sklep kibica" i zamiast jak kiedyś "Fanatyka" i jego oferty wyskakują mi te pierdoły związane z "home.pl".
Mam coś kliknąć gdzieś czy jak? o.O

*Tylko_Wisła!*- niee, ale dzięki za starania ;)

Tylko_Wisła! 10.07.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 932258)
Co się dzieje z "Fanatykiem" (internetowym, że tak powiem). Klikam na głównej stronie TWSD na "Sklep kibica" i zamiast jak kiedyś "Fanatyka" i jego oferty wyskakują mi te pierdoły związane z "home.pl".
Mam coś kliknąć gdzieś czy jak? o.O

http://www.tswisla.pl/fanatyk/ o to chodzi ?

klusek106 11.07.2010 10:03

O co chodzi z tym "POZnan*" ma to jakies znaczenie ? przeslanie ? ukryta tresc?
Zastanawiam sie i nic mi do łba nei przychodzi

snyrting 11.07.2010 10:05

http://www.epoznan.pl/news_sys/photo/13293_news.jpg

Powiększenie trzech pierwszych liter odwołuje się do indywidualnego i uniwersalnego skrótu miasta, który funkcjonuje na całym świecie - znany między innymi z lotniska Ławica. Użycie w przypisie terminu "know-how" jest według urzędników wskazaniem głównej cechy określającej miasto i jego mieszkańców. Według Ryszarda Grobelnego, termin ten, określający szczegółową wiedzę i umiejętności, które pozwalają na wykonanie czegoś w najbardziej profesjonalny i skuteczny sposób najlepiej odzwierciedlają charakter mieszkańców Poznania. Miasto wyda w tym roku na promocję 25 milionów złotych

Wystarczyło wygooglować.

fanfan 11.07.2010 10:40

Mam pytanie odnośnie numerów na koszulkach . Dawniej przyznawano je w zależności od pozycji na boisku ,np bramkarz -1 , prawy obrońca -2 itd. ,a czy piłkarzom rezerwowym (np. rezerwowy środkowy obrońca )też przyznawano jakieś konkretne numer tak jak w przypadku numerów od 1do 11 czy już była pełna dowolność od 12 wzwyż??

Młyniu_Miechów 11.07.2010 11:49

gdzie w Krakowie jest dobra firma zajmująca się drukiem wielkoformatowym? Chciałbym sobie zrobić kilka plakatów.

wislacki 11.07.2010 14:04

Jak to jest teraz z roamingiem w Unii Europejskiej?
Kumpel wyjechał do Niemiec (jest w Plusie), wysyłając smsy z Polski (ja w erze) płacę normalne stawki?

labtec 11.07.2010 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 932499)
Jak to jest teraz z roamingiem w Unii Europejskiej?
Kumpel wyjechał do Niemiec (jest w Plusie), wysyłając smsy z Polski (ja w erze) płacę normalne stawki?

bodaj o1 lipca ? czy 1 sierpnia stawki za minutę połączenia nie mogą być wyższe niż bodaj 0.49 euro centa - czyli kolo 2 złotych, więc nadal drogo.

Co do smsów to nie słyszałem, żeby potaniały .

Ty - będąc w Polsce i wysyłając do niego smsy płacisz normalnie, ale on jako że jest za granicą i wysyła do Ciebie to płaci.

http://www.plus.pl/oferta_indywidual...oaming/oplaty/

Ofsajd 11.07.2010 17:48

nie w serwisach nie sprawdzają takich rzeczy.

Konrad. 11.07.2010 18:43

Czy kojarzy ktoś firmę w Krakowie, robiącą podobne naklejki na ścianę: http://www.ultra-factory.pl/naklejki.php ?

I gdzie polecacie druk vlepek w Krakowie.

anka1906 11.07.2010 19:22

Planuje kupić sobie auto, więc mam do Was gorącą prośbę, jeśli ktoś mógłby napisać jakie auto "opłaca sie mieć'. Przede wszystkim chodzi mi o samochód który mało pali i o cene części do niego. Mam ok 8000-10000zł.
raczej samochód zarejestrowany w Polsce. I jeszcze jedno pytanie, po czym najlepiej rozpoznać czy samochód nie był "zalany" przez ostatnia powódź?
Bardzo zależy mi na odpowiedzi.

edit: ale do tego trzeba doliczyc około 1500zł na przerejestrowanie.
Maciejj wielkie dzieki! :)

a może jakieś oferty? :)
albo samochód godny polecenia? Najlepiej 4/5 drzwi i "mały"

edit2: crazykaro cenna uwaga, wielkie dzięki :)

a czy to prawda że jakoś po światłach można sprwadzić czy nie był zalany? Że jest w nich piasek czy coś?

Maciejj 11.07.2010 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anka1906 (Post 932592)
Planuje kupić sobie auto, więc mam do Was gorącą prośbę, jeśli ktoś mógłby napisać jakie auto "opłaca sie mieć'. Przede wszystkim chodzi mi o samochód który mało pali i o cene części do niego. Mam ok 8000-10000zł.
raczej samochód zarejestrowany w Polsce. I jeszcze jedno pytanie, po czym najlepiej rozpoznać czy samochód nie był "zalany" przez ostatnia powódź?

kupujemy niemca w tych granicach............

a nie zalany to trza sprawdzić:
data ostatniego miejsca zarejestrowania go
czy jest w nim czysto na błysk
jak pachnie wewnątrz
a jak wygląda pod maską po otwarciu - jesli wszytsko wyglada na dopiero co umyte to mozna mieć juz 100% pewność ze byl topielcem

crazykaro 11.07.2010 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anka1906 (Post 932592)

Jak będziesz miał na coś oko to idź do kolesia i pojedźcie do najbliższego warsztatu i pokazać mechanikowi żeby wymienił to co zepsute a koszty naprawy odjąc od ceny wywoławaczej.
Jeśli koleś jest uczciwy to się zgodzi a jeśli nie to znaczy że coś kręci

Martinho 11.07.2010 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 932621)
Jak będziesz miał na coś oko to idź do kolesia i pojedźcie do najbliższego warsztatu i pokazać mechanikowi żeby wymienił to co zepsute a koszty naprawy odjąc od ceny wywoławaczej.
Jeśli koleś jest uczciwy to się zgodzi a jeśli nie to znaczy że coś kręci

widzę że też czytasz poboczem.pl ;]

crazykaro 11.07.2010 21:45

Ale pomysł dobry :D

Kibicka 12.07.2010 10:27

Potrzebuje klucz aktywacyjny do Microsoft Office Enterprise 2007...Ja się w ogóle na tym nie znam:/ Takie cuś mi wyskoczyło.Jak Ktoś coś poradzi to bym była bardzo wdzięczna :)

mlody_ale_wierny 12.07.2010 10:35

http://www.cscenter.pl/archiwum/1498...07_klucze.html
tam masz, spróbuj

TSW Fanatyk 12.07.2010 13:33

Czy wpłatomatem mogę wpłacić pieniądze na konto dbnet? Jeśli tak to czy pobierane są jakieś prowizje?

Sylwek1906 13.07.2010 10:43

Mając dowod osobisty tymczasowy lecąc do Francji samolotem na lotnisku tam moge mieć jakieś problemy czy nie ?? pilne

Cinek1906 13.07.2010 10:46

Mam pytanie, musze zgrać koleżance całą liste seriali akurat znalazłem plik gdzie w jednym mam wszystkie sezony, warzą one w sumie kolo 11,2GB, chciałbym je zgrać na płytke a jak się domyślam płytka tyle nie ma więc co mam zrobić?:)

Można to jakoś spakować i będzie mniej warzyć?

nero 13.07.2010 11:18

Szukam czasopisma poświęconego tylko bądź w dużej mierze lidze polskiej. Najlepiej tygodnik. Co byście polecili?

Kaszalot 13.07.2010 11:25

na jakie konto przelac kase za indeks i legitymacje w przypadku krakowiskiego awf?
jakie dane sa wymagane?

rafil 13.07.2010 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 933512)
Mam pytanie, musze zgrać koleżance całą liste seriali akurat znalazłem plik gdzie w jednym mam wszystkie sezony, warzą one w sumie kolo 11,2GB, chciałbym je zgrać na płytke a jak się domyślam płytka tyle nie ma więc co mam zrobić?:)

Można to jakoś spakować i będzie mniej warzyć?

możesz spakować np. WinRARem i podzielić na dwie części. Każda z części powinna się zmieścić na jednym DVD

JOSE 841 13.07.2010 11:49

Mam pytanie jaka nuta leci w tle reklamy pewnego napoju z Rooneyem i jego klonem w roli głównej

kowal 13.07.2010 11:53

Hej,

orientuje się ktoś ile kosztuje bilet na pociąg relacji Kraków - Warszawa ?

chodzi o te pociągi kursujace w granicach 2,5 h.

pzdr

WISŁAZWE 13.07.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 933546)
Mam pytanie jaka nuta leci w tle reklamy pewnego napoju z Rooneyem i jego klonem w roli głównej

Proszę:
Merv & Merla Watson - The? Singing of Birds

labtec 13.07.2010 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kowal (Post 933548)
Hej,

orientuje się ktoś ile kosztuje bilet na pociąg relacji Kraków - Warszawa ?

chodzi o te pociągi kursujace w granicach 2,5 h.

pzdr

express inter city - 118 złotych 2 klasa. I UWAGA ! nie ma zniżek na tego typu pociągi.

ale kursuje też 3 godzinny osobowy pociąg za 33 złote + 37 % zniżki !

jest równiez interregio za 40 złotych + zniżka i też jedzie 3 godziny.

także masz opcje, albo jedziesz 30 minut krócej i masz w portfelu 120 złotych mniej. Albo jedziesz 30 minut dłużej i zaoszczędzasz 90 pln-ów(!)

tylko nie wiem ile kosztuje ten pociąg:

RegionalExpress

odj
przyj 08:25
11:25

jakbyś wiedział daj znać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl