![]() |
zobaczymy co się będzie działo jak przyjdzie na derby albo na otwarcie stadionu o ile jeszcze będzie prezydentem miasta
|
Cytat:
Myślisz, że się przejmie wyzwiskami i gwizdami? To jest gość, któremu będą w twarz pluli, a on powie, że deszcz pada. |
Cytat:
Zresztą zaraz Matejas czy jak mu tam, wybroni komunistyczną świnię z wszelkich zarzutów. |
Cytat:
Przecież nie ma żadnej możliwości, żeby przestał być prezydentem.. |
Cytat:
|
Cytat:
Stąd mam pogląd anty Majchrowski, że sam by sobie nie poradził z halą - potrzebuje podebrać pieniądze z innej inwestycji(zaznacze, że dość spore pieniądze). Życie. |
pierwszy raz sama Wisła wpędziła się w kłopoty podpisując umowę z Salwatorem. Do dziś sprawa ta bodajże nie jest rozwiązana. Nie wiem która kancelaria prawna lub jakiś prawnik obsługuje TS Wisła (nie chcę nawet myślec, że nie ma nikogo) i sprawdza te umowy i jej zapisy pod kątem interesów Towarzystwa. Zakładając, że umowa na dzierżawę terenu wiązała się z opłatami,a Salwator za to nie płacił/płaci to umowę należy rozwiązac, a w razie blokowania takiej możliwości sprawa wydaje się prosta do wygrania. Gorzej jak w tej umowie są takie zapisy, które wiążą ręce Towarzystwu ale wtedy pojawia się pytanie kto do tego dopuścił i kto na tym skorzystał przy okazji.
Chyba nie skomunalizowano jeszcze działki na której miała/ma stanąc nowa hala. Gdyby było inaczej to już totalna katastrofa; ani hali ani terenu. Hala w Czyżynach wg wszelkich informacji miała powstac z zaciągniętego kredytu przez KHK, ARM(????) więc wypada zadac pytanie po co 8 mln E skoro zapewniali, że kredyt na całośc inwestycji?! |
Cytat:
Nie rozumiem sposobu na jakim, po pierwsze chcą przerzucić te środki na Czyżyny, a po drugie po co one na tamtą inwestycje gdzie są jedynie 1/10 całości. Czy nawet 1/12. No i jeszcze deal Sowa Majchrowski. Nic tu mi nie pasuje. |
Cytat:
Nagle sie okazalo ze Wisla skolowala kase na hale, i moze znalazla by prywatnego sponsora za jakis czas... ale majcherek cwaniak wymyslil sobie, ze popusci ich ze miasto da kase... przezucili srodki.. a on odrazu srodkowy palec..! Nadzieja w radnych, bo chyba oni tez to musza zaakceptować... |
panowie sprawa jest z góry przegrana, nie mamy NIKOGO we władzach za nami.......
|
Cytat:
Mam wrażenie, że i umowa z Salwatorem i późniejsze ustalenia z miastem były aktem desperacji. Pamiętajmy, że wcześniej nie udało się dogadać z innymi partnerami. Czas uciekał, brakowało alternatywy, więc trzeba było coś zrobić. Opcje były 3: albo nic nie zrobimy i pieniądze przepadną, albo nas zrobią w b**ca i pieniądze przepadną albo się uda. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale wtedy pojawił się "solidny" partner w postaci Salwatora, obiecujący więcej. |
it, nie bardzo wierzę w tą wersję. Can-Pack był solidnym partnerem TS-u od pewnego czasu i nie wyobrażam sobie, żeby wybrali Salwator bo "dawał więcej". Z Can-Packiem nie doszli do porozumienia. Formuła przekazania / korzystania z terenów nie odpowiadała CP, a Wisła nie mogła przystać na propozycję CP z uwagi na warunki, na jakich TS otrzymał tereny od miasta za 99-procentową bonifikatą. Poza tym CP chyba nie do końca był przekonany do tego dealu - nie mają doświadczenia w zarządzaniu taką inwestycją jak budowa hoteli.
|
Doświadczenia w budowie hoteli nie mają, ale są inwestorem budowy zespołu mieszkaniowego na Pachońskiego
|
120 baniek za opóźnienia budowy w Wawie. A u nas? 120 baniek dopłaty i rośnie :)
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście trzeba teraz nadal walczyc o swoje jednak dopóki, dopóty sami ludzie z Wisły będą podcinac gałąź na której sami siedzą takimi a nie innymi działaniami będzie źle. Zawsze na początku trzeba wyjaśnic własne grzechy, a potem robic i walczyc o swoje. Btw nie trawię Fedorowicza, który sie lansuje na Wiśle przy okazji meczów. Majchrowski Majchrowskim ale to koledzy z partii Fedorowicza mają teraz wiele do powiedzenia w Radzie Miasta jeśli przyjdzie cokolwiek głosowac (wiadomo, że duża cześc sympatie ma ulokowane po 2 stronie) (http://www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&mmi=11953) jak również Marszałek Województwa Małopolskiego Marek Sowa to PO, a to właśnie z Urzędu Marszałkowskiego pochodzi owe 8mln euro. Więc niech sobie Fedorowicz da spokój z udawaniem troski o losy jego kochanej Wisełki bo nie zrobił i nie robi nic. |
Prezes Miętta - Mikołajewicz o zaistniałej sytuacji:
http://kiks.tv/2011/01/prezes-ts-wis...-pomoc-mediow/ |
Cytat:
Jak Miętta zaczyna apelować o pomoc mediów to znaczy,że nie posiada żadnej siły nacisku. Dramat i hali mieć nie będziemy chyba w najbliższym czasie. Trzeba się z tym pogodzić i tyle. |
Ze stadionem Wisły na wiosenną rundę nie zdążą
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...nie_zdaza.html |
z podanego tekstu zrozumiałem, że na początek rundy nie zdążą (co było oczywiste), ale jakieś mecze rundy mogą rozegrać.
W sumie rybka, tyle czekaliśmy, że tych parę tygodni w te czy tamte nie takie straszne a koniec zaczyna być widać. |
Cytat:
Złamasy nie zdążą nawet z północną. |
zeby na Jagiellonie zdazyli to by bylo super - mecz na szczycie przy pelnych trybunach
|
Nie żebym robił za czarnowidza, ale nie łudźcie się, że ten stadion w marcu czy kwietniu będzie gotowy. W NAJLEPSZYM wypadku na połowę maja, chociaż bardziej obstawiam czerwiec. Trybuna północna najprawdopodobniej gotowa będzie razem z zachodnią.
|
Cóż, już tyle razy (jako laik) się napalałem na otwarcie całego stadionu, że teraz juz bezgranicznie ufam PiotrowiG. Może w związku z tym na ostatni mecz zdążymy ;(
|
A ja się śmiałem jak mi kumpel mówił, że go otworzą w całości w przyszłym sezonie, a tutaj coraz bliżej do tego...
|
ja tez nie wierze w stadion na wiosne
|
To żeby nie być gorszy - stawiam na marzec 2012
|
Cytat:
|
W konkursie "Kiedy wybudowany zostanie stadion Wisły?" typuje czerwiec 2011.
|
to są jaja i kpina to co ten caly prezydent wyprawia z tym stadionem!
Niech sie cieszy ze jeszcze nikt nie wpadl (Cba abw itp) bo napewno przekręty niezłe tam były.. ale pociszam sie tym ze czasami sprawy wychodza po kilku latach i moze u Nas tak bedzie ze wyjdzie po latach ze majcher krecil i pojdze siedziec:D |
Nasz prezydent od zawsze kombinował i domyślam się że jak na razie chroni go jedynie immunitet.. Obstawiam że za 4 lata będzie już za kratami.. oby :>
|
Nie ma immunitetu dla prezydentów miast. Majchrowskiego jednak chroni immunitet sędziego trybunału stanu i jest on przez to nietykalny.
|
Jutro czat z prezydentem Krakowa- Jackiem Majchrowskim na stronie www.krakow.pl od godziny 17.00 !!
|
Cytat:
" W końcu, zamiast powtarzać nieprawdziwe i jednostronne opinie z jakimi mieliśmy ostatnio do czynienia w mediach, kibice mogli osobiście przekonać się, jak po przebudowie wygląda stadion Wisły przy ul. Reymonta. Cieszą mnie głosy, że krytyka była grubo przesadzona, a Kraków zyskał obiekt, na którym można bez wstydu rozgrywać międzynarodowe mecze. Mnie osobiście zachwyciła akustyka na stadionie. Niecierpliwie czekam też na to, by klub zagospodarował przestrzenie, które będzie miał do dyspozycji. Jak może Państwo pamiętają, od samego początku przebudowy stadionu obiecywałem kibicom Wisły, że na Reymonta będą się odbywać rozgrywki tak długo, jak to tylko będzie możliwe. Właśnie dlatego, chociaż trwała budowa dwóch pierwszych trybun – północnej i południowej, drużyna Wisły nie musiała korzystać z obcych boisk. Stadion musieliśmy zamknąć dopiero wtedy, gdy rozpoczęły się prace związane z obniżeniem murawy boiska oraz budową trybun wschodniej i zachodniej. Teraz obiekt przy Reymonta jest praktycznie gotowy. Prace, które trwają przy budowie trybuny zachodniej nie wykluczają rozgrywania meczów. Dotrzymałem więc danego słowa i zadecydowałem, by udostępnić go zawodnikom i kibicom natychmiast, gdy będzie to możliwe. " http://majchrowski.blogspot.com/2010...onie-wisy.html A część niewygodnych pytań będzie zapewne wycięta :] |
Kiedy zaczynają prace przy telebimach?
|
Termin wykonania w umowie to 15 lutego, ale przedstawiciel ZIKITu oświecił w jednym z wywiadów, iż dopiero na koniec lutego będą gotowe:
http://stadiony.net/aktualnosci/2011...znow_opozniony Na tej budowie chyba nic nie może zostać zrobione w terminie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl