Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

!!IRIVER!! 29.03.2018 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1497574)
@funkyvokal o tym mówię ale nie każdy pamięta o tych faktach a pisze jedynie o przegranej szansie. Apoel był wtedy po prostu kozacki i brakło nam niewiele (albo te 8 minut albo normalnego i pewnego bramkarza [błąd na 3:1?]).

Błędy na 3:1 i 1:0 ale daleki byłbym od twierdzenia, że Pareiko był słabym bramkarzem. Gorszy dzień i tyle. Nie wracajmy już do tego ;)

funkykoval 29.03.2018 11:23

no ta bramka na 1:0 to zdecydowanie błąd Pareiki, też nie nazwałbym go słabym bramkarzem, ale w tej sytuacji, kiedy naprawdę umiejętnie broniliśmy się przez 30 minut i Apoel nie stworzył sobie jakichś klarownych sytuacji bramkowych.......

Hives4 29.03.2018 14:00

Wiecie, że Messi w 2004 był przez chwilę naszym zawodnikiem, ale pozwoliliśmy wyrwać go sobie z rąk? :O

https://www.transfermarkt.pl/messi/profil/spieler/45240

A tak serio... Pamiętacie w ogóle tego zawodnika i o co z nim chodziło? Nie pamiętam, żeby przemknął przez klub, ale trochę czasu już minęło od tego.

wiesniak842 29.03.2018 14:44

Byl na testach i zagral w jednym czy dwoch sparingach.

FraMat 02.04.2018 16:23

odnotujmy z żalem pierwszą bramkę Alana Urygi w ekstraklasie. To sprawia, że Płock znowu nam ucieka.

TOMEK 11 02.04.2018 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1497765)
odnotujmy z żalem pierwszą bramkę Alana Urygi w ekstraklasie. To sprawia, że Płock znowu nam ucieka.

100 meczów czy więcej na to potrzebował?

Karherop 02.04.2018 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1497765)

I należy Alanowi tej bramki po prostu pogratulowac.

FraMat 02.04.2018 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1497781)
I należy Alanowi tej bramki po prostu pogratulowac.

No, nie wiem.
Tysiąc razy wolałbym gdyby strzelił grając w Wiśle Kraków, a nie u bezpośredniego rywala do dobrego miejsca w ósemce.

Karherop 02.04.2018 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1497788)
No, nie wiem.
Tysiąc razy wolałbym gdyby strzelił grając w Wiśle Kraków, a nie u bezpośredniego rywala do dobrego miejsca w ósemce.

To my go kopnelismy w dupe, a nie on Wisle.

I nie, nie żałuję że odszedl z Wisły, ale jako wychowankowi należy mu życzyć powodzenia w dalszej karierze.

A co nam da to dobre miejsce w 8 z taką grą jak dzisiaj? Patrzmy na siebie....

czaro 02.04.2018 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1497789)
A co nam da to dobre miejsce w 8 z taką grą jak dzisiaj? Patrzmy na siebie....

Pewność, że nie spadniemy i komfort eksperymentowania ze składem.

ashkeczup 02.04.2018 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1497823)
Pewność, że nie spadniemy i komfort eksperymentowania ze składem.

Mitrović raz z prawej,raz z lewej, a raz na defensywnym w środku. :D

Karherop 02.04.2018 21:32

@czaro

Wisła Płock miała zagwarantowaną 8 przed nami, więc jej wyniki miały dla nas i tak średnie znaczenie.

Jak nie będziemy wygrywać spotkań to choćby Płock przegrywał mecz za meczem za bardzo nic to nam nie da.

czaro 02.04.2018 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1497829)
Mitrović raz z prawej,raz z lewej, a raz na defensywnym w środku. :D

Carlitos na ławę, żeby się nie połamał przed transferem, a cała drużyna gra na Mitrovicia. On będzie stał na środku i zadowolony klepał się po brzuchu, a chłopaki niech sobie pobiegają. Dużym eksperymentem może też być rzucanie Małeckim po różnych trybunach i sektorach : )

AS82 03.04.2018 20:22

Wie ktoś co się dzieje z Ąrim Kasperczakiem , trenuje jeszcze kogos ? :-D

czaro 03.04.2018 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1497980)
Wie ktoś co się dzieje z Ąrim Kasperczakiem , trenuje jeszcze kogos ? :-D

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...polski/r1kgnhb

to chyba ostatni news.

mitmichael 05.04.2018 19:03

Kuba Blaszczykowski dostal pozwolenie od Wolfsburga i odbudowuje forme trenujac w Wisle Plock, ktorej trenerem jest jego wujek Jerzy Brzeczek

sevenheaven 05.04.2018 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1498040)
Kuba Blaszczykowski dostal pozwolenie od Wolfsburga i odbudowuje forme trenujac w Wisle Plock, ktorej trenerem jest jego wujek Jerzy Brzeczek

wiadomo już od kilku dni :D a trenuje tam ze względu na byłego lekarza repry, a nie wujka

mitmichael 05.04.2018 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1498045)
wiadomo już od kilku dni :D a trenuje tam ze względu na byłego lekarza repry, a nie wujka

Ale ja nie napisalem, ze trenuje tam ze wzgledu na wujka tylko, ze trenerem Wisly Plock jest jego wujek, to jest znaczna roznica, skoro wiesz od dawna to trzeba bylo pisac :P

brylant17 07.04.2018 21:43

Stilić dzisiaj z golem i asystą rozgrywa kolejny dobry mecz nie wiem czego Kiko w nim nie wiedział,że go się pozbył ała może damy im Mitrovcia za Semira ?

St Yabol 07.04.2018 22:51

Stiliciowi kończy się kontrakt w Płocku, więc teoretycznie możnaby robić podchody pod niego. Pytanie ile by sobie krzyknął i pytanie czy nie lepiej sprowadzić kogoś młodszego bo on już w tym roku chyba 30 czy 31 lat

Glazik 07.04.2018 22:57

Wisle ale Płock ciagnie ostatnio Uryga i stilic za uszy.... Dziwny zbieg okolicznosci....

Patryko 07.04.2018 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1498237)
Stiliciowi kończy się kontrakt w Płocku, więc teoretycznie możnaby robić podchody pod niego. Pytanie ile by sobie krzyknął i pytanie czy nie lepiej sprowadzić kogoś młodszego bo on już w tym roku chyba 30 czy 31 lat

Specjalistę od człapania po boisku już mamy i mam dziwne wrażenie, że dostanie przedłużenie kontraktu :)

AntyMod 07.04.2018 23:47

leniwa primadonna Semirek - majaca za plecami Lloncha i Cywke to fajny pomysl - szkoda ze tak pozno - niecierpialem Semirka bo to dupa w defensywie ......dopoki nie przyszedl do nas taki ancymon jak Llonch ...ale to juz po ptokach

Vinci 08.04.2018 07:06

Okazuje się, że według tego, co mówi Paweł Kryszałowicz, PZPN jednak nie pokryje wszystkich kosztów leczenia. Przedwczesne deklaracje związku znacznie spowolniły zbiórkę, więc może ktoś z forum zdecyduje się dołączyć. Poniżej znajdziecie więcej informacji:

Cytat:

Wahał się pan, czy ogłosić światu: jestem chory?

Paweł Kryszałowicz: Sam szybko to zaakceptowałem. Wiem, że muszę się leczyć, jasna sytuacja. Ale przekazywanie innym jest trudne. Brat, który mieszka w Anglii, dzwoni do mnie co drugi dzień, by zapytać, jak się czuję. Mówię, by przestał mi już truć, bo jest naprawdę dobrze. Najbliżsi i przyjaciele od początku więc wiedzieli, co się ze mną dzieje. Podczas jednej z rozmów telefonicznych Jurek Dudek namówił mnie, żebym powiedział o tym głośno. Przekonał, by ruszyć ze zbiórką, żeby to nagłośnić. Powiedziałem znajomej: „Dobra, Kasia, robimy to”. I się zaczęło. Nigdy czegoś takiego nie przeżyłem. Nie spodziewałem się aż tylu telefonów, tak ogromnego wsparcia. To niesamowite sygnały. W dzisiejszych czasach zalewa nas fala hejtu, ludzie uwielbiają krytykować. A takie reakcje przywracają wiarę w ludzi. Moja znajoma zorganizowała zbiórkę, ponad dwa tysiące osób wpłaciło pieniądze. Bo dziś, by się leczyć, trzeba mieć na to środki. Wstępnie moje leczenie w Niemczech miało kosztować około 400 tysięcy złotych, nie licząc dojazdów do kliniki, hoteli w Hanowerze. Trochę je zmodyfikowałem, bo jeżdżę nie na dwa tygodnie, ale na tydzień. Nadal są to jednak ogromne pieniądze.

Pojawiła się informacja, że PZPN pokryje koszty leczenia.

Paweł Kryszałowicz: I ta informacja wszystko popsuła, zbiórka się zatrzymała. PZPN mi pomoże, ale nie sfinansują całego leczenia. Potrzebnych jest jeszcze dużo pieniędzy. Dlatego organizuję mecz charytatywny, ale za często też nie chcę się udzielać. To mój pierwszy dłuższy wywiad po operacji. Nie chodzę po telewizjach, nie chcę o tym mówić. A mógłbym, bo dzwonili z TVN. Odwiedzę ich, jak wyzdrowieję. Całe życie się nie odzywali, to czemu teraz to robią? Nie chcę robić z siebie gwiazdy, nigdy tak nie funkcjonowałem. Zależy mi, by skupić się na leczeniu.
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...noznej/wqhtg6r

brylant17 08.04.2018 09:33

[B]Vinci[/B Miała mu pomóc fundacja Marcina Gortata sam się zadeklarował,że opłaci całość.

Kapsel Pero za chwilę wraca do Włoch także jeden pomocnik już odchodzi

brylant17 08.04.2018 19:48

Marcelo dzisiaj pakuje dwie brameczki z Metz :)

lucas8 08.04.2018 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1498289)
Marcelo dzisiaj pakuje dwie brameczki z Metz :)

Jego kariera jest tak wzorcowa, że debiut w reprezentacji Brazylii to kwestia czasu! Mega duma, że ten gościu u nas grał :)

Vinci 08.04.2018 20:16

Debiut w kadrze Brazylii w wieku 31 lat?

TOMEK 11 08.04.2018 20:43

nie byłbym specjalnie zdziwiony, jakiś czas temu mówiło się o zainteresowaniu samej Barcelony(h.uj wie na ile to prawda)

Karherop 08.04.2018 21:24

Marcelo powinien debiutować jak już grał w PSV. Jednak w Brazylii nie grają często najlepsi ale Ci którzy pasują do koncepcji trenera lub mają najlepszych menagerów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl