Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Syn Kangura z 1984 09.12.2009 17:07

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...ager/bial7.jpg

Nowy a już chłopaka wyśmiewają :-D

Acapelo 09.12.2009 17:09

http://www.soccerway.com/matches/200...orisov/763383/

Marcin_fan 09.12.2009 17:18

hehe :) biedny bialorusin :D

Eustachy 09.12.2009 17:24

Z tych rzeczy, ktore obecnie znajduja sie na tapecie w obszarze polityki transferowej, najbardziej niepokoja mnie te prasowe sygnaly, sugerujace mozliwosc przedluzenia umowy z Cantoro.
Obawiam sie, ze wielkie serce Maciek moze nie wytrzymac i z litosci zaklepac Mauro na kolejny sezon(y). A to by byla moim zdaniem istna glupota. Juz szczerze mowiac wolalbym zobaczyc tego chuderlawego (ale i uniwersalnego) Pazdana na defensywnym. Albo kogos innego w podobnym wieku, kto w przeciwienstwie do Cantoro potrafi biegac i moze nawet strzelac, a do tego jeszcze najlepiej gdyby byl ciut kreatywniejszy w ofensywie, bo tak obecnie gra wiekszosc defensywnych pomocnikow na swiecie.
Mauro niestety ma takie przyspieszenie, ze gdy probuje dogonic pilke, dystans go od niej dzielacy zamiast sie zmniejszac, rosnie w oczach jakby mu ktos podstawil pod nogi bieznie treningowa firmy York na wstecznym :P

maci0s 09.12.2009 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 827834)
że ile ma?! naprawde taką kase mu płacą ? To ja nie wiem ile on by chciał w Wiśle...

Tak, tak... jak go benhaker brał do kadry to wtedy gornikowi sie cieplo robilo bo byly pytania o niego a kontrakt mu sie konczyl... podpisali nowy i dostal te 300 tys zł... czyli jakies 70 tys euro....u nas Małecki ma 360 tys zł. teraz. W tamtym sezonie Wisla o niego pytał to Górnik chciał 2 mln, z tego co wiem to teraz chcieliby 600 - 700 tys zł, czyli jakies 150 tys euro za transfer... Podobno w Górniku nie płacą od 4 miesięcy. Kasperczak ich wpędził w kłopoty kominowymi kontraktami Szczota, Gorawskiego, Strąka itd...70 tys euro to jednak na Wisle nie tak duzo... kwestią inną jest czy zasługuje... Jak mówię mi się dzisiaj chłopak bardzo spodobal i uważam że mielibyśmy kiedys z niego pociechę... ;)

kubanczyk 09.12.2009 19:16

za Cantoro mamy Maczynskiego ktory swietnie radzi sobire na zapelczu.

skeba 09.12.2009 19:21

Białorusin sobie posiedzi 3 dni, potrenuje i wyleci.
Jestem tego w 100% pewny, nasi słyną z testowania i nie kupywania.

Skorża: "Jest to zawodnik za dobry na młodą ekstraklasę, ale nie będzie czołowym zawodnikiem I druzyny, my szukamy zawodników, ktorzy wejdą od razu do gry"

Wojtas 09.12.2009 19:30

Co do Cantoro to jego jedyny plus na dzis to to ze potrafi czasem wlozyc noge i przejac jakies podanie ,no i oczywsicie dobrzy symuluje upadek ...

reszta to tragedia ,slynne juz koleczka i zwalnianie gry...sytuacja z meczu z Ruchem mi sie przypomina..Alvarez mu fajnie wybiega ze nic tylko mu podac tak zeby skonstruoac akccje...a Mauro wycofuje pilke do Jopa.,takich sytuacji w meczu ma kilka/kilkanascie

oby Sobol i Gargula wreszcie wrocili do formy

co do tego Bialorusina ...niewiem czy to nie strata czasu,ale z drugiej strony to dobrze ze szukamy i widac ze jest "parcie" na znalezienie w koncu kogos do ataku a to jest juz zawsze jakis plus.

Bronex 09.12.2009 19:37

Nie wiem czy to gdzieś już było czy nie ale znalazłem parę ciekawych wypowiedzi Edwarda Klejndinsta

http://futbolnet.pl/wiadomosci/klejn...duje-sie-teraz

1q2 09.12.2009 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 827848)
Z tych rzeczy, ktore obecnie znajduja sie na tapecie w obszarze polityki transferowej, najbardziej niepokoja mnie te prasowe sygnaly, sugerujace mozliwosc przedluzenia umowy z Cantoro.
Obawiam sie, ze wielkie serce Maciek moze nie wytrzymac i z litosci zaklepac Mauro na kolejny sezon(y). A to by byla moim zdaniem istna glupota. Juz szczerze mowiac wolalbym zobaczyc tego chuderlawego (ale i uniwersalnego) Pazdana na defensywnym. Albo kogos innego w podobnym wieku, kto w przeciwienstwie do Cantoro potrafi biegac i moze nawet strzelac, a do tego jeszcze najlepiej gdyby byl ciut kreatywniejszy w ofensywie, bo tak obecnie gra wiekszosc defensywnych pomocnikow na swiecie.
Mauro niestety ma takie przyspieszenie, ze gdy probuje dogonic pilke, dystans go od niej dzielacy zamiast sie zmniejszac, rosnie w oczach jakby mu ktos podstawil pod nogi bieznie treningowa firmy York na wstecznym :P

Pragnę Cię uspokoić że szanse na to są minimalne.Skorża, w tym wypadku na szczęście, nie ma takiej władzy by wymóc angaż dla Mauro - tak jak wcześniej pisałem, ja jestem za ale z pensją rezerwowego, co oznaczało by pewnie może max 1/3 tego co zarabia a na to Mauro na bank się nie zgodzi.

Poszczęściło mu się na końcu(kontuzje/fatalna gra)i ma swoje 5 minut, co pomoże mu znaleźć innego pracodawcę.

Oczywiście wszystko się może zdarzyć ale jak nie było szans by przedłużyć Zienia i Baszcza to tym bardziej nie uda się z rezerwowym od lat, Cantoro.

A co do tego szumu transferowego - od tego do konkretów i to udanych, droga daleka, natomiast można być lekkim optymistą że dzieje się to już teraz - chyba że to początek kolejnej odsłony telenoweli ,która będzie się ciągnęła do 23.59, ostatniego dnia okienka;)

Ogryzek 09.12.2009 20:04

Podobnie jak Eustachy mam nadzieję że Mauro odejdzie. Nie ma co robić z Wisły domu spokojnej starości:)
Gość jest powolny i jedyne co potrafi za Wojtasem "Co do Cantoro to jego jedyny plus na dzis to to ze potrafi czasem wlozyc noge i przejac jakies podanie" I to by było na tyle jeśli chodzi o plusy posiadania Cantoro:)

Nawet jako rezerwowego bym go nie chciał z pensją 1/3. jego czas już przeminął.

omen69 09.12.2009 20:05

Cleber to pierwszy błąd w sztuce transferowej Skorży. Mamy mieć zespół na przynajmniej LE i na razie zamiast sprowadzać drugiego Marcelo (taki Braz był w naszym zasięgu) to sprowadzamy starego już Clebera. Jest on lepszy od Jopa i z tym nikt nie będzie polemizował, ale taki młody brazylijczyk będzie gryzł trawe bo to będzie dla niego szansa na grę w lepszej lidze za lepsze pieniądze - Cleber już tej motywacji nie ma (woli nas od portugalczyków). Po drugie młody "bez nazwiska" zarobi mniej niż Cleber z nazwiskiem. Po trzecie Clebera już raczej nie sprzedamy a młodego owszem.
Teraz już żartem, po czwarte, skąd mamy pewność, że Rosja nie zmiania (Jop też z Rosji wrócił w podobnych okolicznościach :P)

Pytanie do znawców: czy ktoś wie, czy Ci testowani obcokrajowscy to efekt pracy naszych skautów czy raczej efekt pracy menadżerów?

1q2 09.12.2009 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 827907)
Nawet jako rezerwowego bym go nie chciał z pensją 1/3. jego czas już przeminął.

Przeminął i nie ma się co oszukiwać, tyle że dla mnie priorytetem jest to żeby nie powtórzyła się sytuacja z tej rundy - kilka kontuzji, i nagle 0 rywalizacji.Dochodzi do tego że choć by się chciało coś zmienić, to nie ma na kogo.
To że wolał bym kogoś 'świeżego' na pozycje na której gra Mauro to jest oczywiste.

bearex 09.12.2009 20:18

Wie ktoś jak wypadają testowani na treningach?

Na stronce nie ma żadnych newsów, a jestem ciekawy tego Serba i Białorusina.

Gordian 09.12.2009 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez omen69 (Post 827909)
Cleber to pierwszy błąd w sztuce transferowej Skorży. Mamy mieć zespół na przynajmniej LE i na razie zamiast sprowadzać drugiego Marcelo (taki Braz był w naszym zasięgu) to sprowadzamy starego już Clebera. Jest on lepszy od Jopa i z tym nikt nie będzie polemizował, ale taki młody brazylijczyk będzie gryzł trawe bo to będzie dla niego szansa na grę w lepszej lidze za lepsze pieniądze - Cleber już tej motywacji nie ma (woli nas od portugalczyków). Po drugie młody "bez nazwiska" zarobi mniej niż Cleber z nazwiskiem. Po trzecie Clebera już raczej nie sprzedamy a młodego owszem.
Teraz już żartem, po czwarte, skąd mamy pewność, że Rosja nie zmiania (Jop też z Rosji wrócił w podobnych okolicznościach :P)

Pytanie do znawców: czy ktoś wie, czy Ci testowani obcokrajowscy to efekt pracy naszych skautów czy raczej efekt pracy menadżerów?

Nie rozumiem takiego biadolenia. Podpisanie Clebera to same plusy.
1. Nic nie kosztował, a i pensje ma pewnie już nie tą co przed rokiem.
2. W kadrze aktualnie mamy, zdolnych do gry, DWÓCH środkowych obrońców. Jeden ma już 3 żółtka, natomiast drugi to Jop.
3. Cleber ma kontrakt na rok. W razie problemów kartkowych Marcelo, tudzież zdrowotnych Głowackiego, może Cleber śmiało ich zastąpić i dograć te pół sezonu. Natomiast na jesień 2010/2011 może być nawet 4 środkowym obrońcom.
4. Sprzedać go nie sprzedamy. Co do Clebera to i tak wyszło całkiem nieźle. Dostaliśmy przecież 300 tyś ojra za "wypożyczenie go na rok" do Tereka :rotfl:

Eustachy 09.12.2009 20:38

Cleber to jest inna bajka niz wiekszosc pilkarzy. To jest poczciwy chlop i kiedy mowi, ze w razie gdyby bylo z nim cos nie tak, gotow jest odejsc nawet po pol roku, to ja mu wierze.
Poza tym z tego co mozna bylo przeczytac (interia), zgodzil sie na jeden z najnizszych kontraktow w zespole.
Ja mysle, ze na ten stosunkowo krotki okres bedzie z niego rezerwowy stoper jak znalazl.

IncognitoTSW 09.12.2009 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez omen69 (Post 827909)

No to ja nie wiem po co Man Utd sięga teraz po Sola Campbella, sięgnął kiedyś po Teddy'ego Sheringhama. A po co dużo lepsze od nas drużyny cypryjskie sięgają po graczy jak Kosowski czy Savio.

AYALA 09.12.2009 21:07

ten Sazankov z Dniepr Mogiliev to widac że charakterny zawodnik, niedawno w meczu z Dinamem Brześc wyleciał z boiska za czerwoną kartke.
Chłopak jechał 20 godzin pociągiem do Krakowa wiec trzeba mu dac kilka godzin na dojście do siebie

zbymak 09.12.2009 21:11

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._do_Wisly.html

tomasz_19 09.12.2009 21:56

teraz pytanie, czy zawodnik przeciętnej ligi jakby nie patrzeć słabszej od polskiej... będzie realnym wzmocnieniem... w ponad 80 spotkaniach strzelił przeszło 20 bramek, rezultat nie powala, ale wszystko jest możliwe... Franek też nie miał powalających statystyk przed angażem w Wiśle.

seba 09.12.2009 22:04

i to wlasnie jest kierunek... Bialorus, Serbia, Chorwacja, Bośnia czy Ukraina tam wlasnie trzeba szukac a nie przeplacac chorych cen jak za kopacza Kiełba 1 mln euro

vote-for-mikey 09.12.2009 22:11

To nie jest zły wynik.
Jesli napastnik w sezonie (30 spotkań) strzeli 8 bramek, i dołoży 4 asysty, to o koronę króla strzelców nie powalczy, ale to także spora korzyść dla drużyny.

Edo 09.12.2009 22:21

Kopacz Kiełb za 1 mln eu to rzeczywiście porażka :) Ciekawe kto jeszcze wpadnie na testy no i najważniejsze kto zostanie na dłużej?

zbymak 09.12.2009 23:06

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...jsza,id,t.html

patrykmak 09.12.2009 23:21

A mnie osobiście trochę martwi brak dla Pawełka i że prawdopodobnie Alvarez odejdzie po sezonie...

RAFi89 09.12.2009 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 828010)

Trochę w tym prawdy jest: Singlar, Głowacki, Sobolewski, Garguła, Brożek a i Boguski który mimo iż już gra to jednak forma jeszcze nie najwyższa po kontuzji. Sześciu zawodników którzy jeśli tylko będą w formie to bez problemu mogą stanowić o sile zespołu.

Co do Clebera to myślę że to dobre posunięcie. Jakby nie patrzeć w tym momencie poza Sobolem i Głowackim brakuje nam zawodników z doświadczeniem, charyzmą. Wcześniej byli Baszczu z Zieńczukiem a tacy zawodnicy są potrzebni w zespole. Głowa, Marcelo, Cleber i Kowalski to moim zdaniem na ten moment i jak na polskie warunki bardzo dobrze obsadzony środek obrony.

Co do Cantoro ta patrząc na sytuacje jaka miała miejsce z Zieńczukiem i Baszczyńskim to Mauro raczej pożegnamy. I Skorża wg. mnie za wiele do powiedzenia nie będzie miał, tak jak w przypadku Marka i Marcina. Cantoro to też nie był zawodnik o którym można było powiedzieć że zawsze dawał z siebie wszystko.

As 09.12.2009 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 827973)
teraz pytanie, czy zawodnik przeciętnej ligi jakby nie patrzeć słabszej od polskiej... będzie realnym wzmocnieniem... w ponad 80 spotkaniach strzelił przeszło 20 bramek, rezultat nie powala, ale wszystko jest możliwe... Franek też nie miał powalających statystyk przed angażem w Wiśle.

hehehehe slabszej od polskiej. :)
No ****a faktycznie, nie wiem czy chlopak podola widzac te wyzwania. Czy nie ugna mu sie kolana pod presja wynikow osiaganych przez polskie kluby. :)

Zejdz na ziemie chlopcze, jestesmy gowniana liga owinieta w ladne sreberko.

canarinhos 09.12.2009 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 827805)
Białorusin kilka dziś strzelił, co prawda nie w meczu, ale to dlatego ze mu nie podawali wcale... jednak kazdy dba o siebie... Canarinhios jak sie myle to mnie popraw:) ( strzelił jedną? )

Strzelil jedna na początku meczu :) a, że mu nie podawali to racja. Co do Pazdana to fajnie się dziś prezentował.

Eustachy 10.12.2009 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 828010)

Artykul z cyklu "jest super, a moze byc tylko lepiej". Opetany hurra-optymizmem dziennikarz wymienil chyba wszystkich zyjacych zakontraktowanych zawodnikow, przypisujac im w kazdym przypadku pozytywna konotacje. Nagle sie okazalo, ze nawet Lobo jest naszym skarbem (o Cwielongu nie wspominajac), bo chociaz od kilku lat nie spelnia pokladanych w nim nadziei, to ma za soba dobre 30 minut i 3 udane zagrania (o tych nieudanych juz nie napisali, bo po co ) w Chorzowie :)

Gdyby gosciowi zebralo sie na odrobine pesymizmu, to rownie dobrze moglby dojsc do wniosku, ze taki Gargula to przeciez nie gra juz od roku, co biorac pod uwage nie najmlodszy wiek i nieustanne komplikacje zdrowotne, stawia pod znakiem zapytania jego dalsze wystepy, nie mowiac juz o powrocie do wysokiej formy. Sobol jest jeszcze starszy i nie wiadomo, czy kiedys uda mu sie zblizyc do tego co gral w poprzednich sezonach. Tego ze Brozek nadal bedzie wygladal tak slabo jak w mijajacej rundzie, to juz chyba nikt nie bierze pod uwage, ale co jesli ? Innego nominalnego napastnika przeciez nie mamy. Leszczak to jest melodia przyszlosci i na dzien dzisiejszy nie ma pewnosci, czy w ogole zapali. Na koniec trzeba wziac jeszcze pod uwage ewentualnosc kolejnych kontuzji. Nie wiadomo kiedy dokladnie i na jak dlugo powroca obecnie kontuzjowani i czy nastepna seria urazow nie obejmie kilku pozostalych.

Ale jak to mowia nalezy z optymizmem patrzyc w przyszlosc, pamietajac przy tym ze szczesciu trzeba pomagac :) Oby przynajmniej te zapowiadane przez Krakowska transfery wypalily, gdyz koniecznosc wpompowania nieco swiezej krwi wydaje sie byc nieodzowna, aby wiosna wszystko nalezycie zafunkcjonowalo.

QBAS 10.12.2009 01:32

Eustachy, bo w Polsce nie ma dziennikarzy. Są tylko dziennikarzyny, którą są jak chorągiewki. Teraz napisał coś pozytywnego, a za kilka dni będzie że Wisła nawet nie ma co myśleć o MP. Ot, oto nasze polskie media

wolfy 10.12.2009 01:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 828039)
Artykul z cyklu "jest super, a moze byc tylko lepiej".

Sensowna analiza wymaga (niespodzianka!) jakichkolwiek zdolności analitycznych, a nasi tzw. "dziennikarze" (nie tylko sportowi) to w większości półgłówki. Mylą najprostsze fakty, powtarzają bezmyślnie utarte slogany. Jak o jakimś zawodniku napiszą "młody talent", to będą tak o nim pisać do czasu aż zacznie coś grać ( patrz - Brożkowie, młode talenty do lat 25 ) lub stuknie mu trzydziestka.

Podziwiam ludzi, którzy w ogóle takie teksty jeszcze czytają.

A Łobodziński to jest w ogóle fenomen, gość zagra jeden przyzwoity mecz w rundzie (zazwyczaj ze słabą drużyną, wchodząc na zmęczonego przeciwnika) - mimo tego i tak znajdą się ludzie, którzy prędzej uwierzą w (kolejne) wielkie przebudzenie jego (rzekomego) talentu niż przyjmą do wiadomości, że raz do roku to i Cabaj zagra dobry mecz.

1q2 10.12.2009 02:01

te artykuły to tragedia - w zależności kto jaką nogą rano wstanie albo jest super albo Wisła się kończy.

Eustachy 10.12.2009 02:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy
A Łobodziński to jest w ogóle fenomen, gość zagra jeden przyzwoity mecz w rundzie (zazwyczaj ze słabą drużyną, wchodząc na zmęczonego przeciwnika) - mimo tego i tak znajdą się ludzie, którzy prędzej uwierzą w (kolejne) wielkie przebudzenie jego (rzekomego) talentu niż przyjmą do wiadomości, że raz do roku to i Cabaj zagra dobry mecz.

Ja to sobie tlumacze tak, ze gdy mamy do czynienia z zawodnikiem, ktory generalnie ostro zawodzi, wowczas wielu ludzi zaczyna desperacko wypatrywac u niego synonimow czegokolwiek pozytywnego i gdy juz takowe sie czasem zdarzaja, tylko zaciemniaja kibicom umysly. Zaczynaja rzutowac na ocene w zbyt duzym stopniu, tak ze przykladowo 5 % pozytywow jest w stanie przyslonic 95 % negatywow. Przynajmniej chwilowo, lecz nierzadko rowniez trwale.
Natomiast z zawodnikami, ktorzy przyzwyczaili wszystkich do wysokiego poziomu, bywa odwrotnie i gdy np. takiemu Cleberowi przytrafia sie 2 slabsze mecze, wielu z miejsca zaczyna sie rzucac do gardla, ze jak on tak smial i w ogole (np. Ogryzek do dzis nie moze przebolec zremisowanych derbow :D ), zapominajac jednoczesnie, ze ten sam gosc niemal w kazdym meczu bardzo skutecznie ratowal nam skore. Tym razem 5 % negatywow potrafi przyslonic 95 % pozytywow.

Inna rzecza jest szufladkowanie, o ktorym wspomniales. Najczesciej wystarczy jedna udana runda do przylepienia miana gwiazdy na kolejne 5 lat, nierzadko do czasu az dany gosc odchodzi w calkowita niepamiec. Najbardziej rozbraja mnie nieustanne naduzywanie przez komentatorow C+ slowa reprezentant w stosunku do facetow z jednym badz dwoma wystepami w sparingach kadry zlozonej z trzeciego garnituru. To jest wrecz mania w rzeczywistosci osmieszajaca tak komentatora jak i status reprezentanta.
Regularnosc to jest to, co pozwala zachowac w pamieci prawdziwie porzadnych pilkarzy.

Pan Jotka 10.12.2009 07:56

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html To my dalej sobie szukajmy napadziorów w Serbii, Białorusi i Arabii Saudyjskiej nawet.

arti 10.12.2009 08:06

To już pewne, Wisła Kraków spędzi zimę na pozycji lidera. Choć przed klubem z Reymonta został jeszcze mecz z Zagłębiem Lubin, o wiele bardziej wszystkich pochłaniają ruchy personalne. Wszystko jest już dopięte na ostatni guzik, aby wawelski gród opuścił Marcelo. Kupiec znajdzie się szybko.
http://sport.onet.pl/_i/0900/fn.jpg Wisła odpadła z eliminacji Ligi Mistrzów z Levadią Tallin i cierpiała przez całą jesień. Szybki plan ratowania budżetu się nie powiódł, bo Paweł Brożek nie reprezentował optymalnej formy, a potem na dodatek trapiły go kontuzje. Oglądający go Anglicy zgodnie orzekli, że więcej niż miliona euro za niego nie dadzą. W Krakowie próżno czekano na jakąkolwiek ofertę. Król strzelców z poprzedniego sezonu, już nie tak dobry jak wcześniej, chętnie pozostał w znajomym środowisku.

Letnie okienko transferowe się zamknęło, a klubowa kasa się nie napełniła. Jedynym ratunkiem wciąż pozostaje sprzedaż czołowego zawodnika. Tym razem padło na Marcelo, za którego można otrzymać około 3 milionów euro.
Więcej szczegółów w dzienniku "Futbol News"

Chciałoby się żeby to były pierdoły...

Peroslaw88 10.12.2009 08:27

Futbolnews to taki fakt sportowy. Marcelo może odejść, ale ja im nie wierze. Oni piszą artykuły na takiej zasadzie: O Wisła pozyskała Clebera, to pewnie sprzedają Marcelo. Żadnych informacji nie mają, tylko taka głupi tok myślenia

MCX 10.12.2009 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 828060)
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html To my dalej sobie szukajmy napadziorów w Serbii, Białorusi i Arabii Saudyjskiej nawet.

Nie wiem, jak Wy, ale ja skończyłem czytanie tych wypocin na słowach "informuje Fakt".

Polecam tą taktykę.

JOSE 841 10.12.2009 17:27

do tych którzy najeżdzają na na tego białorusina ludzie chłopak jest dopiero na testach jechał kilkanaście godzin pociągiem więc wiadomo że zmęczony nie będzie od razu błyszczał pierwszego dnia na treningu co do ligi w której gra na co dzień możliwe że przeciętna ale właśnie tam pierwszy raz błysnął pewien zawodnik też białorusin którym zaintersowały sie najpierw Vfb Stutgart a potem Arsenal Londyn kto wie skoro w sezonie 05/06 pewien Białorusin przyniósł szczęście Arsenalowi w LM to może akurat testowany białorusin przyniesie szczęście Wiśle w Europejskich pucharach

grzesiek632 10.12.2009 19:41

O testowanym napastniku mówi Janas:
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=16798

zbymak 10.12.2009 21:40

Czas pożegnan czy tylko pobozne zyczenia http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...n_w_Wisle.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl