![]() |
Cytat:
|
Cytat:
W tym momencie nie ma Wisły bez Meliksona ale czysto piłkarsko, rok dwa i będzie jak z Marcelo. Też będzie nasz klub wspominał dobrze, może nawet odwiedzi Kraków ale nic więcej. Nigdy w meczu z Cracovia nie pokaże charakteru i nie będzie bał się parsknąć w stronę Pasiastych. I wiele innych sytuacji. Dodam jeszcze jedno, ktoś wspominał że taki kontrakt podpisał. Jednak za wyróżniająca się postawę w pracy otrzymuje się przeważnie podwyżkę w zależności od tego jak dużo się zrobiło w ostatnim czasie i jak dużo zyskał na tym pracodawca. Małecki dał dużo drużynie, szczególnie w takim sezonie, kiedy to był ważnym ogniwem przy zdobyciu mistrzostwa. A podwyżkę jeśli miał dostać to śmieszną (jeśli patrząc na zarobki piłkarzy). Taki Lionel Messi też grał za grosze (w porównaniu do innych w drużynie) jak wchodził do klubu, jednak od razu zauważono kim on jest, co on gra i dali mu podwyżkę znacząca. Potem znowu Messi poszedł do przodu to znowu przedłużęnie kontraktu i znowu podwyżka ZNACZACA. Nie porównuje klasy jednego czy drugiego piłkarza. Ale był okres czasu kiedy Małecki był dla nas tak ważny jak Messi w Barcelonie. Nikt nie mówi że Małecki ma najwięcej zarabiać w tej Wiśle, ale każdy w tym ja mówi żeby zarabiał adekwatnie do tego co pokazywał w ostatnim roku na boisku. |
ZAMKNIJCIE TEMAT NA KILKA DNI>
Decyzja podjęta, trudno i przykro, że tak przygoda P. Małeckiego z Wisłą się kończy. Wielu by chciało, dobrej gry, dorosłego postępowania (nie koniecznie zgodnego z linią PIKOLIi i GW), godnego odejścia do dobrego klubu za dobre pieniądze i pożegnania jak Kuby Błaszczykowskiego. Wszystko jest odwrócone o 180 stopni. Nie ma się więc z czego cieszyć, ale decyzje trzeba zrozumieć. Jeszcze raz apeluję, zamknijcie temat na kilka dni. |
Lubie Małego, zgadzam się w 100% z jego słowami o "kibicach jakich można spotkać na r22" ale decyzja bardzo dobra, ponieważ
Obraził trenera, na dodatek człowieka który dla Wisły zrobił znacznie więcej niż on i nie musiał przy tym pajacować. Zamiast od razu po meczu przeprosić, obraził się i nie stawił się na rozmowę z trenerem. Nie był to jego pierwszy wybryk. Każdy z nas ma rozum, po to żeby wiedzieć jak się zachować w danej sytuacji i każdy z nas jest dorosły by brać za to odpowiedzialność. Jak go lubie to tnie w chuja ostro, a teraz przesadził. Teraz nabierze pokory, pewnie w innym klubie już, ale takie życie. Przed małym byli wspaniali wiślacy i po nim też będą |
Klub jakby chciał to by wyjebał od razu a nie zapewniał indywidualne treningi i pensję wypłacał, totalne odsunięcie go od oficjalnych treningów do końca sezonu zaniży nieco wartość Patryka.Niektórzy już zacierają ręce i szampany otwierają na Myśl że to koniec Małego w Wiśle, cała sytuacja może pozwolić podpisać kontrakt taki jak Wiśle pasuje, chyba że faktycznie był już gdzieś dogadany (ale to tylko przypuszczenia)
Zresztą co wy tak piszecie o tych zasadach i honorze? Przecież wielu z was od debili ciśnie w inne trybuny.Zwykła niechęć i dożywotnia obraza za kiełbasę (nawet opłatek wigilijny nie pomoże) |
Idealna, mądra decyzja. Brawo władze klubu . Brawo , brawo, jeszcze raz brawo!!!! Małecki to dno!!! Obojętnie jaka by nie była sytuacja Wisły zasady muszą pozostać zasadami. Wrzód został usunięty.
W temacie panoszy się ten sam wirus jaki zapanował po obrzydliwym pożegnaniu Wisły przez Frankowskiego (bardzo trudna sytuacja kadrowa i wymuszenie transferu). Wtedy też było sporo fanów FC FRANKOWSKI ,którzy rzekomo mieli być kibicami Wisły. Teraz też działają kibice z FC Patryk ,którym się wydaje ,że są kibicami Wisły. |
Kompletnie nie ma co się przejmować jakimś Małeckim ......Cupiał szykuje takie transfery że nawet BARCELONA się boi ,nawet podobno chce podarować wszystkie naliczone przez siebie odsetki od tej pożyczki ,czyli z samych zwrotów wpadnie jakieś 10 mil euro.CZASAMI SZKODA SŁÓW NA NAIWNOŚCI KIBICÓW WISŁY
|
Ja to chciałbym się dowiedzieć kto kłamał Kaziu czy Patryk. Bo to zasadniczo zmienia postać rzeczy.
|
napisałbym żeby Małecki spieprzał na drugą stronę Błoń ale zapewne nie będą tam chcieć takiego słabego i pyskatego gówniarza, no to może ŁKS albo Podbeskidzie?
Cupiał wreszcie zrobił jakieś wzmocnienie Wisły, pierwsze w 2012 r. |
PS. W sumie co tu dyskutować, Patryk jeszcze wczoraj zgodził się z każdym wymiarem kary, bo wie, że źle się zachował.
"Potrzebowałem czasu, żeby to przemyśleć i dziś przyznaję się do błędu. Przyjmę każdą karę, jaka zostanie na mnie nałożona." Happy End, klub i zawodnik doszli do porozumienia. Możemy przestać się martwić Patrykiem na kilka kolejnych miesięcy i skupić się na wynikach, które osiąga klub. |
Decyzja klubu chyba najbardziej racjonalna jaka mogła być. Kara jest słuszna i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Teraz są dwie opcje - albo Patryk zostanie sprzedany już teraz albo wróci do zespołu na letnie przygotowania.
Opcja numer 1 - sprzedaż Małeckiego: Patryk: - transfer wymuszony do słabszego klubu niż Wisła, - stracony wizerunek Wiślaka = szmata jak Kokoszka Wisła: + jakieś pieniądze za transfer, + pozbycie się z szatni krnąbrnego piłkarza, - strata niezłego piłkarza, - kara karą, ale sprzedaż pokaże następnym gwiazdkom, że warto strajkować (wymuszenie transferu) Opcja numer 2 - Małecki wraca latem do drużyny: Patryk: - stracone pół roku, - wątpliwa pozycja i reputacja w drużynie, +czas na przemyślenia, +szansa na rehabilitację Wisła: + perspektywa powrotu Małeckiego na boisko (nie oszukujmy się, to mimo wszystko dobry piłkarz) |
Mamy jednego zawodnika mniej w sytuacji gdzie trzeba odrabiać 10 punktów i pokazać się w Europie. Pole manewru znacznie się skróciło (Boguski, Małecki, teraz PAtryczek). Niewątpliwie finansowo na tym STRACIMY.
cóż zrobić? Patryk sam jest sobie winien, tyle razy wywijał podobne akcje, zawsze uchodziło płazem. Sam byłem BARDZO wyrozumiały do pewnego momentu. Mogę zrozumieć zachowanie ze Standardem, ale żeby mieć dwa dni na ochłonięcie i tak postąpić? Niewątpliwie jest to działanie na szkodę klubu i własną! Co trzeba mieć w głowie, aby samemu sobie szkodzić? No właśnie tego nawet Małecki nie wie, bo w głowie "nie ma niczego" |
Cytat:
piłkarze to .....i na usługach swoich alfonsów (managerow) |
brawa dla zarządu !
brak Patryka na BOISKU - będzie widoczny, to strata pod wzgledem czysto piłkarskim, ale nie wyobrazałem sobie innej decyzji jak zdjęcie mu koszulki Wisły raz na zawsze ! |
Cytat:
Miałeś chamie złoty róg ... Szkoda. Swoją drogą ciekaw jestem dla ilu to srebrników Małecki poświęcił Wisłę, jej kibiców, wszystko co do tej pory osiągnął. Naprawdę, szkoda chłopa. |
Niech odpocznie sobie te dwa miechy, a potem niech pokaże charakter i wraca do drużyny. Jak zagra dobrze rundę jesienną, to dać mu podwyżkę.
|
otóz to... Szkoda.
|
Ja również uważam ,że ten temat powinien już zostać na forum zakończony . Klub podjął jedyną słuszną decyzję i na tym skończmy . Kolejna lawina bluzgów już nic nie da.
Cytat:
|
Czas pokazał, że taka decyzja powinna zapaść już po meczu z Lechią.
|
MNie zastanawia dlaczego jeszcze SKWK niewydało oficjialnego oświadczenia w tej sprawie????:))
|
Cytat:
W ogóle twój post jest taki komiczny i przesiąknięty jakaś idiotyczną propagandą promałecki że cały czas mam nadzieje że to jesst po prostu jedna wielka ironia. |
Cytat:
|
Eee tam daj trwać igrzyskom.
Tyle frustracji co jest do Małeckiego to naprawdę ręce opadają. I dla nich grać? |
Cytat:
|
Nie powinien być miękką ....ą i powiedzieć obrażajcie mnie dalej. Dziękuje że jesteście. Cudownie grać dla takiej publiczności.
|
Cytat:
A jak dostaniemy w pałę to będzie wina Małeckiego, bo osłabił drużynę :)) Brawo, brawo, brawo. Małecki sobie na to zasłużył, ale żeby się z tego cieszyć to trzeba faktycznie być prawdziwym kibicem Wisły. Cytat:
ps. Założymy się że banicja nie potrwa całej rundy? |
Cytat:
Odwróćmy sytuację - gdybym był Moskalem, "cudownie" byłoby mieć pod swoimi skrzydłami piłkarza o mentalności nastolatka w okresie buntu. |
Cytat:
Przy rozwiązaniu kontraktu Wisła nic by za niego nie dostala a jemu było by to na ręke. Co do drugiej części to ile razy mozna wyciągać do kogos ręke. Jeżeli nic nie zrozumial po kilku karach finansowych to jest duże prawdopodobienstwo ,ze poprostu tego nie ogarnia swoim rozumem. |
Cytat:
|
Cytat:
Z resztą, to jakaś totalna bzdura, że wszyscy tylko czekają, żeby dokopać Małeckiemu. Facet jeszcze rok temu był idolem trybun, naszą nadzieją, był szanowany i lubiany. Był na najlepszej drodze, aby znaleźć się w doborowym gronie Żurawia, Szymka, Głowy czy Błaszcza. Niestety, spierd....ł sprawę po prostu koncertowo, a i tak granice naszej cierpliwości były bardzo elastyczne... Czara się przelała w czwartek. Jak ktoś wcześniej napisał: Miałeś chamie złoty róg... Szkoda mi chłopaka, ale trudno. Wisła bez Małeckiego była, jest i będzie. |
Bardzo dobra decyzja zarządu.
|
Myślałem że kontrakt upływa mu z końcem tego sezonu to zgoda, co do drugiej części to nigdy nie skreślam ludzi.Jak chłop nie potrafi tego ogarnąć to po co tu wszystkie te lińcze że dno, niech wyp...trochę żenada i schodzenie na jego poziom, chyba wystarczy to co go spotkało.
|
Ha! jakiś czas temu, Skorża sondował możliwość ściągnięcia Małego na Ł3, jestem ciekawy czy w kontekście ostatnich wydarzeń zarówno u Nas jak i u Nich, Maciek sobie nie przypomni o Małeckim i nie spróbuje ponownie zainteresować się Patrykiem.
Tak czy inaczej decyzja klubu jedyna słuszna z możliwych. Brawo! |
Cytat:
Rok temu był idolem <lol> Szczególnie słyszałem te pieśni pochwalne pod jego adresem jak siedziałem na E. O tak to było naprawdę wspieranie na najwyższym poziomie :D Dopiszę jeszcze jedno, bo znów wiedzie jakiś oburzony krzykacz. Decyzja zarządu wydaje się słuszna, bo zachował się karygodnie. |
Mocna decyzja zarządu. Chyba dobrze, ale mi trochę szkoda. Lubię go, ale jest idiotą.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szkoda. Strata i dla Patryka i dla Wisły, ale myślę, że zarząd po prostu nie miał wyjścia; takie jajca ze strony piłkarza w poważnym klubie nie maja prawa przejść.
|
nie zamykajcie tematu :D
z niecierpliwością czekam na komentarz Wolfa :D hehe jak ktoś napisał wyżej ... jakby klub już teraz go sprzedał to byłby to tylko znak dla innych że mogą wymusić transfer ... dlatego taka a nie inna decyzja. zatem czekamy do wakacji, wydaje mi się że już dla Wisły nie zagra a szkoda bo ma koleś charakterek :D |
Zamknijmy temat Małeckiego bo to pranie brudów na forum, które jest miejscem publicznym (wchodzi kto chce i czyta) robi tylko szkodę naszemu klubowi i jej kibicom. Czy sie to komu podoba czy nie, Małecki jak i Moskal czy Basałaj są w tym momencie członkami klubu. To taka kłótnia w rodzinie, w której nikomu nic do tego , kto do niej nie należy. Jest decyzja czyli kara. Koniec tematu. Życie toczy się dalej. Harce z wylewniem pomyj na jednego czy drugiego są miodem na serce przybłędów z drugiej strony Błoń i wszystkich tych co Wiśle są niezyczliwi. Nie podtrzymujcie w nich ognia, głupimi tekstami.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl