Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Wehrmacht 04.01.2019 15:14

Czy konferencja będzie gdziekolwiek transmitowana?

Gercu 04.01.2019 15:18

Cytat:

Czy konferencja będzie gdziekolwiek transmitowana?

Takie starania są czynione

Wehrmacht 04.01.2019 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1528148)
Takie starania są czynione

Daj tu znac gdyby sie udało ;)

yarow 04.01.2019 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1528066)
A ja tylko wkleję dwie wypowiedzi z konkurencyjnego portalu:

(...)
Człowiek z L w sercu pomaga uratować Wisłę za darmo, (...)

Wielokrotnie z uporem maniaka, o tym pisałem, w tym co najmniej 1 raz na Sb w polemice: jest zbyt wiele grup interesu, którym zależy na istnieniu Wisły i dlatego to nie jest koniec.

Nie odpuszczą, jeśli tylko pozwoli im się działać.

To jest biznes. Naczynia w środowisku połączone.

Nawiązanie do krakowskości jest fajne, wiem, że dziadek czy pradzadek Pana Leśniodorskiego byl kibicem lub grał w Cracovii :) ale dziś - ich pokoleniowy następca jest biznesmenem. Oczywiście nic w tym złego.

I dlatego naiwnie uważałem i nadal uiważam, że będziemy grać w ekstraklapie. No ... w najgorszym wypadku w 1 lidze - po dzielnych bojach o niespadnięcie.

Czy tym sie leczy raka? Zapewne - nie. Nowa sytuacja - stare problemy, które nie dadzą zapomnieć o pytaniu: "być czy mieć?".

kowalkowskij 04.01.2019 15:23

Może na konferencję Policja by też przyjechała i przy okazji po wysłuchaniu aresztowała wszystkich?

TIR_DO_SŁUBIC 04.01.2019 15:25

Do prokuratury zostało złożone zawiadomienie

https://mobile.twitter.com/MichalPie...187.1546178005

Stelio 04.01.2019 15:26

https://twitter.com/s_staszewski/sta...768.1542225695

Dziś na konferencji musi pójść jasne stwierdzenie. "Są powiązania w TS, trzeba zrobić wszystko żeby ich się pozbyć" trzeba wystawiać na świecznik każdego kogo się da! Ujawniać personalia i rodzaje wpływów! Tylko upublicznienie tych patałachów zwiąże im ręce...

pepe72 04.01.2019 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga85 (Post 1528083)
Odnośnie mojej wypowiedzi powyżej, z kim należy rozmawiać naprawdę odnośnie sytuacji Wisły:

https://twitter.com/PiotrWolosik/sta...750546433?s=20

Zakładając, że Misiek nie był "Jarzyną ze Szczecina" to powie tyle co ta tłumaczka Fitas-Dukaczewska.
Mało osób popełniło samobójstwo w pierdlu?

For_FuN_ 04.01.2019 15:27

Dla mnie momentem granicznym(czy zostajemy w ekstraklasie) było rozwiązywanie kontraktów przez piłkarzy. Dlaczego? W tym momencie zostajemy bez seniorskiego zespołu, a długi rosną lawinowo o kolejne miliony... Teraz nawet gołodupiec z Kambodży nie spojrzy na klub bez kadry i ze zobowiązaniami, które trzeba spłacić do końca marca. Bandyci, którzy podają się za kibiców zrobili sobie dojną krowę, z której wyprowadzili jakieś niewyobrażalne pieniądze. Kilka frakcji, które między sobą tego nie konsultowały i wydoili do cna. Licencja już zawieszona, a pewnie niedługo odebrana. Kwestia tylko do kogo ten klub będzie należały w IV lidze i tutaj oby Leśnodorski pomógł(a właściwie prawnicy z jego kancelarii). Potem ktoś rozsądny i mający pomysł, i jakieś środki niech to zabiera od TSu. Chociaż moim zdaniem Ci wejdą w ten klub jeszcze bardziej. Gówno trudno oczyścić, a to się tu przyczepiło strasznie.

Wehrmacht 04.01.2019 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kowalkowskij (Post 1528151)
Może na konferencję Policja by też przyjechała i przy okazji po wysłuchaniu aresztowała wszystkich?

Ciekawa propozycja :D

A co do pierwszego kroku do oczyszczenia TS z rak gangusów - skoro ten dzisiejszy słup Misków w sprawie siłowni stwierdził, ze się wycofuje to rozumiem, ze juz jest zamowiona ekipa do wywozki całego sprzetu i oczyszczenia pomieszczen? Skoro nie ma umowy to ta siłownia nie moze tam teraz działac tak? (tak wiem, ze musi ta umowe wypowiedziec, a nie na podstawie info od dziennikarza, ale chodzi o fakt).

petred 04.01.2019 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1528152)
Do prokuratury zostało złożone zawiadomienie

Wygląda to na działanie Leśniodorskiego. MAm nadzieje że rozwalą całe to towarzystwo.

sandbender 04.01.2019 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1528135)
Jeśli nie chce ryzykować to do 18.01.2019 musi ogłosić niewypłacalność.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1528132)
Tak. Jeżeli nie zdarzy się cud (bądźmy poważni...) Wisła jest niewypłacalna. Każdy prezes który nie złoży wniosku ryzykuje odpowiedzialność karną i majątkową. Sarapatę pewnie za to ścigną.
Nie wiem tylko czy do 2 lutego, ile ma na to czasu. MaLk może będzie wiedział.

Czyli innymi słowy chłop ma przegwizdane. Doceniając jego dobre chęci to jednak uważam, że:
- albo ktoś sobie zażyczył do rozmów najmniej źle się kojarzacego gościa (nieprawdopodobne)
- cała paczka ma nadzieje, że wykorzystując brak doświadczenia "świeżaka" da się go wystawić na strzał, skupić na nim zainteresowanie mediów i uniknąć wpisania do annałów historii swojego nazwiska jako tego co "pozwolił upaść Wiśle".

Trzymam jednak kciuki.

Dzinus 04.01.2019 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 1528158)
Czyli innymi słowy chłop ma przegwizdane. Doceniając jego dobre chęci to jednak uważam, że:
- albo ktoś sobie zażyczył do rozmów najmniej źle się kojarzacego gościa (nieprawdopodobne)
- cała paczka ma nadzieje, że wykorzystując brak doświadczenia "świeżaka" da się go wystawić na strzał, skupić na nim zainteresowanie mediów i uniknąć wpisania do annałów historii swojego nazwiska jako tego co "pozwolił upaść Wiśle".

Trzymam jednak kciuki.

Mysle, ze chlopak jest mlody, Lesny wlazl mu na ambicje i stad decyzja podniesienia rekawicy. Trzymam za niego tak mocno kciuki ze mi zaraz odpadna

petred 04.01.2019 15:37

Ciekawe czy jak udowodnia Sarapacie działenie na niekorzyść spółki to umowy które zawarła będzie można unieważnić. Orientuje się ktoś ? Tak wiem że do tego czasu może nas już nie być .

Ajax 04.01.2019 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1528160)
Ciekawe czy jak udowodnia Sarapacie działenie na niekorzyść spółki to umowy które zawarła będzie można unieważnić. Orientuje się ktoś ? Tak wiem że do tego czasu może nas już nie być .

Tak ale to już będzie tylko kilku wierzyciel mniej dla upadłej spółki. Ale udowodnienie czegoś takiego przy B2B jest niezwykle trudne.

Wehrmacht 04.01.2019 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1528157)
Wygląda to na działanie Leśniodorskiego. MAm nadzieje że rozwalą całe to towarzystwo.

Mam nadzieje, ze sie tam wpier**** na pelnej i zrownaja z ziemią ta cała holote z TSu, WSH itp.

abedipele 04.01.2019 15:39

Cytat:

Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa zostało złożone na dzienniku podawczym Prokuratury Okręgowej w Krakowie. Godzinę temu zrobił to krakowski adwokat Michał Piech.

– Nie jetem reprezentantem kogoś, komu Wisła jest coś dłużna. Jestem prawnikiem i wielkim fanem sportu. Nie mogłem patrzeć na to, co się działo w Wiśle, a prokuratura mówi, że się przygląda. Przyglądać można się bardzo długo – tłumaczy Piech.
Cytat:

– To był skok na kasę, a niektórzy ludzie udawali, że nic się nie dzieje. To była kpina z polskiego sportu. Zawiadomienie ma trzy strony, pisałem je żołnierskim językiem. Na świadka wskazałem m.in. Zbigniewa Bońka
Za sport.lovekrakow.pl

filipski 04.01.2019 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła V (Post 1527985)
filipskiego już nie zobaczysz, siał tu nie wiadomo jakie prognozy o wielkiej Wiśle a teraz jak sprawa się rypła to zniknął z tego forum.. pewnie teraz siedzi w fotelu czyta wszystkie te wpisy i śmieje się glośno z naiwności na tym forum..

Nie w fotelu, lecz na krześle biurowym. Tyle uzupełnienia w kwestii mojego naśmiewania się z naiwności tego forum.

Jednak muszę zmartwić kumatych - nie zniknę z forum. Póki co, nie mam do napisania nic, czego nie napisałbym wcześniej.

Gercu 04.01.2019 15:45

Cytat:

Póki co, nie mam do napisania nic, czego nie napisałbym wcześniej.

Czyli jednak nic dziś nie napiszesz?

master17 04.01.2019 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1528164)
Nie w fotelu, lecz na krześle biurowym. Tyle uzupełnienia w kwestii mojego naśmiewania się z naiwności tego forum.

Jednak muszę zmartwić kumatych - nie zniknę z forum. Póki co, nie mam do napisania nic, czego nie napisałbym wcześniej.

Pomijam cały burdel w TS, ale uważałeś tych ludzi za poważnych inwestorów. Powiedz mi, czy poważni ludzie robią takie cyrki ? Skoro wyskoczyły im jakieś "kwiatki", to chyba można inaczej zareagować. Wanna zawał, dwóch pozostałych nie wie co się dzieje, każdy ma w dupie każdego i to są poważni ludzie ? Możesz mi odpowiedzieć poważnie na to ? Nie traktuj tego jako ataku na Ciebie

filipski 04.01.2019 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1528165)
Czyli jednak nic dziś nie napiszesz?

Po pierwsze - nie, tak nie twierdzę. Po prostu jestem diablo ciekaw dzisiejszej konferencji.

Po drugie - chcę napisać coś, co wniesie cokolwiek do tej dyskusji i co będziecie mogli zweryfikować. W przeciwieństwie do pożytecznych idiotów TSu z tego forum, staram się pisać po to, aby innym oczy otwierać, a nie odwracać ich wzrok.

Po trzecie - jestem w pracy.

Po czwarte - jak ładnie tu wyjaśnili niektórzy przedmówcy, jestem tylko forumowym celebrytą, moje słowa przecież nic nie znaczą, prawda?

Po piąte - najważniejsze i najpoważniejsze! Wstrzymuję się z pisaniem czegokolwiek, bo boję się, że mnie kumaci wyśmieją i zakrzyczą i zrobi mi się przykro...:p

toomo 04.01.2019 16:04

Jeżeli to prawda to teraz wezmą się za tą stajnie augiasza także od strony gospodarczej.
Bo od strony kryminalnej cały czas trwają przesłuchania (dochodzenie)

El'kabat 04.01.2019 16:04

Miasto pożycza pieniądze :lol:

Powodzenia iść z tym pomysłem do Jacka :D

toomo 04.01.2019 16:06

Filipski wiesz że stałeś się osobą sławną. Już pod kilkoma artykułami na ogólnokrajowych portalach targano z kolegi ostrego łacha w komentarzach.

filipski 04.01.2019 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1528170)
Filipski wiesz że stałeś się osobą sławną. Już pod kilkoma artykułami na ogólnokrajowych portalach targano z kolegi ostrego łacha w komentarzach.

Anonim z kibicowskiego forum tematem komentarzy i targania łachów na ogólnokrajowych portalach?

Niech targają, na zdrowie. Zwłaszcza Wiśle na zdrowie, prawda?

mr_kwolf 04.01.2019 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1528169)

Już tak demonizujmy Jacka. Na pewno mu się nie uśmiecha opinia prezydenta miasta w którym grupa przestępcza rozkradła klub, a on nic nie robił.

W lipcu też twierdzono, że wbija sztylet w plecy świetnie zarządzanemu klubowi, a życie napisało epilog.

malaparte 04.01.2019 16:16

można będzie gdzieś usłyszeć/zobaczyć konferencję live ??? telewizja, radio???

regan 04.01.2019 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kowalkowskij (Post 1528151)

Kogo?
....

qpalz 04.01.2019 16:18

@filipski

Czy uważasz, że sprawa z Hartlingiem wciąż nie upadła i jest szansa (realna a nie minimalna) na przejęcie klubu przez niego (ew. niego i Le) ?

Gercu 04.01.2019 16:21

Cytat:

Jeśli nic się technicznie nie wysypie, od 18.00 będzie można na @przeglad obejrzeć transmisję z konferencji prasowej TS Wisła.

Będzie transmisja

filipski 04.01.2019 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1528180)
Równie częsty u ludzi którzy wyżej srają niż dupę mają.

Prawda. Tacy lubią też np. publicznie pokrzyczeć, że "zawsze nad wami...":rotfl:

PhantomRanger 04.01.2019 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmo (Post 1528125)
Wisłocki w marcu skończy 32 lata, pochodzi z Gorlic. Jest absolwentem krakowskiej AWF. W 2009 rozpoczął pracę w Wiśle jako trener grup młodzieżowych. Trzy lata temu został dyrektorem zarządzającym w Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków i od tego czasu nie pracował już jako trener. W czerwcu wszedł w skład zarządu Towarzystwa Sportowego. W ostatnich miesiącach odbył kilka staży – ostatnio przebywał w PAOK Saloniki, a potem w Benfice Lizbona.

moim zdaniem nie, powód -> W czerwcu wszedł w skład zarządu Towarzystwa Sportowego.

Nikt z obecnych nie powinien już zarządzać.

Tylko, że według mediów nie wszyscy w TS byli jednomyślni co do sprzedaży klubu tym przebierańcom. Kto wie, może to właśnie Wisłocki miał wątpliwości.

Wojtas 04.01.2019 16:56

Obecny zarzad to powien być dzis juz w kajdankach a nie na konfrencji,czekam tylko jak bedzie pani Marzena S i prostokat na oczach ,czekam z niecierpliowością.Tropić i zamykać skur***** ów do wiezień.

JacekFan 04.01.2019 16:58

Będzie ta transmisja?

kowalkowskij 04.01.2019 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacekFan (Post 1528190)
Będzie ta transmisja?

https://www.youtube.com/watch?v=eM7KARtievM

pepe72 04.01.2019 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacekFan (Post 1528190)
Będzie ta transmisja?

O 18:00
https://www.youtube.com/watch?v=eM7KARtievM

stary dziad 04.01.2019 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1528169)

Czemu dalej chłopie kpisz sobie z jedynej , realnej szansy aby uratować Wisłę .
A przy okazji , ja też lubię kpić - jebać czerwonoskórych i krasiatych w szkunerach:D

kha1 04.01.2019 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1528168)

Jeżeli to prawda to teraz wezmą się za tą stajnie augiasza także od strony gospodarczej.
Bo od strony kryminalnej cały czas trwają przesłuchania (dochodzenie)

Wpisu Piecha o którym mowa już nie ma na TT.

TIR_DO_SŁUBIC 04.01.2019 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kha1 (Post 1528198)
Wpisu Piecha o którym mowa już nie ma na TT.

Zastraszony.

Wojtas 04.01.2019 17:45

Ligowi rywale pomogą Wiśle? Miedź złożyła propozycję wsparcia

https://www.meczyki.pl/newsy/ligowi-...e=notification

gdyby udalo sie dograc juniorami,piękny gest.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl