Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Donki 18.01.2011 16:27

lepsze kucie betonu, niż za niski sufit :D trzeba znales jakies pozytywy.

Arapaho 18.01.2011 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 1037321)
nie siejcie paniki panowie, ja słyszałem od gościa z budowy, że źle wymierzyli coś geodeci i to była przyczyna, że musieli rozbierać beton

Aaaa ..jak przez geodetów to nie ma problemu :-/

halastRa 18.01.2011 19:22

siema czy w meczu z Ruchem beda wpuszczani kibice gosci??

wierny 18.01.2011 19:37

Nie nastawiałbym się na to.

halastRa 18.01.2011 19:42

szkoda
w nastepnym sezonie sie pojawimy

M89 18.01.2011 22:29

Mam nadzieję, że chociaż na amicę się wyrobią z sektorem gości, bo już derbów "bez pasiastych dam" sobie nie wyobrażam. W dodatku będą to ostatnie derby na długie lata, więc miło by było zakończyć te przygody tradycyjnym spuszczeniem wpier....lu trzema bramkami w obecności przyjezdnych rzecz jasna, bo wtedy tylko to ma sens:)

Ale prawda taka, że z dotrzymaniem terminów na tej budowie, to jakaś paranoja jest. A fajne mecze przepadną na wiosnę pewnie bo i Ruch i Widzew bez przyjezdnych, a pieron wie co dalej. Bez kibiców gości to nie to samo i chyba nikomu nie trzeba o tym mówić. Tak samo wydaje mi się, że ma to wpływ na naszą frekwencję, bo zawsze jest większa mobilizacja jak się ma jakaś ekipa konkretna pojawić.

WislaFan123 18.01.2011 23:14

we wtorki na Głównej ZAWSZE była relacja z budowy.. a dzis nie, co za przypadek ;)

biziu25 18.01.2011 23:47

bo już nawet naszym fotografom znudziło się tam chodzić...ileż można to samo oglądać i fotografować??? przecież tempo prac jest tak wolne, że wystarczy iść tam raz w miesiącu i będzie wszystko sfotografowane;-)

Arapaho 19.01.2011 17:48

raczej opóźnienia i burdel na parterze jest tak duży że nie chcą robić szumu medialnego

WislaFan123 19.01.2011 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1037979)
raczej opóźnienia i burdel na parterze jest tak duży że nie chcą robić szumu medialnego

Dokladnie o to mi chodzilo... bo w pewnym sensie to teraz duzo do focenia jest ;)

wojti11795 19.01.2011 19:42

Są zdjęcia ze zachodzniej więc chyba wszystkow gra

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._na_zachodzie/

anthony09 19.01.2011 21:12

A ja zapytam o coś innego ;) Co jest z bazą treningową Wisły Kraków ? Wie ktoś może o jakiśkolwiek określeniach projektu ? Gdzie się miałaby znajdować ? Jaka ilość boisk, itp. ? Bo już luty się zbliża, a my mieliśmy wystartować z akademią, która nie będzie miała gdzie trenować ?

felipe 19.01.2011 21:20

Baza treningowa to jedna z wiślackich legend. Coś jak słynny mecz z Borussią jako rozliczenie za Błaszczykowskiego, Mazilu na pokładzie samolotu w Bukareszcie za Dana, siatka scoutów i praca z młodzieżą, pełna kadra przed pierwszym zgrupowaniem zagranicznym itp.

"Złap dystansa" do tego wszystkiego ;)

biziu25 19.01.2011 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1038110)
Baza treningowa to jedna z wiślackich legend. Coś jak słynny mecz z Borussią jako rozliczenie za Błaszczykowskiego, Mazilu na pokładzie samolotu w Bukareszcie za Dana, siatka scoutów i praca z młodzieżą, pełna kadra przed pierwszym zgrupowaniem zagranicznym itp.

"Złap dystansa" do tego wszystkiego ;)

czyli to jest jak LM w KRK???:-)

medyk 19.01.2011 22:16

z tym ze wchodzą jakies wymogi ze kazda druzyna z ekstraklasy ma miec iles tam boisk treningowych coś jak z podgrzewana murawa

zbymak 19.01.2011 22:32

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ucia,id,t.html

flamengista 19.01.2011 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1038143)

No kurde Bareja wiecznie żywy.

buczo1985 20.01.2011 01:05

Dobrze, że chociaż w miarę wcześnie to wyszło. Już lepiej niech rozgrzebią i poprawią, aniżeli miały by się później dziać cyrki z tego powodu.

Tak się teraz zastanawiam, czy u Barei nie byłoby na odwrót. Czyli posiadając wiedzę o usterce, majster zapaliłby cygara i z przekonaniem powiedział, jedziemy dalej, terminy gonią :)

Pero 20.01.2011 01:38

Co to znaczy że jeszcze nie zostały zlecone wszystkie prace na północnej?

PiotrG 20.01.2011 02:05

Na trybunie północnej chyba wszystkie prace (nie licząc wyposażenia kiosków gastronomicznych) zostały zlecone.

sokol1366 20.01.2011 10:48

Budowe powinna chyba odwiedzić jakąś delegacja kibicowska i w sposób fizyczny przetłumaczyć robotnikom żeby się ogarnęli i ruszyli dupy do normalnego tempa pracy

medyk 20.01.2011 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sokol1366 (Post 1038259)
Budowe powinna chyba odwiedzić jakąś delegacja kibicowska i w sposób fizyczny przetłumaczyć robotnikom żeby się ogarnęli i ruszyli dupy do normalnego tempa pracy

myslisz ze oni tak pracują bo tak im sie chce? te czasy już dawno mineły to firmie nie zalezy na czasie i dlatego ich rzuca na budowe na 8 godzin..

Gwiaździsty 20.01.2011 11:22

Niezly kabaret. Stadion we Wrocławiu ma być oddany w lipcu, czyli stadion, który zaczęto budować od podstaw w zeszłym roku. A tu, który to już rok budowy ?

Pero 20.01.2011 12:57

To już nie jest kabaret. To jest nieudolność.

Wicked 20.01.2011 14:07

http://www.zdit.krakow.pl/sprawy-urz...-sprawy-2i2011

kolejny przetarg na energię elektryczną dla naszego stadionu, co z poprzednim przetargiem?

Martinho 21.01.2011 16:57

http://stadiony.net/aktualnosci/2011...w_poniedzialek

A u nas co? Przyszły operator stadionu ma to ogarnąć?

spinna 23.01.2011 10:35

jeszcze odnosnie nowej hali - wywiad z Miętta-Mikołajeiwczem zaraz po ogłoszeniu wygnranego projektu nowej hali:
http://kiks.tv/2011/01/jest-koncepcja-nowej-hali-wisly/

picasso 23.01.2011 21:56

właśnie podali w "Kronice",że unijna kasa na naszą halę ma byc przerzucona na Czyżyny..w jutrzejszej wybiórczej ma się ukazać artykuł.

jaszczur90 23.01.2011 21:57

Przed chwilą w Kronice mówili o naszej Hali Wisły. Babka mówiła co będzie w jutrzejszych gazetach i główny artykuł Gazety Wyborczej ( dział krakowski ) będzie poświęcony temu, że Majcher i województwo te 8 mln euro dotacji na Halę Wisły przesuwają na budowę Hali w Czyżynach.. czyli prawdę mówiąc chcą nas wychu.. I jeszcze zaznaczyła , że w tym artykule, że tą decyzją są oburzeni: radny Stawowy i jeszcze jeden jakiś.

MatMario 23.01.2011 22:00

Ale na co w Czyżynach? Nie rozumiem tego trochę, to nie jest kasa ot tak wolnych środków, tylko to idzie z projektu unijnego, i to nie jest tak hop siup sobie przerzucać kasę i dlaczego niby urząd marszałkowski to miałby przerzucić?

No jak Stawowy może być tym oburzony jak żeby to zrobić to muszą to robić właśnie z Sową z PO :D Jakieś jaja.

jaszczur90 23.01.2011 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1040166)
Ale na co w Czyżynach? Nie rozumiem tego trochę, to nie jest kasa ot tak wolnych środków, tylko to idzie z projektu unijnego, i to nie jest tak hop siup sobie przerzucać kasę i dlaczego niby urząd marszałkowski to miałby przerzucić?

No jak Stawowy może być tym oburzony jak żeby to zrobić to muszą to robić właśnie z Sową z PO :D Jakieś jaja.

Poprostu Majcher nie ma kasy na Czyżyny i chce wziąść te 8 mln euro i dać na halę w Czyżynach.. a jeśli wejdzie to nici z naszej hali . Oczywiście kwestią jest , czy ten środki można sobie swobodnie przenosić

MatMario 23.01.2011 22:37

Te 8 mln euro nie ratuje sytuacji z budową w Czyżynach, jest ona tak samo daleko jak i bez tych pieniędzy. Inną sprawą jest chyba konieczność kolejnego konkursu architektonicznego na halę w Czyżynach w przypadku przeniesienia tych środków.

No i jeszcze dogadanie się, PO z Majchrowskim. Sam nie wiem. No chyba że marszałek chce zagrać jak Nawara kiedyś. No albo mamy jakąś nową koalicję...

Ogólnie przeniesienie tych środków na Czyżyny uważam za skandal. Mam nadzieję że to jakaś bajka...

WiernyWiśle 23.01.2011 22:47

Nie raz już były zapewne podawane przykłady jak można było wykorzystać 500 mln które miasto wydało na stadion jednak muszę do tego wrócić... 500 mln... Wnętrze naszego obiektu jak dla mnie jest spoko - prawdziwa twierdza choć jak wiemy dziś buduje się zupełnie inaczej i jest to lepiej rozwiązane niż u nas. Dziś jednak dowiedziałem się ze parę dni temu w Turcji został otwarty nowy stadion Galatasaray. Türk Telekom Arena kosztował 120 mln euro, budowa trwała 3 lata(w naszym przypadku musiało to trwać dłużej - budowa etapami + wyburzanie starych trybun) http://stadiony.net/stadiony/tur/turk_telekom_arena polecam zobaczyć co mogliśmy mieć za te pieniądze które zostały zainwestowane w R22. Wiem że to tylko gdybanie i niczego już nie zmieni ale jak człowiek pomyśli do czego doprowadził "nasz" prezydent...

jaszczur90 23.01.2011 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiernyWiśle (Post 1040190)
Nie raz już były zapewne podawane przykłady jak można było wykorzystać 500 mln które miasto wydało na stadion jednak muszę do tego wrócić... 500 mln... Wnętrze naszego obiektu jak dla mnie jest spoko - prawdziwa twierdza choć jak wiemy dziś buduje się zupełnie inaczej i jest to lepiej rozwiązane niż u nas. Dziś jednak dowiedziałem się ze parę dni temu w Turcji został otwarty nowy stadion Galatasaray. Türk Telekom Arena kosztował 120 mln euro, budowa trwała 3 lata(w naszym przypadku musiało to trwać dłużej - budowa etapami + wyburzanie starych trybun) http://stadiony.net/stadiony/tur/turk_telekom_arena polecam zobaczyć co mogliśmy mieć za te pieniądze które zostały zainwestowane w R22. Wiem że to tylko gdybanie i niczego już nie zmieni ale jak człowiek pomyśli do czego doprowadził "nasz" prezydent...

A wy jedno i to samo... zauważ , że ich stadion był budowany na terenie niezabudowanym , czyli nie musieli budować etapami ( a budowa etapami zawsze jest droższa niż całość naraz ) , nasz stadion musiał być budowany aby w miarę możliwości Wisła rozgrywała swoje mecze. Po drugie, koszty budowy są inne w Turcji , a inne u nas. Więc ja nie widzę dalszego sensu takiej paplaniny

aNouc 23.01.2011 23:31

http://wislaportal.pl/news.php?id=19323

dj_ibutti 24.01.2011 01:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiernyWiśle (Post 1040190)

Ponad 1/3 kosztów naszego stadionu wygenerował teren na którym jest budowany, konieczność palowania terenu i robienia ścianek szczelinowych.

Kaan 24.01.2011 08:10

Nie wiadomo w ogóle czy to nie jakaś bzdura wyssana z palca jakiegoś dzienikarzyny. Ważne jest na co konkretnie zostały przyznane pieniędze, bo wcale nie tak łatwo przesunąc dofinansowanie na inny obiekt.

Dla miasta najlepsze byłoby wybudowanie jednej hali, konkretnej a nie badziewia na niecałe 5 tysiecy bez miejsc parkingowych.

krakus76 24.01.2011 08:33

Przyznawana dotacja ma charakter przedmiotowy a nie podmiotowy. Kto taką bzdurę wymyślił ? Niedouczone dziennikarzyny ? Środki unijne charakteryzują się specjalnymi prawami więc takie przesuwanie pieniądzy miedzy inwestycjami możecie wsunąć sobie między bajki. Poza tym wniosek składała chyba Wisła a nie Miasto Kraków :)

rav 24.01.2011 09:00

Dziennikarzyny dziennikarzynami, ale o takich planach mówi wiceprezydent Krakowa. Jest cytowany w "GW".

Plan Majchrowskiego wyszedł perfekcyjnie:
- zablefować, że wybuduje się halę,
- opóźniać wszelkie procedury formalne, projektowe etc...,
- w efekcie gwizdnąć 8 mln euro zdobyte przez Wisłę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1040301)
Dla miasta najlepsze byłoby wybudowanie jednej hali, konkretnej a nie badziewia na niecałe 5 tysiecy bez miejsc parkingowych.

Bzdura.

Yaroc 24.01.2011 10:59

A może by zrobić tak, że niech sobie Majcher weźmie tą kasę ale pod warunkiem, że Wisła będzie mogła nieodpłatnie korzystać z hali w Czyżynach do czasu wybudowania własnej...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl