![]() |
Cytat:
Ale jeśli tak to sobie tłumaczysz, to wynika z tego tylko jedno : PO nie tylko ściemnia i kłamie na lewo i na prawo, ale także jest totalnie lewa, skoro nie potrafi zapewnić na euro nawet tej nieszczęsnej "przejezdności". Gratuluje Szpeniu partii ;) Cytat:
Cytat:
A co z pozostałymi autostradami? Na A4 też grasowali chiczycy?:mysli: PS. Używanie argumentu "durna teoria" przez kogoś kto twierdzi że "Nigdy nie było tematu ukończenia całośći do mistrzostw. Zawsze była mowa o przejezdności." musi spowodować u każdego rozsądnego człowieka salwy śmiechu. |
To teraz kolego RAF powiedz mi - wyborcy JKM - co takiego złego działo się w ciągu dwóch lat rządów PiS-u? Czego konkretnie ludzie mieli dosyć?
ps. Mieszkasz w NY? ps.2 BBudowniczy - Ty naprawdę jeszcze liczysz na to, że Szpen przyzna iż jego cudak popełnił jakąkolwiek wtopę? Toż to zwykły propagandzista opowiadający bajki. |
RAF: Ale tak na serio - cóż takiego strasznego działo się w ciągu rządów PiS-u? Chodzi mi o rzeczy, które dotyczą przeciętnego Kowalskiego, a nie to, że zamknęli jakiegoś polityka albo że "wszyscy się z nas śmieją i każdy o tym przecież wie!!!111". Nie uważam rządów PiS-u za idealne czy choćby bliskie oceny dobrej, sam mam tej partii dużo do zarzucenia i nie jestem jej wyborcą (powiedzmy, że mógłbym potencjalnie być, ale musieliby coś ze sobą zrobić i zmienić dość mocno kierunek, w jakim obecnie podążają) ale nie przypominam sobie żadnych kataklizmów, które seryjnie spadałyby w tamtym czasie na biedne społeczeństwo. Realnych, nie medialnych.
EDIT: serek mnie ubiegł :) |
Cytat:
|
Cytat:
Mógłbym tak jeszcze wymieniać i wymieniać, ale po co?? Jak na kolejnej stronie tematu wpadnie kolejny "prawdziwek" z identycznie propagandowym bezczelnym tekstem Skoro to jest dla Ciebie normalnością to idealnie czułbyś się w PRL-u:> |
Pewnie wyjechał w 89 i teraz jak "wróciła normalność" i On zapragnął wracać ;)
|
Cytat:
Ups, to nie za PiS? Nieważne! Jak wygra PiS będzie dramat! Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Wg mnie jak ktoś wybiera między dwoma partiami , w dodatku tymi jest idiotą , pozdro . |
Cytat:
Co do reszty - nic złego na temat PiS w tym wątku nie przeczytałeś bo temat ten istnieje bodajże od roku 2008. Trudno by oceniać PiS za rządy PO... Siłą rzeczy rozmawia się głównie o PO bo nie dość, że rządzą obecnie to jeszcze ilość "wtop" jakimi nas raczą "specjaliści" słoneczka przekracza wszystkie rządzące od 89 roku koalicje. Ty nawet w oczywistej sprawie (vide sprawa Lipca czy budowa dróg) nie potrafisz przyznać o sukcesie czy porażce danego ugrupowania. Jesteś po prostu PO-wskim Urbanem tego forum. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Płaczesz jak to za PiS było strasznie, ale nikt do POwców nie strzelał, nikt ich od bydła nie wyzywał itd. |
Cytat:
|
Cytat:
http://img.wiocha.pl/linkimages/f/0/...fbc725a1ff.jpg :haha: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak wogóle to ty tak na trzeźwo tu piszesz? :mysli: |
Cytat:
Rozkład społeczeństwa nastąpił już dawno temu. Nie ma czegoś takiego jak społeczeństwo w kontekście Polski. Jest naród ale nie ma tu społeczeństwa, podobnie jak nie ma przemysłu, technologii, infrakstruktury, poważnych szkół, ośrodków badawczych i służby zdrowia. Tu ogólnie nic nie ma, a ludzie trzyma chyba tylko przyciąganie ziemskie. Albo jakaś forma masochozmu? |
Od 2005 roku polityka w sposób radykalny podzieliła społeczeństwo . Przedtem byliśmy narodem podzielonym ,ale nie do takiego stopnia ,wcześniej obowiazywal raczej podział jeszcze ten z PRL ,że społeczeństwo negowało polityków ,którzy byli uważani za wrogów i złodziei ,a teraz jest podział wewnatrz społeczeństwa i każda jego część utożsamia się ( o ile oczywiście ta cala polityke traktuje poważnie) pod konkretnym szyldem partyjnym
|
Cytat:
Ostrzeżenie dostałem za swoją wypowiedź :cenzura:, więc nie ma sensu jej zmieniać . Mam pytanie pod jakim względem im nie dorastam ? |
Cytat:
|
Cytat:
Niepojęta to jest Twoja naiwność :). A kto w 70 rocznice mordu na Polakach zamiast być w polskiej państwowej delegacji wolał ustawkę z Putinem, premierem państwa które Polaków mordowało. Jak określić takie zachowanie? Zdrada to wielce parlamentarne określenie. Nieużywanie go to oszukiwanie. Gdyby jeszcze wizyta Prezydenta była należycie przygotowana, ale nie, Kaczyński do Katynia leciał na "prywatna wycieczkę". Jeżeli myślisz że chcę mieć coś wspólnego z osobami które tak wizytę Prezydenta określały to chyba zwariowałeś. I to nie Kaczyński spowodował że kiedy myślę o takich otumanionych mędrkach rzygać mi się chce.Czy to Kaczyński sikał na płonące znicze? Czy to Kaczyński ustawiał krzyże z puszek po piwie? Nie, to wszystko robiły yntelygenty. Młode wykształcone. Nikt nic nie musiał robić żebym postawił się w opozycji do tego odrażającego motłochu. Każdy normalny człowiek nie chce mieć z tym bydłem nic wspólnego. Wiec nie bredź że Kaczynski kogokolwiek dzieli. To normalni Polacy sami z siebie oddzielają się od rynsztoka. Dlatego nie ma się co dziwić ze kościół ludzi do rynsztoka nie prowadzi. Tylko przed nim ostrzega. Przykład takiego błyskotliwca masz poniżej. Dziwisz się że myślący ludzie omijają takich szeroko? Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Według moich ocen już przegrałeś (autostrada robiona przez Maecedończyków i ta robiona przez Chińczyków a potem DSS) ale chciałbym usłyszeć potwierdzenie tego od naszego arbitra. |
Cytat:
PS: Czy znalazłeś już źródło potwierdzające że otrzymamy 6% p.a. od naszej pożyczki udzielonej MFW dla ratowania strefy euro?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bedac poza granicami kraju nie tracisz kontaktu z rzeczywistoscia. Wrecz przeciwnie, nabierasz potrzebnego dystansu do pewnych spraw i na pewne sprawy patrzysz inaczej, z inaczej perspektywy. Rozumiem ze wg. Twojej opinii to PO rekami szalenca strzelalo do PiS-u? Tak? Kto wprawadzil podzial miedzy "nami" a tymi ktorzy stali tam gdzie stalo ZOMO? Kto wprowadzil podzial na prawdziwych Polakow i gorszych? Na zdrajcow i zdradzonych? Kto nakreca do delegalizacji legalnie wybranej wladzy? Kto wyciera sobie gebe Kosciolem, Krzyzem? Kto buduje MIT genialnego polityka "zdradzonego o swicie"? Kto oskarza prezydenta, premiera i ministra spraw zagranicznych o zdrade i mord na prezydencie bez zadnych dowodow? Kto bezczelnie klamie ze wizyta prezydenta i premiera zostala rozdzielona? I juz wyjasniam: zeby wizyta zostala rozdzielona to najpierw musialy byc plany wspolnego wyjazdu. A teraz pokaz mi dokument ktory przekona mnie ze taki plan byl. Jedyne pismo jakie w tej sprawie ujrzalo swiatlo dzienne to pismo ze stycznia 2010 adresowane do Arabskiego w ktorym Kancelaria Prezydenta RP informuje Kancelarie Premiera o swoim wyjedzie do Katynia. Gdzie tu zaprosznie i propozycja wspolnego wyjazdu? Czy znajac stosunki obu panow uwazasz ze w styczniu, lutym, marcu czy kwietniu ktos powaznie myslal o tym zeby oni oboje polecieli? A nawet gdyby oboje polecieli to chyba nie tym samym samolotem, prawda? Kto wmowil opinii publicznej ze to Kancelaria Premiera przygotowywala wyjazd Lecha Kaczynskiego do Smolenska? A to przeciez klamstwo bo to Kancelaria Prezydenta organizuje wyjazdy glowy panstwa. I teraz wracajac do pierwszej mysli takiej IV RP chcesz? Takiego premiera jak Kaczynski? Takiego ministra jak Macierewicz, Brudzinski? Takiego rzecznika rzadu jak Hofman? Czy Tusk na wiecach kazal zabierac babciom dowody osobiste? O czym Ty piszesz wogole. Akcja o ktorej wspominasz zostala zainicjowana i rozpowszechniona przez zwyklych ludzi, ktorzy za pomoca SMS rozsylali sobie tego typu tekst. Chyba ze przyjmujesz ze to komorka Platformy rozsylala tego typu teksty. Otoz nie bylo takiej potrzeby. Poziom frustracji PiS-em byl tak wysoki ze fakty mowia za siebie: Frekwencja 2005 - 40.57 % Frekwencja 2007 - 53.88 % PO (2005) - 24.14 % PiS (2005 - 26.99 % PO (2007) - 41.51 % + 17.37% PiS (2007) - 32.11 % + 5.12 % To jak to jest ze na PO w 2007 glosowalo 6,701,010? Mamy w kraju az tylu niezorientowanych, zaslepionych ludzi? Czy moze ludzie po dwoch latach przejrzeli na oczy? |
Twój post jedynie uświadomił mi, że za granicami kraju człowiek nie ma jednak pojęcia co się w kraju dzieje i powinno się zabronić głosować emigrantom... Twoich głupot aż się nie chce komentować - są wyjaśnione po stokroć w tym oraz w temacie "smoleńskim".
Żyj tam sobie w stanach, bądź dumny z Tuska. Tylko przestań głosować. |
Cytat:
http://dzikikraj.interia.pl/news-nie...ere,nId,605154 Cytat:
http://bernardo.salon24.pl/239216,ko...-i-manipulacji Cytat:
I co w tym jest nieprawdziwe? I gdzie tu jest dzielenie społeczeństwa? Cytat:
http://wyborcza.pl/1,79853,3134878.html Cytat:
"Tusk: rząd nie będzie klękał przed księdzem" "Pierwszy wywiad z prezydentem elektem: Krzyż spod Pałacu Prezydenckiego zostanie przeniesiony" Komorowski Cytat:
http://www.polskatimes.pl/artykul/17....html?cookie=1 Cytat:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html "Hipoteza współwiny Lecha Kaczyńskiego jest teraz najbardziej prawdopodobną z wersji wydarzeń. Inne hipotezy nie mają podstaw bytu. Teraz trzeba dowiedzieć się, czy Lech Kaczyński nie był na pokładzie pijany i dlaczego spóźnił się na lot 25 minut – mówił Palikot." http://www.dziennikwschodni.pl/apps/..._2010/14449880 Cytat:
"Podczas rozmowy premier Putin zaprosił naszego premiera do złożenia wizyty w Rosji. Premier Tusk przyjął zaproszenie. Szczegóły dopracowania wizyty pozostawiono ludziom niższego szczebla. Kilka dni później strona rosyjska poinformowała, że premier Putin nie może być w Smoleńsku 10 kwietnia i ustalono datę 7 kwietnia 2010 roku (…). Ustalono, że 10 kwietnia 2010 r. pozostaje nadal aktualny jako termin obchodów centralnych, zaś 7 kwietnia będzie obejmował wizytę premiera Donalda Tuska z jej osobnym programem. W sumie w lutym 2010 r. organizacja tych dwóch wizyt niejako rozdzieliła się" – zeznała Wielowieyska." Cytat:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...3,4535634.html Cytat:
" Przyrost biurokracji o 150 000 urzędników, przyrost długu publicznego z 520 mld zł do ponad 800 mld zł, podwyżka podatków, podwyżka wieku emerytalnego, rozmontowanie systemu emerytalnego, katastrofa smoleńska w której ginie elita państwa wyjaśniają rosjanie, mord polityczny na Marku Rosiaku, szczucie ABW na blogera, największa liczba podsłuchów w Europie, brak autostrad na Euro, armia w rozkładzie, fałszerstwa wyborcze......." Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
http://glosrydzyka.blox.pl/html |
Cytat:
|
Cytat:
Przypominam sobie wypowiedzi twoje i osób podobnie do ciebie myślących, zrównujące ze wszystkim najgorszym, starszych Ludzi, którzy podczas pielgrzymki RM na Jasnej Górze zasłaniali kamery czy wręcz bodaj jedna osoba odepchnęła dziennikarkę. I teraz śmiesz w ten sposób odwracać "kota ogonem"?? Otóż nie. Ci Ludzie o których wyżej wspomniałem są zwykłymi obywatelami i mają prawo nie życzyć sobie aby ktoś ich filmował, mają prawo nie odpowiadać na pytanie (oczywiście nikt nie ma prawa atakować tym bardziej Kobiety). Zresztą człowiek, który dziennikarkę odepchnął stanął przed sądem http://prawdawoczykole.salon24.pl/41...z-radia-maryja Natomiast damski bokser z Łodzi jest osłem, pobiera pieniądze z podatków moich a także Ewy Stankiewicz, przebywał w miejscu publicznym i Ewa Stankiewicz (jak każdy dziennikarz) ma prawo go nagrywać i zadawać pytania. on ma prawo milczeć, jeśli nie ma nic sensownego do powiedzenia poza bluzgami.Jak nie potrafi się zachować to jego miejsce jest w psychiatryku a nie w polskim Parlamencie. |
Cytat:
Skąd wiesz czy relacje są autentyczne skoro oryginału nie widziałeś? Śmiech na sali. |
Cytat:
Jednakże muszę się zgodzić z Twoim opisem dotyczącym panny Olejnik (oprócz żydówki, bo nie wiem czy to prawda). Cytat:
Akurat ksiądz Rydzyk, Radio Maryja czy TV Trwam to nie są osoby i instytucje których będę bronił (bo z wieloma działaniami Rydzyka się nie zgadzam). Nie będę jednak słuchał Twoich głupot, gdy zauważasz zachowanie osób starszych (wg Ciebie zmanipulowanych - może i racja ale także bezbronnych i zagubionych), jednocześnie nic nie robiąc sobie z zachowania "młodych, wykształconych" debili, którzy takie starsze osoby mieszają z błotem. |
Cytat:
Moim zdaniem nie masz racji. Na 74 odcinki na 3 przerwano roboty, z tym że na dwóch z nich od razu wybrano nowego wykonawcę, a na jednym (A4) po kilku miesiącach. Powołuję się na ten punkt: §3.2 Warunkiem koniecznym jest przerwanie budowy odcinka na czas nieokreślony, konieczność wybrania nowego wykonawcy robót i niemożność skończenia odcinka w bliżej określonej przyszłości zgodnej,bądź bliskiej informacjom zawartym w punkcie 2.1. Do odcinków A2 nie powinno być wątpliwości, bo patrząc na poziom zaawansowania (Eurovia - 80%, Boegl Kreis 60% i prace non stop) prac powinny być one oddane do użytku w ciągu dwóch miesięcy. Z kolei przy odcinku macedońskim pozostaje też kwestia tego, czy budowa tam została przerwana z powodu braku środków. Rzecznik NDI Paweł Mazur, twierdził, że wykonawca ma zamiar odstąpić od kontraktu na podstawie klauzuli mówiącej, że "zamawiający w istocie nie wykonuje swoich zobowiązań według kontraktu". Ostatecznie GDDKiA rozwiązała umowę a po kilku miesiącach wybrali nowego wykonawcę. Nie wiem czy można tu mówić o przerwaniu z powodu braku środków. Nasze spory ma rozstrzygać kolega emj10, który póki co milczy... pozdrawiam i życzę lepszych arbitrów w kolejnych sporach, których nagrodą ma być noszenie na barana zwycięzcy :D |
Cytat:
No patrz, A na 105 km odcinku Świecko-Nowy Tomyśl zdążyli i oddali odcinek na pół roku przed planowanym terminem:-P Porównaj tempo budowy Chińczyków do np. Eurovii, która już kończy swój odcinek. Nie zima jest winna, tylko wykonawcy. Ale tu się z Tobą zgodzę, że gdyby nie wybrano Chińczyków wszyscy mówiliby, że budujemy drożej autostrady, a przecież można było zatrudnić Chińczyków:) |
Cytat:
Wrocław - gotowy w październiku + autostrada pod sam stadion Poznań - gotowy od daawna + autostrada od Niemiec Gdańsk - gotowy od sierpnia + autostrada Toruń-Gdańsk + remont trasy kolejowej Trójmiasto-Poznań Narodowy - gotowy od grudnia Wszystkie stadiony oddali minimum pół roku przed Euro, a trzy z nich dużo wcześniej. Dla mnie cudu nie ma. Nie mów też - jeśli już odnosisz wszystko do Euro - że nie zdążyli z niczym, bo gotowe - poza stadionami - są też nowe terminale na lotniskach w: Poznaniu Wrocławiu Gdańsku Gotowa jest też szybka kolej łącząca tunelem lotnisko Okęcie z centrum Warszawy. Piszę dlatego, bo widać, że piszesz rozsądnie, ale akurat w tym przypadku trochę przesadziłeś. pozdrawiam |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl