Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

flamengista 15.10.2011 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1176944)
Coraz ciekawiej robi sie w Polonii - w sumie to tylko powtorzył to co kiedys
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...44/story.shtml

Józku, trzymamy za słowo!

:rotfl:

PS. Ależ Śląsk ma pecha. Nie dość, że BOT strzelił im gola, co już jest ewenementem. Ale gola strzelił Buzała, co jest sensacją kolejki. Gościu strzela z niezwykłą wręcz regularnością - od 5-6 lat max. 5 goli na sezon, czyli 2,5 na rundę. Do tego przy świetnym podaniu Kosowskiego odskoczyła mu piłka. Kelemen się nie popisał.

spirit 15.10.2011 12:57

No to właśnie Buzała wyrobił limit goli na rundę...

martin_6 15.10.2011 13:39

Szkoda, że Śląsk przegrywa, ale z drugiej strony, fajnie że garbata dola robi się coraz bardziej garbata :D

Ale pewnie skończy się tak, że profesur rzuci chłopakom parę milionów za utrzymanie i nagle przypomną sobie, jak grać. To cwane bestie, żydowska krew :D

flamengista 15.10.2011 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 1176971)
No to właśnie Buzała wyrobił limit goli na rundę...

No:-D Druga bramka z metrowego spalonego. Kompletne jaja, bo to była dość statyczna akcja i liniowy naprawdę nie powinien mieć problemów.

Z jednej strony szkoda Śląska, ale z drugiej:
- mamy do nich już 4 pkt straty;
- BOT rozpaczliwie potrzebuje punktów, żeby odskoczyć Pasom.

1q2 15.10.2011 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1176979)
No:-D Druga bramka z metrowego spalonego. Kompletne jaja, bo to była dość statyczna akcja i liniowy naprawdę nie powinien mieć problemów.

ja nie wiem czy tam w ogóle był jakiś spalony

zobacz sobie

http://i51.tinypic.com/6iw783.jpg

Kamera jak dla mnie przekłamuje ale może był i dwu metrowy:>

Proud 15.10.2011 14:58

Bez jaj. Co to za spalony?

Takie akcje trzeba puszczać, dla dobra widowiska.

soku 15.10.2011 15:01

No i skończyło się Lenczykowanie :)

Teqcontroller 15.10.2011 15:40

1300 widzów , bardzo duzo :D

Karherop 16.10.2011 11:11

Dzisiaj arcy ciekawy mecz w Chorzowie . Legia musi stracić punkty . Wygrana + w perspektywie zaległy mecz z Zagłębiem tak naprawde winduje ich na pierwsze miejsce w tabeli . Ruch nawet jeśli dzisiaj wygra i przeskoczy nas w tabeli nie stanowi dla nas takiego zagrożenie w perspektywie całego sezonu jak Legia .

Liga przypomina trochę poprzedni sezon , jeśli chodzi o ścisk w tabeli i wpadki faworytów . Może różnice pomiędzy czubem a końcem tabeli nie sa tak małe jak w poprzednim sezonie , ale wciąż nie mamy tak naprawde wykrystalizowanej czołówki , na dzień dzisiejszy stanowi ona 8 zespołów .

Jagul 16.10.2011 13:12

Kolejny raz zanosi się na to że nikt nie chce zostać MP :) A to co się dzieje pod względem sędziowania to jakaś paranoja totalna. Takich błędów to już dawno nie widziałem.
Poziom sportowy jak zwykle niski, chociaż jestem w lekkim szoku jak zobaczyłem mecz GKS - Śląsk i Buzałę który strzela 2 bramki. Chyba chłopak zrozumiał że w sytuacjach sam na sam to najprościej strzelić w górę, bo bramkarz w 99/100 przypadków się położy.

lucas8 16.10.2011 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1177396)
Dzisiaj arcy ciekawy mecz w Chorzowie . Legia musi stracić punkty . Wygrana + w perspektywie zaległy mecz z Zagłębiem tak naprawde winduje ich na pierwsze miejsce w tabeli . Ruch nawet jeśli dzisiaj wygra i przeskoczy nas w tabeli nie stanowi dla nas takiego zagrożenie w perspektywie całego sezonu jak Legia .

Liga przypomina trochę poprzedni sezon , jeśli chodzi o ścisk w tabeli i wpadki faworytów . Może różnice pomiędzy czubem a końcem tabeli nie sa tak małe jak w poprzednim sezonie , ale wciąż nie mamy tak naprawde wykrystalizowanej czołówki , na dzień dzisiejszy stanowi ona 8 zespołów .

Legia ma przed sobą jeszcze mecz z Amicą, więc pkt siłą rzeczy straci ;)

rafkur 16.10.2011 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1177396)

Z drobną różnicą, że rok temu na tym etapie byliśmy w czarnej głębokiej d.... a teraz mimo momentami żenującej gry jesteśmy w ścisłej czołówce. Co więcej, gorzej grać nie możemy a całą czołówkę na wiosnę mamy u siebie. Nie zapeszajmy ale...

Aldek 16.10.2011 13:39

Legia dużo jeszcze może stracić punktów w tej rundzie,bardziej martwiłbym się Lechem bo kalendarz zbliżony do naszego:

Legia dom:Widzew Lechia Zagłębie Cracovia
Legia wyjazd: Chorzów Poznań Białystok Kielce Zagłębia

Lech dom: Legia Widzew ŁKS Zagłębie
Lech wyjazd:Lechia Polonia Podbeskidzie

Śląsk dom: Podbeskidzie Lechia Wisła
Śląsk wyjazd: Zagłębie Białystok Górnik ŁKS

kreseq 16.10.2011 13:45

Wszyscy straca punkty :) Ja tam na kalendarz nie patrze po tym co w tym sezonie odwala "czolowka ekstraklasy" :)
Wtopimy mecz? Spoko, Wisla Lech Slask czy inna Polonia tez wtopia :) Do tego sedziowie ostatnio zaczeli miec problemy ze wzrokiem wiec zapowiada sie jeszcze ciekawszy sezon kopania sie po czole :D

Wczoraj ogladajac mecz Polonii a potem Wisly normalnie sie przekrecilem ze smiechu :D Dzisiaj pewnie tez jakis wyczyn sedziowski mnie rozbawi...albo zasmuci :D

Kocur 16.10.2011 14:14

Pewnie plotka chociaż znając Filipiaka i Wojciechowskiego to kto wie:

Cytat:

Takiego sędziowania mają już dość prezesi. UWAGA. Podobno Janusz Filipiak rozmawiał z Józefem Wojciechowskim i ustalili, że jeśli Krztoń (Polonia – Górnik) oraz Raczkowski (Podbeskidzie – Cracovia) zostaną wyznaczeni do spotkań w następnej kolejce, to Cracovia i Polonia nie rozegrają meczu – a akurat grają ze sobą. JW chciałby, aby do protestu przyłączyła się też Jagiellonia

Przypomniały im się dawne czasy kiedy machając legitymacją partyjną sami wyznaczali sędziów.
Szkoda że tylko parchy w tym sezonie mają szanse na "awans w dół".

fan01 16.10.2011 14:30

Cracovia i Jagiellonia protestująca w sprawie sędziów.
Dowcip rundy.
Przecież to dzięki przodownikom korupcji polska piłka i polscy sędziowie są w takiej dupie strasznej.

mitmichael 16.10.2011 15:27

Takie narzekanie na polskich sedziow a trzeba bylo ogladac dzisiaj mecz Arsenalu z Sunderlandem wygrany przez Kanonierow 2-1 w ktorym szanowny wielki sedzia Howard Webb nie widział 2 ewidentnych zagran reka w polu karnym pilkarzy Sunderlandu - były to decyzje na niekorzysc Arsenalu. Lechia znowu wygrała - brawo a bramka bardzo ladna.

wolfy 16.10.2011 15:41

Życzę Czesiowi Michniewiczowi szybkiego wy.......enia z Jagiellonii po to, żeby mógł się zająć tym, co mu najlepiej wychodzi: blogiem na "Weszło":D

Żarty żartami, ale już rzygam tym parasolem ochronnym rozłożonym nad tym trenerzyną.

!!IRIVER!! 16.10.2011 16:00

Z innej beczki - spójrzcie na dzisiejsze wyniki ligi włoskiej... Nieprawdopodobne. ;]

Rozpoczyna się zaś mecz Ruchu z Legią, jeśli niebieskie zagrają tak, jak z nami, to mogą coś tam uszczknąć. :)

TeeS 16.10.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1177541)
Życzę Czesiowi Michniewiczowi szybkiego wy.......enia z Jagiellonii po to, żeby mógł się zająć tym, co mu najlepiej wychodzi: blogiem na "Weszło":D

Żarty żartami, ale już rzygam tym parasolem ochronnym rozłożonym nad tym trenerzyną.

Jak to mówią - ręka rękę myje.

Szkoda że akcja Szczęsnego z koszulką wymierzona w świętego Czesia przeszła tak niezauważona (oczywiście poza Weszło, które piało z oburzenia w obronie swojego kumpla od kieliszka... a przepraszam - oczywiście chciałem napisać - "od bloga").

pzdrw

Mario Nh 16.10.2011 16:26

Ten Pawłowski jest niesamowity...

Teqcontroller 16.10.2011 16:48

Legia i Ruch grają taki kryminał że oczy bolą....

Pfff 0:1...

Aldek 16.10.2011 16:57

Z nami pewnie zagrali mecz życia ,licze na huraganowe ataki Ruchu po przerwie i chociaż remis.

Emenems81 16.10.2011 16:59

Ta z nami każdy gra mecz życia, a może po prostu uczciwie przyznajmy, że Legia nie popełnia takich błędów jak My? :-)

wolfy 16.10.2011 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1177574)
Ta z nami każdy gra mecz życia, a może po prostu uczciwie przyznajmy, że Legia nie popełnia takich błędów jak My? :-)

Stawiam to drugie. Z naszą obroną to każdy: nieważne Tweente czy Flota - będzie miał mnóstwo okazji do strzelenia gola. Przykre to, ale Legia ma nieporównywalnie lepszą obronę. Nie, żeby wybitną - ale po prostu lepszą.

whistar 16.10.2011 17:25

Taaak Jagiellonia i Cracovia narzekające na sędziów - królowie czystej gry ....a! Z innej beczki: wydawało mi się że Ruch ma nienajgorszą ekipę a słyszę cały czas doping Legionistów

Teqcontroller 16.10.2011 17:37

z taką grą Ruch nie ma co liczyć nawet na remis.

Emenems81 16.10.2011 17:40

Nie wiem jak to się skończy, ale Kuciak to naprawdę kozak

mitmichael 16.10.2011 17:48

Ruch musi to przegrac skoro nie potrafia dobrze podania wykonac.

Emenems81 16.10.2011 17:50

słupek oraz poprzeczka Legii, zasłużenie prowadzą, chociaż w końcówce jakaś afera i może być 1-1 :]

Teqcontroller 16.10.2011 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1177584)
Nie wiem jak to się skończy, ale Kuciak to naprawdę kozak

Ja bym to nazwał nieudolnością zawodników Ruchu.

Kamson 16.10.2011 17:55

Ta kopanina w Chorzowie nie bardzo wyglądała na profesjonalny futbol. Nie wiem co mnie podkusiło żeby to oglądać.

Emenems81 16.10.2011 17:57

Powiedzmy sobie szczerze, wszystkie a przynajmniej większość spotkań naszej ligi tak wygląda :)

Ogryzek 16.10.2011 18:07

Najgorszy w tym jest wynik. Szkoda że Ruch nie strzelił na 1-1.

0 22 16.10.2011 18:30

Ja wiem czy szkoda? :)

flamengista 16.10.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1177577)
Stawiam to drugie. Z naszą obroną to każdy: nieważne Tweente czy Flota - będzie miał mnóstwo okazji do strzelenia gola. Przykre to, ale Legia ma nieporównywalnie lepszą obronę. Nie, żeby wybitną - ale po prostu lepszą.

Najlepsze jest to, że jest to defensywa sklecona naprędce, złożona z "odzyskanego" banity Wawrzyniaka, odkrytego przez Skorżę Jędrzejczyka, przekwalifikowanego na stopera Komorowskiego i "emeryta" Żewłakowa. Do tego na bramce Kuciak zamiast Skaby/Machnowskiego.

Biorąc pod uwagę kontuzje Choto, dramatyczną formę Astiza, słabą Rzeźniczaka i schyłkową fazę Kiełbowicza - Skorża w zasadzie zestawił nową linię obrony. I to ze świetnym skutkiem. Dodać trzeba, że wcale nie sprowadzał nowych grajków ze świetnym CV za wielkie pieniądze. Możliwości finansowe miał ograniczone, podobnie jak nasz Robert.

Oczywiście nie Skorża jest jedynym autorem tego sukcesu. Największe zasługi przypisywałbym Żewłakowowi, który stał się liderem formacji defensywnej.

Różnica między nami a Legią opiera się właśnie przede wszystkim na doświadczonym stoperze. Maaskant zaufał Jaliensowi, na którym oparł całą grę defensywną. Skorża - Żewłakowowi. Chyba gołym okiem widać, kto na tym lepiej wyszedł.

AS82 17.10.2011 14:53

Lipa jest z terminarzem bo 3 listopada gramy w Londynie mecz z Fulham ,a trzy dni pozniej sa derby, wiec znów nasi pilkarze pewnie beda zmeczeni po pucharach

Sartre 17.10.2011 15:09

Z tą katastrofą, którą jest Cracovia, nawet z połamanymi nogami nie przegracie ;)

RoS 17.10.2011 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1177704)
Różnica między nami a Legią opiera się właśnie przede wszystkim na doświadczonym stoperze. Maaskant zaufał Jaliensowi, na którym oparł całą grę defensywną. Skorża - Żewłakowowi. Chyba gołym okiem widać, kto na tym lepiej wyszedł.

No właśnie patrzę i nie widzę.

Wisła 19 11 3 5 28-22
Legia 16 10 2 4 30-17

Mecze ligowe:
Wisła 10 5 3 2 12-8
Legia 9 6 0 3 17-9

Czyste konto:
Wisła 7 razy
Legia 5 razy

Naprawdę widzisz tu aż taką różnice?

7 kotów 17.10.2011 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1177930)
Z tą katastrofą, którą jest Cracovia, nawet z połamanymi nogami nie przegracie ;)

Tak ?
A ja Ci powiem, ze van der blazen strzeli z Wisla swego jedynego w Polsce gola.
Jak niejaki Miodrag 1910 Andjelkovic.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl