Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

qbbba 21.02.2012 11:51

I wszystko jasne. Zakaz występów w pierwszej drużynie i młodej ekstraklasie. To się Cupiał w....ił porządnie...

Chrisman 21.02.2012 11:56

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wszej_druzyny/
Goodbye
miałeś chamie złoty róg....

luke1906 21.02.2012 11:57

Ostra decyzja, ale prawidłowa.
Kara jest podwójna, bo odebrał sobie jakiekolwiek szanse występu na EURO.

jerry.lii.lewis 21.02.2012 11:57

No i bardzo słusznie Wisełka decyduje.
Brawo

panowie 21.02.2012 11:57

Biedny Małecki, w Wiśle nie pogra. Na Euro 2012 nie pojedzie. Oczywiście odejdzie gdzieś zgodnie z prawem Webstera. Ale chyba nie tak sobie to wszystko planował?
Brawa dla klubu.
PS. Ciekawe jeszcze jaką karę dostanie od WD PZPN?

Worcester 21.02.2012 11:58

"Miałeś chamie złoty róg, ostał Ci się jeno...sznur."

Brawo. Liczy się honor i twarde zasady. Koniec z chłoptasiami i narcyzami.

Oldpara 21.02.2012 11:59

Dobra decyzja. Kosztowna, ale dobra. Wyobrażacie sobie jaki syf by robił w głowach młodych w ME gwiazdorząc?
Małecki sam sobie strzelił w kolano. Najgorzej, że nasrał też we własne gniazdo - Wisłę. Mam nadzieje, że nie odbije sie to na naszych wynikach sportowych.

cassius31krakow 21.02.2012 12:00

Mam pytanie jaką karę może nałożyć na Małeckiego Wydział Dyscypliny PZPN?
Dyskwalifikację?

!!IRIVER!! 21.02.2012 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1221329)
Ostra decyzja, ale prawidłowa.
Kara jest podwójna, bo odebrał sobie jakiekolwiek szanse występu na EURO.

One i tak były iluzoryczne, bo z taką grą jak prezentował w sparingach czy w meczu z Liege, ciężko oczekiwać by darzący go średnim zaufaniem i średnią sympatią Franz go powołał.

Szkoda, że tak się to kończy, dojrzały Małecki mógł być legendą tego klubu. Wybrał inaczej, bo niestety taka jest prawda, że miał wybór, mógł dograć ten sezon, spokojnie siąść do negocjacji i na pewno strony znalazłyby jakieś porozumienie. Nie chciał, to się skreślił z Wisły i standardowo jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o srebrniki.

filoo 21.02.2012 12:00

Nikt z Was nie zauważył że mamy w końcu prawdziwy idealny klub kokosa!!!! zapewne będzie się mieścił w parku Jordana, albo wokół Błoń.....
Jak dla mnie decyzja optymalna, ani za ostra ani za słaba.

wachoGdy 21.02.2012 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1221321)
A myślisz, że jakikolwiek klub zgodzi się płacić sporą kase, skoro może wykorzystac Webstera? Niestety, decyzja może i słuszna, ale kosztująca klub około 2mln euro...

Jak ktoś by go chciał tak bardzo to by go wziął. Z tego co pamiętam ma w kontrakcie klauzule 2,5 mln euro odstępnego. Odejdzie z wykorzystaniem Webstera ......... mówi się trudno. Strata finansowa dla klubu duża. Ale decydenci pokazali że w WIŚLE należy się szacunek, że WISŁA to coś więcej niż klub piłkarski, to tradycja, szacunek i ludzie którzy są z Nią związani. Taką politykę stosuje np Man Utd i sir. Ferguson. Nic ponad klub i to jest najważniejsze i też się tego nauczcie co niektórzy.

Luu... 21.02.2012 12:01

jedyna słuszna decyzja ... nie ma co komentować

mgła 21.02.2012 12:01

B.dobra decyzja. Szkoda chłopaka, ale sam sobie zgotował ten los.

Wit.Ek. 21.02.2012 12:01

Najlepsza decyzja z możliwych.

PlacekTSW 21.02.2012 12:01

Dobra kara, ale ma swoje plusy i minusy. Jak dla mnie jak go nie wyrzucili to powinien już trenować z Młodą Ekstraklasą by nie zapomnieć co to piłka.

Sialalalala 21.02.2012 12:04

już widzę te setki ofert dla Małeckiego ;)

zim zum 21.02.2012 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1221341)
Dobra kara, ale ma swoje plusy i minusy. Jak dla mnie jak go nie wyrzucili to powinien już trenować z Młodą Ekstraklasą by nie zapomnieć co to piłka.

A co ich to interesuje, skoro i tak odejdzie.

kornd 21.02.2012 12:06

Dobra decyzja, teraz można by jeszcze poszukać jakiegoś kupca na Małeckiego- może kluby rosyjskie bo tam okienko trwa dłużej, albo tureckie. Myślę, że cena 1 milion euro za niego jest jak najbardziej realna i jakiś klub na pewno tyle wyłoży.

tofik 21.02.2012 12:06

Destrykcyjny charakter Malego spowodował, że jest tu gdzie jest czyli w ciemnej dupie.
Teraz będzie mógł grać tak jak lubi. Do woli gonić za piłką ze spuszczoną głową, nikt też nie będzie wbiegal w jego strefę i odbierał piłki.

KOALIK 21.02.2012 12:07

Czyli finał tej sprawy jest taki:

Niezastąpiony duet J&L nadal ma gwiazdorskie kontrakty. Zamiast biegać po Błoniach wzorem Klubu Kokosa będą dalej psuć atmosferę.

Małecki, podobnie jak Baszczyński, Głowacki, Kosowski, czy Brożkowie jest wypychany z Wisły, bo chce zarabiać na poziomie jednego z liderów drużyny (prawdziwego, a nie wymyślonego jak przypadku spółki J&L).

Czyli Wilk i Czekaj przy pierwszej lepszej okazji powinni odejść z Wisły, bo tu tak będą ignorowani, lekceważeni, szykanowani przez władze klubu, bo nie mają układów jak co po niektórzy (oprócz spółki J&L, kilku innych piłkarzy by też się znalazło).

Mam nadzieje, że te pieniądze zaoszczędzone na Małeckim (łącznie z jego transferem), pójdą na podwyżkę dla Meliksona i na kupno dobrego skrzydłowego (ale nie weterana z Holandii, choć znając życie taki w lecie się pojawi), a nie na konto J&L, Jirsaka, Paljicia, czy na wykupienie Nuneza.

Do profesjonalizmu sporo Wiśle brakuje.

Elefant 21.02.2012 12:10

Niestety, jedyna możliwa decyzja. Przeprosiny Patryka tylko dolały oliwy do ognia. Bo w świetle tego co napisał, albo on albo Moskal mija się z prawdą. Klub (a pisząc klub miałem na myśli Cupiał, bo decyzja zapewne oparłą się o niego) nie mógł sobie pozwolić na podważenie autorytetu trenera i zarządu. O szacunku dla Wisły i jej kibiców już nawet nie wspominam.

Zastanawiam się tylko ile w tym wszystkim rozgrzanej głowy Małeckiego a ile zimnej kalkulacji jego menago. Wyjaśni się niedługo. Szybki transfer - zimna głowa menago. Odejście w lecie - raczej rozgrzana głowa.

Myślę, że raczej już w koszulce Wisły go nie zobaczymy.

Mimo wszystko smutne to.

X-Ray 21.02.2012 12:10

Z całym szacunkiem Panowie do każdego z was, ale wasze świętowanie i radość mnie śmieszy.

Dla mnie to nóż w plecy, bo jeszcze rok temu powtarzałem 'Nie ma Wisły bez Patryka' - tej Wisły.
Boli to co się wydarzyło, bo dla mnie to był jaskrawy symbol tej Wisły. A nie po pierdółki typu Kirm, Kew, Diaz.

Mnie osobiście ogarnął smutek, miałem głęboko gdzieś jaka decyzja dzisiaj zapadnie, wiedziałem że kara się należy, ale byłem i jestem przygnębiony tym co się wydarzyło i tym że Małeckiego już praktycznie w Wiśle nie ma. Szkoda, pomimo tego złego. Dla mnie Patryk Małecki będzie kimś więcej niż tylko byłym piłkarzem Krakowskiej Wisły.

panowie 21.02.2012 12:11

Lamey, Jirsak i Paljić pewnie odejdą po sezonie. Zapewne zostanie Jaliens, chociaż kto wie? Może jeżeli nie będzie grał, to się również rozstanie z Wisłą?

Reserve 21.02.2012 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1221346)

Niezastąpiony duet J&L nadal ma gwiazdorskie kontrakty. Zamiast biegać po Błoniach wzorem Klubu Kokosa będą dalej psuć atmosferę.

Małecki, podobnie jak Baszczyński, Głowacki, Kosowski, czy Brożkowie jest wypychany z Wisły, bo chce zarabiać na poziomie jednego z liderów drużyny (prawdziwego, a nie wymyślonego jak przypadku spółki J&L).

Czyli Wilk i Czekaj przy pierwszej lepszej okazji powinni odejść z Wisły, bo tu tak będą ignorowani, lekceważeni, szykanowani przez władze klubu, bo nie mają układów jak co po niektórzy (oprócz spółki J&L, kilku innych piłkarzy by też się znalazło).

Mam nadzieje, że te pieniądze zaoszczędzone na Małeckim (łącznie z jego transferem), pójdą na podwyżkę dla Meliksona i na kupno dobrego skrzydłowego (ale nie weterana z Holandii, choć znając życie taki w lecie się pojawi), a nie na konto J&L, Jirsaka, Paljicia, czy na wykupienie Nuneza.

Kolego, nie mylmy jego wybryków z podwyżkami. Czy normalny pracownik chcąc dostać podwyżkę idzie do szefa i mówi "szefie, .......e w przyszłym tygodniu nie idę do roboty. A tak w ogóle to nie chcę tu już pracować."?

Blaszczu16 21.02.2012 12:12

Cytat:

Skąd Ty do cholery możesz wiedzieć ile zarabiają Jaliens i Lamey?

Krotochwila 21.02.2012 12:13

Słowa uznania dla władz Klubu za tę decyzję.
Obawiałem się przez moment czy nie poświęcą elementarnych zasad i honoru dla kasy, jak to postulowali niektórzy kumaci inaczej.

pasibrzuch 21.02.2012 12:13

W końcu dobra decyzja zarządu!!!!Niech Małecki weźmie sie np.za sprzedawanie kiełbasek.Podobno goście z nyski spod hali targowej potrzebują kogoś do nakładania musztardy na tacki.Małecki won z tego klubu.WISŁA TO MY,A NIE TY!

Wojtek 21.02.2012 12:14

Cytat:

Małecki, podobnie jak Baszczyński, Głowacki, Kosowski, czy Brożkowie jest wypychany z Wisły
Jeśli ktokolwiek wypychał Małeckiego z Wisły, to tylko on sam. Przestańcie w końcu lamentować, jak to wykorzystywani kosztem gwiazdorskich kontraktów Holendrów - biedny Patryk z pensją ~30 tys. miesięcznie + premie! Sam taki kontrakt podpisał - nikt go nie zmuszał. Kiedy godzisz się pracować za proponowaną przez pracodawcę pensję, to chyba Twoje nagłe strajki - i to tak "przeprowadzone" - są co najmniej nie na miejscu.

Poza tym Małecki liderem drużyny nigdy nie był - ani na boisku, ani tym bardziej poza nim. Bardzo się cieszę, że nie będę go już oglądał z Białą Gwiazdą na sercu, bo na nią nie zasługiwał.

iiYama 21.02.2012 12:16

To będzie sobie kapkowac piłkę i strzelać na pustą bramkę, klub zapewnia mu warunki do treningu.

Dobra decyzja, bardzo ostra ale zdecydowana.

Sam sobie zgotował ten los.

X-Ray 21.02.2012 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1221351)
Kolego, nie mylmy jego wybryków z podwyżkami. Czy normalny pracownik chcąc dostać podwyżkę idzie do szefa i mówi "szefie, .......e w przyszłym tygodniu nie idę do roboty. A tak w ogóle to nie chcę tu już pracować."?

Małecki już odpowiedział że nigdy z jego ust nie padło że nie chce już tu grać.

Normalny pracodawca nie traktuje tak wychowanka który robił dobra robotę.

Watts 21.02.2012 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1221258)
Dobrze że masz tego świadomość.

Niestety jak Małecki pojedzie do Mielna zbierać bursztyny, to może sie przypałetać jakaś pyra i jak do tej pory miał bluzgi w dupie tak mogą sie te bluzgi zmienić w coś twardszego.

Ale Twoja mentalność nie pozwala Ci sobie tego wyobrazić.

Ale kto mu każe jechać do Mielna? Kto mu każe jechać gdziekolwiek. Z samego tytułu mieszkania w takim mieście jak Kraków może narazić się na siarę z powodu mocnego identyfikowania się z klubem. A klub wypłaca mu pieniądze za kopanie piłki, więc tym bardziej nie rozumiem, o co chodzi. W Wiśle za wiele brutalniejszych czasów przewinęło się sporo lokalnych piłkarzy z większym "czynnikiem ryzyka", a nikt żadnemu piłkarzowi noża w plery nie wsadził, więc proszę, nie implikuj nawet, że Małecki za ryzyko oberwania "poza boiskiem" ma być nie tyle szanowany, co zarabiać więcej (?). Za jego pensję chyba stać mnie byłoby na gaz pieprzowy, a Patryk to przecież w dodatku sportowiec i paker :lol: Zresztą widać, że przy.......iłeś się dla samego przy.......enia.

Kara drakońska, ale na miejscu. Myślę, że latem pożegnamy się z Patrykiem. Te parę nadchodzących miesięcy to dobry moment, żeby sobie wszystko dokładnie przemyślał. Nie spodziewałbym się po nim wyciągnięcia logicznych wniosków, ale będzie miał nauczkę. Swoją drogą, nie przypominam sobie chyba tak spektakularnych kar dla piłkarza w tej dekadzie. Owszem, takie "wyroki" bywały wydawane, ale zazwyczaj delikwent odchodził od razu z klubu albo przynajmniej kopał w rezerwach.

Cytat:

A Ruscy mają tajną bazę na księżycu. Basałaj-dywersant do spółki z sabotażystą Valckxem wypychają Polaków żeby zrobić miejsce na dom starców dla kumpli tego drugiego. Ehe.

lazy 21.02.2012 12:17

Surowa ale słuszna decyzja. Dobrze że jest bo kończy ten upokarzający dla wszystkich spektakl.
Wyciąganie "gwiazdorskich" kontraktów innych piłkarzy jest idiotyczne.
Każdy sam pracuje na swoje wynagrodzenie. Może opierać się na swojej pracy, doświadczeniu i także opinii.
A Patryk sam zapracował na to co go teraz spotkało.

TeeS 21.02.2012 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1221348)

Zastanawiam się tylko ile w tym wszystkim rozgrzanej głowy Małeckiego a ile zimnej kalkulacji jego menago. Wyjaśni się niedługo. Szybki transfer - zimna głowa menago. Odejście w lecie - raczej rozgrzana głowa.

Wyjaśni albo nie. Jak mu np. dowalą karę dyskwalifikacji w PZPN (czy tam Ekstraklasie SA), to będzie udupiony tak jak Jovanović u nas przez kilka miesięcy. Ciekawe czy wtedy ktoś go weźmie już teraz?

kotyrek 21.02.2012 12:18

No to ostatni "mącicie"l poszedł w piz...
Ciekawy jestem kto przejmie po Pawełku a teraz Patryczku tradycje machania rączkami i jeb.. innych zawodników???

Reserve 21.02.2012 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1221357)

Zawodnik z poziomem emocjonalnym rozwiniętym bardziej niż u 10 latka i mającym ego na normalnym poziomie nie robi klubowi takich jaj jak Małecki.

A tak poza tym, nie wiem czym wy się tak zachwycacie. Małecki w ogóle nie pasowałby do taktyki trenera Moskala. Był dobry gdy grało się dzidę do przodu i Małecki jakoś to jeszcze przepychał. A nie w prawdziwej grze kombinacyjnej.

Swoim ostatnim zachowaniem splunął w twarz swoim ideałom, klubowi, trenerowi, kibicom i kolegom z szatni. Decyzja jak najbardziej słuszna, choć trochę boli to jak zachował się Patryk.

wachoGdy 21.02.2012 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1221349)
Z całym szacunkiem Panowie do każdego z was, ale wasze świętowanie i radość mnie śmieszy.

Dla mnie to nóż w plecy, bo jeszcze rok temu powtarzałem 'Nie ma Wisły bez Patryka' - tej Wisły.
Boli to co się wydarzyło, bo dla mnie to był jaskrawy symbol tej Wisły. A nie po pierdółki typu Kirm, Kew, Diaz.

Mnie osobiście ogarnął smutek, miałem głęboko gdzieś jaka decyzja dzisiaj zapadnie, wiedziałem że kara się należy, ale byłem i jestem przygnębiony tym co się wydarzyło i tym że Małeckiego już praktycznie w Wiśle nie ma. Szkoda, pomimo tego złego. Dla mnie Patryk Małecki będzie kimś więcej niż tylko byłym piłkarzem Krakowskiej Wisły.

Pewnie że szkoda że go nie będzie. Dobrej formie potrafił dać od siebie drużynie to coś, ale to jego wina, mógł rozegrać to inaczej ........... a teraz możesz krzyczeć " nie ma WISŁY bez Maora" ............ to jest jakość Wisły, bez pustych gestów, grania pod publiczkę. Klasa sama w sobie

Sialalalala 21.02.2012 12:21

kult Wisły nie kult piłkarza !

River 21.02.2012 12:22

Cytat:

.

Zasluzyl sobie na to by zarabiac na poziomie lidera druzyny? Zasluzyl na to by byc liderem druzyny? Nie. Jeszcze tylko ....a brakuje by mu podwyzke dac bo sie chlopaczek obrazil. Na podwyzke to sie pracuje na boisku dobra i inteligentna gra a nie wypieralaniem pilki z 35 metrow w trybuny, machaniem lapami i ....ieniem na kolegow. Malecki to zwyczajny gowniarz w koszulce Wisly. Czasem mam wrazenie, ze on zapomina, ze gra w profesjonalnym klubie i mysli, ze wciaz kopie pilke z kolegami na osiedlu.

Skala jego buractwa, chamstwa i liczba wyskokow osiagnela apogeum. Licze na to, ze najpozniej latem w Wisle go juz nie bedzie.
Nie wiem ile razy mozna przeginac pałe a pozniej wszystko zrzucac na karb mlodego wieku czy nadmiaru ambicji. On nie jest juniorem by nie wiedziec, ze pewnych rzeczy sie nie robi. Te jego oswiadczenia/przeprosiny sa gowno warte bo po kazdym wybryku jest walnieta stala regulka pt "Malecki przeprasza". Ktory to juz odcinek?

Malecki tak kocha Wisle, ze "pluje" na trenera, kolegow z druzyny i czesc kibicow. Jednak i tak pozostanie grono tych, ktorzy beda na trybunach mu w dupe wchodzic bez wzgledu na to co znow zrobi i co powie.

mitmichael 21.02.2012 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1221357)

Czyli co w takim wypadku - trener Moskal kłamie? To nie media podaly taka informacje tylko wlasnie trener a jakos nie wierze zeby zmyslał. Dobra i przemyslana decyzja zarzadu - nie moze w druzynie panowac zla atmosfera przez jednego pilkarza bo o wynik wtedy mogloby byc trudno. Jednak jak ktos (odpukac) zlapie kontuzje to bedziemy mieli jednego zawodnika mniej.

szachmat 21.02.2012 12:24

Ostatnia przeszkoda przed zdominowaniem rozgrywek krajowych, międzynarodowych oraz galaktycznych została pokonana!

Słyszałem że do klubu przyjechały gabloty na nowe trofea które zdobędziemy bez tego "mąciciela"...

Dobrze że wam szampany przygotowane na mistrzostwo 2011/2012 zostały to możecie dzisiaj otworzyć.

Decyzja słuszna, bo chyba jedyna możliwa. Czekam na dalsze tak zdecydowane stawianie sprawy przez dzielny zarząd i władze SSA.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl