![]() |
I wszystko jasne. Zakaz występów w pierwszej drużynie i młodej ekstraklasie. To się Cupiał w....ił porządnie...
|
|
Ostra decyzja, ale prawidłowa.
Kara jest podwójna, bo odebrał sobie jakiekolwiek szanse występu na EURO. |
No i bardzo słusznie Wisełka decyduje.
Brawo |
Biedny Małecki, w Wiśle nie pogra. Na Euro 2012 nie pojedzie. Oczywiście odejdzie gdzieś zgodnie z prawem Webstera. Ale chyba nie tak sobie to wszystko planował?
Brawa dla klubu. PS. Ciekawe jeszcze jaką karę dostanie od WD PZPN? |
"Miałeś chamie złoty róg, ostał Ci się jeno...sznur."
Brawo. Liczy się honor i twarde zasady. Koniec z chłoptasiami i narcyzami. |
Dobra decyzja. Kosztowna, ale dobra. Wyobrażacie sobie jaki syf by robił w głowach młodych w ME gwiazdorząc?
Małecki sam sobie strzelił w kolano. Najgorzej, że nasrał też we własne gniazdo - Wisłę. Mam nadzieje, że nie odbije sie to na naszych wynikach sportowych. |
Mam pytanie jaką karę może nałożyć na Małeckiego Wydział Dyscypliny PZPN?
Dyskwalifikację? |
Cytat:
Szkoda, że tak się to kończy, dojrzały Małecki mógł być legendą tego klubu. Wybrał inaczej, bo niestety taka jest prawda, że miał wybór, mógł dograć ten sezon, spokojnie siąść do negocjacji i na pewno strony znalazłyby jakieś porozumienie. Nie chciał, to się skreślił z Wisły i standardowo jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o srebrniki. |
Nikt z Was nie zauważył że mamy w końcu prawdziwy idealny klub kokosa!!!! zapewne będzie się mieścił w parku Jordana, albo wokół Błoń.....
Jak dla mnie decyzja optymalna, ani za ostra ani za słaba. |
Cytat:
|
jedyna słuszna decyzja ... nie ma co komentować
|
B.dobra decyzja. Szkoda chłopaka, ale sam sobie zgotował ten los.
|
Najlepsza decyzja z możliwych.
|
Dobra kara, ale ma swoje plusy i minusy. Jak dla mnie jak go nie wyrzucili to powinien już trenować z Młodą Ekstraklasą by nie zapomnieć co to piłka.
|
już widzę te setki ofert dla Małeckiego ;)
|
Cytat:
|
Dobra decyzja, teraz można by jeszcze poszukać jakiegoś kupca na Małeckiego- może kluby rosyjskie bo tam okienko trwa dłużej, albo tureckie. Myślę, że cena 1 milion euro za niego jest jak najbardziej realna i jakiś klub na pewno tyle wyłoży.
|
Destrykcyjny charakter Malego spowodował, że jest tu gdzie jest czyli w ciemnej dupie.
Teraz będzie mógł grać tak jak lubi. Do woli gonić za piłką ze spuszczoną głową, nikt też nie będzie wbiegal w jego strefę i odbierał piłki. |
Czyli finał tej sprawy jest taki:
Niezastąpiony duet J&L nadal ma gwiazdorskie kontrakty. Zamiast biegać po Błoniach wzorem Klubu Kokosa będą dalej psuć atmosferę. Małecki, podobnie jak Baszczyński, Głowacki, Kosowski, czy Brożkowie jest wypychany z Wisły, bo chce zarabiać na poziomie jednego z liderów drużyny (prawdziwego, a nie wymyślonego jak przypadku spółki J&L). Czyli Wilk i Czekaj przy pierwszej lepszej okazji powinni odejść z Wisły, bo tu tak będą ignorowani, lekceważeni, szykanowani przez władze klubu, bo nie mają układów jak co po niektórzy (oprócz spółki J&L, kilku innych piłkarzy by też się znalazło). Mam nadzieje, że te pieniądze zaoszczędzone na Małeckim (łącznie z jego transferem), pójdą na podwyżkę dla Meliksona i na kupno dobrego skrzydłowego (ale nie weterana z Holandii, choć znając życie taki w lecie się pojawi), a nie na konto J&L, Jirsaka, Paljicia, czy na wykupienie Nuneza. Do profesjonalizmu sporo Wiśle brakuje. |
Niestety, jedyna możliwa decyzja. Przeprosiny Patryka tylko dolały oliwy do ognia. Bo w świetle tego co napisał, albo on albo Moskal mija się z prawdą. Klub (a pisząc klub miałem na myśli Cupiał, bo decyzja zapewne oparłą się o niego) nie mógł sobie pozwolić na podważenie autorytetu trenera i zarządu. O szacunku dla Wisły i jej kibiców już nawet nie wspominam.
Zastanawiam się tylko ile w tym wszystkim rozgrzanej głowy Małeckiego a ile zimnej kalkulacji jego menago. Wyjaśni się niedługo. Szybki transfer - zimna głowa menago. Odejście w lecie - raczej rozgrzana głowa. Myślę, że raczej już w koszulce Wisły go nie zobaczymy. Mimo wszystko smutne to. |
Z całym szacunkiem Panowie do każdego z was, ale wasze świętowanie i radość mnie śmieszy.
Dla mnie to nóż w plecy, bo jeszcze rok temu powtarzałem 'Nie ma Wisły bez Patryka' - tej Wisły. Boli to co się wydarzyło, bo dla mnie to był jaskrawy symbol tej Wisły. A nie po pierdółki typu Kirm, Kew, Diaz. Mnie osobiście ogarnął smutek, miałem głęboko gdzieś jaka decyzja dzisiaj zapadnie, wiedziałem że kara się należy, ale byłem i jestem przygnębiony tym co się wydarzyło i tym że Małeckiego już praktycznie w Wiśle nie ma. Szkoda, pomimo tego złego. Dla mnie Patryk Małecki będzie kimś więcej niż tylko byłym piłkarzem Krakowskiej Wisły. |
Lamey, Jirsak i Paljić pewnie odejdą po sezonie. Zapewne zostanie Jaliens, chociaż kto wie? Może jeżeli nie będzie grał, to się również rozstanie z Wisłą?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Słowa uznania dla władz Klubu za tę decyzję.
Obawiałem się przez moment czy nie poświęcą elementarnych zasad i honoru dla kasy, jak to postulowali niektórzy kumaci inaczej. |
W końcu dobra decyzja zarządu!!!!Niech Małecki weźmie sie np.za sprzedawanie kiełbasek.Podobno goście z nyski spod hali targowej potrzebują kogoś do nakładania musztardy na tacki.Małecki won z tego klubu.WISŁA TO MY,A NIE TY!
|
Cytat:
Poza tym Małecki liderem drużyny nigdy nie był - ani na boisku, ani tym bardziej poza nim. Bardzo się cieszę, że nie będę go już oglądał z Białą Gwiazdą na sercu, bo na nią nie zasługiwał. |
To będzie sobie kapkowac piłkę i strzelać na pustą bramkę, klub zapewnia mu warunki do treningu.
Dobra decyzja, bardzo ostra ale zdecydowana. Sam sobie zgotował ten los. |
Cytat:
Normalny pracodawca nie traktuje tak wychowanka który robił dobra robotę. |
Cytat:
Kara drakońska, ale na miejscu. Myślę, że latem pożegnamy się z Patrykiem. Te parę nadchodzących miesięcy to dobry moment, żeby sobie wszystko dokładnie przemyślał. Nie spodziewałbym się po nim wyciągnięcia logicznych wniosków, ale będzie miał nauczkę. Swoją drogą, nie przypominam sobie chyba tak spektakularnych kar dla piłkarza w tej dekadzie. Owszem, takie "wyroki" bywały wydawane, ale zazwyczaj delikwent odchodził od razu z klubu albo przynajmniej kopał w rezerwach. Cytat:
|
Surowa ale słuszna decyzja. Dobrze że jest bo kończy ten upokarzający dla wszystkich spektakl.
Wyciąganie "gwiazdorskich" kontraktów innych piłkarzy jest idiotyczne. Każdy sam pracuje na swoje wynagrodzenie. Może opierać się na swojej pracy, doświadczeniu i także opinii. A Patryk sam zapracował na to co go teraz spotkało. |
Cytat:
|
No to ostatni "mącicie"l poszedł w piz...
Ciekawy jestem kto przejmie po Pawełku a teraz Patryczku tradycje machania rączkami i jeb.. innych zawodników??? |
Cytat:
A tak poza tym, nie wiem czym wy się tak zachwycacie. Małecki w ogóle nie pasowałby do taktyki trenera Moskala. Był dobry gdy grało się dzidę do przodu i Małecki jakoś to jeszcze przepychał. A nie w prawdziwej grze kombinacyjnej. Swoim ostatnim zachowaniem splunął w twarz swoim ideałom, klubowi, trenerowi, kibicom i kolegom z szatni. Decyzja jak najbardziej słuszna, choć trochę boli to jak zachował się Patryk. |
Cytat:
|
kult Wisły nie kult piłkarza !
|
Cytat:
Skala jego buractwa, chamstwa i liczba wyskokow osiagnela apogeum. Licze na to, ze najpozniej latem w Wisle go juz nie bedzie. Nie wiem ile razy mozna przeginac pałe a pozniej wszystko zrzucac na karb mlodego wieku czy nadmiaru ambicji. On nie jest juniorem by nie wiedziec, ze pewnych rzeczy sie nie robi. Te jego oswiadczenia/przeprosiny sa gowno warte bo po kazdym wybryku jest walnieta stala regulka pt "Malecki przeprasza". Ktory to juz odcinek? Malecki tak kocha Wisle, ze "pluje" na trenera, kolegow z druzyny i czesc kibicow. Jednak i tak pozostanie grono tych, ktorzy beda na trybunach mu w dupe wchodzic bez wzgledu na to co znow zrobi i co powie. |
Cytat:
|
Ostatnia przeszkoda przed zdominowaniem rozgrywek krajowych, międzynarodowych oraz galaktycznych została pokonana!
Słyszałem że do klubu przyjechały gabloty na nowe trofea które zdobędziemy bez tego "mąciciela"... Dobrze że wam szampany przygotowane na mistrzostwo 2011/2012 zostały to możecie dzisiaj otworzyć. Decyzja słuszna, bo chyba jedyna możliwa. Czekam na dalsze tak zdecydowane stawianie sprawy przez dzielny zarząd i władze SSA. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl