Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

SpoXsteR 21.07.2010 12:17

Nie powiem.. to zdjecie jest akurat zajebiste, teraz widac jaki to kolos, oby tylko za 5 lat zburzyli okraglak i gra, a co do tej elewacji to wlasnie spojrzalem na kamerke w godzinach nocnych i akurat w kilku pomieszczeniach w C bylo swiatlo i fajnie to wygladalo, w czasie meczu jak caly stadion bedzie 'pod pradem' to efekt bedzie super..
podoba mi sie bo osobiscie bardzo lubie stadiony typu santiago bernabeu, takie wlasnie zbudowane kiedys i bardzo potezne.. robia na mnie wieksze wrazenie niz allianz arena itd ,oczywiscie do santadio berbaneu mu brakuje, ale taka jej mniejsza kopia w sam raz, moglbym oddac wszystkie stadiony w Polsce za takie santadio bernabeu, moze byc na 40 tys miejsc, ale zeby mial ten swoj ksztalt, urok i mase, ma to cos w sobie

PS juz teraz prosze o osobe ktora wykonala to zdjecie zeby zrobila takie po zakonczeniu budowy (kiedy beda wlaczone jupitery)

ruthless06 21.07.2010 12:22

Przepraszam bardzo, a czy tam w oddali nie widac przypadkiem nowego carrefoura:D

Arkas 21.07.2010 12:31

Śmiej się, ale on jest chociaż otynkowany a nie surowy beton tak jak u nas...

Gwiaździsty 21.07.2010 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 939887)
Śmiej się, ale on jest chociaż otynkowany a nie surowy beton tak jak u nas...

Otynkowany barak i tak zostanie tylko barakiem. Zresztą to w oddali jest przybudówką hotelu o tej samej nazwie, tylko zdecydowanie niższą.

Pablo84 21.07.2010 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ruthless06 (Post 939882)
Przepraszam bardzo, a czy tam w oddali nie widac przypadkiem nowego carrefoura:D

Haha miałem takie samo skojarzenie
gdy zobaczyłem te zdjęcie
http://i26.tinypic.com/2h58y02.jpg
Zaplecze jakiegoś Carrefoura albo Kauflanda

Gwiaździsty 21.07.2010 12:44

Przyhotelowy supermarket. Jeszcze tylko budki z koszykami na parkingu i można otwierać. :)

KamiK 21.07.2010 12:57

Haha taaa, ja rozumiem jak byśmy mieli nie wiadomo jak efektowny stadion żeby się śmiać z sąsiadki. Ale nasz parking wielopoziomowy też dziełem sztuki nie jest.. trochę dystansu niektóym życze.

WislaOnly 21.07.2010 13:00

Stadionik super prezentuje się z lotu ptaka, wygląda jak jakaś cytadela albo więzienie (gdyby miał dach) :) jeszcze jakby jakieś oświetlenie elewacji zrobili i dla mnie bomba. Można narzekać na ten stadion ale ja jestem zadowolony, już nie mogę się doczekać kiedy na nim zasiądę!:)

arth_ur 21.07.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 939878)
Nie powiem.. to zdjecie jest akurat zajebiste, teraz widac jaki to kolos, oby tylko za 5 lat zburzyli okraglak i gra, a co do tej elewacji to wlasnie spojrzalem na kamerke w godzinach nocnych i akurat w kilku pomieszczeniach w C bylo swiatlo i fajnie to wygladalo, w czasie meczu jak caly stadion bedzie 'pod pradem' to efekt bedzie super..
podoba mi sie bo osobiscie bardzo lubie stadiony typu santiago bernabeu, takie wlasnie zbudowane kiedys i bardzo potezne.. robia na mnie wieksze wrazenie niz allianz arena itd ,oczywiscie do santadio berbaneu mu brakuje, ale taka jej mniejsza kopia w sam raz, moglbym oddac wszystkie stadiony w Polsce za takie santadio bernabeu, moze byc na 40 tys miejsc, ale zeby mial ten swoj ksztalt, urok i mase, ma to cos w sobie

PS juz teraz prosze o osobe ktora wykonala to zdjecie zeby zrobila takie po zakonczeniu budowy (kiedy beda wlaczone jupitery)

O tak zburzyć za naście lat Okrąglak i :

http://img443.imageshack.us/img443/9...rakow20.th.jpg

Tam gdzie są trybuny D i E zabudować szkłem na wzór np.
Old Traford
http://img267.imageshack.us/img267/9...traford.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us
lub Camp Nou
http://img64.imageshack.us/img64/327...xterior.th.jpg

No ale to takie marzenie ściętej głowy :)

zbymak 21.07.2010 13:03

Przegraalismy walke z czasem .Na 90% mecz 3 rundy LE gramy na Hutniku

Ciastek1 21.07.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 939871)
Chyba jeszcze tego zdjecia nie było :
http://krakow4u.pl/inne/zdjecia_lotn...ow-2_035_d.jpg

Polskie Anfield Road :p

mateusz212 21.07.2010 13:07

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...awie_stadionu/

rafal777 21.07.2010 13:09

Nie my przegraliśmy walkę z czasem tylko inwestor znów nie wywiązał się z obietnic...

Markus 21.07.2010 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 939934)
Nie my przegraliśmy walkę z czasem tylko inwestor znów nie wywiązał się z obietnic...

Jestem bardzo ciekaw, czy wreszcie będzie jakaś zdecydowana reakcja kibiców i mediów na ten kolejny skandal. Tu naprawdę trzeba wyjść na ulicę, zareagować - dosyć łagodnego przyzwalania na robienie ze wszystkich idiotów przez miasto i wykonawcę.

krkgiba 21.07.2010 13:16

ciągle gadasz o tej reakcji kibiców i nic z tego nie wynika (inni moderatorzy też) - to może zorganizuj cos?

Stavanger 21.07.2010 13:20

Ale Ty myślisz, że oni-przedstawiciele władzy się czymś wogóle przejmą? Nawet jakby zaczęło demonstrować kilka tysięcy kibiców ich reakcja byłaby standardowa-coś nam obiecają, byle spór załagodzić. Jedyne co można zrobić to nie oddać głosu na żadnego z tych, którzy tą sprawę położyli.

Kryniu 21.07.2010 13:20

Jakby nie było nasz jest na ponad 30 tyś a sąsiadki na 15 i to jest najważniejsze, mamy większe pole do popisu co do opraw

AS82 21.07.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 939943)
ciągle gadasz o tej reakcji kibiców i nic z tego nie wynika (inni moderatorzy też) - to może zorganizuj cos?

Dobra ludzie dajcie se siana , i czekajcie powoli az nam ten stadion dokoncza. Wiadomo ze kazdy by chcial zeby stadion byl gotowy jak na Leszku , ale widac tak ta inwestycja jest robiona ze tak musi byc.

Markus 21.07.2010 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 939943)

Od organizowania demonstracji i uzasadnionych akcji protestacyjnych nie są moderatorzy forum tylko organizacje kibicowskie. One po to istnieją, by reprezentować kibiców i ich interes, a przy okazji odpowiedzialnie bronić interesu klubu.

Nie wyobrażam sobie, by dalej nie było żadnej publicznej reakcji z ich strony w obecnej sytuacji.

Zieniu17 21.07.2010 13:27

Stadion raczej nie zostanie oddany do użytku(w pełni) w tym roku.
W lidze europejskiej również na nim nie zagramy, bo na placu budowy(bez oświetlenia, dróg dojścia, monitoringu) w grupie?(o ile ktoś wierzy, że awansujemy) grać nie można.

Czarny 21.07.2010 13:29

To fatalnie, bo to chyba oznacza, że kolejne etapy LE w tym roku również będą musiały się odbyć na hutniku. Jeśli jest inaczej (oby było) to mnie wyprowadźcie z błędu.

PiotrG 21.07.2010 13:30

Cytat:

widac tak ta inwestycja jest robiona ze tak musi byc.
Nie musi, wystarczy odrobina dobrej woli - zabrać stadion spod opieki pani Niedziałkowskiej, a zatrudnić w ZIKITie (nawet tymczasowo) zespół odpowiednich ludzi, aby ci dokończyli inwestycję. ZIS wzbrania się przed przejęciem budowy, więc innego rozwiązania nie ma.

buczo1985 21.07.2010 13:33

W ramach rekompensaty za swoje nieudolność powinni teraz zdzierać asfalt przy Reymana i zastosować bardziej przyjemny wizualnie materiał.

crazykaro 21.07.2010 13:34

A dlaczego nie zgłosili tego co mamy? Przecież na tym etapie rozgrywek UEFA nie wymaga kołowrotów ani monitoriungu, a kwestie te byłby do zrealizowania w nadchodzącym tygodniui ustawa zostałaby zrealizowana. Najwyżej rozegrałoby się mecz prze 999 kibicach

Areo 21.07.2010 13:38

Mnie tylko zastanawia czy za te wszystkie fuszerki i opóźnienia miasto zobowiąże inwestora do płacenia kary za niewywiązanie się z zobowiązań. Znając podejście Majchrowskiego raczej znowu zbagatelizują całe to gówno.

Pozostaje dziękować UEFA, że tak długo mamiła miasto szansami Krakowa na Euro. Gdyby nie to, jestem pewien, że Majcher z ekipą zostawiliby ten stadion zbudowany w połowie. gdy jeszcze najważniejsze przetargi nie były rozpisane.

Jedyna nadzieja, że to my zadbamy o świetną atmosferę na tym stadionie choć realnie patrząc na oddanie całego stadionu do użytku możemy czekać nawet do wiosny.

rav 21.07.2010 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 939965)
A dlaczego nie zgłosili tego co mamy? Przecież na tym etapie rozgrywek UEFA nie wymaga kołowrotów ani monitoriungu, a kwestie te byłby do zrealizowania w nadchodzącym tygodniui ustawa zostałaby zrealizowana. Najwyżej rozegrałoby się mecz prze 999 kibicach

W związku z brakiem kołowrotów nie było licencji PZPN. A jak stadion nie ma licencji PZPN, to UEFA nie wyrazi zgodę na grę. Licencję PZPN należało załączyć do przesyłanych dziś do UEFA dokumentów.

Gucio25 21.07.2010 13:40

bo (co za paradoks) wymogi licencyjne PZPNu są bardziej rygorystyczne, niż UEFowskie na tym etapie rozgrywek.
i żeby stadion móc zgłosić do UEFY trzeba mieć licecnję PZPNu, a tej nie dostalibyśmy obecnie bez monitoringu, kołowrotów itd.

63.5 Kg 21.07.2010 13:50

Moze chcociaz trawa sie teraz zazieleni...:foch:

luke1906 21.07.2010 13:52

Czy ktoś się orientuje czy dzisiejszy termin dotyczył także ewentualnej 4 rundy? Bo jeżeli tak to już kompletna katastrofa.
Załóżmy, że trafiamy na Liverpool czy inny Juventus. Mecz na R22, 3 trybuny (taaaaa....) to ponad 20tys ludzi. Bilet załóżmy 100zł. Ponad 2mln przychodu z biletów pójdzie w ****u.

pan Dudi 21.07.2010 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 939954)
Od organizowania demonstracji i uzasadnionych akcji protestacyjnych nie są moderatorzy forum tylko organizacje kibicowskie. One po to istnieją, by reprezentować kibiców i ich interes, a przy okazji odpowiedzialnie bronić interesu klubu.

Nie wyobrażam sobie, by dalej nie było żadnej publicznej reakcji z ich strony w obecnej sytuacji.

Nic mnie tak nie bawi, jak wezwania do czynu gościa, który istnieje tylko w necie. najmądrzejszy na świecie. Piszą Ci ludzie z SKWK wyraźnie- masz jakąś propozycję, przyjdź, porozmawiaj z nimi, przedstaw swoje plany, podyskutujecie. Nie musisz należeć do Stowarzyszenia, żeby ich znaleźć i z nimi pogadać. Ale co, jeśli Ty wolisz napierdalać nic nie warte posty na tym forum jak widzę i dalej sobie "nie wyobrażać".

A interesu klubu powinien bronić przede wszystkim sam klub! To on będzie z tego stadionu żył, nie SKWK. Skoro ludzie, którym płaci się za dbanie o ten klub mają w dupie całą sprawę stadionu, to czego Ty oczekujesz od kibiców? Że się zbiorą i pójdziemy na barykady? (Ty w tym czasie oczywiście będziesz sprawę śledził przez internet) I co się stanie? Dojdziemy pod urząd miasta, gdzie spotkamy się z policją i dojdzie do awantury, bo manifestacja będzie miała charatker nielegalny. Wtedy siądzie na nas GW i ITI, zgnoją a wszyscy ci światli przeciwnicy budowy stadionu dla chamstwa i pospólstwa dostaną do ręki kolejny argument, że ta banda chuliganów nie zasługuje na nowy stadion.

Tu trzeba pojedynczych osób, reprezentantów, najlepiej Cupiała, żeby w końcu sam zainteresował się swoim stadionem, bo jakakolwiek spontaniczna akcja kibiców skończy się prowokacją policji, a jeśli nawet nie, to dziennikarze i tak napiszą swoje, jak o sparaliżowaniu obrad UM, który to paraliż trwał kilka sekund i polegał na odśpiewaniu piosenki, ale w mediach przyjaznych kibicom cała sprawa urosła do niewiadomo jakiej afery.

Zastanów się nad tym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl