Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

kowalkowskij 04.01.2019 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szelu_BRW (Post 1528104)
Wydarzenie które tu wczoraj wrzuciłem zostało już usunięte (hmm... ciekawe dlaczego), ale myślę że warto przyjść pod halę. Ja będę, masa moich znajomych i nie tylko też.

Jak przyjdzie dużo osób to hala może być za mała. Może na stadionie powinni tę konferencję zrobić...

NHitman 04.01.2019 13:31

Cytat:

Wydarzenie które tu wczoraj wrzuciłem zostało już usunięte (hmm... ciekawe dlaczego), ale myślę że warto przyjść pod halę. Ja będę, masa moich znajomych i nie tylko też.

Też potwierdzam swoją obecność. Myślę, że przez te mętne wody bajora w którym taplają się pewne upośledzone ryby, dużo osób przyjdzie. Przynajmniej na to liczę.

toomo 04.01.2019 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pete29 (Post 1528102)
@ cinekw

Więc tym razem mi uwierz

spadniecie do IV ligi , pojawi się "inwestor"

roztoczy wizje "cuda-wianki na kiju" odbudowujemy Wisłę tylko trzeba wnieść aportem nieruchomości do jakiejś inwestycji ( apartamenty , hotel , galeria ) a zyski popłyną do TS-u szerokim strumieniem. Nieruchomości zostaną wyprowadzone a kasa będzie tak realna jak przelew od Vanny le

Dalej nie rozumiesz.
Wisła SA to piłka nozna
Wisła TS to pozostałe sekcje, budunki klubowe i grunty.........
TS nie ma zamiaru pokrywać długów SA za pomocą własnych nieruchomości. Tyle na ten temat

cinekw 04.01.2019 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pete29 (Post 1528102)
@ cinekw

Więc tym razem mi uwierz

spadniecie do IV ligi , pojawi się "inwestor"

roztoczy wizje "cuda-wianki na kiju" odbudowujemy Wisłę tylko trzeba wnieść aportem nieruchomości do jakiejś inwestycji ( apartamenty , hotel , galeria ) a zyski popłyną do TS-u szerokim strumieniem. Nieruchomości zostaną wyprowadzone a kasa będzie tak realna jak przelew od Vanny le

Dobra weź skończ się ośmieszać i idź pokomentuj coś na onecie.

pete29 04.01.2019 13:41

@ tomoo

to Ty nic nie rozumiesz

oczywiście wiem , że są to 2 odrębne byty prawne.

twierdze tylko , że Grupa Trzymająca Władzę i sterująca tą szopką ma taki cel jaki pisałem wyżej

Naprawdę sądzicie , że to tak sobie się dzieje ????!!!!!

kto i po co sprowadził tą całą trójcę ?

Sami sobie przyjechali ?

Vanna rzeczywiście miał zawał ?

Szwed "miał mieć" milion Euro ale za miesiąc i wtedy przelać ?

Na tym kończę pisanie u Was

Pozdrowienia z Wrocławia

dizzy 04.01.2019 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmo (Post 1528097)
nawet jak Filipiak chciał by pomóc to należy tę pomoc przyjąć. Tutaj chodzi o Życie Wisły
Leśny chce pomóc w sprawach prawnych bo jest prawnikiem, a przy okazji ma nie byle jakie doświadczenie.
sami sobie nie poradzimy, więc dumę chowamy i więcej pokory.

A przede wszystkim Lesnodorski jest czysty i niezamieszany w ten syf w Wisle. Przez to jest dla innych Pzpn, miasto, potencjalni inwestorzy duzo bardziej wiarygodny niz ktokolwiek z TS. To musi byc ktos z zewnatrz. Nikt z Wisly porzadku nie zrobi. Jesli Lesny chce sprobowac to czesc mu i chwala.

rzodkiewka 04.01.2019 13:57

Odnośnie gruntów,jak już ostatecznie misiek i spółka zostaną odcięci od Wisły piłkarskiej, to wezmą się za grunty TS.

tommiyacht 04.01.2019 14:02

Lesny słupem Miska ? :P

lucker 04.01.2019 14:03

Z. Boniek dla Rzeczpospolitej:

" Nie zdawałem sobie sprawy, że to on rządzi klubem. Tylko nie bardzo rozumiem dlaczego pozwalało na to miasto i Towarzystwo Sportowe Wisła. PZPN reagował w ramach swoich kompetencji. Sprawdzamy kluby, ale nie możemy ingerować w ich bieżącą działalność. A już na pewno związek nie jest od ratowania prywatnych biznesowych spółek akcyjnych. Bo piłka to jest biznes. PZPN nie będzie ratował Wisły, bo ja nie chcę mieć nic wspólnego z gangsterami. Niech się sama oczyści i ratuje."

Mocne słowa.

Arronax 04.01.2019 14:05

Leśny ma doświadczenie, swoje błędy porobil w Legii ale wyniósł z tego naukę. Poza tym jest medialny, pewny siebie i oferuje pomoc prawną. Kto ma w tej g******** sytuacji pomoc? Tylko ktoś taki. Taki Kozak z jajami nie bojacy się własnego cienia . Ja trzymam oba kciuki ze coś ruszy na plus. W końcu!

artgal 04.01.2019 14:07

A Filipski ego jak nie ma tak nie ma. Pewnie przygotowują plan z łysym oszustem i żółtkiem gaciowym.

lucker 04.01.2019 14:07

Czyli jednak ! Co w tym klubie się działo ...

https://twitter.com/mati_taba/status...63541930041346

a pamiętacie te zapewnienia, że on z racji na sytuację wypłaty na czas?

Gdzieś czytałem, że z transferem Mączyńskiego to też nie takie oczywiste. Wielu po nim jedzie, ale patrząc na te jaja nic by mnie nie zdziwiło.

Chorynatrzykolory 04.01.2019 14:22

Mam pytanie do ludzi z Socios? Macie pieniędzy troszkę. Nie mielihyscie ochoty na proces cywilny przeciwko Sarapacie o defraudacje pieniędzy o niegospodarne zarządzanie spółką, przyznawanie sobie gigantycznych pensji? Przeciez ona jest na przegranej pozycji. Podwyżka pensji w sytuacji gdy klub spada na dno, pracownicy nie dostaja pieniędzy i brak mądrej polityki. Przecież nie ma szans zeby wygrała. Nikt jej nie wybroni. Niech oddaje to co za.......ila. Niech ten proces kosztuje nawt i 30 tysiecy zwroci sie z nawiązką.

Smuga85 04.01.2019 14:25

Swoją drogą Małecki też zniknął z klubu w momencie kiedy cały proceder już trwał. Naprawdę nie jestem zwolennikiem teorii dziwnych treści ale każdy kto choć trochę jest przy drużynie wie o Jego relacjach z kumatymi...

gizmo 04.01.2019 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chorynatrzykolory (Post 1528118)
Mam pytanie do ludzi z Socios? Macie pieniędzy troszkę. Nie mielihyscie ochoty na proces cywilny przeciwko Sarapacie o defraudacje pieniędzy o niegospodarne zarządzanie spółką, przyznawanie sobie gigantycznych pensji? Przeciez ona jest na przegranej pozycji. Podwyżka pensji w sytuacji gdy klub spada na dno, pracownicy nie dostaja pieniędzy i brak mądrej polityki. Przecież nie ma szans zeby wygrała. Nikt jej nie wybroni. Niech oddaje to co za.......ila. Niech ten proces kosztuje nawt i 30 tysiecy zwroci sie z nawiązką.

to będzie trwało latami, szkoda kasy na to. Socios moim zdaniem nie są od tego.
Poza tym ta chytra baba z Krakowa zapadła się pod ziemie, pewnie nie mam jej już w kraju.
Kibice Wisły na pewno by ją gdzieś spotkali.

master777 04.01.2019 14:27

Wisłocki prezesem S.A. wg. mediów.

toomo 04.01.2019 14:28

Cytat:

Tu tylko klasykiem pojechać można "o ....a o ja .......ę"
Myślisz że każdy może dowolnej firmie, spółce ......... dowolny proces wytoczyć.
Powiem Ci tylko tyle PG tylko czeka żeby ktoś złożył rozsądne doniesienie o popełnieniu przestępstwa i się doczekać nie może, a Tobie się roi cywilny proces.

JacekFan 04.01.2019 14:29

Cytat:

Może zapisz się i zapodaj potem tą propozycje ;)

gizmo 04.01.2019 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 1528121)
Wisłocki prezesem S.A. wg. mediów.

Wisłocki w marcu skończy 32 lata, pochodzi z Gorlic. Jest absolwentem krakowskiej AWF. W 2009 rozpoczął pracę w Wiśle jako trener grup młodzieżowych. Trzy lata temu został dyrektorem zarządzającym w Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków i od tego czasu nie pracował już jako trener. W czerwcu wszedł w skład zarządu Towarzystwa Sportowego. W ostatnich miesiącach odbył kilka staży – ostatnio przebywał w PAOK Saloniki, a potem w Benfice Lizbona.

moim zdaniem nie, powód -> W czerwcu wszedł w skład zarządu Towarzystwa Sportowego.

Nikt z obecnych nie powinien już zarządzać.

master777 04.01.2019 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmo (Post 1528125)
Wisłocki w marcu skończy 32 lata, pochodzi z Gorlic. Jest absolwentem krakowskiej AWF. W 2009 rozpoczął pracę w Wiśle jako trener grup młodzieżowych. Trzy lata temu został dyrektorem zarządzającym w Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków i od tego czasu nie pracował już jako trener. W czerwcu wszedł w skład zarządu Towarzystwa Sportowego. W ostatnich miesiącach odbył kilka staży – ostatnio przebywał w PAOK Saloniki, a potem w Benfice Lizbona.

moim zdaniem nie, powód -> W czerwcu wszedł w skład zarządu Towarzystwa Sportowego.

W zarządzie był krótko, a zarząd był liczny, pełen starych twarzy. Chyba najmniej ma wspólnego z tymi wszystkimi złymi rzeczami związanymi z klubem, co nie oznacza, że mówię, iż jest "czysty". Ale chyba tylko jemu jeszcze się chce.

Garret 04.01.2019 14:37

Nikt inny w tej chwili nie przyjdzie, nie łudź się.

nero 04.01.2019 14:41

Młody jest ma o co walczyć dlatego się zgłosił
Dla niego to szansa.

Chorynatrzykolory 04.01.2019 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1528123)
Tu tylko klasykiem pojechać można "o ....a o ja .......ę"
Myślisz że każdy może dowolnej firmie, spółce ......... dowolny proces wytoczyć.
Powiem Ci tylko tyle PG tylko czeka żeby ktoś złożył rozsądne doniesienie o popełnieniu przestępstwa i się doczekać nie może, a Tobie się roi cywilny proces.

Nie mówię, że socios ma wytoczyć, moze to zrobic kazdy pracownik klubu za to, chodzilo mi o to, ze socios mogloby to sfinansowac. Nie Ważne.. Prokuratura tu wpadnie z urzedu zaraz kwestia czasu i sarapacie jeszcze dojdzie odpowiedzialnosc karna, myślę ze jedyne co jeszcze wstrzymuje ją to czas rozstrzygnięć czy Wisla sie uratuje przed upadłościa i spadkiem czy nie. Jakby teraz wpadli i wszystko rozjebali to opinia publiczna moglaby zarzucic prokuraturze ze Wisla nie miala możliwości wyjsc z tego po tym nieudanym przejeciu. TAK TAK WIEM ....a ze byl na to czas dwa lata, jednak dalej nie wyobrazam sobie upadku naszego klubu..

sandbender 04.01.2019 14:44

Jak rozumiem nowy prezes do 3 lutego musi ogłosić upadłość SA?

serek.c2 04.01.2019 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmo (Post 1528125)

To jedyna osoba, która ze starych władz powinna mieć coś do powiedzenia, jest bardzo zaangażowany w to co robi. Trzeba mu jednak pomóc, na pewno nie ma doświadczenia. Potrzebuje mądrych doradców - i to już powinny być osoby spoza klubu.

wolfy 04.01.2019 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 1528130)

Tak. Jeżeli nie zdarzy się cud (bądźmy poważni...) Wisła jest niewypłacalna. Każdy prezes który nie złoży wniosku ryzykuje odpowiedzialność karną i majątkową. Sarapatę pewnie za to ścigną.
Nie wiem tylko czy do 2 lutego, ile ma na to czasu. MaLk może będzie wiedział.

serek.c2 04.01.2019 14:57

Zdarzy się cud wolfy, zdarzy!

_ukoL 04.01.2019 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1528133)

Jak widać - wielu stronom, nawet z pozoru wrogim zależy, by cud ten się zdarzył. Też w to wierzę.

Ajax 04.01.2019 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 1528130)

Jeśli nie chce ryzykować to do 18.01.2019 musi ogłosić niewypłacalność.

master777 04.01.2019 14:59

Generalnie orzecznictwo przyjmuje, że nowy członek zarządu ma ok. 2-3 tygodnie, by zapoznać się ze stanem spółki i na podstawie powziętych informacji złożyć wniosek o upadłość z racji spełnienia ustawowych przesłanek. Były przypadki wyjazdu świeżych prezesów za granicę na 1-2 miesiące, albo konieczność nagłego podjęcia leczenia, by jakoś oszukać system, ale sądy podeszły do tego na zasadzie - skoro godzisz się być prezesem, to musisz być ogarnięty. Jak zachorujesz - rezygnuj.

wolfy 04.01.2019 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1528133)

Ostatnim cudem jaki pamiętam był jakiś azjatycki menel z parasolką i dwóch niedorobionych pomagierów. Cuda nie zdarzają się codziennie...

pepe72 04.01.2019 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Delgado (Post 1527950)
@pepe72

Po punkcie pierwszym twój genialny plan się zesrał. Zanim sąd rozpatrzy wniosek i powoła syndyka minie półtaora miesiąca i po trzecim walkowerze wyaltujemy z ligi.

Wymaga to oczywiście pewnej współpracy ale miasto może ma co zaproponować by pewne sprawy przyśpieszyć. Jak widać po siłowni TS się samo nie oczyści.

TIR_DO_SŁUBIC 04.01.2019 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 1528136)
Generalnie orzecznictwo przyjmuje, że nowy członek zarządu ma ok. 2-3 tygodnie, by zapoznać się ze stanem spółki i na podstawie powziętych informacji złożyć wniosek o upadłość z racji spełnienia ustawowych przesłanek. Były przypadki wyjazdu świeżych prezesów za granicę na 1-2 miesiące, albo konieczność nagłego podjęcia leczenia, by jakoś oszukać system, ale sądy podeszły do tego na zasadzie - skoro godzisz się być prezesem, to musisz być ogarnięty. Jak zachorujesz - rezygnuj.

Czyli czeka nas zmiana prezesa co 2-3 tygodnie.

As 04.01.2019 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1528128)
Młody jest ma o co walczyć dlatego się zgłosił
Dla niego to szansa.

On sie nie zglosil tylko go uprosili.

WHITE*STAR 04.01.2019 15:04

https://naforum.zapodaj.net/images/3ae7fb6e77da.png

Wiecie co zrobić z osobą z PZPN i MZPN, która przez ostatni rok miała Wisłę nadzorować?
https://twitter.com/mat_stankiewicz
https://www.google.com/search?newwin...lf_ui:2&rlst=f
https://www.facebook.com/stankiewiczkancelaria/

artgal 04.01.2019 15:04

FILIPSKI czy masz jakieś informacje o stanie zdrowia azjatyckiego menel?? Odtruli go na toksykologi???

pepe72 04.01.2019 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1527961)
W większości się zgadzam.

Tylko tak:
1) W głowie mi się nie mieści, aby taka osobowość, milioner jak Cupiał bał się paru chłystków w krótkich spodenkach. Przecież Cupiał nie jest w ciemie bity i zapewne jak takiej fortuny dorobił się to ma znajomości wszędzie...

2) Jak mają lepiej zarobić na odrodzeniu, skoro tylko w e-klasie był taki hajs i takie wpływy ? Skoro dalej będzie takie bagno to kto pójdzie na mecz i z czego będą czerpać korzyści? Tylko e-klasa i ewentualna gra w Europie gwarantowała grubą kasę...

Ktoś Miśka ostrzegł przed aresztowaniem. Więc "negocjacje" w 1998 nie koniecznie prowadzili "chłopcy w krótkich spodenkach". Od 2011 Robert SZ. był w zarządzie TS.
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...zutami/9byjtex

Wisła V 04.01.2019 15:07

azjatycki menel to teraz kurczaka po wietnamsku w jakimś barze smaży, dostał co miał dostać, chwile pobawil się w biznesmena i wroił do codzienności :D

pepe72 04.01.2019 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 1527980)
Ja myślę , że nie ma co popadać w paranoje . To że gangusy obsiadły ten klub to fakt i to że doprowadzili do jego upadku to też fakt .Ale nie przesadzajmy , udało im się to tylko dlatego , że nikt nie dopuszczał takiej myśli , że to w ogóle możliwe . To nie są mistrzowie intelektu i wystarczy wprowadzić normalne procedury i zabezpieczenia aby nie byli w stanie przenikać struktury decyzyjne w klubie . I wcale nie musi być tak jak tu piszecie , że już nigdy się nie da ich pozbyć bo jak widać przez swoją głupotę i pazerność właśnie sami wykończyli swoją kurę znoszącą złote jajka .

Ależ dopuszczał. W szczególności w 2014 był duży artykuł Newsweeka, z którego zrzynał Szymon J. w swoim dokumencie. Tylko wtedy Sharksi byli na wolności.

adfurle 04.01.2019 15:14

https://i.imgur.com/r5b5qvH.jpg /fot.devere/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl