Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

AloneWarrior 01.01.2015 21:24

Ze względu na ograniczenia od przyszłego sezonu może on http://www.transfermarkt.pl/stefan-n...spieler/106171 by się przydał. Na pierwszy rzut oka wygląda solidnie

tomB 03.01.2015 09:57

skrzydłowi

Marko Milinkovic
kiedyś ten zawodnik w kręgu zainteresowań,kończy mu się kontrakt

Marko Milinkovic
http://www.transfermarkt.pl/marko-mi.../plus/1#gesamt

Jan Kalabiska
http://www.transfermarkt.pl/jan-kala...s/?saison=2014

Erik Sabo
http://www.transfermarkt.pl/erik-sab...spieler/155597

AloneWarrior 03.01.2015 13:04

Dorzucam jeszcze kogoś na skrzydło
Carlos Fonseca
http://www.transfermarkt.pl/carlos-f...spieler/134120

tomB 04.01.2015 09:17

szukamy-drugiego-dudy-ranking-najwiekszych-talentow-w-czechach-i-slowacji

szukamy-drugiego-dudy-ranking-najwiekszych-talentow-w-czechach-i-slowacji/

http://www.weszlo.com/2015/01/03/szu...ch-i-slowacji/

Dobrivoj Rusov (Spartak Trnava)
Bramkarz

Robert Mazan (Senica)
Lewy obrońca

Adam Zrelak (Ruzomberok)
Napastnik

Tomas Brecka (Slovacko)
Środkowy obrońca

Stanislav Lobotka (Trencin)
Defensywny pomocnik

Patrizio Stronati (Banik Ostrava)
Środkowy obrońca

Karel Hrubes (Slavia Praga)
Bramkarz

Daniel Holzer (Banik Ostrava)
Lewy pomocnik

Petr Nerad (Bohemians 1905)
Środkowy pomocnik

Matej Hybs (Vysocina Jihlava)
Lewy obrońca

Jaromir Zmrhal (Slavia Praga)
Środkowy pomocnik

AYALA 04.01.2015 10:36

po przepłaceniu 700 tyś € za Jirsaka nie jestem zwolennikiem szukania wzmocnień u naszych południowych sąsiadów

Blaszczu16 04.01.2015 11:01

Tomas miał talent ale nie charakter, więc dlatego nie wyszło. Pamiętam jak przychodził, to sobie po nim wiele obiecywałem. Szkoda.

tomasz_19 04.01.2015 12:38

w Trencinie jest bardzo ciekawy skrzydłowy Moses Simon - 19 lat i super statystyki, zwłaszcza w pucharach...
http://www.transfermarkt.pl/moses-si...spieler/274862

tomB 04.01.2015 13:37

nie tylko on

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1386408)
po przepłaceniu 700 tyś € za Jirsaka nie jestem zwolennikiem szukania wzmocnień u naszych południowych sąsiadów

nie tylko tego gracza przepłaciliśmy
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...e=Tomas_Jirsak
wielu tu takich było co nic nie grali a kase brali

WhiteDoctor 04.01.2015 13:44

jeśli jesteśmy już na Słowacji to ja bym podbił do mitycznego już Milinkovica, kontrakt kończy mu się za pół roku i wielkich pieniędzy nie powinien kosztować; od Sarkiego i Guerriera nie powinien być gorszy, a na pewno byłby tańszy w utrzymaniu; dodam jeszcze, że Slovan w czarnej dupie i podejrzewam, że nawet mały zastrzyk gotówki przyjęliby z pocałowaniem ręki za typa który już może podpisać kontrakt z inną drużyną

www.transfermarkt.pl/marko-milinkovic/profil/spieler/74918

szprotson 04.01.2015 15:12

a tam przesadzacie, Czeski Napoleon dawał z siebie wszystko co mógl a to że ktoś miał wieksze oczekiwania to juz inna bajka

pozdro Tomek jeśli jeszcze tu zagladasz! Zielonki góra!

R33 04.01.2015 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1386427)
a tam przesadzacie, Czeski Napoleon dawał z siebie wszystko co mógl a to że ktoś miał wieksze oczekiwania to juz inna bajka

Kwota transferu również wpływa na oczekiwania.

gigant 04.01.2015 15:28

Moze Gimenez wreszcie dojdzie.

szprotson 04.01.2015 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1386430)

Masz racje. Niemniej jednak czeski troche z Nami wygrał, a to że nie był jak Stilic? O tym ze jest typowym box to box wiadome było po 1 pierwszym meczu.

AgresywnyChomik 04.01.2015 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1386431)
Moze Gimenez wreszcie dojdzie.

on plynie :p (sorry nie moglem sie powstrzymac)

szprotson 04.01.2015 16:57

jakie płynie panie.
przeciez widziano go w szeratonie jak rozmawiał z Basałajem.
nawet kelner z tego hotelu jest na forum i potwierdzał.
tak samo jak forumowicze z balic

WhiteDoctor 04.01.2015 21:40

http://www.transfermarkt.pl/statisti...agslosespieler
do wyboru do koloru

piotek 05.01.2015 02:22

@up

Z tych, co mi wyskoczyli, polecałbym tego.

http://www.transfermarkt.pl/lassana-.../spieler/23914

eye63 05.01.2015 03:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1386430)

Jak dla mnie Jirsak mógł dużo więcej u nas zaprezentować, ale zepsuł go Skorża. Pamiętam zaraz po przyjściu, gość miał takie zaskakujące prostopadłe piłki, jakie w tej lidze chyba tylko Szymkowiak zagrywał - poza tym miał też nieźle ułożoną stopę, by huknąć zza pola karnego. Jednak wdrażanie polskiej taktyki, mało gry - plus dobrze "umtywowana" szatnia zrobiły z niego przeciętniaka.

A'propos ligi naszych sąsiadów, to nie wiem czy ktoś jeszcze to pamięta - ale my byliśmy w walce o Dżeko. Podobno nawet grubą kasę mieliśmy przygotowaną (w granicach bańki euro), ale wtedy poszedł (jeszcze jako no-name, a przynajmniej pół-no-name) do Wolfsburga za 3 mln.

Z Czechami jest taki problem, że na piłkarzy Viktorii Pilzno nas za bardzo nie stać, a młode talenty trzeba sobie doszkolić i oszlifować. U nas póki co gruntu pod takie manewry nie ma.

Lysy 05.01.2015 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 1386478)
Jak dla mnie Jirsak mógł dużo więcej u nas zaprezentować, ale zepsuł go Skorża. Pamiętam zaraz po przyjściu, gość miał takie zaskakujące prostopadłe piłki, jakie w tej lidze chyba tylko Szymkowiak zagrywał - poza tym miał też nieźle ułożoną stopę, by huknąć zza pola karnego. Jednak wdrażanie polskiej taktyki, mało gry - plus dobrze "umtywowana" szatnia zrobiły z niego przeciętniaka.

Wypowiadasz się o Skorży jakby to był wuefista a nie trener z którym zdobyliśmy dwa mistrzostwa i kroczyliśmy po trzecie gdy go zwalniali. Cóż Jirsak może i miał swoje atuty, ale miał znacznie więcej słabych punktów które widział Skorża. I nawet jak faktycznie Maciej "zepsuł" nam jednego zawodnika, to "naprawił" nam chociażby Zieńczuka, Brożka czy Boguskiego :) Więc suma summarum wyszliśmy na tym na duży plus.

Smuga 05.01.2015 14:11

@Lysy na dobrą sprawę, to Boguskiego na nogi postawił Lenczyk w Bełchatowie. Pamiętam jak przez sezonem 2007/08 nie chciał wracać do Wisły po zakończeniu wypożyczenia. Fakt faktem, że Skorża postawił na niego i Rafał był ważnym ogniwem drużyny, która zdobyła, wtedy Mistrzostwo Polski. Co do Jirsaka, to naprawdę trudno go jednoznacznie ocenić. Zwalanie całej winy na Skorżę za rzekome "zepsucie" go, to spore nadużycie. Nie przypominam sobie, żeby kolejni trenerzy ochoczo stawiali na Jirsaka i rozpoczynali od niego ustalanie składu. Miał momenty dobre z przebłyskami i niestety też słabe, czy wręcz bardzo słabe. Jeśli chodzi o cenę za jaką go nabyliśmy, to każdy transfer za większą sumę niesie za sobą pewne ryzyko. Na opinię czy dany transfer jest udany, czy też nie nie decyduje tylko i wyłącznie cena, ale też szereg innych czynników.

WhiteDoctor 05.01.2015 17:14

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...o-turcji/q2wv9

http://2.bp.blogspot.com/-G0_K2xPRXE...-generator.png

jova 05.01.2015 17:16

Cytat:

Niedługo po przyjściu zagrał przeciwko Regginie w turnieju o Chicago Trophy. Mecz był w TV i pamiętam, że oglądając Jirsaka po raz pierwszy za cholerę nie mogłem wykombinować czemu tego chłopaka przedstawiano jako ofensywnego pomocnika. Mi wyglądał raczej na środkowego w stylu Pirlo, bo na tej pozycji mogą grać ludzie techniczni, z dobrym podaniem, ale z przeciętnymi warunkami fizycznymi, bez ciągu na bramkę, pozbawieni odejścia i dryblingu.

Może zrobiono mu krzywdę oczekując od niego stylu gry klasycznej 10tki, ale moim zdaniem od samego początku było widać, że Jirsaka można bardzo łatwo wyłączyć z gry, że ma tendencję do "znikania" pod pressingiem i, że niezależnie od pozycji na której będzie występował, to nie będzie zawodnik nadający ton zespołowi.

domin_czyzyny 05.01.2015 18:10

http://m.onet.pl/sport/pilka-nozna/e...asa-news,j6jtx

Ja bym go jeszcze zapakował w kokardę i pojechał z nim do Turcji, aby On i Turcy się broń Boże nie rozmyślili. Oczywiście musimy pamietać, że taki Sarki jest lepszy, niż nikt na tą pozycje.

Mam jednak nadzieje, że transfer Sarkiego i DG77 przyniesie nam jakąś gotówkę, którą mądrze zainwestujemy w nowych lepszych piłkarzy.

huberix 05.01.2015 18:23

Modlitwy zostały wysłuchane.
Niech to tylko nie będzie plotka i niech nasz ''wychowanek'' Chelsea będzie chciał tam iść.
Do kokardy dołączyłbym flaszkę i jakiś souvenir z Polski.

silver03 05.01.2015 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1386506)
http://m.onet.pl/sport/pilka-nozna/e...asa-news,j6jtx

Ja bym go jeszcze zapakował w kokardę i pojechał z nim do Turcji, aby On i Turcy się broń Boże nie rozmyślili. Oczywiście musimy pamietać, że taki Sarki jest lepszy, niż nikt na tą pozycje.

Mam jednak nadzieje, że transfer Sarkiego i DG77 przyniesie nam jakąś gotówkę, którą mądrze zainwestujemy w nowych lepszych piłkarzy.

Tyle dobrych wiadomości ostatnio, aby tylko się wszystkie ziściły :)

63.5 Kg 05.01.2015 19:14

1. W sprawie Sarkiego:

Cytat:

Grzegorz Wojtowicz@WojtowiczG36 min36 minut temu@MaciejKusina @forumwisla_pl W Wiśle twierdzą, że ostatni kontakt z Turkami ws. Srakiego był miesiąc temu, a oferta nie była poważna.

KrzychooR 05.01.2015 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1386512)
  1. W sprawie Sarkiego:

Nie niszcz sielankowego nastroju...

Ps: Już widziałem ten milion ojro za etatowego reprezentanta silnej fizycznie reprezentacji...

63.5 Kg 05.01.2015 19:53

A i Zajac na pol roku do Chrobrego puszczony...

EDIT...
Pewnie nowi zawodnicy się pojawia bo tak to by zabrakło ludzi na lawke.... :D

cfa 05.01.2015 20:30

Cytat:

A'propos ligi naszych sąsiadów, to nie wiem czy ktoś jeszcze to pamięta - ale my byliśmy w walce o Dżeko. Podobno nawet grubą kasę mieliśmy przygotowaną (w granicach bańki euro), ale wtedy poszedł (jeszcze jako no-name, a przynajmniej pół-no-name) do Wolfsburga za 3 mln.

Z Czechami jest taki problem, że na piłkarzy Viktorii Pilzno nas za bardzo nie stać, a młode talenty trzeba sobie doszkolić i oszlifować. U nas póki co gruntu pod takie manewry nie ma.

Zgodzę się z Tobą co do Jirsaka, on chyba potrzebował bardziej indywidualnego podejścia i chyba to, że z Łysym Jackiem się nie dogadywał Skorża za bardzo też miało swoje znaczenie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1386482)
Wypowiadasz się o Skorży jakby to był wuefista a nie trener z którym zdobyliśmy dwa mistrzostwa i kroczyliśmy po trzecie gdy go zwalniali. Cóż Jirsak może i miał swoje atuty, ale miał znacznie więcej słabych punktów które widział Skorża. I nawet jak faktycznie Maciej "zepsuł" nam jednego zawodnika, to "naprawił" nam chociażby Zieńczuka, Brożka czy Boguskiego :) Więc suma summarum wyszliśmy na tym na duży plus.

No tak ale to nie zmieni faktu, że Jirsak miał talent i dobrze prowadzony dałby dużo dużo więcej drużynie. Ale to już przeszłość.

gigant 05.01.2015 20:35

Wchodzę na forum z nadzieją że dziki już na zdjęciu w koszulce brudasów, a tu brak potwierdzenia.

Zając i paru innych już dawno powinni być wypożyczeni przynajmniej na rok, półtora by od początku przygotowań startowali. Krótsze wypożyczenie nie ma sensu bo mało który trener postawi na zawodnika który zaraz może odejść.

eye63 05.01.2015 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1386502)
Niedługo po przyjściu zagrał przeciwko Regginie w turnieju o Chicago Trophy. Mecz był w TV i pamiętam, że oglądając Jirsaka po raz pierwszy za cholerę nie mogłem wykombinować czemu tego chłopaka przedstawiano jako ofensywnego pomocnika. Mi wyglądał raczej na środkowego w stylu Pirlo, bo na tej pozycji mogą grać ludzie techniczni, z dobrym podaniem, ale z przeciętnymi warunkami fizycznymi, bez ciągu na bramkę, pozbawieni odejścia i dryblingu.

Może zrobiono mu krzywdę oczekując od niego stylu gry klasycznej 10tki, ale moim zdaniem od samego początku było widać, że Jirsaka można bardzo łatwo wyłączyć z gry, że ma tendencję do "znikania" pod pressingiem i, że niezależnie od pozycji na której będzie występował, to nie będzie zawodnik nadający ton zespołowi.

Z tym się zgodzę, że chyba za bardzo kreowano go na ofensywnego pomocnika, a to taki typowy środkowy pomocnik - ani wybitnie ofensywny, ani wybitnie defensywny. Niemniej podtrzymuję zdanie, że mógł dać zespołowi dużo więcej niż to miało miejsce i to jest @Smuga w głównej mierze wina Skorży. Że to jest również wina zawodnika (w sensie charakterologicznym Jirsak to typ, którego trzeba ciągnąć za ucho i na niego dmuchać, a nie typ, który sam wydrze miejsce w składzie) to nie ma wątpliwości.
@Lysy - nie mam najlepszego zdania o Skorży, uważam go za solidnego trenera (a od nazywania go wuefistą mi daleko), ale poza pierwszym sezonem z Kosowskim i Zieńczukiem w życiowej formie (zobacz jaką mieliśmy pakę jak na ówczesne warunki) - później nawet drugie mistrzostwo i kolejny sezon to był ciągły zjazd - głównie przez taktykę (często graliśmy na dzidę) i do takiej gry Jirsak nie bardzo pasował. Dlaczego inni trenerzy ochoczo na niego nie stawiali? Bo już nie było na co, po roku pod skrzydłami Skorży - ja już nie widziałem głównych atutów u Jirsaka (podanie i kropnięcie zza pola karnego), ot został szarakiem. A Skorży mam za złe zepsucie jeszcze jednego piłkarza - Niedzielana, po którym widać było, że musi dostać po kontuzji kilka meczów gdzie będzie grał pytę, ale w końcu wróci do formy (ruszył dopiero w Ruchu) - u nas jednak Skorża notorycznie polował na wielkiego napastnika, na którego można było grać "dzidę", no i skończyło się na wynalazkach pokroju Beto. W Legii też miał warunki do lepszych wyników. Zobaczymy co teraz w Amice pokaże, bowiem skład personalny ma taki, że spokojnie z warszawiakami o mistrzostwo mógłby się bić.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1386528)
Wchodzę na forum z nadzieją że dziki już na zdjęciu w koszulce brudasów, a tu brak potwierdzenia.

Zając i paru innych już dawno powinni być wypożyczeni przynajmniej na rok, półtora by od początku przygotowań startowali. Krótsze wypożyczenie nie ma sensu bo mało który trener postawi na zawodnika który zaraz może odejść.

Z Sarkim zobaczymy. Spotkałem go kiedyś w jednym klubie (całkiem normalny gość) - był ze znajomymi i gwiazdą DG77. Generalnie wtedy powiedział, że Wisła go sprzedała do Besiktasu i w zimie na sto procent odejdzie, może mu się kluby na "B" pomyliły - bo w sumie w ten Besiktas ciężko mi było uwierzyć, a w pomyłkę pokroju Besiktas-Busaspor czy inny Burakspor już mniej wątpie, zwłaszcza po cyrkach z Haiti, dziadkach i wracaniem z lotniska.

gigant 05.01.2015 20:49

Mam nadzieję że "w zimie na sto procent odejdzie". Przy tym drewniaku i intelektualnym debilu, każdy inny obok drugiego naszego dzikusa wydaje się kandydatem do Nobla lub Złotej Piłki.

Vinci 05.01.2015 21:09

W ogóle da się coś na nim zarobić czy to wolny transfer ma być?

W jaki sposób zdołał wzbudzić taką grą zainteresowanie? To jest dopiero mistrzostwo świata :)
Poziom bezradności wyczerpał dla mnie w meczu z Łęczną. Po 2 bramce już chyba nikomu nie chciało się podejść do niego z gratulacjami... swoją drogą to musi być deprymujące dla rywali, gdy bramkę tracisz po strzale tak nieogarniętego piłkarza...
W sumie jak sięgam pamięcią, to jedyne co mu dobrze wychodziło od czasu do czasu, to bieg po linii prostej (najlepiej bez piłki). Później, gdy przyszło dośrodkować to już zaczynały się problemy z odpowiedzią na pytanie, jaki kształt ma boisku do gry w piłkę...

Gothic 05.01.2015 21:16

Albo rozwiąże kontrakt za porozumieniem stron albo musimy go sprzedać bo z tego co mi wiadomo to kontrakt ma do 2016 r. więc za free nie odejdzie

PiVoSH92 05.01.2015 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1386533)
W ogóle da się coś na nim zarobić czy to wolny transfer ma być?

W jaki sposób zdołał wzbudzić taką grą zainteresowanie? To jest dopiero mistrzostwo świata :)
Poziom bezradności wyczerpał dla mnie w meczu z Łęczną. Po 2 bramce już chyba nikomu nie chciało się podejść do niego z gratulacjami... swoją drogą to musi być deprymujące dla rywali, gdy bramkę tracisz po strzale tak nieogarniętego piłkarza...
W sumie jak sięgam pamięcią, to jedyne co mu dobrze wychodziło od czasu do czasu, to bieg po linii prostej (najlepiej bez piłki). Później, gdy przyszło dośrodkować to już zaczynały się problemy z odpowiedzią na pytanie, jaki kształt ma boisku do gry w piłkę...

Z Łęczną nikt mu nie gratulował, bo wcześniej minimum 2 razy zjebał totalnie. Brożek mało mu łba nie urwał, Smudę było słychać na pół Krakowa a on nic. Po bramce on sam się nie cieszył, bo bał się reakcji Franka. Gdyby połączyć jego szybkość i "drybling" z dośrodkowaniami Guerriera to może by coś było, ale na ten temat obaj do wyjebania.

arti 05.01.2015 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1386502)

Koszmarnie przepłacony transfer Bednarza. Obecność Jirsaka spowodowała brak gry i odejście Mączyńskiego - gracza o podobnej charakterystyce.
Odejście Sarkiego... oby

domin_czyzyny 05.01.2015 22:12

Szkoda, że opowieści o transferze naszego dzikusa to pewnie tylko plotka :( Dalej się będziemy musieli męczyć z tymi dwoma debilami.

Smuga 05.01.2015 22:16

Ewentualne odejście Sarkiego akurat w tym momencie, gdy nie mamy zakontraktowanego jego następcy, to strzał prosto w skroń. Oczywiście jestem za tym, żeby opuścił szeregi Wisły zważając na limit graczy spoza UE, który ma wejść w życie od przyszłego sezonu oraz fakt, iż gra tutaj zwyczajnie go przerasta, ale dopiero wtedy gdy wszystko w kwestii transferów będzie zapięte na ostatni guzik. Nie chciałbym, żeby Smuda katował nas znowu na zmianę grą Boguskiego i Garguły na skrzydle.

WhiteDoctor 05.01.2015 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1386545)
Ewentualne odejście Sarkiego akurat w tym momencie, gdy nie mamy zakontraktowanego jego następcy, to strzał prosto w skroń. Oczywiście jestem za tym, żeby opuścił szeregi Wisły zważając na limit graczy spoza UE, który ma wejść w życie od przyszłego sezonu oraz fakt, iż gra tutaj zwyczajnie go przerasta, ale dopiero wtedy gdy wszystko w kwestii transferów będzie zapięte na ostatni guzik. Nie chciałbym, żeby Smuda katował nas znowu na zmianę grą Boguskiego i Garguły na skrzydle.

http://ri.pinger.pl/pgr314/d7e5d8b10...a-.......e.jpg

http://s10.ifotos.pl/img/sarkiPNG_wrnwnpw.png

taki on zajebisty, taki on produktywny, że KU.RWA W 70 MECZACH 2 BRAMKI ZDOBYŁ jako skrzydłowy to dokładnie tak jakby go nie było wcale, to jest jackowy odpad najgorszej klasy, szrot który łysy dał sobie wcisnąć, dno, niziny piłkarskie, jedyne co potrafi to szybko biegać i ciągle bezmyślnie jechać na wrzutę

KrzychooR 05.01.2015 22:45

Nie widzisz że pobił u nas swój rekord trafień dla jednej drużyny??? On się dopiero rozkręca :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl