Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

krysztal 26.02.2026 13:43

Czuję nosem powrót do Wisły.

crux.a 26.02.2026 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1659753)

Chyba do rezerw. Pierwszy zespół to za wysokie progi dla niego. Pomijam kwestie braku klasy u ojca i syna.

doktor granat 28.02.2026 07:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1659753)

Po co nam kolejny tzw. napastnik, który nie strzela goli? Lat 23 (jak ten czas zapier..).
Jak zaczynał w Wiśle to wydawało się, że ma jakiś potencjał, ale to się chyba rozpłynęło. Niech teraz szuka swojego pułapu w.. nie wiem.. avii świdnik? Proszowiance?
Albo poszuka innej roboty.

Patryko 28.02.2026 09:59

Kopie się po czole w Polonii, a tutaj nagle miałby w cudowny sposób przypomnieć sobie, jak się gra w piłkę?

Dajcie spokój, niech idzie do Sosnowca do Szota i Gogóła, to mniej więcej jego poziom sportowy aktualnie.

krysztal 28.02.2026 11:11

Ja nie piszę,że chcę jego powrotu tylko cała sytuacja jak nic pasuje do gierek Zaskrońca i udowadniania,że wie się więcej i umie lepiej

doktor granat 28.02.2026 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1659807)
Ja nie piszę,że chcę jego powrotu tylko cała sytuacja jak nic pasuje do gierek Zaskrońca i udowadniania,że wie się więcej i umie lepiej

Mam nadzieję, że tu przeważy druga twarz, którą też dobrze znamy - obraziłem się na x na wieki wieków amen.
I w tym przypadku to byłoby bdb bo tu nie ma do zrobienia żadnego dobrego biznesu dla Wisły - kiepski Buksa przecież nie będzie płacił za możliwość treningów i bycie w Wiśle.

Karherop 01.03.2026 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1659805)
Kopie się po czole w Polonii, a tutaj nagle miałby w cudowny sposób przypomnieć sobie, jak się gra w piłkę?

Dajcie spokój, niech idzie do Sosnowca do Szota i Gogóła, to mniej więcej jego poziom sportowy aktualnie.

Moze kolega wyzej mial na mysli 3 ligowe rezerwy?

wolfy 01.03.2026 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1659821)
Moze kolega wyzej mial na mysli 3 ligowe rezerwy?

Rezerwy są od ogrywania młodych, obiecujących piłkarzy. Buksa ani już nie jest młody, ani tym bardziej obiecujący.

dynek.pl 10.03.2026 09:18

Yaw Yeboah dożywotnio zdyskwalifikowany za obstawianie meczów ze swoim udziałem

https://weszlo.com/byly-gracz-wisly-...stawial-mecze/

doktor granat 10.03.2026 18:51

Kiko trenerem radomiaka, może ich spuści?
Nie pasują mi do ekstraklasy, ale wiadomo.. pan sławek i bliskość warszawki..

adfurle 24.03.2026 16:06

https://transfery.info/aktualnosci/o...z-klubu/268802

Rude wolny. Strach się bać.

Jaroo1 24.03.2026 16:20

Uuu takiego fachowca zwolnić co średnia 1,67 wykręcił w klubie, a w tym sezonie 1,5. Widać, że patałachy się nie znają

azor 24.03.2026 17:16

To nie jest dla Nas dobra informacja.

krysztal 24.03.2026 17:51

Bez żartów.Kolejny klub w którym jego wizja rozjeżdża się z tym co ma do zaoferowania zarząd.
On pod.......ił notes Valckxa czy ki uj?

Jaroo1 24.03.2026 17:59

Przecież to byle dziad. Jedzie na tym co Królewski lubi najbardziej, dobra bajerka, gadka szmatka, tu książkę napisze, tu szkolenia prowadzę itd no i na tym, że jest z Hiszpanii. A tak na prawdę jako trener to jest zerem. Ale jak ktoś ma kompleksy albo lubi nawijanie makaronu na uszy to takiego trenera pożąda.

leszekpw 24.03.2026 20:12

Dobry trener, zdobył PP.

azor 24.03.2026 20:23

I nie poradził sobie kolejno w drugiej polskiej i duńskiej lidze.

gpat 24.03.2026 22:02

W czerwcu na R22 będzie "rudy" dym. Pod ekstraklasę idealny.

As 26.03.2026 23:38

Szok. Jan Kliment gra w reprezentacji Czech.

U nas chłop był daremny a tam się do reprezentacji łapie.

sandomingo 07.04.2026 17:19

Małecki zawsze taki sam. Ponoć opluł trenera swojego obecnego klubu:) ten trener młodszy od Małeckiego, więc musiał chyba gówniarza sprowadzić do pionu

doktor granat 07.04.2026 18:04

Wiek + taka akcja to chyba koniec gry Patryka na szczeblu centralnym.

pepe72 09.04.2026 16:35

Kiko Ramirez przestał być trenerem Radomiaka (27 marca).
Radomiak na skraju bankructwa. W środę zespół otrzymał zakaz transferowy na najbliższe trzy okienka transferowe, czyli do aż 2027 roku.
https://sport.interia.pl/pilka-nozna...z,nId,23325282

Karherop 28.05.2026 13:27

W kwestii ekstraklasy byli pilkarze Wisły którzy do niej awansowali wczesniej i ich dokonania:

Fernandez - 24/25 - 0/0/0
Villar - 24/25 - 1318 min/ 29 występów/ 2 gole/4 asysty
Baena - 25/26 - 1344 min / 29 występów/ 2g/3a
Sobczak 25/26 - 133 min / 8 występow / 0/0

pepe72 12.06.2026 00:02

Ardit Nikaj wrócił do Albanii
https://www.goal.pl/transfery/wisla-...nowy-kierunek/

Ardit Nikaj będzie kontynuował karierę w albańskiej ekstraklasie. Były zawodnik Wisły Kraków został nowym piłkarzem AF Elbasani.

pepe72 12.06.2026 00:03

Ardit Nikaj wrócił do Albanii
https://www.goal.pl/transfery/wisla-...nowy-kierunek/

Ardit Nikaj będzie kontynuował karierę w albańskiej ekstraklasie. Były zawodnik Wisły Kraków został nowym piłkarzem AF Elbasani.

Drozd 12.06.2026 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1664337)
W kwestii ekstraklasy byli pilkarze Wisły którzy do niej awansowali wczesniej i ich dokonania:

Fernandez - 24/25 - 0/0/0
Villar - 24/25 - 1318 min/ 29 występów/ 2 gole/4 asysty
Baena - 25/26 - 1344 min / 29 występów/ 2g/3a
Sobczak 25/26 - 133 min / 8 występow / 0/0

Taki grajek ja Sobczak wielbiony, żałowany, przez zwłaszcza krytyków Królewskiego, nawet nie pierdnął? Niemożliwe :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1660882)
Szok. Jan Kliment gra w reprezentacji Czech.

U nas chłop był daremny a tam się do reprezentacji łapie.

U nas do powrotu Jarka z Sevilli każdy był daremny...

MaLk 12.06.2026 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1664879)
U nas do powrotu Jarka z Sevilli każdy był daremny...

Wiem, że niektórym zacierają się wydarzenia z przeszłości, ale od powrotu z Sevilli też udało nam się koncertowo zawalić jeden awans. Zażarło dopiero blisko rok później ;)

stary dziad 12.06.2026 20:05

Spoko.
Ciepełko, rodzinna atmosfera, oraz jajeczka się skończyły.
Jeszcze tylko zakończyć betonozę i będzie git:rotfl:

wolfy 12.06.2026 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1664883)
Wiem, że niektórym zacierają się wydarzenia z przeszłości, ale od powrotu z Sevilli też udało nam się koncertowo zawalić jeden awans. Zażarło dopiero blisko rok później ;)

Umówmy się że po osiągnięciach Moskala to sezon był już pozamiatany. Odpadnięcie z Miedzią pp takim meczu trudno nazwać zawaleniem koncertowo sezonu - jeśli się chce być uczciwym.

MaLk 12.06.2026 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1664886)
Umówmy się że po osiągnięciach Moskala to sezon był już pozamiatany. Odpadnięcie z Miedzią pp takim meczu trudno nazwać zawaleniem koncertowo sezonu - jeśli się chce być uczciwym.

Nie no, jeśli ktoś faktycznie chce być uczciwym, to nie będzie pisał, że sezon był we wrześniu pozamiatany, tym bardziej, że pozycję barażową mieliśmy jednak praktycznie przez całą wiosnę, a do meczów barażowych awansowaliśmy z 9 punktami przewagi i z miejsca gwarantującego mecz u siebie.

To, że nie umiemy grać baraży to inna sprawa, kompletnie niezwiązana z tym, jakie "osiągnięcia" w lecie rok wcześniej miał Moskal.

Awans został koncertowo zawalony dopiero w pierwszym, tradycyjnie fatalnym, meczu barażowym z pogrążoną w kryzysie Miedzią.

Drozd 13.06.2026 08:32

Ale chłopaki to nie jest dyskusja o wynikach. Tylko o klimacie w drużynie i potencjale rozwoju indywidualnego, który z tego klimatu wynika.

W czasach Klimenta wszyscy u nas grali słabiej niż potrafią. Moim zdaniem po Sevilli zaczęła się zmiana i dzisiaj mamy potencjał rozwoju, zamiast stagnacji i uwstecznienia.

Ale wielbiciele Kwietnia i jego filozofii "kupimy nowego" nie są w stanie takich prostych zależności zrozumieć.

stary dziad 13.06.2026 16:05

Jeszcze jakby Rude za zabetowanego Jopa przyszedł...
To by dopiero był klimat.

wolfy 13.06.2026 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1664887)
Nie no, jeśli ktoś faktycznie chce być uczciwym, to nie będzie pisał, że sezon był we wrześniu pozamiatany, tym bardziej, że pozycję barażową mieliśmy jednak praktycznie przez całą wiosnę, a do meczów barażowych awansowaliśmy z 9 punktami przewagi i z miejsca gwarantującego mecz u siebie.

To, że nie umiemy grać baraży to inna sprawa, kompletnie niezwiązana z tym, jakie "osiągnięcia" w lecie rok wcześniej miał Moskal.

Awans został koncertowo zawalony dopiero w pierwszym, tradycyjnie fatalnym, meczu barażowym z pogrążoną w kryzysie Miedzią.

Bez jaj. Mecz z Miedzią to była jakaś kumulacja pecha, bo z gry to powinniśmy byli wygrać go kilkoma bramkami. Beznadziejny bramkarz + nieskuteczność. Pierwsze to wynik błędu w budowaniu zespołu (Broda nigdy nie powinien mieć przedłużonego kontraktu, ani grać w pierwszej drużynie), drugie - zdarza się.

Drozd 13.06.2026 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1664903)
Jeszcze jakby Rude za zabetowanego Jopa przyszedł...
To by dopiero był klimat.

Na pewno byłaby większa rotacja :).

A Jop jeżeli nie zrozumie na czym polega wykorzystanie potencjału całego zespołu to porządnym trenerem nigdy nie będzie. No chyba, że w drużynach broniących się przed spadkiem. Gdzie jest 13 ludzi do grania.

pepe72 13.06.2026 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1664908)
Na pewno byłaby większa rotacja :).

A Jop jeżeli nie zrozumie na czym polega wykorzystanie potencjału całego zespołu to porządnym trenerem nigdy nie będzie. No chyba, że w drużynach broniących się przed spadkiem. Gdzie jest 13 ludzi do grania.

Wisła za Jopa rozdupcyła 1 ligę jako pierwsza w historii będąc na pierwszym miejscu od 1 do 34 kolejki.

Więc pi...sanie o "braku wykorzystania potencjału" jest raczej takie sobie ...

Karherop 14.06.2026 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1664913)
Wisła za Jopa rozdupcyła 1 ligę jako pierwsza w historii będąc na pierwszym miejscu od 1 do 34 kolejki.

Więc pi...sanie o "braku wykorzystania potencjału" jest raczej takie sobie ...

A myślałem że juz mu sie to znudziło. Szkoda klawiatury.

Jaroo1 14.06.2026 08:23

Drozd to zwykły śmieć więc on może pisać co mu się podoba i będzie miał wybaczone. Tak to jest jak się jest ojkofobem zjebanym i nagle się okazuje, że najlepszą robotę zrobił PMS albo za Rude, że Polacy na równo z Hiszpanami ciągnęli wózek do zdobycia PP, stąd u jebanego ojkofoba drozda ta jazda po Sobczaku, żeby Polaka opluć, że zawalił ligę.

Szneka 15.06.2026 12:14

Jaroo1 no bez jaj. kolegę z forum od śmieci wyzywać i jebanego ojkofoba? Apeluję o spokój i poprawę zachowania na forum. Pozdrawiam

Drozd 15.06.2026 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1664943)
Jaroo1 no bez jaj. kolegę z forum od śmieci wyzywać i jebanego ojkofoba? Apeluję o spokój i poprawę zachowania na forum. Pozdrawiam

Zrozum chłopaka, jego kilkuletnia krucjata przeciwko Królewskiemu poniosła spektakularną klęskę.
Próbował całą zasługę za awans przypisać trenerowi, żeby jakkolwiek nie musieć przyznawać, że Królewski wreszcie trafił w każdym aspekcie. Przedłużył Rodado, zapewnił ciągłość w sztabie trenerskim, pozbył się ze składu sabotażystów, podobnych Sobczakowi, wzmocnił drużynę nieoczywistymi transferami które w większości okazały się świetne. Zwyczajnie wszystko siadło świetnie od pierwszej kolejki.

Dlatego kiedy zwracam uwagę, że w kwestii prowadzenia drużyny moim zdaniem były i dalej są rezerwy, chłop dostaje takiej wścieklizny :)

Dzięki, że zwracasz mu uwagę bo to co wyprawia to jest zwyczajny rynsztok... Nie tylko w odniesieniu do mnie, ale w wielu innych tematach.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1664916)
A myślałem że juz mu sie to znudziło. Szkoda klawiatury.

Zgodnie z moją przedsezonową prognozą powinniśmy zdobyć 79 punktów. Zdobyliśmy raptem 71. Dlatego uważam, że potencjał nie został wykorzystany. Jeżeli mówimy o rozdupcaniu ligi :). Cztery remisy mniej i byłbym zadowolony. Wieczysta, Znicz, Odra, Puszcza...

Ale ja mówię głównie o dawaniu pograć młodym, ćwiczeniu różnych opcji taktycznych, różnego ustawienia itd itp. Przez cały sezon mieliśmy kilka, a czasem kilkanaście punktów przewagi nad trzecim miejscem, a zachowywaliśmy się jak z nożem na gardle. Wygrywamy 3:0 do przerwy a Rodado i Erthaler rzeźbią do ostatniej minuty.

Dyskusja z Wami w tym temacie jest śmieszna...

stary dziad 15.06.2026 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1664952)
Zrozum chłopaka, jego kilkuletnia krucjata przeciwko Królewskiemu poniosła spektakularną klęskę.

Trzeba jeszcze przypomnieć spektakularne sukcesy sportowe Królewskiego.
Awans do ekstraklasy po 4 sezonach w 1 lidze

Cytat:

Zgodnie z moją przedsezonową prognozą powinniśmy zdobyć 79 punktów. Zdobyliśmy raptem 71. Dlatego uważam, że potencjał nie został wykorzystany. Jeżeli mówimy o rozdupcaniu ligi :). Cztery remisy mniej i byłbym zadowolony. Wieczysta, Znicz, Odra, Puszcza...

Mnie osobiście zadowoliłoby 102 punkty a w zasadzie 110 punktów :D

Cytat:

Ale ja mówię głównie o dawaniu pograć młodym, ćwiczeniu różnych opcji taktycznych, różnego ustawienia itd itp. Przez cały sezon mieliśmy kilka, a czasem kilkanaście punktów przewagi nad trzecim miejscem, a zachowywaliśmy się jak z nożem na gardle. Wygrywamy 3:0 do przerwy a Rodado i Erthaler rzeźbią do ostatniej minuty.

Posłuchaj może ostatniego wywiadu z Jopem.
https://youtu.be/Gdd2Tm3DWNU?si=4bNwfeWENnZzJQfi
Może wtedy coś zrozumiesz.
Rzeczowość, fachowość, pokora, brak jakiejkolwiek buty.

Cytat:

Dyskusja z Wami w tym temacie jest śmieszna...

Dyskusja z Tobą jest niezmiernie rozwijająca i pouczająca.
Jak z każdą katarynką.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl