![]() |
Sprzątanie i jazda po Sharkach się zaczęła. I dobrze. Jazda, jazda, jazda, Biała Gwiazda!
https://i.imgur.com/GsnR8KT.png |
A ja tylko wkleję dwie wypowiedzi z konkurencyjnego portalu:
Miałem Leśnodorskiego za kawał... niestety okazało się, że legionista pomaga bardziej Wiśle, niż Ci wszyscy wierni, kumaci, stowarzyszenia itd.. Szacunek dla niego jeszcze raz za to, że mu się chce i chce rzeczywiście pomóc. Nie obchodzi mnie czy ma w tym swój interes, liczy się to że chce się zaangażować. Szacun. Człowiek z L w sercu pomaga uratować Wisłę za darmo, bo ludzie z "Wisłą w sercu" doprowadzili ją do upadku, grubo przy tym zarabiając. I sorry, ale nic dodać nic ująć. A teraz obrońcy dobrego TSu i złych jednostek do boju. Pisałem tu o Leśnodorskim jakiś czas temu,że chętnie widziałbym tu kogoś z głową na karku, a nie kogoś kto się z koniem na łby pozamieniał, to napisano że piszę głupoty i ośmieszam Wisłę i jej kibiców. A prawda jest taka, że to sarapata i TS zrobili najwięcej żeby ośmieszyć Wisłę i kibiców, która jest teraz pośmiewiskiem całej Polski. |
Cytat:
Chciałbym także Tobie uświadomić ze prawnicy wybrani przez TS do przygotowania I weryfikowania umowy z NCP/ALELGLA a także Ci którzy ich wybrali i ją podpisali dokonali SABOTAŻU !!!! Ludzie z zewnątrz, szczególnie znani w środowisku to nasza jedyna szansa. Mnie tylko zastanawia czy Wisłocki rzeczywiście się nawrócił i pod presją zaczął grać w dobrą stronę czy to jednak nie jest zaplanowane działanie wcześniej. Sam nie wierze w to co piszę ale to może być część planu całej tej bandy oszustów z Sarapatą na czele. Przecież zostawiając tą szopkę musieli wielokrotnie analizować wiele scenariuszy. Warto to przemyśleć czy Sarapata ze spółka nadal nie kieruje z tylnego siedzenia... |
Być może fantazja poniosła, ale większość założeń tego planu jest nieunikniona tak czy inaczej, a to w którym miejscu się znajdziemy zależy tylko od tego, czy wokół Wisły zbierze się grupa ludzi chcących przeprowadzić proces w sposób kontrolowany, czy też chaotycznego rozpadu.
S.A. jest bankrutem. Ktokolwiek zostanie jej prezesem, będzie musiał złożyć wniosek o upadłość. Podobnie będzie musiał na jej majątek (śmiech przez łzy na to słowo) wejść syndyk i go zlicytować. Tu nie ma żadnej fantazji, to są oczywiste i standardowe rzeczy w spółkach o takiej kondycji finansowej jak obecna S.A. To, że do tej pory nikt wniosku o upadłość nie złożył było zupełnym kosmosem, wszyscy wiedzą, że Sarapata i cały dotychczasowy zarząd może za to odpowiedzieć zarówno własnym majątkiem, jak i karnie. Dyskusyjne jest tylko to, czy a ) ktoś pokroju Kwietnia będzie się chciał zaangażować jeszcze raz b) syndyk, stara i nowa spółka, miasto, i zarząd Ligi dogadają się na temat płynnej "transfuzji". c) (nie)kumate Misie i inne płetwale nie będą robić problemów ze sprzedażą praw posiadanych przez obecną S.A., mimo perspektywy utraty wpływów i profitów z klubu. Science-fiction to to nie jest, formalnie do przeprowadzenia, problemem jest raczej pierońsko krótki czas i potrzeba pełnej współpracy dotychczasowych zarządców klubu (to chyba najsłabszy element tego planu) |
Czyli co dziś oświadczenie na konferencji zostanie odczytane o następującej treści:
"TS odziedziczył klub w fatalnej sytuacji od Meresińskiego" "TS starał się jak najlepiej prowadzić klub, niestety nie wyszło" "TS znalazł super inwestora, który miał uregulować długi w 3 dni, co więcej miał wpompować miliony kolumbijskich pesos" "Inwestor oszukał - zły inwestor" "TS robi wszystko by uratować klub ponownie" ....za tydzień nie będzie piłkarzy ....za miesiąc klub nie wystartuje |
Cytat:
Bez przesady. Podejrzewanie, że Sarapata to Machiavelli, to gruba przesada. Marionetka, figurantka, owszem, nawet pospolity złodziej i oszust, ale nie strateg. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...t,t,id,tm.html z 27 listopada oraz http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...rozwizana.html z 28 listopada. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oby to był początek zmian. Dobrych zmian. |
Sharksi nie oddadzą Klubu za wszelką cenę.. nawet jego totalnego unicestwienia.. Gdyby oddali Klub teraz byłaby to dla nich porażka wizerunkowa w kibolskim światku, przyznanie się do tego że sytuacja ich przerosła. Jeżeli to wszystko dupnie to zawsze mogą powiedzieć, że nie są frajerami i nie poszli na układ z nikim.
|
przydałby się brudny Harry
|
Cytat:
Przecież On także był w Szwajcarii i podpisał umowę ? |
Cytat:
Może dzięki temu miasto w końcu się otrząśnie z tej chorej nienawiści którą napędzane jest kibolstwo. A wtedy może kiedyś zniknie ta patologia. Nie od razu oczywiście i nigdy w 100%, bo zawsze znajdą się matołki, którym imponuje kryminał i więzienne tatuaże, ale takie katharsis byłoby dobrą wyrwą w tym betonie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Odnośnie mojej wypowiedzi powyżej, z kim należy rozmawiać naprawdę odnośnie sytuacji Wisły:
https://twitter.com/PiotrWolosik/sta...750546433?s=20 |
Nie chce się wam wpi******* ć
ale patrząc na to chłodno celem zarządzających tej szopki jest - zdegradowanie klubu klubu do 4 ligi ( a najlepiej B klasy ) - przejęcie nieruchomości należących do TS Wisła ( co będzie znacznie łatwiejsze w IV lidze niż w Ekstraklasie ) Jak na to spojrzycie w ten sposób wszystko stanie się spójne i logiczne . |
Przecież grunty TSu nie mają nic wspólnego z sytuacją w S.A. Ludzie, piszcie z sensem i ogarnijcie, jakie są podziały pomiędzy podmiotami o nazwie "Wisła"
|
Cytat:
|
Cytat:
a WISŁA S.A. nie ma żadnych nieruchomości więc zrób tak jak napisałeś w pierwszym zdaniu swojego posta... będzie lepiej dla wszystkich |
Cytat:
TS i SA to osobne podmioty. TS jest właścicielem (chyba? po akcji z Vanną nie mam pewności?..) SA. Jeśli (a raczej kiedy) SA ogłosi upadłość będzie odpowiadać swoim majątkiem (czyli niemal niczym, bo karty zawodnicze dawno przestaną być własnością klubu). Przez SA nikt nie dostanie terenów TS. Co innego gdyby zgnoić TS i doprowadzić do bankructwa. Ale sekcja piłkarska to nie to samo co TS Wisła. |
Cytat:
Sukcesów, pucharów itp zgadza się, ale on będzie widział sukcesy i puchary klubów aktualnie panujących, one będą pewnie bardziej działały :-( ,..... no przecież 3/4 kibiców aktualnych bierze się z ery Cupiała i tamtych wielkich lat. Ale to jest zdecydowanie argument za. Jeśli zweryfikują nam wyniki na walkower to ta gra za darmo nic nie znaczy. Jak zlikwidują klub to też nie będzie miało znaczenia. Dziękuję, trochę wlałeś mi nadziei, że przy dobrym wychowaniu młodzi też mogą być za Wisłą....jeśli będzie istnieć. Strasznie pesymistycznie patrzę w przyszłość Wisły widząc wszechmoc bandytów i pieniądza |
Ta Pani sama nie zrezygnowała
musiała zrezygnować. Zaczelo sie czyszczenie po unormowaniu sie sytuacji prawnej maja być zerwane wszystkiepodpisane umowy przez starty zarzad SA |
Rozumiem, że transmisja z dzisiejszej konferencji w TVN24, PolsatNews, TVPInfo, a może i nawet w BBC i CNN?;)
|
Dla to jest niepojęte. Po Meresińskim, Wannie, przychodzi Leśny, obiecuje jakiegoś rycerza na białym koniu i ludzie to lykaja, bo powiedział parę ciepłych słów o Wiśle?
Przecież to że jemu chodzi o hajs to jest jasne jak słońce. Oczywiście nie od Wisły tylko od tego kto za jego pośrednictwem dogada się z TSem w sprawie gruntów. Bo czym innym może TS zainteresować inwestora? A może na oslode zostanie jeszcze prezesem kolejnego klubu? Ludzie z pieniędzmi którzy w przeszłości wspierali Wisłę zobaczyli co jest w środku i uciekli. Wszystko po nich co przychodzi to wg. Mnie są hieny i sępy które liczą na deal na gruntach za cenę układu z TSem w jego obecnej formie. |
No i oczywiscie Cambodian TV:)
|
@ Cinekkw
21.12.2018 r pisałeś Co się wyjaśni? Nic się nie wyjaśni bo przelew jest prawdopodobny, a wałek może być na większą skale, a jak na razie nasi dobrodzieje wyglądają absurdalnie. Wtedy pisałem , że nie przyjdzie ani 12 mln zł ani 12 zł Więc masz takie pojęcie o rzeczywistości. Piszę jak jest i po co jest wg mnie ta szopka |
Cytat:
Szkoda w ogóle wdawać się z tobą w dyskusję, ale powiedz mi, gdzie przeczytałeś żeby Leśny obiecywał rycerza na białym koniu? Gość zaproponował pomoc prawniczą w katastrofalnej sytuacji, a ty wymyslasz jakieś bajki. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
nawet jak Filipiak chciał by pomóc to należy tę pomoc przyjąć. Tutaj chodzi o Życie Wisły Leśny chce pomóc w sprawach prawnych bo jest prawnikiem, a przy okazji ma nie byle jakie doświadczenie. sami sobie nie poradzimy, więc dumę chowamy i więcej pokory. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Są jakieś akcje organizowane na dzisiejszą konferencje? jest ktoś chętny na przyjście?
|
@ cinekw
Więc tym razem mi uwierz spadniecie do IV ligi , pojawi się "inwestor" roztoczy wizje "cuda-wianki na kiju" odbudowujemy Wisłę tylko trzeba wnieść aportem nieruchomości do jakiejś inwestycji ( apartamenty , hotel , galeria ) a zyski popłyną do TS-u szerokim strumieniem. Nieruchomości zostaną wyprowadzone a kasa będzie tak realna jak przelew od Vanny le |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl