![]() |
Cytat:
Ale wracając do Wisły - on o tym mówi bo pewnie siedzi mu to w głowie że oberwał rykoszetem. Gula nie miał jaj żeby dociągnąć co zaczął do końca. Pytanie czy istniał trener który by wtedy pomógł i czy miałby ochotę w to wchodzić. Chciałbym w tym miejscu przypomnieć co zrobiono rok wcześniej z Hybalą... Nie tyle że go zwolniono, co publicznie upokorzono z pomocą posłusznych dziennikarzy i piłkarzy. Był świrem, ale przegięto wtedy pałę ze szkodą dla klubu. Trzymanie trenerów bez względu na wyniki (chyba że są totalnie pogubieni i mają w dupie wizję właściciela - jak Moskal) zaczęło się z Królewskim. Jednego trenera zwolnił, pozostali sami spalili się psychicznie. Chciał przedłużyć Rude (i to bardzo, do dzisiaj to w nim siedzi), Sobolewskiego i Jopa przedłużył po przewalonych barażach. |
Jak mozesz pisać, że Gula niby "miał dociagnąc to, co zaczął" skoro klub sprzedał jego dwóch podstawowych zawodników?
Przecież to kompletnie zmienilo sytuację Wisły. |
Cytat:
Ten zespół był budowany pod niego, według jego koncepcji gry. Tylko okazało się, że to co przechodzi w jego rodzinnych stronach u nas zderzyło się z realiami ligowymi jak Cinquecento z Tirem. Dlatego powinien dociągnąć to do końca. Chciałbym też zaznaczyć że kiedy sprzedawano Yawa i Aschrafa to zachwytom nie było końca, a ja który wtedy zapowiedziałem bolesną walkę o utrzymanie byłem przez to tutaj pariasem i oszołomem. Takie były nastroje w klubie, w mediach i wśród kibiców. Patrzono raczej w górę tabeli niż na miejsca dające utrzymanie. To była samonakręcająca się spirala pychy, odklejenia od rzeczywistości i głupoty. |
Cytat:
Od dłuższego czasu zastanawiam się, czy tego konta korzystają różne osoby? Dziś o 12:16 z konta @wolfy napisano tak: " Większość osób nie pamięta, ale Gula złożył dymisję na długo przed tym jak został zwolniony. Jeszcze przed przerwą zimową. Po prostu nie została przyjęta, obiecano mu transfery... Po czym sprzedano jedynych piłkarzy którzy coś grali." Kilka godzin później z tego samego konta wpis jak powyżej. Ewidentnie piszą to różne osoby. Bo jeżeli nie to.... |
|
Cytat:
Przypominam tylko, że o Brzeczku w kontekście Wisly mówiło sie wowczas od dawna. |
wolfy prezent od Mikołaja dostał w tym roku wcześniej - możliwość powrotu do starych, dobrych czasów, kiedy Brzęczek był "najlepszą możliwą opcją", któremu "rzucano kłody pod nogi", który "z tym składem nie mógł osiągnąć nic więcej". Odgrzewany kotlet, a jednak powiew świeżości w wojnie polsko-hiszpańskiej, oraz statyście Jopie, który ma samograja.
|
Cytat:
Inna rzecz że w klubie też powinni zdawać sobie sprawę z ryzyka, ale tam wtedy było fetowanie kasy za sprzedaż piłkarzy. Cytat:
Brzęczek był łączony, dziennikarze wiadomo jak tworzą clickbaity. Gdyby trio zależalo, a Brzęczek faktycznie chciał to byłby trenerem przed przerwą zimową. Gula złożył dymisję, to zwykle jest sygnał ostrzegawczy że trener stracił drużynę. Ale nasi "realizowali projekt". Potem to już było pozamiatane, Brzęczek próbował posklejać szatnię, ale to w ogóle nie był zespół do walki o utrzymanie. Większość miała wywalone, część była obsrana po pachy (taki Kliment to dobrze że nic sobie nie zrobił), część była w....iona na pozostałe dwie grupy (tym przewodził Sadlok). Walka o utrzymanie wymaga specyficznej kadry i szatni, gdzie najważniejsza jest twarda psychika i determinacja a nie wiązanie krawatów lewą nogą. Nasza to była odwrotność takiej drużyny. |
Chwile po czasie, ale dowod rzeczowy nr 1.
Brzeczek mial byc trenerem w momencie gdy zatrudniano Gule, to nie były "clickbaity" jak to nazywasz https://youtu.be/U1VXJHO54AA?si=cmChHJ9_tUptR0N2 Wypowiada sie o tym zam zainteresowany od 57:00 |
Cytat:
|
Cytat:
Skoro miał być to czemu wtedy nie był? |
Masz wyjaśnione dlaczego nie był. Jakbyś nie był nieorzgatniety i zapatrzony w Wuje i rodzinę to byś wiedział. Na tym forum to jest jakaś sekta zjebow, która jak im ktoś w mordę pluje to udaje że pada, jak mają fakty podane to przekręcają, jak nie mają faktów podanych to sobie tworzą własne wersję wszystkiego pod swoje zjebane tezy życiowe.
Co tu jest nie tak, że ciągle kilku tych samych użytkowników na okrągło wymyśla jakieś głupoty? |
Cytat:
W to co ja wierze nie ma znaczenia. Nie polemizujesz w tym momencie ze mna tylko z samym Brzeczkiem. Czyli kłamie? |
Kolejny mędrzec będzie teraz udowadniał, że Brzęczek kłamie, tak jak swego czasu Markusik wmawiał Rudemu, że ten się nie uczy ligi - mimo, że sam Rude na konferencji to mówił xd
Prawda jest taka że znawca się jest a nie bywa. Więc to stado mądrali forumowych musi zawsze wszystko wiedzieć najlepiej. |
Jak już chcecie grzebać w przysłowiowych trupach, to warto dopowiedzieć, że do końca roku Wuja wciąż ciągnął z PZPNu 6x160k czyli ponad 700tysi przez 6 miesięcy i to według ostrożnych szacunków. Zasłanianie się rodziną jest fajne, ale 7 dużych stów na ulicy nie leży. W Wiśle wyciągnąłby 1/4, max 1/3 tych pieniędzy. Kogoś na te pół roku trzeba było wsadzić na stanowisko.
Często jest tu grana karta Fazlagicia. Słusznie zresztą. Dużo rzadziej przewijają się już autorskie pomysły Wuja na wzmocnienie w walce o utrzymanie, czyli Manu i Gio. Kominy płacowe, które też miały duży wkład w rozjebanie naszych finansów w 2022 i zaprzepaszczenie 2 lat zdyscyplinowanego wychodzenia z długów. Finansowo obaj panowie byli pomyłką. Sportowo, z tym akurat trenerem również. Ogólnie cała historia skończyła się tym co musiało nastąpić prędzej czy później. Uświadomieniem sobie przez Kubę, że nie nadaje się do prowadzenia klubu. Mogło nas to kosztować mniej, ale patrząc na to, że Kuba chciał coś udowodnić bez względu na koszty mogło również dużo więcej. W sumie trzeba oddać Brzęczkowi, że jego decyzja o spasowaniu zdecydowanie Wiśle pomogła. I sumie w tym duchu patrzyłem na jego prowadzenie z powodzeniem U21, a niech mu się wiedzie. Nawet jeśli z perspektywy insajderskich filmików na Łączy na Piłka można było odnieść wrażenie, że gigantyczną część roboty odwala tam sztab, to jednak on, a nie kto inny ten sztab poskładał. Natomiast słuchając jego ostatnich wywiadów mam poważne obawy, że przy pierwszym potknięciu i jakiejkolwiek krytyce ze strony mediów jego mania prześladowcza odpali mu się na całego i rozdupcy tę drużynę od wewnątrz, a byłoby szkoda, bo trafiła nam się chyba naprawdę niezła generacja. |
Tak sobie patrzyłem na mecz Leglej z Piastem.
Dlaczego oni chcą Papszuna a nie Brzęczka jak my w sezonie spadkowym? ;););) No i a propos byłych naszych piłkarzy: Chrapek!!! |
|
Cytat:
O proszę, @Cymes - całą robotę młodzieżówce robi sztab, nie Brzęczek. No i oczywiście logiczne jest że nie przyjęto dymisji Guli i dano mu przepracować obóz, skoro od początku było wiadomo że ma być Jerzy. Albo dziwienie się ściągnięciu piłkarzy takich jak Manu, Gio (którego 3/4 forum chciało zostawić, ale wiadomo że Cymesowi nie pasowało to do koncepcji). Tak samo jak transfer Poletanovicia, o którym też nie wspomina. Ale dlaczego takie transfery, o tym już ani słowa. Może dlatego że to był koniec okienka transferowego i to były zakupy ratunkowe last minute? Że trzeba było brać co jest, bo wcześniej ściągnięto gości nie nadających się do walki o utrzymanie (mentalnie i pod względem umiejętności)? Bez skautingu, bez pionu sportowego, będąc praktycznie pod ścianą. Niesamowita pozycja negocjacyjna. No ale nie pasuje do koncepcji, pomijamy. Ja o tej manii prześladowczej nie piszę bezpodstawnie. Nawet jeśli Brzęczek odnosi jakiś sukces (jak awans bezpośredni reprezentacji na turniej, utrzymanie jej w grupie Ligii Narodów, obecna gra młodzieżówki) to takie mendy muszą go podważyć. Łatwa grupa, fart, a i tak całą robotę inni w sztabie zrobili. Bo jak wiadomo - pozostali selekcjonerzy sami rozstawiają pachołki, robią treningi bramkarzy etc. - widać to na filmikach :> Ja bym nawet zasugerował że to niezdrowa obsesja... |
Nie chcę mu się 2 minut obejrzeć ale .......ić posty na forum i pięć razy pisać o tym i tak nie wiedząc co Brzęczek powiedział, mu się chce.
Kłamca przyłapany na kłamstwie łatwo się nie da ograć. Zaraz jak ktoś dosłowny cytat poda z Brzeczka to powie że manipulacja, kłamstwo i mania prześladowcza. Co tu się dzieje z tymi brawoszefami to jest kosmos zupełny. |
Cytat:
Manii prześladowczej nie masz, natomiast do dziś nie przejdzie Ci przez gardło, że Brzęczek w Wiśle dał ciała po całości. Dawał radę w Płocku, dawał radę w Reprze, teraz daje rade z U21. W Wiśle po prostu nie ogarnął. |
Co tu sie dzieje z tymi jopolizaczami to jest kosmos zupełny. Jarus001 bryluje. Dobrze
|
, że nikt hejteroszefa nie bierze na powaznie
|
Leszku wybacz za prywatę, ale zżera mnie to od dawna: czym Ty się w realnym życiu zajmujesz? Rozumiem, że to zajęcie które nie wymaga podstaw gramatyki? (to nie hejt, tylko czysta ciekawość).
|
Nasz niedoszly pilkarz Joshua Zimerman podpisal kontrakt z Livingstoon FC, aktualnie 12 drużyna ligi szkockiej.
|
|
Kolejnym gościem będzie w długim wywiadzie Mariusz Jop.
Co jak co dla Krzostka będzie fajnych gości zapraszał do kanału |
Cytat:
|
Cytat:
|
No cóż, Gula stracił Ashrafa i Yeboaha, za to Brzęczek dostał transfery, które na papierze wyglądały bardzo korzystnie. On tak naprawdę po prostu spieprzył i nie potrafił tego ułożyć. Inny trener myślę, że spokojnie by to utrzymał. Nawet nie koniecznie jakiś wybitny zadaniowiec czy fachmen - po prostu ktokolwiek inny.
Przypomnę kto przyszedł : Luis Fernández Joseph Colley Marko Poletanović Elvis Manu Momo Cissé Heorhiy Tsitaishvili /edit/ Może to nie były jakieś gwiazdy, ale nikt mi nie wmówi, że inne drużyny walczące z nami o byt miały lepsze kadry. Nasz skład, może nie nadawał się - mimo szumnych zapowiedzi - na walkę o czołowe lokaty / puchary, ale na pewno nadawał się na spokojny finisz w środku stawki. Na spadek złożyły się błędne lub pechowe decyzje Brzęczka, słaba dyspozycja dnia piłkarzy w kluczowych momentach, słaba psychika zawodników i wybitnie złe sędziowanie. Powiem szczerze, że gdyby Brzęczek dostał tą kadrę ponownie to nigdy w życiu by mu się nie udało z tą kadrą w tamtej chwili powtórzyć tego samego rezultatu (nawet gdyby sam próbował odtworzyć wszystkie swoje decyzje), bo to ile nastąpiło po sobie zbiegów okoliczności niefortunnych zdarzeń w tamtej rundzie jest dla mnie ewenementem na niepojętą skalę. Podejrzewam, że większość forumowiczów, gdyby miało tylko typować skład na mecze zamiast Brzęczka (oczywiście nie trenować na codzień) by zrobiło więcej punktów niż Brzęczek w tamtej rundzie - nie dlatego, że Brzęczek był tak słabym trenerem, tylko dlatego, że miał tak wybitnego pecha do swoich wyborów, że nawet on sam nie wie, jak mógł tyle meczy naprzegrywać z rzędu, przecież oni chociażby przypadkiem powinni coś wygrać. Ta passa była niesamowita i nie wiem czy ktokolwiek ogarnia co tam się odjaniepawliło. Te druki czarnych, spuszczająca nas z ligi ręka Manu, tracone gole w końcówkach wygranych meczy, czerwo Luisa Fernandeza... Patrząc z perspektywy na to co tam się wydarzyło, wydaje się to niemożliwe. Piłka nam pokazała swoje najpiękniejsze oblicze w najgorszym dla nas możliwym wydaniu. Takie moje zdanie. Tak patrzę na tamtą rundę po latach. |
Dostał jeszcze Ondraska, Fazlagicia i Gio Citaszwilijego. Kadra na wiosne była rozpasana do granic możliwości
Oczywiście że jego obowiązkiem było się utrzymac Mecze u siebie z Plockiem, Warta, Stala Mielec czy Jaga, na wyjeździe ze Śląskiem i Radomiakiem. Okazji bylo multum. Rywalizowalismy ze Slaksiem ktory na wiosnę wygrał 1 mecz. |
Fazlagicia i Ondraska celowo pominąłem, bo pierwszy to była pomyłka, a drugi po drugiej stronie rzeki - ale zupełnie zapomniałem o Tsitaishvilim a to był całkiem fajny grajek. Pozwoliłem go sobie wedytować w posta.
|
Cytat:
|
Lesio i jego czytanie ze zrozumieniem...
Lesiu, jeżeli tylko tyle wywnioskowałeś z mojego posta to znaczy, że jesteś upośledzony umysłowo. Ja uważam Brzęczka za słabego trenera. Także pudło. Ale co tu dużo dyskutować z tłukiem, który czyta posta, potem komentuje, ignorując jego istotę. Skoro piszę, że większość forum by zrobiło lepszy wynik, jak możesz twierdzić, że typa poważam? Litości. Za to do tego, aby wykręcić taki kosmiczny wynik jak JB potrzeba było czegoś wiecej niż tylko beznadziejnego trenera. Trzeba było jeszcze wybitnego pecha i wielu dziwnych zbiegów okolicznosci. Takie coś z tym materiałem ludzkim jakim dysponowalismy było praktycznie nie do powtorzenia, nawet Rude by tego tak pięknie nie s.......ił. |
Brzeczek to kiepski trener. A to że w Płocku dawał rade, serio ? Płock grał z jakimś pomysłem ? Pominę fakt że kilku piłkarzom w tym Urydze piłka parę razy odbiła się szczęśliwie od różnych części ciała.
|
Cytat:
Niemniej wtedy byl w lepszej formie niż młodszy Kliment (ten psychiczne byl wrakiem). PS. Jeszcze Pasieczny ściągnął Sebastiana Ringa. Co on tam nasciagal w tym oknie to głowa mala |
Cytat:
|
Buksa widze, ze odstawiony na boczny tor w Polonii. Po przerwie zimowej sie nawet do kadry meczowej nie lapie. Kontuzji z tego co widze nie ma.
Mistrzowsko wrecz prowadzona kariera. Jak mozna z chlopaka, ktora w wieku 16 lat strzelal gole w ekstraklasie zrobic kaleke, ktory sie nie lapie na lawke w 1 lidze? |
Niestety, pewnie przez jakiś czas jeszcze jakieś kluby będą się na niego nabierały.
Jedynym ratunkiem dla niego byłaby przemiana fizyczna - Krzyżanowski, gdyby nie zmężniał, nigdy nie miałby szans na podjęcie rywalizacji w seniorskiej piłce. Buksa fizycznie go przypominał - nie miał dobrej szybkości ani siły, natomiast bazował na technice. To jest też największa różnica pomiędzy Olkiem a Adamem na niekorzyść młodszego z braci. |
Cytat:
Pomijam juz zle wybory życiowe. Nie takie talenty przepadały w piłce. W kolejnym sezonie pojedzie do beniaminka 1 ligi. |
Oluś odszedł z Wisły bo ta, rzekomo, nie dawała mu szans i gwarancji rozwoju.
Tak zapodał wtedy tatuś Oleczka. Natomiast prawdziwą przyczyną odejścia była kasa. Uznano, że po co przedłużać kontrakt, po co potencjalny kontrahent ma płacić odstępne Wiśle, jak przecież można tą kwotę ( w jakiejś części) skasować indywidualnie za podpis. Przypomnę, że wtedy szacowano, że na Olusiu Wisła zarobi 3 a nawet 5 baniek ojro. No to poszedł Oluś w świat, odbił się od klubów we Włoszech, Austrii, Belgii ( jak dobrze pamiętam) a potem wrócił i co? Wypluł go Górnik Gieksa a teraz nawet Polonia. Podsumowując, jest na zakręcie kariery, wychodzi że jego potencjał został przeszacowany albo gdzieś tam go zagubiono. Czy się odrodzi? Trudno powiedzieć. Ale... Kaski, w mojej ocenie, natrzepał już wiele i co ma na koncie to jego:D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl