Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

szczepans21 04.01.2019 10:30

Siłownia i osoba no name..nprawdę oni udają że ludzie to dzbany?

Nawet pić na smutno jest za ciężko.
Tutaj wystarczyło - wy.......** siłownie i znaleźć kogoś dużego dla oczyszczenia atmosfery.

Przecież to dawanie amunicji każdemu kto drąży w Wiśle..

Przybyszewski 04.01.2019 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1528011)
Nie drążyłbym sprawy.
Chcecie już teraz w tej sekundzie klubu idealnego, a tak się nie da.
Sami mówiliście, że normalny biznes nie przyjdzie do nas inwestować, wynajmować.
Trzeba małymi krokami bo inaczej się nie da.
Prędzej znajdzie się najmca gdy będzie o nas lepsza opinia.
Zatem teraz po Miśku nikt nie chce siłowni, ale sprawa ucichnie to po słupie Miśka może ktoś się skusi.
TS działa na tyle na ile może. Fajnie gdyby to była duża siłownia sieciówka, ale skoro nikt tego nie chce to lepiej chociaż wizerunkowo oczyścić sprawę.
Wiemy, że jesteśmy w bagnie, ale nie poprawisz sytuacji wielką rewolucja bo to nie gra komputerowa tylko życie.

To nie trzeba drążyć. W KRK rynek fitnes jest podzielony i uchowal sie Misiek ktoremy ani Gibala ani Benefit nie chcialo robic kolo gitary. Juz to widze jak z dupy wchodzi sobie dziewczynka w ten interes. Przeciez to slup jak chrystus ze swiebodzina.

Ale dla mnie kluczowe jest jaka jest stawka za wynajem ?

cinekw 04.01.2019 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1528016)
Siłownia i osoba no name..nprawdę oni udają że ludzie to dzbany?

Nawet pić na smutno jest za ciężko.
Tutaj wystarczyło - wy.......** siłownie i znaleźć kogoś dużego dla oczyszczenia atmosfery.

Przecież to dawanie amunicji każdemu kto drąży w Wiśle..

Tak, ale trzeba pamiętać o jednej rzeczy: w którymś artykule była informacja, że umowa najmu została podpisana już na początku grudnia - czyli przed gównoburzą w mediach. Nie wiemy kto stoi wyłonieniem tego nowego najemcy, ale tutaj słup jest bardzo prawdopodobny i mam nadzieję, że wyjaśnią tą kwestię na konferencji - jeśli tak jest to niech Wisłocki wali prosto z mostu bo innej drogi nie widze.

El'kabat 04.01.2019 10:49

Leśny głupi nie jest, a wręcz bardzo łebski z niego gość.

Kto wie, czy kolejny nie robi sobie PR w całej Polsce za darmo podobnie jak Włodarski.

Dobrze wie, że chuja z tego wyjdzie, a grzech takiej okazji nie wykorzystac :)

Powinien napisać książkę " Jak reklamować kancelarię, żeby nie była to reklama ? "

master17 04.01.2019 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1528021)

Kto wie, czy kolejny nie robi sobie PR w całej Polsce za darmo podobnie jak Włodarski.

Powinien napisać książkę " Jak reklamować kancelarię, żeby nie była to reklama ? "

To samo mówiłem, darmowa reklama.

!!IRIVER!! 04.01.2019 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1528022)
To samo mówiłem, darmowa reklama.

Nie zmienia to faktu, że skoro trumna jest dopiero przygotowywana, a trupowi linia ciągła się pojawiła przed momentem, to należy jeszcze próbować ostatnich elektrowstrząsów. Przynajmniej taki Wisłocki nie będzie sobie mógł zarzucić, że położył na to chuja.

ChG 04.01.2019 10:57

Jeśli ma to choć w najmniejszym pomóc, to niech się reklamuje potem nawet na bandach stadionu. A jak nie pomoże, to należy docenić za sam gest.

gooralos 04.01.2019 10:59

Panie @filipski, czekamy :)

adas123 04.01.2019 11:00

Nawet jak nic z tego nie wyjdzie (a pewnie nie wyjdzie) to może osoba z zewnątrz po analizie papierów chociaż będzie w stanie powiedzieć prawdę o tym burdelu. Propozycja wolosika o widzenie z misiem świetny pomysł, trzeba pójść go przeprosić!

silver03 04.01.2019 11:00

A niech się reklamuje, może jednak coś pomoże, nie jego wina że po naszej stronie intelektualne dno. Nasz radca prawny rozjebał klub, może akurat "wrogi" coś po nim naprawi.

gooralos 04.01.2019 11:04

Tez mi się wydaje, że "wrogi" radca zrobi więcej, niż własny mógł...

Tonamini 04.01.2019 11:11

Serio teraz przejmujecie się tym że BL chcę się zareklamować? Dla malkontentów pragnę przypomnieć, że gość to robi ZA DARMO!

Przybyszewski 04.01.2019 11:14

Cytat:

My już mieliśmy/mamy takich co robią wszystko z miłości do Wisły. Jak ktoś chce coś zrobić dobrego dla Wisly a w tym samym czasie osiągnąć z tego korzyść to nie widzę problemu.

nero 04.01.2019 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooralos (Post 1528028)
Tez mi się wydaje, że "wrogi" radca zrobi więcej, niż własny mógł...

Takie teksty są dość podobne do tych z przed miesiąca „nie ma co ukraść , gorzej nie będzie a może książę Kambożdży ma jednak kase” i okazuje się że może być gorzej.

Nie uczycie się na błędach. Nawet jak jest się w dupie nie warto brać pomocy od wszystkich.

Stelio 04.01.2019 11:26

^Bo spisek warszawski? Weźcie się już k.rwa nie osmieszajcie... w chwili obecnej potrzebujemy kogoś z zewnątrz ogólnie znan3go i szanowanego w środowisku kto ogarnie nasz burdel... i nie mamy co wybrzydzac, a nawet jeśli Leśny robi sobie reklamę to co z tego skoro POMAGA nam całkiem za darmo...

dzidek1983 04.01.2019 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1528033)
Takie teksty są dość podobne do tych z przed miesiąca „nie ma co ukraść , gorzej nie będzie a może książę Kambożdży ma jednak kase” i okazuje się że może być gorzej.

Nie uczycie się na błędach. Nawet jak jest się w dupie nie warto brać pomocy od wszystkich.

Oczywiście, że warto. Nawet nie wiem jak to napisać żeby to dotarło do niektórych.
Na tą chwilę w Wiśle chyba nie ma nikogo kompetentnego do kontaktów z PZPN.
Kto ma z Komisją Licencyjną gadać? Miętowy? Czy może Czerwiński zadzwoni do Bońka jak się z łóżka podniesie.

Chciałbym poznać czego właściwie jesteś temu przeciwny?

nero 04.01.2019 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1528034)
^Bo spisek warszawski? Weźcie się już k.rwa nie osmieszajcie... w chwili obecnej potrzebujemy kogoś z zewnątrz ogólnie znan3go i szanowanego w środowisku kto ogarnie nasz burdel... i nie mamy co wybrzydzac, a nawet jeśli Leśny robi sobie reklamę to co z tego skoro POMAGA nam całkiem za darmo...

Na koniec dodaj bo gorzej być nie może. 2 tygodnie temu przy podpisany umowy w Szwajcarii też wszyscy tak pisali.

Honker 04.01.2019 11:31

Jeśli zrobi sobie reklamę sprzątając burdel w Wiśle to tylko powinniśmy się cieszyć.

szprotson 04.01.2019 11:35

Cytat:

zawsze każdy z Was może zaproponować taką samą pomoc, też sie rozreklamuje i będzie miał z tego miliary złotych. W końcu Włodarski to sie tak zareklamował że nie może spać tyle mu hajsu spadło.
Za to Kwiecień, nieee, ten prawilny jest, on sie nie reklamował w ogóle.

W sytuacji w której jesteśmy rozsądne jest nie korzystac z pomocy zewnętrznej, wszak ostatnimi czasy nasi prawnicy pokazali jakimi sa kozakami, co nie ....a ?!

Obrzydza mnie zachowanie niektórych, w sumie to jest nieźle co nie?

żenada.

nero 04.01.2019 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzidek1983 (Post 1528037)
Oczywiście, że warto. Nawet nie wiem jak to napisać żeby to dotarło do niektórych.
Na tą chwilę w Wiśle chyba nie ma nikogo kompetentnego do kontaktów z PZPN.
Kto ma z Komisją Licencyjną gadać? Miętowy? Czy może Czerwiński zadzwoni do Bońka jak się z łóżka podniesie.

Chciałbym poznać czego właściwie jesteś temu przeciwny?

Zwyczajna nieufność, gdy słyszę że ktoś coś zrobi za darmo, oferuje swoją pomoc, a nigdy nie był w żaden sposób powiązany z klubem. Do tego gdy ktoś daje coś za darmo trudno od niego coś wynagać bo przecież to przysługa, a nie usługa.
Oczywiście jeżeli prawnik jest potrzebny powinien być wybrany przez TS. Ale to MY wybieramy prawnika, a nie to prawnik wybiera nas, a my się nie niego zgadzamy.

Ale co ja tam wiem, przecież gorzej już być nie może ;)

Tonamini 04.01.2019 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1528040)
zawsze każdy z Was może zaproponować taką samą pomoc, też sie rozreklamuje i będzie miał z tego miliary złotych. W końcu Włodarski to sie tak zareklamował że nie może spać tyle mu hajsu spadło.
Za to Kwiecień, nieee, ten prawilny jest, on sie nie reklamował w ogóle.

W sytuacji w której jesteśmy rozsądne jest nie korzystac z pomocy zewnętrznej, wszak ostatnimi czasy nasi prawnicy pokazali jakimi sa kozakami, co nie ....a ?!

Obrzydza mnie zachowanie niektórych, w sumie to jest nieźle co nie?

żenada.

Amen.

10 znaków

Stelio 04.01.2019 11:38

@nero porównywanie Lesnodorskiego do Vanny... gdyby pomoc zaoferował jakiś noname z mozambiku to faktycznie moglbym się obawiać, ale tutaj? Czego? Że weźmie akcje i schowa w hali legii?

doktor granat 04.01.2019 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1528033)

1. Najwyżej tego nie odkręcą (nie narobi większego syfu niż jest)
2. W cywilizowanym świecie pomoc bogatszego dla biedniejszego nie jest niczym dziwnym ani podejrzanym (np. kilkanaście lat temu Bayern pożyczył kilka baniek euro bankrutującej Borussi D).
3. Jak TF weszła do Wisły pomogliśmy pejsom oddając im kilku grajków (Dąbrowski itp.), którzy stali się za ciency dla nowej Wisły, a dla pejsów byli super.

ramzes190 04.01.2019 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1528041)
Zwyczajna nieufność, gdy słyszę że ktoś coś zrobi za darmo, oferuje swoją pomoc, a nigdy nie był w żaden sposób powiązany z klubem. Do tego gdy ktoś daje coś za darmo trudno od niego coś wynagać bo przecież to przysługa, a nie usługa.
Oczywiście jeżeli prawnik jest potrzebny powinien być wybrany przez TS. Ale to MY wybieramy prawnika, a nie to prawnik wybiera nas, a my się nie niego zgadzamy.

Sarapata, Dukat, Miętowy za to pracowali dla Wisły za darmo i wcale na niej nie żerowali. To samo Misiek i reszta kumatych. Kto jak to, ale z tą sharksową gangreną może sobie poradzić tylko ktoś z jajami, taki jak Leśny.
Już możecie mnie wysyłać na drugą stronę błoń;)

master17 04.01.2019 11:43

Tutaj chodzi, żeby się nie nakręcać, jak niektórzy na prysznic i Hogana. Bez pieniędzy nie uratują Wisły na tym poziomie, więc tutaj najlepsi prawnicy w Polsce nie pomogą. Wiadomo inną sprawą jest wysprzątanie tego syfu.

dzidek1983 04.01.2019 11:44

Ja tylko czekam aż ktoś napisze że Leśny jest z Legii, a Legia to stara k... i niech wyp...
Bo to wisi w powietrzu od wczoraj.

kowalkowskij 04.01.2019 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzidek1983 (Post 1528048)
Ja tylko czekam aż ktoś napisze że Leśny jest z Legii, a Legia to stara k... i niech wyp...

Wśród kiboli. Kibice szanują wszystkie kluby. To sport i fair rywalizacja.

!!IRIVER!! 04.01.2019 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1528041)

Ci nasi prawnicy, organizowani przez ludzi z sercem na dłoni wobec Wisły, okazali się CHUJOWI, choć pewnie trzeba było im płacić szarkodolarami. Rozumiem, że masz lepsze pomysły niż Leśny? Podziel się nimi, pomóż Wisłockiemu, myślę, że on czeka aż ktoś jeszcze wyciągnie rękę, a nie zrzuci klubu w otchłań jak Skaza Mufasę.

JacekFan 04.01.2019 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzidek1983 (Post 1528048)

Leśny jest z 7egii a 7egia to stara ....a... No i mamy już to za sobą ;)

dzidek1983 04.01.2019 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kowalkowskij (Post 1528049)
Wśród kiboli. Kibice szanują wszystkie kluby. To sport i fair rywalizacja.

No własnie miałem nadzieję że ktoś to napisze to będę wiedział kogo mam olewać w przyszłości.

kowalkowskij 04.01.2019 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzidek1983 (Post 1528052)
No własnie miałem nadzieję że ktoś to napisze to będę wiedział kogo mam olewać w przyszłości.

To już jeden się przyznał... ;)

sepot 04.01.2019 11:56

Prawnicy im więcej mają doświadczenia tym są lepsi. Nawet jeśli leśny robi to za darmo, to nikt mu nie odbierze doświadczenia które może zdobyć i zarobić na nim innym razem. A przy okazji pójdzie w świat informacja że zajmował się podobną sprawą.

zozo 04.01.2019 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1527994)
https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...95611653505024

Firma działa od 1 stycznia 2019, działalność założona 29 listopada 2018.

Czyli wygląda na kolejny słup. Wybór najemcy siłowni powinien być przeprowadzony w otwartym przetargu.

Jakie płetwy trzeba mieć w głowie by myśleć że ludzie tego nie sprawdza. Szok.

Tantal 04.01.2019 11:58

Mimo całego pesymizmu i tak trudnych doświadczeń w poście Fialo, jest chyba jeszcze pewne prawne światełko w tunelu. Możliwość na "wyzerowanie" długów i rozpoczęcie od nowa, ale bez spadku do IV ligi. W niej niestety najbardziej byliby poszkodowani wierzyciele dotychczasowej S.A., w tym dotychczasowi gracze.

Wyobraźmy sobie taką sytuację.

Potencjalny przyszły właściciel Wisły zakłada spółkę o nazwie X. W międzyczasie Wisła Kraków S.A. jest oficjalnie bankrutem i władzę w niej przejmuje syndyk. Syndyk dogaduje się z firmą X., za zgodą PZPNu, Ekstraklasy, TSu, Majchrowskiego i Wszystkich Świętych, że:

- Firma X kupuje od starej S.A. licencję na grę w ekstraklasie, karty zawodnicze piłkarzy, z którymi nie wygasną umowy są kupione podobnie prawa do trofeów, pucharów, etc. Ekstraklasa gwarantuje możliwość gry nowego podmiotu w lidze.

- Stara S.A., po skasowaniu gotówki od inwestora spłaca część długów, zostaje z zerowym majątkiem i zostaje rozwiązana. Skutkiem tego znikają również wszystkie umowy z gangusami na "catering". Niestety, podobnie jak przy niesławnej fuzji Amici z Lechem znacznej części pieniędzy nie zobaczą również dotychczasowi piłkarze S.A.

- Zarówno środowisko TSu jak SKWK traci jakiekolwiek personalne wpływy na nową piłkarską Wisłę. Bandycki syf zostaje niestety dalej w TSie. Nowy właściciel Wsiły, po zapłacie określonej kwoty starej S.A. (np. 15-20 mln złotych) nie jest obciążony długami wobec telefoniki i innych podmiotów, może od nowa budować zespół. Może również, po zakupie praw od starej S.A. zmienić nazwę i znaki graficzne na Wisła Kraków i pod tą nazwą zespół wystąpi w Ekstraklasie.

- symultanicznie, nowa piłkarska Wisła dogaduje się z Majchrowskim nt. wynajmu stadionu i podpisuje nowe umowy na techniczną obsługę klubu.

Minusem jest to, że wszystkie te rzeczy (powstanie nowego podmiotu, upadłość starej wisły i wejście syndyka, sprzedaż upadłościowa majątku nowemu podmiotowi, przejście przez kontrolę komisji licencyjnej i dogadanie nowych umów) musiałyby się wydarzyć maksymalnie do początku rundy wiosennej czyli w ciągu najbliższych 2 miesięcy. Nie powiem, karkołomne.

lucker 04.01.2019 12:01

https://twitter.com/BL_1916/status/1...878664192?s=19

zobaczymy co z tego wyjdzie.

PhantomRanger 04.01.2019 12:04

Niektórzy to naprawdę nie potrafią schować dumy w kieszeń, tylko będą wypominać, że ktoś robi sobie reklamę. Dodajcie jeszcze, że kosztem Wisły. Wisła na chwilę obecną to trup. Akt zgonu jest już wypełniony, ale jeszcze nie złożono podpisów i nie przybito pieczątki, który formalnie zakończy 113 lat żywota bez spadku niżej niż zaplecze ekstraklasy. Jeszcze "lekarze" starają się reanimować i ściągnęli na pomoc specjalistę z Warszawy, bo Ci krakowscy to konowały.

toomo 04.01.2019 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tantal (Post 1528058)
Mimo całego pesymizmu i tak trudnych doświadczeń w poście Fialo, jest chyba jeszcze pewne prawne światełko w tunelu. Możliwość na "wyzerowanie" długów i rozpoczęcie od nowa, ale bez spadku do IV ligi. W niej niestety najbardziej byliby poszkodowani wierzyciele dotychczasowej S.A., w tym dotychczasowi gracze.

Wyobraźmy sobie taką sytuację.

Potencjalny przyszły właściciel Wisły zakłada spółkę o nazwie X. W międzyczasie Wisła Kraków S.A. jest oficjalnie bankrutem i władzę w niej przejmuje syndyk. Syndyk dogaduje się z firmą X., za zgodą PZPNu, Ekstraklasy, TSu, Majchrowskiego i Wszystkich Świętych, że:

- Firma X kupuje od starej S.A. licencję na grę w ekstraklasie, karty zawodnicze piłkarzy, z którymi nie wygasną umowy są kupione podobnie prawa do trofeów, pucharów, etc. Ekstraklasa gwarantuje możliwość gry nowego podmiotu w lidze.

- Stara S.A., po skasowaniu gotówki od inwestora spłaca część długów, zostaje z zerowym majątkiem i zostaje rozwiązana. Skutkiem tego znikają również wszystkie umowy z gangusami na "catering". Niestety, podobnie jak przy niesławnej fuzji Amici z Lechem znacznej części pieniędzy nie zobaczą również dotychczasowi piłkarze S.A.

- Zarówno środowisko TSu jak SKWK traci jakiekolwiek personalne wpływy na nową piłkarską Wisłę. Bandycki syf zostaje niestety dalej w TSie. Nowy właściciel Wsiły, po zapłacie określonej kwoty starej S.A. (np. 15-20 mln złotych) nie jest obciążony długami wobec telefoniki i innych podmiotów, może od nowa budować zespół. Może również, po zakupie praw od starej S.A. zmienić nazwę i znaki graficzne na Wisła Kraków i pod tą nazwą zespół wystąpi w Ekstraklasie.

- symultanicznie, nowa piłkarska Wisła dogaduje się z Majchrowskim nt. wynajmu stadionu i podpisuje nowe umowy na techniczną obsługę klubu.

Minusem jest to, że wszystkie te rzeczy (powstanie nowego podmiotu, upadłość starej wisły i wejście syndyka, sprzedaż upadłościowa majątku nowemu podmiotowi, przejście przez kontrolę komisji licencyjnej i dogadanie nowych umów) musiałyby się wydarzyć maksymalnie do początku rundy wiosennej czyli w ciągu najbliższych 2 miesięcy. Nie powiem, karkołomne.

:rotfl: poniosła kolegę fantazja

pete29 04.01.2019 12:10

Naprawdę nie rozumiem waszej jazdy po prawnikach TS i Wisły

Oni wykonują swoją pracę w sposób wzorowy , w pełni profesjonalny.

mr_kwolf 04.01.2019 12:11

Cytat:

NOWA NAJEMCZYNI SIŁOWNI PRZY STADIONIE WISŁY JUŻ ZREZYGNOWAŁA. "NIE CHCĘ MIEĆ Z TYM NIC WSPÓLNEGO"
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...nowala/zn06tp1

Cyrk.

ronieli 04.01.2019 12:11

A kto poważny chciałby tam wynajmować cokolwiek. Nawet słupy już mają dość

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl