![]() |
Cytat:
|
Cytat:
miło ze strony prezydenta, że odpowiada na pisma nawet na urlopie :] ma 2 tygodnie wolnego od urzędu, ciekawe czy "w terminie późniejszym" też ktoś za niego pieprznie faksymile :] |
Z tym wrześniem to już potwierdzona wiadomość?
Czyli na chwilę obecną sytuacja wygląda tak: Trybuna wschodnia - nadal nie ukończona mimo iż upływają kolejne "obiecywane" terminy jej oddania. Prace trwają i trwać będą jeszcze...no właśnie, ile? Trybuna zachodnia - prace trwają, mało kto wierzy w październikowy termin ich ukończenia. Nie widać, by wykonawca jakoś szczególnie się spieszył. Czy ktoś ma jakieś dane pozwalające stwierdzić, że chociaż oświetlenie będzie tam oddane zgodnie z terminem? Trybuna północna - prace w jej dostosowywaniu nadal nawet się nie zaczęły. I nie widać, by kogoś to specjalnie obchodziło. Również kibice nie robią o dziwo z tego powodu żadnego halo. Trybuna południowa - czekamy na przenosiny kontenerów biurowych, termin operacji nieznany. Murawa położona, ale w wielu miejscach żółta niczym piasek na pustyni. Jej wadliwe fragmenty powinny zostać wymienione. Oczywiście szanse są na to zerowe. Wisła nie podpisała z miastem żadnej umowy dotyczącej korzystania ze stadionu. A powoli kończy się lipiec. Pięknie. :( Ręce opadają. |
Z Dziennika Polskiego (dzisiejszego):
Cztery wizje nowej hali Wisły Miasto rozważa cztery koncepcje budowy nowej hali Wisły. Trzy z nich zakładają powstanie obiektu na terenie przy ul. Reymonta, a jedna obok dużej hali jaka ma powstać w Czyżynach. - Prowadzimy analizy, które mają dać odpowiedź jakie rozwiązanie jest najlepsze. Bardzo istotna będzie opinia w tej sprawie klubu, bowiem budujemy halę dla Wisły - mówi Krzysztof Kowal, dyrektor Zarządu Infrastruktury Sportowej. Przyznaje, że obecnie najbardziej prawdopodobną wersją jest punktowa zmiana planu zagospodarowania terenu, na którym ma powstać hala. Chodzi o to, aby wpisano w nim, że przy hali nie muszą powstawać dodatkowe miejsca parkingowe, bowiem będzie można korzystać z miejsc postojowych przeznaczonych dla stadionu Wisły, sąsiadującego z terenem, na którym ma powstać nowa hala. Obecny zapisy planu mówią o tym, że miejsca parkingowe muszą wynieść 10 proc. pojemności hali, która miałaby pomieścić 4-5 tys. widzów. Natomiast TS Wisła zadecydowało, że hala powinna powstać za istniejącą starą halą. Zdaniem miasta nie będzie więc miejsca na budowę parkingu. ZIS miał także koncepcję wyburzenia starej hali i budowy w jej miejscu nowej, ale klub nie opowiedział się za takim rozwiązaniem, bowiem przez dwa lata byłby pozbawiony swojego obiektu, a przenosiny do hali Tomexu, albo do hali w Jaworznie mogłoby oznaczać upadek sekcji halowych TS Wisła. - Zmiana zapisów miejscowego planu i budowa hali we wskazanym wcześniej miejscu to jedyna realna koncepcja - uważa Ludwik Miętta-Mikołajewicz, prezes TS Wisła. Zmiana planu miejscowego może jednak znacznie opóźnić inwestycję, co może się wiązać z groźbą utraty unijnej dotacji w wysokości 8 mln euro, jaką wywalczył marszałek województwa. - Według planistów nawet mała, punktowa zmiana w planie zagospodarowania przestrzennego może nawet zająć 6-9 miesięcy. Zrobimy wszystko, aby wybrać takie rozwiązanie, które nie doprowadzi do utarty unijnych pieniędzy jakie są zarezerwowane na inwestycję - podkreśla dyrektor Kowal. W najbliższych dniach ma dojść do wspólnych rozmów przedstawicieli województwa, miasta i klubu, aby podjąć decyzje, które pozwolą na jak najszybszą realizację inwestycji z wykorzystaniem unijnych środków. ZIS rozważa również inne rozwiązania dotyczące budowy hali. Jednym z nich jest wyznaczenie przez klub innej działki, na której mogłaby powstać hala. Zdaniem prezesa Miętty-Mikołajewicza przy ul. Reymonta nie ma drugiego miejsca na taką inwestycję. Jest również możliwość zaplanowania podziemnego parkingu pod halą. Na niego nie ma jednak pieniędzy. Dyrektor Kowal mówi również o jeszcze jednej opcji: - Nową halę dla Wisły można wybudować przy hali na 15 tysięcy miejsc, która ma powstać w Czyżynach. Na mniejszej hali klub mógłby rozgrywać przykładowo mecze ligowe, a spotkania, które przyciągną większą liczbę widzów na dużej hali. W Czyżynach przy dużej hali mógłby jednak powstać mniejszy obiekt na 2-2,5 tys. widzów. Prezes Miętta-Mikołajewicz komentuje: - Halę na 2 tys. widzów mamy już obecnie. Chodzi o to, aby przy Reymonta powstał większy obiekt przystosowany do międzynarodowych rozgrywek koszykarskich. Hala w Czyżynach na 15 tys. byłaby natomiast za duża. Byłoby z nią podobnie jak z halą w Łodzi, w której nie grają drużyny z tego miasta. |
http://www.stadionwisly.info/zdjecia...wy//2010-07-19 -
http://www.stadionwisly.info/files/gallery/279/15.jpg wygląda na to, że dalej nie widać całego boiska z pierwszego rzędu Sky Boxa. rząd drugi: http://www.stadionwisly.info/files/gallery/279/16.jpg |
jesli to jest foto z pozycji siedzacej (szejkspir?)to jest duzo , duzo lepiej..z pierwszego rzedu nie widac moze....kilkanascie cm od linii bocznej
pierwszy rzad http://i30.tinypic.com/bhan7r.jpg%3C/a%3E drugi rzad http://i27.tinypic.com/1z3oys2.jpg%3C/a%3E czerwona kreska to linia boczna, a to niebieskie to jakies tam charakterystyczne znamie na murawie , ktore posluzylo mi za pokazanie odleglosci od kreski niebieskiej do czerwonej co najwyzej 1 rzad nie bedzie widziec dzieciakow podajacych pilki ;) |
Ale za te miejsca płaci się krocie i to że nie widać 3-4 cm jest ważne!! bo nikt nie kupi ci biletu tak kolosalnie drogiego na miejsce tzw "VIP" gdzie nie widać w pełni boiska.. Kupiłbyś tu bilet za tyle kasy?? to są najdroższe miejsca i w zamian za cenę ma być tam jak ta lala a nie " a spoko tylko troszkę nie widać ale podłoże sobie poduszkę to zobaczę jak piłkarz wybija piłkę z autu". Niektórzy piszą tu że irytują go te płacze wylewane na każdej stronie forum. A mnie denerwują ludzie którzy to "coś" co powstało w miejscu naszego starego stadionu usprawiedliwiają. Albo są to osoby które są niesamowitymi minimalistami albo mają gdzieś to że kumuch majcher nas poprostu okradł a z nas kibiców jak i klubu zrobił poprostu idiotów usprawiedliwiając każdy kolejny bubel a w głębi duszy śmiejąc się prosto w twarz. Jeśli tym optymistom to nie przeszkadza to nie mam więcej pytań. Potraktował nas tak jak powiedział na treningu cracovii i zbudował nam jednym słowem budę. I możecie mnie zjechać jaki to ja płaczek jestem.. ale przynajmniej realista i mam swoją godność którą ten komunista podważył. tyle.
|
Cytat:
|
Widziałem i wiem że w stosunku do wcześniejszego stanu i tak sie poprawiło..ale poraz kolejny powtarzam że to są miejsca dla vipów i tu nie ma być dostateczna widoczność a nawet w miare dobra, tu ma być zajebista widoczność na każdy detal bo za to klienci będą płacić a nie za to żeby zobaczyć w miare dobrze.
|
Skoro wykonawca zamontował inne siedzenia niż w projekcie to niech to poprawia do momentu aż będzie tak jak ma być. Wzięli kasę to niech teraz robią tak żeby było dobrze. W końcu za to się im płaci chyba żeby było dobrze a nie tak jak im się podoba byle taniej. Z takim podejściem to niech sobie Legie budują a nie stadion Wisły. W Warszawie projektant odrzucił 500 stopnic to niech tutaj projektant się dopeir***la do widoku ze skyboxów
|
i tu masz race 100%
|
Akurat tu sie zgodzę z kolega Wojtala8 co ma do rzeczy jak było przed poprawką w tedy było do dup... i teraz jest jak można żądać ogromnych pieniędzy za miejsce gdzie nie będzie widać czy piłka wyszła juz na aut czy nie i co chwile podrywać sie z krzesła.
|
pierwszy rząd nie będzie widział linii, ani jakiś 20cm boiska. Czy to dużo w liczbach bezwzględnych? Nie. Czy to dużo, gdyby SkyBox kosztował tyle co na Cracovii? Sporo. Tam 15os/17m2 skybox kosztuje 40000 złotych za sezon. 222zł za osobę/miesiac, 196zł za m2/miesiąc. Zakładam, że u nas taniej nie będzie taniej. A za takie pieniądze wolałbym jednak dostać zajebisty widok na cały stadion.
Moja wyobraźnia przestrzenna chwilowo nie działa, może ktoś mi pomoże. Czy jak siedzę w centralnym punkcie i patrząc przed siebie nie widzę linii i 20cm boiska, to patrząc w bok widzę narożnik? do tego dochodzi jeszcze jedna kwestia - wykońńczenie murku. Na zdjęciach widać, że jest on jak pieron nie równy, czyli teraz jeszcze coś z nim trzeba będzie zrobić, co pewno da mu jeszcze z centymetr, dwa wysokości. A to "zabierze" kolejne centymetry murawy. |
to oczywiste, iz z kazdego miejsca w skyboxach musi byc widocznosc IDEALNA. Niedopuszczalne jest aby z takich miejsc byly jakiekolwiek przeszkody.
To bylby nie blad a WIELBLAD, cytujac klasyka ;) |
Cytat:
Architekt i jego pomagier co tu się na forum wpisuje po prostu sobie jaja robi - piszące że zostało to poprawione bo nic nie zostało poprawione. Jak dla mnie albo cięcie murku albo przeszklenie tego bo nic innego się nie wymyśli a tak to zostawić to było by jak splunięcie w twarz tym co chcą wydać gruba kasę za oglądnięcie meczu. Jak nic nie zrobią to najpewniej większość skyboxów będzie gniła. |
Jesli zdazymy z papierami to 3 runde LE gramy na R22.Dzis trwaly goraczkowe odbiory ale sie udalo wszystko załatwic
|
Cytat:
flagi będziemy wieszać pomiędzy słupami monitoringu... ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na nowoczesnych stadionach nie robi się murów jak u nas nawiązujących do Wawelu tylko barierke z pleksi lub innym szkłem żeby można było widzieć nawet osobę siedzącą 1 rząd poniżej sky boxa. W Krakowie niestety mamy szarą krakowską rzeczywistość i mamy nie dość że najgorsze rozwiązanie jakie mogło być wymyślone to i jeszcze to rozwiązanie zostało skiszone na całej lini... This is Kraków:P |
to faktycznie jest szansa że zagramy na Reymonta jeszcze w 3 rundzie?
|
Ja nie wiem jak wy patrzycie ale na tych fotkach widać wyraźnie że widok z pierwszego siedzenia obiejmuje cały plac gry . Nie widać faktycznie trawy za linią ale boisko jest widoczne w całości .Przyglądnijcie się na te żółte łaty i porównajcie fotki .
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Spytaj się też, kiedy będziemy mieć dobrą trawę... :lol:
|
Cytat:
|
Nawet dobrze sie sklada, ze odleglosci lini bocznych od trybun sa tak wielkie, bo gdyby byly normalne w granicach 10 metrow to nawet drugi rzad skyboxow nie ogarnalby calego boiska. Projektanci wiedzieli co robili.
|
Cytat:
|
za tydzień murawa będzie zieleniutka ,jak las tropikalny ....
|
skad ta pewnosc? tam widac nie uschnieta trawe, ale po prostu piasek... chcialbym zeby tak bylo w kazdym raize, by byla zielona jak las tropikalny. Nie orientujecie sie dlaczego trawa koszona jest na ukos?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl