Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

wisłaWieczysta 27.11.2009 18:19

np. canal + sport

Genio 27.11.2009 18:27

co moze byc przyczyna tego problemu na stronach unl.pl?

http://img263.imageshack.us/img263/6439/beztytuuis.png

miba 27.11.2009 18:36

Raz jeszcze pytanie do speców od technologii SAT:

Mam:

Monitor LCD
Kartę TV LCDtvBOX Media-Tech 4157
i stary dekoder Ferguson AF6318 z ktorego wczesniej mialem polaczenie z TV za pomocą kabla EURO-EURO

Chcę to połączyć ze sobą tak, żeby odbierać cyfrę :)

Ponoć potrzebny mi modulator, prawda to?

fifi1906 27.11.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisłaWieczysta (Post 822544)
np. canal + sport

Dziękuje pięknie!

wisłaWieczysta 27.11.2009 19:01

mam karnet na wszystkie mecze do sosnowca.

i teraz moje pytanie. czy jak będziemy mieli zakaz stadionowy (mam nadzieje że się odwołają i go nie będzie) klub odda mi pieniądze za to że nie będę mógł pójść na mecz.

ps. pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją i nie wiem.

tembeltsw 27.11.2009 22:23

siemka mam pytanie nie wie ktos gdzie mozna znalesc piosenke pt MAKARON SLUCHAJ GAZELA szukalem wszedzie ale niestety nie moge znalesc

szczebrzeszcz 27.11.2009 23:03

czemu w polskiej lidze koszyków grają dwie Polonie z Warszawy?:shock:

Kamyk 27.11.2009 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someone_TSW (Post 817747)
Miał ktoś z Was podobne objawy albo znacie kogoś takiego ? : codzienne wymioty, biegunka, częste bóle brzucha utrzymujące się dośc dlugi czas. Lekarz ogólny stwierdził że jest to za wysoki poziom kwasu żołądkowego bo wykonanych badaniach, dał jakieś tam tabletki. Tabletek już nie ma, a objawy dalej są.
Czekac aż samo przejdzie czy udac sie do gastrologa ? Ktoś obeznany w takich tematach ?

Według mnie jest to grypa żołądkowa.
Ewentualnie zapalenie błony śluzowej żołądka. Polecam zrobić gastroskopię (nieprzyjemne, ale da się przeżyć.)

Kurt 27.11.2009 23:42

Cytat:

czemu w polskiej lidze koszyków grają dwie Polonie z Warszawy?:shock:
Polonia Azbud Warszawa to stara klasyczna Polonia Warszawa. Druga to drużyna juniorów/młodych zdolnych... nie wiem z jakiej okazji powołana ale awnasowała w każdym razie do PLK. Kibice Polonii obie uznają i obu kibicują ;)

Dodatkowo w lidzę gra Trefl Sopot i Assecco Prokom Gdynia, które wcześniej tworzyly Prokom Trefl Sopot... na jakiej zasadzie to się odbyło... tego nie wiem. Ale ponoć od 1 strycznia zespół z gdynii będzie nazywał się Arka Gdynia. I kibice Arki już na niego chodzą ;). Także optymistycznie kończąc burdel mamy nie tylko w piłce... ;)

Żmijka 28.11.2009 00:25

W 3mieście to jest tak, że Asseco Prokom Gdynia to zeszłosezonowy Prokom Trefl Sopot. Po prostu zmienili miasto. Pan Krauze przeprowadził drużynę do Gdyni, bo tam powstała nowa hala i tam grają, a poza tym chciał mieć wszystko "w kupie". I rzeczywiście od nowego roku mają być Arką. Tyle że tym sposobem stracili kibiców z Sopotu przede wszystkim kibiców z Gdn.
W Sopocie powstała poprostu nowa drużyna. Nie ogarnełam tylko która drużyna gra na starej licencji, a która kupiła miejsce w lidze. Ale sądzę, że ta z Gdynii.

Wojtas 28.11.2009 00:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt (Post 822707)

Dodatkowo w lidzę gra Trefl Sopot i Assecco Prokom Gdynia, które wcześniej tworzyly Prokom Trefl Sopot... na jakiej zasadzie to się odbyło... tego nie wiem. Ale ponoć od 1 strycznia zespół z gdynii będzie nazywał się Arka Gdynia. I kibice Arki już na niego chodzą ;). Także optymistycznie kończąc burdel mamy nie tylko w piłce... ;)

Slabo sie polskim koszem interesuje ale Prokom widząc wieksze mozliwosci (hala,kibice itd) przeniosl zespol z Sopotu do Gdyni,...a w samym Sopocie zostal stary Trefl Sopot.

Ofsajd 28.11.2009 09:58

dostałem wczoraj mandat za picie piwa w miejscu publicznym, jeżeli go nie zapłacę w ciągu najbliższych 7 dni czekają mnie jakieś konsekwencje? jestem studentem i nie mam żadnych dochodów.

tembeltsw 28.11.2009 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ofsajd (Post 822760)
dostałem wczoraj mandat za picie piwa w miejscu publicznym, jeżeli go nie zapłacę w ciągu najbliższych 7 dni czekają mnie jakieś konsekwencje? jestem studentem i nie mam żadnych dochodów.

z tego co wiem sprawa zostanie skierowana do sadu rejonowego :) albo przyjdzie komornik :)

Zola 28.11.2009 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez haeno (Post 822425)
odnośnie kalkulatora

Do funkcji trygonometrycznych można wprowadzać dane na trzy sposoby - w stopniach, radianach i "gradach".
Ten ostatni bazuje na wycinku koła. Zazwyczaj gdzieś u góry na wyświetlaczu świeci się literka D,R,lub G (tak jest u mnie) odpowiadająca trybowi wprowadzania. Tobie z tego co sprawdziłem powinna się świecić G (zakładając, że kalkulator jest podobny do Casio). I dlatego liczenie sin20 nie oznacza sinusa z dwudziestu stopni tylko "gradów" i rzeczywiście wychodzi ok. 0,30. Jak zmienisz na stopnie to policzy poprawnie

Dzieki wielkie :) troche techniki i ... :)

Jot 28.11.2009 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tembeltsw (Post 822766)
z tego co wiem sprawa zostanie skierowana do sadu rejonowego :) albo przyjdzie komornik :)

Gówno prawda, nie wprowadzaj chłopaka w błąd. Sprawa kierowana jest do sądu, gdy nie chcesz przyjąć mandatu (najczęściej w trybie zaocznym-bez twojego udziału). Wydany zostanie wyrok i wtedy komornik przychodzi.
Ofsajd - tak to normalnie ze sprawą będzie cicho jakiś czas, później typ ze skarbówki przyjdzie z wezwaniem do zapłaty, choć czasem jest tak, że w ogóle nie przyjdzie i dadzą ci spokój. Nie masz nic to ci nic nie zrobią, ale jak zaczniesz pracować to ci ściągną z pensji albo ze zwrotu podatku plus koszty (jakieś 10zł).
Zapłać, niech się udławią tymi paroma złotymi.

Eternit 28.11.2009 14:23

witam, chciałabym zidentyfikować użytkowniczki tego forum, aby scharakteryzować język jakim się posługują.
Niestety, w profilu użytkowników nie ma określonej płci. szukałam za pomocą form gramatycznych przeglądając różne posty, ale to dość czasochłonne i w pewnym sensie można to nazwać syzyfową pracą.
Proszę, więc o podanie (jeżeli o możliwe) nicków dziewczyn, których wypowiedzi mogłabym zanalizować.

Pan Jotka 28.11.2009 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 822775)
Gówno prawda, nie wprowadzaj chłopaka w błąd. Sprawa kierowana jest do sądu, gdy nie chcesz przyjąć mandatu (najczęściej w trybie zaocznym-bez twojego udziału). Wydany zostanie wyrok i wtedy komornik przychodzi.
Ofsajd - tak to normalnie ze sprawą będzie cicho jakiś czas, później typ ze skarbówki przyjdzie z wezwaniem do zapłaty, choć czasem jest tak, że w ogóle nie przyjdzie i dadzą ci spokój. Nie masz nic to ci nic nie zrobią, ale jak zaczniesz pracować to ci ściągną z pensji albo ze zwrotu podatku plus koszty (jakieś 10zł).
Zapłać, niech się udławią tymi paroma złotymi.

Sąd grodzki a nie rejonowy. Rzeczywiście rozprawa sie może odbyć w trybie zaocznym-tj,bez twojego udziału. Mandaty lepiej przyjąc gdzyż dolicza ci jeszcze koszta rozprawy. Ale jezeli nie przyjałes to może sz też liczyć na to , że ktoś oleje sprawe , gdzy takich jak ty jest duuuużo.

Kobieta_Wislak 28.11.2009 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 822836)
(...) Proszę, więc o podanie (jeżeli o możliwe) nicków dziewczyn, których wypowiedzi mogłabym zanalizować.

ale zanalizować do czego? w jakim celu?

Eternit 28.11.2009 14:55

potrzebne mi takie informacje do części pracy licencjackiej:)

Cinek1906 28.11.2009 15:06

potrzebuje znalesc sklep z takimi pierdołkami do smyczek.

np jakiegoś misia małego czy coś, co mógłbym dopiąć do kluczy.

orientuje sie ktos gdzie znajde takie akcesria?:>

Jot 28.11.2009 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 822841)
Sąd grodzki a nie rejonowy. Rzeczywiście rozprawa sie może odbyć w trybie zaocznym-tj,bez twojego udziału. Mandaty lepiej przyjąc gdzyż dolicza ci jeszcze koszta rozprawy. Ale jezeli nie przyjałes to może sz też liczyć na to , że ktoś oleje sprawe , gdzy takich jak ty jest duuuużo.

Oczywiście miałem na myśli tylko i wyłącznie Sąd Grodzki :)
Jeśli nie przyjął, to równoznaczne jest to z podważeniem decyzji wydającego mandat, a takich spraw oni nie puszczają, uwierz mi. Za nieprzyjęty mandat ściga Komornik Sądowy a za przyjęty tylko i wyłącznie Urząd Skarbowy taka jest różnica.

tomo 28.11.2009 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 822853)
Oczywiście miałem na myśli tylko i wyłącznie Sąd Grodzki :)
Jeśli nie przyjął, to równoznaczne jest to z podważeniem decyzji wydającego mandat, a takich spraw oni nie puszczają, uwierz mi. Za nieprzyjęty mandat ściga Komornik Sądowy a za przyjęty tylko i wyłącznie Urząd Skarbowy taka jest różnica.

A ja mam niezapłacone mandaty (z dni 9.06 i 8.08 bieżącego roku). Do tej pory nie zapłaciłem za te mandaty (w sumie to jest 400 zł za nadmierną prędkość), płacić je teraz czy czekać już na wezwanie i zapłacić razem z odsetkami ? domyślam się, że w tym chorym systemie gdybym zapłacił teraz to pewno jeszcze przyszłoby wezwanie do zapłaty odsetek... .
Niech ktoś kumaty mi to wyjaśni!

Pozdro

Wiselka1906PBZ 28.11.2009 15:44

mógłby ktoś polecić TANIE baseny w Krakowie ?

edit : Dzięki Cinek1906 ale zapomniałem dodać że gdzieś w północnej części Krakowa ;)

Cinek1906 28.11.2009 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiselka1906PBZ (Post 822885)
mógłby ktoś polecić TANIE baseny w Krakowie ?

na kurdwanowie:)

9zł normalny na godz;)
7zł ulgowy];

Ofsajd 28.11.2009 16:22

dzięki za odpowiedzi :) w najbliższym czasie pewnie go nie zapłace bo nie mam z czego ;P a mandat przyjąłem.

maTyS. 28.11.2009 17:48

nie mogę nigdzie znaleźć pełnej wersji gry Rally Championship 2000.. wie ktoś skąd mogę ściągnąć ?

dawidTS 28.11.2009 17:59

zapoda ktoś link do meczu Wisły z AZS Gorzów w PLKK? wiem,ze to można oglądnąć na sport.tvp.pl ale nie wiem w jakiej zakładce to jest :(

janko04 28.11.2009 18:41

http://rutube.ru/tracks/2663113.html...rue&bmstart=52

powie mi ktos dlaczego karny tu byl?

wislak_92 28.11.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 823000)
http://rutube.ru/tracks/2663113.html...rue&bmstart=52

powie mi ktos dlaczego karny tu byl?

W telewizyjnych powtórkach ciężko dopatrzyć się przewinienia Polaka na Fredericu Piquionne. Zawinił raczej Vidić, który przytrzymywał Piquionne za koszulkę.

devilpage.pl

medyk 28.11.2009 19:30

działa wam strona PT ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl