![]() |
Tak
miliony znaków |
Feio był odpowiedzialny za stałe fragmenty, a jak one w poprzedniej rundzie wyglądały sami wiemy. Bardziej tłumacz niż taktyk. Z jego wypowiedzi na kanale pamiętam tylko w kółko nawijanie o "mikrocyklu treningowym"
|
Cytat:
|
pamiętajmy że my go właśnie z Legii wyciągneliśmy (było to przedstawiane jako wielki sukces Junco)
|
To nie Junco go wyjął. On tu przyszedł przez Junco.
|
Cytat:
Stałe fragmenty>? aa czyli cos co u nas nie istnieje.Rożne to jest jakaś parodia,juz wiemy ze zaraz pojdzie kontra przeciwnika. Jesli to on za to odpowiadał to dobrze ze juz go nie ma,tez pamietam jego radość i łzy po meczu z cracurvą ale to nic nie zmienia. |
bardzo ciekawy wywiad , wiele aspektów poruszonych , naprawde pouczająca lektura
http://weszlo.com/2018/01/26/marzyle...ic-udowadniac/ |
Marcelo strzelił wczoraj swoją pierwszą bramkę w Ligue 1.
|
Bardzo dobrze że pozbyli się tego Goncalo Feio, bo już nie mogłem słuchać jego bajeczek o byciu kapitanem Benfiki. A prawda jest taka, że facet w Portugalii nie kopał piłki nawet w jakiejś "Pcimiance", bo nie ma jego osoby w bazie portugalskiej federacji, w której są wszystkie osoby które kiedykolwiek grali tam w orlikach, trampkarzach, juniorach itd.
Feio był zwykłym studentem z Erasmusa, co grał w piłkę nożną, co najwyżej na wuefie, kiedy załapał się na wolontariat do Legii. Co ciekawe nie rozpowiadał wtedy bajeczek o graniu w Benfice i ckliwych historyjek o rzekomej kontuzji która przerwała mu karierę, które media sprzedawały teraz bez żadnej weryfikacji. Mówił wtedy, że wygrał w konkursie staż w Benfice. Ciekawe czy w rzeczywistości odbył w tej Benfice chociaż staż? Student który nie grał nigdy w piłkę popracował sobie w Legii i niestety ktoś z Akademii Wisły uwierzył w jego "fachowość" i powierzył mu szkolenie naszej młodzieży. Traf chciał, że jako tłumacz poszedł później do pierwszego zespołu Wisły i co najgorsze powierzono mu ustalanie taktyki meczowej. Skończyło się to jak skończyło, czyli strzeleniem 0 goli z rzutów rożnych, a straceniem całkiem sporej liczby. Nie wiem dlaczego włodarze klubów nabierają się na takich gości, tylko dlatego że pochodzą z zagranicy. |
Pareiko obchodzi dzisiaj swoje 41 urodziny
|
Od czasów Parieko to my dobrego bramkarza nie mieliśmy.100 lat!
|
Cierzniak zachował się jak się zachował, ale bronił dobrze.
|
Cytat:
|
Cos ostatnio Ci co uciekaja to pod koniec bardzo dobrze graja, tak bylo z Pawelkiem ostatnie pol roku przed odejsciem zlapal fantastyczna forme
|
Cytat:
Carlitos - 21 meczów - 1855 minut. Carlitos też jest za krótko by coś powiedzieć? Nie porównuję zawodników, pozycji itd., jedynie zwracam uwagę, że czasu było dość - a na pewno dość by >móc coś powiedzieć< :-) Ja tam się wtedy cieszyłem, że pierwszy raz od długiego czasu mieliśmy pewnego bramkarza, który dawał nie tylko dawał spokój, ale też coś ekstra. Myślę, że nie tylko ja. Dlatego m.in. potem była taka afera - gdyby był słaby ani nie zainteresowałyby się nim Legia, ani by jego odejście (i sposób) tak nie wkurzyło większości. PS: przykład - https://youtu.be/0F0hWSEKrC0 |
Ok, ale czy nie było tak, że Carlitos strzelił bramkę już w pierwszym meczu i trzymał formę przez całą rundę, a Cierzniak powoli się rozkręcał, by szczyt formy złapać na koniec rundy?
|
Cytat:
Miał kapitalne mecze z Lechem czy Legią, które były na starcie sezonu, potem grał głównie dobrze lub bardzo dobrze. Edit: Czaro, i tak klasa, że umiesz tak napisać - większości forum (i społeczeństwa) do głowy nie przychodzi, że mogą się pomylić :-) |
Ok, może mi się pomyliło.
|
Pamiętam te mecze z eLkami co Cierzniak bronił, w jednym wybronił co musiał (trochę było strzalów na tzw notę), w drugim zagrał bardzo dobre zawody. Weszlo uczyniało go graczem meczu, żeby pokazać, że Lech/Legia była lepsza od nas w tamtym meczu, a to nie była prawda. Moim zdaniem dostał tę nagrodę grubo na wyrost.
Cierzniak fajnie bronił, solidnie, bez wtop - ale też nie zagrał wystarczająco dużo razy, żeby mieć szansę je narobić. I nie ma co porównywać do napastnika, bo wkład napastnika widać od razu po golach, a solidność bramkarza można ocenić dopiero w dłuższej perspektywie. Po przejściu do L usiadł i się nie podniósł i tak naprawdę nikt nie wie czy gdyby grał dalej u nas to zagrałby kolejną bardzo dobrą rundę czy zaczęły by się babole. |
Nie wiem, staram się nie czytać weszło. Za to portale (około)wiślackie już tak. Jeżeli kibice Wisły wybierają go graczem meczu z Lechem ze średnią 9.09 i graczem meczu z Legią ze średnią 8.37, potem jeszcze w kilku innych meczach - to dla mnie dość jasny sygnał. Obejrzałem skrót jeszcze tego drugiego meczu. Przykładowe typowe sam na sam z Nikoliciem: obronić końcami palców piłkę zmierzającą przy słupku do bramki to raczej ani nie jest tzw. interwencja na notę, ani niestety coś co potrafiłby którykolwiek z naszych bramkarskich ananasów w ostatnich latach.
Nie ma co dyskredytować jego poziomu gry w Wiśle tylko dlatego, że potem się fatalnie zachowal. |
Cytat:
|
Nie chodzi czasem o Kurdziela?
|
Cytat:
|
on jest teraz drugim trenerem pejsow??
|
Tak od czerwca tamtego roku
|
Cytat:
|
Tata dzisiaj obchodzi dzisiaj 44 lata 100-lat!
|
CD Feirense, w którym rezerwowym bramkarzem jest były zawodnik Wisły Michał Miśkiewicz, ściągnęło zimą do siebie Ze Manuela oraz Rafaela Crivellaro :D
|
Zbierają sieroty po Wiśle? :D
|
Sikorski zaszalał na Cyprze
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...z-hat-trickiem Ależ gwiazda wypłynęła od nas w świat .... ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl