![]() |
Cytat:
I nie nie zakładamy (złej woli) - przynajmniej nie ja. Po prostu zauważam, że zdarzają się dziwne przypadki. Nie tylko Małęcki i Kokoszka ale też i Uche i Dolha. Kłótnie z Kosowskim (szacun dla niego, że potrafił się dogadać z klubem - bo jak widać zachował się naprawdę OK, ale kto pamięta sytuację - to wie, że było ostro). Do tego wymuszone odejście Frankowskiego "z dnia na dzień" też było dość "dziwne". Jakieś dziwne ruchy z Brożkami (głównie Piotrkiem). Wydaje mi się więc, że to nie zła wola - a raczej nazwałbym to swego rodzaju nieudolnością. Tak z ciekawości - czy w jakimś innym polskim klubie było tyle tego typu przypadków? Legia - Lech? Mówię o takim otwartym buncie, a nie np. o odejściu za określoną w kontrakcie kwotę? Fakt - faktem. Małęcki pobił jak na razie wszystkich w "kalibrze" swojej sprawy. |
Cytat:
" Niestety, im dłużej Małecki gra w Wiśle, tym więcej osób odczuje ulgę, gdy już z niej odejdzie" |
Cytat:
|
Ale o jakim wy buncie gadacie,co? Tam ludzie powiedzieli, ze chca zmiany warunkow i grali. A on najpierw powiedzial, ze nie bedzie gral a potem reszta sie domysla o co panu pilkarzowi biega...
Szkoda juz mojej klawiatury na tego palanta. Poczekajmy do jutra i sie okaze co klub postanowi. |
Cytat:
Wolfy - jeżeli chodzi o merytorykę swoich wypowiedzi przekazał tyle: 1) Rozumie Małeckiego - który z powodów braku nowego kontraktu może przeżywać frustrację - biorąc pod uwagę stosunek jego zarobków do zarobków innych często mniej przydatnych graczy; 2) wskazał niedobrą praktykę działania klubu - w odniesieniu do wychowanków, którzy powinni grać za pół darmo, ku chwale ojczyzny, a nowe nabytki mogą zarabiać kokosy; 3) stwierdził, że w sprawie z Małeckim klub jest w ciężkiej dupie, bo cięzko będzie go w ciągu tygodnia wytransferować, a gdy skorzysta z Prawa Webstera, to zostanie nam parę groszy, które może i ktoś zapłaci a może nie (casus Kokoszki).... I za to spotkał Wolfy'ego klasyczny LINCZ forumowy. Bo WOlfy popiera Małeckiego, ba WOlfy jest Małeckim, albo pewnie jest Bolkiem, a jak nie to pewnie jeszcze kimś innym - inwencję w tej sprawie zostawiam kolegom userom. Tak napisać może ktoś kto nie rozumie czytanego tekstu - ja tak właśnie zrozumiałem wpisy Wolfyego i wątpię abym się mylił, natomiast WY każecie się tłumaczyć gościowi, że nie jest wielbłądem atakując go wręcz w chamski sposób..... Ciekaw jestem kto z Was wielcy Userzy zachowałby się inaczej w następującej sytuacji: 1) Zaczynacie pracować w firmie - okres próbny - kasa 1000 zł 2) po 3 miechach - umowa o pracę na 10 lat, stoi 3000 zł 3) po 2 latach pracy jesteście doświadczeni - więc w ramach pracy zespołowej na Was spada znaczna część obowiązków - wynagrodzenie pozostaje bez zmian 4) w 4 roku zatrudniają Heńka, który robi połowę tego co Wy, ale zaqrabia 6000 zł. I teraz najlepsze - idziecie do szefa i mówicie chcę podwyżki, ja mam w ch....j więcej obowiązków i roboty niż Heniek, więc powinienem zarabiać lepiej. Szef - OK dostaniecie podwyżkę - 4.500 zł, ale umowa na nowe 10 lat ...... Ale szefie, przecież Heniek zarabia więcej !!!! No ale on jest z zewnątrz a wy opoka naszej firmy, Wy tutaj jesteście niezbędni, a jego w kązdej chwili możemy się pozbyć..... Oczywiście rozumiem, że wszyscy przyjmujecie podwyżkę, albo dalej rypiecie na starych zasadach ????No i oczywiście bez żadnej frustracji !!!! Witku - zacząłem od Twojego cytatu - przypomnę CI Twoją dyskusję z kilkoma "mistrzami" w temacie pod tytułem "Ile punktów trzeba zdobyć aby zająć.....". Temat mniej chodliwy niż Małecki, więc mniej adwersaży - ale wszyscy na tym samym poziomie. Ty mówisz o statstykach a oni sobie. Na kon iec po sezonie jeden z nich z satysfakcją stwierdził, że oczywiście miał rację..... Tak samo wyglądało z mojego punktu widzenia dyskutowanie Wolfyego z tymi, którzy po nim tańcowali..... Co do legalistów, którzy tak hałłakują, że umów trzeba przestrzegać: Czy tak samo powoływaliby się na te teksty, gdyby w styczniu Mały przyjął 10% podwyżkę, przedłużył kontrakt o 3 kolejne lata, ale wpisałby sobie kwotę odstępnego na poziomie 500 tys euro i po miesiącu podpisał kontrakt z Terekiem Grozny ???? Generalnie te ostatnich 20 stron wpisów w tym temacie powinno zostać usuniętych PS Ciekawe, że niewielu sie zastanowiło nad tym, że najpierw była wersja, o wyjeździe Małego w trakcie meczu z Liege, a z kolei Wilk mówił o przeproszeniu kolegów w szatni i rezygnacji Małego z wyjazdu do Lubina ???/ PS2. Zgadzam się, że Mały od września gra słabo, dużo słabiej niż nas do tego przyzwyczaił, też mnie wkurza jego przerastające ego - gdyby pooglądał kilka meczów we własnym wykonaniu być może zobaczyłby na czym polegają jego błędy. Zgadzam się też, że Mały w Wiśle raczej miejsca już nie zagrzeje. Najlepiej gdyby pojawił się jakiś rosyjski krezus z paroma milionami euro, ale na to nie mamy czasu... PS 3 Witku nie wkurzył CIę post Cytat:
|
Niech się ten serial skończy wreszcie. Ja bym przyjął z ulgą jutro jeden z następujących komunikatów:
1) Małecki podpisał nowy kontrakt 2) Małecki został sprzedany 3) Rozwiązano kontrakt z Małeckim ME, przeprosiny bez kontraktu, klub Małeckiego to dalej problem nierozwiązany. |
Cytat:
Choćby zarabiał 2 tysiące to nie powinien się tak zachowywać. Stracił całe uznanie i szacunek w moich oczach. Głupio mi, że kilka razy go broniłem, bo Patryk wyszedł po prostu na obłudnika... I sprawdza się to co mówiłem kiedyś - Cupiał nie wybacza i to jest na pewno jeden z powodów, dlaczego Mały podwyżki nie dostał - bo nie oszukujmy się, gdyby Cupiałowi zależało na kasę, to podpisałby nowy kontrakt i zostałby natychmiast sprzedany. |
Cytat:
Cokolwiek klub postanowi będzie złe bo straci na tym pieniądze albo wizerunek. Znając emocjonalne podchodzenie to spraw związanych z zarządzaniem skończy się pewnie na dyskwalifikacji bądź rozwiązaniu kontraktu co w mojej opinii będzie błędem. |
Cytat:
-Szefie .......e nie przychodzę jutro do pracy. Tak w ogóle to już nie chcę tutaj pracować. Ciekaw jestem co byś zrobił będąc moim szefem? Czekam na odpowiedź. |
Cytat:
|
Mam cicha nadzieje, ze jeszcze go w ostatnich dniach okienka wytransferuja gdzies do Rosji.
|
6 miesięcy dyskwalifikacji wystarczy
po tym czasie nikt go nie wykupi nawet za to 750000 zł |
Cytat:
Cytat:
|
Cezary Wilk odniósł się także do kwestii Patryk Małeckiego, który nie udał się wraz z zespołem na mecz do Lubina. „Patryk sam w szatni po meczu ze Standardem zakomunikował trenerom, że nie chce być brany pod uwagę przy ustalaniu osiemnastki meczowej na mecz z Zagłębiem i wysłuchano jego prośby” – tłumaczył.
Urlop na żądanie ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kontrakt jest szerokim pojęciem obejmującym zarówno umowę o pracę sensu strico jak i umowę o świadczenie usług sportowych.
W większości wypadków do obu z nich znajduje zastosowanie k.p. bądź to ze względu na naturę umowy (umowa o pracę) bądź to ze względu na inkorporowanie w treści umowy określonych zapisów z kodeksu pracy. por. np. ten artykuł, a w szczególności s. 103 http://www.cos.pl/sw/12/93.pdf @SedTS Słowa Małeckiego padły na treningu, który obył się po meczu z Liege. Nikt nic nie przekręca. |
Cytat:
|
większego PRYMITYWA w histori tego klubu nie było...nie wyobrażam sobie aby taki człowiek reprezentował Wisle chocby 24h dlużej...to nie jest kwestia pilkarz profesjonalista lub nieprofesjonalista, w gre wchodzą elementarne zasady kultury osobistej i szacunku dla drugiej strony i tego ze samo w sobie nazwisko nie ma wartości nadrzędnej...dla osób dorosłych w miare ukształtowanych sytuacja jest dosyć łatwa do oceny i ewentualnych wniosków i opinii ale trzeba mieć na uwadze ludzie młodych lub wręcz dzieci, które oglądają i czytają jak pseudo idol traktuje ludzi, zawód i pewne wartości i to ma być akceptowane tolerowane ? do jakiej granicy? az wkoncu napluje doslownie w twarz Wiślakom ?...mam nadzieje i tego życze temu człowiekowi że jeśli nie Wisła to życie go wyprostuje...a wtedy będzie płacz i zgrzytanie zebów...
i jeszcze dwa słowa o niedawnym poparciu sektora, ktory mieni sie Armią Bialej Giwazdy...jesteście siebie warci... a jako "rycerze" Reymana powinniście być bardziej otwarci :) bo idol patrzy z zatroskaniem na usilne kreowanie idola.. |
Cytat:
2. Do Muchy pretensje wynikały z tego, że dużo gadał o tym, że da Legii zarobić i w ogóle Legia jest super, a potem nawiał przy pierwszej okazji. Chociaż generalnie bardziej były pretensje - zero zdziwień - do idiotów właścicieli, którzy go za darmo wypuścili. |
Cytat:
Nie dajcie sie nabierać na bzdety, tak jak pisałem, gość niedawno dymał na przystanek zaliczenie robić, a teraz udaje menago który ma dłuższy staż pracy niż okres studiowania :shock: Obracać cudzymi pieniędzmi każdy potrafi-najwyżej go wyleją, zabaw zaczyna sie gdy dyrygujesz swoim groszem i możesz utopić. Obrońca Patryka zawsze wyzywał wszystkich od pokemonów podczas krytyki nastoletnich fochów, a teraz w krytycznej sytuacji gdzie wie, że jego przemyślenia i posty były g. warte próbuje zachować twarz pisząc przyziemniej. Dokładnie mam takie samo zdanie jak oldp., Patryk mógł zacisnąć zęby, pokazać się przed Euro, prawdopodobnie nigdy więcej takiej szansy/okazji nie będzie mieć. Utratę punktów w Lubinie zawdzięczamy: Pareice, Pajlicowi i.... Małeckiemu (znacząco osłabił drużynę, mógł zrobić wejście smoka zmieniając Ilieva a zrobił wejście do Me) |
Cytat:
Nie wiem od kiedy to kółka i drybling z głową w dół przeciwko trzem chłopa dają przewagę w czymkolwiek. Może powinien wykonywać rzuty rożne? Nie wiem o co Wam chodzi. Facet podjął decyzje i teraz znając życie nie poniesie żadnych konsekwencji. Zapewne dostanie podwyżkę i sprawa ucichnie.Bo jak tutaj ktoś ujął, klub jest winien fochom piłkarza:) Na plecach wytatułuje sobie Kazia Kmiecika i będzie git. Tak czytam niektorych z Was i niektórzy są kosmitami:) |
Cytat:
Nie prześcigajcie się już w wymyślaniu przestępstw i przewin Małeckiego. Jutro się okaże co będzie dalej i nie ma co się podniecać. Ja tylko pytam co z kontraktami reszty naszych miejscowych. Luzik puki znów któremuś nie puszczą nerwy? No to luzik. Klub jest winien fochom, bo znają gościa nie od dziś, a dopuszczają do patologicznych sytuacji. Żal było dać pare tysięcy więcej, mieć spokój i perspektywę kasy z transferu? To teraz na dwa dni przed meczem o awans do 1/8 LE tematem numer jeden jest , jakiś grajek zamiast forma zaspołu. Tylko naiwniak wierzy że jest to wyłącznie wina Małeckiego. Nie mogli mu dac jakichś frytek bez zmiany długości kontraktu? Żeby się mógł kolegom pochwalić. A tak się z niego śmieją, że niby gra w pierwszym składzie, a zarabia jak rezerwowy, przepraszam gorzej niż rezerwowy. To samo pewnie słyszy Wilk. Czy to jest normalne? |
Nie widzę innego wyjścia jak postąpić z Małeckim tak jak z Uche.
|
Cytat:
A kto jak nie Małecki mógłby przesądzić o losach meczu? Może wpadłby jakiś strzał z 40 metrów... Wiadomo,że Patryk wykonuje bardzo słabo rzuty rożne, podejmuje w większości błędne decyzje, ale jakby nie było posiada jak na naszą ligę ponadprzeciętne umiejętności i 1 na 10 jego sztuczek wychodzi, a u innych nawet rzadziej. Nie do wiary dla mnie jest tłumaczenie przez pryzmat zarobków. Okazanie zrozumienia :) Ileż razy tolerowane było podobne zachowanie? Dała Wisła podwyżkę Brożkowi ? Dala, dała Błaszczowi, dała. Taki kretynizm nie może być niczym tłumaczony, przecież ma menagera, wiadomo że PAtryk nie potrafi odróżnić brutto od netto i dalej myśli że podatek vat to 22%, ale człowiek, którego najmuje powinien mu to wytłumaczyć. Jak można postąpić w tak dziuniowaty sposób przed walką o odzyskanie miejsca na podium i ważnym meczem LE? odp: Cytat:
|
Ja jestem tylko ciekaw jak po takiej żenadzie P.Małecki spojrzy w oczy chłopakom z młyna którzy stali za nim nawet gdy obrażał część widowni na R22?A jak przypomnę sobie w jaki sposób potraktowano T.Frankowskiego gdy on odchodził z Wisły wyzywany judaszem i spojrzę na to co Franek zrobił dla Białej Gwiazdy to jest mi po ludzku wstyd!NIE dla Małeckiego w Wiśle!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie z dnia kiedy Mały zszedł od razu do szatni bo wtedy ani Moskal ani Czarek nie mieli możliwości spotkania się z nim. Cytat:
Jak już Mały ma jakieś pretensje / brak normalnej komunikacji to względem władz klubu, a nie kibiców. Małecki ma wielu przyjaciół - fanów Wisły i Lechii. To co się odgrywa to Małecki vs władze klubu. I oni w to nie ingerują. Wielu rzeczy się nie przeskoczy, choćby się chciało, stąd nie wszystko od niego już zalezy. |
Cytat:
Pokazał swoim zachowaniem gdzie ma tak naprawdę kibiców, kolegów z boiska, trenera i klub! Mnie jako sympatyka Wisły bardzo ubodło jego podłe zachowanie i nie zamierzam twierdzić, że to sprawa tylko między klubem a Małeckim. |
Cytat:
Twierdzenie, że to sprawa Małecki vs klub to chowanie głowy w piasek. Pewnie niektórym, którzy stali za nim murem, jest teraz głupio się odezwać i odsuwają sprawę od siebie. Nie da się Panowie, nie da się. Skoro utożsamiamy się z Wisłą, to Mały tak samo plunął nam w twarz. Taka jest brutalna prawda. |
Cytat:
Gdzie ja mam klub to tez Ci mogę powiedzieć, względem kibiców, ultrasów, SKWK niejeden raz zachowywali się jak najemnicy a na propozycję o złotówkę od biletu z sektora C na oprawy Basałaj odparł że w mafijnych grach uczestniczyć nie będzie. Co jedyne to Małecki mógł bardziej lightownie podejśc do Moskala. Mimo wszystko on tu najmniej zawinił, mimo że również ma gówno do gadania w tym klubie. |
Patryk zaprzeczył wtedy wszystkiemu co podobno jest dla niego najważniejsze. Olał mecz i kibiców. Znieważył trenera, który nomen-omen jest jedną z legend Wisły więc częściowo też i Kazimierza jako piłkarza. Olał kolegów z drużyny idąc obrażony do domu. W szatni powinna panować atmosfera jeden za wszystkich, a nie jak mi się chce to zagram.
@aNouc: A tyle razy ile SKWK swoim pożal się Boże honorowym postępowaniem szkodziło klubowi, czepia się ktoś tego? |
Na ence przed chwila mowili ze Malecki poprosil zeby moc grac z mloda ekstraklasa.
|
Cytat:
|
Cytat:
Małecki może i kocha Wisłę, przynajmniej tak się afiszuje, może nie raz wspomógł ultrasów, może zna przyśpiewki i jest gotów kibicować z nami na młynie, może umie grać w piłkę ponadprzeciętnie, ale ma niewyparzony pysk. Dopóki nie zrozumie, że to nie on jest tu główną gwiazdą, że piłka nożna to sport zespołowy, a nie indywidualny, to lepiej niech się trzyma z dala od drużyny, bo tylko psuje niezłą atmosferę. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po paru takich feletionach SKWK celowo Stowarzyszenie już drugiego dnia zorganizowało zebranie i co się okazało? z 500 osób krzyczących na SKWK tutaj na forum przyszła może ... 1 osoba Zresztą nie o SKWK rozmowa. |
Cytat:
Jeżeli nieobecność kogoś słabego, osłabia drużynę to znaczy ni mniej ni więcej, że drużyna jest jeszcze słabsza niż nieobecny. To przecież proste. Dlatego się zdecyduj. Albo Małecki jest słaby, albo osłabił drużynę. |
Cytat:
Poza tym przejrzyj na oczy - bronisz Małeckiego który jest jeszcze emocjonalnie tak naprawde rozkapryszonym dzieckiem i uważa siebie za pępek swiata? Próbuje ugrać coś dla siebie jawnie plując w twarz wszystkim kibicom. |
Szanowny Panie Małecki.Tu piknik.
Mam niezmierną satysfakcję że 08 listopada na naszym forum przepowiedziałem cytuję "Jest małym (duchem) człowiekiem i niebawem to pokaże.Wielkim Wiślakiem nie będzie.Nie ma szans.Posłuchaj starszego.Amen. |
A czym sobie Tomek Frankowski zasłużył na obelgi w stylu "jesteś judaszem" gdy odchodził w cywilizowany sposób z Wisły?On swoich kibiców nie dzielił na lepszych i gorszych nie odwracał się od reszty zespołu o trenerze nie wspomnę.Więc śmieszne są argumenty że Małecki ma konflikt tylko z klubem.NIE dla Małeckiego w Wiśle!!!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl