![]() |
JrQ - ja wiem, że Melikson się dobrze prezentuje, ale co ty gościu .......isz? Gra u nas pół roku a już jest najlepszy w historii?
|
Cytat:
Edit: arti chyba wyczerpał temat "najlepszego piłkarza w historii Wisły". Ale tak to jest jak na forum udzielają się sami wszystkowiedzący, dla których historia Wisły to ostatnie max 10 lat. |
Cytat:
A właśnie niekoniecznie "góra 5 mln".. jeśli w fazie grupowej jednych z rozgrywek europejskich Maor zakręci kilka razy jakimiś poważnymi obrońcami z mocnych zespołów, jeśli jego kariera w reprezentacji potoczy się jak ostatni jego mecz z kadrze i np Izrael awansuje do Euro 2012 to wartość Meliksona naprawdę może być wyżej oceniona. Oczywiście to jest scenariusz... "jeśli" Bo równie dobrze ( tfu tfu ) ktoś zamiast trawy, wślizgiem skosi nogi Izraelczyka to jego wartość może nie osiągnąć nawet 3. A na razie miło się ogląda takiego zawodnika w Polskiej lidze. Jak we wszystkim.. życie i czas pokażą. |
Cytat:
Kropka. |
Cytat:
105 lat historii Wisły, grali tu przez wiele lat mistrzowie olimpijscy, medaliści MŚ, wielokrotni królowie strzelców ligi, sukcesy w PEMK (1/4), PUEFA - 1/8, wielokrotni MP. Ale najlepszy w historii jest nie Kmiecik (Mistrz IO 72, wice - 1976, 3miejsce MŚ 1974, PEMK-1/4, 4xkról strzelców - 153gole w lidze dla Wisły) nie Żuraw, nie Franek, nie Błaszczu (który jak dotąd osiągnął najwięcej po wyjeździe zagranicę z Wiślaków) , nie Szymanowski, Musiał, nie przed- (np. Reyman) i powojenne gwiazdy (Gracz, Kohut,i inni) tylko Maor, który gra u nas pół roku. Bardzo mnie cieszy Jego gra, Jego klasa, Jego obecność w Wiśle - oby jak najwięcej takich i lepszych graczy w naszym Klubie, ale poluzujcie. MP i wejście do grupy LE po rozwaleniu Skonto i Litexu to nie jest jeszcze aż tyle żeby tak piać. Będzie LM, będą następne piękne mecze to zobaczymy-bedziemy piać. Oby to nastąpiło. 7,5 czy nawet 5 baniek - to jeszcze trzeba zrobić parę rzeczy - LM i w niej fajna gra, a nie manto w każdym albo 3/4 meczów + bdb gra i jakieś sukcesy (na miarę możliwości) w reprezentacji. Teraz to nie ma o czym mówić - oby od dziś do zimy wartość Maora wzrosła o co najmniej 100 procent:) Jeszcze co do ew. 10, 7,5 czy 5 baniek od Turasów... jak zobaczą jak się (najprawdopodobniej) wypuścili przepłacając tyle za Mierzejewskiego to już tak łatwo nie będą sypać piątkami za grajka z ligi polskiej, więc jeden kierunek już wkrótce może być lekko spalony. |
Cytat:
Nie twierdzę, że mam monopol na prawdę - ale na tą chwilę zdania nie zmieniam; 5 mln będzie sukcesem i będzie możliwe do uzyskania teraz lub zimą, potem już nie. Żeby nie było - uznaję klasę tego zawodnika, mimo że nie gra w moim ukochanym klubie. Ale właśnie dlatego, że gra dla Wisły a nie dla Legii mogę spróbować bez emocji ocenić jego wartość. |
Fajnie,że już sprzedajecie Turkom Meliksona,ale on tam nigdy nie pójdzie,ani oni się po niego nie zgłoszą.Ot tak,po prostu.
|
Cytat:
Tylko najlepszym od przyjścia Cupiała. Poza tym dzisiejszy futbol ma się nijak do starego. Jest jednak różnica między DOKONANIAMI a UMIEJĘTNOŚCIAMI. Ty podajesz sukcesy, tyle tylko że Ci piłkarze dzisiaj nie łapaliby się na rezerwę. Dlatego nie można pisać o pełnej historii tylko tak własnie od czasów wejścia Cupiała kiedy futbol stawał się bardziej profesjonalny a piłkarze coraz lepsi. Oni mieli swój rozdział i swoją filozofię gry i dzisiejszych piłkarzy nie można z nimi równać bo jest to najzwyczajniej bezsensowne. Cytat:
Zresztą co to ma do rzeczy, to czy Mierzejewski wypali czy nie. To tak jakby któryś z klubów ściągnął piłkarza z Hiszpanii który okazałby się klapą i stwierdzili że nie ma sensu już brać graczy z tego kraju. Znów typowe Polskie marudzenie. Przed meczem z Litexem 90% forum obawiało się tego meczu. A po meczu że to żaden wyznacznik. I niektórzy niech wrzucą na luz bo oczekują że Melikson w pojedynkę będzie wygrywał z Manchesterem i Barcelonami. Tak się ujebaliście tego zdania że od dziś wyznacznikiem będzie czy roz.......i Bayern czy inny Real. Dopiero wtedy się zastanowimy czy jest wart choćby 8 mln euro. I to po dłuższym zastanowieniu. :lol: Przecież to drobnostka. Zluzujcie co poniektórzy bo drugim Messim nie jest, ale też nie umniejszajcie jego umiejętności tłumacząc to jakimś tam meczem z amatorami z Łowecza. Zresztą nie o Łowecz tu tylko chodzi bo gołym okiem widać że gość ma zadatki na bycie kimś w piłce. |
Niech rozwali APOEL. Mi wystarczy do szczęścia :) A jego sprzedażą bym się tak nie podniecał. Nic fajnego, bo żaden tuz tutaj nie przyjdzie za niego. A zazwyczaj jak wyciagamy z transferu 3 miliony, to reinwestujemy w jednego zawodnika maksymalnie 700-800 tysięcy i to przy dobrych wiatrach raz na parę lat (Jirsak, Melikson)
|
Cytat:
dawniej w piłkę grało się inaczej ja nie piszę o żadnych osiągnięciach (choć niedługo zagramy w LM, to pewnie zmienisz zdanie...), tylko o czysto piłkarskich umięjętnościach |
Cytat:
ufff odetchnąłem, myślałem, że niedługo za darmo odejdzie :rotfl: ... ludzie dajcie sobie spokój z tymi wyimaginowanymi kwotami... jak go sprzedamy za dobre pieniądze to dobrze, a jak nie to jeszcze lepiej z pożytkiem dla drużyny... wy materialiści :P |
Cytat:
Nieważne, że byli jacyś mistrzowie olimpijscy medaliści MŚ, wielokrotni królowie strzelców ligi, sukcesy w PEMK (1/4), PUEFA - 1/8, wielokrotni MP Pod wzgledem piłkarskim kazdy z nich (moim zdaniem, ale chyba nie tylko) mógłby Maorowi buty czyścić, albo sznurówki wiązać... To, że Kmiecik był Mistrzem IO 72, wice - 1976, 3miejsce MŚ 1974, PEMK-1/4, 4xkrólem strzelców - 153gole w lidze dla Wisły) że Żuraw strzelał, że Franek strzelał, że Błaszczu (który jak dotąd osiągnął najwięcej po wyjeździe zagranicę z Wiślaków) , Szymanowski, Musiał, Reyman i powojenne gwiazdy (Gracz, Kohut,i inni) nic nie znaczy, bo pod względem piłkarskim Maor bije ich i tak na głowe. To prawda, że oni osiagnęli większe sukcesy niż Maor na dzisiaj, i byc może Maor nigdy nie zagra na olimpiadzie czy ma mistrzostwach świata czy nie bedzie królem strzelców w Ekstraklasie, ale nie to oceniamy. On piłkarsko i tak jest lepszy. Dużo lepszy. Od tych mistrzów olimpijskich czy medalistów mundialów, czy najlepszych strzelców w lidze. Po prostu. |
Cytat:
|
Jak można porównywać dzisiejsze czasy do lat ubiegłego wieku. Nie można porównywać też piłki,poziomu spotkań,wytrenowania. Dzisiejsza technika, medycyna, pieniądze biją na głowe lata np 70-te. To tak jakby tv w hd i 3d porównywać do rubina. Jednak trzeba zauważyć fakt, że szanse zarówno teraz jak dawniej były na równym poziomie dla wszystkich zespołów grających w danych czasach. Dlatego tamte sukcesy stawiają piłkarzy jak legendy i to oni zbudowali historię Wisły. Maor może się starać ale do legendy to naprawdę jeszcze mu bardzoooo daleko.
|
Cytat:
A nie mieli w pamięci przypadkiem meczu z 1964 roku? Polska nie jest wyznacznikiem. Mistrz Bułgarii nie jest wyznacznikiem. No to pozostaje czekać aż owinie wokół siebie obrońców Manchesteru i Realu. Może wtedy będzie wyznacznikiem. Gość zabawia się jak ze ślepcami w lidze, mistrza Bułgarii robi jak pionki ale dalej coś nie tak. No bo liga chujowa, no bo Litex chujowy,. Po meczu z APOElem że i oni chujowi i żaden wyznacznik. Polskiego marudzenia cd. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za co ja mam go szanować? za to że podchodzi profesjonalnie do swojej pracy dostając za to wielkie pieniądze? Ja gościa nawet nie znam osobiście i nie mam o nim żadnego zdania jako o człowieku. Wszystko co piszę rozbija się o BIZNES i tak go oceniam, jako piłkarza, bardzo dobrego piłkarza, na którym można dużo zarobić. Cytat:
Od początku piszę żeby go sprzedać po pucharach, nie teraz. Bo tylko wtedy jego cena może wzrosnąć. Wyrywasz zdania z kontekstu nie czytając całości ze zrozumieniem stad ta zgrizliwość z Twojej strony. Cytat:
|
Cytat:
Coś mi się obiło, że na dziś jest oferta z Schalke na 2,5... i o ile to prawda to dobrze, że nikt jej nie podejmuje bo MM ma tu jeszcze coś do zrobienia, a wtedy z rozmowa z Niemiaszkami i innymi będzie trochę inna. Skonto i Litex już pokonane - orły to nie były, aczkolwiek niepokój (także umiarkowany mój przed Litexem) był w pełni uzasadniony biorąc pod uwagę nasze popisy sprzed choćby roku czy dwóch. Zresztą nie puknęliśmy ich 3-0 i 5-0. Niskie ukłony i podziękowania ode mnie dla Maora za klasę i za to co już zrobił... czekam na więcej. A z Apoelem jak będzie Kolego Element to się dopiero okaże. Oby po naszej myśli. Polskie marudzenie... oczywiście lepiej sobie wyobrażać i się podniecać 10, 8,7,5 itd. mln euro w kasie Wisły za MM. |
Cytat:
On sam zdecyduje kiedy odejsc... póki co ma jeszcze kontrakt z Wisla.. malo tego dopiero co go podpisal.. |
Cytat:
Niezbyt Cię rozumiem. To ma coś jeszcze do zrobienia - pomoc w ew.awansie do LM czy choćby dobre występy w LE no i lidze czy nie ma i trza go wg Ciebie sprzedawać już póki jest głośno (pytanie czy u tych co by mogli zapłacić krocie również) i zdrowie dopisuje. A jeśli sprzedawać już teraz to kto zamiast Niego?? |
Nie no, pewnie, kupmy piłkarza, który może być najlepszym obcokrajowcem w historii Wisły i... o.......my go za pół roku bo... się sprawdził. :O :lol: Po co LM, skoro można teraz zarobić na tym piłkarzu jakąś tam, bliżej nieznaną, kwotę? Sprzedawać, bo jest dobry! A my dobrych piłkarzy w Wiśle nie potrzebujemy.
|
Cytat:
My jednak nie o tym piszemy. Nie o sławie, ale o umiejętnościach. Przykład: jeśli strzeli w lidze tylko 15 bramek a nie 150 to i tak piłkarsko jest lepszy od Franka |
Cytat:
|
Oj maor moze ustepowac komus tylko i wylacznie sila i gra w obronie, choc i tak jesli trzeba wrocic to potrafi dogonic rywala i wybic pilke wslizgiem. Raczej slaby technicznie zawodnik (bo franek w tym elemencie super nie jest - rozroznijmy technike strzalu od samego przyjecia czy prowadzenia pilki) nie potrafi tak przyjmowac pilki ze mija balansem rywala, czy nie zagrywa fantastycznej pilki prostopadlej krzyzaczkiem na 30 metrow.
|
Cytat:
Dla mnie musiałby trochę dłużej pograć na takim poziomie w Wiśle niż te 20 meczów które rozegrał. A czy pogra? Uche też błyszczał, i to bardzo błyszczał (pomijając sposób jego odejścia) - to skończył w przeciętniakach hiszpańskich. No teraz w Szwajcarii w nowej "Chelsea". Uważam że powinien chociaż pełny sezon pograć na takim poziomie - wtedy ogłosimy go najlepszych galaktycznym piłkarzem jaki grał w Wiśle - a na razie spuśćmy powietrze bo to dla mnie zwykła małyszomania z tym Maorem:) Też się cieszę że pozyskaliśmy takiego kopacza - ale jak będzie finansowo dobra oferta dla klubu za niego to nie zastanawiałbym się tylko go sprzedał. Wiadomo - tfu tfu ciężkie kontuzje, spadki formy itd. Jesteśmy za biedni żeby odrzucać duże pieniądze. |
Czy wy też zastanawialiście się dlaczego Maor ma kontrakt do 2015 a inni kupieni mieli na rok? Owszem, zgadzam się, że piłkarze tacy jak Lamey są +30 i mogą nie mieć formy, jak np. Branco. Ale po tym można sądzić, że Meliksona obdarzono dużym zaufaniem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja znalazłem coś takiego http://www.90minut.pl/news/145/news1...a-Genkowa.html 26-letni bułgarski napastnik pomyślnie przeszedł testy medyczne oraz rozwiązał kontrakt ze swoim poprzednim klubem Dinamem Moskwa |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl