Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

Kibic1928 21.09.2013 23:15

wolę wróżbitę

7 zawodników nie wymienisz, cała pomoc w 2 połowie grała padline, nie było presingu to do skrzydłowych nie docierały piłki

arti 22.09.2013 08:04

2 połowa w rodzaju Polska-Grecja na ME z tym, że były zmiany (w tym jedna wymuszona).
Co z Sarkim - słabiutki (dlaczego?) czy jakieś ale między nim a trenerem? On jeszcze coś zagra u nas czy za chwilę będziemy rozwiązywać trzyletni kontrakt?
Mamy niestety ograniczone możliwości w ofensywie, obawiam się meczu w którym jako pierwsi stracimy gola.

Rob_Zombie 22.09.2013 09:35

Jak to dlaczego słabiutki? A kiedy Sarki nie był słabiutki? Strzelił kiedyś gola z wolnego i nagle został okrzyknięty rewelacją. Jak widać na wyrost.

arti 22.09.2013 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1332409)
Jak to dlaczego słabiutki? A kiedy Sarki nie był słabiutki? Strzelił kiedyś gola z wolnego i nagle został okrzyknięty rewelacją. Jak widać na wyrost.

To dlaczego podpisany ze słabiutkim grajkiem kontrakt na 3 lata? Uważam, że stać go na dużo więcej niż pokazuje w tym sezonie.

Karherop 22.09.2013 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1332384)
A co mieli pokazać , jeden grał 17 min. a drugi 6 min. kupa czasu do pokazania , nie ? szkoda, że nie wpuścił ich w 90 min. wtedy by pokazali jeszcze wiecej.

może jeszcze napiszcie że Donald i Sarki mieli poukładać naszą grę...

niestety obaj bazują na chaosie w ofensywie . Haitańczyk nie łapie taktyki , więc pożytek z niego tylko jeśli idzie na żywioł . Podobnie z Sarkim który po prostu jest.. leniem . I było to wczoraj widać jak po jego stracie zaczął biec chwilę za zawodnikiem po czym odpuścił i liczył że inni go powstrzymają . ŻENADA .

Niestety w środku pola nie mieliśmy nikogo na zmianę . W meczu z Lechią nie mamy zresztą już nikogo . Nalepa pójdzie do środka . Chavez na środek za Jovę . A na lewą obronę to mamy nie lada zagadkę . Typuję Fryca .

Nasza ławka będzie wyglądać imponująco w meczu z Lechią : Bieszczad , Uryga (?) , Stolarski , Sarki , Donald , Kościelniak(?) , Burdeński (?).

I to nie jest wina Smudy .

Dariook 22.09.2013 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1332413)
może jeszcze napiszcie że Donald i Sarki mieli poukładać naszą grę...

niestety obaj bazują na chaosie w ofensywie . Haitańczyk nie łapie taktyki , więc pożytek z niego tylko jeśli idzie na żywioł . Podobnie z Sarkim który po prostu jest.. leniem . I było to wczoraj widać jak po jego stracie zaczął biec chwilę za zawodnikiem po czym odpuścił i liczył że inni go powstrzymają . ŻENADA .

Niestety w środku pola nie mieliśmy nikogo na zmianę . W meczu z Lechią nie mamy zresztą już nikogo . Nalepa pójdzie do środka . Chavez na środek za Jovę . A na lewą obronę to mamy nie lada zagadkę . Typuję Fryca .

Nasza ławka będzie wyglądać imponująco w meczu z Lechią : Bieszczad , Uryga (?) , Stolarski , Sarki , Donald , Kościelniak(?) , Burdeński (?).

I to nie jest wina Smudy .

Jak bym słyszał Smudę :-/

Karherop 22.09.2013 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1332415)
Jak bym słyszał Smudę :-/

wystarczy sobie zobaczyć co wyprawiał wczoraj Sarki z Donaldem na boisku i wypisz wymaluj słowa Smudy pokrywają się ( w tym wypadku ) z rzeczywistością . Dużo nie kosztuje zobaczenie powtórek i wychwycenie ich "błędów" . Nazwanie Sarkiego leniem było po prostu przez Smudę... bardzo trafne . A po Donaldzie było wczoraj widać choćby w sytuacji z Brożkiem w polu karnym , gdy w dobrej sytuacji nie wyszedł do dobrej piłki ( a raczej się spóźnił ) . Nie kumał w ogóle schematów rozegrania i tylko czekał co zrobi partner . Nie zrobił tego , co zrobił Boguski w spotkaniu z Piastem przy golu . I tutaj można tłumaczyć fakt dlaczego gra Boguski a nie inni . Choć w innych aspektach piłkarskich Pan Rafał ustępuje dość znacznie .

huberix 22.09.2013 11:54

Macie po trochu racji, ale patrząc tylko i wyłącznie na wczorajszy mecz to nei tylko oni grali słabo w drugiej połowie ale cała drużyna.

VanBasten 25.09.2013 18:26

Ludzie wy jesteście niemożliwi :) A jak miał zareagowac w derbach ? KOgo miał wpuścić ? A nie przyszło wam do głowy że może czasem zła gra jest winą piłkarzy ? Czy zawsze Smuda będzie winny ? To już się robi tragikomiczne . Wisła grała I połówke bardzo dobrze i trener nie miał co zmieniać .Sami piłkarze przyznają że przespali w drugiej połowie i że dali się za bardzo zepchnąc do obrony . Trener może cos załozyć a realizują to zawodnicy .Ale rozumiem .....Kraśko powiedział w czasie Euro że winny jest Smuda bo nie zrobił zmian i teraz będziecie do końca świata a może i jeden dzień dużej piepszyć o tym po każdym niekorzystnie układającym się meczu :) A gdyby te zmiany zrobił i zareagował tak jak piszecie a dostalibysmy w dupe to co by było ? Oczywiście winny też byłby Smuda ?
Gość zrobił cos z niczego . Jestesmy jedyną drużyna bez porażki , mamy najmniej straconych bramek i przyjemnie się ogląda tą drużyne a wy dalej swoje ....Smuda to Smuda tamto , zmiany , reakcje itp .Rzygać się chce :)

Dariook 25.09.2013 19:33

No jak winni sa pilkarze to sie ich zmienia, reaguje sie ciut szybciej na to co sie dzieje. Przynajmniej tak mi sie wydaje.

Co do tych meczy bez porazki to no wiesz... lepiej 2 wygrac i trzy przegrac niz zaliczyc 5 remisow.

Karherop 25.09.2013 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1333016)
No jak winni sa pilkarze to sie ich zmienia, reaguje sie ciut szybciej na to co sie dzieje. Przynajmniej tak mi sie wydaje.

Co do tych meczy bez porazki to no wiesz... lepiej 2 wygrac i trzy przegrac niz zaliczyc 5 remisow.

lepiej 5 spotkań zremisować niż zaliczyć 5 porażek

tak trzeba patrzeć w kontekście "obecnej " Wisły

HEDu 26.09.2013 01:46

a ktora to jest ta "obecna" Wisła? ta z przed 1 kolejki ligowej, gdzie wiekszosc stawiala na ultra minimalizm w pktach, czy ta Wisła po tej kolejce? czy może z 6 kolejki? ja mysle, ze ta z ostatniej i trzeba patrzeć na to, że nie przegrywamy, a przy tym potrafimy wygrać i to dosyc solidnie grając chocby efektownie co najwyzej te 30 minut. poza tym i tak ladnie gramy, te klepy i zasuwanie do przodu to miod, bo raczej przez ostatnie (2?) lata to wiekszosc szurała zębami o podłoge.

VanBasten 06.10.2013 19:25

Ktoś jeszcze chce narzekać ? :)

morganfield 06.10.2013 19:50

Ja ponarzekam.
Kiedy w końcu Smuda załapie, że Sarki to zawodnik na ostatnie 30 minut?

BlurgH 06.10.2013 19:55

@morganfield
Smuda załapie, jak będzie miał na miejsce Sarkiego pełnowartościowego skrzydłowego.
Takowych w Wiśle na chwilę obecną brak, więc na bezrybiu....

Rob_Zombie 06.10.2013 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1334749)
Ja ponarzekam.
Kiedy w końcu Smuda załapie, że Sarki to zawodnik na ostatnie 30 minut?

A kogo ma wstawić? Małeckiego? Gueriera? Cała trójka jest siebie warta. Zwykła ruletka na kogo tym razem postawić.

morganfield 06.10.2013 20:29

Zgoda. W pierwszym składzie prezentują podobny poziom. Jednak jako rezerwowy jest bardziej wartościowy niż Donald i Małecki w tej roli. Razem wzięci.

X-Ray 06.10.2013 20:44

Gdzie dzisiaj są wszyscy którzy pisali przed sezonem: "Tylko nie Smuda..." :>

Adenalix 06.10.2013 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1334764)
Gdzie dzisiaj są wszyscy którzy pisali przed sezonem: "Tylko nie Smuda..." :>

Sorry, ale chyba więcej było takich ludzi, co mówili "Tylko nie Kula...". Piłkarz legenda, ale trener żaden.

X-Ray 06.10.2013 21:00

O Smudzie też mówiono krytycznie, a ile głosów było żeby mu podziękować z trybun za kadrę?

Żeby wygwizdać, żeby rzucić od razu kłody pod nogi.

Brawo Franz, oby tak dalej, i oby na lata. Chociaż leniów w składzie nie będzie.

tofik 06.10.2013 21:19

Oby jak najdłużej "brakowało nam umiejętności i trzeba było nadrabiać zaangażowaniem" Jak wrócimy do tworzenia pseudo dream teamów dobrych ligę, to wrócą stary minimalizm i kombinowanie gdzie by tu odpuścić. Chwilowo z przyjemnością się ogląda zawodników, którzy mając świadomość swoich braków kolokwialnie mówiąc potrafią spiąć poślady.

KOMINEK 07.10.2013 11:49

Postawię dość kontrowersyjną tezę czy rozstanie się z Kosowskim i Sobolewskim nie było trafną decyzją Smudy. Uznając i doceniając wszystkie zasługi tych piłkarzy to czy mając takich dwóch ludzi z twardym charakterem. Smudzie udałoby się skłonić nasz zespól do takiego wysiłku i grania na pełnych obrotach pamiętając, że już nie jeden trener żegnał się z nami przegrywając walkę z piłkarzami

AS82 07.10.2013 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1334840)
Postawię dość kontrowersyjną tezę czy rozstanie się z Kosowskim i Sobolewskim nie było trafną decyzją Smudy. Uznając i doceniając wszystkie zasługi tych piłkarzy to czy mając takich dwóch ludzi z twardym charakterem. Smudzie udałoby się skłonić nasz zespól do takiego wysiłku i grania na pełnych obrotach pamiętając, że już nie jeden trener żegnał się z nami przegrywając walkę z piłkarzami

Kosowski był już cieniem samego siebie ,zatracił wszystkie atuty ,więc sadze ze rozstanie z nim to dobry ruch,natomiast Sobolewski mogłby nam jeszcze duzo dac .Szczegolnie widac to bylo w derbach, gdzie prowadzac 1-0 taki ktos jak Sobol do walki by sie nadawal jak nikt inny. Pozatym na pewno Sobol jest lepszy od Nalepy.

Ajax 07.10.2013 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1334776)
Oby jak najdłużej "brakowało nam umiejętności i trzeba było nadrabiać zaangażowaniem" Jak wrócimy do tworzenia pseudo dream teamów dobrych ligę, to wrócą stary minimalizm i kombinowanie gdzie by tu odpuścić. Chwilowo z przyjemnością się ogląda zawodników, którzy mając świadomość swoich braków kolokwialnie mówiąc potrafią spiąć poślady.

Święte słowa:)

Karherop 07.10.2013 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1334840)

ja bym nie szukał teorii spiskowych

tu wiek był głównym , jeśli nie wyłącznym kryterium przy podziękowaniu tym piłkarzom

inaczej
1) Smuda nie powoływałby Kosowskiego do reprezentacji ( na początku swojej pracy ) . A znał go przecież na wylot .
2) nie namawiałby Sobolewskiego do powrotu do kadry (podobno robił to kilkukrotnie)

poza tym jeśli chodzi o charakter to równie ' twardy' ma Brożek , a że o Małeckim nie wspomnę .

KOMINEK 07.10.2013 13:58

Małecki to samotnik o bardzo trudnym charakterze który niestety u Smudy gra poniżej swoich możliwości i raczej z trenerem nie bardzo się dogaduje. Brożek ma dług wdzięczności w stosunku do Smudy o czym mu zresztą Franc przypomniał poza tym wracał po nie udanych wyjazdach tak że raczej nie będzie fikał.

Sobol to przywódca ktoś z czyim zdaniem szatnia bardzo się liczyła.

Drozd 07.10.2013 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1334770)
Tu jest jeden :) Myliłem się, choć nadal mam wątpliwości, czy to Franek taki dobry, czy Kulawik był taki zły.

Co do Sarkiego - zwykle krytykowano Smudę, że nie wstawia go od początku.

Najogólniej Kula był "na chwilę" i nie traktowano go poważnie, no i przyszedł do burdelu który Probierz urządzał przez dwie rundy. Nie zapominajmy też że obraz gry w wiosennym meczu z Legią nie był gorszy niż wczoraj. Moim zdaniem to że nie przegraliśmy jeszcze meczu to także w jakimś stopniu zasługa Kuli. Bo zaczął odbudowywać morale, na którym teraz bazujemy.

Jedyna porażka Smudy to postawa Małeckiego, ale może to jest etap... Takie "ujeżdżanie" narowistego, upartego rumaka.

Galonek 07.10.2013 14:55

Co do Małeckiego, obserwując go na boisku widać, że ciągle nie odzyskał świeżości. Wcześniej był jednym z najszybszych w drużynie, a w swojej normalnej formie byłby zapewne zaraz za Sarkim i Guerierrem jeśli chodzi o dynamikę. W aktualnej formie zupełnie się tym nie wyróżnia. Ot, cały sekret posadzenia go na ławce.

AS82 08.10.2013 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcepun89 (Post 1311178)
Wielka Smuda znów nam zagraża.
W prasie coraz głośniej o powrocie na R22 F. Sumdy co jest dla nas niedoprzęgnięcia.
Proponuje zorganizowanie akcji protestacyjnej przeciwko Wielkiej Smucie/Smudzie.

Oto pierwszy post z tego tematu :lol:

pysio 08.10.2013 09:26

czekam na publiczne odszczekiwanie swoich słów co poniektórych...

martin_6 08.10.2013 10:03

hał! hał! Smuda spoko! hał! hał!

Viper 08.10.2013 10:07

Ja odszczekuje, Wisła prezentuje się powyżej oczekiwań i na pewno jest to w dużej mierze jego zasługa.

Pan_Wątrobian 08.10.2013 10:10

hał hał Smuda na selekcjonera hał hał

Lukasz 08.10.2013 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1334941)
czekam na publiczne odszczekiwanie swoich słów co poniektórych...

Panie, odszczekuje się przeca kłamstwa a nie pomyłki. Do pomyłek się zaś przyznaje.

Cytat:

Kiedy jeden z "Panów braci" sklamal o czymś zapadl wyrok by wszedl pod lawę / stol i stamtąd glośno szczekając mówil "odszekuję com mówil bom klamal jak pies"
Żeby tak swoim kazać szczekać... no do czego to doszło :-P

martin_6 08.10.2013 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1334953)
Panie, odszczekuje się przeca kłamstwa a nie pomyłki. Do pomyłek się zaś przyznaje.

hał! hał! Nie wymądrzaj się hał! hał! tylko szczekaj razem z nami hał! hał!

KrzychooR 08.10.2013 13:15

Kto nie szczeka ten z .... ;)

BiałaGwiazda 08.10.2013 13:47

Trener Wisły dla Ofensywnych: Jeszcze się nie skończyłem
Cytat:

Franciszek Smuda, trener Wisły Kraków, po wygranej 1:0 z Legią: – Mówiąc żartem to zemściłem się za te części z samochodu, które kiedyś podmienili mi kibice Legii. A już na poważnie to drażni mnie jak ktoś mówi, że moja Wisła wygrała z osłabioną Legią. Kto tak twierdzi jest chory na głowę.

Zawsze chcę grać z silnym, a nie niewidomym rywalem. Z Legią, nawet z tym czy innym składem, też bylibyśmy w stanie wygrać. Nie pytajcie mnie o puchary, nie pytajcie mnie, broń panie Boże, o mistrzostwo Polski. Pytajcie mnie, co chcę ugrać. Z ręką na sercu odpowiadam: pierwszy cel to czołowa ósemka, żeby nie znaleźć się na dole i nie panikować.

Jestem chory, mocno przeziębiony i jakoś do świętowania nie mam ochoty. Zresztą, co tu świętować? Trzy punkty? Musiałem z uśmiechem podziękować Pawłowi Brożkowi. On dał Krakowowi radość. Wiecie co… Gdy Paweł biegł sam na sam z bramkarzem Legii to wiedziałem, że to k…teraz! Poczułem się jaki kiedyś, gdy do ostatnich minut trzymałem na boisku Tomka Frankowskiego. Nagle wyrastał z ziemi i trach! Jestem cierpliwy i mimo tego, że Paweł miał ze dwie zepsute sytuacje nie dałem się ponieść emocjom. Coś tam czułem tym swoim zatkanym nosem. Pełne trybuny, niezły mecz, wygrana Wisły z Legią jak za dawnych lat. Mam nadzieję, że to wszystko zrobiło wrażenie na naszym szefie. Ale jeszcze zaczekajmy. Moją Wisłę zobaczycie za jakiś czas. Jeszcze jedno, dwa okna transferowe. A teraz cóż. Czekamy do zimy, zbieramy punkty. Na złość niektórym – jeszcze się trenersko (chyba) nie skończyłem.
http://ofensywni.przegladsportowy.pl...ie-skonczylem/

rafaltwsd 08.10.2013 17:42

No zrobił dużo patrzac z perspektywy oczekiwań przed sezonem ale jesli nadejdzie czas słabszej formy i gubienia punktów z teoretycznie słabszymi drużynami to wiekszość forum zapomni o poczatku sezonu i znowu beda mu wytykac np euro. Prawda jest taka ze trener i selekcjoner to bardzo rożne stanowiska i Smuda jest trenerem ale nie jest i nie bedzie nigdy selekcjonerem co pokazala praca z reprezentacja

orm 21.10.2013 17:21

To się nam trener rozchorował... Mam nadzieję, że wróci w ciągu kilku dni

Elefant 21.10.2013 17:47

Jeżeli Smuda wylądował w szpitalu, bo nie chciał zrezygnować, pomimo choroby, z prowadzenia meczów i treningów, to jest to postawa godna szacunku.
Zdrowia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl